Ralliketju

  • 1 700 058
  • 13 485

Jarner

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP. Philadelphia Flyers. Man United. JJK.
Loebilla oikea eturengas tyhjäksi. EK 15 Himos.
Hirvonen 10.35.4 ja Loeb jää 14 sekuntia lisää.
Ratkaisu taisi tulla siinä.
 

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Paras tarjonta löytyykin jostain netti-tv:stä, josta tietenkin pitäisi sitten maksaa vielä 9 euroa erikseen. Pikkusummia tietenkin, mutta periaatteesta en edes ajatellut maksaa.

Hienosti ne kyllä yrittää rahastaa tuolla nettijutullakin viellä kyllä erikseen ja mitä nyt kuulut niin laatu ja pätkiminen on myös sitäluokkaa että hyvä jos ilmaiseksi noita haluaisi joku katsoa..

Kaikki EyeOnTheSky -lähetykset tullut väijytttyä ja nyt kun kotoa käsin päätin tämän vuoden kisan seurata, niin ei kyllä tunnu lainkaan pahalta maksaa 9 euroa tästä palvelusta, että näkee pätkät suorana ja oikeasti esim. Hirvosen ajon Leustussa ja Himoksella äsken lähdöstä maaliin. Joka pirun mutka näkyy töllöttimestä! Eilen esim. Räikkösen ulosajo rävähti verkkokalvoille kohtuullisen reaaliajassa. Ja sydän kurkussa on tullut seurattua tänäänkin Hirvosen menoa, ettei nyt vaan missään lipsahda linja leveäksi...

Syy miksi en tänä vuonna reitille itse lähtenyt, oli juuri se, että kisassa ei montaa voitosta kilpailevaa kuljettajaa ole, ja näiden kyseisten neljän kuljettajan ajon näkee parhaiten ja kattavimmin juurikin tämän helikopterikameran avulla.

Eli meikäläiseltä kyllä ISO peukku Maikkarille ja tälle helikopteripalvelulle. Avaa aivan uuden mahdollisuuden seurata kisaa kattavasti ja reaaliajassa. Itse liputan paljon mieluummin tämän palvelun kuin pitkin päivää lähetettävien, lähinnä tulostietoa sisältävien koosteiden seuraamista (syystä että tv-materiaalin koostaminen, editointi jne. kulkee aina niin paljon perässä, että ulossuollettava tieto/materiaali lahaa väkisinkin reaaliaikaa perässä). Ja sen vuoksi päivän päätteeksi tuleva kooste on meikäläiselle ok, ja sitten kun päivän sisällä tulee joko live-ek -kuvaa tai tätä helikopterihässäkkää, niin toimii meikäläiselle erinomaisen hyvin.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nyt on kyllä Hirvosella ollut tänään sellainen meno päällä kuin pitääkin, ja eikä tuo Loebin rengasrikko ainakaan yhtään pahentanut tilannetta. Jos Hirvonen saa eron pidettyä tuossa 28 sekunnissa tai jopa kasvatettua sitä vähän niin hyvältä näyttää huomista ajatellen. Mutta ei pidä nuolaista... kyllä se rengas saattaa puhjeta vielä Hirvoseltakin. Tai sattua jotain muuta. Paljon on vielä kilometrejä ajettavana.

Hyvältä näyttää muutenkin nyt Fordin kannalta. Latvala pisti EK15:lla Sordolle päihin yli 7 sekuntia ja nousi kolmanneksi.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Joo, kyllähän tuo helikopteripalvelu on varsin mielenkiintoinen uudistus ja kerrankin Maikkarilta joku positiivinen yllätys, yleensä sieltä kun tulee pelkkää skeidaa.
Ja ei tuo minulla ainakaan pätkinyt ole juuri ollenkaan, joten liekö taas käyttäjässä vika vai että jos kerran on pätkinyt, niin se pätkii aina.

Tomi Tuomiselle sellaisia terveisiä, että sen verran voisi taustatietoa viitsiä selostuksiinsa hankkia, että tietäisi ees mitä rallissa on tapahtunut. Surkee Ykkösen live-lähetyksen aikana mies ihmetteli ja päätteli missä Tuohino on ja keskeytys oli kuitenkin tapahtunut jo edellisellä pätkällä.
 
Viimeksi muokattu:

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Surkee Ykkösen live-lähetyksen mies ihmetteli ja päätteli missä Tuohino on ja keskeytys oli kuitenkin tapahtunut jo edellisellä pätkällä.

Sama sattui korvaan. Itse asiassa Janne oli jo hetkeä aiemmin ollut Ralliradioon puhelinyhteydessä, kun ajeli kohti Jyväskylää ja selitti ajaessaan, että kiesillä ei vaan pystynyt enää Himoksen pätkälle starttaamaan... Pääosin oon kuunnellu Ralliradiota ja katsellut helikopterilähetyksestä pelkkää kuvaa, koska radion tulospalvelu ja reaaliaikaiset kuskien kommentit on sitten taas toinen juttu, minkä johdosta tänä vuonna tämä kotistudio ei ole ollenkaan tuntunut huonolta päätökseltä.
 

Aleksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Teppo Numminen
Helikopterilähetys on uudistuksena ihan kiva. Tosin ainakin eilen sai aika paljon katsella lähinnä keskisuomalaista maisemaa lintuperspektiivistä kuvattuna sen jälkeen kun kärkiautot olivat pätkän ajaneet. No selvähän se, ettei yhdellä kopterilla pysty kerrallaan kuin yhtä autoa seuraamaan. Ilmeisesti tämän päivän viimeisiltä pätkiltä ei tule minkäänlaista kuvaa. Vastaavasti Surkeeta seurattiin sekä live-lähetyksessä että kopterilla.
 

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ilmeisesti tämän päivän viimeisiltä pätkiltä ei tule minkäänlaista kuvaa. Vastaavasti Surkeeta seurattiin sekä live-lähetyksessä että kopterilla.

Itsekin olisin toivonut viimeiseltä lenkiltä vielä kotperikuvaa ja ilman muuta huomiselta Myhinpään klassikko-ek:lta, mutta ei taida tulla. Se on vaan tyydyttävä ihmettelemään Ruuhimäkeä huomenna...
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nyt on kyllä Hirvonen tekemässä ratkaisua ihan tosissaan. Urrialla 4,4 sekuntia päihin Loebille ja ero kokonaistilanteessa venähti 32 sekuntiin. Jos Hirvoselle ei satu mitään haavereita tai teknisiä ongelmia niin ei Loeb tuota enää ajamalla kiinni ota.

Latvalalla ja Sordolla sen sijaan on tiukkaa, Sordo ajoi Urrian ihan hitusen nopeammin ja eroa tällä hetkellä on tasan sekunti Latvalan hyväksi. Latvala on kyllä ajanut tänään hyvin ja toivottavasti jatkaa samaa menoa loppuun saakka. Harmi että Loeb on jo liian kaukana että ehtisi kakkoseksi.
 

Jarner

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP. Philadelphia Flyers. Man United. JJK.
On tuo Räikkönen sen verran kova jätkä, ettei kommentteja voi pätkän jälkeen antaa. Voi vittu sanon minä.
Hyviä aikoja toki kun ottaa kokemuksen huomioon, mutta ei mua ainakaan kiinnosta yhtään seurata ton pellen touhuja.

Jo menee jännäks tuo taistelu Sordon ja Latvalan välillä. Onneksi edes siinä on jännitettävää.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Onhan siellä taas kaduntukkona näitä vatipäitäkin, jotka vastustavat kaikkea suunnilleen paitsi itujensyöntiä ja Intianmatkailua. No vapaa maahan Suomi vielä on..

Hekin varmaan kiittelevät 5 vuoden sopimusta ralleista niin ei lopu tämäkään vastustamisenaihe..
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuli mieleen, että onko Kimin managerilla tai Ferrarilla jotain tekemistä tämän Kimin kommentoinnin kanssa?

Tuskinpa. Eiköhän tuo ole vaan sitä normaalia Kimin vetämää linjaa että antaa lausunnot silloin kun se itselle sopii eikä silloin kun käsketään/pyydetään. Kimi ei olisi Kimi mikäli ei aina vähän hangoittelisi vastaan median suhteen. Tiedä sitten onko tuo fiksua ja mukavaa toimintaa mutta eipähän kaikkien tarvitse niin samasta puusta olla veistettyjä. Eihän kaikki rallikuskitkaan aina ole kovin auliisti kommenttejaan antamassa pätkän maalissa. En kyllä tiedä mistä tuossa Jarnerin mainitsemassa tilanteessa oli kysymys kun en sitä ole nähnyt.

Hirvonen lisää johtoaan vajaalla sekunnilla EK18:lla, ja Latvala taas pystyi kasvattamaan eroa Sordoon parilla sekunnilla. Tiukkaa on kyllä, erot kärkikuljettajien välillä pätkäajoissa on välillä todella pieniä. Kimin autoa on ilmeisesti saatu harsittua vähän parempaan kuntoon kun pystyi taas Anton Alénin lyömään Kavalassa eikä jäänyt Hännisestäkään paljoa.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nyt on sitten päivän kaikki pätkät kärjen osalta ajettu ja Hirvonen lähtee huomiselle päivälle 32 sekunnin johdossa. EK19 oli ensimmäinen pätkä tänään jolla Loeb oli Hirvosta nopeampi, joten Hirvoselta tänään aika unelmasuoritus tärkeään paikkaan.

Myös Latvala ajoi tärkeään paikkaan kovan ajan ja onnistui viimeisellä EK:lla tekemään Sordoon eroa peräti 7,5 sekuntia. Ero kokonaistilanteessa venähti nyt 10,5 sekuntiin. Latvala pystyi tänään siis ajamaan yli 20 sekuntia Sordoa nopeammin koska aamulla eroa oli tuo samat kymmenen sekuntia mutta toisin päin. Hyvä suoritus vaikeista lähtökohdista kun aamulla piti vielä siirtymälläkin pysähtyä oksentamaan.

EDIT: Sebastien Ogier on pikkuhiljaa noussut uhkaamaan Matti Rantasen viidettä sijaa. Ogier otti tämän päivän aikana todella paljon Rantasta kiinni ja on enää 17,5 sekunnin päässä. Jos Rantanen ei pysty kiristämään vauhtia ja Ogier jatkaa samanlaista menoa niin tuo ero ei riitä huomenna.

Toinen näistä suomalaisista yksityiskuskeista, eli Jari Ketomaa sen sijaan onnistui nousemaan yhdellä pykälällä kun tallikaveri Östberg ei päässyt maaliin Väärinmajan EK:lla. Ketomaa lähtee huomiselle sijalta 7.

Ja Räikkönen on kuulemma kipannut Fiatinsa Väärinmajassa. Ilmeisesti oikein kunnon kaato mutta Kimi ja kartturi ovat kunnossa.


EDIT2: Sen verran on Kimillä eroa takanatuleviin että jos auto ei ole pahaan kuntoon mennyt niin hän ei jatkaessaan putoaisi käsittääkseni kuin yhden pykälän tuon viiden minuutin aikasakon takia. Vaan voihan se olla että tuolla autolla ei enää huomenna pysty jatkamaan, jos kerran useamman kerran on rullannut.
 
Viimeksi muokattu:

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Kimillä taisi olla aloittelijan huuma päällänsä - kun alussa menee kaikki nappiin, niin keskittyminen häiriintyy ja tulee yliyrittämistä. Mutta kyllä oli hieno debyytti ja tästä on hyvä jatkaa!
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kimillä taisi olla aloittelijan huuma päällänsä - kun alussa menee kaikki nappiin, niin keskittyminen häiriintyy ja tulee yliyrittämistä. Mutta kyllä oli hieno debyytti ja tästä on hyvä jatkaa!

Näinhän siinä monesti käy kokemattomille kuljettajille. Ja varmaan tuota keskittymistä häiritsi vielä sekin että tänään oli paljon ongelmia auton kanssa. Kova suoritus joka tapauksessa eikä tämä ulosajo paljoa sitä himmennä. Toivottavasti Kimi pääsisi vielä kuitenkin huomenna jatkamaan, jos ei nyt enää mistään sijoituksista pysty taistelemaankaan niin ajaisi vaikka yleisölle terveisiä ja tutustuisi samalla pätkiin tulevia(?) Suurajoja varten.

Tuo WRC-Subarulla ajanut Mads Östberg oli muuten keskeyttänyt samaan paikkaan kuin Kimi, ja syykin aivan sama.


EDIT: Huh huh! Aikamoisen näköistä menoa Evgeny Novikovilta Leustussa. Hyvä ettei mennyt perän kautta ympäri hypyssä, niin pystyyn nousi kyllä auto. Ja vähän sen jälkeen pihalle ja pari puuta nurin.

EDIT2: Kimi ei pysty enää jatkamaan, auto on mennyt sen verran huonoon kuntoon tuossa ulosajossa. Vaan MTV3:n mukaan Malcolm Wilson on kuulemma tarjonnut Räikköselle mahdollisuutta testata Fordin WRC-kalustoa.

EDIT3: Nyt oli MTV3:n sivuilla video tuosta Novikovin hypystä. Ihan järjetöntä menoa! Kuski teki varmaan aika monta asiaa väärin hyppyyn tullessa että sai tuollaisen roiskaisun aikaiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

Vode

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja Räikkönen on kuulemma kipannut Fiatinsa Väärinmajassa. Ilmeisesti oikein kunnon kaato mutta Kimi ja kartturi ovat kunnossa.


EDIT2: Sen verran on Kimillä eroa takanatuleviin että jos auto ei ole pahaan kuntoon mennyt niin hän ei jatkaessaan putoaisi käsittääkseni kuin yhden pykälän tuon viiden minuutin aikasakon takia. Vaan voihan se olla että tuolla autolla ei enää huomenna pysty jatkamaan, jos kerran useamman kerran on rullannut.

Sen verran huonoon kuntoon meni eli osui johonkin kantoon, että Kimi ei jatka huomenna, mutta olenko väärässä jos väitän, että tuo rangaistus on isompi kuin viisi minuuttia jos keskeytys tulee päivän viimeiseklä ek:lla, jotta rangaistuksella olisi jotain merkitystä. Muistelisin, että tuo muutettiin viime tai täksi kaudeksi kymmeneen minuuttiin.

Novikovista sen verran, että ei pojalla (18v) mennyt Suurajot ihan putkeen tänä vuonna. Eilen ekalla pätkälla Jukojärvella ulosajo -> jatkoi. Sitten seuraavalla pätkällä Mökkiperä ulosajo ja pelit seis. Tänään sitten superrallisäännöllä mukaan ja ilmeisesti tuo Leustun hyppy ja myöhemmin Leustulla sattunut ulosajo, joka lopetti pelin tältä päivältä on kuitenkin toiselta kierrokselta, joten onnistui Novikov selvittämään kolme metsäpätkää ja avaus Killerin ilman suurempia murheita. No ensi vuonna paremmalla tuurilla.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Aika päätöntä menoa tuolta Novikovilta, esim. juuri tuo hyppyyn tulo. En tiennyt että WRC-autoa on edes mahdollista saada hyppäämään noin epätasapainoisesti...

Mutta nuori on kaveri ja sen mukaisia on välillä otteet.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kaksi EK:ta pitäisi Hirvosen vielä sinnitellä ja sitten olisi uran ensimmäinen Jyskälän voitto plakkarissa. Aamun ensimmäisellä EK:lla Hirvonen oli vielä nopeampi ja kasvatti eron 35,5 sekuntiin mutta Myhinpäässä ilmeisesti jo vähän löysäili ja Loeb otti yli 9 sekuntia kiinni. Eroa on nyt 26 sekuntia ennen kahta viimeistä pätkää.

Latvala ajoi ensimmäisellä pätkällä peräti yli 10 sekuntia nopeammin kuin Loeb ja onnistui puristamaan eron 26 sekuntiin mutta Myhinpäässä jäi taas pari sekuntia lisää, joten ei enää onnistu Latvala nousemaan Loebin edelle mikäli tälle ei jotain ongelmia tule vielä lopussa.

EDIT: Ogier pisti Myhinpäässä oikein kunnolla pataan Matti Rantaselle ja on enää alle 5 sekunnin päässä. Seuraavalla pätkällä tai viimeistään Ruuhimäessä tulee menemään ohi. Ensimmäisen päivän Rantanen ajoi erinomaisesti mutta nyt ei ole oikein vakuuttanut vauhti, kovempaa pitäisi kyllä päästä.
 
Viimeksi muokattu:

Fanduli

Jäsen
Suosikkijoukkue
pohojoosen poijjaat
On tuo Räikkönen sen verran kova jätkä, ettei kommentteja voi pätkän jälkeen antaa. Voi vittu sanon minä.
Hyviä aikoja toki kun ottaa kokemuksen huomioon, mutta ei mua ainakaan kiinnosta yhtään seurata ton pellen touhuja.

Maikkarin toimittajan mielestä Kimi on taasen ollut Jyskälässä mediaystävällisemmällä tuulella kuin koskaan aiemmin:

http://www.mtv3.fi/urheilu/ralli/uutiset.shtml/arkistot/ralli/2009/08/924903

"Mies on nähty Jyväskylässä ehkä paremmalla tuulella ja mediaystävällisempänä kuin koskaan aiemmin julkisuudessa."

Onko Vettel siis täys pelle, kun oli kieltäytynyt median haastatteluista Jyväskylässä..
 

Fanduli

Jäsen
Suosikkijoukkue
pohojoosen poijjaat
Ennen viimeistä ek:ta Rantasella enää 0.6 sek johto Ogieriin taistelussa viidennestä sijasta.. Käkättimeen taitaa tulla!
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Ennen viimeistä ek:ta Rantasella enää 0.6 sek johto Ogieriin taistelussa viidennestä sijasta.. Käkättimeen taitaa tulla!

Rantanen varmistaa ettei tarvi kovempaa kalustoa Jyskälän teille havitella..
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ennen viimeistä ek:ta Rantasella enää 0.6 sek johto Ogieriin taistelussa viidennestä sijasta.. Käkättimeen taitaa tulla!

Kyllä se vähän siltä näyttää, Ogier on ollut aika reilusti nopeampi joten jotain pitää sattua Ogierille jos Rantanen haluaa vitossijansa säilyttää.

Mutta Hirvosen kohdalla näyttää paremmalta, ennen viimeistä pätkää 25,8 sekunnin johto Loebiin. Loebilla on muuten tismalleen sama ero sekä eteen- että taaksepäin kun Latvala on vastaavasti Loebia perässä 25,8 sekuntia.

EDIT: Myhinpään EK on pistetty poikki koska joku on ajanut ulos ja loukkaantunut. Ambulanssi on lähtenyt paikalle ja autoja ei lasketa reitille. Toivottavasti ei mitään pahempaa ole sattunut.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Rantanen varmistaa ettei tarvi kovempaa kalustoa Jyskälän teille havitella..

No en tiedä, ei tuo Rantanen nyt mitenkään erityisen huonostikaan ole ajanut tuolla WRC-kokemuksella. Mutta ei tappio Ogierille kotikisassa tietenkään ainakaan paranna mahdollisuuksia jatkossa.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
EDIT: Myhinpään EK on pistetty poikki koska joku on ajanut ulos ja loukkaantunut....

Iltapulusta löytyi vähän tietoa:
Myhinpään etappi on toistaiseksi keskeytetty, sillä ambulanssi on hakemassa loukkaantuneita pois radan varrelta. Tiettävästi kyseessä on Kai Ahola - Peter Flythström -pari, joka ajoi ulos jo Myhinpää 1 -ek:lla.

Toivottavasti ei pahemmin käynyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös