Italoprogesta oma suositukseni, jos ei ole jo tuttua. Tämän löysin puolikymmentä vuotta sitten
Le Orme - Collage (1971) - YouTube
Bändi Strawbs käytti melotronia samaan tyyliin kuin King Crimson. LP-levyn kansi on muuten hemmetin hieno triple gatefold.
New World - Strawbs - YouTube
70-luvun Saksasta Novalis, enemmän SymphProg kuin Kraut
Novalis-Sommerabend - YouTube
Tuosta mainitsemastasi Darwin! levystä maksoin melko suolaisesti, kun sen muutama vuosi sitten jälkijättöisesti ostin.
Vanhan King Crimsonin ystäville suosittelen muuten varauksetta ruotsalaista Anekdoten-yhtyettä. Ainakin Nucleus sekä From Within ovat helkkarin hienoja levyjä. Myös uusin Until All the Ghosts Are Gone toimii.
Nythän tuo Radical Action To Unseat The Hold Of The Monkey Mind löytyy Spotifysta. Samoin kuin tuore EP jolta löytyy Heroes-cover. Seitsemän vuotta sitten mulla oli suuri kunnia jutella debyytillä soittaneen Michael Gilesin kanssa, kun herra kävi Rantajatseilla. Erittäin sympaattinen ja mukava kaveri. Nimmari on tuosta tapaamisesta muistona.King Crimson on näköjään näitä harvoja bändejä, joiden tuotantoa ei löydy netistä (ainakaan luvallisesti). Höh, pitääkö nyt kaivaa vielä CD-soitin naftaliinista.
Yes | Rock & Roll Hall of Fame
Yes on sitten menty valitsemaan RRHoF:een eikä kukaan ole kertonut minulle. Sisäänheittäjinä itseoikeutetusti Geddy Lee ja Alex Lifeson, kuinkas muuten. Yesillä kesti vielä kauemmin päästä sisään kuin Rushilla
Kohta puoliin tsekkaamaan Procol Harum. Keikkaan jo valmistauduttu Grand Hotelin, Homen ja A Salty Dogin myötä. Monumentaalista musaa edelleen ja Gary Brooker on vähintään yhtä kolossaalinen tekijä kanttorina yhä tässä orkassa. Suosittelen muillekin. Sunnuntaina Helsinki, maanantaina Tampere ja tiistaina Turku. Siinä päivämäärät.
Kiitos :) En keksinyt yhtään syytä olla menemättä.Jos jatkoajan progeilijoita on suuntaamassa tänään Finlandia talolle nautiskelemaan Jethro Tullin harmonisesta proge-jytästä ja Ian Anderssonin ikonisesta soittotavasta, niin hyvää keikkaa yhteisesti kaikille!
Vanhoja kaivellessa otin tämän eilen suoratoistopalvelusta haltuun. Jaan Soundin mielipiteen. Tämä on juuri sen lajityypin progea, mikä ei uppoa meikäläiseen ollenkaan.Onko kukaan ottanut ns. haltuun Thresholdin uusinta Legends Of The Shiresia? Classic Rock Magazine suitsutti mestarilliseksi melodiseksi teokseksi, mutta Soundi oli sitä mieltä, että ihan perseestä.
Hienoa, kyllä sitä aina uusi käännynnäinen mukaan mahtuu.Enpäs haukukaan The Mars Voltaa. Kyllä tässä ainesta on.
Tässä kun ei maistu työnteko niin silmäilin koko ketjun läpi, ja mitä, Dream Theaterista jaksetaan vääntää sivukaupalla, mutta The Mars Voltasta ei mainintaakaan? .
Mitäs hyviä sellaisia rauhallisemman mutta rokkaavan progen tekeleitä löytyisi? Ei tarvi olla vuosikymmenien takaa, vaikka siellä parhaat tämän alalajin tekeleet on tehtykin. Saa suositella miltä tahansa aikakaudelta, koska varmasti löytyy kaikenlaista uuttakin toimivaa. Progemetalli on yleensä paskaa, joten suurella varauksella sellainen.
Mitäs hyviä sellaisia rauhallisemman mutta rokkaavan progen tekeleitä löytyisi? Ei tarvi olla vuosikymmenien takaa, vaikka siellä parhaat tämän alalajin tekeleet on tehtykin. Saa suositella miltä tahansa aikakaudelta, koska varmasti löytyy kaikenlaista uuttakin toimivaa. Progemetalli on yleensä paskaa, joten suurella varauksella sellainen.
Hauskaa, sijoilta 21-50 puuttuu 21 levyä noista listatuista. Mutta sijoilta 1-20 puuttuu vain kolme. Muuten olisi top-10 kasassa, mutta CAN ei ole vielä eksynyt hyllyyn. Viime vuonna koitin ottaa bändin haltuun, mutta jäi vaille ostosysäystä. Otankin tuon sijan 8. uudelleen tarkkailun alle. Zappaa tuli hankittua pari vuotta sitten juuri tuolta ajanjaksolta, mutta toi 18. väisti jotenkin ovelasti.Rolling Stone julkaisi aikoinaan "50 parhaan progealbumin" listan. Tuosta järjestyksestä voi olla montaa mieltä, mutta itse olen löytänyt tuota kautta todella monta hyvää artistia ja levyä:
50 Greatest Prog Rock Albums of All Time | Rolling Stone
Hauskaa, sijoilta 21-50 puuttuu 21 levyä noista listatuista. Mutta sijoilta 1-20 puuttuu vain kolme. Muuten olisi top-10 kasassa, mutta CAN ei ole vielä eksynyt hyllyyn. Viime vuonna koitin ottaa bändin haltuun, mutta jäi vaille ostosysäystä. Otankin tuon sijan 8. uudelleen tarkkailun alle. Zappaa tuli hankittua pari vuotta sitten juuri tuolta ajanjaksolta, mutta toi 18. väisti jotenkin ovelasti.
Kotimaisesta progesta sen verran, että Sammal julkaisee uuden levyn tulevana perjantaina. SItä voi koekuunnella jo täältä