Romanit

  • 1 483 803
  • 3 748
Tila
Viestiketju on suljettu.

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
vlad kirjoitti:
Harvoinpa kirjoja tavataan kutsua "väestöksi", ts. romaani = kirja kun taasen romani = vähemmistökansallisuuteen kuuluva henkilö.

Jos tarkoituksenanne on arvostella romaneja niin opetelkaa nyt edes kirjoittamaan vähemmistöryhmän nimi oikein.

vlad.

Miksi kutsutaan autoa, jossa on paljon romaaneja?

Kirjastoautoksi.
 

Prt Sc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Shayne kirjoitti:
Samaa mieltä. Saati sitten että tuo prtscttaijoku:n "vitsihän" oli niin vitun hyvä ja ennenkaikkea uusi, että tukehdun kohta vermooni.

Sinähän suorastaan olet erikoinen pelle. Jaksat kotipöhnässäsi venyttää pippeliä kirjoitusvirheen takia. Sama koskee vladia. Ei teillä hääppöisesti taida rullata ja elämä taitaa olla hippusen verran tylsää, kun pitää kirjoitusvirheitä etsiskellä kirjoituspalstoilta. Toivottavasti keksitte joskus elämällenne sisällön.

prtscttaijoku? Herää uuno!
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Prt Sc kirjoitti:
Romaanit ovat varsin kunnollista väestöä, what so ever. On vaat todella harmillista, että 99,7% prosenttia heistä pilaa muiden kunnollisten romaanien maineen.

Ketjussa on 18 sivua, ja niistä 17:ssa tämä heitto on kirjattuna. Maltatteko olla kirjoittamatta viimeisellekin sivulle? En oleta, että kaikki lukevat läpi ketjut, johon kirjoittavat, mutta tämän kommentin tästä ketjusta kyllä löytää, ellei lue silmät kiinni.

Sori, että avauduin, mutta ei siinä. No hard feelings.
 

Prt Sc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
peruspata kirjoitti:

Saat anteeksi. Toivottavasti itsekin saan jonain päivänä synnin päästön :)

Lupaan aina lukea "tyhjää asiaa" ketjujen 211 sivua tarkasti läpi, jolloin säästyn ikäviltä tilanteilta, joissa tulee toistettua jo aiemmin ketjussa olleita asioita.

Tilanne on varsin ikävä surullinen, mutta kolhuilta elämässä ei vaan aina voi valttyä, vaikka kyseessä onkin perin harvinainen ja vakava rike.

Todella syvät pahoitteluni aiheittamastani surusta ja vaivasta.
 

Armoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
FourForty kirjoitti:
Läheiseltä Essolta yöpalaa hakiessa sattui ihan huvittava tapaus jokin aika sitten. Kolme parikymppistä romania tuli huoltikselle sisään ja tuttuun tapaan haahuilivat ADHD-tyyliin ympäri asemaa myyjien pitäessä tiskin takana näitä silmällä. Tulivat sitten kassalle ja yksi heistä osti askin tupakkaa. Yleisen häröilyn saattelemana tyypit sitten häipyivät huoltoasemalta vietyään ensin esim. kymmenkunta pahvista kahvimukia, joista puolet tiputtivat lattialle. Porukan poistuttua ovesta myyjät havaitsivat, että tupakkaa ostanut kaveri oli pudottanut askin huoltiksen lattialle eikä huomannut tätä. Voi olla, että jotain pieniä tavaroita katosi porukan mukana, mutta jos eivät varastaneet tavaraa yli neljän euron arvosta niin jäivät tappiolle silti, koska tupakat jäivät asemalle.

Töissäkäyviä ja "normaaleja" romaneita on, itsekin tiedän monta tapausta. Mutta kyllä osa on sitten huvittavan stereotyyppisiä.

Ilmeisesti samalla Essolla kävi muutama manne "ostoksillä". Meinasi kavereiden kanssa leuat pudota, kun huomasimme yhden mannen varastavan Kinder munia. Tyyppi oli n.30v. Kyseisen Esson myyjä tuli ulos hermosavuille ja ei meinannut saada sytkäriä syttymään. Tokaisi vain, että joko ne veivät kaasutkin. Oli meillä hauskaa kertakaikkiaan.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Prt Sc kirjoitti:
Sinähän suorastaan olet erikoinen pelle. Jaksat kotipöhnässäsi venyttää pippeliä kirjoitusvirheen takia. Sama koskee vladia. Ei teillä hääppöisesti taida rullata ja elämä taitaa olla hippusen verran tylsää, kun pitää kirjoitusvirheitä etsiskellä kirjoituspalstoilta. Toivottavasti keksitte joskus elämällenne sisällön.

Repesin totaalisesti.

Aika usealle tuntuu kirjoitusvirhe sattuvan tässäkin ketjussa juuri samassa kohdassa: romaani - romani... Mutta eihän siinä mitään, kai Jatkoajasta torspoketjukin löytyy? Torspoja on tässä maassa paljon enemmän kuin romaneja.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Tuossa kotokulmilla on yksisuuntainen katu, jolla kadun kapeudesta johtuen on pysäköintikielto toisessa reunassa. Toiseen reunaan siis saa pysäköidä, ja lisäksi vieressä on suurehko parkkialue jolla on käytännössä aina tilaa. Viimeksi kuluneen kuukauden aikana kadulla on seissyt käytännössä päivittäin väärälle puolelle pysäköitynä valkoinen Nissan. Kerran kun menin siitä ohi, niin autoon oli ilmestynyt pysäköintivirhemaksulappu, ja kun vähän ajan kuluttua menin taas ko. paikan ohi, oli auto hävinnyt. Lappu tosin oli siististi asetettu keskelle katua.

Tämän tapauksen jälkeen olen ainakin neljästi kulkenut tuon paikan ohi ja nähnyt saman auton seisovan itsepintaisesti samalla tavalla väärin pysäköitynä maksulappu tuulilasinpyyhkijän alla. Eilen huomasin, että läheisen sähkökaapin päälle on pinottu melko monta maksulappua. Uteliaisuus heräsi: kuka on niin järkähtämättömän tyhmä, että hakemalla hakee itselleen vaikeuksia noin hölmöllä tavalla? Otin siis nohevasti selville, kuka auton omistaa. Ja kuka arvaa ekana, minkä takia kerron asiasta juuri tässä keskustelussa?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Tykkäät stalkalta naapureitasi ja raportoida siitä netissä?
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Designer:
ei se auton oikein pysäköiminen niin helppoa ole. Itsellä oli (onneksi oli) mustalaisia naapureina ja voi sanoa että järjestään oli autot parkkeerattu väärin ja miten sattuu. Usein oli lisäksi auton ovet ja/tai ikkunat auki yön yli (joskus useampia päiviä), mutta kaippa he luottivat että alueella asuu vain rehellistä porukkaa..
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Samanlaista sakkolappujen kylvämistä on havaittavissa eräällä lähikadulla, jonka varressa on mannejen asuttamia taloja. Autot jää minne jää - ikkunat auki usein muuten - ja lappu komistaa ikkunaa niin kauan kunnes auton omistaja (vai olisiko käyttäjä parempi sana) saapuu paikalle. Maksaakohan sossu maksamattomat sakot, kun ne menevät perintään vai mikä on kuvio? Ehkä autojen omistuskuviot ovat liian sekavat jopa ulosotolle.
 

forrest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Blue Jackets, Panthers
Taitaa olla pari kokemusta romaniväestön edustajista:

Ensiksimainittu oli hyvin lyhyen aikaa ala-asteella samalla luokalla, eikä hänestä muuta jäänyt mieleen kuin jatkuva Kissin "Lick it up" -sanonnan toistaminen.

Toisessa tapauksessa pari romania osti vuosikaudet pihan perällä seisseen asuntovaunumme. Harmi vain että jättivät sen sitten samana päivänä sakkopaikalle. Tuli sitten meille postissa pysäköintisakko, kun ei ollut vielä mennyt tieto omistajanvaihdoksesta viranomaisille. Noh, ne sentään peruttiin kun tehtiin valitus.
 

JuVii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Oli tänään lähellä etten ajanut mannen päälle. Käveli suoraan punaisia päin. Noh, seuraavalla kerralla pitää olla tarkempi.
 

EDDIE C

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi (sympatiat Ruotsille)
Itselläni oli viime kesänä ensimmäistä kertää elämässäni positiivisia kokemuksia mustalaisista. Olin kesällä viikon sairaalassa jalkaleikkauksen takia. Pari ensimmäistä päivää kävin tupakalla pyörätuolilla. Hissiin mennessäni joku sairaalassa vieraskäynnillä ollut keski-ikäinen mustalaismies erittäin ystävällisesti tarjoutui työntämään minut hissiin ja kyseli vielä hissistä poistuessani, että pärjäänkö varmasti loppu matkan tupakkahuoneeseen.
Myöhemmin samalla viikolla jo sauvoilla liikkuessani päätin mennä röökille ulkona olevalle tupakkapaikalle. Perille päästyäni havaitsin että tupakkapaikalla oli noin parikymmentä romaninaista ja tietysti kaikki istumapaikat täynnä. Ennen kuin vitutuskäyräni ehti nousta kovinkaan korkealle, eli nopeasti, nousi yksi näistä naisista ylös ja ilmoitti minulle että "täällä on tilaa". Kaikki muut nousivat myös ylös ja siiryivät vähän sivummalle seisoskelemaan.
Nämä olivat tosiaan tähänastisen elämäni ainoat positiiviset kokemukset manneista, molemmat saman viikon aikana, mutta pehmensivät silti suhtautumistani heihin, varsinkin se pyörätuoliani työnnelyt mies vaikutti hyvin sympaattiselta.
 

Karpo

Jäsen
Yks manne oli mun kanssa samaan aikaan armeijassa, Sodankylässä. Ensimmäisenä päivänä isä-manne ajoi valkoisen mersun ( yllättäen ) 2jk:n oven eteen, pari metriä ovesta. Äitinsä huuteli itku kurkussa (arvelin että ylpeydestä ) että nyt se meidän xxx menee armeijaan. No manne laitettiin sitten huoltokomppaniaan spadeksi. Oli melko kona jätkä. Sillä oli pakkasvapautus jos lämpötila oli alle -20C, siivousvapautus ( astma ), marssivapautus, yms.. Suoritti muuten armeijan loppuun vaikka kapiaiset yritti laittaa sitä kotiin kuulemma jo vähän aiemmin.
 

W.S.L

Jäsen
Nyt sitten mannet keksi mennä isoäitini asuntoon väkisin....Isoäitini reilu 80v huonosti liikkuva yksin asuva ihminen meni avaan ovea ja kaks kakaraa oventakana. Poika jäi rappuun ja likka repäs oven kokonaan auki ja änkes sisälle.

Onneks isoäidilläni ei ole käteistä, pankkikirjaa tms himassa, mut pullat kelpas mustalaiskakaroille. Mahtaa olla kusipäillä nälkä, kun pullat vei pöydältä.

Onneksi eivät pahoinpidelleet tms, mutta vituttaa silti erittäin raskaasti. Nyt odotan, et nää vitun kynttiläkauppiaat (tapaavat kiertää pitkin Vaasaa myyden jotai vitun kynttilöitä) tulee sinne silloin kun olen itse paikalla. Tokikaan ne ei varmaa silloin änkee väkisin sisään, jos oven avaa reilu 30v mies eikä reilu 80v nainen.

Poliisia ei niin hirveästi asia liikuttanut. Mutsille (joka asiasta heille ilmoitti) sanoivat, että eikai nyt pullan takia tehdä rikosilmotusta? Äijälle piti sitte rautalangasta vääntää, et nyt ei ole kyse pullasta vaan siitä, et se äpärä änkes väkisin sisään. Eikai sekää ihan laillista ole...No, sanoivat sitten, että jos/kun seuraavaks näin käy, niin soittakaa 112.

En tiedä miten näihin manneihin (Vaasas niitä ei onneks paljo ole) jotka tod.näkösesti ulkonäöltä tiedän suhtaudun, kun seuraavan kerran törmään kadulla. Nää idiootit on aika nuoria, mikä toki rajottaa niiden "kouluttamista" yhteiskuntakelpoisiksi...

En tiedä, mutta jaksaa masentaa ja vituttaa. Isoäitini ei heillekkään varmasti koskaan mitää pahaa ole tehnyt.
 

Al Lafrate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal Canadiens
Mannet, nuo väärinymmärretty ja sorrettu kansanryhmä. Voiko parempaa keskusteluaihetta olla olemassakaan? Mielestäni ei voi, koska kyseinen sakki saa oman sappeni kiehumaan aina tavattaessa.

Viimeksi sain todistaa hauskaa tapausta Hesestopissa kolmostien varrella. N. 40-vuotias manneisäntä lompsi sisään tukka sliipattuna, kengät kiiltäen ja housut prässättynä. Herra asteli suoraan lounaslinjastolle, jossa oli tarjolla uunimakkaraa ja muusia. Hagertti nappasi pari servettiä, kahmaisi niihin kaksi makkaraa ja kuorrutti saaliinsa sinapilla. Sitten tämä yhteiskunnan tukipilari laahusti hedelmäpelin ääreen ja alkoi lappaa kolikoita koneeseen mussuttaen ilmaismakkaraa. Hävittyään sossusta haetut kolikot tämä jantteri pyyhki suunsa, heitti paperitollon lattialle ja lampsi lafkasta ulos.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Al Lafrate kirjoitti:
Voiko parempaa keskusteluaihetta olla olemassakaan? Mielestäni ei voi, koska kyseinen sakki saa oman sappeni kiehumaan aina tavattaessa.
Pidät siis yli kaiken sellaisista keskusteluista, joissa käsitellään negatiivisia aiheita. Hassua. Tunnetko Hifk-sympatioita?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Forssan kuuluisin lätkänpelaaja, Lefa Lafrate.
 

jpet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Eikö olisi järkevintä ryhtyä maksamaan romaneille kansalaispalkkaa? Palkan määrä voisi olla vähintään yhtä suuri kuin suomalaisten keskiansiotaso (n.2500 €/kk). Tämän ratkaisun etuna olisi tietysti se, että turhautuneimmat romanit pysyisivät keskituloisina kaidalla polulla, eivätkä syyllistyisi pikkurötöksiin. Ennen pitkää valtiovalta säästäisi valtavia summia vankeinhoitokustannuksissa, kun ainakin yksi vankila voitaisiin pian lakkauttaa. Kuntien taakkaa ratkaisu helpottaisi vieläkin enemmän etenkin sosiaalitoimen ja aikuiskoulutuksen osalta. Tietysti romaneiden kansalaispalkalle pitäisi myös keksiä joku hyväksyttävämpi nimi, mutta jääköön se viisaampien tehtäväksi. Romanien pysyminen kaidalla polulla helpottaisi myös meidän tavallisten kansalaisten elämää etenkin pienempien vakuutusmaksujen muodossa. Yhdenkään romanin ei tarvisisi ottaa kansalaispalkkaa vastaan, mutta uskonpa, että suuri osa ottaisi sen mieluusti.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
jpet kirjoitti:
Ymmärtääkseni Ruotsin romaneista valtaosa puhuu jo ennestään Suomea.

Voin hyvin olla väärässäkin, mutta sellainen kuva on jäänyt, että varsinaisia Ruotsin romaneja on aika vähän. Isoin osa maassa syntyneistäkin romaneista lienee suomalaisten vanhempien aikaansaannoksia. Toki kansallisuus tarvittaessa vaihtuu, mutta tällainen kuva minulla on.

Yksi ystäväni sai työpaikan, jossa lapsuudessa opitusta ruotsin kielestä on hyötyä, siitä olen iloinen.
 

kovalev

Jäsen
Oli taas niin perusmanneilua ettei tiennyt itkeäkö, vai nauraa.

Eli, olin hetki sitten lähi"marketissa"ni ja päästyäni kylmäosastolle havaitsin kakofonian olevan valloillaan. Hyvin nopeasti huomasin, että järkyttävän metelin aiheuttaja olikin vain hyvää vauhtia keski-iällä oleva romaninainen joka HUUSI kännykkäänsä päivän tapahtumia. Se kävi heti selville, että kukaan ei ollut kuollut eikä mitään muutakaan ahdistavaa tapahtunut. Noh ajattelin, että ehkä hän oli vain huonokuuloinen ? Molottaahan se valkoinenkin nainen silloin tällöin.

Jonkin ajan kuluttua hivuttauduin kassajonoon vain todetakseni, että sama nainen oli jonossa edelläni. En kuitenkaan vaihtanut jonoa sillä toisen kassan jono oli mielestäni pidempi. Tietysti tämä nainen aiheutti jonkun kohtauksen omalla vuorollaan. Tarkkaan en kuullut mitä tapahtui, mutta kauan se kesti. Rahoja laskettiin moneen kertaan jne... En suinkaan ollut ainoa tuossa jonossa jonka kurkusta alkoi kuulua tyytymättömiä köhähdyksiä touhun vain jatkuessa. Havaitsin myös, että siinä pidemmässä jonossa olisin jo ostokseni suorittanut. Vielä lähdettyäänkin tuo nainen palasi sanomaan epätoivoisen näköiselle myyjättärelle jotain. Tosin ilmeistä päätellen ei sentään mitään solvaavaa.

Kuinka ollakaan parkkipaikalla ohitin saman naisen joka istui autossaan INVAPAIKALLA. Taaskaan en väitä etteikö valkoinen mies tai nainen jätä joskus autoansa näin, mutta kun pihassa oli kymmeniä vapaita paikkoja, vielä aivan näiden invapaikkojen vieressäkin. Eli vähän tuli sellainen fiilis, että kun tuon naisen eteneminen hameineen kaikkineen oli hieman vaivalloisen näköistä niin jätetään auto siihen lähimmälle paikalle, ettei tarvitse raijata sitä yhdistelmävaunuaan pitkiä matkoja.

Pääsin omaan autoon ja peruuttelin juuri kun tuo nainen oli ohittanut minut. Hetken jo melkein emmin, mutta lähdin kuitenkin ajamaan perässä - Eihän tässä nyt enää mitään... Yht`äkkiä, juuri ennen pihasta pois kääntymistä muija lyö vilkun päälle, liinat kiinni ja rupeaa kaivamaan turvavyötä. Peräänajo ei ollut kaukana. Muutenkin tässä vaiheessa alkoi jo vituttaan siihen malliin, että en jäänyt enää odottamaan kuinka kauan se turvavyön laittaminen kestäisi, vaan mahduin juuri ja juuri tuon mannen ja parkissa olevien autojen välistä pakoon. Aloin vaan miettimään, että jos ne kauppareissut on aina samanlaisia niin...

Ainoa hauska asia koko hässäkässä oli naisen auto. Harvemmin näkee romaneilla paskanruskeaa kansancorollaa vm. 88 tai 89.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
kovalev kirjoitti:
Ainoa hauska asia koko hässäkässä oli naisen auto. Harvemmin näkee romaneilla paskanruskeaa kansancorollaa vm. 88 tai 89.
Aika useinhan niillä on vanhoja japseja, vähintään yhtä paljon kuin uudehkoja Volvoja ja Mersuja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös