RIP-ketju

  • 2 927 705
  • 11 764

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Mainitse yksi hitti viimeisen 20 vuoden ajalta? Sama pätee myös Metallicaan. Ei ole.
Metallicalla noita top10-hittejä kyllä piisaa viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajalta... Mutta pointista olen kyllä samaa mieltä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Metallicalla noita top10-hittejä kyllä piisaa viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajalta... Mutta pointista olen kyllä samaa mieltä.
Nojoo myönnetään että taisihan ne Load ja ReLoad olla melko hyvin myyneitä levyjä ja pyörikin kyllä monellakin radioasemalla. Hakamussuttelu ei nyt oikein onnistunut.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilman muuta lasken Princen megatähdeksi, mutta kyllä heavyllä kuitenkin jotain pointteja on. Nämä mainitut Guns N' Rosesit, Metallicat, AC/DC:t ja Rollarit ovat kuitenkin enemmän albumien varassa menestyviä artisteja, kun Prince taas enemmän oli hittiartisti. Siinä mielessä 90-luvun puolivälissä tapahtunut hiipuminen oli aika totaalinen. Onko sitten The Most Beautiful Girl in the Worldin jälkeen yhtään biisiä, joka olisi ollut edes lähelle hitti? Korvia auki pitämällä monien muiden aikalaisten uusiltakin julkaisuilta kuulee jotain biisejä, vaikka ne eivät hittejä olisikaan. Princeltä en itse asiassa taida tietoisesti tunnistaa yhtään tämän vuosituhannen puolella tehtyä biisiä.

Ei nyt ihan ominta musiikkia ollut, mutta kuitenkin monia hienoja biisejä teki etenkin 80-luvulla.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ilman muuta lasken Princen megatähdeksi, mutta kyllä heavyllä kuitenkin jotain pointteja on. Nämä mainitut Guns N' Rosesit, Metallicat, AC/DC:t ja Rollarit ovat kuitenkin enemmän albumien varassa menestyviä artisteja, kun Prince taas enemmän oli hittiartisti.
Niin no siis alunperinhän herra(?) heavy totesi yksinkertaisesti että "Ilmeisen hankala persoona joten ei ihan megaluokan artistiksi noussut", ja tämän jälkeen alkoikin sitten tämä maalitolppien siirtely kun tämä väite kumottiin ensin sillä että tyyppi oli myynyt yli 100 miljoonaa levyä, mikä nyt on aika perkeleesti. Sen jälkeen mainittiin että viimeisellä Lontoon keikalla esiintymispaikka oli 1400 ihmistä vetävä konserttisali, noh tekeehän ne muutkin keikkoja pienemmillä paikoilla. Sitten alettiinkin heittelemään tätä että ei ole hittejä viimeisen 20 vuoden ajalta. Tämä nyt varmaan pitääkin paikkaansa, en tiedä.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nojoo myönnetään että taisihan ne Load ja ReLoad olla melko hyvin myyneitä levyjä ja pyörikin kyllä monellakin radioasemalla. Hakamussuttelu ei nyt oikein onnistunut.

Yleensä kun puhutaan top-10 hiteistä, niin käytännössä aina viitataan biiseihin, sinkkuihin. Noitahan Metallicalla ei ole ollut viimeisen 20 vuoden aikana isoilla markkinoilla kuin käytännössä yksi.

Pitkäsoittojen myynti ja niiden menestyminen listoillahan on ollut näillä kaikilla mainituilla varsin takuuvarmaa.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin no siis alunperinhän herra(?) heavy totesi yksinkertaisesti että "Ilmeisen hankala persoona joten ei ihan megaluokan artistiksi noussut", ja tämän jälkeen alkoikin sitten tämä maalitolppien siirtely
Lisäperusteluja ne ovat olleet eikä mitään "maalitolppien siirtelyjä"... Yhtään sanomaani en ole vetänyt pois eikä ole tarvekaan vetää vain sen takia että jonkun ymmärrys riitä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Prince oli mahtava artisti, ihailen, juuri eilen luin Duff McKaganin kirjaa, missä Duff kertoi Prince-ihailustaan.

Aikaisemmin tänään siellä siinä Twitterissä:

Duff McKagan
What do we do now? PRINCE. No. I hope you weren't in much pain...your music saved me time and again.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
SDP:n entinen kansanedustaja, ministeri Jouko Skinnari siirtyi ajasta ikuisuuteen 69-vuotiaana. Syöpä vei hänet(kin).
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
R.I.P Prince. Joskus 80-luvun puolessa välissä menin silloisen tyttöystäväni kanssa leffaan ja jostain sekaannuksesta johtuen leffateattereissa alkoi pyörimään väärä leffa eli Purple Rain, ja todella kovaa. Puolet jengistä lähti vetämään, mutta minä totesin, että me ei lähdetä mihinkään. Leffasta lähdin puolikuurona, mutta tyytyväisenä. Hyvän musan lisäksi Princen ihastus Apollonia vei meikäläiseltä jalat alta ja piti ostaa Purple Rain plätyn lisäksi myös hänen levynsä, joka ei nyt musiikillisesti päätä huimannut.

Silkkipaita päällä viikonlopun viettoon (hymiö).
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Niin no siis alunperinhän herra(?) heavy totesi yksinkertaisesti että "Ilmeisen hankala persoona joten ei ihan megaluokan artistiksi noussut", ja tämän jälkeen alkoikin sitten tämä maalitolppien siirtely kun tämä väite kumottiin ensin sillä että tyyppi oli myynyt yli 100 miljoonaa levyä, mikä nyt on aika perkeleesti.
Se, että joku artisti on hankala persoona ei kyllä mielestäni mitenkään estä tulemasta megaluokan artistiksi. Eiköhän musabisnes ole ollut kautta aikain täynnä toinen toistaan hankalempia persoonia, eikä se ole ollut esteenä suurelle menestykselle jos vaan lahjoja ja määrätietoisuutta löytyy. Itse asiassa tuo hankalapersoonaisuus tuntuisi olevan usein melkein enemmän sääntö kuin poikkeus noissa kuvioissa... =) Taiteilijat on sellaisia. Oikukkaita, omapäisiä ja usein huonoja tekemään kompromisseja ja yhteistyökin voi olla vaikeaa muiden kanssa. Osa on jopa äärimmäisen egoistisia tai mulkkumaisia, mutta silti sieltä tulee uskomattoman hienoa tavaraa. Tietysti menestys osin joskus vielä korostaa noita hankalia piirteitä, mutta yhtä kaikki. En näe, että nuo ominaisuudet siis jotenkin olisi este olla stara.

Prince ei minulle henkilökohtaisesti erityisemmin merkinnyt. Isosiskon diggailun myötä tuli 80-luvulla jollain tapaa tutuksi, mutta sen kummemmin en ole perehtynyt. Merkittävä musiikillinen vaikuttaja yhtä kaikki ja taas yksi suuri nimi poissa. Viikatemies on ahkeroinut kyllä huolella viimeaikoina musiikkikuvioissa, ei voi muuta sanoa.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
R.I.P pieni suuri mies. A world less funky.

Vaikea käsittää että mies on poissa eikä enää ilmesty vuosi toisensa jälkeen jotain yllättävää rajoja rikkovaa taianomaista matskua. Ehdottomasti yksi suurimmista ellei suurin omaan musamakuun vaikuttajista. Prince oli niitä harvoja jotka yhdisti todella monta genreä ja aina musiikissa oli hyvä groove ja rytmit kohdallaan.

80-luvulla tuli tutuksi broidin levykokoelmien kautta niin kuin muutkin isot kuten MJ, Dire ja pomo. Mutta 90-luvulla teininä viimeistään tajusin Princen suuruuden kuunnellessani läpi koko tuotannon moneen otteeseen kirjaston cd-levyiltä, tarjosi tuolloin uskomattoman paljon koska musamaku oli jo syystä tai toisesta laajentunut ihan laidasta laitaan, mun mieli ei jaksanut kuunnella "vain" rokkia, tai heavya tai soulia. Prince kutitteli musahermoja ihan joka suunnalta, välillä oltiin kitarasooloineen rock-soundeissa, funk soul r'n'b oli läsnä oikeastaan aina, sitten joku Rainbow Children toi jazz soundejakin mukaan. En keksi äkkisältään yhtään monipuolisempaa artistia. Ihan kuin pyynnöstä Prince palasi 2000-luvulla perusasioiden äärelle ja veti uskomattomia livejä johtaen bändiä kitaroineen edestä ja jätti sen ylipursuavan glitterin taakseen. Onneksi sain viisi vuotta sitten fiilistellä sen liki kolme tuntia helsingissä tämän miehen tahdissa, ehdottomasti parhaita keikkoja missä olen ollut ja ehdottomasti paras 2000-luvun keikka missä olen ollut.

Vaikea löytää riittäviä sanoja kuvailemaan merkitystä niin musiikkimaailmalle kuin itsellenikin. Hotakaiselta hyviä sanoja ja samoilla ajatuksilla mennään täälläkin.
Kirjailija Kari Hotakainen ylistää edesmennyttä Princeä: ”Samasta lantiosta veistetty kuin Jimi Hendrix” - Viihde - Ilta-Sanomat


_
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Se, että joku artisti on hankala persoona ei kyllä mielestäni mitenkään estä tulemasta megaluokan artistiksi. Eiköhän musabisnes ole ollut kautta aikain täynnä toinen toistaan hankalempia persoonia, eikä se ole ollut esteenä suurelle menestykselle jos vaan lahjoja ja määrätietoisuutta löytyy. Itse asiassa tuo hankalapersoonaisuus tuntuisi olevan usein melkein enemmän sääntö kuin poikkeus noissa kuvioissa... =)
No siis juuri näin. Jos nyt mietitään rock-piirejä (toki Princekin lasketaan sinne), niin siellä joku Axl Rose taitaa olla niin hankala persoona ettei mitään rajaa, mutta eipä tuo ole mikään este sille että äijästä olisi stara tullut bändeineen. Ehkäpä tosiaan artistin on oltava oikukas ja jopa vittumainen jotta se ihan lopullinen huippu saavutetaan.

Ja mitä nyt tuohon megastarauteen tulee, niin Princen kuolema on ykkösuutinen käytännössä jokaisessa kansainvälisessä uutismediassa. Eiköhän tuo kerro sen olennaisimman.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Uskomatonta, että täällä eräät jaksavat vängätä sata miljoonaa myyneen ja yhden kaikkien aikojen merkittävimmän poprock-artistin megatähteydestä tai sen puuttumisesta, kun kyse on kuitenkin RIP-ketjusta, jonka olennainen sisältö on ketjussa mainittujen ihmisten kuolema, ei status.

Princen meriiteistä väittelemiselle löytyisi varmaan musa-aiheisiakin ketjuja sikäli kun niistä mitään väittelemistä nyt on: jokaisella saa olla mielipiteensä, mutta se ei tarkoita, etteivätkö jotkut mielipiteet olisi virheellisiä ja vailla muita perusteita kuin oma vänkäämisen halu tai tietämättömyys. Sata miljoonaa myytyä levyä, seitsemän Grammya, oman tyylilajinsa pioneeristatus ja vielä Oscar-voittokin Purple Rainista kaupan päälle. Sillä ei ole mitään merkitystä, soittiko Prince uransa loppuvuosina stadioneilla vai ei, ei kaikki musiikki ole mitään stadion-kamaa muutenkaan. Eikä silläkään ole väliä, olivatko Princen viimeaikaisimmat biisit vähemmän suositumpia kuin vanhat: vanhoilla meriiteillään ne monet stadionbänditkin kiertävät. Vai kuka muka menee vaikkapa Rollareita katsomaan bändin uutuuslevyjen takia?
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uskomatonta, että täällä eräät jaksavat vängätä...

Princen meriiteistä väittelemiselle löytyisi varmaan musa-aiheisiakin ketjuja sikäli...

Ensin päivitellään kuinka ne kehtaavat ja sitten itse kehdataan perään :-D

Sata miljoonaa myytyä levyä, seitsemän Grammya
Jos nuo meriitit tekevät megatähden niin sitten joku Kenny G:kin on megatähti...

Se, että joku artisti on hankala persoona ei kyllä mielestäni mitenkään estä tulemasta megaluokan artistiksi.

Ei estä ei, mutta kyllä siinä varmaan maksavalle yleisölle kehittyy vaikka minkälaisia antipatioita artistia kohtaan jos esimerkiksi toistuvasti joutuu palauttelemaan ostettuja lippuja takaisin yllättävien keikkojen peruuntumisten takia.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Yleisöystävällinen megatähti on epäilyttävä. Tarkoitan yleisöystävällisellä tätä nykyajan trendiä, missä mielistellään yleisölle. En minä tiedä onko sellaista trendiä, mutta harmittavan moni soittaa ajallaan eikä ole kännissä lavalla. Vuonna 1991 jännityksellä seurattiin että soittaako GNR ja missä ja milloin ja millä kokoonpanolla. Siinä sai viihdettä koko rahan edestä. Nykyään on niin varmaa. Rock on vaarallista! Kaikille. Voi mennä Bon Jovin keikalle jos tahtoo sitä samaa paskaa, mitä jo ennalta tiesi että on tulossa. Minusta tässä ei ole mitään epäselvää. Niin, 25 vuotta sitten oli nämä hintit, jotka diggasi Bon Jovia, ja miehet, jotka diggasi Guns N' Rosesia. Siinä meni raja. Hyi vittu kun inhotti biliksellä kun viereisessä pöydässä jollain oli tämän newjerseyläisen poppoon paita päällä. Se oli 1990 ja vieläkin muistuu mieleen. Silloin ihmeteltiin, onko GNR kasassa ja millä kokoonpanolla. Ruisrockista huhuttiin! Oltas lähetty Stadin etälähiöstä sinne. Ei lähetty. Tiedätte miksi. Oikeastaan tämä kuuluu, oh but really, jonnekin toiseen ketjuun, mutta kun tässä on ollut tätä pohdintaa. Ei kai se haittaa ja jos haittaa niin fuck off. Seuraavaksi menen tutkimaan BBC Newsin artikkelia tämänvuotisista julkimokuolemista. Onhan se niin, että Lemmy vittuili eilen Princelle, kun näkivät, mutta hyvässä hengessä, semmosta se on eikä niin tarkkaa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ampumahiihdon moninkertainen maailmanmestari ja olympiahopeaa vuonna 1980 saavuttanut Klaus Siebert menehtyi eilen. Menestyksekkään urheilijauransa lisäksi Siebert toimi valmentajana saavuttaen silläkin saralla menestystä esim. Darya Domrachevan kanssa.

Siebert kuoli 60-vuotiaana.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Perse-Arska, Pekka-pappa ja monta muuta huikeaa roolia.
Lepää rauhassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös