Mainos

Ranska, tuo Euroopan sivistyksen ja herkkusuiden paratiisi?

  • 64 581
  • 413

scholl

Jäsen
ot. Tähän puutun minä. Espanjassa (sukulaisia asuu siellä pysyvästi)

Espanjassa ei mielestäni ole mitään yleisespanjalaista ruokakulttuuria, vaan alueiden makuerot ovat huikeat. Siis vaikka nyt asia ei tähän ketjuun millään tavalla kuulu niin täytyy sanoa, että osittain kyse voi olla siitä, että osa ihmisistä ei esim. Extremaduran kinkkua arvosta tai sitten eivät yksinkertaisesti ole syöneet muualla kuin aurinkorannikoiden turistialueiden epämääräisissä "ravintoloissa". Espanjassa on tietyillä alueilla paljon hyviä ruokalajeja ja jopa niinkin yksinkertainen asia kuin tapas voi olla todella hyvää ja maukasta. Eikä tarvitse välttämättä mennä paikallisiinkaan ravintoloihin, koska sitä alkaa olla muuallakin Espanjaa esim. hyviä baskiravintoloita.
 

scholl

Jäsen
Omien havaintojen perusteella Lyonin parkkeeraaminen oli aika pliisua, jos vertaa esimerkiksi Nizzaan. Huomattavasti vähemmän näin toisten autojen kolhimisia ja tuuppailua, kuin Välimeren rannalla.

Nizza on pahimpia kaatopaikkoja muutenkin. Hyvä puoli siinä on melko hyvin toimiva lentokenttä, mutta kaupunki on katastrofi. Sellaista Seppälässä asioivaa junttituristia kadut täynnä, eikä mitään viihtyisyyttä tai loistokkuutta. Onneton paikka, jossa ei kannata yhtään aikaa viettää, kun ottaa huomioon, että miten mukavia paikkoja muuten Rivieralta löytyy vaikkapa välillä Genova - Saint-Tropez.

Tosin en ole esim. käynyt Marseillessa, joten ehkäpä Nizzakin tuntuisi kivemmalta paikalta, jos olisi Marseillessa saanut zidanennäköisiltä algerialaisnuorilta turpaansa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Enpä syty minäkään Ranskalle. Ranskalaisista ihmisistä ei niin paljon ole kokemusta, että voisin arvostella heitä kansakuntana. Mukaviinkin ihmisiin olen maassa törmännyt, tosin arrogantit ummikot ovat yleisin tapaamani ranskalainen ihmisryhmä.

Muutamia kertoja on tullut istuskeltua Charles de Gaullen lentoasemalla transit-matkustajana ja tylsempää lentoasemaa samassa kokoluokassa saa kyllä hakemalla hakea. Henkilökuntakin on nyrpeää ja palveluhalutonta, joten olen jatkossa valmis jopa maksamaan lipun hinnassa siitä, että Pariisissa ei tarvitse käkkiä.

Palvelua on todellakin turha odottaa, jos ei puhu ranskaa. Molempi huonompi, brittiaksentti tai amerikanaksentti. Molemmat luonnistuvat tarvittaessa, mutta samapa tuo kumpaa viäntää, kun eivät "ymmärrä" kumpaakaan.

Aina yleensä kun haukutaan saksalaisia, esim. wc-hygienioissa ero on kuin yöllä ja päivällä sakemannien hyväksi. Ranskassa jopa naisten vessoista puuttui 99% tapauksissa naisille kohtuullisen välttämätön "rinkula". Että pitäisi vielä maksaa siitä, että pääsee istumaan posliinireunalle, mihin roiskuu pöntöstä vesikin? Vai seistäkö pitäisi? Itse en sitten 3:n ikävuoden jälkeen ole seisoskellen kuseskellut, kun tuppasi menemään reisille. Ja kun Pariisista ajoimme moottoritietä "syvemmälle" Ranskaan, oli mielenkiintoista huomata, että kaikki paskat vain kipattiin johonkin tien varteen. Tai saattoi ne olla kaatopaikkojakin, mutta olivat sitten todella pieniä ja poikkesivat suomalaisesta versiosta. Kovin usein niitä kyllä motarin varrelta löytyi... yök.

Tuossa nyt muutamia syitä, miksi meikäläisen matka vie johonkin muualle kuin Ranskaan, jos vain saan valita. Ja koska saan valita, en Ranskaan suunnittele matkustavani, jollei ole sitten jotain spesiaalia syytä sinne mennä.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Kyllä. Mutta, älä nyt vain haksahda, sillä Dorcel tuotti mm. Lahaien "Prison Tres Speciale Pour Femmes"- elokuvan (käsittääkseni 1982). En ole varma, tuottiko Marc jo noita 1970-luvun pätkiä (esim. Le Retour des Veuves[1978]).

Aion tehdä kaiken tämän kunniaksi oikein kermaista ja voissa marinoitua ruokaa, ja juon lasin ranskalaista rose-viiniä; kalaa siis kai on pakko tehdä.

Eiköhän se selviä viimeistään illalla googlettelemalla. Se, miksi sinulle ranskalaisesta pornosta puhumisen jälkeen rupeaa tekemään mieli kalaa on minulle käsittämätöntä, enkä välttämättä halua tietää ;)
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En todellakaan kuulu siihen ihmisryhmään joka lähtee hakemaan läskisoosia Ugandalaisesta heimokylästä. Kokeilen ilomielin paikallisia ruokia, mutta a) niitä tarjoavia paikkoja ei ole aina helppo löytää vaikka kysyisi paikallisilta neuvoa b) olen erityisesti Espanjassa pettynyt kuinka mautonta sapuskaa siellä tarjoillaan (=englantilaisten pöperöt). Lisäksi polkaisen kommenttisi lopullisesti suohon: työkavereiden kanssa on tultu useamman kerran siihen tulokseen, että Portugalissa on Euroopan huonoimmat safkat. Tämä siis usean maassa vierrailleen kommentti omasta kansallisuudesta riippumatta. Olisiko stolkin aika vaihtaa aihepiiriä tai aloittaa maistamisen opettelu esim. suolalla. Ei ole liian haastavaa ja maun tunnistaa varmasti.

Onkos sussa ranskalaista verta, kun noin ylimielisesti vastailet? Suolalla. Onko siellä muka ruoka liian suolatonta? No täytyyhän sitä verenpainetauti hankkia ennenkuin mittariin tulee 40 vuotta. Ha haaa!

Er_bai_wu totesi oikein. Pitsan tai pihvin tilaus on yleensä potku munille. Okei se tästä sivuraiteesta.

No ranskalaisista autoista sen verran, että kokemusta löytyy relluista, sitikoista ja pösöistä. Noissa autoissa on ollut jotain edistyksellistä ja sitten se jokin ranskalaisten päähänpinttymä jotain perusjuttua ei voi tehdä samoinkuin ei-ranskalaiset tekevät. Esimerkiksi saadakseen tunkin esille pitää käsi upottaa kyynerpäätä myöten rungon sisälle näin kärjistäen.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse olen ranskassa käynyt useasti työmatkalla, mutta tällöin olen käkkinyt hotellilla ja niistä matkoista ei ole mitään kerrottavaa, hotelli on hotelli ranskassakin.

Viime marraskuussa olin kuitenkin lomamatkalla viikonlopun, eli 2 iltaa pariisissa. Hotelli oli 500 tornista ja sillä alueella tuli pyörittyä. Ja olut tuopissa todellakin maksoi 10 egeä suurimmassa osassa paikoista ja alle 8 egen sitä ei juuri näkynyt.

Eräällä sivukadulla oli kotimaista keppanabaaria muistuttava paikka, missä myytiin ihan käypää ranskalaista olutta muistaakseni 5,5 egen hintaan stobelta. Eräässä paikassa tein hintavertailuja ja totesin viinin litrahinnan olevan tasan sama kun oluen. Ihan saatanan kallista siellä oli, mulla paloi ainakin helvetisti rahaa.

Positiivisena asiana voisi todeta, että taksilla ajelu oli halpaa, johtuen lähtötaksan pienuudesta. Joku minimi veloitus taisi olla jotain 5 egeä, millä pääsikin liikahtamaan ihan kivasti.
 

scholl

Jäsen
Muutamia kertoja on tullut istuskeltua Charles de Gaullen lentoasemalla transit-matkustajana ja tylsempää lentoasemaa samassa kokoluokassa saa kyllä hakemalla hakea.

Ärsyttävää, kun siellä Aérogare 1:ssä on niitä satelliitteja. Pitkä matka kävellä sellaisen päähän kaikkien tarkastusten läpi ja sitten kökit paikassa, missä on vain yksi baari eikä mitään muuta aktiviteettia ja missä hyvällä onnella on oluthana rikki. Aérogare 2 on viihtyisämpi. Kerran kävi niin, että oli aika kuuma päivä ja AY lento tuli myöhässä ja kaiken lisäksi stand arrival. Oli tosi vähän aikaa ja siellä kakkosessa AF jatkolento lähti eri osasta, joten piti juosta kuin hanneskolehmainen kilometritolkulla ja mennä tarkastuksesta jos jonkinlaisesta läpi kunnes sitten uudelleen bussiin, joka ei lähtenytkään minnekään. Siinä sitten kun odoteltiin lentokenttäbussissa matkaa koneeseen niin puhuin kännykkään. Siinä tuli sitten tosi vihaisena joku terminaalista uhkaamaan poliisilla. Niin kova rikos se kännykkään puhuminen on. Huvittavinta on se, että bussi vei lopulta meidät sen Finnairin koneen viereen eli siis ihan oikeasti se oli viereinen paikka, mistä AF kone lähti ja toinen hauska asia oli se, että matkalaukut saapuivat Nizzan kentälle vasta 2 päivää myöhemmin.

Ranskalaisten lentoasemien huonoin puoli on mielestäni check in. Esim. Nizzassa jos lennät kotimaanterminaalista Pariisiin niin et saakaan tehdä sitä lähtöselvitystä kovin aikaisin, koska suostuvat tekemään aina yhdelle CDG tai Orly lennolle sen ruljanssin kerralla. Muualla maailmassahan on melko tavallista se, että lähtöselvityksiä voidaan tehdä samanaikaisesti mille lennolle vain, saat boarding cardin käteen ja matkalaukut menevät jonnekin odottamaan, mutta ei Ranskassa. Allianssien lähtöselvityksiä ei ole oikeastaan missään ja yllättävän paljon on ihan lentokohtaisia check-innejä. Esim. aamulennoilla on rasittavaa, jos on muutenkin nukkunut huonosti ja tullut kentälle ajoissa, että jos laukusta ei pääse eroon aiemmin kuin 90min ennen lentoa.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Tosin en ole esim. käynyt Marseillessa, joten ehkäpä Nizzakin tuntuisi kivemmalta paikalta, jos olisi Marseillessa saanut zidanennäköisiltä algerialaisnuorilta turpaansa.

Kaverit olivat Marseillessa ja yksi ilta päättyi siihen, kun spuge viilsi rikotulla pullolla naaman auki. Onneksi normaali sairaalareissu riitti, ettei pahemmin käynyt. Algerialaiset ja marokkolaiset ovat muutenkin yksi suurimmista murheenkryyneistä koko maassa.
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
Tätyy muuten kaiken tämän keskellä todeta, että minulla on ranskalainen auto, ja olen suunnattoman tyytyväinen; sitikka on, perkele, laatuauto. Uutta rättisitikkaa odotellessa.
 

Rocco

Jäsen
Itse olen Ranskassa ollut kerran, yhden viikon ajan. Itselleni jäi varsin mukava kuva maasta. Tosin syynä varmasti on se, että olin kaupungissa jonka väkiluku oli Tammisaaren ja Lieksan luokkaa. Eli siis kaikkea muuta kuin turistikaupunki. Olin kaupungissa urheilukeikalla, ja kaupunki on todella aktiivinen urheilukaupunki. Taisi olla tuo tapahtumakin myönnetty kaupungille siksi, että se on Ranskan pienten kaupunkien paras urheilukaupunki.

Palvelu toimi mainiosti vaikka englantia puhuikin ja sormella osoitti mitä haluaa. Ja meillekin yritettiin puhua englantia takaisin. Oli kyllä ranskan sanakirja kädessä ja usein se riitti että sitä pläräsi ja koitti hakea sanaa.

Pariisi yms. turistikaupungit ovat varmasti asia erikseen.
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
Kaverit olivat Marseillessa ja yksi ilta päättyi siihen, kun spuge viilsi rikotulla pullolla naaman auki. Onneksi normaali sairaalareissu riitti, ettei pahemmin käynyt. Algerialaiset ja marokkolaiset ovat muutenkin yksi suurimmista murheenkryyneistä koko maassa.

Marseille on muutenkin raju paikka, eikä kaikkein vähiten legioonalaisten takia. Muutenkin aika erikoinen paikka, sillä etnisesti värittyneessä kaupungissa on äärioikeistolainen pormestari.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Espanjassa ei mielestäni ole mitään yleisespanjalaista ruokakulttuuria, vaan alueiden makuerot ovat huikeat. Siis vaikka nyt asia ei tähän ketjuun millään tavalla kuulu niin täytyy sanoa, että osittain kyse voi olla siitä, että osa ihmisistä ei esim. Extremaduran kinkkua arvosta tai sitten eivät yksinkertaisesti ole syöneet muualla kuin aurinkorannikoiden turistialueiden epämääräisissä "ravintoloissa". Espanjassa on tietyillä alueilla paljon hyviä ruokalajeja ja jopa niinkin yksinkertainen asia kuin tapas voi olla todella hyvää ja maukasta. Eikä tarvitse välttämättä mennä paikallisiinkaan ravintoloihin, koska sitä alkaa olla muuallakin Espanjaa esim. hyviä baskiravintoloita.

Hyvin sanottu. Kun on sukulaisia Espanjassa, niin paikallista ruokakulttuuria on samplattu Madridin ja Andorran väliltä(Andorra on itsenäinen valtio). Sukulaiset kun tietävät hyvät ruokapaikat ja mitä syödä missäkin, niin on vältytty niiltä huonoilta paikoilta ja ruuilta.
 

scholl

Jäsen
Muutenkin aika erikoinen paikka, sillä etnisesti värittyneessä kaupungissa on äärioikeistolainen pormestari.

No siellä missä on paljon siirtolaisia, on myöskin ääriliikkeillä kovin kannatus. Se on melko luonnollista. Tosin on aina erikoista, jos se riittää pormestariuteen saakka.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Marseille on muutenkin raju paikka, eikä kaikkein vähiten legioonalaisten takia. Muutenkin aika erikoinen paikka, sillä etnisesti värittyneessä kaupungissa on äärioikeistolainen pormestari.

Samaa olen kuullut. Onneksi vain yksi yö pitää viettää tuossa paikassa. Enemmän pelottaa kun matkaan lähtee eräs kaveri joka liikaa viinaa saadessaan saattaa huudella vaikka mitä ohikulkijoille. Noh, pidettäköön kaveri aisoissa.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Olin viime syksynä Pariisissa ja aika vähissä ovat negatiiviset seikat ko reissulta. Englantia osattiin 95%:sti ja siellä missä ei osattu ei todellakaan oltu ylimielisiä, vaan homma hoidettiin osoittelemalla jne. Eiffelillä joku 155cm turvamies oli "hauska" ja osasi englantia vain puhuessaan tyttöystävälleni. En minä isomunaisena ja komeana jaksa tuollaisesta suuttua ja hetken kuluttua englanti alkoi tarttua myös minun puhumana ja saimme lopulta hyvää palvelua.

Siistiä Pariisissa ei ollut ja ero Seinen rannalla ja päänähtävyyksien luona ja sitten jossain Gare du Nordin luona oli huima.

Ruokaa ei oikein hyvässä paikassa syöty, joten siitä en osaa sanoa. Ylikallista kaljaakaan en juonut.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Törkeää yleistämistä liikkeellä. En ole missään kaupungissa tavannut niin ystävällisiä ihmisiä kuin Pariisissa. Kun saavuin ensimmäistä kertaa Gare du Lyonin asemalle kädet täynnä pakaaseja ja tarkoitus oli ostaa automaatista liput jatkoyhteydelle, niin kuin tyhjästä ilmestyi avulias mies baskerissaan käyttämään konetta puolestani. Hän oli pannut merkille että automaatin ranskankielisiin ohjeisiin perehtyminen takkuili meillä jonkin verran. Hän näppäili konetta tottuneesti ja näytti paljonko rahaa täytyy syöttää ja ojensi sitten liput. Toivotimme hänelle hyvää päivänjatkoa ja jatkoimme erittäin tyytyväisinä junaan. Kun juna lähti, totesimme, että saamamme liput eivät olleetkaan ne, joista olimme maksaneet, vaan mösjöö oli sujauttanut ne omaan taskuunsa. C'est la vie.

Sitikalla ajelen edelleen siitä huolimatta.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin kuin kaikkialta, myös Ranskasta löytyy sekä hyvää että huonoa. Positiivisin asia on maan monipuolisuus beacheja, vuoristoa, suurkaupunkeja ja peruslandea. Huonoja puolia sitten kieli/palveluasenne, toimimaton infra esim. pankkiasiossa ja toisaalta vanhoillisuus.

Vuoden verran Pariisissa asustelin, joten se kylä on tuttu. Pariisin osalta hyvää on Seine, historia/rakennukset ja patonki. Erittäin perseestä taas liikenne, viranomaiset ja yleinen asioinnin sujuvuus (kaupat, pankit, sähkölaitokset jne).

Mitä ruokaan tulee niin siellä asuessa tuli tietenkin enimmäkseen syötyä kotosalla. Parasta lienee oikeasta vehnälaadusta tehty patonki ja varsinaisesta safkasta kanaruoat ovat yleenä kelpo kamaa. Ravintoloita ei oikein voi arvostella yleisellä tasolla, taso kun vaihtelee erittäin huonosta loistavaan. Ihan peruslounaalla jos käväisee jossakin työpaikkaruokailijoihin keskittyneessä kuppilassa niin mielestäni suunnilleen Suomen tasoa, ei kuitenkaan parempi.

Tuosta kielestä voi kyllä vielä erikseen mainita, että täysin perseestä on 90 % ranskalaisten asenne. Jos muissa sivistyneissä maissa on periaatteena ja tapana, että asiakasta kunnioitetaan, hän on aina oikeassa ja kommunikointiin käytetään kaikki osaaminen niin Ranskassa tuo on päinvastoin. Pidemmän päälle eniten ärsyttää/ihmetyttää se, että luulevatko esim. nuoret asiakaspalvelussa toimivat fransut todella pärjäävänsä kaikkialla omalla äidinkielellään. Parempi olisi sielläkin ottaa järki käteen ja panostaa vieraiden kielten opiskeluun.

Työelämässä ikävällä tavalla usein heijastuu tämä asenne, kun ranskalainen puhuu vain ranskaa, vaikka tietää etteivät kaikki pysty keskustelua seuraamaan. Tästä tosin näppärä suomalainen selviää hoitamalla oman osuutensa keskustelusta suomeksi.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olin viime syksynä Pariisissa ja aika vähissä ovat negatiiviset seikat ko reissulta. Englantia osattiin 95%:sti ja siellä missä ei osattu ei todellakaan oltu ylimielisiä, vaan homma hoidettiin osoittelemalla jne.
Sama kokemus mullakin, ja olen sentään maassa ollut lähemmäs 10 kertaa. Osa tänne kirjoittavista ei ole koskaan varmaan Ranskassa edes käynyt tai sitten omassa asenteessa on jotain vialla.

Niihin englantia taitamattomiin törmää samalla tavalla Itävallan laskettelukohteissa tai Espanjan tai Italian suurkaupungeissa kuin Ranskassakin. Ei Ranska ole tässä mikään poikkeus ja jos yrittää edes sen bonjour sanoa ja näyttää muulta kuin kärsivältä suomalaiselta, pärjää vallan hyvin.

Ystävällisempää porukkaa siellä on kuin Suomessa.
 

scholl

Jäsen
Niihin englantia taitamattomiin törmää samalla tavalla Itävallan laskettelukohteissa tai Espanjan tai Italian suurkaupungeissa kuin Ranskassakin.

Tottakai, mutta erona taitaa olla se, että Ranskassa on sellaista asennetta, ettei englantia välttämättä tahdota puhua, vaikka sitä osattaisiinkin. Tietyllä tavalla sen ymmärränkin, koska jos englanninkielen rinnastaa Englantiin ja englantilaiseen niin alkaa vituttamaan, että heidän kieltänsä taitaa, mutta toisaalta kieli on väline ja kommunikoinnin takia on ihan hyvä, jos tullaan ymmärretyksi eli käytetään niitä välineitä mitä osataan.

Eli välttää turhaa englanninkielen käyttöä, jos osaa keskieurooppalaisia kieliä, mutta jos englanti on ainoa yhteinen kieli niin tottakai kommunikoi sillä. Osalla Ranskassa tässä asiassa vielä hieman petraamista.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Itselläni ei kokemusta ole Ranskasta kuin parin tunnin pyörähdys Chamonix:ssa ja muutaman päivän reissu Pariisissa. Mutta näiden perusteella en todellakaan yhdy yleiseen näkemykseen ranskalaisten ynseydestä tai muusta hölynpölystä.

Kaikki joiden kanssa Ranskassa olen asioinut, puhuivat englantia ja jopa ihan omasta aloitteestaan. Erittäin ystävällistä porukkaa kaikin puolin.
Pariisi on yllättävänkin leppoisa kaupunkin ja niitä kulttuurinähtävyyksiä on vaikka muille jakaa. Ruokakin oli hyvää, mutta mikään kulinaristi en kyllä olekaan. Ainoa miinus on suppea ja kallis olutvalikoima.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Osalla Ranskassa tässä asiassa vielä hieman petraamista.

Ehdottomasti. Asenteen pitäisi muuttua melko perusteellisesti ja lähteä mielestäni TV-politiikasta. Ranskalaisilta kanavilta ei englannin sanaa saa kuulumaan. Kaikki on dubattu tai muuten vaan puhutaan päälle.

Ihmeellistä, että nykyisenä globalisaation aikakautena ei ymmärretä vieraiden kielten osaamisen merkitystä. Tästä tosiaan ranskalaiset saavat pitkän miinuksen.
 

Borgie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
VT kirjoitti:
Niihin englantia taitamattomiin törmää samalla tavalla Itävallan laskettelukohteissa tai Espanjan tai Italian suurkaupungeissa kuin Ranskassakin. Ei Ranska ole tässä mikään poikkeus ja jos yrittää edes sen bonjour sanoa ja näyttää muulta kuin kärsivältä suomalaiselta, pärjää vallan hyvin.

Alleviivasin kohdan VT:n tekstistä, sillä tuo bonjourin huikkaaminen alkuun oli mielestäni kaiken alfa ja omega että sai tietyissä paikoissa palvelua, mm. louvren pihalla käännettiin excuse me:lle selkää, mutta bonjornon jälkeen suostuttiin auttamaan. Tosin Ranskalaiset ja Pariisilaiset ovat kuulemma eri kansaa, mene ja tiedä, itse en ole tuossa maassa vieraillut Pariisia pidemmällä.
 
Ehdottomasti. Asenteen pitäisi muuttua melko perusteellisesti ja lähteä mielestäni TV-politiikasta. Ranskalaisilta kanavilta ei englannin sanaa saa kuulumaan. Kaikki on dubattu tai muuten vaan puhutaan päälle.

Käsittääkseni tällöin pitäisi muutoksen lähteä lakimuutoksista. En ole varma noista dubbauksista (ja niiden pakollisuudesta), mutta esim. radioista pitää kuulua tietyllä prosentilla ranskaa. Taisivat myös kieltää englannin kylteistä ja nimistäkin jossain välissä.

Mutta se ihmetyttää, miten eivät lentoasemilla tjms. muissa taatusti kv paikoissa hae työntekijöitä, jotka englantia osaisivat. Yleensä siellä kuitenkin edes yrittävät.
 

scholl

Jäsen
En usko, että dubbaaminen tai simultaanitulkkaus tulee poistumaan. Aivan sama juttu on Saksassa, Italiassa jne. maissa. Ihmiset eivät ole tottuneet lukemaan tekstitystä ja kun on isot kielialueet niin tv-yhtiöillä on ollut varaa palkata näyttelijät dubbauksia tekemään. Se on jo sen verran isoa bisnestä, että aika moni vastustaisi sitä, jos systeemistä luovuttaisiin. Sinänsä uskomaton käytäntö, koska eihän mikään kuulosta samalta, jos joku toinen puhuu jonkun henkilön äänenä, mutta tosiaan se ei ole yksinään ranskalaisten käytäntö, vaan samalla tavalla toimitaan kaikissa suurissa maissa.
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
Sinänsä uskomaton käytäntö, koska eihän mikään kuulosta samalta, jos joku toinen puhuu jonkun henkilön äänenä, mutta tosiaan se ei ole yksinään ranskalaisten käytäntö, vaan samalla tavalla toimitaan kaikissa suurissa maissa.

On uskomaton käytäntö kyllä. Olikohan se millä saksalaisella kanavalla, kun paikallinen "Eddie Murphy" (dubbasi kaikki leffat) oli haastateltavana. En voi, valitan, näissä maissa käydä juurikaan leffoissa, vaikka onhan esimerkiksi Saksassa omat näytökset alkuperäiskielellä. Mutta näiltä osin kovin kokemus on kyllä puolankielinen Ritari Ässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös