1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mistä tiedät tulleesi vanhaksi? Kaverit kaatuu vasemmalta ja oikealta ja nuoruuden idolit tippuu pois yksi toisensa jälkeen.

Rest in peace Neil Peart.

Voi vitun vitun vittu.
 
"Ei ole minun tehtäväni patistella toisia pelaamaan." #19

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Nyt lähti suuri. Hyvää matkaa.
 
"Let the wind carry you home
Blackbird, fly away
May you never be broken again"
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kauniit levot Neil Peartille. Moni hieno lyömäsoitintaiteilija on maailmassa kolistellut kannuja, mutta väitän että juuri Neil Peart oli heistä kaikessa kunnianhimossaan ja soitannollisessa älykkyydessään mestarillisin. En pysty nimeämään ketään toista rinnalle.

Hyvää matkaa, Professori!
 
Ancylusjärven jää, on taakse jäänyttä elämää.

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Tämä osui ja upposi kyllä nuoreen Rush-faniin. Rammsteinin lisäksi ainut bändi, jonka keikalla olen käynyt. RIP Neil Peart.
 
Striimaan golfia, videopelejä ja milloin mitäkin osoitteessa www.twitch.tv/haepis - tervetuloa katsomaan!

Hööty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Penguins
Neil Peartin myötä lähti sellainen muusikko, jonka kuolema saa kyyneleet silmiin. Varmasti kuunnelluin yhtye elämäni aikana. Kerran näin livenä, enkä koskaan unohda niitä Neilin kapulanheittelyitä. Lepää rauhassa.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En ollut nuorena kova Rush fani. 80-luku meni thrash metallin parissa. Yksi asia oli kuitenkin tiedossa - Neil Peart oli paras rumpali. Piste.

Myöhemmin tuli proge elämään ja tietenkin Rush. Ja Neil Peart oli paras rumpali. Piste.

Kiitos Neil... olit ja olet paras.
 
Ikonen-Latvala

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Soittotaito, musiikin teorian ymmärrys, improvisointi, luomisvoima, tyylitaju, karismaattisuus, esikuva.

Kaikki nivottu yhdeksi paketiksi ja yhtäkkiä The rumpali on siirtynyt kaukaisempien patteristojen ääreen. Hyvää matkaa rehtorille, perintösi jää elämään rock-musiikkiin vahvempana kuin koskaan.
 
"En seuraa pallopelejä, seuraan urheilua" - Seppo Räty

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Auts. Onneksi ehdin nähdä livenä. Rush oli mulle niitä bändejä, joita olen kuunnellut teinistä asti. Iso poismeno, yksi suurimmista rumpaleista ikinä.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

Lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
RIP Neil Peart

Rush, 1968 => musiikki jää elämään
 
Viimeksi muokattu:
"Ihmisellä on tässä avaruudessa kusiaisen valtuudet." - Konsta Pylkkänen / Veikko Huovinen
"Kun lukee nuorempien näkemyksiä ajoista, jotka itse on elänyt, tulee mieleen, että on yhtä vaikea nähdä menneisyyteen kuin tulevaisuuteen." - Kari Suomalainen 70 v.
Kerran Kärppä, aina Kärppä!​

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Auts. Onneksi ehdin nähdä livenä. Rush oli mulle niitä bändejä, joita olen kuunnellut teinistä asti. Iso poismeno, yksi suurimmista rumpaleista ikinä.
Sanoisin, että ehkä jopa kaikkein kovin, vaikka vaikea näitä on mitata. Joskus olen kuullut sellaisen maininnan, että Peart ja CAN-yhtyeen Jaki Liebezeit olisivat rockin historiassa ne rumpalit, joiden soittoa on yritetty kaikkein eniten jäljitellä kenenkään siinä onnistumatta. Voi tuossa olla joku totuuden siemen.

Peartin merkitys Rushissa oli valtava, vaikka mies pysyttelikin mieluiten poissa parrasvaloista. Ehkä juuri siksi arvostin miestä kovasti, vaikka ei minulla mitään muitakaan Rushin kavereita vastaan ollut. Jotenkin silti tulee jotain alitajuisia sympatialisäpisteitä niille, jotka eivät pidä yhtään meteliä itsestään, ja antavat vain tulosten puhua puolestaan.

Rush oli yhtye, jota arvostan paljon, vaikka en sen musiikista pidäkään erityisen paljoa. En missään nimessä inhoa sitä, mutta jostain syystä se ei ole ikinä auennut minulle samalla tavalla kuin moni muu progesuuruus. Omistan kaikki levyt 2112:sta Moving Picturesiin, joten pitää tänään taas kokeilla Peartin muiston kunniaksi, jos tuo vihdoin aukeaisi. Sen verran arvostettu yhtye tuo on kovan linjan progeihmisten parissa, että pakko taas kokeilla. Farewell to Kings voisi olla nimensä puolesta sopiva tähän päivään.
 
Hö.

Courier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, AS Roma
Syöpä ei tunne armoa, mikä on harmillista varsinkin Peartin tapauksessa, kun aikoinaan hän menetti ensimmäisen lapsensa auto-onnettomuudessa, ja pian sen jälkeen syöpä vei puolison. Onneksi ura kaikesta huolimatta jatkui ja itsellänikin oli mahdollisuus päästä näkemään Rush livenä. RIP Neil. Eilen soi ihan sattumalta pitkästä aikaa Moving Pictures ja jatketaan myös tänään sillä muistoa kunnioittaen.
 
Friends Don't Let Friends Get Friends Haircuts...

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Rush on tuttu nimi, mutta yllätyksekseni en tuntenut heidän tuotannostaan juuri mitään, kun nyt kuuntelin YouTubesta kappaleita. Vain The Spirit Of Radio on sellainen, jonka lienen kuullut radiosta kun tutulta kuulosti. Onko Rush ollut vähän tuntemattomampi suuruus yleisestikin? Proge ei paljoa radiosoittoa toki ole saanut isoilla kanavilla.

Mutta nopeasti kävi kyllä selväksi, kuinka hyvästä rumpalista Peartin tapauksessa oli kyse. Kappaleita kuuntelee ihan rumpujen takia mielellään ja ihan kuunneltavaahan tuo on muutenkin. Rauhaisat levot Peartille. Täytyy jatkaa Rushin tuotantoon tutustumista.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Kyllä tippuu kovia ja koko oman elämän soittolistoilla mukana olleita jatkuvasti. 10 vuotta eteenpäin ja tyhjä on olo varmasti. Rip Neal.
 
Maassa jota sika johtaa porsaat pyrkii ylöspäin

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Nyt tuli niin puun takaa kuin vaan voi tulla. Hiljaiseksi vetää. Rushia en ikinä ehtinyt livenä näkemään.
 
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onko Rush ollut vähän tuntemattomampi suuruus yleisestikin? Proge ei paljoa radiosoittoa toki ole saanut isoilla kanavilla.
Sanoisinko, että erittäin tunnettu. Proge ei ole vuosiin ollut mainstream-median otsikoissa, joten sellaisessa Rush ei suuremmin ole paistatellut. Mutta "hieman pintaa syvemmälle mentäessä" se oli oikein tunnettu.

Rush nousi progella suosioon oikeastaan silloin kun proge alkoi olla jo menneisyyttä. Se on sinänsä kova suoritus. Toki Rush ei minusta ihan niin proge ole kuin genren muut suuret nimet (Genesis, ELP, King Crimson yms.). Vähän kuin Pink Floyd - progressiivista, mutta ei silti ihan sitä, mitä progella yleisemmin tarkoitetaan.

Farewell to Kings ja Hemispheres kuunneltu tähän aamuun. Nyt Moving Pictures soimassa. Hyvää musiikkia, mutta omassa hyllyssäni on massoittain selvästi paremmin makuuni sopivaa progea.
 
Hö.

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
"You can choose a ready guide
In some celestial voice
If you choose not to decide
You still have made a choice

You can choose from phantom fears
And kindness that can kill
I will choose a path that's clear
I will choose free will"

Neil Peart oli loistava rumpali mutta myös erittäin taitava sanan käyttäjä joka luki jokaisena vapaana hetkenään kiertueilla. Lepää rauhassa sinä yksi suurimmista.
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Soundi julkaisi tänään Mikael Mattilan tekemän muistokirjoituksen Neil Peartista. Kannattaa lukea. On todella laadukasta työtä. Eipä juuri näe yhtä korkeatasoista jälkeä rock-julkaisuissa, eikä oikein muunkaan tapaisissa julkaisussa.

Rushista ja Peartista on kirjoitettu valtavasti, ja tunnetusta syystä erityisen paljon juuri viime päivinä, mutta harvoin näin älyllisesti, analyyttisesti ja tyylitajuisesti. Myös kunnioittavasti, mutta turhaan koreiluun ja makeiluun sortumatta. Kaikki määreitä, jotka ainakin minä olisin yhdistänyt myös Neil Peartiin.

Linkki Soundin Neil Peart -muistokirjoitukseen.
 
Ancylusjärven jää, on taakse jäänyttä elämää.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy