Quo vadis, Jukurit?

  • 55 018
  • 180

Jokokohta

Jäsen
Osaako joku sanoa jotain hyvää mitä Jukureiden organisaatio on tehnyt vaikka esim viimeisen kolmen kauden aikana? Mulla lyö tällä hetkellä aika tyhjää. Yleisöä ei ole, joukkue rakennettu päin vittua, valmennus on kasattu päin vittua, toimiston työskentely ei vakuuta, turpaan tulee jne. Mitä hyvää osaisi ajatella?
Minusta pelipaidat on ihan hienot..
 

Miju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ihan mielenkiinnosta, miten se oli edes rikki. Omalla suosikkipaikalla penkki keinuu niin pirusti että en tiedä milloin lahoaa lopullisesti. Ilmoitit jonnekkin korjaustarpeesta?
Olin varmaan liikahdellut liikaa paikallani ja toinen laita oli pettänyt. Taisin laittaa meiliä toimistolle, että korjatkaa. Kuittaus tuli, että "hoidetaan" ja hehän hoiti.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Melkoinen performanssi muotoutumassa. Olen joskus miettinyt miten Jukureiden taival olisi alkanut Pennasen komennossa. Olisiko kilpailullinen puoli ja varsinkin voittamisen kulttuuri ollut enemmän läsnä jo alusta saakka? Mieshän olisi täällä ilmeisesti halunnut jatkaa, mutta toisin kävi.

Ei pidä tuomita Dufvaa. Eiköhän jokaiselle ollut selvää, että mies palaa kotikaupunkiinsa. Jälkikäteen voisi viisastella valintojen maailmalla.

Dufvan jälkeen on sitten sanan varsinaisessa merkityksessä seilattu laineilla pessimistiruuhella. Joitain valopilkkuja on silloin tällöin ollut, mutta iso kuva on ollut synkkä. Mietin ennen kauden alkua, että Jokinen on valmentajana erittäin iso riski ja mitään välimallin tulosta ei tulla tiskiin laittamaan. Se on joko voitosta voittoon tai nyt nähdyn kaltainen tilanne.

Tämä leikki muotoutuu vieläkin kalliimmaksi jos ikäviä, pitkälle kantavia päätöksiä ei tehdä. Nyt tämä keissi vie jatkuvasti potenssiin jotain. Yleisön saa kyllä karkotettua, mutta haeppa se takaisin.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
KIeltämättä samaa asiaa on tullut pyöriteltyä päissään aina silloin tällöin. Antti Pennasen valmentama joukkue oli kuitenkin Jukurien kahden viimeisen Mestis-kauden aikana urheilullisesti täysin ylivoimainen. Pennanen taisi itsekin uskoa jossain Länsi-Savon haastattelussa, että joukkueiden maksimit olivat liigakarsinnoissa ja jompikumpi niistä olisi mennyt ne läpi. Tuskinpa Jukurit nyt mestaruutta olisi HPK:n tyyliin voittanut, mutta jotenkin sitä on taipuvainen ajattelemaan, että Pennasen tapa peluuttaa joukkuetta olisi jonkunlaista tulosta tuonut.

Aika nopeasti muuten Jukuri-organisaatiokin lakaisi sivuun sen tosiasian, että kaksikko Pennanen & Kerttula raivasi Jukurien tien liigaan. RD esikuntineen pääsi rakentamaan valmiille perustuksille.

Eihän Jukurien tie Dufvan ensimmäisen lähdönkään jälkeen ollut mitenkään helppo.
2006-2007: Reksa tuli ja valmensi vain vähän alusta. Sitten heilahti kenkä ja Pekka Lipiäinen pelasti joukkueen hopealle. Kevään kruunuksi vielä aivan naurettavat tasonmittauspelit. Joku taisi nähdä vielä RD:n ja Pekan juttelevan Niiralan jäähallin pihalla.
2007-2008: Makkonen tuli ja valmensi Jukurit sinänsä ihan kelvollisesti pronssille.
2008-2009: Makkosen toisella kaudella homma ei sitten lähtenytkään, joten Makkonen lähti. Pekka Lipiäinen kutsuttiin taas hätiin, mutta kausi päättyi runkosarjaan.
2009-2010: Pekka Lipiäisen kokonainen kausi päävalmentajana. Jukurit palasi sentään pudotuspeleihin ja pelasi ihan kelpo ottelusarjan runkosarjan voittanutta KooKoota vastaan, mutta jonkunlainen välikausihan tämäkin jälkeenpäin katsottuna oli.

Sitten värvättiin Jarno Pikkarainen ja hommaan tulikin rotia samantien. Jukureilla kesti siis neljä kautta ja kolme päävalmentajaa "päästä yli" Dufvasta. Jos samaa laskuoppia käytetään, nyt on menossa neljäs kausi Dufvan toisen poistumisen jälkeen ja OJ on kolmas pääluotsi...

Mutta ei tämä silti ole mitään pois Dufvalta. Pesti Jukureissa päättyi miten päättyi, mutta isoin kirjaimin miehen nimi mikkeliläisen urheilun historiaan kirjoitetaan.

Mutta jollain Jukurien tämä negatiivisuuden kierre on saatava katkaistua. Sitä voi pohtia uudemmassa viestissä, kunhan kerkiää.
 

Hoki88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit + Idän ihmeet
Mutta jollain Jukurien tämä negatiivisuuden kierre on saatava katkaistua. Sitä voi pohtia uudemmassa viestissä, kunhan kerkiää.
Uudelleenbrändäys. Suurta nykyajan ajattelijaa Valavuorta lainatakseni "kaikki hiuksista vittuun" ja aloitetaan puhtaalta pöydältä. Mielestäni nämä heimot, omien puolesta ja heimon puolesta-hommat ovat tässä vaiheessa aivan naurettavia, suurinta osaa ei kiinnosta.
 

Viath

Jäsen
Uudelleenbrändäys. Suurta nykyajan ajattelijaa Valavuorta lainatakseni "kaikki hiuksista vittuun" ja aloitetaan puhtaalta pöydältä. Mielestäni nämä heimot, omien puolesta ja heimon puolesta-hommat ovat tässä vaiheessa aivan naurettavia, suurinta osaa ei kiinnosta.

Urheiluseuran uudelleenbrändäys harvoin onnistuu. En ainakaan itse muista kovin montaa esimerkkiä. Ehkä ainoana Carolina Hurricanes on onnistunut nostamaan itsensä SC-contenderiksi ja samalla luomaan hypen Bunch of Jerks -teemalla. Isolla kirkolla mediapeli toki muutenkin hyvin eri levelillä.

Kun lähdetään räjäyttämään kaikki, menee siinä pesuveden mukana usein ne pienetkin rippeet, joita kulttuuria on ehditty juurruttaa. Seura on 51-vuotias, josta 10% on painittu kirkkaissa valoissa.

Jos jossain näkisin onnistumisen tarvetta, on yritysmyynnissä. 100k asukaskannasta 4000 katsojaa joka ilta on hankala rasti millä tahansa markkina-alueella, kilpailu kuluttajien vapaa-ajasta ja rahasta on kovaa.

Yrityksille pitäisi pystyä tarjoamaan kokonaisvaltaista kumppanuutta, johon sisältyy näkyvyyden lisäksi aktiivinen B2B-verkosto, kaksisuuntainen sisällöntuotanto, osallistaminen ottelutapahtumissa jne. Yrityksiltä rahaa voidaan saada, vaikka tuote eli peli vähän takkuaisi tai hallilla ei olisi katsojia, kun kumppanuuden arvoa ei sidota pelitapahtumaan vaan someen, verkostoon, tv-näkyvyyteen jne.

Tällä kerätyllä rahalla pystytään sitten luomaan uutta ja kehittämään ottelutapahtumaa ennen kaikkea joukkue edellä. Liigakiekko on viihdettä ja viihteen tarkoitus on kai tarjota tunne-elämyksiä, joita muuten et kokisi. Ja näiden tunteiden välittäminen sinne, missä ne fanin puolikkaat, kuten minä, olen. Eli someen sekä työpaikkojen, koulujen ja päiväkotien kahvipöytiin. Siihen tarvitaan jalkoja ja resursseja, joita saa rahalla.

Isossa roolissa on myös kuluttajien oma asenne. Mikkelissä aidosti seurasta välittävien ja myös heikkona hetkenä seuran takana seisovien fanien määrä on todella pieni, koska kulttuuri on ohut ja jokainen toimisto yrittää muokkaa brändiä uusiksi.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Nuorentuminen alkaa organisaatiossa ja muutama asia sietää saada möyhentämistä. Nyt perustettu yhtiö alkaa keräämään ja sitouttamaan elinkeinoelämän ihmisiä Jukurit -nimiseen paattiin ja toivottavasti siellä kenttätyössä on myös nuorekkaita ja pelisilmän omaavia kohteliaita naisia ja miehiä. Yksi pieni vinkki näin alkuun! Niinkin pieni teko kuin Kiitos -sana sopivassa yhteydessä kantaa pitkälle ja se tulee luonnostaan, erinomaisille, myyntityöstä nauttiville ihmisille. Tämä voisi olla ykkösprioriteetti uudelle alulle!

Lähtökohdat ovat vähintääkin haasteelliset. Ihmiset elävät voittamiseita ja kukaan ei varmasti häviämistä tule katsomaan oli oheistapahtumat mitkä tahansa. Vaarana tässä on se, että palataan pakon sanelemana harmaaseen vähätalohuttus-mättöön. Toivakan mainitsema tulorahoituksella elävä organisaatio tukee tätä väitettä. Mielenkiintoista seurata tämän yhtälön kehittymistä ja kenties hieman pidemmän stradegian alkamista.
 

Hoki88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit + Idän ihmeet
En nyt sano, että pelottaisi seuran tulevaisuuden puolesta, mutta vähän kyllä pelottaa
Vahvasti samaa mieltä valitettavasti.

Tietyllä tapaa tämä oli nähtävissä jo muutama kausi sitten, että jotain tarvitsisi tehdä. "Syyllisiä" tilanteeseen tässä ei ehkä tarvitse lähteä perkaamaan sen tarkemmin, niitä löytyy jokaisesta sidosryhmästä ja kolkasta, myös meistä faneista.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat
Vaarana tässä on se, että palataan pakon sanelemana harmaaseen vähätalohuttus-mättöön. Toivakan mainitsema tulorahoituksella elävä organisaatio tukee tätä väitettä. Mielenkiintoista seurata tämän yhtälön kehittymistä ja kenties hieman pidemmän stradegian alkamista.
Toivottavasti Jukurit ei tee samaa, kuin SaiPa ja Sport eli että joukkue rakennetaan ajatuksella, että se on mahdollisimman halpa. Minimoidaan liiketoiminnan riskit ja vain lähdetään osallistumaan Liigaan. Mikä siis on suljetussa Liigassa mahdollista ja mille on SM Liigan puolelta hiljainen hyväksyntä. Aiemmin kun Jukureilla oli Viitikon tapainen mesenaatti taustalla, niin seuralla oli mahdollisuus ottaa riskiä mikä näkyi toissa kaudella runkosarjan 2 sijana.

Suljetussa Liigassa plusmerkkisen business casen laskeminen on nimittäin pelottavan helppoa:

Tulot:
- Telian TV raha (1,5 m)
- kausikortit (joka vuosi aika lailla sama määrä)
- sponssit (joka vuosi aika lailla sama määrä)
- irtoliput (joka vuosi aika lailla sama määrä, jos pelataan sijoista 11-15).
- lounasravintolatuotot (joka vuosi aika lailla sama määrä).

Jos strategia on vain osallistua sarjaan ja maksimitavoite on säälipleijaripaikka, niin tulobudjetti osuu aika lailla aina tonttiin.

Kulut:
- pelaajat (melkein 50% kaikista kuluista)
- valmentajat
- toimiston palkat
- matkat
- hallivuokrat
-muut kulut

Näistä ylivoimaisesti suurin kulu on pelaajien palkat, joten ei tarvitse olla mikään ekonomisti ymmärtääkseen mistä kannattaa säästää, jos haluaa pitää liiketuloksen plussalla. Ja kun pelaajista säästetään, niin sijat 11-15 on samalla betonoitu. Ja kun totutaan olemaan niillä sijoilla, niin sieltä ei ylös pikkuseura nopeasti ponnista. Se vaatii monien vuosien systemaattisen työn ja todennäköisesti lisää ulkopuolista rahoitusta.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
ei tarvitse olla mikään ekonomisti ymmärtääkseen mistä kannattaa säästää, jos haluaa pitää liiketuloksen plussalla.
No ei niitä ekonomistin papereita kyllä tarvita senkään ymmärtämiseen, että jos firman omavaraisuus on 15% ja seura jää lähinnä tulorahoituksen varaan, niin muutaman tappiollisen toivotaan toivotaan -kauden jälkeen Mikkelissä ei liigakiekkoa pelata
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
"Hieman samaan tapaan kuin KalPan taustalla oleva yhtiökin", sanoi uusiin omistajiin kuuluva Muotka. Samaa on ainakin taustayritysten nimissä: Etelä-Savon Puolesta Oy ja Savonmaan Puolesta Oy.

Eroa sen sijaan on ainakin siinä, että Kuopiossa osakkaiden "johtotähtinä" on pelaajia, joille on kertynyt peliuraltaan sukanvarteen muutakin kuin nukkaa. Aiemmin oli Sami Kapanen ja nyt ainakin Kimmo Timonen ja Teemu Hartikainen. Heidän lisäkseen toki myös paljon paikallisia liikemiehiä, kuten on ollut Mikkelissäkin.

Mikkelistä ei taida löytyä samanlaisia sijoittajia pelaajapuolelta. Marko Kauppinen pelasi pitkän ja komean uran, mutta tuskin pääsi kuitenkaan sen aikana kovin isoihin rahoihin kiinni. Mikko Kokkoselle, Henri Nikkaselle tai edes Jerry Turkulaiselle palkkashekkejä ei ole talletettu tilille vielä moneen vuoteen niin paljon, että heistäkään olisi merkittäviksi sijoittajiksi.
 

Kausarimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Lipputulot ja oheismyynti ei riitä, jos ei ole Tampereen suuruista yleisöä. Tarvitaan lisäbisnestä joka on jääkiekon ulkopuolista. Näin Oulussa, Raumalla parhaimmillaan. Ennen vanhaan oli jalkapallossa bingot joilla elettiin, mutta se hana kuivui eli pitää olla koko ajan hereillä ja uudistua.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
"Hieman samaan tapaan kuin KalPan taustalla oleva yhtiökin", sanoi uusiin omistajiin kuuluva Muotka. Samaa on ainakin taustayritysten nimissä: Etelä-Savon Puolesta Oy ja Savonmaan Puolesta Oy.

Eroa sen sijaan on ainakin siinä, että Kuopiossa osakkaiden "johtotähtinä" on pelaajia, joille on kertynyt peliuraltaan sukanvarteen muutakin kuin nukkaa. Aiemmin oli Sami Kapanen ja nyt ainakin Kimmo Timonen ja Teemu Hartikainen. Heidän lisäkseen toki myös paljon paikallisia liikemiehiä, kuten on ollut Mikkelissäkin.
Minkälaisilla summilla mainitut on KalPaa rahoittamassa? Jotenkin on se kuva, et ei kovin merkittävillä.

Itse näen tämän Jukurien muutoksen edelleen positiivisena asiana. Yhden lompakon varassa oleminen ei ole kestävä tie, vaikka siinä lompsassa paksuutta olisikin. Se myös helposti "lamauttaa" päivittäistä toimintaa. Kovalla duunilla pärjää. Niin tässäkin tapauksessa. Toivottavasti näitä duunareita on ja löytyy lisää.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Minkälaisilla summilla mainitut on KalPaa rahoittamassa? Jotenkin on se kuva, et ei kovin merkittävillä.

Kapanenhan oli ymmärtääkseni KalPan pääomistaja, mutta nyt omistajuus on jakautunut useammalle taholle, kuten on Jukureissakin tarkoitus. Ja olen samaa mieltä kanssasi siitä, että tämä on kestävämpää kehitystä kuin yhden "kummisedän" rahoituksen varassa oleminen.

Mutta kyllä Hartikainen on ihan merkittävän summan laittanut likoon, käsittääkseni puhutaan kuusinumeroisesta lukemasta.

Lähinnä mun pointti oli siinä, että Kapaset, Timoset ja Hartikaiset ovat vetovoimaisempia keulakuvia kuin ex-Mestis-pelaajat. Tällaisten kaikkien tuntemien nimien avulla voi olla helpompi kerätä mukaan muita sijoittajia ja tukijoita kuin Mikkelissä.
 

Hoki88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit + Idän ihmeet
Minkälaisilla summilla mainitut on KalPaa rahoittamassa? Jotenkin on se kuva, et ei kovin merkittävillä.

Itse näen tämän Jukurien muutoksen edelleen positiivisena asiana. Yhden lompakon varassa oleminen ei ole kestävä tie, vaikka siinä lompsassa paksuutta olisikin. Se myös helposti "lamauttaa" päivittäistä toimintaa. Kovalla duunilla pärjää. Niin tässäkin tapauksessa. Toivottavasti näitä duunareita on ja löytyy lisää.
Positiivinen asia kyllä mutta riskit on aivan älyttömät.

Onko sattumaa että lähes kaikilla loppuu sopimukset tähän kauteen. Jos rahoitus ei ole tulevan kauden puolivälissä kunnossa niin kuka pelaaja tekee sopimuksen seuraavasta kaudesta jos palkanmaksu on vaarassa.

Jos jo nyt yhteistyökumppanien määrä on pieni niin mistä näitä yrityksiä löydetään lisää ketkä ostaisivat yhtiön osakkeita ja sitoutuisivat sijoittamaan jopa lisää rahaa tulevaisuudessa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tähän vielä sen verran, että pitkässä juoksussahan toiminta voi olla kestävällä pohjalla vain siinä tapauksessa*, että toiminta pyörii ilman sijoittajien rahoja. Eli lippu-, sponsori- sekä muilla urheilullisen sekä mahdollisten muiden liiketoimintojen tuotolla.

Omistajien rooli ei kuulukaan olla terveessä yrityksessä sellainen, että he kuittaavat tappiot. Esimerkiksi KooKoon omistajina ei ole ketään tunnettuja nimiä tai mitään varsinaisia massikeisareita. Tämä ei ole ollut mikään ongelma, koska KooKoo on tehnyt vuodesta toiseen voitollista tulosta, eikä uutta pääomaakaan ole tarvittu.

Mikkelissä tilanne taloudellisen tuloksen suhteen on ollut heikompi. Omistajia tai heidän alkupanostaan merkittävämpi asia olisikin, että kuinka jatkossa saadaan joko lisättyä tuloja tai vaihtoehtoisesti vähennettyä menoja kuin se, että kenen pussista mahdolliset tappiot maksetaan.

* ellei satu olemaan Rauman Lukko
 
Suosikkijoukkue
Leijonat
No ei niitä ekonomistin papereita kyllä tarvita senkään ymmärtämiseen, että jos firman omavaraisuus on 15% ja seura jää lähinnä tulorahoituksen varaan, niin muutaman tappiollisen toivotaan toivotaan -kauden jälkeen Mikkelissä ei liigakiekkoa pelata
Kyllä ja tämä matematiikka osataan jo Vaasassa ja Lappeenrannassa. En tiedä millaisia rahamiehiä Mikkelissä on, mutta Liiga-joukkueen omistajaksi lähtevän on oltava valmis siitä tarvittaessa pääomittamaan vähintään kymmenillä tuhansilla. Jos halutaan, ettei tehdä tyhjennysmyyntejä. Ilman tyhjennysmyyntejä tulee helposti sijoille 11-15 sijoittuneelle joukkueelle 300 000 - 500 000 euroa tappiota, mikä pitää kuitata omistajien lompakosta. Jos ei haluta, että edellisen kauden ostovelkoja maksellaan seuraavan kauden sponsori- ja kausikorttimyynneillä (mikä on varmin tapa saada jääkiekkoseura kassakriisiin).
 

Hoki88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit + Idän ihmeet
Jotainhan muissa organisaatioissa tehdään paremmin. Mielenkiintoista olisi esimerkiksi nähdä vertailuja vaikka juuri Kookoon, Jukureiden ja Sportin välillä yhteistyökumppanuuksien määrästä ja niissä pyörivistä euroista.

Aina puhutaan talousalueen koosta ja sen tuomista rajoitteista niin jotain numeraalista faktaa olisi mielenkiintoista nähdä. Yritysten määrä ja niiden rahapussien koko ei täällä Mikkelissä muutamassa kuukaudessa joka tapauksessa kasva. Jos taas potentiaalia vielä löytyy niin silloinhan ollaan jotain tehty väärin tai jotain tulee tehdä paremmin jotta niitä saadaan mukaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös