mjr kirjoitti:
Tämä on kiinnostavaa keskustelua. Ovathan markkinat hoitaneet senkin, että mobiilipelien suunnittelemisesta saa moninkertaista palkkaa verrattuna esim. sairaanhoitajan tai poliisin työhön.
Markkinat ovat myös hoitaneet sen, että jotkin kumista kiekkoa jään päällä mailoilla lätkivät saavat satakertaista palkkaa vaikka kätilöihin verrattuna. Toisaalta on moni pelikoodari ja moni entinen lätkälupaus jotka eivät saa lajeistaan mitään palkkaa. Toisaalta ne Habbohotellit tuovat Suomelle mukavasti verovaroja, joilla maksetaan poliisienkin palkkoja. Nythän muuten puolet poliiseista valmistuu työttömiksi, niin kuin hyvinvointiyhteiskuntaan kuuluu?
Vai pitäisikö mobiilipelikoodarin palkka säännöstellä jotenkin? Vastaa tarkasti, koska siltä tieltä ei ole paluuta.
Julkisen sektorin arvokkaan työväen palkan päätät hyvin pitkälti sinä ja minä äänestämällä porukkaa eduskuntaan.
mjr kirjoitti:
Jos kaikki hyvinvointirakenteet poistettaisiin, kilpailu jähmettyisi ja säätykierron radikaali heikentyminen johtaisi tehottomaan ja kitkaiseen yhteiskuntaan. Ymmärrän toki, ettei Kokoomuksen kannattajien valtava enemmistö tätä ajakaan (joskin tässä ketjussa ehkä tilanne on toisin).
En ole varsinaisesti kokoomuksen kannattaja enkä myöskään ole ajamassa mitään hyvinvointirakenteita alas.
mjr kirjoitti:
Mekanismi on herkkä: mutta on selvää, ettei markkinoita voi koskaan päästää täysin vapaaksi - kysymys on vain siitä mihin vedetään raja.
Siinäpä se katsos. Itse olisin minipalkkojen alentamisen kannalla, jos se loisi lisää työpaikkoja. Työttömät kun helposti syrjäytyvät, masentuvat, alkoholisoituvat, sairastuvat ja ovat työttömyyden jatkuessa pitkään hankalia saada takaisin mukaan. Eli työttömät tuovat yhteiskunnalle vielä lisäkustannuksia siihen nähden, etteivät tuota yhteiseen kassaan varoja. Etkä vastannut mikä olisi niin kauheaa siinä, että minipalkan pienennyksellä saataisiin aktivoitua ihmisiä mukaan työelämään. Miksei työtön voisi tehdä töitä vaikka väliaikaisestikin niin, että saisi enemmän rahaa kuin mitä tuillaan saa? Vai onko niin että tuilla pitääkin saada sen verran, ettei työnteko kannata? Tuolla maailmalla on ihmisiä töissä esimerkiksi koulujen luona suojateitä vahtimassa, jotta pikkupiltit pääsevät tien yli turvallisesti. Suomessa jos kysyt vaikka vasemman siiven Tuomiojalta, niin moisiin hommiin ohjaaminen olisi ihmisarvon vastaista.