Muistat varmaan, että olen itse vaatinut operatiivisten joukkojen tuplaamista 60 000 mieheen, useaankin otteeseen. Kaikki on kuitenkin suhteellista, kritisoin käyttämääsi kielikuvaa maavoimien suhteen.
Olen ilman muuta samaa mieltä, kaikkin kohtiin. Mutta samalla huomioisin, että eivät esim. paikallisjoukot ole enään vanhoista papoista tehtyjä suojajoukkoja, vaan kyllä niillä on kohtuullinen taistelukyky - toki ne eivät sovellu kovin liikkuvaan sodankäyntiin, mutta ei niitä sellaiseen ole tarkoitus käyttääkään. Kumminkin paikallisjoukoillakin on osittain aivan ajanmukaista kalustoa mm. tiedustelulennokkeja jne - vaikka kaikkia viimeisiä kamppeita ei näille joukoille olekaan jakaa. Eli ei se nyt ihan niinkään ole, että ainoastaan keihäänkärki kykenee sotimaan.
Varmaan joudutaan kieltämään nuo pimeässä ampumiset kovilla panoksilla tuon eilisen tapahtuman takia.
Aika heikko hetki saattoi olla sille joka sen vahingossa ampui, ja oli vielä heti kuollut.
Tuosta tulikin mieleen, että onkohan ne ajoneuvoilla tehtävät vesistön ylityksen olleet kiellettyjä sen jälkeen kun ne 7 hukkui vuonna 1991. Vai onko joku joskus kuullut tai itse ollut mukana tällaisessa?
Onnettomuustutkintakeskus - 2/1991
Melko pitkää matkaa ne on olleet ajamassa vedessä, 4,5 kilometriä. On ne mahtaneet olla jännittäviä harjoituksia, vaikka järven pinta olisikin tyyni.
No, itse kuulin tuosta ollessani 6kk vuonna 2007. Luutnantti mainitsi tuosta, taisi olla suunnilleen samaa ikäluokkaa kuin ne hukkuneet. En kyllä muista sanoiko se, että ei ole pidetty tuollaisia harjoituksia sen jälkeen kun tuo tapahtui, vai mitä se sanoi.
Näköjään lähtöpaikka on ollut siellä Taipalsaaren ampuma-alueella mitä oltiin myymässä venäläisille. Tai en tiedä myytiinkö sitten vai mitä.
Onhan tuolla itäisen Suomen taktisilla alueilla paljon järviä, joten varmaan olisi hyötyä mennä tuolla tavalla yli. Mutta ei taida olla oikein muodissa enää.
Joskus ennen vanhaan myös panssarivaunuilla uitiin järven yli.
No jaaha... näköjään Youtubesta löytyykin tuollaista videota. Sisältä päin kuvattuna vesi lainehtii ihan siinä etuikkunan tasalla. Ei ihmekään jos joskus on käynyt huonosti tuossa. Saa olla koko ajan valmiina hyppäämään ulos, jos hörppää vettä.Itse myös 2007 käynyt intin ja kyllä Paseilla Säkylän Pyhäjärvellä ajeltiin. Tuo uponnut vaunuhan oli Neuvostoliiton lahja maailmalle eli Btr-60. Väärin kuormattuna ja epävarma muutenkin. Nuo Pasitkin millä Säkylässä ajetaan vedessä ovat sellaisia ettei niitä käytetä juuri muuhun ja syynätään kaikki tivisteet yms. viimeisen päälle ennen veteen menoa. Ja kyydissä ei ole muita kuin vaunun miehistö ja kouluttaja.
Muistat aivan oikein. Uudet 200-sarjan Pasit eivät ole uintikykyisiä. Vanhemmat 180-sarjalaiset sen sijaan ovat, ellei kyseessä ole jokin erikoisversio kuten evakuointivaunu.Muistanko ihan väärin että ainakin osa Pasi-versioista menetti uintikyvyn siinä vaiheessa kun panssarointia/miinaturvaa parannettiin?
En tiedä onko sillä tekemistä juuri suojauksen kanssa, mutta xa200 (VIPA, EPA, yms.) ei taida ainakaan defaulttina uida. En tiedä saako siitä uintikelpoista. Vanhemmat 180, 185, sekä uudempi AMV uivat.Muistanko ihan väärin että ainakin osa Pasi-versioista menetti uintikyvyn siinä vaiheessa kun panssarointia/miinaturvaa parannettiin?
Luutnantti "halusi kouluttaa" varusmiestä teltassa ikävin seurauksin
Kyllä ihan luottamus kohoaa, kun saa lukea minkälaisia isämmaamtoivoja nuoria varusmiehiä on kouluttamassa.
(Linkki IL:n juttuun)
Onko SINULLA huonoja kokemuksia varusmiespalveluksestasi, vai mikä on syy siihen, että tuomitset koko puolustusvoimain henkilöstön YHDEN tapauksen perusteella?
Vielä kun kerrot, missä kohtaa olen tuominnut koko puolustusvoimain henkilöstön.
Tuosta osasta alkuperäistä viestiäsi tuli ainakin itselleni vahva mielikuva että vähintäänkin merkittävä (suurin) osa kouluttajista olisi jutun kouluttajaa vastaavia....
Kyllä ihan luottamus kohoaa, kun saa lukea minkälaisia isämmaamtoivoja nuoria varusmiehiä on kouluttamassa.
...
)
Et jaksanut katsoa paria otsikkosivua taaksepäin? : Uudistuvat Puolustusvoimat | Jatkoajan keskustelupalstaEn löytänyt ketjua, joka koskisi yleisesti puolustuvoimiamme sekä asevientiä ja -tuontia. Niinpä nyt kun Pasi-kaupat julkistettiin niin avaan ketjun.
Vielä kun kerrot, missä kohtaa olen tuominnut koko puolustusvoimain henkilöstön.
Et jaksanut katsoa paria otsikkosivua taaksepäin? : Uudistuvat Puolustusvoimat | Jatkoajan keskustelupalsta
Puolustusministeri Niinistö linjaa, että Ruotsilla ja Suomella voi olla jatkossa yhteisiä yksiköitä (Ylen uutinen). Tämä on aika kova juttu toteutuessaan. Sehän tarkoittaa käytännössä sotilasliittoa, sillä joukon käyttäminen vihollista vastaan tarkoittaisi ilman muuta molempien maiden lukeutumista konfliktin osapuoliksi. Yritetäänkö tässä ovelasti kiertää poliittinen päätös liittoutumisesta?
Nimenomaan. Toisaalta lienee selvää, että mikäli oikeasti saadaan aikaan esim. yhteisiä ilma- ja merivoimien yksiköitä, niin yksikön on oltava käytettävissä ihan kaikissa tapauksissa, eikä voida tehdä mitään tilannepohjaista harkintaa. Juuri tällä hetkellähän tähän on tahtoa varsinkin Ruotsissa, mutta tietenkin ratkaisut pitää tehdä pidemmällä tähtäimellä kuin tämän päivän galluppien varaan. Tuntuu kuitenkin siltä, että puolipakolla tätä maiden välistä yhteistyötä potkitaan eteenpäin. Mielenkiintoista on, että kentällä jo harjoitellaan vihollisen torjuntaa yhteisesti kaikissa puolustushaaroissa, kun maavoimatkin jo tätä tekevät. Pystytäänkö molemmissa maissa yhteistyön sementoiminen aikanaan tekemään tyyliin pääministerin ilmoituksella vai keskustellaanko asiasta laajemmin? Tuntuu jokatapauksessa, että molemmissa maissa turvallisuuspolitiikan korkeimmilla toimijoilla on kovat tavoitteet yhteistyölle. Toki toivoisi, että Ruotsi palauttaa asevelvollisuuden ennen kuin annetaan mitään takuita suuntaan tai toiseen.Toivottavasti ruotsalainen yhteistyö on pitävämpää sorttia, kuin Turtolan väitöskirjassaan esittelemät kuviot 30-luvulla, jolloin Ruotsi kovasti suunnitteli osallistuvansa yhteispuolustukseen, mutta...
Nimenomaan. Toisaalta lienee selvää, että mikäli oikeasti saadaan aikaan esim. yhteisiä ilma- ja merivoimien yksiköitä, niin yksikön on oltava käytettävissä ihan kaikissa tapauksissa, eikä voida tehdä mitään tilannepohjaista harkintaa. Juuri tällä hetkellähän tähän on tahtoa varsinkin Ruotsissa, mutta tietenkin ratkaisut pitää tehdä pidemmällä tähtäimellä kuin tämän päivän galluppien varaan. Tuntuu kuitenkin siltä, että puolipakolla tätä maiden välistä yhteistyötä potkitaan eteenpäin. Mielenkiintoista on, että kentällä jo harjoitellaan vihollisen torjuntaa yhteisesti kaikissa puolustushaaroissa, kun maavoimatkin jo tätä tekevät. Pystytäänkö molemmissa maissa yhteistyön sementoiminen aikanaan tekemään tyyliin pääministerin ilmoituksella vai keskustellaanko asiasta laajemmin? Tuntuu jokatapauksessa, että molemmissa maissa turvallisuuspolitiikan korkeimmilla toimijoilla on kovat tavoitteet yhteistyölle. Toki toivoisi, että Ruotsi palauttaa asevelvollisuuden ennen kuin annetaan mitään takuita suuntaan tai toiseen.
Tuntuu jokatapauksessa, että molemmissa maissa turvallisuuspolitiikan korkeimmilla toimijoilla on kovat tavoitteet yhteistyölle. Toki toivoisi, että Ruotsi palauttaa asevelvollisuuden ennen kuin annetaan mitään takuita suuntaan tai toiseen.
Ruotsissa käydään tällä hetkellä varsin aktiivista ulko- ja turvallisuuspoliittista keskustelua, mutta tuon keskustelun ytimessä on mahdollinen NATO-jäsenyys, jonka suhteen ruotsalaisten yleinen mielipide ja puoluekentän mielipide on kokenut ison murroksen viimeisen parin vuoden aikana. Lisäpainetta tuo Ruotsille tärkeiden Tanskan ja Norjan maanittelu saada Ruotsi mukaan Natoon. Voisi summata asian niin, että tavallinen asioita seuraava ruotsalainen tietää NATO-keskustelusta, mutta nämä Suomi-kuviot ovat aika marginaalisia uutisnäkyvyydeltään(kin).
Ei pidä paikkaansa. Ruotsin johdolla on hyvin rajatut toiveet yhteistyölle Suomen kanssa. Lähinnä he toivovat sen tapahtuvan diskuteeraustasolla ja ehkä muutama paperilennokki.