Nyt ne britit hyökkää tänne. Ei vaan, hienoa nähdä näitä yhteistyön hedelmiä.
Yhdysvaltain ulkoministeriö hyväksyi asejärjestelmän päivityksen myynnin Suomeen – kauppa kiinnitti huomion myös Venäjällä
Yhdysvaltain puolustusministeriö arvioi kaupan 395 miljoonan dollarin arvoiseksi.
Yhdysvaltain ulkoministeriö hyväksyi asejärjestelmän päivityksen myynnin Suomeen – kauppa kiinnitti huomion myös Venäjällä
YHDYSVALTAIN ulkoministeriö on tiistaina hyväksynyt M270A2 MLRS -raketinheitinjärjestelmän päivityksen ja siihen liittyvien laitteiden mahdollisen myynnin Suomeen, Reuters uutisoi.
Kauppa olisi jopa 395 miljoonan dollarin arvoinen, arvioi Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon. Yksi järjestelmän päätoimittajista olisi Lockheed Martin, joka on maailman suurimpia asevalmistajia.
Pentagonin lausunnon mukaan kyse on M270A1-raketinheitinjärjestelmän päivityksestä M270A2-versioon. Päivitys sisältää muun muassa viestintäjärjestelmiä, konekiväärikiinnikkeitä ja varaosia.
– Ehdotettu kauppa tukee Yhdysvaltain ulkopolitiikkaa ja kansallista turvallisuutta parantamalla Euroopan poliittiselle vakaudelle ja taloudelliselle edistykselle tärkeän Nato-liittolaisen turvallisuutta, lausunnossa kirjoitetaan.
– Suomella ei tule olemaan vaikeuksia päivityksen integroimisessa sen asevoimiin.
Suomi hankki M270-mallisia raketinheitinjärjestelmiä pääasiassa käytettyinä Hollannista vuosina 2006–2014.
MAHDOLLISESTA kaupasta on uutisoitu laajasti myös Venäjän mediassa.
Aiheeseen ovat tarttuneet esimerkiksi valtion suuret uutistoimistot Tass ja Ria, mutta uutisoinnin sävy on ollut enimmäkseen toteava.
Ramblerin artikkelissa puolestaan kirjoitetaan ”Helsingin nostaneen puolustusmenot korkeimmilleen 60 vuoteen”. Syyn menojen kasvuun Rambler väittää löytyvän Suomen Nato-jäsenyydestä.
”Raskaiden raketinheittimien peruskorjaus mahdollistaa jopa Moskovaan asti yltävien ohjusten oston.”Pääkirjoitus | Suomi hankkii kyvyn ballististen ohjuksien käyttöön
Raskaiden raketinheittimien peruskorjaus mahdollistaa jopa Moskovaan asti yltävien ohjusten oston.www.hs.fi
Tässä vielä vähän uutta näkemystä raskaiden raketinheittimien päivityksestä, tykkään.
Erittäin hyvin muotoiltu uutinen. Nykyään meidän ei enää tarvitse välittää mitä itänaapuri ajattelee meistä.”Raskaiden raketinheittimien peruskorjaus mahdollistaa jopa Moskovaan asti yltävien ohjusten oston.”
Vähän ehkä huonosti muotoiltu uutinen. Aikalailla syöttö suoraan naapurin propagandakoneiston lapaan.
Samanhenkinen juttu Verkkouutisissa,– KUKA on Euroopan paras pelote? Suomi.Nämä ovat Suomen puolustuksen valttikortteja Venäjää vastaan: ”Kansainvälisesti Suomi on hyvin poikkeuksellinen”
Brittitutkija nimesi Suomen Euroopan parhaaksi pelotteeksi. Asiantuntijat avaavat, mitkä asiat Suomen puolustuksessa ovat kunnossa.www.is.fi
Näin toteaa brittiläisen Royal United Services Instituten (RUSI) tutkija Justin Bronk yhdysvaltalaisen Breaking Defence -lehden haastattelussa.
Kyllähän satojen vuosien historia vanhan vainoojan kanssa on pakosta jotakin opettanut. Nyt olemme Pohjoisen Sparta.Samanhenkinen juttu Verkkouutisissa,
jossa siteerataan virolaisessa Postimees lehdessä julkaistua sotahistorioitsija Jüri Kotšinevin kirjoitusta.Näin Suomen puolustusta hehkutetaan Virossa | Verkkouutiset
Näin Suomen puolustusta hehkutetaan Virossa | Verkkouutisetwww.verkkouutiset.fi
Noista jutuista huolimatta LAAKEREILLE EI SAA JÄÄDÄ LEPÄÄMÄÄN! Eikä itsetyytyväisyyteen ole aihetta.
Ja silti pystyit kirjoittamaan äärimmäisen hajottavasti ja repivästi, yhteisrintamaamme heikentävästi. Toivottavasti tuleva presidenttimme, olipa kuka tahansa, ei sorru samaan - eikä varmasti sorrukaan. Nyt ei pidä leimata vaan hyväksyä jokainen Nato-jäsenyyttämme ja puolustuksemme vahvistamista kannattava yhtään riippumatta sisäpoliittisista näkemyksistään tai menneistä turvallisuuspoliittisista mielipiteistään. Tässä suhteessa olemme nyt kaikki suomalaisia ja poliittiset ideologiat saavat väistyä.Kyllähän satojen vuosien historia vanhan vainoojan kanssa on pakosta jotakin opettanut. Nyt olemme Pohjoisen Sparta.
Vaikka nyt asiat ovat hyvin, niin uhkia on näkyvissä pidemmällä aika välillä. Marinin kaltaisia politiikkoja, jotka pyrkivät tarkoituksella jakamaan kansaa, vaikka yhteinen tahtomme on suurin voimamme. Vihervasemmistolaisia, jotka ovat pyrkineet ajamaan asevelvollisuuden alas. Yksi heistä pyrkii nyt presidentiksi.
Entäs jos myös kuunatsit toisivat Suomeen rauhanomaista Venäjää uhkaavia ohjuksia - silloinhan tilanne olisi vieläkin huonompi, mitäs sanot tästä skenaariosta?Pahimmillaan voi käydä niin, että tänne tuodaan joitain pitkän kantaman ohjustukikohtia ohjuksineen osoittamaan kohti Pietaria, jotka massiivisesti lisäisivät jännitteitä Venäjän kanssa verrattuna nykyiseen melko rauhalliseen tilanteeseen Suomen ja Venäjän välillä.
Oletko oikeasti tätä mieltä? Eikö enää saa keskustella tai esittää poikkeavia mielipiteitä Natosta tai puolustuspolitiikasta? Tämä on nimenomaan se syy miksi rauhan aikana en kannattanut Nato jäsenyyttä. Kunnon pyllistys ja kuivana sisään. Niinkö tämän kuuluu jatkua?Nyt ei pidä leimata vaan hyväksyä jokainen Nato-jäsenyyttämme ja puolustuksemme vahvistamista kannattava yhtään riippumatta sisäpoliittisista näkemyksistään tai menneistä turvallisuuspoliittisista mielipiteistään. Tässä suhteessa olemme nyt kaikki suomalaisia ja poliittiset ideologiat saavat väistyä.
Siis jos kannattaa Nato-jäsenyyttä ja puolustuksemme jatkuvaa vahvistamista niin sitä yhteisrintamaa ei tule sisältäpäin heikentää sisäpoliittisella polarisoinnilla. Totta kai saa sinänsä vastustaa tätä suuntausta niin paljon kuin sielu vaan sietää, vapaassa maassa, ole hyvä vaan.Oletko oikeasti tätä mieltä? Eikö enää saa keskustella tai esittää poikkeavia mielipiteitä Natosta tai puolustuspolitiikasta? Tämä on nimenomaan se syy miksi rauhan aikana en kannattanut Nato jäsenyyttä. Kunnon pyllistys ja kuivana sisään. Niinkö tämän kuuluu jatkua?
Sivusta huomautan, että erityisesti Tarja Halosen presidenttivuosina (ja noin 10 vuoden ajan liki yhtä pontevasti myös Sauli Niinistön aikakaudella) keskustelu mahdollisesta puolustuksellisesta liittoutumisesta tyrmättiin ylimmältä mahdolliselta tasolta kerta toisensa jälkeen. Ei Suomessa käyty Neuvostoliiton hajoamisen ja Venäjän vuonna 2022 käynnistämän laittoman maahantunkeutumisensa laajennuksen välillä avointa ja analyyttistä keskustelua NATO:sta. Tarkoitatko siis, ettet kannattanut Suomen NATO-jäsenyyttä edellä kuvatun takia, vaiko edellä kuvatusta huolimatta, vai jostakin muusta syystä?Oletko oikeasti tätä mieltä? Eikö enää saa keskustella tai esittää poikkeavia mielipiteitä Natosta tai puolustuspolitiikasta? Tämä on nimenomaan se syy miksi rauhan aikana en kannattanut Nato jäsenyyttä. Kunnon pyllistys ja kuivana sisään. Niinkö tämän kuuluu jatkua?
Vähän väsyneenä koitan ymmärtää kysymyksesi oikein. Yritin siis kysyä oliko yo. kirjoittaja oikeasti sitä mieltä, että Suomessa kaikkien poliittisten ja ideologisten mielipiteiden tulisi siirtyä yhteisen hyvän vuoksi syrjään jotta Nato myönteisyys ja Suomen arvostus ei Naton silmissä kärsi. Mikäli jokin muu Naton jäsenvaltio (USA) haluaisi tuoda vaikka isoja paukkuja Suomen maaperälle, niin pitääkö meidän hyväksyä se mukisematta jotta emme aiheuta yleiseen mielipiteeseen muutoksia? Ja tuohon viimeiseen kysymykseesi vastauksena, ihanne maailmassa suomen ei olisi ikinä pitänyt joutua liittymään mihinkään sotilasliittoon, mutta emme elä ihanne maailmassa. Toivottavasti tämä selventää jotain. Kaikkeni annoin.Tarkoitatko siis, ettet kannattanut Suomen NATO-jäsenyyttä edellä kuvatun takia, vaiko edellä kuvatusta huolimatta, vai jostakin muusta syystä?
Tarkoitatko, että on repivää ja äärimmäisen hajottavaa kritisoida polarisaatiota edistäviä politiikkoja? Siinäpä mielenkiintoinen paradoksi. Olen toki samaa mieltä tuosta, että johtavien poliitikkojen, kuten tulevan presidentin ei pidä polarisaatiota edistää, juuri siitä heitä kritisoin. Mutta ilmeisesti kenenkään ei pitäisi uskaltaa nostaa kissaa pöydälle? Vaietaan vaikeista asioista, niin kuin aina on tehty?Ja silti pystyit kirjoittamaan äärimmäisen hajottavasti ja repivästi, yhteisrintamaamme heikentävästi. Toivottavasti tuleva presidenttimme, olipa kuka tahansa, ei sorru samaan - eikä varmasti sorrukaan. Nyt ei pidä leimata vaan hyväksyä jokainen Nato-jäsenyyttämme ja puolustuksemme vahvistamista kannattava yhtään riippumatta sisäpoliittisista näkemyksistään tai menneistä turvallisuuspoliittisista mielipiteistään. Tässä suhteessa olemme nyt kaikki suomalaisia ja poliittiset ideologiat saavat väistyä.
Jos tarkoitit minua tuossa niin taisit jo saada vastauksen: en ole lähellekään mitään tuollaista anti-liberaalia mielipidettä. Puhuin niistä jotka jo valmiiksi kannattavat Nato-jäsenyyttä ja puolustuksemme jatkuvaa vahvistamista, enkä siis mitenkään halua pakottaa yhtään ketään tälle linjalle, ellei kerran oma järki (tai tunteet) sitä puolla.Yritin siis kysyä oliko yo. kirjoittaja oikeasti sitä mieltä, että Suomessa kaikkien poliittisten ja ideologisten mielipiteiden tulisi siirtyä yhteisen hyvän vuoksi syrjään jotta Nato myönteisyys ja Suomen arvostus ei Naton silmissä kärsi.
Selventää se siltä osin, että kirjoituksestasi kumpuaa jokin puolustuksellisesta liittoutumisesta kumpuava vitutus, joka ilmenee uhriutumisena.Vähän väsyneenä koitan ymmärtää kysymyksesi oikein. Yritin siis kysyä oliko yo. kirjoittaja oikeasti sitä mieltä, että Suomessa kaikkien poliittisten ja ideologisten mielipiteiden tulisi siirtyä yhteisen hyvän vuoksi syrjään jotta Nato myönteisyys ja Suomen arvostus ei Naton silmissä kärsi. Mikäli jokin muu Naton jäsenvaltio (USA) haluaisi tuoda vaikka isoja paukkuja Suomen maaperälle, niin pitääkö meidän hyväksyä se mukisematta jotta emme aiheuta yleiseen mielipiteeseen muutoksia? Ja tuohon viimeiseen kysymykseesi vastauksena, ihanne maailmassa suomen ei olisi ikinä pitänyt joutua liittymään mihinkään sotilasliittoon, mutta emme elä ihanne maailmassa. Toivottavasti tämä selventää jotain. Kaikkeni annoin.
Osuinko johonkin herkkään paikkaan vai onko muuten vain huono päivä? Pointtini oli että miksi pitää keskustelematta hyväksyä jos joku muu niin sanoo. Tosin tuollainen asenne kuulostaa kovin tutulta suomessa. Samalla mentaliteetilla oltiin peppu pystyssä myös itään päin vain hetki sitten.Selventää se siltä osin, että kirjoituksestasi kumpuaa jokin puolustuksellisesta liittoutumisesta kumpuava vitutus, joka ilmenee uhriutumisena.
Vastahan tässä pari-kolme vuosikymmentä ehdittiin tottua siihen, että ”Suomella ei ole tarvetta NATO-jäsenyydelle” ja ”nyt ei ole oikea aika keskustella yhtään mistään”. Eikö tuo ollut eriävien mielipiteiden kieltämistä jos mikä? Varsinkin Halonen sähähti heti, jos hän kuuli puolustuspoliittisesti omista kannoistaan vähänkin eriävän näkemyksen poliitikoilta, viranhaltijoilta tai asiantuntijoilta.
NATO-Suomessa joku Jussi Saramo ja muutkin saavat aivan vapaasti ”esittää huolensa” ja peräänkuuluttaa Suomea rajoittamaan NATO-jäsenyytensä käytäntöjä, ja esittää edelleen koko NATO-jäsenyys jonkinmoisena kasana ongelmia. Tähän vähemmistöllä on tietysti täysi oikeus, joskin Suomen eduskunnassa toteutunut lähes yksimielinen äänestystulos NATO-jäsenyydestä on vahva perusta myös jäsenenä toimimiselle ilman jatkuvaa vääntöä siitä, että jäsenyyttä pitäisi rajoittaa milloin milläkin tavalla.
Niinpä, ja täytyy sanoa että kun jäät lopultakin lähtivät liikkeelle niin sitten ne kyllä kunnolla lähtivät, ja Suomi liittyi Natoon niin selvästi, avoimesti ja yksimielisesti kuin demokraattisessa ja vapaassa maassa on ylipäänsä mahdollista. Homma todella sujui äärimmäisen tyylikkäästi ja tehokkaasti!Tähän vähemmistöllä on tietysti täysi oikeus, joskin Suomen eduskunnassa toteutunut lähes yksimielinen äänestystulos NATO-jäsenyydestä on vahva perusta myös jäsenenä toimimiselle ilman jatkuvaa vääntöä siitä, että jäsenyyttä pitäisi rajoittaa milloin milläkin tavalla.
Vastahan minä sanoin, että nykyään saa keskustella. Niin täällä kuin julkisuudessa, kukaan ei kiellä. Sinä tunnut olevan tästä jotenkin eri mieltä.Osuinko johonkin herkkään paikkaan vai onko muuten vain huono päivä? Pointtini oli että miksi pitää keskustelematta hyväksyä jos joku muu niin sanoo. Tosin tuollainen asenne kuulostaa kovin tutulta suomessa. Samalla mentaliteetilla oltiin peppu pystyssä myös itään päin vain hetki sitten.
DCA-sopimus (https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009549253.html)
Tämän DCA-sopimuksen sisältöä on julkisesti kuvattu hyvin epäselvästi. Mitä tämä sopimus sisältää? Mitä hyötyä Suomelle tästä on? Onko tästä Suomelle enemmän hyötyä kuin haittaa? Onko tämä sopimus edes tarpeellinen?
Sen verran tästä on uutisoitu, että tämän sopimuksen myötä Suomi luovuttaisi USA:lle oikeuden vapaasti käyttää Suomen maaperää. Pidän tätä negatiivisena asiana, koska varmuutta ei ole, miten USA Suomen maaperää sitten käyttäisi. Pahimmillaan voi käydä niin, että tänne tuodaan joitain pitkän kantaman ohjustukikohtia ohjuksineen osoittamaan kohti Pietaria, jotka massiivisesti lisäisivät jännitteitä Venäjän kanssa verrattuna nykyiseen melko rauhalliseen tilanteeseen Suomen ja Venäjän välillä. Esimerkiksi tämä AEGIS-järjestelmä ilmeisesti on sellainen, jonka Venäjä kokee suureksi uhaksi itselleen mm. Douglas MacGregorin mukaan, joten tätä asejärjestelmää nyt ei ainakaan pitäisi Suomeen tuoda. Eikä muitakaan asejärjestelmiä, joilla on riittävä kantama uhkaamaan Venäjän ydinasejärjestelmiä tai Pietaria.