Puolivälieräsarja Tappara - Ässät

  • 104 965
  • 709

axe

Jäsen
Levonen kirjoitti:
Jukka on varmaan tällä hetkellä tyytyväinen kun valitsi vastustajaksi puolivälieriin Porin Ässät, häviämällä tahallaan Raumalla.

Kun olet niin varma että Tappara hävisi Raumalla tahallaan, niin mikä on selitys sille, että kärkisijoista yhtä lailla kamppaillut HPK sai Raumalta mukaansa myös vain yhden pisteen kolmanneksi viimeisessä pelissä? Entä hävisikö SaiPa kotonaan tahallaan Lukolle toiseksi viimeisellä kierroksella, että pääsisi aloittamaan playoffit ekan kierroksen matseilla TPS:ää vastaan?

Anna yksi hyvä syy miksi Tappara ei olisi voinut hävitä Lukolle muutoin kuin tahallaan. Katso joukkueen saldoa sen viimeisistä runkosarjapeleistä ja kerro miksi he pelasivat myös ne muut ottelut niin huonosti. Onko Rautakorven taktinen silmä niin loistava, että hän näki muiden joukkueiden esitykset ja sijoitukset jo viikkoja etukäteen? Eikö häviölle voi olla syynä vain se, että Tappara pelasi paskasti - eihän se vieläkään pelaa järin hyvin ja nyt ollaan sentään tosipeleissä.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Enpä olisi tuon maanantaisen ottelun nähtyäni uskonut, että Ässät vie tiistaisessa ottelussa Tapparaa noinkin selvästi. Maanantaina Tappara oli selkeästi Ässiä liikkuvampi yhdistelmä, mutta eilisessä ottelussa puntit ilmeisesti olivat aivan toisinpäin. Iso merkitys on varmasti Tapparan puolustajatilanteella, sillä kolmen avainpuolustajan puuttuminen ei voi olla näkymättä minkään joukkueen otteissa. Ennen sarjan alkuahan puhuttiin paljon siitä, että Tapparan puolustus on suht. kapea, mutta tuskin kukaan Tappara-fani osasi siltikään pelätä, että joukkueella käy näin huono tuuri noiden loukkaantumisten suhteen.

Kaikkien näiden vastoinkäymisten keskellä Tapparankin kannattaisi silti keskittyä vain siihen tärkeimpään, eli otteluiden voittamiseen. Mäntylän saama pelikielto oli tapahtuneeseen nähden liian kova, mutta Puistolan ja Grönvallin loukkaantumiset huonoa tuuria, ei mitään tahallisia vahingoittamisyrityksiä. Komarov on ehkä muutamaan kertaan ainakin puoliksi tahallaan törmännyt Lehtoon, mutta muuten en 2 ottelua tästä sarjasta nähneenä ja kahdesta muustakin ottelusta koosteita katsoneena lähtisi millään tapaa väittämään, että Ässät olisi tahallisesti poistanut Tapparan avainpuolustajat pois joukkueen vahvuudesta.

Porissa yleisö hurrasi eilen Grönvallin loukkaantumiselle, mikä oli erittäin typerää, kuten myös joidenkin henkilöiden kommentit siitä, että Janne sai sitä mitä tilasi. Nämäkään asiat eivät siltikään tarkoita sitä, että Ässien joukkue olisi Mika Toivolan johdolla halunnut vahingoittaa Tapparan avainpelaajia.

Kun ajattelen asiaa ihan tuosta Paappasen loukkaantumiseen johtaneesta taklauksesta lähtien, niin mieleeni tulee monta asiaa. Vaikka en ole Paappasen ja Saarisen loukkaantumiseen johtaneita tilanteita noista harjoitusotteluista nähnyt, niin en voi uskoa että Tapparan pelaajat olisivat millään tapaa tahallaan halunneet ennen kauden alkua teloa Ässien rivipakkeja pois heidän riveistään. Tilanteita näkemättä veikkaisin, että näissäkin tapauksissa on enimmäkseen ollut kyse huonosta tuurista, vaikkakin kyseiset tilanteet olisi ehkä voinut pelata toisinkin. Ja älkää nyt kukaan vetäkö hernettä nenään siitä, että en ole kyseisiä tilanteita nähnyt, kunhan en nyt vain pienessä päässäni keksinyt yhtään syytä, miksi juuri näitä pelaajia olisi kesän treenimatseissa haluttu jollain tapaa teloa.

Toiseksi, jos Ässät olisi tosissaan nämä tilanteet kostaa, niin eiköhän asia olisi hoidettu jo runkosarjan aikana, ei tasaisen ja muutenkin valtakunnallista kiinnostusta herättävän pleijarisarjan aikana. En minä näe siinä mitään pahaa, että Grönvallia ollaan tökitty hieman normaalia enemmän ja koetettu muistuttaa taklauksestaan ympäri kauden. Se kuuluu olennaisena osana jääkiekkoon ja sillä halutaan myös antaa muillekin joukkueille merkkiä siitä, että meidän pelaajia ei kannata ainakaan väärin ottein taklata. Niin kauan kun muistutukset pysyvät pienenä tökkimisenä ja hieman normaalia kovempina puhtaina taklauksina, en näe Grönvallin muistuttamisessa mitään pahaa. Jos ja kun Mika Toivola ensi kaudella omaa suosikkijoukkuettani valmentaa, toivon myös Lukon pelaajien toimivan mahdollisissa vastaavissa tilanteissa tälläisellä tavalla, mutta tahallisia vahingoittamisyrityksiä en hyväksy missään tapauksessa.

Kolmanneksi, tämä pleijarisarja on nyt tilanteessa, jossa yksikin pieni virhe saattaa ratkaista koko sarjan kohtalon. Tämänkin varjolla Tapparan kannattaisi toimitusjohtajansa ja valmennusjohtonsa johdolla keskittyä vain ja ainoastaan siihen, miten joukkue voittaa tulevat ottelunsa. Näin ulkopuolisen ja kesälomaansa viettävän Lukko-fanin silmiin näyttää ainakin siltä, että kärpäsestä on tehty härkänen ja tiettyisiin tilanteisiin ylireagoitu todella paljon. Jatkoajasta luettujen kirjoitusten ja muutamien porilaisten jääkiekkofanien kirjoituksista ja huudoista saa kyllä sen käsityksen, että oikeus on tapahtunut noiden muutaman loukkaantumisen myötä, mutta se ei tarkoita sitä, että Ässien joukkue haluaisi voittaa tämän sarjan vastustajan avainpelaajia telomalla. Jos sille tielle lähdettäisiin, niin siinä häviäisi loppujen lopuksi kumpikin joukkue ja samalla jatkoon menevän joukkueen mahdollisuudet päästä finaaleihin olisivat selkeästi heikommat loukkaantumisten ja pelikieltojen takia.

On ikävää, että SM-liigan täytyy jälkikäteen alkaa tutkimaan esim. eilistä Forsbackan taklausta videolta. Jos sille linjalle lähdetään tulevaisuudessa, niin kyllä helvetin kova kiire tulee kurinpitäjällä olemaan ja työtä tullee riittäämään ympäri vuorokauden. Omasta mielestäni Mäntylän, Komarovin ja Forsbackan olisi kaikkien kuulunut selvitä ilman mitään ylimääräisiä rangaistuksia ja pelikieltoja. Tapparan tulisi nyt muistaa, että pelit ratkaistaan edelleenkin kentällä, eikä kabineteissa. Jääkiekko on laji, jossa sattuu ja tapahtuu paljon kaikenlaista, mutta ei tässä ottelusarjassa ole ainakaan vielä tapahtunut juurikaan mitään sellaista, mitä voitaisiin edes jollain tapaa törkeänä pitää. Pieni psyykkaaminen ja tökkiminen kuuluu asiaan, nyt pelataan pleijareita ja pelin hengen kuuluisi olla sen mukainen.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täältä kaikki sympatiat Ässille. Toisaalta Komarovin temppu oli hieman kyseenalainen. Forsbackan tapauksessa ei sen sijaan mielestäni tapahtunut rikettä, vaan G:llä oli huonoa tuuria.
 

tt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En ole erityisen innoissani, että Tappara tekee kurinpitäjälle selvityspyyntöjä. Pelit pitäisi pelata kentällä, eikä minulta löydy sympatiaa tämäntyyppiselle jälkipuinnille.

Kuitenkin, näissä useissa ikävissä tapahtumissa, joista Tappara on kärsinyt (ja kärsinyt Mäntylän tilanteessa jopa yhden ottelun verran vääryyttä mielestäni), piilee lopulta pohja sille, että Tappara etenee välieriin.

Tämä ei ole ensimmäninen kerta, kun Tapparan vire ja tsemppi perustuu sille, että luodaan selkeä "me vastaan tuomarit/vastustajat/lehdistö/muut" -asetelma. Tällaisessa asetelmassa Tappara on mielikuvani mukaan myös venynyt parhaimpaansa, kuten Rautakorven edellisellä valmennuskaudella.

Tiukka ja mielenkiintoinen sarja toistaiseksi ja tiukkoja vääntöjä vielä toivottavasti luvassa.

-tt
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
tt kirjoitti:
En ole erityisen innoissani, että Tappara tekee kurinpitäjälle selvityspyyntöjä. Pelit pitäisi pelata kentällä, eikä minulta löydy sympatiaa tämäntyyppiselle jälkipuinnille.

Kuitenkin, näissä useissa ikävissä tapahtumissa, joista Tappara on kärsinyt (ja kärsinyt Mäntylän tilanteessa jopa yhden ottelun verran vääryyttä mielestäni), piilee lopulta pohja sille, että Tappara etenee välieriin.

Tämä ei ole ensimmäninen kerta, kun Tapparan vire ja tsemppi perustuu sille, että luodaan selkeä "me vastaan tuomarit/vastustajat/lehdistö/muut" -asetelma. Tällaisessa asetelmassa Tappara on mielikuvani mukaan myös venynyt parhaimpaansa, kuten Rautakorven edellisellä valmennuskaudella.

Tiukka ja mielenkiintoinen sarja toistaiseksi ja tiukkoja vääntöjä vielä toivottavasti luvassa.

-tt


Muuten ihan jees, mutta meillä on vain 2 liigamitat täyttävää pakkia nyt käytössä. Kauppinen&Mäntylä. Joensuun koukun & Forsbackan taklausten jälkeen kun Sekä Puistolan että Grönvallin kaudet ovat ohi. Mäntymaa ja Koistinen toki ovat ihan ok pelanneet, mutta tuskinpa hyvä heiluu. Harmittavaa että juuri playoffien alla annettiin Halmekkin pois, olisi löytynyt käyttöä.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
axe kirjoitti:
Anna yksi hyvä syy miksi Tappara ei olisi voinut hävitä Lukolle muutoin kuin tahallaan.

Kysymys on mielestäni väärin aseteltu. Kuten nimimerkki Mane ennen erästä kuuluisaa Slovakian ja Ruotsin välistä olympiaottelua kirjoitteli, saman sarjan joukkuetta vastaan ei suinkaan tarvitse hävitä tahallaan, riittää vallan mainiosti, että ei vain yritä ihan täysillä voittaa. Vastustaja hoitaa loput.


Siihen vetoaminen, että Tappara on nyt Ässiä vastaan vaikeuksissa, on silkkaa jälkiviisastelua (en tarkoita tällä axea). Paikalliskohtaamiinen olisi pienentänyt kotiedun merkitystä (sen samaisen kotiedun, joka voi osoittautua Tapparalle puolivälieräsarjassa kultaakin kalliimmaksi) sekä hämmentänyt soppaa ylimääräisellä mentaalisella muuttujalla, vaikkei Ilves paperilla Ässiä kummempi vastustaja olisi ollutkaan. Ennakkosuosikin intresseissä on luonnollisesti aina pyrkiä mahdollisimman tiiviisti rajaamaan ratkaisu materiaalisten voimasuhteiden piiriin ja täten minimoimaan satunnaistekijöiden merkitys.

Siitä nyt puhumattakaan, että paikka kolmen sakissa olisi ollut hyödyllinen myös taloudellisesti, suuremman välieräkotietutodennäköisyyden toivossa sekä Kärppien välttämiseksi ennen finaaleja. Puolestaan fanien kannalta Ässät sopi luultavasti monille ihan siksi, että Ilveksen "välttäminen" eliminoi sen skenaarioista kammottavimman, oli tämä kuinka epätodennäköinen tahansa.

Niin, pienintäkään varsinaista todistetta itselläni ei asian tiimoilta ole, eli totuus voi olla kumpi tahansa, mutta kyllähän Tapparan päätöskierroksen toiminnassa niin sanoaksemme palaneen käry haiskahti. Sinänsähän siinä ei ole mitään väärää eikä mussuttamista, eihän Tapparaa voida vaatia pelaamaan itselleen "turhaa" peliä tosipelien kynnyksellä täysillä vain spekulaatiot hiljentääkseen, kun kaiken huipuksi tappio - kuten axe kirjoitti - olisi voinut tulla Lukkoa vastaan joka tapauksessa.



Ranger
 

jakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
super kirjoitti:
Turhaa haukkua porilaisia tarkkailuluokan apukoululaisiksi. Siitä nautitaan. Ässät on nyt jätkälauma, liigan musta lammas, kaikkien hyljeksimä ja kuitenkin kaikki nauttii kun Porin omat pojat repii, taistelee, taklaa, tappelee, tökkii ja vittuilee.

Täysin samaa mieltä, kaikki pelaa sillä tyylillä millä tulee tulosta. Musta turha lähteä sille tielle että pelaako joukkue A rumasti ja B kauniisti. Taitoluistelu on arvostelulaji, jääkiekko ei.

Ainoa mikä merkitsee on se ,että pyritään voittoon niillä keinoin mitkä tuomari sallii ja avuilla joita joukkueesta löytyy! Lopultakin on vain merkitys sillä kuka voitaa eikä sillä että miellytetään vastustajaa ja vastustajan faneja.

Ja loukkaantumisia sattuu aina, se on fakta, ja toisaalta sen jälkeen se on saivartelua oliko taklaus puhdas vai ei, vai täysi vahinko. Keskimäärin molemmat joukkueet taklaavat yhtä paljon pelissä, ja se on osa peliä että joskus sattuu myös itseään. Ylilyönnit on sitten asia erikseen!

Sillä spekuloinnilla ei kenenkään murtunut nilkka parane, että pitääkö antaa pelikieltoa 2 vai 10 peliä tai ei mitään. Tuskin kukaan loukkaantunut pelaaja sillä edes vaivaa päätään...siitä raivoaa eniten pikkutakkimiehet ja me fanit!
 

tt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
eagle kirjoitti:
Muuten ihan jees, mutta meillä on vain 2 liigamitat täyttävää pakkia nyt käytössä.
Näinhän asia toki on, mutta uskon silti (ehkä turhankin jääräpäisesti), että Tappara pystyy vielä taistelemaan itsensä välieriin, missä kyyti sitten voikin olla kylmempää.

Nyt vaaditaan ilmeisesti tasonnostoa Pukalta ja Whitelta sekä hyviä otteita Mäntymaalta. (Sanon ilmeisesti, koska olen näistä otteluista nähnyt vain tuon televisioidun eli en tarkemmin osaa sanoa kaverien otteista kentällä.)

Asiasta paremmin tietävät voisivat kertoa, olisiko A:ssa joku potentiaalinen pakki paikkaamaan loukkantuneita.

-tt
 

jakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
tt kirjoitti:
Asiasta paremmin tietävät voisivat kertoa, olisiko A:ssa joku potentiaalinen pakki paikkaamaan loukkantuneita.
-tt

No Koistisen Matti, joka on jo ollut mukana parissa pelissä. Mutta sitten menee jo munkin nimilista aika vähäiseksi.
 

Kyylä

Jäsen
super kirjoitti:
Huono tuuria.

Nimenomaan! Tapparan huono tuurihan selittäkin kaiken. Vahingossa Lehtoa ajettiin ja vahingossa kaksi runkopakkia loukkantuu. Kaikki selitettävissä vahingoilla ja huonolla tuurilla. Tuukka sen sijaan on kentän suuri sika, joka todennäköisesti seuraavassa pelissä tulee kädet ylhäällä joka tilanteeseen ja yrittää rampauttaa mahdollisimman monta Ässää Hakametsän antaessa samalla raikuvia suosionosoituksia.
 

jakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyylä kirjoitti:
Nimenomaan! Tapparan huono tuurihan selittäkin kaiken. Vahingossa Lehtoa ajettiin ja vahingossa kaksi runkopakkia loukkantuu. Kaikki selitettävissä vahingolla.

Huonoa tuuria tai ei, mutta ei me saada Puistolaa ja Retea askiin vaikka koko Ässien joukkue tunnustais ja pyytäis anteeksi.

Paras tapa on "kostaa", että otetaan pari voittoa ja näytetään sitten pitkää nenää!

Ps. Ennen kuin saan kaikki Ässä-fanit kimppuuni en tarkoitannut että ainakaan molempiin loukkaantumisiin olisi mitään sellaista tunnustettavaa... ;)
 

Kyylä

Jäsen
jakke kirjoitti:
Huonoa tuuria tai ei, mutta ei me saada Puistolaa ja Retea askiin vaikka koko Ässien joukkue tunnustais ja pyytäis anteeksi.

Aivan. Mutta huvittaa tämä rinnakkaistodellisuus, jossa Ässäkannattajat haluavat väkisten elää.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyylä kirjoitti:
Nimenomaan! Tapparan huono tuurihan selittäkin kaiken. Vahingossa Lehtoa ajettiin ja vahingossa kaksi runkopakkia loukkantuu. Kaikki selitettävissä vahingoilla ja huonolla tuurilla. Tuukka sen sijaan on kentän suuri sika, joka todennäköisesti seuraavassa pelissä tulee kädet ylhäällä joka tilanteeseen ja yrittää rampauttaa mahdollisimman monta Ässää Hakametsän antaessa samalla raikuvia suosionosoituksia.

Ei kai paniikki ole iskenyt, kun Tappara ei niin vaan kävelekään tästä jatkoon? 95% Ässien kannattajista on todennut tuon Mäntylä-tapauksen vahingoksi. Tappara on laittanut tällä kaudella kolme Ässien pelaajaa lasarettiin, Ässät kaksi Tapparan pelajaa. Eilenhän Lehto yritti omalla toiminnallaan saada Ässille jäähyjä. Kannattaisiko myös Tappara-fanien olla enemmän huolestuneita siitä, että eilen Ässät oli jokaisella osa-alueella parempi?
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Kyylä kirjoitti:
Nimenomaan! Tapparan huono tuurihan selittäkin kaiken. Vahingossa Lehtoa ajettiin ja vahingossa kaksi runkopakkia loukkantuu. Kaikki selitettävissä vahingoilla ja huonolla tuurilla. Tuukka sen sijaan on kentän suuri sika, joka todennäköisesti seuraavassa pelissä tulee kädet ylhäällä joka tilanteeseen ja yrittää rampauttaa mahdollisimman monta Ässää Hakametsän antaessa samalla raikuvia suosionosoituksia.

Ajatusten Tammerkosket iskevät jälleen. Mika Saukkonenkin jo ehti laatia "mainion" vahinko-kolumninsa, hyvä että tulitukea miehelle löytyy myös Tampereen suunnasta. Tappara-fanien tuska on ilmeisesti hirveä, kun Ässät ei ollutkaan samanlainen suupala kuin runkosarjassa.

Paappanen ehti kantaa Ässien paitaa pari hassua matsia. Mutta kun patapaita vedetään letkuihin, tulee kuitti aina.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Kyylä kirjoitti:
Aivan. Mutta huvittaa tämä rinnakkaistodellisuus, jossa Ässäkannattajat haluavat väkisten elää.

Rinnakkaistodellisuus jossa myönnetään Mäntylän tapaus vahingoksi. Rinnakkaistodellisuus jossa Grönvall saa arvostusta miehekkäästä toiminnastaan peleissä Paappasen ajelun jälkeen. Rinnakkaistodellisuus jossa Forsbacka taklaa puhtaasti pelin ollessa käynnissä.

Sen rinnakkaistodellisuuden vaihtoehtona on Tapparalainen todellisuus, jossa Komarov yrittää saalistaa Lehtoa ninjapotkuilla. Todellisuus jossa Grönvall on ajeltu vihellyksen jälkeen selkään. Todellisuus jossa Joensuu on hakannut mailalla Puistolan sairaslomalle.

I rest my case.
 

Kyylä

Jäsen
Blackie kirjoitti:
Ei kai paniikki ole iskenyt, kun Tappara ei niin vaan kävelekään tästä jatkoon? 95% Ässien kannattajista on todennut tuon Mäntylä-tapauksen vahingoksi.

Täysi paniikki päällä kaikilla. Jäi vaan epäselväksi, että mikä on tuon gallupin virhemarginaali? 90% kenties...
 

jakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Suotakoon porilaisille pullistelu, sillä heillä on monen vuoden ajan tullut kuivaa kautta pleijareiden suhteen. Enkä tarkoita sillä sitä, ette silloin saa hehkuttaa kun on siihen mahdollisuus.
Mutta uskallan väittää että, tämä sarja ei ole lainkaan ohi. porilaiset huomioikaa että kellä se kotietu vielä onkaan, eli ei paniikkia ainakaan Tampereella... ;)
Toimiva resepti Tapparalle on se vanha tuttu, jalat liikkeelle, lätkää reppuun ja sekaan tukku puhtaita pommeja ....mutta nyt tarvitaan myös meidän fanien 101% tukea ja ääntä halliin! Eli nyt kaikille se tapparasydän kaikille mukaan!

Ps. Yleensä on vaara että pilkka osuu omaan nilkkaa, kun pitää alkaa ilkkumaan toisen loukkaantumisille. Minä en ainakaan toivo yhdenkään ässäpelurin loukkaantumista, mutta olenkin tapparalainen.
 
Viimeksi muokattu:

U2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & anyone against russia...
Major Julli kirjoitti:
Rinnakkaistodellisuus jossa Grönvall saa arvostusta miehekkäästä toiminnastaan peleissä Paappasen ajelun jälkeen.

Kumma että arvostusta tuosta miehekkäästä toiminnasta alkoi tulla vasta sen jälkeen kun huomattiin Grönvallin kauden olevan paketissa.
 

Levonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
axe kirjoitti:
Kun olet niin varma että Tappara hävisi Raumalla tahallaan, niin mikä on selitys sille, että kärkisijoista yhtä lailla kamppaillut HPK sai Raumalta mukaansa myös vain yhden pisteen kolmanneksi viimeisessä pelissä? Entä hävisikö SaiPa kotonaan tahallaan Lukolle toiseksi viimeisellä kierroksella, että pääsisi aloittamaan playoffit ekan kierroksen matseilla TPS:ää vastaan?

Anna yksi hyvä syy miksi Tappara ei olisi voinut hävitä Lukolle muutoin kuin tahallaan. Katso joukkueen saldoa sen viimeisistä runkosarjapeleistä ja kerro miksi he pelasivat myös ne muut ottelut niin huonosti. Onko Rautakorven taktinen silmä niin loistava, että hän näki muiden joukkueiden esitykset ja sijoitukset jo viikkoja etukäteen? Eikö häviölle voi olla syynä vain se, että Tappara pelasi paskasti - eihän se vieläkään pelaa järin hyvin ja nyt ollaan sentään tosipeleissä.

Paikalla olleet tuttavani kertoivat Tapparan pelanneen aivan puolivaloilla ilman mitään kunnon yritystä. Avopaikoista kiekot plekseihin, outoja kiekon menetyksiä, löysää puolustusta jne. jne.

Onhan tällaista ennenkin tapahtunut. Eikä tämä varmaan aluksi tuntunut edes huonolta valinnalta. Kyllä Tapparafanien leirissä hehkutettiin helppoa ylikävelyä Ässistä.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyylä kirjoitti:
Täysi paniikki päällä kaikilla. Jäi vaan epäselväksi, että mikä on tuon gallupin virhemarginaali? 90% kenties...

Olet näköjään provo-linjalla. Jatka valitsemallasi tiellä. Toki onhan se niin, että jos kolme Ässä-fania jaksaa kirjoittaa monta viestiä siitä, että taklaus osui törkeästi päähän, niin tottakai se jää paremmin mieleen kuin se enemmistö, joka toteaa tapahtuneen vahingoksi.
 

Levonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Major Julli kirjoitti:
Rinnakkaistodellisuus jossa myönnetään Mäntylän tapaus vahingoksi. Rinnakkaistodellisuus jossa Grönvall saa arvostusta miehekkäästä toiminnastaan peleissä Paappasen ajelun jälkeen. Rinnakkaistodellisuus jossa Forsbacka taklaa puhtaasti pelin ollessa käynnissä.

Sen rinnakkaistodellisuuden vaihtoehtona on Tapparalainen todellisuus, jossa Komarov yrittää saalistaa Lehtoa ninjapotkuilla. Todellisuus jossa Grönvall on ajeltu vihellyksen jälkeen selkään. Todellisuus jossa Joensuu on hakannut mailalla Puistolan sairaslomalle.

I rest my case.

Tapparafanien silmissä Jesse Joensuu suoritti mailansa lavalla monivaiheisen ja hyvin suurta kirurgista kokemusta vaativan leikkauksen Pasi Puistolan nivusseutuun irroittaen huolellisesti ison lähentäjälihaksen kiinnikkeistään. Ja tämä kaikki pelin tuoksinnassa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Hohhoijaa, eiköhän aleta kaikki jo keskittyä seuraavaan peliin? Kieltämättä Ässien saumat ovat nyt paremmat kuin koskaan - siis sitä tarvittavaa vierasvoittoa ajatellen. Silti tulee suunnattoman paha olo jo pelkästä ajatuksesta, että suurin toivein odotettu torstain peli kääntää tilanteen jälleen päälaelleen. Henkinen yliote on kyllä selkeästi Ässillä, mutta joku helppo Tapparalle avausmaaliksi, niin taas ollaan ahdingossa. Olivat Ässien otteet sitten oikeita tai vääriä, näkyy hermostuneisuus Tappara-leirissä selvästi. Kuinka paljon toimitusjohtajan sekoilut vaikuttavat pelaajiin, on toki arvoitus. Ässien kannalta ihannetilanne olisi tietysti se, että Tappara rupeaa vähän jo pelkäämään. Sanomattakin on selvää, että mikäli Ässät torstaina voittavat, alkaa tamperelaisilla olla huonompi käsi. Toisaalta Ässät ei pelaa yleensä parhaimmillaan suosikkina, mikä Ässät kiistatta olisi - jos lauantaina oltaisiin 3-2 johtoasemassa. Näkyisikö kokemattomuus mailan puristamisena?
En lähde ottamaan kantaa siihen, valitsiko Tappara tietoisesti Ässät vastustajakseen, mutta alkaa olla selvää, että Ässiin kaatuivat mestaruushaaveet - mentiin jatkoon tai ei. JOS Tappara hävisi tahallaan Lukolle runkosarjan lopussa, on jo kristallinkirkasta, että "Ruotseja" ei onnistuttu tekemään.

Edit: Ei perkele, ei näytä Canal torstain peliä, ei..Kiitos taas "Brändille"
 
Viimeksi muokattu:
Levonen kirjoitti:
Paikalla olleet tuttavani kertoivat Tapparan pelanneen aivan puolivaloilla ilman mitään kunnon yritystä. Avopaikoista kiekot plekseihin, outoja kiekon menetyksiä, löysää puolustusta jne. jne.

Tuo kuvaa Tapparan peliä melkein kaikissa runkosarjamatseissa. Vain parissa kärppäpelissä oli kovempaa menoa - sitä tarvittaisiin varmaan taas.
 

axe

Jäsen
Levonen kirjoitti:
Paikalla olleet tuttavani kertoivat Tapparan pelanneen aivan puolivaloilla ilman mitään kunnon yritystä. Avopaikoista kiekot plekseihin, outoja kiekon menetyksiä, löysää puolustusta jne. jne.

Mää oon ollut katsomassa suurimman osan Tapparan peleistä tällä kaudella ja tuo kuvaus osuu 90 prosenttiin joukkueen peleistä tammikuun jälkeen. Ei tuo ole yhtään mikään todiste tahallaan häviämisestä. On vain haluttu nähdä asia niin, jolloin tosiaan jokainen lepsuilu on ikään kuin "todiste" sille omalle näkemykselle.

Edelleen, Lukko otti kolmesta viimeisestä pelistään kolme voittoa (kahdeksan pistettä) ja vastassa HPK, SaiPa ja Tappara, jokaisella niistä edelleen vielä panosta sijoitusten suhteen. Tapparanko niistä ainoana on mahdotonta hävitä pudotuspeleistä jääneelle Lukolle muuta kuin tarkoituksella?
 

susi

Jäsen
nikolaimakarov kirjoitti:
En kannata jeesustelua enkä kostoiskuja, mutta pientä ymmärrystä porilaisille suosionosoituksille: juuri Janne Grönvallin taklaus lopetti Tero Paappasen peliuran viime syksynä. Tämä tapahtui harjoitusottelussa, ja on ehkä siksi saanut jäädä suurelta julkisuudelta rauhaan. Grönvallin nilkka paranee, mitaleja jaetaan niille, joille ne kuuluvat, mutta Paappanen kärsii tietääkseni edelleen aivotärähdyksestä jonka sai kun lehti oli vielä puussa! Se on kohtuutonta.

Mun käsitykseni mukaan Tero Paappasen peliura on kaikkea muuta kuin ohi. Ässät ja Paappanenhan purkivat keskinäisen sopimuksensa ja tämän jälkeen kaveri on siirtynyt pelamaan Itävaltaan.

Ja vielä kysymyksenä. Et kannata kostoiskuja mutta ymmärrät kuitenkin porilaisten kostonhalun Grönvallia kohtaan?

Itse puolivälieräsarjaan liittyen, kaikki on mennyt aikalailla siten kuten ennalta olin kaavaillutkin. Mitä todennäköisemmin ratkaisu tapahtuu vasta 7. ottelussa ja se olikin ennalta tiedossa, että juurikin tämä puolivälieräsarja tulee olemaan tasaisin ja tunnelmaltaan kiihkein. Ässät on käyttänyt kaikki keinonsa häikäilemättä hyväkseen ja siinä myös ovat täysin onnistuneet. Tapparan pakiston yllättävät loukkaantumiset eivät loppujen lopuksi ole olleet kovinkaan yllättäviä. Pisteenä iin päällä, myös kurinpitäjä Muukkonen on sekoittanut Tapparan peliä järjettömällä Mäntylä-tapauksen ratkaisullaan.

No, huomenna on taas uusi päivä ja Tapparan pitää keksiä jotain uusia teesejä voittaakseen. Koska se joka huomisen pelin voittaa, tulee myös voittamaan koko sarjan. Tärkeintä olisi tietysti pitää jäljellä olevat pakit ja molari pelikunnossa mutta se voi tietysti olla varsin hankalaa.

Kivenmäki on saanut tehdä liikaa pisteitä tässä sarjassa ja ehkä Rautakorpi voisi miettiä pitäisikö nyt tehdä jotain erilaista. Yksi vaihtoehto on laittaa Viinaset ja Mäkiset puolustamaan kokoajan tätä patapaitojen ykkösketjua mutta toisaalta, Rautakorven aikana se neljän kentän dieselmäinen jyrääminen on onnistunut keskimääräistä paremmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös