Itse näkisin demarien ongelmana sitä, että työmarkkinat ovat muuttuneet ja perinteinen "tehdasduunariporukka" on pienentynyt merkittävästi. Tietyillä ammattiliitoilla on hieman sama ongelma. Käytännössä kaikki demarien aikanaan Suomeen ajamat asiat ovat toteutuneet (kohtuullisen pituinen työviikko, kohtuullisen hyvät työehdot, yleissitovat työehtosopimukset jne). Nykyisin vaan nuorten työmarkkinat ovat täysin erilaiset. Nuoret haluavat enemmän joustoja ja mahdollisuutta vaikuttaa itse omiin työehtoihin ja -aikoihin, ei jäykkiä ja kaavamaisia rakenteita. Demarit vaan eivät ole pystyneet puhuttelemaan nuoria ja antamaan konkreettista vastausta kymyksiin, jotka alkavat sanalla "miksi".
Demarit siis eivät ole pystyneet yhdessä ammattiliittojen kanssa uusiutumaan niin, että nuoret ymmärtäisivät, miten demarit ajavat heidän toivomiaan asioita ja miksi äänestää demareita. Lakkoilu esimerkiksi ei ole nuorten keskuudessa välttämättä mitenkään arvostettua työtaistelua, vaan monesti koetaan kiusanteoksi muille (mihin tietysti oikeus on niillä, jotka haluaa lakkoilla, mutta ei se sympatiaa kerää samassa määrin kuin vielä vuosikymmeniä sitten).
Vasemmistoliitto on huomattavasti paremmin onnistunut puhuttelemaan nuoria vasemmalle kallellaan olevia äänestäjiä kuin demarit. Arhinmäki onnistui nuorten osalta ainakin Helsingissä paljon paremmin kuin Urpilainen, joka epäonnistui samalla myös vanhemman demariporukan hajottamisessa.
Vihreät on ainakin pääkaupunkiseudulla ollut paikallisesti hyvinkin esillä ja äänessä. Puolueista nimen omaan Vihreät on onnistunut viime vuosina puhuttelemaan nuoria, osallistuneet keskusteluun ja näkyneet ihmisten arjessa.
Keskustan kannatus taas perustuu aivan täysin maaseutuun ja siihen, että siellä vaan äänestetään maalaisliittolaisia, koska maalaisten asioita ei aja muut kuin Keskusta. Ja se ajatusmaailma on juurtunut sinne kantasoluihin asti.