Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
dali sanoi:
Etelä-Savo on liian pieni seutu, jotta täällä voitaisiin puuhastella vain omiaan. Mikkeli ja Savonlinna ovat välillä kuin eri planeetoilla, vaikka molempien seutujen ehdoton etu olisi, että maakunnan keskukset voisivat vetää yhtä köyttä.
Näin pieneen maakuntaan mahtuu tosiaan kolme ihan omaa linjaansa vetävää pikkukaupunkia, jotka eivät yhteistyötä tee vapaaehtoisesti ja tuskin pakollakaan. Ei välttämättä ollenkaan huono ajatus, mikä lehdissä on ollut esillä, että Pieksämäki usutettaisiin Kuopion suuntaan, Savonlinna Lappeenrantaan ja Mikkeli Lahden suuntaan ja lopetettaisiin koko maakunta "tarpeettomana". En tiedä, toimisiko tällainen ulkoinen uhka omaan napaan tuijottelua vähentävänä. Ja kun nyt arvostellaan, niin Vesan saisi heittää verkonpainoksi maakuntajohtajan pallilta, aivan turha tyyppi.


dali sanoi:
Tarvitaan edelleen isoja työnantajia.
Halpoja tontteja löytyy, koulutusta ja osaajia löytyy eri oppilaitoksista, liikenneyhteydet ovat hyvät. Silti niitä isoja firmoja ei tänne tule. Näin osaksi siksi, että samat argumentit ovat noin 80 %:lla Suomen kunnista. Lisäksi tarvittaisiin jokin ekstra vetovoimatekijä ja muutama OIKEASTI tosissaan aluetta Suomessa ja Euroopassa markkinoiva kovan tason lobbari.


dali sanoi:
Kuten toveri Gianfranco totesi, Mikkeli on kuppikuntien kaupunki. Niin kauan kuin urheiluväki kyräilee "vieraan lajin" menestykselle, ei todellista kiekkokulttuuria synny. Sama pätee kaupungin ja maakunnan asioita yleensä. Mitään isoa ei saada aikaan, kun omista etupiireistä ei luovuta.
Kritiikin kohteena minulla oli myös sinun mainitsemasi eteläsvolainen perisynti eli kaikessa näkyvä kuppikuntaisuus ja mustasukkaisuus sekä päättävien tahojen todella pieni hyvävelikerho. Hieman kärjistettynä Mikaelissa balettia katsomassa istuvat kaupungin ja maakunnan poliittinen ja virkamiesjohto sekä Savisalojen hengenheimolaiset, Jukurivipissä puolestaan löytyy aika iso osa Mikkelin ja ympäristön keskisuurten yritysten johdosta ja itse yrittäjistä. No kuppikuntaisuutta lienee itse kullakin, minua tuskin balettikastomossa näkyy...
 
Tämä bisnes on yksinkertainen. Tulojen pitää kattaa kulut ja ylisuuria riskejä ei kannata ottaa (T.Tersa)

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tämä on erittäin mukava viestiketju jossa on paljon hyviä kirjoituksia. En tunne Mikkeliä yhtään enkä tiedä paikallisesta yritysmaailmasta mitään mutta hyviä pohdintoja täällä on siitä ja sen suhteesta Jukureihin.

Itse voin vain kommentoida sitä että yleisömäärät Mikkelissä ovat olleet ihmeen pieniä kun ajattelee mistä Jukurit nousi Mestiksen kärkeen ja kuinka nopeasti. Buumi ei kuitenkaan noussut kovin suureksi, esim. 1400 ka ensimmäisellä Mestis kaudella.

Harmi tietysti jos isoja työnantajia on lähdössä pois/irtisanomassa väkeä. En kuitenkaan usko sen vaikuttavan Jukurien yleisömääriin ainakaan heti. Sponsorimarkkinoilla tosin saattaa homma vaikeutua jos sama trendi jatkuu.

Siinä ei sitten auta kuin junnuja kehiin ja sitä kautta äidit, isät, serkut ja naapurit katsomoon.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Vasen pakki #4 sanoi:
En tiedä ovatko muut huomanneet, mutta parin viikon päästä tätä aihetta ainakin sivutaan MAMK:n seminaarissa. Puhujalista on aika vakuuttava (mm. SLU, AKK Motorsport, ESLI, Jukurit, ravirata), tilaisuus näkyy olevan kaikille avoin ja pullakahvitkin tarjotaan.

http://www.mikkeliamk.fi/default.asp?link=49.1507
Mielenkiintoinen seminaari on varmasti luvassa. Sääli vain, ettei varsinaisia puheenvuoroja ole tarjottu kellekään fanille. Näin ikään kuin hukataan yksi arvokas näkökulma.

Sääli, kun ei opiskelukiireet anna myöten mennä paikalle. Ehkä Wilzu tai Jape käyvät paikalla ja antavat oman panoksensa keskusteluun ja raportoivat kenties tapahtuman annista tännekin...
 
Oh baby, Grant Marshall! - Chico Resch

Vertigo

Jäsen
Suosikkijoukkue
muinainen MiPK
Kirjeenvaihtajana Suomen Islamabadissa

Haloo. Kunnallisvaalit olivat viime syksynä.

Hyvä kuitenkin, että asioista keskustellaan.

Usein aamuisin saan pienen raivarin lukiessani paikallisen Pravdan yleisönosastoa (vast) tai paikkallislehtien mielipidekirjoituksia. Voi sitä voivottelun ja valituksen määrää. "Jumalauta, kun turistit hiihtää mikkeliläisten veronmaksajien rahoilla ylläpidetyillä laduilla"... ja vähän sitä rataa. No sitten lasken kymmeneen ja totean, että tänäänkin on hyvä aamu ja kaikilla ihmisillä on oikeus mielipiteisiin. Muiden mielipiteet eivät estä minua laitamasta plus-pokia silmille. Kieltämättä tämä ketjun muutamat viestit tai paremminkin viesteihin sisältyvä ajattelumalli sai aikaan päänupissa vähän kierroksia.

Mikäli paikallisessa, siis mikkeliläisessä mediassa, esitetyt ja eri keskusteluissa korviin soimaan jääneet lausahdukset heijastelevat yhtään paikkakunnan ihmisten yleistä ajattelutapaa, voi pienellä analyysillä löytää seuraavia ajatuskulkuja, jotka leimaavat nykyistä Pyhän Mikaelin kaupungin asujamistoa.

1) Fatalismi:

Voi voi, olemme kuin lastu laineilla. Joku tulee ja lakkauttaa, joku toisi töitä, joku perustaisi. Vallitsee odotus, että joku tulee ja pelastaa. Täällä tuntuu olevan välillä vähän islamilainen meininki.

Vaikka ulkopuolisia hieman vieroksutaan, ovat etelä-savolaiset polvistuneet aina hieman ruotsalaisittain "suomea sorauttavan" edessä (Mannerheim ja Ehrnroot). Heidän tahtoonsa ovat savolaiset uskoneet kohtalonsa.

Mutta entä se oma tahto. Mikkeliläiset viime kädessä ratkaisevat ja päättävät itse, millainen kaupunki ja sen kehitys on. Ne ajat, jolloin turvataan valtion verovaroilla tuotettuihin virkamistyöpaikkoihin alkavat olla ohi. Tekemiseen sijaan voivottelu ja puhuminen vain jatkuu ja jatkuu. Hyvät, että edes puhutaan.

Realistinen optimismi ei tunnu olevan kovin hallitseva piirre täkäläisessä ajattelussa. "En usko.." , toistuu täkäläisten poliittisten päättäjien ja mielipidevaikuttajien puheissa ja teksteissä. Eli ei oikein uskota mihinkään. Päättäjien pitää kyetä luomaan uskoa tulevaisuuteen. On iso ero sanoa, että "Nyt menee huonosti, mutta kun tehdään näin ja näin, asiat hoituvat. Luonnollisesti on tärkeä, että päättäjillä on oikeasti tahtoa, osaamista ja päätöksentekokykyä.

Vaikka velkaa on, voi myös rinnalla miettiä, mitä varallisuutta kaupungilla on velan vastineena, sitäkin nimittäin on. Pääosaa on luonnollisesti vaikea realisoida rahaksi. Investoinneissa pitää olla tietysti malttia, mutta toisaalta investoinnit merkitsevät samalla työtä ja verotuloja. Jos voisin valita, osoittaisin vähäiset veroroponi ennemmin rakennusinvestointiin, joka tarjoaa työtä ja verotuloja ja johtaa välillisesti uusiin investointeihin, kuin että veroroponi kohdistuisivat työttömyyskorvauksiin rakennusmiehille, jotka pyörittelevät peukaloitaan, sen takia kun ei ole töitä.

2) Paikallisesti ihaillun hötkyilemättömän "sankarivirkamiehen" roolimalliin liittyviä lausahduksia:
"Kun ns. asiakas ottaa asian esille kolmannen kerran, on asia silloin vasta niin tärkeä, että sen suhteen pitää ryhtyä toimenpiteisiin. Muuten ei kannata hötkyillä" tai yleisesti
"Kannattaako tämän asian suhteen nyt ryhtyä toimenpiteisiin?"

Montakohan tilaisuutta on menetetty, kun ei ole suotta hötkyilty ja on laitettu jäitä hattuun, että on päässyt pääkin kylmettymään. Paikkakunnalla on tapana myös sanoa, että otetaanpas järki käteen. Siihen olen usein vastannut, että ei kyllä oteta. Kyllä silloin se vähäinenkin ajatus lakkaa kulkemasta...pidetään vaan se järki päässä. Savon Prikaatin kohtalo päätettiin pitkälti silloin, kun ratkaistiin, mihin valmiusyhtymät sijoitetaan, eli melkein kymmenen vuotta sitten. Silloin olisi syytä ollut olla hereillä. Nyt on syytä olla hereillä yliopistokeskuksen ja ammattikorkeakoulun suhteen. On täysin selviö, että mikäli emokorkeakoulujen ja - yliopistojen määrärahakehykset supistuvat, niin kyllä se ensimmäisenä heijastuu satelliittitoimintoihin päinvastaisista puheista huolimatta.

3) Herraviha (pl. epäjumaliksi nostetut mm. Mannerheim):
Lue esimerkkejä muunmuassa tämän ketjun aiemmista teksteistä.

4) Kenenkään ei täällä sovi olla toistaan rikkaampi:
Lue esimerkkejä muunmuassa tämän ketjun aiemmista teksteistä.

Kukaan ei saa menestyä ei ainakaan naapuri. Eläköön siis persaukisuus. Kaupunki tarvitsisi muutaman Leo Laukkasen lisää. Yksi on liian vähän.

5) Kasvun, vaurastumisen ja menestyksen pelko, haluttomuus laittaa itsensä likoon ja kilpailun pelko:
Huvittavaa on, että kehityksen ja kaupungin uhkana nähdään ne tahot, jotka investoinneillaan luovat työpaikkoja, vaurastumisellaan tuovat verotuloja. Täällä tunnutaan uskovan, että taivaasta ne verotulot kaupungin kassaan tulevat. Vähintäänkin puolet kaupungin työpaikoista on julkisia ja verovaroin ylläpidettyjä. Mistä ne rahat tänne tulevat. Haloo, isohko osa niistä tulee tulonsiirtoina tähän maakuntaan muulta, eli rahoja jotka on tahkonnut valtion kassaan Nokia, Fortum jne ja kaikenkarvaiset optiosaalistajat pääomaveroina. Kuka tänne viitsii tulla tuomaan niitä pääomia ja investoimaan, kun ensimmäsenä v*ttuillaan, että paskaakos tänne tulit niitä rahojasi näyttelemään. Tässä virkamieskaupungissa yrittämistä ja omin ehdoin menestymistä vieroksutaan.

No, näitähän mielipiteitä kuulee joka paikkakunnalla, mutta mielestäni täällä korostuneemmin kuin muualla, missä aiemmin olen tomumajaani kuljettanut. Toisaalta eipä tuo ole ihme, sillä jo siitä asti kun paikkakunta on ollut olemassa, on se toimeliain ja kyvykkäin kolmennes joka ikäluokasta lähtenyt lisäoppien perään muualle ja jäänyt sitten pääosin sille tielleen. Näin on ollut aina näihin päiviin saakka. Kyllähän se alkaa näkyä jo paikallisten aboriginaalien geeniperimässäkin.

Vaikka valtiovallankin ratkaisut ja maantieteellinen sijainti ym. vaikuttavat asioihin, on periferia ainakin osittain tietoinen valinta. Miten hitossa kaupunki, joka on 1) kahden huomattavan valtatien risteyspaikka, 2) joka on valtakunnan yhden pääradan varressa, 3) jossa on lentokenttä 4) jonka keskustan tuntumassa on Saimaan satama, 5) joka sijaitsee suunnilleen sadan kilometrin säteen ympyrän keskipisteessä, jonka kehällä sijaitsevat hyvien yhteyksien päässä Jyväskylä, Lahti - Heinola, Kouvola, Lappeenranta - Imatra, Savonlinna, Varkaus ja Pieksämäki, on nykyisessä jamassa. Kyllä siinä mikkeliläiset saavat katsoa itseään peilistä.

No olinpa taas negatiivinen. Tulipas purkauduttua. Anteeksi.

Vaihdan miinus-lasit plus-pokiin ja lähden ulos raikkaaseen syysilmaan katsomaan kaunista syksyä. Se on kaunis, vaikka tihkuttaa on harmaata ja pimeää.

Niin eikä tämä nyt oikein liittynyt edes jääkiekkoon ja Jukureihin. Siitäkin nöyrät anteeksipyynnöt.

Menestyminen on pitkälti tahdon asia. Jos on halua, tahtoa ja osaamista sekä on realistisesti optimistinen voi menestyä. Realistiseen optimismiin sisältyy tietoisuus siitä, että välillä voi tulla vähän takkiin. Kyllä täältä suosta vielä noustaan, jos ihmiset haluavat siihen uskoa ja tehdä sen eteen töitä, alleviivaan siis, tehdä töitä. Vai kuinka suossa tässä nyt ylipäänsä ollaan.

Herrat Turunen ja Dufva nostivat mikkeliläisten hyvällä tuella Jukurit nykyiseen menestykseen. Vastaus kysymykseen, mikä on Jukurien tulevaisuus, on, että se on juuri sellainen kuin joukkueen johto ja mikkeliläiset ja koko seutukunta haluavat. Jukurit pelaa SM-liigassa, jos paikkakunnalla niin halutaan. Jotta voi haluta, pitää tehdä töitä ihan hitosti, pitää olla osaamista ja tahtoa. Resurssit ja paikka hankitaan työllä ja tahdolla ja uskolla. Ei se ole sen kummempaa. Ihmisillä on kyky toteuttaa ihan uskomattomia juttuja. Esimerkiksi nyt vaikka tämä Keskisten veljesten kyläkauppa. Kokonaan eri asia on, riittääkö tahtoa, vai halutaanko olla vain paskahousuja.

Päätän raporttini kaikkine kirjoitusvirheineni täältä Suomen Islamabadista tähän.
 
- Parempi päivä auringossa kuin koko elämä tynnyrissä -

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Palataanpa aiheeseen pienen tauon jälkeen. Vertigo heitti ilmoille muutaman ajatuksen, joihin haluaisin tarttua.

Minua suoraan sanottuna kyrpii se, että jos Leo Laukkasen toimintaa hieman arvostelee, on se heti kateutta tai herravihaa. Totesin jo edellä, että Leo Laukkasen puheet maakunnan kehittämisestä ovat omalta osaltaan hyvä asia. Kuten itsekin totesit, veroeurot kannattaisi satsata laajemmin investointeihin. Jos LL on ainoa, joka tekee asioille jotain, seurauksena on maakunnan palvelujen yksipuolistuminen.

Se, että Suur-Savo tai mikä tahansa muu firma saa liian suuren vaikutusvallan omalla alallaan, merkitsee kärjistettynä sitä, ettei Etelä-Savo saa lisää leolaukkasia. Uuden yrittäjän on paha tulla alalle tai yrittää laajentua, jos yksi/muutama yritys hallitsee liiaksi markkinoita.

Ja edelleen: Suur-Savo tuo toki veroeuroja maakuntaan, mutta Sutikankin tulot tulevat sen asiakkailta, jotka voittopuolisesti ovat töissä muissa yrityksissä tai julkisella sektorilla. Suur-Savonkin etu on, jos maakunnassa on mahdollisimman paljon vireää yrittäjyyttä.

Haluaisin itsekin nähdä tulevaisuuden Mikkelissä ja Etelä-Savossa riskinottoa, jos se nyt on vielä epäselvää. Etelä-Savolla on paljon kiinnikurottavaa. Maakunta on ollut perinteistä pienten maatilojen aluetta. EU mullisti maatalouden ja nyt tilalle olisi kehitettävä uusi peruselinkeino, jonka varaan yhteisöä voidaan rakentaa.

Mikkelillä on hyvä maine etelän ihmisten mielissä. Onhan täällä kuitenkin jokunen helsinkiläisten kesämökki. Suurin haaste tulevaisuudelle onkin, kuinka hyvä maine ja mukavan kaupungin imago saadaan muutettua käytännön hyödyksi.

Tässä vähän listaa, mitä hyödynnettävää meillä jo on:

- Saimaa ja sen luonto
- Mikkelissä ja muualla kaupungin palvelut ovat kaikki käden ulottuvilla
- AMK:n, yliopistokeskuksen, HBA:n ja muiden oppilaitosten nuoret ammattilaiset
- Yrityksille + asukkaille pitäisi olla tarjolla riittämiin sopuhintaisia tontteja
- Maakunnassa on paljon yrityksiä, jotka pyrkivät kasvamaan

Yhteistyösuuntia pitäisi haistella yli (maa)(kunta)rajojen. Nyt tuntuu siltä, että Mikkeli tyytyy vain myhäilemään omassa erinomaisuudessaan. Katse kannattaisi kääntää yhä tiiviimmin itään. Pietarin seutu on yksi Euroopan voimakkaimmista kasvukeskuksista ja sillä suunnalla olisi kysyntää vaikka minkälaisille yrityksille. Järvi-Suomen Portti toimii jo jossain määrin Pietarissa ja aikomuksia laajentamiseen on. Tästä voisivat muutkin ottaa mallia. Sota on loppunut 60 vuotta sitten.

Jos jossain asiassa kannattaa olla Mikkelissä hereillä, niin Venäjän suhteen ei saa nukkua. Yhteistyötä venäläisten kanssa on jo tehty, mutta kaiken voi aina tehdä paremmin. Kun Suomeen ollaan valtiovallan puolesta puuhattu osaamiskeskuksia, mielestäni Mikkelin pitäisi hamuta omaa erityistä Venäjän osaamiskeskusta: Toisin sanoen, kielenopetusta, yritysvalmennusta ja kauppatieteitä ylipäänsä sekä venäläistä kulttuuria. Venäjänkauppa on runsaudensarvi, jos sitä vaan osataan hyödyntää.

Joka tapauksessa riskejä on otettava. Mielestäni kaupungin pitäisi muutamaksi vuodeksi unohtaa velkaluvun tuijottaminen ja aloittaa uudistukset keskustasta. Paskaröttelöt sivuun ja niin edespäin.

Tässä nyt tätä perusnegatiivista ajattelua. Taaskaan ei tullut sanottua kaikkea, mutta lisäillään ajatuksia, jos jotain ilmenee.

ps. Kaikki tämä vuodatus tähtää myös siihen, että Jukureilla menisi tulevaisuudessakin hyvin muun maakunnan ohessa.
 
Oh baby, Grant Marshall! - Chico Resch

Mustis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion Palloseura, Kalevan Pallo
dali sanoi:
Sellainen oli männä keväänä, mutta eipä juuri hetkauttanut mikkeliläisiä. Mikkeliläisiä ei juuri näy katsomoissa ennen kuin finaaleissa.

Joku tässä yhtälössä mättää. Nyt Jukurit pelaa paljon kovempia pelejä ja joukkuekin on täysin eri planeetalta kuin kuusi seitsemän vuotta sitten, jolloin pelattiin Suomi-Sarjaa KooVeeta ja Titaaneja vastaan. Silloin katsomossa oli kuitenkin 1700 henkeä ja enemmänkin.
Jaa'a...vaikuttaa perin savolaiselta dilemmalta tämä katsojamäärien vähäisyys. Täällä Kuopiossa, sekä jalkapallossa että jääkiekossa, katsojat hylkäävät joukkueen varsin helposti. Toisaalta kannattajien ydinryhmät ovat erinomaisen aktiivista ja innostunutta porukkaa,mutta ns. suuri yleisö ei peleihin lähde ellei menestystä tule.

Tämä on havaittu viime kesänä KuPS:n peleissä ja tänä talvena jossain määrin KalPa:kin matseissa (vaikka katsojakeskiarvo on tällä hetkellä mielestäni varsin mainio). Jos joukkue ajautuu pieneenkin tappioputkeen niin katsojamääristä voi n.1000henkeä otta huoletta seuraavaan peliin pois. Tilanne tietysti kärjistyy jos sarjaporras ei ole valtakunnan korkein.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Mustis sanoi:
Jaa'a...vaikuttaa perin savolaiselta dilemmalta tämä katsojamäärien vähäisyys. Täällä Kuopiossa, sekä jalkapallossa että jääkiekossa, katsojat hylkäävät joukkueen varsin helposti. Toisaalta kannattajien ydinryhmät ovat erinomaisen aktiivista ja innostunutta porukkaa,mutta ns. suuri yleisö ei peleihin lähde ellei menestystä tule.
Tämä on totta. Mikkelissä on sellainen noin 700 hengen aktiiviporukka, joka käy säännöllisesti katsomassa Jukureita ja MP:tä, ja osa myös Kissoja ja salibandya. Loput katsojista Jukureiden peleissä ovat satunnaisia kävijöitä ja yritysvieraita.

Mustis sanoi:
Tämä on havaittu viime kesänä KuPS:n peleissä ja tänä talvena jossain määrin KalPa:kin matseissa (vaikka katsojakeskiarvo on tällä hetkellä mielestäni varsin mainio). Jos joukkue ajautuu pieneenkin tappioputkeen niin katsojamääristä voi n.1000henkeä otta huoletta seuraavaan peliin pois. Tilanne tietysti kärjistyy jos sarjaporras ei ole valtakunnan korkein.
Onkohan savolaisessa geeniperimässä jokin nyrjähdys, kun tämä on tuttua myös Mikkelissä MP:n kohdalla? 1990-luvun alussa joukkue menestyi, mutta kun sijoitukset valuivat kohti liigan häntää, hylkäsi yleisö hiljalleen MP:n. Oma lukunsa on toki FC Mikkeli -seikkailu/sekoilu, jonka seurauksena MP sukelsi kakkoseen ja edustusfutis oli miltei katkolla.

FC Mikkeli oli sellainen harharetki, jonka vuoksi olin poissa katsomoista pari kautta, mutta nyttemmin käyn katselemassa myös futispelejä aina, kun olen Miguelissa.

Tätä yleisökatoa on tullut pohdittua useamman toverin kanssa ja päätelmäksi on tehty, että mikkeliläisellä suurella yleisöllä on asennevamma. Jukurit pelaa kovia pelejä viikosta toiseen, mutta yleisö pysyy teksti-tv:n äärellä, sillä "näkeehän sieltäkin lopputuloksen". MP on myös nostanut profiiliaan, mutta Urskissa porukkaa on tuskin viittäsataa.

Mikkelissä nähdään vuodenajasta riippumatta joka viikko varsin hyvää urheiluviihdettä. Vituttaa, kun se ei tunnu kelpaavan nykyistä isommille joukoille.
 
Oh baby, Grant Marshall! - Chico Resch

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Kraken, 1923 (1897)
Nostetaan tämä ikiainen ketju ylös syvyyksistä. Paljon on tilanne muuttunut siitä kun ketju avattiin tai edes viimeisin viesti kirjoitettiin. Jukurit on liigassa, mitä on pidetty vuosia mahdottomuutena, liian pieni talous alue, liian vähän omia junioreita yms yms.

Ketjussa on kuitenkin paljon mielestäni hyvää asiaa ja varmasti osa pätee yhä erittäin hyvin. Itse en ole mikkeliläinen saati Jukurit kannattaja, mutta suomalainen kiekko ja sen kehitys kiinnostaa.

Miten arvon Jukurit kannattajat näette Jukureiden tulevaisuuden ja mitä riskejä siinä on. Entä onko Jukureilla potentiaalia kasvaa merkittävästi suuremmaksi seuraksi, esim liigatasolla vakituiseksi sarjan kärkijoukkueeksi? Ja jos on mitä kaikkea tuo vaatisi, että olisi mahdollista.
 
"Laurikainen on ku vanha lateksidildo. Heiluu ja menee joka paikkaan, on aina mukana tilanteissa ja tekee iloiseksi!" @spenroos twitterissä.

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Nostetaan tämä ikiainen ketju ylös syvyyksistä. Paljon on tilanne muuttunut siitä kun ketju avattiin tai edes viimeisin viesti kirjoitettiin. Jukurit on liigassa, mitä on pidetty vuosia mahdottomuutena, liian pieni talous alue, liian vähän omia junioreita yms yms.

Ketjussa on kuitenkin paljon mielestäni hyvää asiaa ja varmasti osa pätee yhä erittäin hyvin. Itse en ole mikkeliläinen saati Jukurit kannattaja, mutta suomalainen kiekko ja sen kehitys kiinnostaa.

Miten arvon Jukurit kannattajat näette Jukureiden tulevaisuuden ja mitä riskejä siinä on. Entä onko Jukureilla potentiaalia kasvaa merkittävästi suuremmaksi seuraksi, esim liigatasolla vakituiseksi sarjan kärkijoukkueeksi? Ja jos on mitä kaikkea tuo vaatisi, että olisi mahdollista.
Kuin tilauksesta tuoreehkoa pääomistaja Viitikkoa oli haastateltu Länsi-Savon toimesta toissapäivänä ja näkisin että ottaa kantaa näihin pohtimiisi asioihin (joskin lähinnä ensi kauden tiimoilta):
Jukurit lisää panostustaan urheilupuolelle — pelaajabudjetin kasvattamiseen pitää löytää keinot - Länsi-Savo
Länsi-Savo sanoi:
...
Askeleella eteenpäin Viitikko tarkoittaa noin 35 prosentin lisäystä nykyiseen noin 1,3 miljoonan euron pelaajabudjettiin. Silloin Jukurit nousisi noin 1,7 miljoonaan, mikä on samaa tasoa muiden SM-liigan pienempien seurojen kanssa.
— Budjetin nostaminen ei takaa mitään, mutta se on mahdollisuus. Kun se raha on käytetty hyvin ja joukkue on valmennettu hyvin, voi sillä mennä vaikka miten pitkälle, Viitikko sanoo.
Raha on siis käytetävä viisaasti. Jukurien urheiluorganisaatio on kapea, sillä seuralla ei ole urheilutoimenjohtajaa tai pelaajakoordinaattoria.
— Asiasta on puhuttu viime aikoinakin, pitäisikö meillä olla resurssi siihen. Pelaajatarkkailumme ei ole resursseista johtuen yhtä systemaattista kuin esimerkiksi SaiPalla.
— Meillä ei ole nyt vapaana urheilujohtajaksi sopivaa henkilöä, mutta pidän todennäköisempänä, että sellainen seuraan tulee, Viitikko linjaa.
...
Jutun kirjoittamisen jälkeen on lunastettu RD:n optio (sekä seuraavakin kausi) ja Hakkarainen nimetty joukkueenjohtajaksi ja osavastuulliseksi pelaajakoordinaattoriksi. Budjetti säilyy pienenä, mutta tuolla rahalla on mahdollisuus muutama kärkipalanen hankkia hyvän rungon helmiksi (toki hankintojen on sitten pakko onnistua kerta kerrasta). Selkeästi omanlainen peli-ilme ja seutukunnan tuki vaaditaan pitkäjänteisen työn lisäksi että Jukureista saadaan vakioesiintyjä vaikka nyt Liigan top5:een, mutta en pitäisi tuota mahdottomana. (Siitäkin huolimatta että syksyn näkyvimmät otsikot Jukureista ovat tainneet liittyä eripuraan kannattajatoiminnassa.)
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Eli kaiken järjen mukaan RD siis kasaa lähinnä joukkueen ja jopa koutsaa vai miten tämä on lueattavissa? Aika paljon hommaa siinä valmennusjohdolla.
Siinä sivussa scouttaa ja hoitaa haastattelut yms pientä mihin normaaleilla ihmisillä varustetuissa seuroissa on ollut tapana palkata täyspäiväinen ammattilainen, mutta Mikkelissä hoituu Riston sivuhommana prioriteetillä 2-3.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Onneksi Riston ei tarvitse kaiken tuon päälle hoitaa vielä lehdistölle kiukuttelua. Sitä varten Jukureilla on hallituksen puheenjohtaja.
 
Ei paskin mutta heikoimmasta päästä.

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Primitiivi Ice Hockey
Onneksi Riston ei tarvitse kaiken tuon päälle hoitaa vielä lehdistölle kiukuttelua. Sitä varten Jukureilla on hallituksen puheenjohtaja.
Se olisi kyllä jo liikaa yhdelle miehelle. Enkä kyllä näkisi Ristoa muutenkaan senkaltaisena kiukuttelijana. Entinen k-kauppias voinee hoitaa sen jatkossakin.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Mites ne jätkät nyt näin? Minä olen vuosia kirjoittanut Toivakasta hyvin kriittisesti ja vastineeksi olen saanut lähinnä pikaistuksissaan kirjoitettuja tunteenpurskauksia. No, mukavaa että mikkeliläisfaneista valveutuneimmat alkavat jo pudottaa suomuja silmiltään. Mukavaa joulun aikaa kaikille mikkeliläisille jääkiekon ystäville. Toivoo: mauri
 
SM-liiga on iso bisnes, monien työpaikka, eikä mikään pelleily paikka. -TosiFani 4.9.2013

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Primitiivi Ice Hockey
Mites ne jätkät nyt näin? Minä olen vuosia kirjoittanut Toivakasta hyvin kriittisesti ja vastineeksi olen saanut lähinnä pikaistuksissaan kirjoitettuja tunteenpurskauksia. No, mukavaa että mikkeliläisfaneista valveutuneimmat alkavat jo pudottaa suomuja silmiltään. Mukavaa joulun aikaa kaikille mikkeliläisille jääkiekon ystäville. Toivoo: mauri
Eihän myö myhäilevät mikkeliläiset uskalleta sanoa mitään pahaa omista. Hyvää joulua ja uutta vuotta myös Maurille, muistahan polkea sitä pyörää myös ensi vuonna!
 
Mites ne jätkät nyt näin? Minä olen vuosia kirjoittanut Toivakasta hyvin kriittisesti ja vastineeksi olen saanut lähinnä pikaistuksissaan kirjoitettuja tunteenpurskauksia.
Kenen lauluja laulat, sen leipää syöt, tai kuvittelet sitä tekeväsi. Eihän K-kauppias ole koskaan oikeasti lätkämies ollut, ehkä korkeintaan joku wannabe, niinku mäkin.

EDIT: typo
 
Viimeksi muokattu:

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Pohdin tuossa Jukureiden tilannetta näin pinnallisesti kadunmittaajien näkökulmasta.

Miksi joukkue on Kokkosista ja Nikkasista huolimatta harmaa, väritön, mielenkiinnoton? Voidaanko jatkossa harkita näiden Partasien, Roineiden, Asplundien, Salosien, Tavien, ym. johtavien pelaajien korvaamista Pohjois-Amerikkalaisilla pelaajilla? Nyt on nähty, että ei riitä kapasiteetti määräänsä enempään. Eli riski on kompensoitunut.

Onko seuralla verkostot ulkomaille kunnossa?

Kaikille lienee selvä, että markkinointi ja kiinnostus joukkuetta kohtaan ei tule laskemaan, jos ja kun muutamat avainpelaajat on korvattu voittamisen kulttuurilla varustetulla pelaajilla.

Nyt vaikuttaisi siltä, että pelaajatarkkailu Jukureissa ei ole kuosissa.

Pitikö Jukureihin palkata pelaajatarkkailija? Näin muistaisin jossain lukeneeni.
 
meiänpeli
Suosikkijoukkue
Wilhelm & Burger King
markkinointi
Tästä tulikin mieleen mitä piti pari päivää sitten jo kirjoittaakkin. Miksi keskustassa on vieläkin mainoksia, missä markkinoidaan kauden avausottelua HIFKta vastaan ja vielä harjoitusottelutkin on näkyvissä niissä? Olisiko aika herätä siellä toimistoissa ja poistaa nuo mainokset/laittaa tilalle jotain uutta?
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Onko seuralla verkostot ulkomaille kunnossa?

Nyt vaikuttaisi siltä, että pelaajatarkkailu Jukureissa ei ole kuosissa.

Pitikö Jukureihin palkata pelaajatarkkailija? Näin muistaisin jossain lukeneeni.
Ei taida Tommi Kerttulan jälkeen Jukureissa olleen pelaajatarkkailijaa. Viime kausilla sen taisi hoitaa Risto (kun ehti).

Nythän meillä on tämä kauan odotettu UTJ (Hakki), joten kaiketi tuo on hänen hommansa. Tiedä sitten missä määrin tehtävänkuvaan kuuluu esim. matkustaminen osana pelaajatarkkailua. Hakkihan ei joukkuenjohtajanakaan matkustanut vieraspeleihin.
 
Viimeksi muokattu:
"Komeita maalit eivät ole olleet, mutta tärkeitä siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi." -Bubi Wallenius-
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Miksi joukkue on Kokkosista ja Nikkasista huolimatta harmaa, väritön, mielenkiinnoton? Voidaanko jatkossa harkita näiden Partasien, Roineiden, Asplundien, Salosien, Tavien, ym. johtavien pelaajien korvaamista Pohjois-Amerikkalaisilla pelaajilla?.
Aina välillä sulta tulee jotain asiaakin, mutta aivopierujakin piisaa.

On se vaan niin helppoo scoutata pari hampaatonta kanukkia näin kotisohvalta käsin. Eikös Sportilla ollut niitä helmiä aina riveissään. Riski on realisoitunut Partasen kohdalla koska Mika loukkaantui. Muutenhan hän on pelatessaan kultakimpale Jukureille, mut Andy se pistäis miehen maailmalle.

Kato nyt jumalauta sitä Jukurien budjettia ja mieti miten siihen sovitellaan pelaajia rapakon takaa, ja mikä riski siihen sisältyy, vai pitäiskö napata Etelä-Afrikasta paikallinen Eddie Edwards väriä tuomaan.

Jukurit on tälläkin kaudella lyönyt sarjataulukossa todennäköisyydet pelaamalla paikalla, minne Jukurit ei budjettinsa perusteella selvästikään kuuluisi.

Se ettei tämä tunnu paikallisille riittävän, onkin toinen juttu. Ehdotan kohtuuhintaisen kossun salamyyntipistettä jonnekin sopivaan paikkaan, niin eiköhän sirkushuvit lisäänny.
 
Est Sularus oth Mithas

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Vapaan puolella ei tule välttämättä Dynamoa kompattua mutta ylläolevan viestin voin kyllä allekirjoittaa. Jukurien resursseilla ei ole mitään järkeä hakea jotain mr. Beginningiä Alaskan farmiliigasta ihan vaan että tulisi säpinää. Tai edes Nickerssonia Turusta (eipä ole vielä ehdotettu). Myös hirveän helppo sanoa että floppaajat (millä perusteella) ulos ja uusia tilalle. Pitäisi vaan olla ensinnäkin niitä (vahvistukseksi laskettavia) uusia ensin pitkä rivi ketkä vielä haluavat muuttaa Mikkeliin ja pelata sopuhinnalla.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
@Lähemäen Dynamo Niin, tämähän ei ole kausiketju. Jukureille on pelikirja ok. ja riittävästi ollut maalipaikkoja. Mistä ne maalintekijät jatkossa?

Kokeilisin 3-4 nikkaria Amerikan sarjoista, jotka ovat jo osoittaneet kyvyt maalintekoon. Näillä Partasen, Tavin ym. rahoilla saa kyllä pelimiehiä sieltä. Nyt nämä Jukuribudjetilla kasatut joukkueet tuppaa olemaan yleismies-Jantusia täynnä. Täyttää roolin kuin roolin jollain tavalla, mutta maalinteko.

Pohdintaahan tämä vain on. Ota rauhallisemmin. Kirjoituksissasi on joskus ihan asiaakin kaiken kuohunnan keskelläkin.
 
meiänpeli

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Mistä rahat niihin 3-4 ameriikan ihmeeseen? Ei se kirstussa näy vaikka ilmoitettaisiin välittömästi Taville että pakkaa kamas, you're fired! Tai Partasen suhteen sen enempää, vakuutuksesta saattaa jonkun pennin saada jos sattuu mikään vakuutuspulju niin riskialttiita ukkoja vakuuttamaan kuin ammattikiekkoilijoita. Jukureille taustalle kunnon miljonäärinamusedät niin voi täällä käydä testauttamassa vaikka mitä ukkoja, siihen asti joka arvan on oltava voittava. Jenkeissä maalintekokyvykkyytensä missään kunnon sarjassa (ECHL eeeeerittäin varauksilla sellainen) osoittaneet pelaajat maksavat enemmän kuin Jukureilla on varaa pistää mihinkään yksittäiseen ketjuun edes.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy