Rammstein – konemetallia Itä-Berliinistä

  • 185 185
  • 1 249

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Huomattavasti parempi kuin edellinen tuotos (mikä nyt ei sinänsä tarkoita mitään). Suosittelen.
Samaa mieltä. Parempi on. Ei nyt kyllä mikään klassikko ja esim. kahden ensimmäisen levyn veroinen, mutta varsin hyvä kuitenkin. Hyviä biisejä on riittävästi, että kokonaiskuva on positiivinen. Sekaan mahtuu vähäpätöisyyksiäkin, mutta ei nyt äkkiseltään mitään sellaista biisiä jonka jotenkin haluaisi skipata pois.

Eniten näin alkuun kolahti Haifisch, jossa on mukavia hieman DM:maisia taustoja ja koukuttava melodia.

Myös Wiener Blut toimii varsin hyvin, sekä Bückstabü.

Ennakkoon jutut siitä, että olisi kyseessä bändin raskain ja rankin tuotos tähänmennessä, tuntuu hiukan oudoilta. Ei tuo nyt minun korvaani ole mitenkään ratkaisevasti raskaampaa kuin aiemmatkaan. Osaltaan jopa päinvastoin, mutta kuten todettua kyllä tämä ihan hyvin toimii.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Rammstein on jo nyt nimetty Rock Am Ringin pääesiintyjäksi. Kyseessähän on erittäin suuri saksalainen tuplafestivaali, joka juhlii ensi kesänä 25-vuotisjuhlia.

Itsellä on suunnitelmissa mennä paikalle. Täytyy nyt kuitenkin odotella, että ketä muita esiintyjiä julkaistaan.
 

Kostaja#2

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Hiki-Hockey. Sympatiat Rauman Lukolle.
Ennakkoon jutut siitä, että olisi kyseessä bändin raskain ja rankin tuotos tähänmennessä, tuntuu hiukan oudoilta. Ei tuo nyt minun korvaani ole mitenkään ratkaisevasti raskaampaa kuin aiemmatkaan. Osaltaan jopa päinvastoin, mutta kuten todettua kyllä tämä ihan hyvin toimii.

Samaa mietin. Odotin ennakkokommenttien perusteella jotain kauheeta mättöä mutta olikin yllättävän rauhallinen. Se nyt ei kuitenkaan sinällään ole hyvä tai huono asia vaan biisit ratkaisevat. Oma lettu on vielä ostamatta mutta Radio Rockilta ehdin kuunnella alkumaistiaisina suurimman osan biiseistä. Pitää syventyä kappaleisiin tarkemmin kunhan oma levy pyörii soittimessa.
 

Mike Bossy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valtra & Massey Ferguson
Muutaman kerran olen levyn kokonaisuudessaan kuunnellut, mutta eipä tuo vielä iske. Muutama hyvä kappale levyltä kuitenkin löytyy, näistä Rammlied, Ich Tu Dir Weh ja Haifisch mainitakseni. Vaikka Rosenrot-levy onkin teilattu monessa yhteydessä niin omaan makuuni kyseinen levy kyllä iskee, eikä tämä uusin kyllä sitä onnistu selättämään.

Huonoin levyhän tämä luultavasti on tähänastisista, vaikkakin tullee pyörimään levylautasella vielä monta kertaa. Onneksi ei kuitenkaan ollut aivan niin huono kuin tuon Pussy-sinkun kuultuani osasin pelätä.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Levy kuulostaa joka kuuntelukerralla paremmalta! :) Omasta mielestäni on selkeä parannus Rosenrotiin verrattuna. Ensimmäisellä CD:llä parasta ehdottomasti raidat 3 eli "Waidmanns Heil" ja 7 eli "Wiener Blut". Jälkimmäinen on varsinkin todella karu biisi, kertoo tunnetusta wieniläisestä insesti-isästä...

"Auf dem Lande,
auf dem Meer lauert das Verderben;
die Kreatur muss sterben!"
 

Maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Slavia Praha
Frankfurt

No nyt se on nähty. Alla muutama sananen keikasta.

Valitsimme Frankfurtin keikkapaikaksi hallia kiertävän parven vuoksi ja täytyy myöntää, että tällainen vertikaalisesti rajoittunutkin näki keikan todella hyvin lavan vierestä ylhäältä. Runsaat pyrotehosteet vain aiheuttivat paikoitellen melkoista hikoilua. Herttinen kuinka ne lämmittää!

Soitto kulki muutamaa stiplua lukuunottamatta ja hassunhauska kosketinsoittaja oli saanut keikalle isohkon roolin yleisön hauskuuttajana. Pääasiallisesti keikka kulki perinteistä soittolinjaa noudatellen, tehosteet olivat lähinnä katosta laskeutuvia tuulettimia tms. Uutena juttuna taisi olla Wiener Blutin aikana katosta laskeutuneet nuket, jotka sitten räjäyteltiin biisin lopussa. Muuten vähissä tehosteissa oli vain vanhan toistoa: Feuer frei!'ssa oli tulta syöksevä mikki, Engelissä tulta syöksevät enkelinsiivet ja lopussa "yllättäen" seilasi kumivene yleisön joukossa.

Keikassa oli siis paljon vanhan toistoa, kuten mielestäni uudessa levyssäkin. Kuitenkin soitto kulki ja hyvin mukana ollut sakemanniyleisö teki keikasta vielä astetta paremman. Ehkä eniten kuitenkin häiritsi se, että Wiener Blutin räjäytetyt nuket jäivät lavalle, kun Frühling in Paris alkoi. Nukeista huolimatta kylmät väreet kulkivat selkäpiitä kun toistakymmentä tuhatta ihmistä lauloi kuorossa biisin mukana.

Ristiriitaista siis.

Biisilistassa oli muistaakseni kaikki uuden levyn biisit lukkunottamatta kahta viimeistä kappaletta. Benzin, sekä Keine Lust edustivat uudempaa vanhaa ja Mutterilta kuultiin useampi biisi. Vanhemmista tuli kuultua ainakin Weißes Fleisch, Du Hast ja jo mainittu Engel. Du riechst so gut on soinut päässä muutaman päivän, kai ne siis senkin soittivat...

Kehutaan vielä järjestelyitä. Saksalaiset nimittäin osaavat ne. Festhallelle kavellessä oli noin sadan metrin välein pöytiä, joista myytiin puolen litran oluttölkkejä (3e/kpl) ja grillejä, joista sai bratwurstia. Siinä hallille valuessa ja jonottaessa sai sitten nauttia olusen ja pienen välipalan. Turvatarkastukset ja lipun tsekkaukset sujuivat varsin mallikkaasti (alkoivat vasta n. tunti ennen lämppäriä) ja eipä aikaakaan kun sitä istui parvella kylmä oluttuopponen kädessä keikan alkua odottamassa.

-Maila
 

TykkiJutila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalle Rovanperä, KalPa, Leijonat, ManU, KuPS
Huomenna se sitten jysähtää huikean upean mahtava Rammstein-show. Vielä alkuviikosta näytti, etten pääsekään paikanpäälle, mutta eihän se loppupeleissä ollut kuin järjestely kysymys. Itse lähden aivan kohta jo ajamaan kohti Helsinkiä, ja valmistautumaan huolella keikkaan. Hotelli on varattu seuraavaksi kahdeksi yöksi, niin pääsee aamulla rauhassa katsomaan Suomi-Ruotsi pelin, kun muuten olisi ollut koulua kahdeksasta alkaen =D
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Huomenna jysähtää joo! Tässä juuri fiilistelen Rammsteinin livebiiseillä ja vielä vilkuilen varmaan Live Aus Berlin-pätkää tuossa.

Vihdoin näen tämän bändin livenä! Aikas kauan on tullut tilaisuutta odotettua.

Edit: Onkos tuo 20:00 muuten Rammsteinin aloitusaika vai lämppärin?
 
Viimeksi muokattu:

KRONOS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin vire & Pate
Huomenna jysähtää joo! Tässä juuri fiilistelen Rammsteinin livebiiseillä ja vielä vilkuilen varmaan Live Aus Berlin-pätkää tuossa.

Edit: Onkos tuo 20:00 muuten Rammsteinin aloitusaika vai lämppärin?

Lämppärin. On muuten ihan ok livebändi, joten kannattaa raahautua kaljalta hallin puolelle kahdeksalta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
Eilinen keikka oli paikoitellen aika tasapaksu, mutta taattua Rammstein-laatua tarjonnut minispektaakkeli. SISÄLTÄÄ PALJASTUKSIA KEIKASTA, JOTEN EI KANNATA LUKEA MIKÄLI HALUAA YLLÄTTYÄ ESIM. TALLINNASSA.

Tunnelmia:
* suurin ärsytys oli, että etenkin keikan ensimmäinen puolisko painottui miltei täysin uusimpaan levyyn. Levyllä on toki muutamia hyviä biisejä, mutta useasta niistä puuttuu samanlainen "yksinkertaisuus" kuin esim. Mutterin parhaimmista (Ich will, Sonne ja Links, 2, 3, 4), jotka ovat täydellisiä porukan villitseviä liverallatuksia. Biisit puuroutuivat usein monotonisiksi jytäksi ja etenkin Tillin laulua ei kuullut äänekkäimmissä kohdissa ollenkaan. Biisivalintojen johdosta keikalla oli alkuvaiheessa itselläni (ja ilmeisesti muillakin ympärillä) hieman tylsää, mikä ei todellakaan ole normaalia Rammsteinin keikalla. Toki uudella kiertueella panostetaan uusimman levyn markkinointiin, mutta edellisestä Suomen keikasta on kuitenkin yli 4,5 vuotta, joten pari evergreeniä heti alkuun olisi pelastanut tilanteen. Plussaa kuitenkin "Weisses Fleisch"in soittamisesta. Mahtava biisi!

* lava oli (Rammsteinille) melko pelkistetty, aiemmilla kiertueilla lavasteet ovat olleet näyttävämmät. Keikan aikana kuitenkin hyödynnettiin erilaisia tavaroita, esim. Benzinin yhteydessä "suihkutettiin" tulta bensaletkusta, "Ich tu dir weh"essä oli luvassa kosketinsoittajan heitto ammeeseen ja laulaja tiputtu hänen päällensä kipinöitä/tulta/räjähteitä, "Pussyn" julistuskohdassa Till ruikki fallosmaisella kanuunalla yleisöön vaahtoa. Kosketinsoittajan tappo olisi voinut olla suurieleisempi, nyt jäi hieman "minimalistinen" kuva kyseisestä episodista.

* pyrotekniikka oli jälleen näyttävää ja mielestäni nyt oli koottu yhteen sekä Mutterin että Reise,Reise-kiertueen parhaimmisto yhteen. Tai en ainakaan muista, että viime kiertueella (kuten Mutterilla) olisi ammuttu tulijousella katsomoon. Uusia juttuja ei ollut paljon - tuli-/ilotulitelieskat rumpujen edessä sekä vauvojen räjäyttämiset olivat uusia.

* kaiken kaikkiaan ihan ookoo meininki, kolme keikkaa jo aiemmin nähneennä ja vanhana pamppuna uusin levy ei vielä ole oikein iskenyt mikä laski alkupuoliskon fiiliksiä - toisella puoliskolla palattiin enemmän vanhaan tuotantoon mikä ilahdutti. Kaikki päätettiin tyylikkäästi Engeliin, jossa Till kantoi motoroituja siipiä, jotka paloivat biisin loppuvaiheessa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Mielestäni eilinen oli varsin hyvä keikka jossa oli mukana sopivasti uutta ja wanhaa. Tottakai keikka painottui varsinkin aluksi tähän uudempaan levyyn joka ei ainakaan itseäni häirinnyt enkä tylsistynyt. Muutenkin meininki oli varsin pelkistetyn tyylikästä ja niillä pyroila, valoilla ja räjähteillä saatiin varsin komeita efektejä aikaiseksi. Kannatti lähteä katsomaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Rammstein oli päässyt tämän päivän Metro-lehteenkin. 10 kysymyksen joukossa nimittäin kyseltiin, että "mikä maailmankuulu saksalaisbändi esiintyi viime maanantaina Kulttuuritalolla?".
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Nyt ei kysyntä ollut aivan niin kovaa, mitä viime vuonna ja suht kivuttomasti tarttui hanskaan kolme vierekkäistä katsomopaikkaa. Kentälle ei ihan kerennyt, mutta kelpaa tämäkin.

Joka tapauksessa huuto.netissä on todennäköisesti hinnat kohdillaan.
 

Spiit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt ei kysyntä ollut aivan niin kovaa, mitä viime vuonna ja suht kivuttomasti tarttui hanskaan kolme vierekkäistä katsomopaikkaa. Kentälle ei ihan kerennyt, mutta kelpaa tämäkin.

Joka tapauksessa huuto.netissä on todennäköisesti hinnat kohdillaan.

No niin no.. 20 minuuttia jatkuvaa nettisivuston päivitystä, sitten vihdoin kymmeneksi minuutiksi jonottamaan ja sen jälkeen pelkkää punaista. Ei se taas ihan nappiin mennyt. Harmittaa :/
 

Ukkomauseri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
No niin no.. 20 minuuttia jatkuvaa nettisivuston päivitystä, sitten vihdoin kymmeneksi minuutiksi jonottamaan ja sen jälkeen pelkkää punaista. Ei se taas ihan nappiin mennyt. Harmittaa :/

Sivut kyllä jumitti pahemman kerran. Kävin aamulla myyntipisteellä tsekkaan jonon ja muistelin, että viime areenan keikka tais mennä alle 10 minuutissa loppuun, joten "tuskinpa tuolta mitään saa enää" -> kotiin koneelle. Siellä sitten sivut aivan jupatissa ja 10 minuutin jälkeen jo riensin hätäpäissäni takaisin kioskille ja irtos ihan viimesiä paikkoja kellon näyttäessä 10.17. Melkosta soutamista..

Katsomo 303, kai sieltäkin jotain näkee?
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Katsomo 303, kai sieltäkin jotain näkee?

Samasta katsomosta irtosi myös omat liput. Aika jyrkkä kulma tulee lavaan, mutta eiköhän tuoltakin näe.

Nettisivut ovat jokaisen isomman keikan osalta aina tukossa, joten siihen vaihtoehtoon en ole luottanut pitkään aikaan. Lippupisteillä olevat koneet toimivat yleensä edes jotenkuten, joten sieltä ne liput saa varmimmin.

Nytkin taisi kaikki jonottajat saada ainakin jonkinlaisen paikan, kun myyjä otti koneesta kaikki liput ulos mitä kerkesi ja sitten kun kone sanoo loppuunmyyty, niin aletaan katsomaan, kuka saa mitkäkin liput. Niinhän sen tietysti pitääkin mennä, eikä niin että myyjä ottaa yhden tilauksen kerrallaan.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Eka kertaa Rammsteinia edessä ja flaksi kävi, sain liput. En tokikaan kentälle, mihin olisin halunnut, mutta show näkynee 307 katsomoonkin. Rein raus!
 
Viimeksi muokattu:

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Hemmetti kun tämä Rammstein on yksi artisti joka vetäisi varmasti Areenan kaksi kertaa täyteen, mutta silti aina vain yhden keikan heittävät. Ja sen sitten huomaa kaikista ns. oheisjutuista.
Nim. "Yksi kenttäpaikka kiinnostaisi, yv, niin hierotaan kaupat"
 

Theone

Jäsen
Nyt olisi sitten uutta sinkkua tarjolla. Aika perus Rammsteinia mutta uppoaa ainakin tänne hyvin. Helmikuuta odotellessa.

Rammstein - Mein land

Linkki vie YouTubeen ja Rammsteinin uuteen musiikkivideoon.
 

Humpauttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
2 viikkoa ja taas mennään!

Nyt kun vihdoin sain omalle porukalle liput keikalle (2+2 lippua eli 2 permannolle ja 2 yläkatsomoon 315), niin pitää tässä kysellä, että mites tuolta yläkatsomoista näkee lavalle? Entä soundipuoli? Tunnelmaa siellä tuskin on mitenkään liiaksi ja suomalaiseen tapaan istutaan perseet penkissä. Olen todennäköisesti itse menossa katsomoon 315 johtuen seuralaisen lyhyestä pituudesta, että sekin näkis jotain.

Permantoliput saa sitten sisko miehensä kanssa, kun itse pääsin viime vuonna permannolla Rammsteinia todistamaan. Loistava tunnelma ja keikka silloin ja eiköhän nytkin. Settilista ainakin on kohdallaan!
 

Humpauttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mistäs tämän näkisi?

No korjataan sen verran, että tuolla tämän kiertueen Leg1:llä ainakin on ollut settilistat minulle mieleiset. Löytyy mm. wikipediasta. Toivottavasti eivät paljoa lähde muuttamaan tähän helmikuussa alkavaan Leg2:een. Eilenhän tuo Leg2 alkoi Hannoverista, mutta en vielä tähän hätään löytänyt sen konsertin settilistaa.
 

ipaz

Jäsen
Rammstein ist zurück! Bändi julkaisee toukokuussa uuden levyn 10 vuoden tauon jälkeen (kyllä, Liebe Ist Für Alle Da julkaistiin 2009) ja tänään paukahti ensimmäinen sinkku Deutschland ja video, joka sai jo ennen ilmestymistään Saksan juutalaisyhteisön ja Saksan hallituksen antisemitismiä valvovan henkilön ärähtämään. Infernosta lainattua viittaus: video on ”taiteellisen vapauden mautonta hyväksikäyttöä”.

Linkki vie Youtubeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös