Kuka subia haluaisi tarkkailuun? Se on hyökkäysase.
Ainakin Daespoo tuossa yllä maalaili kuvaa vihulaisen tarkkailusta.
Mihin Suomi tarvitsee hyökkäysasetta?
Kuka subia haluaisi tarkkailuun? Se on hyökkäysase.
Niin ei sinun mielestäsi. Totuus miksi Suomi ei saa käyttää ITA Tuulta vaan joutui myymään sen, en jaksa tässä alkaa kertomaan, mutta ei sitä kenellä tahansa voida myydä, esim viholliselle.Ei ole erikseen hyökkäys- ja puolustusaseita. On vain aseita...
Sukellusvene on hyvä laite laivojen ja toisten subien upotukseen, tarkkailulaitteena vain kallis. Sukellusveneet siis pienentäisivät riskiä mereltä tapahtuvaan hyökkäykseen/maihinnousuun ja kätevä myös vihollisen kauppamerenkulun terrorisoimiseen ja oman kauppamerenkulun suojeluun.
Sama. Pari viikkoa sitten katselin tämän:Mitä enemmän tuohon F-35:n tutustuu, sitä vähemmän sopivalta se vaikuttaa puolustusvoimillemme.
Kalliiksi tulisi valita Jenkkien kone. Itse en usko teoriaasi.Niin kauan kuin emme ole NATOssa, niin konevalinta ei ole oikeasti auki, vaan amerikkalainen kone valitaan. Jotta pystytään kyyröttelemään mahdollisimman lähellä USA:ta. Vaikka tiedämme, että vaikutus on sama kuin päänsä pensaaseen panavalla jäniksellä. Vertaan siis Suomen turvallisuusratkaisuja jänikseen ja sekin loukkaa jänistä. Anteeksi jänis. pieni keventävä hymiö
Nyt on harvinaisen huono aika hankkia kone. F-35 on ainoa markkinoilla oleva 5n sukupolven kone. Mutta F-35:stä joudutaan valitsemaan, joko B- tai C- versio, joilla on Suomen oloihin riittävän lyhyt kiitoratavaatimus A-versiota isompien siipiensä takia. Isompien siipien takia nämä mallit eivät kuitenkaan kestä kaarroissa kuin 7,5 g:tä, eli niistä on lähitaistelussa yhtä paljon vastusta venäläisten koneille kuin matkustajakoneesta. A-versio kestäisi sen normaalin 9 G.tä, mutta se vaatii täydellä kuormalla 3 km kiitoradan pienten siipien takia, joten malli ei tule missään nimessä kysymykseen. Koneen käyttöaste on kaikinpuolin myös kysymysmerkki. Jos kaikesta huolimatta päätetään valita F-35, niin silloin pidetään 100% varmana, ettei konetta tarvita oikeassa sodassa. Tämä on toki mahdollista.
Eihän F35:kään pysty (tai edes väitetä pystyvän) itänaapurin ilmavalvontatutkia, häiveominaisuudet toimisivat lähinnä vihollishävittäjien tutkia vastaan.Minkäs teet kun ei ole sopivia koneita. Gripenillä kun nousee ilmaan, niin samantien on Buk perässä. F-35 tarjoaa ylimääräistä aikaa ennen havaitsemista. Ei lähitaistelut ole ilmasodankäynnissä nykyaikaa.
Minun käsittääkseni nykyaikaisessa ilmasodassa länsi luottaa teknologiaan ja Venäjä nopeuteen sekä massaan. Eli Venäjän pyrkimys tulee olemaan päästä lähitaisteluihin, sillä kompensoidaan takamatka teknologiassa. Joten lähitaistelut on toisen osapuolen mielestä täysin nykyaikaisia. Tuosta voidaan spekuloida tappiin asti, että kumpi kanta on oikeampi. Suomen kohdalla tämä tarkoittaa, että hävittäjäominaisuudet on tärkeämpiä kuin häiveet. F-35 mahtuu 4 ohjusta (=luukut kiinni) ilman häiveominaisuuksien menetystä ja se on hitaampi kuin etana. Käsittääkseni avacsit näkee sen vaivatta.Ei lähitaistelut ole ilmasodankäynnissä nykyaikaa.
4 sukupolven vehkeet vanhenee vilkkaaseen tahtiin ja 5 sukupolvea edustaa tarjottimella meille sopimaton laite. Välillä tuntuu, että nyt kannattaisi ottaa aikalisä, sillä nyt päätettävillä koneilla lennetään vielä 2040-luvulla. Jos sota ei auta kaluston uudistamisessa sitä ennen.
Pitäisi vain pitää järki mukana ja muistaa että resursseillamme se "keltainen vihollinen" ottaa joka tapauksessa ilmanherruuden, ellei joku toinen taho auta ilmapuolustustamme. Tämän kun pitää mielessä, niin voi realistisemmin resurssoida ilmavoimat. Mielestäni esimerkiksi joku 30-40 Jassia riittäisi aivan hyvin, kunhan säästyneet resurssit ohjataan ilmatorjuntaan sekä pitkän kantaman tykistöaseisiin.Tämä on mielenkiintoinen kysymys ja pitää täysin paikkansa. Toisessa vaakakupissa on kuitenkin se, että Hornetien käyttöikä ja lentotunnit tulevat tiensä päähän 2020-luvun puolessa välissä. Siihen mennessä täytyisi uusi kone olla jo operatiivisessa käytössä. Jollainhan se on tehtävät suoritettava ja Hornetien käyttöiän lisääminen tarvittavilla päivityksillä ja muutoksilla on saatuun hyötyyn ja käyttöikään nähden liian kallista.
Pitäisi vain pitää järki mukana ja muistaa että resursseillamme se "keltainen vihollinen" ottaa joka tapauksessa ilmanherruuden, ellei joku toinen taho auta ilmapuolustustamme. Tämän kun pitää mielessä, niin voi realistisemmin resurssoida ilmavoimat. Mielestäni esimerkiksi joku 30-40 Jassia riittäisi aivan hyvin, kunhan säästyneet resurssit ohjataan ilmatorjuntaan sekä pitkän kantaman tykistöaseisiin.
Merivoimat havittelee isompia taistelualuksia – alukset tilattaneen suomalaistelakalta - Merivoimat - Kotimaa - Helsingin Sanomat
"Merivoimat suunnittelee hankkivansa uusia sotalaivoja neljä kappaletta, kertoi Merivoimien komentaja, kontra-amiraali Kari Takanen keskiviikkona Helsingissä. Alukset kuuluvat niin sanottuun Laivue 2020 -hankkeeseen."
-Tinke
Mitä enemmän tuohon F-35:n tutustuu, sitä vähemmän sopivalta se vaikuttaa puolustusvoimillemme. Tässä kaksi artikkelia sitä koskien: http://www.thefiscaltimes.com/2015/04/27/New-Red-Alert-Billions-Over-Budget-F-35-Fighter http://finance.yahoo.com/news/flight-test-failure-f-35-183100519.html
Koska puolustusvoimiemme tulee lähteä melko lailla itsestäänselvästi siitä tosiasiasta, että maavoimat ovat pääaselaji ja ilmavoimat maavoimien toimintaa tukeva apuaselaji, olisi mielestäni vastuutonta laittaa valtavasti rajallisia määrärahoja suorituskyvyltään epävarmaan mutta varmuudella erittäin kalliiseen F-35:een.
Tämä on erittäin hyvä asia. Nämä Suomen ohjusveneet ovat liian heiveröisiä pysäyttämään isompia fregatteja tai risteilijöitä joissa aseistus on parempaa. Kuten on puhuttu myös paljon sukellusveneistä niin kyllähän SUomikin sellaiset tarvitsee, väkisinkin. Taitaa se puhe pelastus-järjestelmästä olla vain selittelyn makua jossa peitellään jotain muuta syytä. En tosin tiedä enkä edes arvaa syytä mutta omaan korvaan se kuulostaa sellaiselta.
Miltä sellaisilta ominaisuuksiltaan joita Suomi puolustuksessaan tarvitsee?Grippen on halpa mutta ominaisuuksiltaan heikompi mitä muut nyky-koneet.
Anteeks mitä? Sulla ei taida olla mitään tietoa asiasta, kun kommentoit tällaista hölynpölyä. Aika pahasti saa olla kassalla, jos noin väität. Kyllä ne Kirov-luokan risteilijät kahdella MTO-85M:n osumalla uppoaa. Ihan sama ampuuko ne lavetista, ohjusveneestä, tai samanlaisesta risteilijästä. Ohjusten tosin pitää päästä läpi AK-630-järjestelmästä. Harmittavasti Ryssät ovat pinta-alusten omasuojassa ihan omassa kastissaan.
Meritorjuntaohjusten käyttö perustuu siihen, että ei oletetakaan jokaisen ohjuksen pääsevän läpi torjuntajärjestelmästä. Ensin tehdään arvio kuinka monta samanaikaisesti ammuttua ohjusta maalina olevan aluksen suojaus kykenee torjumaan ja sen jälkeen ammutaan yksi tai kaksi ohjusta enemmän. Tähän voisi heittää vaikka vertauksen lätkämomarista, jolle ammutaan siniviivasta useita samanaikaisia laukauksia. Vaikka olisi Vezinan voittaja maalissa, niin varmuudella joku ammutuista laukauksista menee maaliin, kun laukauksia tulee paljon todella pienen ajan sisällä. Ammattilaiselta saamani tiedon mukaan jo yksi meritorjuntaohjus riittää tuhoamaan kokoluokkaa ruotsinlaiva olevan aluksen. Vaatii tietysti nappiosuman, mutta vaikka se ei alusta täysin tuhoaisikaan, niin poissa se olisi pelistä melko varmasti jonkin aikaa.