Runkosarja on neppailtu alta pois ja tosipelit alkavat.
WHL
Playoff-parit itäisestä konferenssista:
(1) Calgary Hitmen - (8) Moose Jaw Warriors
(2) Brandon Wheat Kings - (7) Swift Current Broncos
(3) Saskatoon Blades - (6) Red Deer Rebels
(4) Kootenay Ice - (5) Medicine Hat Tigers
Länsi:
(1) Tri-City Americans - (8) Chilliwack Bruins
(2) Vancouver Giants - (7) Kamloops Blazers
(3) Everett Silvertips - (6) Kelowna Rockets
(4) Spokane Chiefs - (5) Portland Winterhawks
Hitmen ja Wheat Kings kävivät tiukan taistelun runkosarjan voitosta ja taisto päättyi Hitmanin eduksi aivan kuten viime kaudellakin. Hitmenilla oli viime kaudella unelmajoukkue, joka oli selvä mestarisuosikki, mutta Kelowna löysi silloin keinot ohittaa Martin Jones ja marssia voittoon. Hieman heikentyneenäkin Calgary voi edelleen nojata muuriin nimeltä Jones ja maalivahtipeli erottaa Calgaryn selvästi kahdesta muusta suosikista, Brandonista ja Saskatoonista. Brandon käyttää aseenaan hyökkäysarsenaalia ja lähtee luultavasti maalintekokilpailuun, joka on arveluttava taktiikka pleijareissa, kun vaihtoehtoisesti Saskatoon luottaa joukkuepelin voimaan. Tri-City yllätti läntisen konferenssin voitolla ja se on vahvin ehdokas finaaliin menijäksi omasta konferenssistaan kestomenestyjä Vancouver Giantsin ja maalivahtikaksikkoonsa sekä Rasmus Rissaseen luottavalle Everett Silvertipsille. Yllättäjän rooli on Portland Winterhawksilla, joka painaa eteenpäin Luca Sbisan johdolla ja nuoruuden innolla.
Pistepörssin top10:
1. Brandon Kozun [LA], Calgary Hitmen, 65 32+75=107
2. Jordan Eberle [EDM], Regina Pats, 57 50+56=106
3. Jordan Weal ['10], Regina Pats, 72 35+67=102
4. Matt Calvert [CBJ], Brandon Wheat Kings, 68 47+52=99
5. Brayden Schenn [LA], Brandon Wheat Kings, 59 34+65=99
6. Craig Cunningham, Vancouver Giants, 72 37+60=92
7. Mitch Wahl [CGY], Spokane Chiefs, 72 30+66=96
8. Dustin Sylvester, Kootenay Ice, 68 35+58=93
9. Cody Eakin [WSH], Swift Current Broncos, 70 47+44=91
10. Scott Glennie [DAL], Brandon Wheat Kings, 66 32+57=89
Kozun paransi viime kauden sijoitustaan yhdellä ja valloitti tittelin, joka on jossain määrin kirottu, kun verrataan sitä saavutusta tuleviin tehoihin NHL:ssä. Edellisen 15 vuoden voittajat: Daymond Langkow, Mark Deyell, Todd Robinson, Sergei Varlamov, Pavel Brendl, Brad Moran, Justin Mapletoft, Nathan Barrett, Erik Christensen, Tyler Redenbach, Eric Fehr, Troy Brouwer, Zach Hamill, Casey Pierre-Zabotel, Brandon Kozun. Eberle hyytyi hieman 2pistettä/peli tahdistaan ja pystyi säilyttämään mahdollisuutensa tehoiluun seuraavalla tasolla. No, onhan edeltävästä listasta Langkow tehnyt ihan hyvää jälkeä, mutta hänelläkin odotukset olivat aikanaan korkeammalla.
Brandonin ykkösketju pääsi kokonaisuudessaan top-kymppiin, Glennie lähinnä ketjun viime viikkojen vireen ansiosta, kun Brandonin kenraaliharjoitukset playoffeihin päättyivät tyyliin 10-1. Jordan Weal saa jännittää kesän draftissa miten pitkälle hän putoaa kokonsa ja mahdollisen Eberle-vaikutuksen takia, tuskin kuitenkaan kolmatta kierrosta pidemmällä. Cunningham ja Sylvester ovat samasta palopostimuotista veistettyjä ja heidän tehoilunsa yli-ikäisenä ei nostata NHL-organisaatioiden kulmakarvoja. Wahl ja Eakin ovat kehityksessä hyvässä vauhdissa ja näyttävät tällä hetkelle lupaavilta varauksilta.
Suomalaisista Rajala ei löytänyt lisävaihdetta kauden edetessä, kuten olisi voinut luulla vaan jatkoi samalla piste/peli tahdilla keräten 63 pistettä 60 ottelussa. Brandonin sisäisessä pistepörssissä Rajala oli seitsemäs, tehotilastossa yhdeksäs (+31) ja liigan tulokaspörssissä kuudes. Tehoja ihan ok määrä. Huonommassa joukkueessa olisi varmasti syntynyt enemmän suuremman ylivoimavastuun vuoksi, mutta voittavan joukkueen mukana oleminen vaikkakin pienemmässä roolissa ja kokonaisvaltainen kehittyminen on tärkeämpää, kuin mättää jälleen kerran tilastoihin mahdollisimman paksut lukemat. Ensi kauden osoitteesta ei ole silmiin osunut yhtään spekulointia tai huhuja. AHL ja Ilves (elleivät taas munaa junnuaan muualle) ehkä todennäköisimmät vaihtoehdot, kun voisi luulla, että oppirahat Brandonissa on maksettu.
Jyri Niemi hyytyi pistetahdistaan jääden 29 pisteeseen 50 ottelussa, tehotilaston kääntyessä plussan puolelle 9 pykälän verran. Pistemäärä väheni kolmatta vuotta putkeen, joka on huolestuttava merkki tai sitten osoitus pelityylin vaihtumisesta enemmän oman pään luudan muottiin. Rasmus Rissasen joukkue oli nousukiidossa runkosarjan loppua kohden ja sen oman pään peli kehittyi koko ajan, jossa Rissanen oli varmasti suuressa roolissa. Pisteitä ei sitten viime päivityskerran montaa enää kertynyt, mutta plussia kertyi plakkariin tasaiseen tahtiin, kuten myös jäähyminuutteja.
Tässä viiden minuutin arvoinen selätys. Lopulliset tilastot 71, 4+11=15, +18, 103 PIM. Ville Kolppanen jäi huonoon rakoon siirtotakarajan kynnyksellä huonoon rakoon katsomoon kolmosmaalivahdiksi eikä kaukalon puolelle ollut enää asiaa kuin 80 minuutin ajaksi, jonka aikana taakse pääsi kahdeksan kiekkoa. Lopullinen saldo murheellinen 1-9-0-0, 4.88 ja 85,3%.