Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin ja oikean henkilöllisyyden yhdistäminen (myös huumorilla) tuottaa edelleen yleensä kuukauden pelikiellon. Tällä kertaa kuukauden tauolle jäi NakkiFakiiri.

Nimimerkki kausi pääsee kuukauden rauhoittumislomalle. Katsotaan, jos sen jälkeen TPS-keskustelu onnistuisi ilman viimeisiin lauseisiin pesiytynyttä raivoamista. Aiempi rikehistoria vaikutti loman pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Puolueiden eduskuntavaaligallupit 2015–2019

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Tarinankertoja, 20.05.2015 klo 11.10.

 1. Lainaus:
  Kyllähän nuoret vajaine maailmankuvineen on täysin persujen vietävissä. Käypä sieltä kuplastasi lukemassa jotain nuorison suosimia palstoja (esim. ylilauta.org).

  Lainaus:
   
 2. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Ei tuo silti poikkea juuri millään lailla aikuisten ihmisten äänestyskäyttäytymisestä. Oikeastaan ainoa ero on se, että Vihreät keräävät enemmän ääniä. Äänikuninkaatkin näyttävät olevan samoja nimiä...
   
 3. Major Julli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
  Osaako kukaan palstan dosenteista selittää miksi sellaiset korkeamman älykkyysosamäärän kanssa positiivisesti korreloivat tekijät kuten korkeampi koulutustaso, parempi taloudellinen toimeentulo, parempi terveydentila ja arvostetumpi asuinpaikka korreloivat taas negatiivisesti perussuomalaisten äänestystodennäköisyyden kanssa? Vai onko kyseessä vain harhaluulo?

  Miten on muiden puolueiden osalta? Ainakin demareilla luulisi olevan saman trendin ja vihreillä/RKP:lla päinvastoin. Tosin RKP hyötyy tällaisessa vertailussa ruotsinkielisen väestön paremmasta lähtötasosta.
   
 4. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Tuo on kait siinä mielessä monimutkainen asia selvittää, että persuilla on myös fiksua ja koulutettua porukkaa ehdolla, jotka myös saavat ääniä koulutetuilta ihmisiltä... muistaakseni Jussi Halla-aho sai aikanaan todella paljon ääniä Kruunuhaasta ja joistain muista "paremman kansan" vaalialueista.

  Persut on suosittu myös maaseudulla, jossa harvemmalla ihmisellä on korkeakoulutus ja parempi tulotaso. Tämä näkyy vastaavasti PS:n noille alueille asettamissa ehdokkaissa, joista monilla on työläistausta...
   
 5. Major Julli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
  Lainaus:
  Niin, eihän minkään puolueen kannatus ole yksiselitteistä. Persuilla on korkeakoulusiipensä, joka pääosin on enemmän oikealle kallellaan kuin vasemmistolaisempi SMP:n perinnejaosto. Persujen ehdokasasettelua kun katsoo niin se on enemmän alemman keskiluokan ja työväestön näköinen kuin muilla puolueilla. Aiemmin tämä oli demarien "yksinoikeus" Suomessa, yleensä suomalainen poliitikko on ollut koulututempi ja varakkaampi kuin äänestäjänsä.

  En todellakaan väitä että ihmiset äänestäisivät persuja koska olisivat tyhmempiä kuin muut, enemminkin kyse on siitä että persujen houkuttelema demograafinen ryhmä on työväenluokkaisempi, maalaisempi ja vähemmän koulutettu kuin monilla muilla puolueilla. Jos jotain älyllisyysvertailu haluttaisiin tehdä niin silloin pitäisi vertailla noiden äänestäjäryhmien sisällä, ei niiden välillä. En ole esimerkiksi kovinkaan vakuuttunut siitä että yliopistomaailman penaalin terävimmät kynät äänestävät vasemmistoliittoa, ennemminkin epäilisin päinvastoin.
   
 6. Aberystwyth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Okei. Kuulostaa hieman erikoiselta tuo laaja persujen kannatus nuorten keskuudessa, kun mielikuva keskivertopersuäänestäjästä on kuitenkin keski-ikäinen miesyrittäjä, mutta maaseudulta sitä kannatusta PS:lle varmasti löytyy.

  Itse kävin aika taiteilijahenkisen lukion ja siksi tuttavapiirissäni onkin aika paljon Vihreiden ja Vasemmistoliiton äänestäjiä ja toisinaan Facebook-feedissäni vierailevat Li Andersson, Ville Niinistö, Emma Kari, Ozan Yanar ja kumppanit.

  Lainaus:
  Kiva tietää näin kolmelta aamuyöstä jne.

  Nuorisovaaleille en anna liikaa painotusta. Joskus aikaisemmin kirjoitin, että suuri osa niissä äänestävissä antaa vitsiäänen Fobballe tai ehdokas numero 69:lle. Liian harva nuori on oikeasti kiinnostunut politiikasta.
   
 7. paki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  @Major Julli, persujen äänestäjäthän olivat jonkun tutkimuksen mukaan toisiksi kovatuloisimpia, heti kokoomuksen äänestäjien jälkeen. Että se siitä mutuilusta...
   
 8. Major Julli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
  Lainaus:
  Tuo olisi mielenkiintoista lukea. Varsinkin kun tuo kovatuloisuus on taas ristiriitainen sen kanssa että nuoriso ja eläkeläiset olisivat persujen takana keskimääräistä enemmän.

  Edit. Löytyi: http://suomenkuvalehti.fi/wp-content/uploads/sk/files/pdf-liitteet/puolueetSK0311.pdf

  Persujen keskivertoäänestäjä on nelikymppinen mies elikkä tulojen osalta oikeaa sukupuolta ja parhaassa rahanhankkimisiässä. Koulutustaso sitten heikoin, elikkä duunarimiesten puolue.
   
  Viimeksi muokattu: 05.09.2015 klo 19.23
 9. paki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Väärin tienattu? Ehkä tuo kertoo siitä, että kun on äänestäjästä tulee nettomaksaja niin ei haluta enää hassata verorahoja maahanmuuttoon, Eu -tukiin ym. Samoin muistelisin, että yrittäjien keskuudessa ps on myös suosittu (ei suosituin) puolue.

  Ja ainakin itse luin kuvaajasta että sdp:llä ja keskustalla on ps:ää heikompi koulutus.
   
 10. Major Julli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
  Lainaus:
  Ei tuo väärin tienattu ole, vaan selittäjä sille miksi PS:n äänestäjien keskitulo on yllättävän suuri.
   
 11. paki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Niin no, monet maalaavat kuvaa ps:n äänestäjistä lähiöpubien kanta-asiakkaina, mutta jos äänestäjät ovat keskimäärin toisiksi parhaiten tienaavia, niin ei se nyt ihan yksiin osu, kyllä siellä on silloin toiseksi eniten hyvätuloisiakin joukossa.
   
 12. julle-jr Jäsen

  En tiedä, mutta mahtaako Suomessa koulutustasolla ja tulotasolla olla kovinkaan vahvaa riippuvuutta? Enkä tiedä pitäisikökään, tämä maahan on täynnä turhia maistereita, jotka valmistuttuaan tekevät muun alan matalapalkkatöitä, tai aloittavat jatko-opiskelun, jonka tuloksena on vielä turhempi tohtorintutkinto.

  No mutta tämän ansiosta meillä on maailman koulutetuimmat kaupan kassat. Ja maakunnat täynnä yliopistoja ja ammattikorkeakouluja, joiden pääasiallinen tehtävä on työllistää oma henkilökuntansa tutkintotehtailun avulla.
   
 13. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Toisaalta eikö Halla-ahokin ole jostain kirkkoslaavista väitellyt tohtori, joka kaiketi ei omalla erityisosaamisalueellaan ole paljon itseään elättänyt. Mutta kuitenkin hänkin on pakolaisia haukkumalla luonut itselleen hyväpalkkaisen uran. Ehkä väitöskirjan tekeminen antoi hänelle valmiuksia tuohon.
   
 14. Tami Talk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Daespoo moderators
  Lainaus:
  Yrittäjiä ne on taksilupien omistajatkin. Jos taksi vapautettaisiin avoimelle kilpailulle, niin taitaisi persuyrittäjä-äänestäjien keskiansiot laskea merkittävästi, kun mamut valtaisi bisneksen...kuten Ruotsissa.
   
 15. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:

  Kyllä sillä on noin yleisellä tasolla mutta kun tarkemmin katsotaan koulutusta alkaa eroja syntyä, käytännössä ne jotka työllistyvät yksityiselle sektorille tienaavat enemmän kuin julkiselle sektorille kouluttautuvat.
   
 16. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  Eli persuyrittäjät ovat usein taksareita ja taksarit ovat usein persuyrittäjiä?
   
 17. Tami Talk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Daespoo moderators
  Lainaus:
  No, eikös ne ole. Ainakin pukeutumisen perusteella. Mersutakki, möhömaha ja liian lyhyet housut. Juttuja en jaksa kuunnella, pyydän laittamaan radion isommalle.
   
 18. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  Kuvauksesi viittaa aika vahvasti demareihin, mersutakkia (en ole nähnyt muilla kuin ravinkansanosalla) lukuunottamatta.
   
 19. Tami Talk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Daespoo moderators
  Lainaus:
  Eivät voi olla demareita. Demarithan eivät ole yrittäjiä. Lähde: jatkoaika.
   
 20. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  No, ei ole ravikansakaan. Ellei yrittäjyydeksi lasketa erilaiset huijausyritykset kaupoissa ja sossun luukulla.
   
 21. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Hesarin tilaama uusin gallup:
  Kesk 22,3 %
  Kok 18,0%
  Ps 15,6%
  Sdp 15,0%
  Vihr 11,1%
  Vas 7,8%
  Rkp 4,8%
  Kd 3,5%
  Muut 1,9%
   
 22. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Persujen kannatus on edelleen laskenut ja demareiden kannatus on kääntynyt nousuun. Koska kannatuskysely on tehty valtaosin (10.8-10.9. välisenä aikana) ennen 8.9, tapahtunutta hallituksen leikkauslistan julkistamista, on oletettavaa, että persujen kannatus jatkaa seuraavassakin gallupissa laskuaan ja SDP ohittaa sen tuolloin kannatusluvuissa.
   
 23. Ylen juuri äsken julkistama gallup lyö melko yllättäviä lukuja pöytään. SDP on noussut toiseksi 18,3% kannatuksella perussuomalaisten romahtaessa jopa vihreiden alapuolelle prosenttilukemin 10,7.

  (Linkki Ylen sivuille)
   
 24. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  No nyt on isoja muutoksia! Jotenkin tuosta voisi päätellä että perussuomalaiset on menettänyt kannatustaan vähän joka suuntaan. Myös Keskustan kannatuksessa "normalisoitumista" aiemmista ylisuurista luvuista. Hallituksen odotetusti epäsuositut työmarkkinareformit näyttäisivät satavan SDP:n laariin.
   
 25. cornix Jäsen

  Lainaus:
  Tuossa näkyy myös nuo liikkuvat äänestäjät. Keskusta, SDP, ja perussuomalaiset houkuttelevat pitkälti samoja tyyppejä uurnille ja tyytymättömyys hallitukseen näkyy tällä tavalla. Toki keskusta on niin vahva maaseuduilla, että samanlaista sukellusta ei ole odotettavissa vaikka mitä tapahtuisi. En ole kyllä demareiden äänestäjäkuntaa mutta toivottavasti vastaavia gallup-tuloksia nähdään jatkossakin. Uskon vihreiden nousevan jonnekin 15% hujakoille lähivuosina, puolue on pikkuhiljaa pääsemässä irti imagostaan marginaalisena kettutyttöpuolueena, ja varsinkin viite-ryhmässä on paljonkin asiantuntevia tyyppejä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2015 klo 13.14