Real Madrid C.F. 2018–2019

  • 111 485
  • 568

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Kiertäisin kyllä Jose-sedän mahdollisimman kaukaa, mutta harmi vain näin Realin kannalta on se, että meidän toinen setä, Florentino, tykkää Mourinhosta. Jo viime visiitin jälkeen jäi ns. palavia raunioita taakse ja aika moni pelaaja oli Mourinhoa vastaan. Näistä toki moni on vaihtanut maisemaa jo (Iker ja Pepe pelaavat Portossa, CR7 Juventuksessa ja muutama miestä kritisoinut pelaaja on lopettanut uransa jo), mutta Sergio Ramos porskuttaa Realissa. Sinänsä Ramosilla (ja parilla muulla pelaajalla) ei tainnut olla nyt noin henkilökohtaisesti mitään Mourinhoa vastaan, mutta isompi ongelma oli kohtelu silloista kapteenia kohtaan. Ikerin penkittäminen oli ikään kuin lähtölaskenta ja varsinkin kun sillä viimeisellä kaudella ei tullut enää menestystä niin Jose sai Florentinolta kultaisen kädenpuristuksen kauden päätteeksi.

Sanotaanko näin, että kun Real on pienimuotoisessa kriisissä/murrosvaiheessa niin Josen palkkaaminen valmentajaksi olisi yhtä järkevää kuin sammuttaa maastopaloja bensiinillä. Konflikteja tulee satavarmasti ja tällä kertaa kohteena saattaa olla taas joukkueen kapteeni, joka aiheuttaisi pomminvarmasti taas kapinahenkeä joukkueen keskuudessa. Realissa Ramosin asema ei ole ehkä aivan vastaavanlainen kuin Ikerin, mutta Ramos on noussut siitä temperamenttisesta punakorttien katsojasta jo ihan seuralegendojen joukkoon asti, jolle tulee tällä kaudella 600 peliä täyteen Real Madridissa ja samalla nousee kaikkien aikojen tilastossa viidennelle sijalle.

Viihdearvoa Jose nyt toki toisi aivan varmasti, mutta näkisin mielelläni itse seuran ympärillä sellaista ancelottimaista tai zidanemaista "tylsyyttä", jossa isommat kohut kiersivät joukkueen kaukaa ympäri. Toisaalta se on sitten toinen kysymys, että kuka olisi sopiva valmentaja palauttamaan menestyksen, toimivan pelitavan ja vakauden Realiin, mutta Jose Mourinho ei ole se henkilö, vaikka Josen alaisuudessa kaksi ensimmäistä kohtaa voisivat toteutua.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
En suosittele José setää teille valmentajaksi, mutta aika koomiseksi on nykyjalkapallo alkanut mennä, kun pelaajat saavat valita sen valmentajan. Viittaan tällä siis siihen vahvaa huhuun, että Conte ei tullut Realiin sen takia, että seuran ydinpelaajat eivät halunneet noin hankalaa valmentajaa. Mieluummin heittävät Solarin kanssa yläfemmoja häviön jälkeen?

(ja Barcelonan valmentajalla pitää olla Barcelonan dna:ta..)
 

Fordél

Jäsen
Vähissä ovat laatuvalmentajat, jos Realin täytyy tosissaan pohtia Josen palkkaamista. Kuten @PokerJoker hyvin toi esille niin Jose olisi vähän kuin tulipalon sammuttamista bensalla. En oikein jaksa uskoa, että Jose sopisi johtamistyyliltään ja persoonaltaan tällaisen tähtiä vilisevän kriisijoukkueen valmentajaksi. Enkä myöskään usko, että hän toisi pelillisesti mitään sellaista, joka a) ratkaisisi Realin tilannetta ja b) vetoaisi faneihin. Josen kanssa riskit olisivat liian suuret.

Zidanen ja Rollen lähtö sekä Lopeteguin pelitapamuutos olivat lopulta liian isoja muutoksia Realille. Etenkin, kun kaikki tapahtui suht nopeassa ajassa. Sitten otettiin ruoriin Solari, jonka kanssa tehtiin käsittämättömän pitkä sopimus siihen nähden, että mitkä olivat kaverin näytöt. Nyt jos Solarillekin annetaan fudut niin seuraavia peliliikkeitä pitää miettiä todella tarkkaan. Enää ei ole varaa virheisiin, turhiin riskeihin eikä pidä hankkia mitään keskinkertaisuutta.

Realin resursseilla ja vetovoimalla pitää löytyä huippulaatua niin valmennukseen kuin pelaajistoon. Tarvitaan tässä päivässä elävä huippuvalmentaja ja Ronaldon korvaaja. Tarvitaan jotain uutta. Jos itse olisi Realin johdossa, tekisin seuraavat ratkaisut:

1. Valmentajaksi Pochetino tai muu vastaava huippuvalmentaja
2. Eden Hazard Ronaldon korvaajaksi

Ja loppuun toitotus, joka on ulkopuolisen helppo sanoa: Maksoi mitä maksoi.
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Itsekin annan Jose-sedälle niin ison punaisen NO kyltin että ei kiitos. Sitten siihen toiseen juttuun, että ei taida olla Josella juuri nyt pelaajarintamalla vetovoimaa tuon ManU-farssin jälkeen. Voi olla että jäis hazardit ja icardit hakematta.

Pochettino olisi omaan mieleen jo siitäkin syystä että saattaisi saada vedettyä joitain pelimiehiä jollain aikajänteellä mukana. Vaikka englantilaiset eivät hirveästi ole onnistuneetkaan Realissa muutamaa lukuunottamatta, niin saattaisin silti kokeilla hurrikaania keskelle (tämä siis spekulointia jos mies jostain syystä tänne eksyisi).

Juttua oli myös että Mbabbe oli aikanaan kieltäytynyt Realiin tulosta, koska ei pitänyt kilpailusta. Ilmeisimmin ehto oli ollut että Bale pitää myydä tieltä pois, jota real ei tehnyt.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Vinicius on sitten tuorein nimi, joka liittyy sairastuvalle. Syynä on flunssa, joka pitää miehen sivussa todennäköisesti vain viikonlopun ottelusta. Määrällisesti kokoonpanossa on nyt tasan kolme pelaajaa, jotka voisivat pelata hyökkäyksessä (Karim, Isco & Brahim (jos Castillan pelaajia ei lasketa mukaan). Enpä nyt ihmettelisi, jos viikonlopun otteluun lähdetään vähän eri formaatiolla, koska Isco ei nyt vahingossakaan pääse avaukseen ja Brahim on ollut seurassa alle viikon. Ei muuta kuin Karim ja Ramos hyökkäykseen, vamos!

Komppaan muuten @maken veivi jr. siinä, että pelaajilla ei saisi olla missään nimessä sitä viimeistä sanaa valmentajien palkkaamisessa, mutta mielestäni se on jopa ihan tervetulluttakin muutosta, että pelaajilta kysytään mielipidettä asiaan. Ammattilaisiahan kaikki ovat, joten ei se ole eräänlaisessa esimiesasemassa olevalle valmentajalle kaikista ihanteellisin asema tulla joukkueeseen, jos pelaajat ovat noin lähtökohtaisesti siirtoa vastaan ja eivät halua valmentajaa valmentajaakseen.

Toki syksyn aikana oli niin valtavasti eri huhuja lähtien jo solmituista sopimuksista, mutta itselle jäi nyt sellainen kuva Lopeteguin potkujen jälkeen, että Conte itse varsin fiksuna miehenä kieltäytyi pestistä, koska näki kokoonpanossa selkeitä ongelmia ja niitä ei olisi tammikuun siirtoikkunassa saatu paikattua. Siitäkin oli huhupuhetta, että Courtois olisi kertonut joukkuekavereille Conten olevan "vaikea persoona" ja Ramos olisi välittänyt sitten viestin eteenpäin. Totuus voi sitten olla mitä tahansa tältä väliltä, mutta kuten syksy osoitti niin Realiin ei ollut imua ja Solari kiinnitettiin varsin heppoisin näytöin valmentajaksi. Jotain mielestäni kertoo sekin, että Solarin sopimusta ei julkaistu heti vaan kyllä Perez oli faksikoneineen varmasti tiiviisti yhteydessä eri tahoihin, mutta sopivaa valmentajaa ei löytynyt/kukaan ei halunnut tulla Realiin ja Solarin soppari julkaistiin sen kahden viikon jakson jälkeen.

Yksi mielenkiintoinen nimi valmentajamarkkinoilla voisi olla BVB:n Lucien Favre. Favre on tehnyt ihan tälläkin vuosikymmenellä hyvää duunia niin Borussia Mönchengladbachissa, OGC Nicessa kuin Borussia Dortmundissa paraikaa. Niin Mönchengladbach kuin Nice pääsivät Favren alaisuudessa pelaamaan Mestareiden liigaa ja Borussia Dortmund johtaa tällä hetkellä Bundesligaa+voitti oman lohkonsa Mestareiden liigassa. Nimenä ei varmastikaan niin mediaseksikäs kuin Pochettino, mutta Favre on tunnettu erittäin hyvänä nuorten pelaajien kehittäjänä ja mitä nyt BVB:n pelejä olen muutaman nähnyt tällä kaudella niin erittäin viihdyttävää fudistahan BVB pelaa. Hyvänä esimerkkinä Favren taidoista on se, että Hakimi on noussut Dortmundissa avauspelaajien joukkoon ja on palkittu jo kahdesti BuLin kuukauden nuorena pelaajana.

Ja löytyyhän Realin kokoonpanosta ihan mielenkiintoisia nuoria pelaajia. Vinicius, Marco Asensio ja ensi kesällä Realiin siirtyvä Rodrygo ovat ehkä ne isoimmat timantit. Brahim Diaz on myös erittäin lupaava pelaaja, samoin Fede Valverde, jonka lisäksi Llorente, Odriozola, Vallejo (terveenä) ja Ceballos ovat iän puolesta vielä ihan kehityskelpoisia pelaajia. Lisäksi Theo Hernandez ja Hakimi ovat tosiaankin lainalla ja Realilla on varmasti suunnitelmia näiden pelaajien varalle myös. Hakimi saattaa etenkin olla jopa ihan avauksen pelaaja palattuaan lainalta, koska BVB:ssa Hakimi on pelannut molemmilla laidoilla. Ja jos nyt Castillasta pitäisi mainita vielä joku niin Sergio Reguilon on ollut hyvä pelaamissaan otteluissaan.

Jo pelkästään noista mainituista pelaajista saisi ihan kelvollisen joukkueen kasaan ja kun Realiin on yhdistetty myös sitä Hermosoa ja Palaciosta niin onhan Realilla näitä pelaajia, joista rakentaa sitä tulevaisuutta. Tuo listaus sai jopa pienen hymyn kasvoille, koska vaikka nyt uidaan kaikin mahdollisin tavoin vastavirtaan päin niin toivo paremmasta huomisesta elää kyllä jossain. Toki se ei poista sitä tosiasiaa, että vaikka tulevaisuus näyttää hyvältä niin lähitulevaisuudessa tarvitaan muutama valmis pelaaja joukkueeseen, jotka ovat valmiita ottamaan sen avauksen paikan nyt heti eikä parin-kolmen vuoden päästä.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Real Madridin osalta on ihan sama kuinka paljon ottaa palstalta taukoa, homma kiertää kehää. Liiga on menetetty tammikuussa ja valmentajalle toivotaan kenkää, kunnes toukokuussa nostellaan hörökorva-pystiä. No, nyt tämä viimeisin vaihtoehto on kaukana ja olisi ehkä "pahinta" mitä voisi tapahtua. Valmennus saisi ostettua lisäaikaa ja lienee selvä, että Real Madridilla on tällä hetkellä väärä valmennus. Mitä Lopetegui olisi saanut aikaan, jos Perez olisi kärsivällisempi? Ehkä ei mitään, mutta Solari ei ole mikään uudistaja saati edes kummoinen taktikko tälle tasolle.

Mielenkiintoinen kevät taas vaihteeksi tulossa, mutta pikkuhiljaa alkaisi odotella jonkinlaista pidempikestoista liigamenestystä.
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Tänään taas pelaillaan Betisiä vastaan ja loukissa ovat: Asensio, Mariano, Bale, Llorente, Kroos, Courtois. Pelikiellossa Vazquez ja muuten vaan Solari peluuttanee Pereziäkin ennemmin kuin Iscoa. Vinicius on kokoonpanossa mutta ilmeisesti vähän flunssaa ollut, joten pelanneeko avarissa, en usko.

Kyllä tää jengi kaipaa oikeaa manageria ja oikeaa tähtipelaajaa, ei tuo nykyhyökkäys pärjää näköjään edes La Liigassa.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Karim Benzeman liittyi myös saikulla olevien pelaajien listaan. Ikävän näköisesti mieheltä taittui sormi kun kompuroi.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Karim Benzeman liittyi myös saikulla olevien pelaajien listaan. Ikävän näköisesti mieheltä taittui sormi kun kompuroi.

"And in other news, the sky is blue."

Eipä tässä muuta. 2-1-vierasvoitto, maalit Modricille ja Ceballosille. Ceballos iski voittomaalin vaparista aivan varsinaisen peliajan viime hetkillä. Komeasti Ceballos hiljensi täysin Benito Villamarin, jonka silmätikkuna Ceballos oli. Sinänsä vähän inhottavaa sanoa tämä, mutta tärkeä voitto siinä mielessä, että voitolla Real nousi tasapisteisiin kolmantena olevan Sevillan kanssa.

Ja oma veikkaus meni kerrankin oikein, otteluun lähdettiin tosiaankin eri formaatiolla kun normaalisti. 3-5-2 ja eipä Iscoa saatu edes vaihdosta kentälle. Eiköhän Iscon päivät Realissa ole luetut, jos tasatilanteessa viimeinen vaihto on alle viikon seurassa ollut Brahim Diaz eikä Isco.

Marcelo jätettiin myös penkille, tietääkseni Marcelolla ei ole mitään loukkaantumishuolia tai niistä ei ole ainakaan mitään kerrottu ulospäin. Toisaalta tämän hetken otteilla aivan oikea ratkaisu. Juventus oli nyt ennen kauden alkua kovasti Marcelon perässä ja ilmeisesti kiinnostusta olisi myös Iscoa kohtaan. Dybala<--->Marcelo&Isco, miltä maistuisi tällainen diili @Ralph? ;)

Keskiviikkona on tuo toinen osaottelu Leganesia vastaan Copa del Reyssa. Realilla on ihan suhtkoht turvallinen johto (3-0), mutta noin ihan loukkaantumisten ja lauantain tärkeää Sevilla-ottelua ajatellen ottelupari on kyllä vielä melko avoin. Tänään kun tuli katsottua esimerkiksi Karimin korvaajan, Criston, otteita hyökkäyksessä niin ei se hyökkäys nyt herätä järin suurta luottamusta. Leganes tiedostaa varmasti myös tämän, joten Realin puolustuksen on ehdottomasti oltava iskussa heti aloitusvihellysestä lähtien.

Sairastuvalle tippuu ottelusta otteluun väkeä ja toimistolla ei reagoida millään tavoin tilanteeseen. Ainakin itselle tämä on vahva signaali siitä, että tämä on seurajohdon mielestä välikausi. Ei nyt kesken kauden ole mahdollista saada mitään mbappea tai hazardia, mutta kun tällä hetkellä tekee oikeasti tiukkaa jopa siihen Mestareiden liigan paikkaan niin kyllä tuonne vaaditaan vahvistuksia mahdollisimman pian ja hinnalla millä hyvänsä.

Realin edustusta on paraikaa Murciassa, jossa Genoa harjoittelee. Silmät on isketty Piatekiin ja vaikka Piatek nyt tietynlainen arpa (vieläpä kallis sellainen) onkin niin tämä kannattaa mielestäni katsoa. Benzema tulee olemaan taatusti viikkoja sivussa ja saman pelipaikan Cristo ja Mariano ovat tehneet ruhtinaallisesti kaksi maalia tällä kaudella.
 

Ralph

Jäsen
Juventus oli nyt ennen kauden alkua kovasti Marcelon perässä ja ilmeisesti kiinnostusta olisi myös Iscoa kohtaan. Dybala<--->Marcelo&Isco, miltä maistuisi tällainen diili @Ralph? ;)
Marcelo-spekulaatioille lyötiin jo loppu, kun Juventus päätyi jatkamaan Alex Sandrolla ja Sandrolle tehtiin jatkosopimus.

Isco kelpaisi ja kun Juventuksen touhuja seuraa, Dybalan siirto pois vaikuttaa sen verran todennäköiseltä, että jonkinlainen vaihtokauppa Iscoon kelpaisi.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Sairastuvalle tippuu ottelusta otteluun väkeä ja toimistolla ei reagoida millään tavoin tilanteeseen. Ainakin itselle tämä on vahva signaali siitä, että tämä on seurajohdon mielestä välikausi. Ei nyt kesken kauden ole mahdollista saada mitään mbappea tai hazardia, mutta kun tällä hetkellä tekee oikeasti tiukkaa jopa siihen Mestareiden liigan paikkaan niin kyllä tuonne vaaditaan vahvistuksia mahdollisimman pian ja hinnalla millä hyvänsä.
Vahvistuksia senkin takia, että Mestarien liigasta pois jääminen olisi imagollinen katastrofi ja voisi pahimmillaan vaikuttaa näiden isojen nimien hankintaan kesällä. Ei ehkä ratkaisevasti, mutta antaa turhaa painoa vaakakuppiin kuitenkin.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
On kyllä käsittämätöntä perseilyä Solarilta tuo Iscon kohtelu. Joku helvetin Valverdekin menee edelle. Iscosta on epäreilusti tehty yksin syypää koko kauden epäonnistumisiin, vaikka Modric&Kroos kaksikko ei ole pelannut yhtään sen paremmin. Puhumattakaan täydestä katastrofista nimeltä Marcelo, jota jotkut idootit pitävät maailman parhaana vasempana pakkina.

Samaan aikaa puheenjohtaja haaveilee hasbeen-Mourinhosta, joka ei kelpaa kenellekään muulle. Florentino ei ilmeisesti vuosiin ole kauheasti futista seurannut, kun ei tiedä kuinka pihalla Mourinho on nykyfutiksesta.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Florentino ei ilmeisesti vuosiin ole kauheasti futista seurannut, kun ei tiedä kuinka pihalla Mourinho on nykyfutiksesta.

Varmasti, sillä Florentinoa kiinnostaa vain Mestarien liigan voittajan seuraaminen. Miksi tyytyä heikompiin?
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Marcelo-spekulaatioille lyötiin jo loppu, kun Juventus päätyi jatkamaan Alex Sandrolla ja Sandrolle tehtiin jatkosopimus.
Voidaan laittaa kuitenkin samaan rahtiin Marcelo mukaan, jos jotain Isco<--->Dybala -viritystä nähdään jonain päivänä. Rolle kuitenkin varmaan tykkää, että saa kaverinsa Torinoon ja onhan Marcelo mukavanoloinen velikulta, joka tulee varmasti hyvin toimeen kaikkien kanssa.

Vahvistuksia senkin takia, että Mestarien liigasta pois jääminen olisi imagollinen katastrofi ja voisi pahimmillaan vaikuttaa näiden isojen nimien hankintaan kesällä. Ei ehkä ratkaisevasti, mutta antaa turhaa painoa vaakakuppiin kuitenkin.
Juurikin tämä. En itse usko, että pelaajaliikenteeseen mahdollinen tippuminen Mestareiden liigasta vaikuttaisi niin paljon, mutta imagollisesti se olisi katastrofi. Kaikkien aikojen menestynein joukkue eurokentillä ja vähän nyt laskutavasta ja painotuksista riippuen kaikkien aikojen menestynein seurajoukkue maailmassa, jonka paikka EI ole torstailiigassa.

Toisaalta edes spekulointi siitä, että pääseekö Real Mestareiden liigaan, kertoo siitä, että A) Real on alisuorittanut pahasti ja B) erot La Ligan isojen ja keskisuurten välillä ovat kaventuneet. Esimerkiksi Real Betis on tehnyt muutaman viime vuoden ajan fantastista työtä ja näillä otteilla voidaan sanoa, että ei mene varmaan paria kautta pitempään, että Betis nähdään myös Mestareiden liigassa. Athletic Bilbaosta mainitsinkin aikaisemmin, baskiseura on ollut tällä vuosikymmenellä, jos ei nyt ihan vakiokalustoa niin vähintäänkin erittäin tuttu näky eurokentiltä. Kausi on puolivälissä ja Bilbao on sijalla 15. Sijat 6-17 mahtuvat toki seitsemän pisteen sisään, joten ei Bilbao missään nimessä ole menettänyt vielä mahdollisuuksia europaikkoihin (ero kuusi pistettä tällä hetkellä), mutta vielä ennen viime kierrosta Bilbao oli muistaakseni sijalla 18.

Olisi kieltämättä ihan kiva tehdä vertailua siitä, että miten nämä piste-erot ovat kehittyneet vaikkapa viimeisen viiden kauden ajan. Kyllähän ne päivät ovat jo mennyttä, jolloin ainoastaan Real ja Barcelona kamppailivat mestaruudesta ja ero kolmanneksi sijoittuneeseen seuraan oli 20 pisteen luokkaa ja neljänneksi jopa 30 pisteen luokkaa. Tästä toki iso kiitos Atletico Madridille.

On kyllä käsittämätöntä perseilyä Solarilta tuo Iscon kohtelu. Joku helvetin Valverdekin menee edelle. Iscosta on epäreilusti tehty yksin syypää koko kauden epäonnistumisiin, vaikka Modric&Kroos kaksikko ei ole pelannut yhtään sen paremmin. Puhumattakaan täydestä katastrofista nimeltä Marcelo, jota jotkut idootit pitävät maailman parhaana vasempana pakkina.

Samaan aikaa puheenjohtaja haaveilee hasbeen-Mourinhosta, joka ei kelpaa kenellekään muulle. Florentino ei ilmeisesti vuosiin ole kauheasti futista seurannut, kun ei tiedä kuinka pihalla Mourinho on nykyfutiksesta.

Näitä harvoja kertoja kun pystyy lähes allekirjoittamaan sanasta sanaan viestin, jonka on kirjoittanut @VilleLeino. Iscosta on tehty syntipukki Realin historiallisen heikolle kaudelle vaikka se oikea syypää istuu seuran puheenjohtajalle varatulla tuolilla. Hienosti on Perez teoillaan muuttanut noin puolessa vuodessa Mestareiden liigan voittajan "Madridin huumoripoppooksi" (en muista, että käytitkö ihan sanasta sanaan tätä nimitystä Realista, mutta kohtalaisen osuva). Tai niin, ei nyt ehkä niinkään Perezin teoilla vaan niiden puuttumisella.

Iscosta oli helppo tehdä se julkinen esimerkki ja syypää, koska ihan Iscon omasta käyttäytymisestä sosiaalisen median puolella näkee sen, että Solarin ja Iscon välejä hiertää. Ei ole tietenkään nyt Iscoltakaan mitenkään kaikista paras veto mennä tykkäilemään päivityksistä, jossa kritisoidaan Solaria, joten siinä mielessä Isco saa katsoa myös itse peiliin. Isco on kuitenkin pääasiassa syönyt sen paskan ja treenannut normaalisti joukkueen mukana, mutta kyllä tuo sunnuntain Betis-ottelu oli viimeistään sellainen perseennäyttö Iscon suuntaan, että Iscona ottaisin yhteyttä agenttiin ja vaatisin siirtoa pois seurasta nyt tammikuun siirtoikkunassa.

Isco on kuitenkin pelaaja parhaassa iässä, jolla on edessä vielä hyvät viisi-kuusi kautta huipulla ilman loukkaantumisia. Solari ei näillä otteilla tule näkemään ensi kautta Realissa, mutta ei Iscollakaan ole varaa lämmittää penkkiä puolen vuoden ajan ja toivoa, että kesällä tulisi manageri, jonka suunnitelmiin Isco kuuluu. Toivottavasti tämä nyt hoidetaan joka tapauksessa mahdollisimman ammattimaisesti ja toivon toki, että Iscon kannalta tämä kuvio saa onnellisen lopun, joka tällä hetkellä tarkoittaisi siirtoa pois Realista.

Ja Fede Valverden peluuttaminen.. No, Valverde on näköjään hyvin selkeästi Solarin mielestä osa Real Madridin ja Solarin Realin tulevaisuutta, Isco ei. Siinä mielessä ymmärrän Valverden lisääntyneen vastuun ja jos Iscon ainoa rooli otteluissa on olla tv-kameroiden kuvattavana vaihtopenkillä kolmannen vaihdon jälkeen niin eipä tälle mitään voi. Siitä nyt varmaan jokaisella on oma mielipide, että kumpi tästä kaksikosta kuuluisi sinne kentälle, mutta ainoastaan Solarin mielipiteellä on tässä asiassa merkitystä.

Ja hei, tälle kaudelle jo perinteeksi muodostunut loukkaantumispäivitys: Vallejolle kauden neljäs lihasvamma ja mies on sivussa Leganes-ottelusta. Kuulemma Vallejon piti olla avauksessa, mutta luojan kiitos, että tuli taas loukkaantuminen niin ei voida nyt edes vahingossakaan harrastaa rotaatiota ennen viikonlopun tärkeää Sevilla-ottelua. Realin "vitostoppari", Castillan kapteeni Javi Sanchez, on myös sivussa, joten jännäillään ihan mielenkiinnolla, että minkälainen formaatio huomiseen otteluun keksitään.

Jos oli Kuninkaalla aikoinaan surkuhupaisa loukkaantumishistoria niin kyllä Bale ja Vallejo laittavat tuplasti paremmaksi. Kieltämättä nämä herrat sopisivat hyvin myyntiartikkeleiksi Arabian myymälään, sinne yläriville Iittalan viinilasien viereen. Tuotekuvaukseen toki maininta siitä, että molemmat ovat helposti särkyviä. Tulipa Iittalan viinilaseista mieleen, että ovat muuten mainettaan kestävämpiä, tuli tuossa viikonloppuna tiputettua vahingossa yksi lasi pöydältä. Hyvää viiniä meni toki hukkaan, mutta lasi säilyi ehjänä. Ja se siitä myyntipuheesta/huumorista sitten.
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Taidetaan mennä otteluruuhka aika pienellä rotaatiolla kun kaikki on lasaretissa.

Täytyy kyllä kompata tuota kun Solari jokaisessa lehdessä ilmoittaa ettei ole mitään iscoa vastaan ja silti kaikki teot puhuu sen vastaan. En käsitä miksi joku keskinkertainen valverde menee edelle kokoonpanossa.

Tästä farssista kun on puhuttu tarpeeksi kauan niin heitetääs muuta välillä: Telegraphin mukaan Chelsea on lyönyt Hazardille hintalapun 100miljoonaa puntaa (jotain 112milliä euroissa), mikä on pudonnut aika kovasti viime kesästä jos pitää paikkansa.

Toisen tiedon mukaan Christian Eriksen olisi ilmoittanut Tottenhamille, ettei aio uusia sopimustaan ja on aika siirtyä euroopan isoihin seuroihin. On maininnut olevansa kiinnostunut siirtymään Real Madridiin ja vaikka hintalappu on tällä hetkellä 250milliä niin Realin uskotaan saavan hilattua hinnan lähemmäs 100milliä.

Molemmat olisi kovia vahvistuksia realiin, varsinkin Eriksen ikääntyvän Modricin seuraajaksi ja noh Hazard toki vahvistus mutta sitten alkaisi olemaan jos riittävästi kilpailua tuohon vasemmalle laidalle.

Esit: asiavirhe korjattu
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Avauskokoonpano Leganesia vastaan:

Navas; Reguilon-Nacho-Varane-Odriozola; Marcelo-Casemiro-Valverde; Isco-Vinicius-Vazquez. Penkillä Zidane (se maalivahti), Sanchez, Carvajal, Ceballos, Grau, Brahim ja Cristo.

Ihmeiden aika ei ole vielä ohi, Isco avauksessa. Lieneekö jopa nyt aivan viimeinen näytönpaikka Iscolla vakuuttaa Solari. Toivottavasti on vedetty ne kuuluisat työhaalarit jalkaan (noin koko joukkueen osalta), koska muuten tästä tulee todella hankala ottelu. Vaihtopenkki kun sattuu olemaan harvinaisen köykäinen tähän otteluun.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
1-0 -tappio, suhtkoht karsea esitys, mutta tulos nyt pelitapahtumiin nähden erittäin hyvä. Keylor Navas Man of the Match ja aivan kevyesti, ilman Navasin loistavia pelastuksia etenkin ottelun loppuhetkillä, ottelu olisi saattanut jopa venyä jatkoille. Pakko sanoa, että Navas on kyllä vakuuttanut tolppien välissä, lähtisin ainakin Sevilla-otteluun Navas tolppien välissä. Tuntuu, että koko puolustuspelaaminen on ottanut samalla stepin ylöspäin.

Kenttäpelaajista kukaan nyt ei oikein säväyttänyt. Ensimmäinen puoliaika oli heikko, Ceballosin tulo toiselle puoliajalle piristi kyllä joukkuetta ja toki jos nyt joku kenttäpelaaja täytyy nostaa esille niin olkoot se sitten Ceballos. Noin muuten ottelu voidaan kyllä lakaista maton alle, koska eipä siitä nyt juurikaan mitään kerrottavaa jäänyt jälkipolville.

Yksi kova kilpakumppani tippui Copasta kun Atletico pelasi tasan Gironaa vastaan kotona. Girona pääsi jatkoon vierasmaalisäännön ansiosta, toki kolikon kääntöpuolena Tico pääsee lataamaan kaikki paukut sitten sarjaan ja europeleihin. Loput kolme
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Kiko Casillan kauppa Leedsiin vahvistettu, päivää myöhemmin todettakoon myös että Keylor Navas on jalkavamman takia pari viikkoa pois. En tiedä haluanko tietää kuka on viikonloppuna maalissa, varmaan Luca Zidane, ellei Courtois ole jo terve.

Real on ilmeisesti myös todennut että Diazin myötä hankinnat olivat talvelta tässä, kesällä sitten paikkaillaan.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Kiko Casillan kauppa Leedsiin vahvistettu, päivää myöhemmin todettakoon myös että Keylor Navas on jalkavamman takia pari viikkoa pois. En tiedä haluanko tietää kuka on viikonloppuna maalissa, varmaan Luca Zidane, ellei Courtois ole jo terve.

Real on ilmeisesti myös todennut että Diazin myötä hankinnat olivat talvelta tässä, kesällä sitten paikkaillaan.

Courtois on vähän niin kuin pakko laittaa sinne maaliin tänään. Sattuipa se Casillan myyminen hyvään paikkaan, eipä siinä. Kiitokset Kikolle viimeisistä vuosista, oli oikein kelvollinen kakkosmaalivahti, johon harvemmin kaaduttiin. Hyviä pelivuosia on kuitenkin vielä edessä, joten siirto on täysin ymmärrettävä ratkaisu. Realin puolella kun niitä ei todennäköisesti olisi tullut yhtään tällä kaudella.

Mikäli tuo pitää paikkaansa, että vahvistuksia ei ole tulossa niin ollaan aika heikoilla jäillä loppukautta ajatellen. Toki sairastuvalta kuuluu siinä mielessä hyviä, että monen pelaajan paluu on aivan kulman takana ja moni pelaaja onkin treenannut jo joukkueen mukana. Asensio, Bale, Mariano, Kroos, Llorente.. Tärkeitä pelaajia jokainen ja kun nyt katsotaan taas joidenkin pelaajien kuormitusta viime aikoina niin tekee enemmän kuin hyvää, että saadaan sinne taas vähän tervettä kilpailutilannetta ja rotaatiota. Casemiro, Valverde ja Vinicius ovat ainakin pelanneet viime aikoina paljon, joka on kyllä sitten myös heijastunut peliotteisiin.

Copa del Reyssa tuli muuten Girona vastaan. Ihan kelpo arpa, ehkä näistä jäljelläolevista joukkueista jopa se kaikista mieluisin arpa. Ensi viikolla jatketaan jopa Copan puolella eli ottelutahti ei juurikaan helpota.

Ja tänään tärkeä ottelu Sevillaa vastaan kotona. Sevilla on ollut kotonaan paha rasti Realille, mutta toisaalta vieraissa Sevilla on ollut näille suurillekin aikamoinen pisteautomaatti. Toivottavasti sama trendi jatkuu tänään.
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Copa del Reyssa tuli muuten Girona vastaan. Ihan kelpo arpa, ehkä näistä jäljelläolevista joukkueista jopa se kaikista mieluisin arpa. Ensi viikolla jatketaan jopa Copan puolella eli ottelutahti ei juurikaan helpota.

Ja tänään tärkeä ottelu Sevillaa vastaan kotona. Sevilla on ollut kotonaan paha rasti Realille, mutta toisaalta vieraissa Sevilla on ollut näille suurillekin aikamoinen pisteautomaatti. Toivottavasti sama trendi jatkuu tänään.

Ja Barca veti arvastaan Sevillan, hyvä homma meille, mutta kyllä toivotaan että joukkue on päättänyt alkaa esittää jotain otteita, sillä tällä hetkellä en odota yhtään pystiä tuolta jengiltä. Kesällä saa sitte luvan alkaa tapahtua tuolla joukkueessa.
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Noniin peli oli sitten niinku eri joukkueelta, lukita alko näyttään taas siltä moottorilta miltä pitää, vinicius jatko vakuuttavia otteita. Erittäin tärkeä voitto ja pysyttiin niin sanotusti kärjen vanavedessä.

Jos nyt raavitaan muutama miinus niin tuo Vaskikello (Vazquez) kusee joka ainoan hyökkäyksen mikä sen kautta pelataan. Benzema on benzema, mutta ei se nyt edelleenkään mikään maalinsylkijä ole, vaikka strikerin paikalla pelaa. Joku muu saa kaivaa muita negoja ja poseja, itse en koko peliä nähnyt joten laitan pääpointit mitä näin.

Balea odotellessa takaisin niin ei ainakaan tuota vaskikelloa tarvi tunkea sinne enää. Kesällä alkanee sitten tuulimylly ja katsotaan kuka menee ja mihin.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Voisiko melkein sanoa, että Solarin aikakauden paras Real-peli takana Bernabeulla. Real voitti ottelun lukemin 2-0 Casemiron ja Modricin toisen puoliajan maaleilla.

On pakko kyllä ihmetellä tuota, että miten köysissä Sevilla voi olla vieraissa näitä muita isoja vastaan. Tästä oli ihan juttuakin jossain ja jos nyt Virkkusen kertomukset muistan oikein niin Realia, Barcaa, Valenciaa, Atleticoa ja Athletic Bilbaosta vastaan Sevilla oli kerännyt viimeisestä 33 vierasottelusta neljä pistettä mahdollisesta 99 pisteestä. Saldo huononi nyt toki tämän ottelun jälkeen muotoon 4/102. Eli noin joka kahdeksannessa-yhdeksännessä vieraspelissä Sevilla on onnistunut saamaan yhden pisteen.

Esitys oli siis hyvä. Aktiivista peliä, joskin mitä pidemmälle mentiin ottelussa niin joidenkin pelaajien kohdalla näkyi turhautumisen merkkejä. Karim oli etenkin monesti pelattavana muutamassa tilanteessa, jossa päädyttiin sitten muihin ratkaisuihin. Casemiron maali oli komea, juuri ennen sitä Ceballos oli lähellä rikkoa yhden kauden maaliennätyksensä täräyttämällä tolppaan. Paikkoja oli siis useampaan maaliin, mutta otetaan nyt tämä kolme pistettä "vain" kahden maalin voitolla ihan ilolla vastaan.

Jos nyt raavitaan muutama miinus niin tuo Vaskikello (Vazquez) kusee joka ainoan hyökkäyksen mikä sen kautta pelataan. Benzema on benzema, mutta ei se nyt edelleenkään mikään maalinsylkijä ole, vaikka strikerin paikalla pelaa. Joku muu saa kaivaa muita negoja ja poseja, itse en koko peliä nähnyt joten laitan pääpointit mitä näin.

Eilisen perusteella myös Vinicius Junior saa kyllä hiukan pyyhkeitä. Tykkään valtavasti siitä, että miten isolla itseluottamuksella junnu pelaa, mutta etenkin ne ratkaisevat viimeiset suoritukset ovat tosiaankin sitten tasoa junioriluokka. On kieltämättä mahtavaa katsoa pelaajaa, joka uskaltaa pysyä pallossa ja haastaa puolustajia, mutta kun siihen viimeiseen ratkaisuun saisi vähän laatua niin onpahan meillä käsissä timanttinen pelaaja. Ollut jo toki tovin ajan varsinainen piristysruiske Realin (hyökkäys)pelaamiseen.

Vazquezista samat sanat, ei vain riitä. Benzema oli eilen aikalailla, no, oma itsensä. Hienosti toki tsemppasi eilisen, tänään ilmeisesti sitten operaatioon. Tietyllä tapaa se varovaisuus näkyi kentällä, mutta minkäs teet kun Karim on käytännössä ainoa vaihtoehto tuolle pelipaikalle niin pakko peluuttaa. Fanikatsomo palkitsi Karimin eilisestä muutamalla Karim-chantilla, jotka olivat ihan ansaittuja.
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Kun sitä vahvistusta ollaan katseltu ja galactico-hankintaa suunniteltu, niin aika vasenpainotteista tuo on. Vinicius on tuolla, Asensio taitaa olla omimmillaan tuolla, Diaz hommattiin nyt ja jos sinne meinataan joku Hazard hommata niin onpahan kilpailua. Itsellä tulee vain mieleen että Strikerin paikalle ja Balelle kilpailua joku huippuhankinta, en vain näe että yksi LW lisää tuohon tekee kesää.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Kun sitä vahvistusta ollaan katseltu ja galactico-hankintaa suunniteltu, niin aika vasenpainotteista tuo on. Vinicius on tuolla, Asensio taitaa olla omimmillaan tuolla, Diaz hommattiin nyt ja jos sinne meinataan joku Hazard hommata niin onpahan kilpailua. Itsellä tulee vain mieleen että Strikerin paikalle ja Balelle kilpailua joku huippuhankinta, en vain näe että yksi LW lisää tuohon tekee kesää.

Hyvä huomio muuten tuo, että vasemmalle laidalle on ns. tunkua. Toki moni meidän pelaaja pystyy pelaamaan vähän siellä sun täällä tilanteesta riippuen. Monelle tosin se vasen laita on luontaisin pelipaikka, tosin Bale on nyt käytännössä koko Real-uran joutunut pelaamaan väärällä laidalla. Monipuolisia pelaajia löytyy siis rosterista, pysyisivätpä nyt tosin edes hetken ehjänä.

Real haluaa saada tammikuun siirtoikkunan aikana Eder Militaon siirron maaliin. Brasilian maajoukkueeseenkin noussut FC Porton 21-vuotias Militao pystyy pelaamaan niin topparina, puolustavana keskikenttäpelaajana kuin oikeana laitapuolustajana. Moni muukin suurseura on Militaon perässä ja syy on myös hyvin selkeä. Tammikuussa miehen hinta on ainoastaan 50 miljoonaa euroa kun se kesällä nousee 75 miljoonaan. Ensimmäinen kausi meneillä Euroopassa, mutta nopeasti Militao on pelannut itsensä suuremmankin yleisön tietoisuuteen. Täytyypä ottaa nyt keväämmällä Porto vähän tarkempaan seurantaan ihan sekin takia, että Ikerin lisäksi maailman sympaattisin lusitaani, Pepe, pelaa nykyään Portossa. Hyviä muistoja, hyviä muistoja.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Tänään jatkuvat pelit el Realin osalta. Copa del Reyn ensimmäinen osaottelu ja vastassa on Girona Bernabeulla.

Girona on kertaamiseen kohdattu jo tällä kaudella, tuolloin saldona oli varsin komea ja maukas vierasvoitto lukemin 4-1. Girona on aika vahvasti jumiutunut tuonne keskikastiin, voisi melkein sanoa, että otteluparista on odotettavissa aika vastaavanlainen kuin Leganes-otteluparista.

Tänään olisi siis taas oiva sauma kotipelissä naulata jo ottelupari, joka olisi noin tulevan peluutuksen ja kuormituksen kannalta varsin tärkeää. Kroos ja Llorente ovat näemmä jo vahvuudessa mukana, Benzema on myös käytettävissä. Mariano saattaa olla aikaisintaan viikonlopun pelissä käytettävissä. Balen ja Asension paluut lähenevät myös, puhutaan nyt viikoista ja hyvinkin mahdollisesti jo ensi viikosta.

Jotenkin tuntuu, että Copa del Rey voisi olla nyt se ainoa "merkittävä" kilpailu, jossa Realilla on mahdollisuudet edes jonkinlaiseen menestykseen. Toisaalta Mestareiden liiga on taas oma pelikenttänsä ja vaikka viime vuonnakin oli erittäin tahmeaa liigan puolella niin Real voitti kuitenkin Mestareiden liigan vaikka kohtasi käytännössä kaikki isoimmat mestarisuosikit pudotuspelivaiheessa.

Militaon hankinta näyttää jo järin todennäköiseltä, joskin ihan vastaavaa hypeä ja rummutusta asiasta ei vielä ole kuin eilen Barcan siirtyneen de Jongin kohdalla. Kieltämättä siinä olisi mitä mainioin Ramosin manttelinperijä, joskin ongelmana Realissa tulee olemaan se, että vaikka Militaon käyrä on erittäin nouseva niin lähtökohtaisesti Militaon olisi kolmosvaihtoehto toppariosastolle. Monipuolisuutensa vuoksi vastuuta tulisi kuitenkin varmasti heti ensimmäisestä kaudesta lähtien. Ramos ei nyt kuitenkaan ole varsinaisesti osoittanut mitenkään hyytymisen merkkejä vaan päinvastoin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös