Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu on seuraavat kaksi viikkoa popparikatsomon puolella. Syy hänen hyllytykselleen löytyy TPS-osiosta, jonne hän kirjoitti täysin tarpeettoman provosoinnin. Nimimerkin pitkä rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki wunderveba ei käyttänyt keskiviikon otteluseurantaketjussa asiallista kieltä, joten päätimme antaa hänelle sakkoa ja kakkua viikon pelikiellon muodossa.

Sulje ilmoitus

Real Madrid C.F. 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Muu urheilu' , aloittajana Grainger, 02.06.2018 klo 02.06.

 1. PokerJoker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings
  Kiertäisin kyllä Jose-sedän mahdollisimman kaukaa, mutta harmi vain näin Realin kannalta on se, että meidän toinen setä, Florentino, tykkää Mourinhosta. Jo viime visiitin jälkeen jäi ns. palavia raunioita taakse ja aika moni pelaaja oli Mourinhoa vastaan. Näistä toki moni on vaihtanut maisemaa jo (Iker ja Pepe pelaavat Portossa, CR7 Juventuksessa ja muutama miestä kritisoinut pelaaja on lopettanut uransa jo), mutta Sergio Ramos porskuttaa Realissa. Sinänsä Ramosilla (ja parilla muulla pelaajalla) ei tainnut olla nyt noin henkilökohtaisesti mitään Mourinhoa vastaan, mutta isompi ongelma oli kohtelu silloista kapteenia kohtaan. Ikerin penkittäminen oli ikään kuin lähtölaskenta ja varsinkin kun sillä viimeisellä kaudella ei tullut enää menestystä niin Jose sai Florentinolta kultaisen kädenpuristuksen kauden päätteeksi.

  Sanotaanko näin, että kun Real on pienimuotoisessa kriisissä/murrosvaiheessa niin Josen palkkaaminen valmentajaksi olisi yhtä järkevää kuin sammuttaa maastopaloja bensiinillä. Konflikteja tulee satavarmasti ja tällä kertaa kohteena saattaa olla taas joukkueen kapteeni, joka aiheuttaisi pomminvarmasti taas kapinahenkeä joukkueen keskuudessa. Realissa Ramosin asema ei ole ehkä aivan vastaavanlainen kuin Ikerin, mutta Ramos on noussut siitä temperamenttisesta punakorttien katsojasta jo ihan seuralegendojen joukkoon asti, jolle tulee tällä kaudella 600 peliä täyteen Real Madridissa ja samalla nousee kaikkien aikojen tilastossa viidennelle sijalle.

  Viihdearvoa Jose nyt toki toisi aivan varmasti, mutta näkisin mielelläni itse seuran ympärillä sellaista ancelottimaista tai zidanemaista "tylsyyttä", jossa isommat kohut kiersivät joukkueen kaukaa ympäri. Toisaalta se on sitten toinen kysymys, että kuka olisi sopiva valmentaja palauttamaan menestyksen, toimivan pelitavan ja vakauden Realiin, mutta Jose Mourinho ei ole se henkilö, vaikka Josen alaisuudessa kaksi ensimmäistä kohtaa voisivat toteutua.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019 klo 11.39
 2. maken veivi jr. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Manchester United
  En suosittele José setää teille valmentajaksi, mutta aika koomiseksi on nykyjalkapallo alkanut mennä, kun pelaajat saavat valita sen valmentajan. Viittaan tällä siis siihen vahvaa huhuun, että Conte ei tullut Realiin sen takia, että seuran ydinpelaajat eivät halunneet noin hankalaa valmentajaa. Mieluummin heittävät Solarin kanssa yläfemmoja häviön jälkeen?

  (ja Barcelonan valmentajalla pitää olla Barcelonan dna:ta..)
   
 3. Fordél Jäsen

  Vähissä ovat laatuvalmentajat, jos Realin täytyy tosissaan pohtia Josen palkkaamista. Kuten @PokerJoker hyvin toi esille niin Jose olisi vähän kuin tulipalon sammuttamista bensalla. En oikein jaksa uskoa, että Jose sopisi johtamistyyliltään ja persoonaltaan tällaisen tähtiä vilisevän kriisijoukkueen valmentajaksi. Enkä myöskään usko, että hän toisi pelillisesti mitään sellaista, joka a) ratkaisisi Realin tilannetta ja b) vetoaisi faneihin. Josen kanssa riskit olisivat liian suuret.

  Zidanen ja Rollen lähtö sekä Lopeteguin pelitapamuutos olivat lopulta liian isoja muutoksia Realille. Etenkin, kun kaikki tapahtui suht nopeassa ajassa. Sitten otettiin ruoriin Solari, jonka kanssa tehtiin käsittämättömän pitkä sopimus siihen nähden, että mitkä olivat kaverin näytöt. Nyt jos Solarillekin annetaan fudut niin seuraavia peliliikkeitä pitää miettiä todella tarkkaan. Enää ei ole varaa virheisiin, turhiin riskeihin eikä pidä hankkia mitään keskinkertaisuutta.

  Realin resursseilla ja vetovoimalla pitää löytyä huippulaatua niin valmennukseen kuin pelaajistoon. Tarvitaan tässä päivässä elävä huippuvalmentaja ja Ronaldon korvaaja. Tarvitaan jotain uutta. Jos itse olisi Realin johdossa, tekisin seuraavat ratkaisut:

  1. Valmentajaksi Pochetino tai muu vastaava huippuvalmentaja
  2. Eden Hazard Ronaldon korvaajaksi

  Ja loppuun toitotus, joka on ulkopuolisen helppo sanoa: Maksoi mitä maksoi.
   
 4. tooMi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Oilers, Wild, Real Madrid
  Itsekin annan Jose-sedälle niin ison punaisen NO kyltin että ei kiitos. Sitten siihen toiseen juttuun, että ei taida olla Josella juuri nyt pelaajarintamalla vetovoimaa tuon ManU-farssin jälkeen. Voi olla että jäis hazardit ja icardit hakematta.

  Pochettino olisi omaan mieleen jo siitäkin syystä että saattaisi saada vedettyä joitain pelimiehiä jollain aikajänteellä mukana. Vaikka englantilaiset eivät hirveästi ole onnistuneetkaan Realissa muutamaa lukuunottamatta, niin saattaisin silti kokeilla hurrikaania keskelle (tämä siis spekulointia jos mies jostain syystä tänne eksyisi).

  Juttua oli myös että Mbabbe oli aikanaan kieltäytynyt Realiin tulosta, koska ei pitänyt kilpailusta. Ilmeisimmin ehto oli ollut että Bale pitää myydä tieltä pois, jota real ei tehnyt.
   
 5. PokerJoker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings
  Vinicius on sitten tuorein nimi, joka liittyy sairastuvalle. Syynä on flunssa, joka pitää miehen sivussa todennäköisesti vain viikonlopun ottelusta. Määrällisesti kokoonpanossa on nyt tasan kolme pelaajaa, jotka voisivat pelata hyökkäyksessä (Karim, Isco & Brahim (jos Castillan pelaajia ei lasketa mukaan). Enpä nyt ihmettelisi, jos viikonlopun otteluun lähdetään vähän eri formaatiolla, koska Isco ei nyt vahingossakaan pääse avaukseen ja Brahim on ollut seurassa alle viikon. Ei muuta kuin Karim ja Ramos hyökkäykseen, vamos!

  Komppaan muuten @maken veivi jr. siinä, että pelaajilla ei saisi olla missään nimessä sitä viimeistä sanaa valmentajien palkkaamisessa, mutta mielestäni se on jopa ihan tervetulluttakin muutosta, että pelaajilta kysytään mielipidettä asiaan. Ammattilaisiahan kaikki ovat, joten ei se ole eräänlaisessa esimiesasemassa olevalle valmentajalle kaikista ihanteellisin asema tulla joukkueeseen, jos pelaajat ovat noin lähtökohtaisesti siirtoa vastaan ja eivät halua valmentajaa valmentajaakseen.

  Toki syksyn aikana oli niin valtavasti eri huhuja lähtien jo solmituista sopimuksista, mutta itselle jäi nyt sellainen kuva Lopeteguin potkujen jälkeen, että Conte itse varsin fiksuna miehenä kieltäytyi pestistä, koska näki kokoonpanossa selkeitä ongelmia ja niitä ei olisi tammikuun siirtoikkunassa saatu paikattua. Siitäkin oli huhupuhetta, että Courtois olisi kertonut joukkuekavereille Conten olevan "vaikea persoona" ja Ramos olisi välittänyt sitten viestin eteenpäin. Totuus voi sitten olla mitä tahansa tältä väliltä, mutta kuten syksy osoitti niin Realiin ei ollut imua ja Solari kiinnitettiin varsin heppoisin näytöin valmentajaksi. Jotain mielestäni kertoo sekin, että Solarin sopimusta ei julkaistu heti vaan kyllä Perez oli faksikoneineen varmasti tiiviisti yhteydessä eri tahoihin, mutta sopivaa valmentajaa ei löytynyt/kukaan ei halunnut tulla Realiin ja Solarin soppari julkaistiin sen kahden viikon jakson jälkeen.

  Yksi mielenkiintoinen nimi valmentajamarkkinoilla voisi olla BVB:n Lucien Favre. Favre on tehnyt ihan tälläkin vuosikymmenellä hyvää duunia niin Borussia Mönchengladbachissa, OGC Nicessa kuin Borussia Dortmundissa paraikaa. Niin Mönchengladbach kuin Nice pääsivät Favren alaisuudessa pelaamaan Mestareiden liigaa ja Borussia Dortmund johtaa tällä hetkellä Bundesligaa+voitti oman lohkonsa Mestareiden liigassa. Nimenä ei varmastikaan niin mediaseksikäs kuin Pochettino, mutta Favre on tunnettu erittäin hyvänä nuorten pelaajien kehittäjänä ja mitä nyt BVB:n pelejä olen muutaman nähnyt tällä kaudella niin erittäin viihdyttävää fudistahan BVB pelaa. Hyvänä esimerkkinä Favren taidoista on se, että Hakimi on noussut Dortmundissa avauspelaajien joukkoon ja on palkittu jo kahdesti BuLin kuukauden nuorena pelaajana.

  Ja löytyyhän Realin kokoonpanosta ihan mielenkiintoisia nuoria pelaajia. Vinicius, Marco Asensio ja ensi kesällä Realiin siirtyvä Rodrygo ovat ehkä ne isoimmat timantit. Brahim Diaz on myös erittäin lupaava pelaaja, samoin Fede Valverde, jonka lisäksi Llorente, Odriozola, Vallejo (terveenä) ja Ceballos ovat iän puolesta vielä ihan kehityskelpoisia pelaajia. Lisäksi Theo Hernandez ja Hakimi ovat tosiaankin lainalla ja Realilla on varmasti suunnitelmia näiden pelaajien varalle myös. Hakimi saattaa etenkin olla jopa ihan avauksen pelaaja palattuaan lainalta, koska BVB:ssa Hakimi on pelannut molemmilla laidoilla. Ja jos nyt Castillasta pitäisi mainita vielä joku niin Sergio Reguilon on ollut hyvä pelaamissaan otteluissaan.

  Jo pelkästään noista mainituista pelaajista saisi ihan kelvollisen joukkueen kasaan ja kun Realiin on yhdistetty myös sitä Hermosoa ja Palaciosta niin onhan Realilla näitä pelaajia, joista rakentaa sitä tulevaisuutta. Tuo listaus sai jopa pienen hymyn kasvoille, koska vaikka nyt uidaan kaikin mahdollisin tavoin vastavirtaan päin niin toivo paremmasta huomisesta elää kyllä jossain. Toki se ei poista sitä tosiasiaa, että vaikka tulevaisuus näyttää hyvältä niin lähitulevaisuudessa tarvitaan muutama valmis pelaaja joukkueeseen, jotka ovat valmiita ottamaan sen avauksen paikan nyt heti eikä parin-kolmen vuoden päästä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019 klo 13.31
 6. Grainger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Montreal Canadiens, Real Madrid, Seattle Seahawks
  Real Madridin osalta on ihan sama kuinka paljon ottaa palstalta taukoa, homma kiertää kehää. Liiga on menetetty tammikuussa ja valmentajalle toivotaan kenkää, kunnes toukokuussa nostellaan hörökorva-pystiä. No, nyt tämä viimeisin vaihtoehto on kaukana ja olisi ehkä "pahinta" mitä voisi tapahtua. Valmennus saisi ostettua lisäaikaa ja lienee selvä, että Real Madridilla on tällä hetkellä väärä valmennus. Mitä Lopetegui olisi saanut aikaan, jos Perez olisi kärsivällisempi? Ehkä ei mitään, mutta Solari ei ole mikään uudistaja saati edes kummoinen taktikko tälle tasolle.

  Mielenkiintoinen kevät taas vaihteeksi tulossa, mutta pikkuhiljaa alkaisi odotella jonkinlaista pidempikestoista liigamenestystä.
   
 7. tooMi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Oilers, Wild, Real Madrid
  Tänään taas pelaillaan Betisiä vastaan ja loukissa ovat: Asensio, Mariano, Bale, Llorente, Kroos, Courtois. Pelikiellossa Vazquez ja muuten vaan Solari peluuttanee Pereziäkin ennemmin kuin Iscoa. Vinicius on kokoonpanossa mutta ilmeisesti vähän flunssaa ollut, joten pelanneeko avarissa, en usko.

  Kyllä tää jengi kaipaa oikeaa manageria ja oikeaa tähtipelaajaa, ei tuo nykyhyökkäys pärjää näköjään edes La Liigassa.
   
 8. Gostisbehere Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia
  Karim Benzeman liittyi myös saikulla olevien pelaajien listaan. Ikävän näköisesti mieheltä taittui sormi kun kompuroi.
   
 9. PokerJoker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings
  Lainaus:
  "And in other news, the sky is blue."

  Eipä tässä muuta. 2-1-vierasvoitto, maalit Modricille ja Ceballosille. Ceballos iski voittomaalin vaparista aivan varsinaisen peliajan viime hetkillä. Komeasti Ceballos hiljensi täysin Benito Villamarin, jonka silmätikkuna Ceballos oli. Sinänsä vähän inhottavaa sanoa tämä, mutta tärkeä voitto siinä mielessä, että voitolla Real nousi tasapisteisiin kolmantena olevan Sevillan kanssa.

  Ja oma veikkaus meni kerrankin oikein, otteluun lähdettiin tosiaankin eri formaatiolla kun normaalisti. 3-5-2 ja eipä Iscoa saatu edes vaihdosta kentälle. Eiköhän Iscon päivät Realissa ole luetut, jos tasatilanteessa viimeinen vaihto on alle viikon seurassa ollut Brahim Diaz eikä Isco.

  Marcelo jätettiin myös penkille, tietääkseni Marcelolla ei ole mitään loukkaantumishuolia tai niistä ei ole ainakaan mitään kerrottu ulospäin. Toisaalta tämän hetken otteilla aivan oikea ratkaisu. Juventus oli nyt ennen kauden alkua kovasti Marcelon perässä ja ilmeisesti kiinnostusta olisi myös Iscoa kohtaan. Dybala<--->Marcelo&Isco, miltä maistuisi tällainen diili @Ralph? ;)

  Keskiviikkona on tuo toinen osaottelu Leganesia vastaan Copa del Reyssa. Realilla on ihan suhtkoht turvallinen johto (3-0), mutta noin ihan loukkaantumisten ja lauantain tärkeää Sevilla-ottelua ajatellen ottelupari on kyllä vielä melko avoin. Tänään kun tuli katsottua esimerkiksi Karimin korvaajan, Criston, otteita hyökkäyksessä niin ei se hyökkäys nyt herätä järin suurta luottamusta. Leganes tiedostaa varmasti myös tämän, joten Realin puolustuksen on ehdottomasti oltava iskussa heti aloitusvihellysestä lähtien.

  Sairastuvalle tippuu ottelusta otteluun väkeä ja toimistolla ei reagoida millään tavoin tilanteeseen. Ainakin itselle tämä on vahva signaali siitä, että tämä on seurajohdon mielestä välikausi. Ei nyt kesken kauden ole mahdollista saada mitään mbappea tai hazardia, mutta kun tällä hetkellä tekee oikeasti tiukkaa jopa siihen Mestareiden liigan paikkaan niin kyllä tuonne vaaditaan vahvistuksia mahdollisimman pian ja hinnalla millä hyvänsä.

  Realin edustusta on paraikaa Murciassa, jossa Genoa harjoittelee. Silmät on isketty Piatekiin ja vaikka Piatek nyt tietynlainen arpa (vieläpä kallis sellainen) onkin niin tämä kannattaa mielestäni katsoa. Benzema tulee olemaan taatusti viikkoja sivussa ja saman pelipaikan Cristo ja Mariano ovat tehneet ruhtinaallisesti kaksi maalia tällä kaudella.
   
 10. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Marcelo-spekulaatioille lyötiin jo loppu, kun Juventus päätyi jatkamaan Alex Sandrolla ja Sandrolle tehtiin jatkosopimus.

  Isco kelpaisi ja kun Juventuksen touhuja seuraa, Dybalan siirto pois vaikuttaa sen verran todennäköiseltä, että jonkinlainen vaihtokauppa Iscoon kelpaisi.
   
 11. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Vahvistuksia senkin takia, että Mestarien liigasta pois jääminen olisi imagollinen katastrofi ja voisi pahimmillaan vaikuttaa näiden isojen nimien hankintaan kesällä. Ei ehkä ratkaisevasti, mutta antaa turhaa painoa vaakakuppiin kuitenkin.
   
 12. VilleLeino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canada, CHI&PIT, Pats, Barca&Pep, SASpurs
  On kyllä käsittämätöntä perseilyä Solarilta tuo Iscon kohtelu. Joku helvetin Valverdekin menee edelle. Iscosta on epäreilusti tehty yksin syypää koko kauden epäonnistumisiin, vaikka Modric&Kroos kaksikko ei ole pelannut yhtään sen paremmin. Puhumattakaan täydestä katastrofista nimeltä Marcelo, jota jotkut idootit pitävät maailman parhaana vasempana pakkina.

  Samaan aikaa puheenjohtaja haaveilee hasbeen-Mourinhosta, joka ei kelpaa kenellekään muulle. Florentino ei ilmeisesti vuosiin ole kauheasti futista seurannut, kun ei tiedä kuinka pihalla Mourinho on nykyfutiksesta.
   
 13. Grainger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Montreal Canadiens, Real Madrid, Seattle Seahawks
  Lainaus:
  Varmasti, sillä Florentinoa kiinnostaa vain Mestarien liigan voittajan seuraaminen. Miksi tyytyä heikompiin?
   
 14. PokerJoker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings
  Lainaus:
  Voidaan laittaa kuitenkin samaan rahtiin Marcelo mukaan, jos jotain Isco<--->Dybala -viritystä nähdään jonain päivänä. Rolle kuitenkin varmaan tykkää, että saa kaverinsa Torinoon ja onhan Marcelo mukavanoloinen velikulta, joka tulee varmasti hyvin toimeen kaikkien kanssa.

  Lainaus:
  Juurikin tämä. En itse usko, että pelaajaliikenteeseen mahdollinen tippuminen Mestareiden liigasta vaikuttaisi niin paljon, mutta imagollisesti se olisi katastrofi. Kaikkien aikojen menestynein joukkue eurokentillä ja vähän nyt laskutavasta ja painotuksista riippuen kaikkien aikojen menestynein seurajoukkue maailmassa, jonka paikka EI ole torstailiigassa.

  Toisaalta edes spekulointi siitä, että pääseekö Real Mestareiden liigaan, kertoo siitä, että A) Real on alisuorittanut pahasti ja B) erot La Ligan isojen ja keskisuurten välillä ovat kaventuneet. Esimerkiksi Real Betis on tehnyt muutaman viime vuoden ajan fantastista työtä ja näillä otteilla voidaan sanoa, että ei mene varmaan paria kautta pitempään, että Betis nähdään myös Mestareiden liigassa. Athletic Bilbaosta mainitsinkin aikaisemmin, baskiseura on ollut tällä vuosikymmenellä, jos ei nyt ihan vakiokalustoa niin vähintäänkin erittäin tuttu näky eurokentiltä. Kausi on puolivälissä ja Bilbao on sijalla 15. Sijat 6-17 mahtuvat toki seitsemän pisteen sisään, joten ei Bilbao missään nimessä ole menettänyt vielä mahdollisuuksia europaikkoihin (ero kuusi pistettä tällä hetkellä), mutta vielä ennen viime kierrosta Bilbao oli muistaakseni sijalla 18.

  Olisi kieltämättä ihan kiva tehdä vertailua siitä, että miten nämä piste-erot ovat kehittyneet vaikkapa viimeisen viiden kauden ajan. Kyllähän ne päivät ovat jo mennyttä, jolloin ainoastaan Real ja Barcelona kamppailivat mestaruudesta ja ero kolmanneksi sijoittuneeseen seuraan oli 20 pisteen luokkaa ja neljänneksi jopa 30 pisteen luokkaa. Tästä toki iso kiitos Atletico Madridille.

  Lainaus:
  Näitä harvoja kertoja kun pystyy lähes allekirjoittamaan sanasta sanaan viestin, jonka on kirjoittanut @VilleLeino. Iscosta on tehty syntipukki Realin historiallisen heikolle kaudelle vaikka se oikea syypää istuu seuran puheenjohtajalle varatulla tuolilla. Hienosti on Perez teoillaan muuttanut noin puolessa vuodessa Mestareiden liigan voittajan "Madridin huumoripoppooksi" (en muista, että käytitkö ihan sanasta sanaan tätä nimitystä Realista, mutta kohtalaisen osuva). Tai niin, ei nyt ehkä niinkään Perezin teoilla vaan niiden puuttumisella.

  Iscosta oli helppo tehdä se julkinen esimerkki ja syypää, koska ihan Iscon omasta käyttäytymisestä sosiaalisen median puolella näkee sen, että Solarin ja Iscon välejä hiertää. Ei ole tietenkään nyt Iscoltakaan mitenkään kaikista paras veto mennä tykkäilemään päivityksistä, jossa kritisoidaan Solaria, joten siinä mielessä Isco saa katsoa myös itse peiliin. Isco on kuitenkin pääasiassa syönyt sen paskan ja treenannut normaalisti joukkueen mukana, mutta kyllä tuo sunnuntain Betis-ottelu oli viimeistään sellainen perseennäyttö Iscon suuntaan, että Iscona ottaisin yhteyttä agenttiin ja vaatisin siirtoa pois seurasta nyt tammikuun siirtoikkunassa.

  Isco on kuitenkin pelaaja parhaassa iässä, jolla on edessä vielä hyvät viisi-kuusi kautta huipulla ilman loukkaantumisia. Solari ei näillä otteilla tule näkemään ensi kautta Realissa, mutta ei Iscollakaan ole varaa lämmittää penkkiä puolen vuoden ajan ja toivoa, että kesällä tulisi manageri, jonka suunnitelmiin Isco kuuluu. Toivottavasti tämä nyt hoidetaan joka tapauksessa mahdollisimman ammattimaisesti ja toivon toki, että Iscon kannalta tämä kuvio saa onnellisen lopun, joka tällä hetkellä tarkoittaisi siirtoa pois Realista.

  Ja Fede Valverden peluuttaminen.. No, Valverde on näköjään hyvin selkeästi Solarin mielestä osa Real Madridin ja Solarin Realin tulevaisuutta, Isco ei. Siinä mielessä ymmärrän Valverden lisääntyneen vastuun ja jos Iscon ainoa rooli otteluissa on olla tv-kameroiden kuvattavana vaihtopenkillä kolmannen vaihdon jälkeen niin eipä tälle mitään voi. Siitä nyt varmaan jokaisella on oma mielipide, että kumpi tästä kaksikosta kuuluisi sinne kentälle, mutta ainoastaan Solarin mielipiteellä on tässä asiassa merkitystä.

  Ja hei, tälle kaudelle jo perinteeksi muodostunut loukkaantumispäivitys: Vallejolle kauden neljäs lihasvamma ja mies on sivussa Leganes-ottelusta. Kuulemma Vallejon piti olla avauksessa, mutta luojan kiitos, että tuli taas loukkaantuminen niin ei voida nyt edes vahingossakaan harrastaa rotaatiota ennen viikonlopun tärkeää Sevilla-ottelua. Realin "vitostoppari", Castillan kapteeni Javi Sanchez, on myös sivussa, joten jännäillään ihan mielenkiinnolla, että minkälainen formaatio huomiseen otteluun keksitään.

  Jos oli Kuninkaalla aikoinaan surkuhupaisa loukkaantumishistoria niin kyllä Bale ja Vallejo laittavat tuplasti paremmaksi. Kieltämättä nämä herrat sopisivat hyvin myyntiartikkeleiksi Arabian myymälään, sinne yläriville Iittalan viinilasien viereen. Tuotekuvaukseen toki maininta siitä, että molemmat ovat helposti särkyviä. Tulipa Iittalan viinilaseista mieleen, että ovat muuten mainettaan kestävämpiä, tuli tuossa viikonloppuna tiputettua vahingossa yksi lasi pöydältä. Hyvää viiniä meni toki hukkaan, mutta lasi säilyi ehjänä. Ja se siitä myyntipuheesta/huumorista sitten.
   
 15. tooMi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Oilers, Wild, Real Madrid
  Taidetaan mennä otteluruuhka aika pienellä rotaatiolla kun kaikki on lasaretissa.

  Täytyy kyllä kompata tuota kun Solari jokaisessa lehdessä ilmoittaa ettei ole mitään iscoa vastaan ja silti kaikki teot puhuu sen vastaan. En käsitä miksi joku keskinkertainen valverde menee edelle kokoonpanossa.

  Tästä farssista kun on puhuttu tarpeeksi kauan niin heitetääs muuta välillä: Telegraphin mukaan Chelsea on lyönyt Hazardille hintalapun 100miljoonaa puntaa (jotain 112milliä euroissa), mikä on pudonnut aika kovasti viime kesästä jos pitää paikkansa.

  Toisen tiedon mukaan Christian Eriksen olisi ilmoittanut Tottenhamille, ettei aio uusia sopimustaan ja on aika siirtyä euroopan isoihin seuroihin. On maininnut olevansa kiinnostunut siirtymään Real Madridiin ja vaikka hintalappu on tällä hetkellä 250milliä niin Realin uskotaan saavan hilattua hinnan lähemmäs 100milliä.

  Molemmat olisi kovia vahvistuksia realiin, varsinkin Eriksen ikääntyvän Modricin seuraajaksi ja noh Hazard toki vahvistus mutta sitten alkaisi olemaan jos riittävästi kilpailua tuohon vasemmalle laidalle.

  Esit: asiavirhe korjattu
   
 16. PokerJoker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings
  Avauskokoonpano Leganesia vastaan:

  Navas; Reguilon-Nacho-Varane-Odriozola; Marcelo-Casemiro-Valverde; Isco-Vinicius-Vazquez. Penkillä Zidane (se maalivahti), Sanchez, Carvajal, Ceballos, Grau, Brahim ja Cristo.

  Ihmeiden aika ei ole vielä ohi, Isco avauksessa. Lieneekö jopa nyt aivan viimeinen näytönpaikka Iscolla vakuuttaa Solari. Toivottavasti on vedetty ne kuuluisat työhaalarit jalkaan (noin koko joukkueen osalta), koska muuten tästä tulee todella hankala ottelu. Vaihtopenkki kun sattuu olemaan harvinaisen köykäinen tähän otteluun.
   
 17. PokerJoker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings
  1-0 -tappio, suhtkoht karsea esitys, mutta tulos nyt pelitapahtumiin nähden erittäin hyvä. Keylor Navas Man of the Match ja aivan kevyesti, ilman Navasin loistavia pelastuksia etenkin ottelun loppuhetkillä, ottelu olisi saattanut jopa venyä jatkoille. Pakko sanoa, että Navas on kyllä vakuuttanut tolppien välissä, lähtisin ainakin Sevilla-otteluun Navas tolppien välissä. Tuntuu, että koko puolustuspelaaminen on ottanut samalla stepin ylöspäin.

  Kenttäpelaajista kukaan nyt ei oikein säväyttänyt. Ensimmäinen puoliaika oli heikko, Ceballosin tulo toiselle puoliajalle piristi kyllä joukkuetta ja toki jos nyt joku kenttäpelaaja täytyy nostaa esille niin olkoot se sitten Ceballos. Noin muuten ottelu voidaan kyllä lakaista maton alle, koska eipä siitä nyt juurikaan mitään kerrottavaa jäänyt jälkipolville.

  Yksi kova kilpakumppani tippui Copasta kun Atletico pelasi tasan Gironaa vastaan kotona. Girona pääsi jatkoon vierasmaalisäännön ansiosta, toki kolikon kääntöpuolena Tico pääsee lataamaan kaikki paukut sitten sarjaan ja europeleihin. Loput kolme
   
 18. tooMi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Oilers, Wild, Real Madrid
  Kiko Casillan kauppa Leedsiin vahvistettu, päivää myöhemmin todettakoon myös että Keylor Navas on jalkavamman takia pari viikkoa pois. En tiedä haluanko tietää kuka on viikonloppuna maalissa, varmaan Luca Zidane, ellei Courtois ole jo terve.

  Real on ilmeisesti myös todennut että Diazin myötä hankinnat olivat talvelta tässä, kesällä sitten paikkaillaan.