RIP-ketju

  • 2 927 474
  • 11 764

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No kylläpäs tänään tulee huonoja uutisia liukuhihnalta. Hieno kitaristi jolla oli aina selkeästi tunnistettava oma saundi.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ohhoh. Moorella oli monia hienoja, hienoja biisejä. Suuri tulkitsija, sekä äänellään että kitarallaan.

Kevyet mullat.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Voi voi... Gary Moore oli ja on yksi suurimmista idoleistani. Paras soolosoundi ikinä ja todella kova kepittäjä ja säveltäjä. Enpä päässyt ikinä tätäkään idolia katsomaan keikalle.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1

Streider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FBK, Hartford Whalers, Deutschland
No voihan Wild frontier sentään. Kovinta kesäillan autoilumusaa ja muutenkin äärettömän kovaa settiä. RIP vaan, levyt jatkaa soimista.
 

InTheYear2000

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
RIP Gary Moore. Yksi suurimmista idoleistani musiikin saralla.
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mies on ns. nyt Over The Hills And Far Away. (linkki Youtubeen)
Yksi hänen hyvistä biiseistä.

R.I.P.
Täsmälleen saman Youtube-pätkän olin juuri linkittämässä. Muita Gary Mooren kappaleita en juuri nyt suoralta kädeltä osaisi nimetäkään, mutta kyllähän tämäkin kuolema kosketti. Rock-tähdeksi tosin 58 vuotta taitaa olla melko vanhan ukon ikä.

R.I.P.

Unohtui tämä uskomattoman hieno kappale: Out in the Fields
 
Viimeksi muokattu:

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
RIP Gary Moore. Yksi parhaista kitaraäijistä ever.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Kyllä tässä silmäkulma kostuu kun tämä biisi soi, etenkin nyt kun virtuoosi itse on poistunut stagelta.

RIP Gary.

Veit sanat suustani Eino_Mies. Veti hiljaiseksi tämä uutinen ja tämän biisin kuullessa silmäkulma kostuu todellakin. Aivan liian aikaisin lähti tämäkin legenda ja aivan yhtäkkiä.

RIP Gary
 

Myrkky

Jäsen
Gary tarjosi elämäni ensimmäisen konserttikokemuksen. Ja olihan se huikea kokemus ja toivottavasti jotain muistoja siitä säilyy elämäni loppuun asti mielessä.

Itselleni tärkeimpiä olivat juuri Garyn uran sooloalbumit ennen bluesaikaa. Dirty Fingers, Victims of the Future, Corridors of Power ja Wild Frontier tulevat nyt ainakin heti mieleen.

Ei kai tässä sitten muuta voi sanoa kuin Kitos ja Näkemiin.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Rest in Peace Gary Moore.

Pitkään on ollut suosikkikitaristini Randy Rhoadsin jälkeen ja hölmösti jätin näkemättä miehen livenä.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Olipas ikävä uutinen. Garylla oli tosiaan oma tunnistettava kitarasoundi (Garyhan soitto Gibson Les Paulilla) ja muutenkin hieno kitaristi. Mies osasi soittaa vähän raskaammalla otteella kuten hänen rock-aikojen soolotuotannossa, Skid Rowssa ja Thin Lizzyssa tuli ilmi, mutta myös kevyempi blues onnistui tältä monipuoliselta kitaristilta. Garyhan myös soitti Colosseum-nimisessä, hieman fuusioperäisessä rock-bändissä.

Paljon hienoja soololevyjä Gary teki, joista nyt mainittakoon Dirty Fingers, Victims Of The Future, Corridors Of Power ja Wild Frontier. Nuo ainakin kolahtivat minulle.

Alkaa olla kovia kitaran vinguttajia jo tuolla hieman korkeammilla stageilla minne täältä maan päältä on heitä vähitellen siirtynyt.

Lepää rauhassa Gary.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Moorelle tuli sitten kilometrit täyteen. Levot täältäkin.

Ostin joskus juniorina The Gary Moore Bandin varhaisen Grinding Stone -kiekon. Lievästi proge-/fuusiovaikutteista tavaraa, ja varsinkin tuo nimikappale oli kovin kiehtova. Taidokasta soittoa nuorelta Moorelta vuonna 1973, ja ennen kaikkea sävellyskynä oli jo tuossa vaiheessa todella terävänä. Nenäkkäänä puristina nostin aina tuon levyn esille, kun koulukaverit joskus 80-luvun jälkipuoliskolla sauhusivat Mooren senaikaisista levyistä. Itse en oikein noteerannut silloin Gary Moorea, kun äijän diggailu oli jonkinlainen muotijuttu mopopoikien keskuudessa. Sellaiseen touhuun piti tietysti tehdä pesäeroa. Näin jälkikäteen arvioiden perusteet olivat vähän ontuvia, ja myöhempinä vuosina osa Mooren tuotannosta on löytänyt paikkansa myös omasta levyhyllystäni. Ei kuitenkaan sen vaiheen levyt, kun Moore keksi ryhtyä blueskitaristiksi ja joka tuutista tuli still got the bluesia. Tuota pidän edelleen merkonomibluesina, pthui.

Mutta yleisesti ottaen, mahtavat lahjat ja hieno tyylitaju oli Moorella, ynnä tunnistettava soundimaailma. Ennen kaikkea Moorella oli kykyä operoida useammankin genren alueella. Todella kova tekijä erottuu monipuolisuudellaan tuhansista ja taas tuhansista muuten vaan hyvistä soittajista.

Alkaa olla kovia kitaran vinguttajia jo tuolla hieman korkeammilla stageilla minne täältä maan päältä on heitä vähitellen siirtynyt.
Luonnon laki. Woodstockin aikoihin mainetta niittänyt kaarti alkaa olla siinä iässä, että jengiä kuolee lähivuosina ihan vanhuuteen. Tähän saakka yläkerran orkesterin soolokitaristiksi on päästy tavallisesti elämällä kroppaa ja sielua ahkerasti kuluttavaa rock-elämää. Muistan vielä kun Alex Harvey delasi sydänlaakiin vuonna 1982, mutta Sensaatio-Alex olikin syntynyt jo 30-luvun puolivälissä...

Jostakin 60-luvun puolenvälin tienoilta kitaristikin saattoi olla orkan stara, eikä yksinomaan laulusolisti kuten siihen saakka. Ajan tällä takaa sitä, että kitarakuninkuus on sen verran nuori ilmiö populaarimusiikin historiassa, ettei heitä ole vielä ihan sankoin joukoin ehtinyt vanhuuteen kuukahtaa. Vanhat bluesäijät ja rokinkeksijät ovat tietysti eri juttu, ja toinen tarina muutenkin.
 

Jarvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, JYP (Never stop the madness)

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Kyllähän tämä taas pysähdytti. Näitä lapsuuden ja aikuisuudenkin sankareita tuntuu nyt putoavan kuin kärpäsiä ja nyt täytyy kyllä varmistaa nuo Saunan liput Ozzyn ja Priestin keikoille ja myös Scorpionsille on käytävä jättämässä jäähyväiset.

Good bye, Wild Gary Frontier...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös