Kiitos vinkistä, laitankin ulkomuistiin tuon teoksen.Kaikillle Pink Floydin 80-luvun tuotannosta pitäville (tai sitä sietäville) suosittelen historian hämärien unohduksiin jäänyttä albumia nimeltä
Demon - British Standard Approved
Kiitos vinkistä, laitankin ulkomuistiin tuon teoksen.Kaikillle Pink Floydin 80-luvun tuotannosta pitäville (tai sitä sietäville) suosittelen historian hämärien unohduksiin jäänyttä albumia nimeltä
Demon - British Standard Approved
Kas, joku muukin ymmärtää Demonin päälle!Oli 80-luvun puoliväli ja olin kova hevimies. Yksi suosikeistani oli Demon, joka soitti NWOBHM -tyylistä heavy rockia. Kaksi ensimmäistä levyänsä teki bändistä tunnetun ja kyseiset albumit ovat ehdotonta tuon musiikin eliittiä. Sitten ilmestyi 3. albumi. Veren, naamareiden ja shown sijaan saimme konseptialbumin nimeltä The Plaque, joka on eräänlainen Dream Theaterin esi-isä. Albumi oli yllättäen kaupallinen floppi, vaikka meikäläiselle sen lohduton maailmankuva vihkosineen ja synkkine profetioineen kolahti. Jälkeenpäin tästä onkin tullut unohdetun bändin joutsenlaulu, sen "uran huipuksi katsottu" fanien lempilapsi.
Kas, joku muukin ymmärtää Demonin päälle!
British Standard Approvedia en (enää) omista, jollekin joskus lainasin ja sille tielleen jäi. Muistelen pitäneeni. Kaksi ekaa, varsinkin The Unexpected Guest, erinomaista uuden aallon hevirokkia. The Plaguesta pidän kovin, ja mainittujen lisäksi lempiDemonini on Breakout, joka sisältää mm. iskusävelmät Life On The Wire sekä Living In The Shadow. (Eriävä mielipide: ei todellakaan väkisin väännetty levy!)
Ken Demonia diggaa, tsekatkoon Pagan Altarin. Tuskin pettyy.
(Meni vähän progesta sivuun kyllä, mutta harvoin pääsee vanhoista "unohdetuista" suosikeistaan vaahtoamaan...)
Olet oikeassa kyllä. Proggarien kannattaisi niille kallistaa korvaansa. Monikaan ei valitettavasti bändiä nykyään tunne, ja jos nimen kuulee, on helppo niputtaa pelkäksi hevipumpuksi.Noh, kyllä tuo BSA ja Plaque on kyllä progea, vaikkakin "uudempaa" sellaista, jos nyt voidaan tätä ilmaisua käyttää puhuttaessa 80-luvun tuotoksista.
Eihän se tietenkään ole ensimmäisten tasoa, myönnän, mutta muutamat kovimmat biisit eivät kalpenisi alkuaikojen tuotosten rinnalla.laredo kirjoitti:Tuohon Breakoutiin vielä. Ihmeen hyvin siitä pitävät fanit ja onhan sillä levyllä kohokohtansa. Se on kuitenkin mielestäni omituisen epätasainen. Hakee jotain. Sounditkin alkoivat olla huonommat, hieman kellaribändimäiset. Mulle tossa bändissä 4 ekaa on klassikoita ja loput hakemista.
No totta helvetissä! Saa olla aika uuno, jos ei hyväksy. Minua ainakin kiinnostaa vanhat progenimet kyllä ja ne kokeellisimmasta päästä olevat varsinkin. Can on tuttu nimi, mutta ei ole vaan tullut tutustuttua monen muun ohella.Jos jatkisväki vielä hyväksyy proge-termin alle muutakin kuin 2000-lukulaista metallimättöä...
On. Meinasin juuri kirjoittaa yksi päivä tuosta. En ole kunnolla kuunnellut kuin Adam&Eve:n. Jonkun verran kavereilla sitten muuta tuotantoa ja toimii todella upeasti. Hyvällä tapaa vanhan koulukunnan progea tuotu nykypäivään ja kekseliäitä biisejä. Olisi tarkoitus tuotakin kuunnella joskus ajan kanssa ja laajemmin.Lienenkö kysynyt tätä aiemmin? Missä kurssissa The Flower Kings on proggispiireissä? Melko muikeaa retrotavaraa pukkaa.
Yksi niistä bändeistä, jotka mielellään ottaisin esiintymään Suomeen.
Heh, joo. Ei ehkä ihan festaribändi muutenkaan. Vaatisi oikeanlaisen yleisön. Siksi meinasinkin, että nimenomaan klubikeikka. Noh, ehkä se vielä toteutuu. Luulisin, että Suomessa innokasta progeyleisöä voisi riittääkin, vaikka tuo nyt ei ihan huipputunnettu bändi olekaan.Ehdottomasti. Tosin normaalissa festarislotissa pumppu ehtisi läpi noin 3 biisiä. Uusimman levyn tsibaleiden kestot 13:05, 24:30, 6:25, 13:25, 5:10 ja 13:30.
Kuuntelen tässä juuri Genesiksen Selling England By The Poundia (paras G-levy muuten; häviää silti PG kolmoselle ja neloselle), ja lienee joskus kuunnellut Taskisen Arikin - niin selvä Moottoritie On Kuuma -riffi tärähtää Dancing With The Moonlit Knight -biisissä soimaan... Mitessemeni, punkit inhoaa progea?!?!?!
Tiedän tämän kyllä, olin nimittäin pikkupoikana näkemässäkin Thresholdin sillä Pellen sirkustelttakiertueella. Oi niitä aikoja...Taskinen levytti Thresholdin kanssa eräänlaisen progelevyn jo new wave -aikoina. Kannattaa tsekata jos se jostain vinyylidivarista löytyy. Eli ei se iso paha P niin tuntematon alue ollut vaikka dogma 77 tietenkin muuta vaatikin.
No totta helvetissä! Saa olla aika uuno, jos ei hyväksy. Minua ainakin kiinnostaa vanhat progenimet kyllä ja ne kokeellisimmasta päästä olevat varsinkin. Can on tuttu nimi, mutta ei ole vaan tullut tutustuttua monen muun ohella.
Yleensä mitä hämympää ja psykedeelisempää, sen parempaa. ;>
Tuli nyt vasta tutustua tuohon progen "superbändiin" ja täytyy sanoa, että hyvin toimii. Todella hyvin, ehkä jopa yllättävänkin, kun tuo kokoonpano toisaalta hirvitti sikäli, että onkohan kyseessä liian poseeraavaa touhua missä fame lyö kaiken yli. Tiedä siitä puolesta sitten, mutta sävellykset säväyttää.TransAtlantic = Neal Morse (Spock's Beard) meets Mike Portnoy (Dream Theater) meets Pete Trewavas (Marillion) meets Roine Stolt (The Flower Kings),
Tässä ketjussa ei ilmeisesti sellaista suomalaista bändiä ole mainittu kuin: Uzva