Siirsin nyt tänne, kun ainakaan omalla vastauksella ei ole enää mitään suoranaista tekemistä talouden kanssa.
Mielestäni pitäisi osata erotella muuten vain vaikeat tehtävät ja kokonaan uudet innovaatiot. On selvä juttu että tekoälyt osaavat seuloa syövät, hoitaa kirjanpidot ja voittaa ihminen go-pelissä, mutta sitten kun tekoälyn pitäisi kehittää syöpään kokonaan uusi hoitomuoto, kehittää kirjanpidon lainsäädäntöä yhteiskunnan kokonaisedun kannalta hyödyllisempään suuntaan tai kehittää uusi peli, joka on kiinnostavampi kuin lätkä-porno, niin sitä saamme viedä odotella.
Käykö musiikin tekeminen innovaatiosta? Ehkä ei ihan, mutta on tekoäly saatu tekemään
pop-kappeleitakin. Tuollahan varmaan saisi lähes jo tuollaisenaan ilmaiseksi tehtyä musiikkia jonnekin NRJ/Spotifyihin soittolistat täyteen ilman että tarvitsee millekään makikolehmaiselle maksaa yhtään mitään. Tosin ehkä pientä parannusta vaatii, mutta voi ollahan että tuon tyylisellä maksimoidaan ainakin taloudellinen tuotto, jos ei taiteellisilla arvoilla niin väliä. Netistä vain kaikki komentit talteen ja analysointia ja pientä parannusta seuraavan sävellykseen niiden perusteella ja listasijoitus kenties nuosee entisestään. Toki varmaan ihmistä tarvittaisiin ohjeilemaan tuota prosessia hetken. Lisäksi onhan jotain tekoälyjä, jotka "keksivät uusi värejä ja antavat niille ihmismäisiä nimia jne. Ovat toki aika kaukana mistään suuresta lääketieteellistä läpimurrosta tai Michelangelosta, mutta tavallaan "taidettahan" on nyt pidetty aivan mahdottomana koneille.
Varmaan joskus tulevaisuudessa saadaan eläinkokeet lääketeollisuudessa korjattua jollakin simulaatiolla kunhan vain ihmisen fysiologia saadaan tarpeeksi hyvin mallinnettua siihen niin sen jälkeen periaatteessa käytäisiin vaan kaikki mahdolliset "hoitovaihtoehdot" läpi ja katsottaisiin missä käy parhaiten ja valitaan se? Tosin tässä nyt "hieman" oikaistaan laskettavuuden suhteen ja ehkä vähän vähätelleen lääketieteellistä tutkimusta. Kaipa siinä vähän muutakin tehdään kuin vain satunnaisesti syötetään rotille jotain ja katsotaan parantuvatko vai ei.
Tuosta keskimmäinen olisi hienoa kuulla, jotenkin vähän formaallimmin muotoiltua, että mitä siinä ihan oikeasti halutaan. Tulee vähän kauttarantain mieleen tämä
Facebookin neuvottelubotti ja siitä oikeastaan tuon tekoälyn luoma oma kieli. Mitä jos asiat voisi tehdäkin paljon paremmin, mutta me emme vain enää pysty ymmärtämään sitä ratkaisua? Esim. tuota ihmisille täysin käsittämätöntä kieltä, jolla robotit neuvottelevat.
Ei näistä varmaan yksikään toteudu ihan lähivuosina, mutta eikö tässä nyt puhuta, että kehitys tulee olemaan eksponentiaalista tai ainaki kiihtyvää tekoälyn osalta.