Pudotuspelit – kevät 2024

  • 155 646
  • 1 338

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Ja eikös ole niin, että ollaan historiassa voitettu YKSI kotifinaalipeli, eka peli JYPiä vastaan 2012? 2-0 päättyi silloin.

Olipa yllättävä tilasto, mutta se on juurikin noin. Tuossa pitää parantaa.
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ja eikös ole niin, että ollaan historiassa voitettu YKSI kotifinaalipeli, eka peli JYPiä vastaan 2012? 2-0 päättyi silloin.
Tuossakin pelissä tuli oltua läsnä. Pelin jälkeen muistan, kuinka puseroon hiipii tunne, että Pelicans taitaa mennä päätyyn asti ja se tuntui aika uskomattomalta. Sittemmin on tullut opittua kärsivällisyyttä ja en usko vastaavan tunteen enää valtaavan, kuin hieman ennen mestaruuden ratkeamista.
 

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
Tätä en ymmärrä. Vaikka olisi minkälainen tilanne tahansa, niin et sinä omia joukkuelaisia ala heittämään bussin alle. Varsinkaan kun pelataan pudotuspelejä. Voi tuoda säröjä joukkuehenkeen.
Uskon että Salminen itsekin kopissa on ensin katsonut mitä hänen ottamansa 5min jäähyn aikana tapahtuu ja vasta sitten paikannut haavojaan.
Kyllä se tiesi heti varmasti itsekin että nyt ei mennyt ihan nappiin ajoitus tuolla tempulla, enkä usko että se tuosta itseensä ottaa vaan asia tosiaan puhutaan läpi joukkueen kesken ja sille jo kopissa naureskellaan. Tietty olisi eri ääni keskustelussa jos Tappara olisi painanut siinä pari maalia ylivoimalla ja olisi tullut tappio.

Luulen että Salminen painaa viidelle jäljelle jääneelle puolustajalle wingsit jossain hyvässä paikassa ja siinä se.

Olisihan se ollut helvetin typerää jos Aaltonen olisi alkanut puolustelemaan jotenkin asiaa tai selittelemään. Vanha kauppamies sanoi aikoinaan että jos et mitään muuta sanottavaa keksi niin kokeile totuttaa. Sitä olen itse noudattanut ja se on toiminut.
 

Mankkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans & Anaheim Ducks
Kaikkien lopuksi voi olla aika kääntävä tilanne koko sarjan kannalta tämä Salmisen erikoinen. Komea alivoima vitonen ja tappara pikkutakin taskuun.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
"Kurinpitodelegaatio toteaa, että jääkiekossa maalivahtia ei saa missään tilanteessa taklata."
"Pelaaja ei kuitenkaan suorita voimakasta taklausta törmäyksen yhteydessä."

Maalivahdin taklaaminen on siis kiellettyä, mutta samalla kurinpitodelegaatio toteaa, ettei Salminen kuitenkaan taklaa Heljankoa vaan ainoastaan "törmää" tähän. Eli olisiko taklaamisesta tullut nyt isompi kakku? Pitääkö kaikki maalivahtiin kohdistuneet törmäykset tästä lähin käydä kurinpidossa läpi ja miettiä, mikä niistä oli tahallinen ja mikä ei? Tuus nyt Sampo hei ite kertoo.
 

Nilkkarallia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tää nyt on sarjassamme foliohattuteoria, mut kukakohan noi Pelicansin vastineet kurinpitoon kirjoittaa? Tää nyt voi lisäksi olla tosi värilasinkatkuista, mutta jotenkin tuntuu et saadaan poikkeuksellisen kovia tuomioita verrattuna mitä meidän vastustajat saa meitä vastaan rikkoessaan?

Entä jos kurinpitoa vituttaa Nupen ulosanti ja jotenkin aina triggeröityvät niistä?

"Rangaistusharkinnassa kurinpitodelegaatio on ottanut edellä mainitut seikat huomioon sekä sen, että Heljanko pystyi tilanteen jälkeen jatkamaan ottelun loppuun asti. Edellä mainituilla perusteilla kurinpitodelegaatio pitää Salmisen törmäämistä Heljankoon neljän ottelun arvoisena tekona."

Tosta vois päätellä, että pelikielto olis ollut luokkaa 6-8 ottelua, mikäli Heljanko olis loukkaantunut. Jään miettimään, et paljonko se olis ollut jos Salminen olis oikeesti ajanut läpi?

Loppuun vielä se pakollinen, et olihan järjetön ylilyönti Salmiselta.
 

Drewiske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Varmaan naurettavin kurinpitopäätös, mitä olen tässä Liigassa nähnyt. Ymmärtäisin, jos olisi ajanut tarkoituksella päähän. Ihanko tosissaan joku täällä kuvittelee, että Saku Salminen lähtisi tarkoituksella noutamaan yhtään ketään. Ei herranjumala miten sakeaa paskaa.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Syyään tämäkin paska ja luotetaan että tuo selvitetty femman alivoima oli lopulta tän sarjan käännekohta.
Blood ottaa Salmisen paikan ja alistaa huomenna Saviakkaa 100-0, sitten sunnuntaina iskee ratkaisevan osuman kammolämärillä suoraan Heljangon läpi hiljentäen Nokia Areenan, kiittää Jumalaa ja maanantaina nostaa Kanada-maljaa yhdessä Saku Salmisen kanssa Isku Areenalla.
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kaikkien lopuksi voi olla aika kääntävä tilanne koko sarjan kannalta tämä Salmisen erikoinen. Komea alivoima vitonen ja tappara pikkutakin taskuun.
Se on sitä jo nyt mikäli katsoo mediapeliä. Joulupukki käy ihan hiilenä ja mediassakin yhtä sun toista.

Käänteen tekevä juttu tälle sarjalle kun saatiin erikoinen episodi sarjaan. Olihan toi aika high risk high reward kun asiaa jälkikäteen ajattelee. Salminen olisi ollut ja olisi nyt täysi sylkykuppi jos tappara olisi laittanut sarjan tapahtuneen takia 3-0 tilanteeseen, mutta vastaavasti nyt jälkikäteen ajatellen onkin jotain muuta. Sivuhuomiona mainittava että Salminen on btw pelannut muutoin pudotuspeleissä erittäin pirteästi ja virheet on jääny vähän pienemmälle. Helvetin raikkaalla kintulla ollut liikenteessä mitä nyt Nokialla vähän turhankin raikkaalla kun Heljanko jäi alle. Otetaan vastaan se 4 peliä, Pena tilalle ja kipua oman maalin edessä tarjolla.

Päät kylmänä, viimevuotinen ei saa toistua. Pitää pistää paremmaksi.
 

Bkkhero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Bangkok United F.C
Jos totta puhutaan niin mun mielestä Salminen eilen pärjäsi itse pelissä ihan hyvin. Kyllähän tuota kun kelailee niin vähän tommoselta ajattelemattomalta koohottamiselta tuo tälli vaikuttaa. Hieno niitti se silti oli siitä en kantaani muuta. Ja painotan, että en toivo kenenkään loukkaantuvan, edes vastustajan inhottavimman örkin. Istuin noin 5-10 metrin päässä tuosta tilanteesta ja näin heti kun Heljankoa tuli lääkäri kattomaan, että nyökkäsi niin että meinaa peliä jatkaa. Eli teatteria oli mukana reilusti. Mutta sääntöjen rajamailla kovaa pelaaminen ja harmaalla alueella toimiminen kuuluu asiaan. Säännöt ovat tehty rikottaviksi. Kyllä tää hämmensi nyt asetelmia ja ennenkaikkea toi tähän aika tylsään alkuun helvetillisen piristysruiskeen ja lataus huomiseen on valtava.
 

Rapala

Jäsen
Salminen out sarjasta ja asia sitämyöten taputeltu. Sanotaan nyt näin, että jos Heljangon kolaaminen ei ollut vahinko, niin seura sai mitä tilasi ja Salmisen katsottiin olevan uhrattavissa. Tässä tapauksessa kaikki sympatiat ja tsempit Salmiselle bussin alle hyppäämisestä. Vastaavasti, jos Salminen toimi omaa typeryyttään, niin on meidän hyvä kannalta ettei pääse enää kentälle kerta pää
ei pidä. Maalivahdin kolaaminen tuossa tilanteessa ottelua ja ottelusarjaa on liki anteeksiantamaton virhe. Mennään eteenpäin.
 

Kankolan Kane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tää nyt voi lisäksi olla tosi värilasinkatkuista, mutta jotenkin tuntuu et saadaan poikkeuksellisen kovia tuomioita verrattuna mitä meidän vastustajat saa meitä vastaan rikkoessaan?

Kyllä se vaan näin on, oli värilasit tai ei. Oma teoriani on, että Pelicans on ns. huonosti verkostoitunut seura. Ei taida olla kovin paljoa Lahtelaisia tai edes Lahdessa vaikuttaneita lätkävaikuttajia liigan palkkalistoilla, liitossa, tuomareina, toimittajina tai muuten mediassa Päijät-Hämeen ulkopuolella. Se sitten vaikuttaa monella eri tasolla ja näkyy lopulta myös kurinpidon ratkaisuissa.
 

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Paska homma tuo Salmisen pitkä pelikielto. Sanoisin, että Salminen on ollut paljon parempi kuin Blood niissä pleijaripeleissä, missä nyt on tällä kaudella päässyt pelaamaan. Jotain pitäisi huomiseen mennessä keksiä, ettei Pena ole samanlaisena pujottelukeppinä vastustajan vikkelille hyökkääjille kuin mitä on edellisissä peleissään ollut. Liike ei vaan tunnu riittävän alkuunkaan.

Ikävä juttu myös jos Riihinen ei ole toipunut pelikuntoon. Nyt olisi miehelle kovasti käyttöä. Aika ohuella mennään kyllä muutenkin tuon pakiston osalta. Kuka siellä on seuraavana tulossa, jos joku loukkaantuu tai jollekin muullekin tulee pelikieltoa? Hirvonen mahdollisesti pakiksi, Käyhkö vai Junkkari tai joku muu junnu kehiin? No näillä pelaajilla mennään mitä on käytettävissä. Toivotaan, ettei tule enää loukkaantumisia ja pelikieltoja sotkemaan hommaa yhtään lisää.
 

Bkkhero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Bangkok United F.C
Itse en kyllä keksi ainuttakaan syytä miksi Niemelän porukasta joku käskettäisiin tietoisesti kolaamaan tuollaisella vauhdilla Heljanko. Ei se nyt niin läpäisemätön ukko ole ollut, että Niemelä vaarantaisi isossa nosteessa olevan valmentajauransa. Asioilla kun on tapana selvitä. Varsinkin siinä vaiheessa, kun mittakaava kasvaa suureksi ja aletaan tonkimaan kunnolla.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Itse en kyllä keksi ainuttakaan syytä miksi Niemelän porukasta joku käskettäisiin tietoisesti kolaamaan tuollaisella vauhdilla Heljanko.
Mietitääs nyt hetki järjellä: joukkueesi on hävinnyt kaksi ensimmäistä finaalia ja kolmas osaottelu on 1-1 tasatilanteessa noin 15 minuuttia ennen loppua. Totta helvetissä Hölö käskyttää siinä tilanteessa Saku Salmisen kolaamaan Heljangon jotta päästään pelaamaan 5min alivoimalla ja loppupeli viidellä pakilla läpi.

Ihan oikeesti nyt.
 

Bkkhero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Bangkok United F.C
Niin samaa mieltä olen kanssasi. En nää pienintäkään järjen hiventä tuossa teoriassa. Mutta niin vaan sitä naapurin leiristä aktiivisesti viljellään. Spotti olisi järjen vastainen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös