Puolivälieräsarja Tappara - Ässät

  • 104 890
  • 709

Tuamas

Jäsen
Tappara voitti vain ja ainoastaaan Rönnin ansiosta. Toki hienoa, jos/kun Tapparavanit osaavat tästä täysin tissein nauttia.
Toki joukkueella jonka pelisysteemi on jo useamman vuoden perustunut kiekollisen ja kiekottoman pelaajan estämisiin, on varmasti totuttu siihen, ettö kahvaamallakin on kiva voittaa.

Edelleen, miksi Ässien kolmas maali hylättiin? Tilanteessa ei ollut Ässä-pelaajia likimainkaan, kun kiekko oli jo maalissa. Miksei maalia hyväksytty tai edes annettu jäähyä maalin siirtämisestä?
Lisäksi, miten voi viheltää Kivenmäelle jäähyn päähän kohdistuneesta taklauksesta, joka ei edes osu?
Rönn oli muutenkin niin luokattoman huono, että talot ja autot olisivat palaneet jos kärsijänä olisi ollut kahvara.
 

Viskikossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Teppo Numminen ja Ville Nieminen
Tuamas kirjoitti:
Tappara voitti vain ja ainoastaaan Rönnin ansiosta.
Rönn oli muutenkin niin luokattoman huono, että talot ja autot olisivat palaneet jos kärsijänä olisi ollut kahvara.

Ei tähän muuta voi sanoo, kun että cry me a river.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei se nyt Rönniin kaatunut. Mielestäni Ässien ei tarvinnut esitystään hävetä. Kyllä tuosta sarjasta voittoja tulee. Kaikki näkivät että kyllä siellä ihan maalipaikkoja oli. Kummankaan joukkueen ylivoimat eivät toimineet parhaalla tavalla. Ässien kiekon ylöstuonti oli pitkän heittämistä päätyy. Odottiko joku että playoffeissa Ässät ottaisivat vähemmän jäähyjä ? Itse en ainakaan sitä odottanut.

Forsbackan peli kuten koko nelosen peli oli mahtavaa. Aina kaatui kun mentiin. Vain kerran Mäkinen pääsi kuittaamaan hyvin.

Lauantai, Isomäki, tupa täynnä ja alla jo nyt onnistunut kausi. Antaa palaa.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
En nyt lahtisi ihan Tukku-Jukka-linjalle taloja polttelemaan tuomarin takia. Esitys oli ajoittain todella surkea, mutta ei voi mitn. Tuohon yllaolleeseen kuvasarjaan voisin kommentoida (ulkomuistista) ainakin pari kuvaa.

Peltosen saama jaahy oli aiheesta, kuulin kylla pari "sukellus"-huutoa porilaiskatsomosta. Haki perstaklausta, mutta oli metrin jaljessa, selva homma. Tuo Nickersonin koukku tuli taas tilanteessa, jossa Hancock oli nousemassa yksin maalille. Nickerson teki ainoan jarkevan tempun siina kohtaa eli esti maalin tekemisen koukulla, josta sai myos jaahyn. Aiheesta tuli.

Myohemmin esitetty kuva Tapparan estopelista kertoo tosiaan enemman. Tuollaisista tilanteista ei jaahyja vihelleta, varsinkaan, kun ei tuollaisessa puristuksessa paase edes kuolevaa joutsenta esittelemaan...

Mutta tuomariin ei peli kaatunut. Paremmalla tuurilla peli olisi kaannetty Poriin ilman muuta. No, tuuri kuuluu pelin luonteeseen, ja lauantaina kaikki on toisin. Tappara selvisi varoituksella eli sai hoidettua voiton kotiin vaikeuksien kautta. Harmi, mutta sarja on pitka. Voittoja tulee viela.

Kolmas era oli muuten selkeasti paras era Tapparan pojilta. Nakisin muutoksen tulleen nimenomaan Tapparan suunnalta, Assat jaksoi painaa loppuun asti.

Olen ylpea joukkueeni vieraspeli-ilmeesta. Tasta on hyva jatkaa...
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
No niin, ensimmäinen osaottelu meni Tapparan miehille, siitä vilpittömät onnittelut. En kiireiltäni ehtinyt peliä seuraamaan, oli pakollista menoa, mutta näin siltikin sanoisin, notta mitenkään maanraon masennukseen en vaipunut luetun ja kuullun perusteella. Ihan Tappara-mielisetkin ihmiset sanoivat, että lauantainakin on kotivoitto, jos Tappara jatkaa samalla linjalla. Tosin näkisin, että tämä on juuri yksi Rautakorven vahvuuksista, ainakin ollut. Nyt jäämme mielenkiinnolla odottamaan, mitä tapahtuu. Väitän, että mikäli muutosta ei näy, pata on vahvoilla tästä tappiosta huolimatta. Yhdellä voitolla ei kuitenkaan vielä välieriin mennä.

Tämä oli vasta osataistelu. Nyt täytyisi vain tulla puheista tekoja, esim. jäähyjen suhteen. Jos linja on tiukka, silloin on pelattava sen mukaan. Itku linjasta ei sinänsä enää kyllä hyödytä ketään, sen sijaan tulisi pelata sen mukaan. Toki tuomarivirheet varmasti puolin ja toisin herättävät tunteita kiivaissa peleissä. Jäähyjä pois lauantaiksi, jostain sellainen apinan raivo päälle (jota kyllä varmaan helpottaa Isomäen hornankattila), ja homma tasoihin.

Juusoa on ihan turha syytellä, uskon, että mies näyttää meille vielä, miksi on niin loistava kuin on. Huolimatta, jos ehkä eilen lipsui.

2-0 voitot Tapparalle olisi jo huolestuttavaa, mutta muistutan, että siitä on vielä mahdollista nousta. Tosin se on jo vaikeaa juurikin Tapparaa vastaan.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Täällä on näköjään provokilpailu ollut käynnissä. Yllättäen Tappara-leiristä lähti liikkeelle. Muaddid ei ole tainnut tähän ketjuun kirjoittaa yhtään viestiä, joka liittyisi edes vähän itse otsikkoon.

Ottelusarja on vielä käännettävissä, mutta se vaatii kauden parhaiden pelien pelaamista Ässiltä. Olen vakuuttunut siitä, että Pata osaa kääntää huomisen hurmoksen yleisön puolesta positiiviseksi lataukseksi. En usko, että menee yli. Voitto siitä ja maanantaina oltaisiin Tampereella tavallaan lähtöruudussa. Ensimmäisen pelin perusteella aika värikäs ja kuluttava sarja tulossa, tosin väristä vastaa lähes yksinomaan Ässät.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Bud kirjoitti:
Tähän alkuun, kiitos trollista.
Masentaa olla Ässä-fani yhden tappion perusteella? Jos näin olisi, ei täällä olisi yhtään Ässä-fania, eikä olisi missään muuallakaan.
Mistähän tämäkin itku mahtoi tulla?

Itku tuli siitä vanhasta faktasta että totuus sattuu eniten. No, me olemme kaikki inhimillisiä toimijoita, joten suotakaan närkästyminen heille psykologisena puolustusmekanismina.
 

A.P.Weinrich

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT, respect HIFK.
Sitten hieman asiaa lauantain lipputilanteesta eli aamun SK:ssa oli maininta että 5300/6500 lippua oli myyty torstai-iltaan mennessä, jäljellä on noin 200 lippua istumaan ja 1000 lippua seisomaan. Katsoin hieman millaisia paikkoja tuolla istumakatsomossa on vapaana mattimyöhäisiä varten, ja seuraavassa hieman tietoa/vinkkiä mahdollisille porilaisille/tamperelaisille lipunostajille:

Hyviä paikkoja löytyy katsomoista

A5 rivit 6-12, max. 5 vierekkäistä paikkaa (yleishyvä katselupaikka)
A1 rivit 6-12, max. 2 vierekkäistä paikkaa (hyvä katselupaikka Ässä-hyökkäyspäätyyn)
C5 rivit 1-4, max. 2 vierekkäistä paikkaa (hyvä katselupaikka Ässä-hyökkäyspäätyyn)
B5 rivit 9-19, max. 9(!) vierekkäistä paikkaa (hyvä katselupaikka Ässä-hyökkäyspäätyyn)
D4 rivit 6-13, max. 6 vierekkäistä paikkaa (hyvä katselupaikka Tappara-hyökkäyspäätyyn)

Muut vapaat paikat olivatkin sitten yksittäispaikkoja riveiltä 1-8 eräistä katsomonosista, poikkeuksena seuraavat vierekkäiset paikat:

D2 rivit 1-8 max. 4 vierekkäistä paikkaa (hyvä katselupaikka Tappara-hyökkäyspäätyyn)
A3 rivit 1-5 max. 3 vierekkäistä paikkaa (hyvä yleiskatselupaikka)

Eli kyllä niitä (vierekkäisiäkin) lippuja vielä löytyy, nyt kaikki liputtomat lipunostoon ja kannustamaan omansa voittoon lauantaina!
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Onkin kiintoisaa nähdä kuinka monta lippua Ässät ilmoittaa maksetuiksi, jos halli menee täyteen. Nimittäin ainakin eilen kun julkistettiin 4900 ja risat katsojamääräksi, niin oli siinä naurussa pitelemistä. Vai että halli olisi ollut n. 2/3 täynnä, kun todellisuus oli tasoa 4/5 tai 5/6.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
eagle kirjoitti:
Onkin kiintoisaa nähdä kuinka monta lippua Ässät ilmoittaa maksetuiksi, jos halli menee täyteen. Nimittäin ainakin eilen kun julkistettiin 4900 ja risat katsojamääräksi, niin oli siinä naurussa pitelemistä. Vai että halli olisi ollut n. 2/3 täynnä, kun todellisuus oli tasoa 4/5 tai 5/6.

Radio Porin selostajan Jussi Ahon mukaan paikalla oli todellakin enemmän kun tuo 4900 katsojaa. Mielenkiintoista. Olen ollut Tampereella katsomassa runkkaripeliä, jonka yleisömääräksi ilmoitettiin yli 5000, vaikka halli oli ehkä puolillaan. Kausikortit tietenkin lasketaan aina mukaan. Pleijareissa ilmeisesti ilmoitetaan näköjään alakanttiin.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
eagle kirjoitti:
Onkin kiintoisaa nähdä kuinka monta lippua Ässät ilmoittaa maksetuiksi, jos halli menee täyteen. Nimittäin ainakin eilen kun julkistettiin 4900 ja risat katsojamääräksi, niin oli siinä naurussa pitelemistä. Vai että halli olisi ollut n. 2/3 täynnä, kun todellisuus oli tasoa 4/5 tai 5/6.

Vaikka en tunnekaan Hakametsää niin hyvin, että pystyisin silmämääräisesti kunnolla arvoimaan yleisömäärää, tuntui tuo 4960 aika vähäiseltä...
Sanoinkin kaverille, että ehkäpä n. 6000 katsojaa on hallissa, kun pelkästään "huonoimmat" paikat D-päädyssä, alhaalla nurkissa olivat pääosin tyhjänä.

Lauantaina taas voi olla ihan hyvin, että vaikka Porissa on peli myyty "loppuun" jo aikaisin viikolla, jostain kumman syystä paikalla on vain n. 5500 katsojaa.. Jotenkin tuo homma vaan edelleen kusee, vaikka ollaan siirrytty nykyaikaan ja Lippupalvelun toiminnan alle. Ainakin kerran yhdestä "loppuunmyydystä" jäi vielä ainakin 700-800 lippua myymättä.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Olipa tunteikas ja varsin mukava peli. Välillä sai huutaa omilleen ja välillä vieraille. Omille tuli mouhottua pääasiassa siitä 5-3 yyveestä. Jestas sentään mitä perseilyä. Ei ollut missään vaiheessa Tapparan pelissä sitä mainostettua kiimaa, vaan kiima taisi jäädä jonkun huoran perseeseen ennen ottelua. Rautakorpi perkele, ennen ottelua ei anneta jätkille mitään Tatjaanaa.

Tuomari oli huono, mutta onneksi sentään suht tasapuolisesti. Ässät tulee häviämään tuolla taklauspelillään tämän sarjan. Se vie älyttömästi energiaa, jotta päästää tekemään niitä hyviä ja puhtaita taklauksia. Sitten kun hieman väsy tulee puseroon, niin ajoitus kärsii ja työnmäärä/ taklaus kasvaa liian isoksi. Väsy tuo alivoimaa joka taas kuormittaa lisää. Toki ymmärrän, että kova pelitapa on keino päästä peliin sisälle ja saada hyvä fiilis, mutta kolikolla on kääntöpuolensa ja se alkoi näkyä eilen kolmannen erän puolessavälissä. Kyllä Tappara jaksaa ottaa niitä niittejä vastaan, antaa tulla vaan.

Mielenkiintoinen episodi käytiin Mäkisen ja Nickersonin välillä, kun peli oli poikki. Mäkinen aukoo päätään ja alkaa liukua kohti Mattia joka puolestaa aukoo päätään. Sitten Matt tekee hartioillaan pienen hyökkäyseleen/peloittelueleen ( sen minkä Shaft tekee viimeisimmässä Hollywood versiossa siellä kahvilassa), mutta Mäkinen ei pelästykkään vaan jatkaa kohti Mattia. Matt tekee viisaasti ja hieman kääntyy antaen Markon luistella ohi. Mäkisen idea oli ottaa turpaansa ja kovaa, mutta samalla saada Matt pois Ässärivistä muutamaksi peliksi. Se on kovuutta se.
Molemmilta kavereilta jäätävä suoritus.
 
Viimeksi muokattu:

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Tuamas kirjoitti:
Tappara voitti vain ja ainoastaaan Rönnin ansiosta. Toki hienoa, jos/kun Tapparavanit osaavat tästä täysin tissein nauttia.
Toki joukkueella jonka pelisysteemi on jo useamman vuoden perustunut kiekollisen ja kiekottoman pelaajan estämisiin, on varmasti totuttu siihen, ettö kahvaamallakin on kiva voittaa.

Voinhan sen näinkin nähdä. Rönn kun vihelteli vain osan Ässien estämispelistä, vaikka Tappara pelasi edelleen jostain syystä vain puolivaloilla. Millaiset ovat jäähytilastot, kun Tappara mahdollisesti saa luistimiinsa hieman liikettä?

Ratkaisuhan on siinä, pystyykö Ässät parantamaan peliään? Tapparalle riitti ensimmäisen osa-ottelun voittoon puolivillainen esitys. Reserveissä on varaa parantaa. Entä Ässillä? Ykkösketjua kuormitettiin jo ensimmäisessä osa-ottelussa hurjasti. Jossain vaiheessa jalka alkaa varmasti painaa. Porin pelissä on jo Ässilläkin hieman paineita. 0-2 tappioasemasta on minkä tahansa joukkueen vaikea nousta, varsinkin kun vastassa on perusvarma kahva....
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Major Julli kirjoitti:
Itku tuli siitä vanhasta faktasta että totuus sattuu eniten. No, me olemme kaikki inhimillisiä toimijoita, joten suotakaan närkästyminen heille psykologisena puolustusmekanismina.

Niin eihän täällä Tappara-leirissä tarvitse itkeä muusta kuin oman joukkueen järkyttävästä alisuorittamisesta viimeisen 3 kuukauden ajalta.

Vai tarkoitit ilmeisesti JATKOAJAN Ässä-fanien iänikuista kitinää ja vikinää tuomaripelistä (lueppa nimimerkki Tuamaksen itkuvirsi tässä ketjussa), aikansaelänyttä itkua kahvakiekosta (jokaikisen Ässien Tapparalle häviämän pelin jälkeen, ja niitä on TODELLA paljon viimeisen 50 vuoden ajalta) Janne Grönvallista (koittakaa nyt jo päästä yli siitä, elämä jatkuu ja kesä tulee sinne Poriinkin ja Paappanen on hengissä) ja hiekkalaatikkouhoamista Forsbackan tyylisten pelaajien "kovuudesta" ja vastaavasti taas marttyyrimaista hammastenkiristelyä kun taas joku kääminsä polttanut porilaisikoni pahoinpitelee mailaansa kaukalon reunaan ja jääkiekkoileva Suomi naureskelee myötätuntoisesti porilaiselle hulluudelle?

TÄTÄ itkuako tarkoitit puhuessasi "puolustusmekanismeista"? Elämä sattuu vähemmän kun voi syyttää Tapparaa ja Tukka-Jukkaa ynnä muita demonisia voimia omasta kurjuudesta? Jos näin on, luovutan mielelläni suosikkijoukkueeni porilaisen mielenterveystyön tukipilariksi. Olkaa hyvä ja jatkakaa.

Mutta, lauantaina jatketaan. Pataa viedään taas kaukalossa ja keskustelupalstoilla - niin kuin aina.

muaddib
 

Levonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ihan kelpo esitys Ässiltä. Vähän kovempaa toki pitäisi pelata mutta tuomarilinja oli niin tarkka ettei ilmeisesti uskallettu taklata kunnolla. Tappara pelasi hyvin omilla aseillaan mutta yllättävän hyvin pata pystyi vastaamaan siihen sumppuun.

Rönn epäonnistui tehtävässään odotetusti, se ei ollut yllätys. Ikävä vain, että tässä pelissä tulos olisi voinut olla eri jos tuomari olisi ollut ammattilainen.

Lauantaina tasoitetaan sarja, se on saletti.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
tombraider kirjoitti:
Mielenkiintoinen episodi käytiin Mäkisen ja Nickersonin välillä, kun peli oli poikki. Mäkinen aukoo päätään ja alkaa liukua kohti Mattia joka puolestaa aukoo päätään. Sitten Matt tekee hartioillaan pienen hyökkäyseleen/peloittelueleen ( sen minkä Shaft tekee viimeisimmässä Hollywood versiossa siellä kahvilassa), mutta Mäkinen ei pelästykkään vaan jatkaa kohti Mattia. Matt tekee viisaasti ja hieman kääntyy antaen Markon luistella ohi. Mäkisen idea oli ottaa turpaansa ja kovaa, mutta samalla saada Matt pois Ässärivistä muutamaksi peliksi. Se on kovuutta se.
Molemmilta kavereilta jäätävä suoritus.
Nickerson on katos syönyt rauhoittavia jo olympiatauosta saakka. Ei se tuommoiseen mene vaikka eilen saikin pari jäähyä pelkän nimen perusteella.

Rönn oli kyllä luokattoman paska eilen, mutta uutta matoa koukkuun huomenna. Toivottavasti Ässät silti voittaa oman pelin ansiosta eikä tuomari ratkaise peliä kuten Rönn (tuskin Kruus siihen syyllistyy)
 

tsei_tsei

Jäsen
Temp kirjoitti:
IS:ssä vai Iltalehdessä oli listattu Ässien ja Tapparan ykköskentän +/- tilasto. Mielenkiintoista huomata miten heikoilla Tapparan pistemiehet oli tehopörssissä:

Tappara: (5 parasta pistemiestä)
Petri Kontiola +2
Quinn Hancock +3
Timo Vertala -1
Pasi Puistola +10
Janne Ojanen -1

Ässät:(5 parasta pistemiestä)
Marko Kivenmäki +10
Kristian Kuusela +11
Aki Uusikartano +15
Rob Hisey +5
Pasi Peltonen +9


Tuolla perusteella Tapparan pistemiehiä vastaan pelaamaan Padan nelonen ja verkot tötterölle. Padan nelonen on kuitenkin pystynyt pyörittämään viime peleissä mukavan näköisesti peliä ja tuntuu, että Tapparan pistemiehille maaleja tehdään todella paljon.

Tässä luetaan kyllä hieman väärin näitä tilastoja. Tapparan pistemiehiä vastaan ei kyllä tehdä mitenkään poikkeuksellisen paljoa maaleja, vaan Tapparan tehomiehet tekevät vaan helkkarin suuren osan pisteistään ylivoimalla. Jos katsotaan miinusmaaleja, niin päädytään seuraavaan:

Tappara
Kontiola -25
Hancock -25
Vertala -25
Puistola -20
Ojanen -20

Ässät
Kivenmäki -28
Kuusela -23
Uusikartano -20
Hisey -17
Peltonen -25

Eli aika samoissa ollaan. Kivenmäen minuuteilla ja kyttäämisellä miinukset ovat oletettavia. Tapparassa vastaava pelaaja on ehkä Vertala. Muuten menee aika tasan, vaikka Puistola erottuu edukseen, kun huomioidaan vastuu, tehot ja miinukset. Hiseyllä on jonkin verran vähemmän otteluita, mutta miinustahti samaa luokkaa.

Tuossa +/- -tilastossa näkyy siis se, että Tappara tekee enemmän tehoja ylivoimalla. Tapparan ylivoimat 373 ja 64 maalia. Ässillä 374 ja 48.
 

scorpion

Jäsen
Suosikkijoukkue
KIRVES & PATAsydän 4EVER
"KAHVAUS" "KOUKKU" "KOUKKU" "KAHVAUS" "KOUKKU" "KAHVAUS"
On tainnu Ässäläisillä jääny copypaste päälle menneiltä vuosilta tai muiden joukkueiden keskustelupalstoilta kun ei osaa parempaa keksiä jolla sais ees vähän sympatioita tappiolle.

Ässien hylätty maali:
Jos joku Ässäläinen (tuamas&JanJ esim.) joka tällä palstalla kirjoittelee väittää että toi Ässien hylätty maali ois pitäny hyväksyä... niin vois kysyä näiltä kirjoittajilta että ootteko koskaan ollu katsomassa jääkiekkoa tai ootteko perehtyny lajin sääntöihin??? Ässien ja Tapparan pelaajat olivat ajautuneet Lehtoo päin... maali siirtyy ja sit vasta Ässien laukoja laukoo kiekon maaliin...

Nickersonin huitominen ekassa erässä
Jos mailan iskee kaverin pohkeille, maila poikki, kaveri (stutzel) talutetaan jäältä...

Kivenmäen jäähy
Oli Rönniltä ehkä ylimitoitettu rangaistus pelin kohtaan (muutama minuutti ennen loppua) nähden, mutta vois se Marko-poikakin miettiä tossa kohtaa peliä kannattaako taklata puhdasti vai mailalla poikittain kaveria päähän
 

JanJ

Jäsen
scorpion kirjoitti:
niin vois kysyä näiltä kirjoittajilta että ootteko koskaan ollu katsomassa jääkiekkoa tai ootteko perehtyny lajin sääntöihin???
Olen nähnyt yli tuhat peliä paikanpäällä, pelannut parisataa ja ollut penkin takana muutamassa kymmenessä. Videoltakin on tullut katsottua satoja otteluita. Mutta tuohon tilanteeseen eli hylättyyn maaliin en ole ottanut minkäänlaista kantaa.
 

Levonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
scorpion kirjoitti:
Nickersonin huitominen ekassa erässä
Jos mailan iskee kaverin pohkeille, maila poikki, kaveri (stutzel) talutetaan jäältä...

Joku Tapparafani täällä kerkesi jo aiemmin hehkuttamaan, että Stutzel on niin pelottava äijä ettei Nickerson uskalla antaa poikittaista maalin edessä... Sitä saa mitä tilaa.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
muaddib kirjoitti:
Niin eihän täällä Tappara-leirissä tarvitse itkeä muusta kuin oman joukkueen järkyttävästä alisuorittamisesta viimeisen 3 kuukauden ajalta.

Vai tarkoitit ilmeisesti JATKOAJAN Ässä-fanien iänikuista kitinää ja vikinää tuomaripelistä (lueppa nimimerkki Tuamaksen itkuvirsi tässä ketjussa), aikansaelänyttä itkua kahvakiekosta (jokaikisen Ässien Tapparalle häviämän pelin jälkeen, ja niitä on TODELLA paljon viimeisen 50 vuoden ajalta) Janne Grönvallista (koittakaa nyt jo päästä yli siitä, elämä jatkuu ja kesä tulee sinne Poriinkin ja Paappanen on hengissä) ja hiekkalaatikkouhoamista Forsbackan tyylisten pelaajien "kovuudesta" ja vastaavasti taas marttyyrimaista hammastenkiristelyä kun taas joku kääminsä polttanut porilaisikoni pahoinpitelee mailaansa kaukalon reunaan ja jääkiekkoileva Suomi naureskelee myötätuntoisesti porilaiselle hulluudelle?

TÄTÄ itkuako tarkoitit puhuessasi "puolustusmekanismeista"? Elämä sattuu vähemmän kun voi syyttää Tapparaa ja Tukka-Jukkaa ynnä muita demonisia voimia omasta kurjuudesta? Jos näin on, luovutan mielelläni suosikkijoukkueeni porilaisen mielenterveystyön tukipilariksi. Olkaa hyvä ja jatkakaa.

Mutta, lauantaina jatketaan. Pataa viedään taas kaukalossa ja keskustelupalstoilla - niin kuin aina.

muaddib

Joskus tulee hetki jolloinka jokaisen pitää todeta oma pienuutensa todellisen mestarin edessä. Se hetki ei ole nyt.

Porissa pystytään hyväksymään seuraavat faktat:
- Ässät on persaukinen pienseura
- Ässien kiekoton peli perustuu, varsinkin vieraissa, mailahäirintään ja estämiseen
- Ässät voivat hävitä joskus omaa huonouttaankin
- Tappara on Ässien isoveli mitä tulee pelisysteemiin

Sinulle suosittelen liittymistä kriitikin fundamentalisti-Tapparalaisten joukkoihin. Kukaan porilainen ei vedä mitään itkupotkukiiraaneikoskesta-raivareita jos joku Ässiä tölvii, sen sijaan Tapparan fanien joukosta näitä tosikkoja löytyy aina. Muistelepa Kiekkopesän kulta-aikoja ja erään nimimerkin vetäytymistä palstalta jouduttuaan "kunnianloukkauksen" uhriksi.

Palatakseni vielä aiheeseen "voitto hinnalla millä hyvänsä", jopa näkevä sokea P. Sihvonen huomasi Tapparan taktikoinnin runkosarjan lopussa. Linkki. Eihän tuossa mitään uutta tai ihmeellistä ole, se on vain Tapparan tyyli.

Tuli voitto meille tai teille, tyylipisteet jää meille.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
korkki kirjoitti:
Rönn oli kyllä luokattoman paska eilen, mutta uutta matoa koukkuun huomenna. Toivottavasti Ässät silti voittaa oman pelin ansiosta eikä tuomari ratkaise peliä kuten Rönn (tuskin Kruus siihen syyllistyy)
Nythän pitäisi jo kaivaa esiin ässäfanien "the kaavaa" vai toimiiko se edes toisinpäin?


Crapbag kirjoitti:
Jotenkin tuo homma vaan edelleen kusee, vaikka ollaan siirrytty nykyaikaan ja Lippupalvelun toiminnan alle. Ainakin kerran yhdestä "loppuunmyydystä" jäi vielä ainakin 700-800 lippua myymättä.
No, tuo tapaus taisi olla 03-04 kauden avausottelusta Ässät-Lukko(vai meneekö kausi oikein, no Ässät-Lukko matsi taannoin kuitenkin), jota taidettiin radiossakin ennakkoon hehkuttaa loppuunmyydyksi. Homma taisi mennä siten että lippupalvelu myi lippunsa ja ovelle jätettiin osa, mutta kun hommaa mainostettiin loppuunmyydyksi ei kukaan tajunnut lähteä niitä enää ovelta kyselemään(jostain syystä ovelle jätetytkin näkyivät myytyinä). Pientä tiedonsiirto pulmaa osapuolien välillä tuolloin, mutta eiköhän siitä ole jo opittu ja homma ei enää pääse toistumaan.

tsei_tsei kirjoitti:
Tässä luetaan kyllä hieman väärin näitä tilastoja. Tapparan pistemiehiä vastaan ei kyllä tehdä mitenkään poikkeuksellisen paljoa maaleja, vaan Tapparan tehomiehet tekevät vaan helkkarin suuren osan pisteistään ylivoimalla.
Tätä kommentia itsekin eilen ihmettelin ja meinasin kirjoitella juuri tuosta, että Tapparanhan parhaiden pistemiesten pisteet ovat tulleet liigan toiseksi parhaan yv:n myötä. 5-5 pelissä ihan kohtuullista "nollanollaa", mutta ylivoimalla ovat olleet erittäin tehokkaita.

Niin, ottelusarjahan sai melko odotetun alun ja Tappara sai pitää kotietunsa. Tämä tarkoittaa sitä, että ylimääräiset paineet hävisivät ja voivat kohtuullisen levollisin mielin lähteä jatkamaan sarjaa, kun nyt kerran ei vieraissa ole mitään pakkovoiton paikkaa. Ässät taas menetti parhaan iskumahdollisuutensa, sillä voitolla Tapparalle olisi varmasti syntynyt todella suuria paineita.

Nyt paineet ovatkin Ässillä, sillä sen on pakko ottaa voitto jotta pysyisi sarjassa mukana. Tähän kun vielä lisätään täyden tuvan luomat lisäpaineet, niin vaikeaa tulee olemaan. Jos vielä sattuu otteluun tulemaan tuomari, joka ei vihellä kotijoukkueen eduksi vaan tasapuolisesti, niin yleisö tulee olemaan varmasti kirjaimellisesti liekeissä. Tässä sitten katsotaan viimeistään kenen kantti kestää.
 

#29

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
no niin...

Tampereelta ei saatu voittoa ja se siitä. Minkäs teet kun Tappara sai viime hetken vahvistukseksi Jyri Rönnin.
Nyt täytyy vaan siirtää ajatukset pois tuosta pelistä ja keskittyä lauantain kiekkoiltaan Porissa. Jos samat esitykset jatkuu niin voitto on melko lähellä...siis jos Rönn ei ole tuomitsemassa peliä.
Tämän päivän Satakunnan Kansassa sanottiin, että seisomapaikkoja on vielä n. tuhannelle ja istumapaikkojakin on n. 500, jos oikein muistan. Pääasia, että saataisiin seisomakatsomo täyteen. Veikkaan että tänään myydään n. 500 lippua ja loput sitten lauantaina hallilla.
 

krobbe

Jäsen
Levonen kirjoitti:
Joku Tapparafani täällä kerkesi jo aiemmin hehkuttamaan, että Stutzel on niin pelottava äijä ettei Nickerson uskalla antaa poikittaista maalin edessä... Sitä saa mitä tilaa.

Aivan, kyllä Nicke uskaltaa, tosin takaapäin suoritettu kirvesisku kertoo kaverista kaiken oleellisen.
 

super

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvissä kyttäysasemissa
Ja sitten kun sitä poikkaria antaa edestä naamaan niin se on jo jotain?

Pitää vissiin lähteä ajelemaan täältä Oulun kupeesta lauantaina Poriin. Aika kalliiksihan tulee yhden pelin katseleminen, mutta en halua jäädä pelkästään Canalin varaan. Lauantaina on sellainen tunnelma hallissa jota ei ole koettu sitten 10-vuoteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös