SaiPa kaudella 2014–2015

  • 778 832
  • 2 817

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Niin kuin Daywalker-75 tuolla vitutusketjussa sanoi, niin kyllä ei ole SaiPan puolustus kunnossa, eikä varmaan tällä kaudella enää tulekkaan. Sijoittumis-ja merkkausvirheitä tulee jatkuvasti, jokaisesta on sitten tuloksena maalitilanteita vastustajalle. Sama tilanne on syöttöjen ja alueelta purkujen antamisessa, vastustaja katkoo ne ja taas ollaan vastustajan maalitilanteessa, tai sitten on putkinäköisenä lyöty pitkäkiekko.
Kyllä on Tuomenoksalla kova työ tehtävänä, että ei ensi kaudella oltaisi samanlaisten rapakätisten puolustajien säheltämisen varassa.
Ensimmäisenä joutaa pois Salcido, kyllä sillä palkalla jota hänelle maksetaan löytää jo paremmankin miehen, hyökkäyspäätyyn, sekä puolustukseen.
Toinen pois joutava on Ahonen, aivan täydellinen esimerkki siitä putkinäköisyydestä, josta tuolla aiemmin mainitsin, muutenkin melkoisen eksyksissä omalla alueella.
Larsson ei ole nyt pelannut, mutta syksyn aikaiset hidastelut syötöissä ja merkkausvirheet ei kyllä puolla hänenkään pitämistä ensi kauden joukkueessa.
Lappalainen, tulisikohan hänestä liigapakki, en tiedä, nyt ainakin on paljon puutteita ja jonkinverran virheitä tulee, jos parantaa peliään, niin voisi mennä rotaatiopakkina.

Siinä, ei muuta kuin Tuomenoksa töihin ja tulevaisuutta rakentamaan.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Näyttää Venäjän talous ja rupla romahtavan totaalisesti. Tämä ei yhtään helpota kassaongelmien kanssa pitkin syksyä taistelleiden KHL-joukkueiden tilannetta, ja enpä yhtään hämmästyisi, jos sieltä joukkue tai kaksi joutuisi pistämään lapun luukulle. Ja jos näin kävisi, niin kohta saattaisi olla mielenkiintoisia kevätvahvistuksia tarjolla.

Öö, ei välttämättä. Jos seuroilla on käteistä esim. dollareissa tai euroissa niin niillä on nyt kaksinkertainen määrä ruplia. Ja palkat varmaankin maksetaan ruplissa.

Ensi kauden joukkuiden kasaamisessa saattaa tulla ongelmia jos pelaajat saavat muualta samankokoisia masseja.

Toisaalta kaikki ovat tienneet että khl on kupla, jonka nyt sitten kaataa rupla. On mius runomiehen ainesta!
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Jaahas, 0-4...kyllähän siitä vähän paska maku jäi tauolle lähteä. Onneksi tätä matsia ennen oltiin kuitenkin hyvässä iskussa, joten jos se siitä taas tauon jälkeen.
Vituttaa vaan pikkuhiljaa tuo Kärppiä vastaan pelaaminen, kun ei tunnu olevan mitään saumaa. Lopputulos on ennen peliä ennakoitavissa, SaiPalle 0-1 maalia ja Kärpät tekee muutaman. Sen verran nyt täytyy kuitenkin sanoa, että ei tuo niin huono peli ollut kuin Oulussa (3-0), vaikka tulos oli tyly 0-4. Eka maali melkoinen pomppu, toinen lahja Salcidolta, kolmas tuli Spinan paskasta syötöstä ja vedettiin tyhjiin ja neljännessäkin joku siellä mokaili. Omat vedot vedettiin sitten perinteiseen tyyliin logoon tai ohi. Montahan ohilaukausta pelissä tuli? Pelkästään Löfquist laukoi varmaan kymmenen kertaan seinille...

Salcido on kyllä edelleen ihmeen paska. Kaksi tehtyä maaliakin on herralta aika heikko saldo, vaikka pakki onkin. Hautoo liikaa kiekkoa ja syöttelee päin persettä. Missä on se muutaman kauden takainen mies?? Miun puolesta vois kaverin myydä jonnekin, mutta ei taida olla ottajia...

Kärpät ja KalPa pelaa liigan tylsintä peliä, mutta kyllähän sillä tulosta tulee, varsinkin Kärppien osalta. Ei tuo Kärppien hyökkääminen niin ihmeellistä ole, mutta sen verran on taitoa, että eivät montaa paikkaa tarvitse, niin aina helähtää. Sitten kliinistä puolustamista koko viisikon voimin ja joka kentän osalta. Kyllä kai se on myönnettävä, että liigan paras joukkue kyseessä. Mutta silti...SaiPa on nyt pelannut neljä kertaa kärppiä vastaan tänä syksynä ja saldona on neljä tappiota, kaksi tehtyä maalia ja kolme kertaa jääty nollille. SE ON IHAN HELVETIN ONNETON SALDO! Marjamäen Kärpät on SaiPalle paha peikko ja näyttää siltä, että Tirkkonen ei tähän lääkkeitä keksi. Itse olen sitä vähän ihmetellyt, että eikö voitaisi kokeilla kunnon ryminää? Fyysistä peliä, paljon taklauksia jne. Siellä on kuitenkin niitä pikku-ukkojakin aika paljon, Donskoi, Komulainen jne. Josko sillä saisi vähän pakettia hajoamaan, en tiedä. Jotain uutta pitäisi keksiä, muuten ei ole palaa. Jotenkin näyttää siltä, että Kärpät vie peliä aina samalla kaavalla: näennäinen hallinta SaiPalle, isketään erikoistilanteista ja virheistä ja muuten puolustetaan tiiviisti. Ihankuin SaiPankin taso laskisi aina Kärppiä vastaan tai sitten se on Kärppien hyvyyttä. Varmaan molempia. Maalinedustoilla ainakin ollaan oltu jäljessä joka pelissä. Tänään nyt muutaman kerran sinnekin päästiin, mutta tulosta ei tullut.

Tsekkasin tuossa muuten SaiPan saldon Kärppiä vastaan viime ja tän kauden osalta. Kyllä on surullista katsottavaa...runkosarja pelejä yhteensä 6. Kaikki on hävitty, pisteet Kärpille 17-1 ja maaliero 18-6. Viimeiset kolme runkosarjamatsia ollaan hävitty tekemättä maaliakaan, maaliero näistä peleistä 10-0....ja kun tähän otetaan mukaan pleijarit, niin pelejä on 11, joista Kärpillä on 10 voittoa, SaiPalla 1. Kun nämäkin lasketaan mukaan, niin maaliero on 32-13. Kaudella 12-13 SaiPa voitti kaikki (!) neljä runkosarjan kohtaamista, mutta Marjamäen Kärpille SaiPa on ollut täydellinen pisteautomaatti. Toivottavasti tällä kaudella saataisiin edes se yksi voitto Kärpistäkin, vaikka tällä hetkellä sitä on vaikea uskoa. Mut kai se sieltä joskus tulee...

Noh, se pikkaisen lieventää ketutusta, että tulosveto kuitenkin osui... toiveikkaana olin pistänyt 3-2 ja sitten realistina 0-4. Mieluummin olisin kuitenkin ottanut tuon SaiPan 3-2 voiton, vaikka kerroin siinä ei kovin iso ollutkaan.

edit: lisäyksenä vielä, että onhan kolmen av maalin päästäminen yhdessä ja samassa matsissa anteeksiantamatonta...olkoonkin, että yksi niistä tehtiin tyhjiin. Bongasin myös tällaisen kommentin tuolta Urheilusanominen otteluanalyysistä:
"Kärpistä alkaa tulla SaiPalle peikko, SaiPa ei uskalla edes lähteä pelaamaan Kärppiä vastaan omilla vahvuuksillaan". Niinpä...samaa mieltä, ihmettelen vain pelistä toiseen, että miksi näin? Miksi ei uskalleta? Nyt Pexi herätys tämän asian suhteen!
 
Viimeksi muokattu:

ahal

Jäsen
Noin puolet kaudesta taputeltu ja koossa 45 pojoa ja 7. sija ppo-taulukossa. Eli hyvin vielä mukana taistossa po-paikoista. Eilinen Kärppä-peli jätti leseitä hampaankoloon, mutta muuten suht' hyvin fiiliksin joulutaukoa voi viettää. Ihan viime kauden veroinen joukkue ei ole, ainakaan vielä, mutta muutaman palasen vaihto voi petrata tilannetta. Palstaa seuraavat tietävät kyllä, mitkä ne ovat. SaiPa ei yleensä potki helposti pelaajia ulos kesken kauden, ehkä ei nytkään, mutta toivottavasti pätäkkää on sen verran, että saatais pari kolme uutta kaveria kilpailua ja vaihtoehtoja luomaan. Jos ei jollain kulje, seuratkoon sitten sivusta. Tai lainalla Mestiksessä.

Tauon aikana odottelen muutamaa jatkosopimusta, ja niiden jälkeen alkaisikin ensi kauden runko olla hahmollaan. Jos taas mitään ei kuulu, huoli suuresta vaihtuvuudesta lisääntyy. Peksin viimeiselle kaudelle (?) sellainen tuskin olisi paras vaihtoehto.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tauon aikana odottelen muutamaa jatkosopimusta, ja niiden jälkeen alkaisikin ensi kauden runko olla hahmollaan. Jos taas mitään ei kuulu, huoli suuresta vaihtuvuudesta lisääntyy. Peksin viimeiselle kaudelle (?) sellainen tuskin olisi paras vaihtoehto.

Niin, yleensähän näihin aikoihin tehdään kulisseissa sopimuksia muiden seurojen pelaajien kanssa. Mutta nyt voi todellinen kingi se joka jättää sopimusten tekemisen ihan viimeiseen mahdolliseen hetkeen (elokuu 2015), sillä näyttää vähän siltä että paluu virtaa KHL:stä saattaa alkaa takaisin Liigaan ja muualle Eurooppaan. Kontiola näytti että NHL:ään kovin moni ei sieltä pääse. Ok, ei varmaankaan suoraan SaiPaan ole tuolta ketään tulossa mutta jos Liigaan tulee pelaajia niin tarjolle saattaa tulla parempiakin pelaajia kuin nyt ollaan saatu (kuten nää Kuroset, Pitkäset,Järviset, Lappalaiset, Larssonit). Tällä hetkellä puolet joukkueesta pelaa tasollaan ja puolet koomailee omiaan kun kovempiakaan äijiä ei ole oven takana odottamassa näytön paikkaa.

Atun pitäisi pitää pää kylmänä ja tarjota jatkoa vain Spinalle. Leivo, Tavi, Venkku ja Flinck vähän kysymysmerkkejä. Macin ja Samin optiot tottakai. En yllättyisi jos aika moni pelaajista vaihtaa maisemaa, pitkään meillä on olleet mukana noi kysymysmerkit + Backman, Hämäläinen. Toisaalta nämä on samalla pesseet meidän uudet värväykset joten comci comca tilanteessa ollaan. Onneksi Sid ''the Kid'' ei ole tulossa.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Sasha Huttunen twiittailee:
SaiPan Janne Tavi siirtyy ensi kaudeksi JYPiin. #liiga #SaiPa #JYP
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Sasha Huttunen twiittailee:
SaiPan Janne Tavi siirtyy ensi kaudeksi JYPiin. #liiga #SaiPa #JYP

Jos toi pitää paikkansa, niin kyllä alkaa vituttamaan nämä "hyvissä ajoin sopimukset kuntoon" touhut. Vaikka henk.kohtasesti uskon, että Tavi haluaa vaihtaa maisemaa tämän kauden jälkeen muutenkin, niin ei tollasta tarvii lukea tähän aikaan kaudesta. Tästä ei ole kuin huonoja muistoja. Viitaluoma ja Vihko Mällin aikana pelasivat Vihkoon PO:t, viime kaudella Glenn ja kuka nyt? Haistakaa agentit jo paska.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No, eiköhän pelaaja pelaa vituilleen jos on pelatakseen siksi, että on sopimus jo muualle, tiesi siitä suuri yleisö tai ei.

Toki näitä ei haluaisi edes tietää oikeastaan. Vie kannattamismielessäkin jotain energiaa pois, kun tietää, että pelaaja X pelaa seurassa Y seuraavalla kaudella.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Öö, ei välttämättä. Jos seuroilla on käteistä esim. dollareissa tai euroissa niin niillä on nyt kaksinkertainen määrä ruplia. Ja palkat varmaankin maksetaan ruplissa.

Ensi kauden joukkuiden kasaamisessa saattaa tulla ongelmia jos pelaajat saavat muualta samankokoisia masseja.

Toisaalta kaikki ovat tienneet että khl on kupla, jonka nyt sitten kaataa rupla. On mius runomiehen ainesta!

Sasha Huttunen twitteröi nyt näin:

Sasha Huttunen Twitterissä kirjoitti:
KHL:n kriisikokous on käynnissä Sotshissa. Pelaajapalkkoja aiotaan leikata koko liigan laajuisesti. Lopun alkua...? #KHLfi
https://twitter.com/hashtag/KHLfi?src=hash

Saas nähdä miten homma etenee... Jos Venäjän kriisi jatkuu pitkin talvea, niin saattaa länsimaisista pelaajista merkittävä osa harkita paluuta länteen. Pienempi mutta varmasti tilille ilmestyvä länsivaluutassa maksettava palkka ja muut mukavuudet painavat vaakakupissa varsinkin perheellisillä pelimiehillä.

Ja Janne Tavin loppukauden pelaamisista en osaa olla huolestunut. Vaikka (ja kun) JYP-sopimus olisikin totta, niin uskon että #22 hoitaa Sputnik-paidassa homman loppuun asti tyylillä.
 

redpecka

Jäsen
No, eiköhän pelaaja pelaa vituilleen jos on pelatakseen siksi, että on sopimus jo muualle, tiesi siitä suuri yleisö tai ei.
Ihan hyvä huomio, siitä ensireaktioiden vierestä.

Itse olen Tavi mieltänyt juuri tuollaiseksi parin vuoden -tyypiksi ja jotenkin jäänyt etäiseksi kaveriksi hän (ikään kuin tuntisin muut). Hyvä puurtaja ja uran parhaat ajat vielä reippaasti edessään. Oli hyvä haku SaiPalta ja luonnollinen poistuma tämä, jos ja kun tästä nyt lähtee jatkamaan matkaa.

Nimimerkki Saltin mainitsemia Viitaluoma - Vihko -juttuja en muista, enkä oikein tosissani usko vastaaviin väitteisiin muutenkaan, että joku ammattilainen pelaisi jo ensi kauden seuransa pussiin. Glenn saattaa tällainen olla, mutta yhtä hyvin se voi vieläkin ihmetellä, että mitä vittua täällä Suomessa tapahtuu, eiks nää ymmärrä englantia!?

(Voisin kuvitella tilanteen, jossa pelaan Algeriassa futista, toimittajat haastattelee huonolla englannilla. Sitten jossain pelissä yleisö buuaa aina kun olen pallossa, pelikaverit yrittää viittomakielellä selittää mistä johtuu ja pyydän varmuuden vuoksi julkisesti anteeksi tietämättä minkä takia ja silti vaan buuataan seuraavassakin pelissä. Tuumaan että vittu olkoot, pitäkää tunkkinne!)
 

Franchi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, ACF Fiorentina
Tästä ei ole kuin huonoja muistoja. Viitaluoma ja Vihko Mällin aikana pelasivat Vihkoon PO:t, viime kaudella Glenn ja kuka nyt? Haistakaa agentit jo paska.
Uskomatonta, että tätä samaa lässytystä Viitaluoman ja Vihkon surkeista pleijareista saa lukea vielä lähes kymmenen vuoden jälkeen. Viitaluoma kahdeksassa pleijarimatsissa säälittävät seitsemän pistettä, Vihko surkeat neljä. Viitaluoman reaktioista pelin jälkeen voi vetää hieman erilaisen johtopäätöksen jo valmiin sopimuksen takia vihkoon vetämisestä kiinnostuksen puutteen takia, mutta kunnon kannattaja toki on tuossa vaiheessa jo siirtynyt jatkoaikaan valittamaan.

Olihan siellä hukattua läpiajoa yms, mutta rinnastaminen johonkin Glenniin tai vihkoon vedettyihin pleijareihin on aika säälittävää provoamista, johon toki menin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Uskon itse, että Tavi on ammattimies henkeen ja vereen ja pelaa kyllä parastaan SaiPalle kauden loppuun. Ihan hyvät pisteet on plakkarissa ja ainakin viime kauden maalimääränsä ylittää helpostikin (viime kaudella maaleja 10, tällä kaudella jo 8.)
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Uskomatonta, että tätä samaa lässytystä Viitaluoman ja Vihkon surkeista pleijareista saa lukea vielä lähes kymmenen vuoden jälkeen.
....
Olihan siellä hukattua läpiajoa yms, mutta rinnastaminen johonkin Glenniin tai vihkoon vedettyihin pleijareihin on aika säälittävää provoamista, johon toki menin.

Uskomatonta, mitä lässyttämistä ja trollaamista sieltä päästä tulee. Mitään asiaa ei sinulta ole tullut tänne, mutta heti vanhan vihamiehesi viestiä pitää tulla arvostelemaan. Olkoonkin, että koet/näet asioita eri tavalla. Minua ei voisi kiinnostaa vittuakaan ruveta aukomaan päätä, jos joku näkee asian toisella tavalla, on ne sitten tunteenpurkauksia kuulopuheilla tai muulla. Kunnioita muiden näkemyksiä tai niele ne ilman avautumista, kuten tähän asti.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Uskon itse, että Tavi on ammattimies henkeen ja vereen ja pelaa kyllä parastaan SaiPalle kauden loppuun. Ihan hyvät pisteet on plakkarissa ja ainakin viime kauden maalimääränsä ylittää helpostikin (viime kaudella maaleja 10, tällä kaudella jo 8.)

Olen ehdottomasti samaa mieltä. Iso osa joukkueesta (kaikissa joukkueissa) tietää vaihtavansa seuraa meneillään olevan kauden jälkeen, eikä tämä vaikuta ammattilaisen peliesityksiin. Glenn oli poikkeus enkä tiedä tarkoitti hän täsmälleen niin kuin oli kirjoitettu ja miten toimittaja oli kääntänyt hänen englanninkielisen version. Toki, nyt jos joku pelaaja pelaa heikosti keväällä ja vaihtaa seuraa ensi kaudeksi - vaikka sitten JYPiin tai Pelicansiin - laulaa twitter ja jatkoajan keskustelupalsta tämän pelaajan osalta kovilla kierroksilla. Odottakaahan vain..

Jatkoaika näköjään jakelee tällä hetkellä väliaikatodistuksia joukkueille. Olisi kiva saada myös SaiPan pelaajien todistukset palstan kirjoitusvirtuooseilta ennen kuin toimitus julkaisee omansa. Btw, olen aikaisemmin esittänyt huoleni Spinan siirtymisestä Venäjälle ennen siirtoikkunan (25.12) sulkeutumista. Ottaen huomioon viimeaikaiset uutiset KHL:n tilasta, odotan pelaajien enemmänkin suuntaavaan sieltä Lappeenrantaan.
 

Bacon

Jäsen
Nyt kun niistä vahvistuksista on jauhettu niin ihan tässä lähipäivän Etelä-Saimaassa (eilen?) oli Tirkkoselta lausunto, että verkot ovat vesillä, mutta ei siellä tällä hetkellä ketään ole. Tokihan Pekka saattaa puhua puuta heinää, mutta kyllä tilanne taitaa olla nyt se, että tutkitaan mitä rajan takana tapahtuu. Ja mielestäni näin tässä tilanteessa pitääkin nyt toimia. Sieltä kun saattaa löytää ihan oikean lätkäpelaajan tai vaikka kaksi. Pelkästään se, että palkka napsahtaa ajoissa tilille voi olla jo yllättävän suuri houkutin pois Venäjältä.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt kun niistä vahvistuksista on jauhettu niin ihan tässä lähipäivän Etelä-Saimaassa (eilen?) oli Tirkkoselta lausunto, että verkot ovat vesillä, mutta ei siellä tällä hetkellä ketään ole. Tokihan Pekka saattaa puhua puuta heinää, mutta kyllä tilanne taitaa olla nyt se, että tutkitaan mitä rajan takana tapahtuu. Ja mielestäni näin tässä tilanteessa pitääkin nyt toimia. Sieltä kun saattaa löytää ihan oikean lätkäpelaajan tai vaikka kaksi. Pelkästään se, että palkka napsahtaa ajoissa tilille voi olla jo yllättävän suuri houkutin pois Venäjältä.

Riku on varmaan aivan intsinä hankkimassa pelaajia kun budjetista ollaan satatonnia perässä ja ukkoja on muutenkin liikaa. Ketään ei taida olla tulossa ...
 

Barney

Jäsen
Riku on varmaan aivan intsinä hankkimassa pelaajia kun budjetista ollaan satatonnia perässä ja ukkoja on muutenkin liikaa. Ketään ei taida olla tulossa ...
Ja mistäs tämä tieto on peräisin? SaiPa ei ole vielä todellakaan käyttänyt koko budjettiaan, ja vaikka tavoitellusta yleisökeskiarvosta ollaankin vielä ainakin toistaiseksi kaukana, niin kyllä hankinta/hankintoja tulee, jos joukkue sitä tarvitsee ja sopiva pelaaja on tarjolla. Tuskinpa SaiPa tulee tälläkään kaudella tappiota tekemään.

Omat arvosanat lyhyillä perusteluilla tuolla Jatkoajan asteikolla 0-5:

Maalivahdit:

Andreas Bernard 3/5 - Aika-ajoin hyviä otteita, mutta kyllä se tasaisuus vieläkin puuttuu. Andy on ollut tällä kaudella kuitenkin paljon parempi kuin kauden alussa odotin.

Jussi Markkanen 4,5/5 - Jussi ei ole ihan viime kauden tasolla ollut, mikä oli täyden arvosanan suorittamista. Kuitenkin on antanut lähes joka ilta joukkueelle mahdollisuuden voittaa, ja pari peliä myös ryöstänyt SaiPalle. Saanut ihmeen paljon paskaa niskaansa, vaikka puolustuksen taso on ollut suurin syy hänen heikkoihin otteisiinsa.

Puolustajat:

Rony Ahonen 1/5 - Odotin Ahoselta paljon lupaavan viime kauden jälkeen, mutta on ollut SaiPan puolustuksen pahin riippakivi. Kauteen on mahtunut pari hyvää peliä, mutta muuten on ollut lähes järjestään pakiston heikoin lenkki.

Simon Backman 4/5 - Alkukaudesta liike näytti huonolta, mutta nyt on alkanut luistinkin liikkua. Puolustuspäässä varmaan kokonaisuutena SaiPan paras puolustaja.

Lasse Lappalainen 1,5/5 - Ei ole ollut paljon Ahosta parempi, mutta ennakko-odotukset Lappalaista kohtaan olivat toki pienemmät. Ei tunnu oikein mikään riittävän liigatasolle, eikä ole vieläkään sisäistänyt joukkueen pelityyliä.

Johan Larsson 2,5/5 - Oli alkukaudesta puolustuksen parhaimmistoa. Nyt kauden edetessä on kuitenkin virheet lisääntyneet, mikä johtuu mielestäni aivan liian suuresta peliajasta. Vähän tulee Pukka tästä miehestä mieleen, mutta oikein roolitettuna voisi olla todella hyvä kolmosparin pakki.

Sam Lofquist 4,5/5 - Kokonaisuutena SaiPan paras puolustaja. Muutaman kerran nukahtanut puolustuspäässä, mutta pääosin pelannut todella hyvin molemmissa päissä. Kiekollisesti erittäin hyvä.

Kalle Maalahti 3,5/5 - Alkukausi oli Maalahdelta vähän vaisu, mutta on tuntunut nyt vähän parantavan kauden edetessä. Nykysuoritukset oikeuttaisivat parempaan arvosanaan, mutta alkukausi on myös huomioitava.

Simo-Pekka Riikola 4/5 - Alkukausi oli todella huima, mutta nyt on hyökkäyspäässä vähän hiljentynyt. Ei tee kuitenkaan hirveästi virheitä, ja ollut omasta mielestäni SaiPan kolmanneksi paras puolustaja Lofquistin ja Backmanin jälkeen.

Brian Salcido 2,5/5 - Sama arvosana kuin Larssonille. Olivat molemmat alkukaudesta hyviä, mutta nyt on vähän tahti heikentynyt. Järkyttävä määrä virheitä, ja avauspelikin on kehnoa. Silti pakkien pistepörssissä todella korkealla. Potentiaalia on paljon parempaan.

(Huhtasta ja Mäkistä en arvioinut olemattomien näyttöjen takia)

Hyökkääjät:

Markku Flinck 2/5 - Kauas on menty niistä ajoista kuin Make paukutteli yli 20 pinnaa Liigassa. Tällä kaudella on ollut hidas, kiekollisesti kehno eikä ole puolustuspäässäkään vakuuttanut. Välillä on jaellut ihan hyviä pommeja, mutta nyt Markku herätys!

Ville Hämäläinen 2,5/5 - Hämäläisen meno on ollut myös varsin kehnoa. Viime kaudella Hämäläinen oli paljon parempi, ja tällä kaudella meno on ollut jotenkin vain takkuista eikä tulosta ole tullut kummassakaan päässä kenttää.

Tommi Jokinen 4/5 - Ollut erinomainen tällä kaudella. Pelasi todella hyvin ulkkareiden kanssa yhteen, mutta hommat on myöskin luonnistuneet haalariketjuissa. Monipuolisimpia pelaajia joukkueessa ja yksi kovimmista duunareista. Tykkään.

Matti Järvinen 3,5/5 - Positiivinen yllätys. Pystyy pelaamaan ihan missä vain, oli paikka sitten nelosen keskellä tai ykkösen laidalla. Osaa tehdä pisteitä, osaa puolustaa ja ollut mielestäni myös hyvä kaksinkamppailuissa.

Ville Koho 3/5 - Koho on ollut puolustuspäässä erinomainen, mutta viime kaudella ehdittiin jo tottua pisteitä tekevään Kohoon. Nyt lähiaikoina Ville on jo parantanut silläkin osa-alueella, mutta kokonaisuudessa on vielä paljon parannettavaa ennen kuin voidaan olla tyytyväisiä Villen otteisiin.

Mikael Kuronen 3/5 - Rooli on ollut pientä, mutta on esiintynyt mielestäni varsin hyvin. Energinen pelaaja, jolta tuntuu löytyvän myös käsiä. Uskon, että breikkaa Liigassa parin vuoden sisällä.

Tomi Leivo 2/5 - Meno on ollut takkuisaa. Potentiaalia pitäisi olla myös hyökkäyspäähän, mutta tulosta ei ole tullut. Leivon pitää parantaa kuten lähes jokaisen SaiPan alakentän pelaajan.

Jesse Mankinen 3/5 - Ansaitsee mielestäni saman arvosanan kuin Koho. Playoffit antoivat odottaa Jesseltä enemmän, mutta ollut vähän pelin ulkopuolella. Pystyy paljon parempaan.

David McIntyre 4,5/5 - Ollut erinomainen tällä kaudella. Ei kuitenkaan ihan täyden arvosanan arvoinen, koska puolustuksessa on tapahtunut muutama ikävä merkkausvirhe.

Ilmari Pitkänen 1/5 - Ai tämä mies pelasi viime kauden parhaassa nelosketjussa? On ne Liivik ja Pöysti sitten kovia kavereita. Ilmari voisi nyt näyttää osaavansa oikeasti pelata. Ottanut vain aivan turhia jäähyjä, ja itseluottamus kiekon kanssa on hivenen korkeammalla kuin pelilliset taidot.

Dave Spina 4,5/5 - Spina on ollut aivan loistava, ja pelasi varsinkin alkukaudesta SaiPalle monta voittoa. Miinusta kuitenkin siitä, kun ottaa välillä hölmöjä jäähyjä lähtiessään kostamaan vastustajan rottailuja.

Janne Tavi 3,5/5 - Aika perussuorittamista Naakalta. Illasta toiseen hyvää taistelua, mutta ei se vielä tälläkään kaudella osu edes ladon seinään.

Sami Venäläinen 3/5 - SaiPan alaketjujen parhaimmistoa. Tekee kovasti töitä ja on erinomainen roolissaan, vaikka välillä ottaakin tyhmiä jäähyjä. Tärkeä pelaaja joukkueelle,

(Suutaria, Toivasta ja Vainikaista en arvioinut olemattomien näyttöjen takia.)

Tuossa nuo omat arvioinnit nyt oli. Katotaan onko Jatkoaika yhtään samaa mieltä.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Yleisömäärissä ollaan 5000 perässä viime kautta (se pari kymppiä per katsoja). Ja viime vuonna budjetti oli alempi. Muutenkin myyntikojuille ei ole ollut ruuhkia. Loppuunmyytyjä jokeriotteluita ei ole tulossa. Eli mun mielestä liikkumavaraa ei nyt ole kovin paljoa.

Pelaaja arvioista aikalailla samaa mieltä paitsi Leivo ansaitsisi kunnon näytön paikan, ei kukaan nelosessa tee kesää. Ja Jokinen ja Järvinen on liikkeen kanssa vaikeuksissa, ainakin hyökkäyssuuntaan eli eivät oikein pääse tekopaikoille. Kurosen rooli ollut toistaiseksi aika vaatimaton.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Yleisömäärissä ollaan 5000 perässä viime kautta (se pari kymppiä per katsoja). Ja viime vuonna budjetti oli alempi. Muutenkin myyntikojuille ei ole ollut ruuhkia. Loppuunmyytyjä jokeriotteluita ei ole tulossa. Eli mun mielestä liikkumavaraa ei nyt ole kovin paljoa.

Tuskin se budjetin korotus nyt kuitenkaan pelkästään korotetusta yleisötavoitteesta tuli. Viime kauden jälkeen on tullut myös uusia sponsoreita, näkyvimmin varmaan Renault mutta varmasti myös paljon pienempiä yrityksiä joita ei niin näkyvästi uutisoitu. Kallioniemi ja kumppanit ovat isoista voitoista puhuttaessa koko ajan muistuttaneet pienen seuran realiteeteistä, ja uskon että ennakoitua heikommat yleisömäärät tai avainpelaajien floppaaminen on myös otettu huomioon mahdollisina riskeinä siten, että joukkueen vahvistamiseen on niissäkin skenaariossa jätetty jonkin verran varaa. Kyllä sieltä joku vielä tulee, odotus vaan saattaa olla piinallista.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Kallioniemi ja kumppanit ovat isoista voitoista puhuttaessa koko ajan muistuttaneet pienen seuran realiteeteistä, ja uskon että ennakoitua heikommat yleisömäärät tai avainpelaajien floppaaminen on myös otettu huomioon mahdollisina riskeinä siten, että joukkueen vahvistamiseen on niissäkin skenaariossa jätetty jonkin verran varaa.

Näiden lisäksi on loukkaantumisriski, johon on takuuvarmasti varauduttu. Nyt vaan on käynyt niin, että joulutaukoon mennessä ei ole käytetty ensimmäistäkään euroa uusien pelaajien hankkimiseen. Ei ole tarvittu hätäapuduunareita loukkaantumisia paikkaamaan, eikä muitakaan vahvistuksia ole vielä tarttunut verkkoihin. Mutta ollaan hiljaa, tullee kalaa...
 

Fordél

Jäsen
Mielenkiintoista nähdä, että saisiko Virkkunen Lappeenrannassa peliinsä taas sen energisen vaihteen, jonka näimme muutama kausi sitten. Jos ei saa, kyse on aika turhasta pelaajasta, kun junnu voisi hoitaa saman tontin, mutta kenties uusi mahdollisuus parantaa Virkkusen peliä.
 

Tronic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
Hyvä että päästiin siitä Pitkäsen turhakkeesta eroon. Taisi vaan tulla ainakin tilastojen perusteella vastaava kädetön koohottaja tilalle. Toivottavasti olen väärässä ja Virkkunen onnistuu. Tutkitaan ennen kuin hutkitaan.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Mielenkiintoista nähdä, että saisiko Virkkunen Lappeenrannassa peliinsä taas sen energisen vaihteen, jonka näimme muutama kausi sitten.

Minusta Virkkusen pelistä ei ole koskaan energisyyttä puuttunut. Järkeä ja taitoa ainoastaan. Eikä fyysisyyttäkään ole että pärjäisi väännöissä.

Puuttuiko SaiPalta nelossentteri?

Edit: PItkäselle kuulemma tarjottiin jatkoa Bluesissakin mutta päätyi SaiPaan koska sieltä tarjottiin pidempää sopimusta. No, nyt sai sitten Espoossa sen saman, eli vuoteen 2016.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös