Presidentinvaalit 2006

  • 306 759
  • 4 281
Tila
Viestiketju on suljettu.

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Jänskättää. Joko nyt? Joko 25 vuoden jälkeen tulee muutos kansakunnan keulakuvaan? Shampanjat on jäissä odottamassa, joko saataisiin juhlia porvari presidenttiä, ensimmäistä "urkin" jälkeen. Edes jääkiekko-ottelu ei ole näin jännää, toivon Saulin voittoa, sydämmestäni.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Olisihan se hyvä että tämä 70-luvun poliitikkosukupolven luoma sekasikiö-virka tälläisenään lakkautettaisiin. Joko presidentillä on merkittävä, selkeästi muotoiltu asema maan politiikassa tai sitten virka olisi kokonaan muodollistettava. Pitkällä tähtäimellä tässä jälkimmäisessä tapauksessa säästettäisiin suuresti, jos kilpailutettaisiin naapurimaita ja valittaisiin tänne skandinaavi-lähtöinen perinnollinen monarkki. En aikoinani seurannut valtiosääntökeskustelua suuresti, mutta eikös tässä näy melko pitkälti aina vastenmielisen Kimmo Sasin kädenjäljet - mieshän taisi jo silloin olla tuhojaan tekemässä perustuslakivaliokunnassa? Ahtisaarta en ole koskaan pystynyt arvostamaan sen takia että hukkasi virkansa vasten tahtoaan, vaikka miehellä onkin suuria kansainvälisiä ansioita.

Pelkästään kansallisena terapiana taitaisi Saulin voitto olla paikallaan. Tästä ketjusta päätellen ympäri maata syntyy suuri joukko palavia antidemokraatteja, jos kansa helvetin ja paratiisin välillä valitessaan päätyykin käsittämättömästi valitsemaan helvetin. (Mutta ennenkuin lähetetään jääkäreitä Saksaan, pitäisi muistaa vanha kokoomus-viisaus: "aktivisteja pitää olla ajallisella ajalla"...) Olisi oikeastaan aivan virkistävä palata Ahtisaaren ja Halosen vähän epämääräisestä yleispositiivisuudesta niinistöläiseen sardoniseen retoriikkaan. Toisaalta eihän se hauskaa olisi jos lahtarit sitten maanantaina tulisivat tuosta Kauniaisten pujottelurinteen suunnasta ja veisivät montun reunalle. Vähäiset poliittiset marginaalit ovat tietysti omasta näkökulmasta Halosen puolella. On todella laiska olo eilisen työrupeaman välillä, mutta kai se nyt täytyy raahautua Bembölen koululle raapustamaan yhdeksikkö lapulle. Olin väärässä edellisellä kierroksella: scholl ei täällä asuisi, täällä Espoon erämaiden laidalla Halonen pesi Niinistön. Toista se oli vielä Tapiolassa asuessa, katusoittajatkin porvareita.
 

Viljuri

Jäsen
manu kirjoitti:
.Ei kai asiakaspalvelu voi toimia jos jatkuvasti vaihtuu henkilökunta.Työnantajamaksuista ei aina ole varmuutta eli eläke ei kartu ym.Nämä ovat juuri niitä pikimustia porvareita jotka viis veisaavat MINKÄÄNLAISTA SOPIMUKSISTA ON SITTEN KOLMIKANTAA TAI MITÄ TAHANSA.

Rikollisesti toimiva yrittäjä tai työntekijä on ensisijaisesti rikollinen, eikä Suomessa mikään poliittinen liike aja rikollisten taloudellista etua.

Et sitten ilmeisesti tiedä, että työntekijän asemassa olevan eläketurva ei vaarannu, mikäli työnantaja on jättänyt eläkemaksut maksamatta. Kysymys eri asteisista kolluusioista ja (työ)sopimuksen/ehtojen tunnusmerkistöistä voi toki vaikuttaa myös tilanteen oikeudelliseen arviointiin.

Oikeustapauksiin nojaten melkoinen osa laittomasti toimivista yrittäjistä ei muuten tule Kokoomuksen joukoista, lukuisat tapaukset mikro- ja pienyrityksissä rakennusalalla tahi maantieteellisesti Pohjanmaalla tapahtuvat antanevat osviittaa valveutuneelle lukijalle, että mistä mahtaa olla kysymys.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Tää jännä päivä on pikku Mirjamille, tänä iltana sitten katsomme kuka maatamme johtaa seuraavat kuusi vuotta ! On kuitenkin upeaa että meillä kaikilla on vapaus äänestää omaa ehdokastamme ketä sitten äänestämmekään, olkoon sitten älykkyysosmäärämme itsekullakin mikä hyvänsä, pidämme asiaa luonnollisena jota sen ei olisi pitänyt vältämättä olla, mikäli Terijoenhallitus olisi aikanaan astunut vallankahvaan voisimme tänään istua kotosalla ja katsella kuinka keskushallinto kertoo meille seuraavan presidentimme nimen.

Suunnatkaamme siis joukolla hopusemme kohti vaaliuurnia ja raapustetaan tyytyväisin mielin työllä verellä ja monilla ajatuksilla sekä uhrauksilla entisten sukupolvien meille lunastaman mahdollisuuden äänestää omaa ehdokastamme. Upeaa että meillä on vapaa maa ja mahdollisuus ! :)

veini
 

manu 17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Canadiens, K-Vantaa, Arsenal
Viljuri kirjoitti:
manu kirjoitti:

Et sitten ilmeisesti tiedä, että työntekijän asemassa olevan eläketurva ei vaarannu, mikäli työnantaja on jättänyt eläkemaksut maksamatta. Kysymys eri asteisista kolluusioista ja (työ)sopimuksen/ehtojen tunnusmerkistöistä voi toki vaikuttaa myös tilanteen oikeudelliseen arviointiin.

Eli lasku tulee yhteiskunnalle vaikka onhan esim. eläkerahoja hukattu muutenkin.
Mikään poliittinen ryhmä ei tietenkään tue tai pyri rikolliseen toimintaan.Kyse onkin mielikuvasta ja vääränlaisesta yrittäjähengestä.Rengasyrittäjä kertoi asiakkaan ehdottaneen että laitetaan omaan henkilöautoon uudet renkaat mutta merkataan ne laitetuksi firman pakettiautoon.Omistaja kieltäytyi.Tiedän kaupan sujuvan ja firma toimii hyvin ja laanenee,rehellinen yrittäjä.Sen sijaan voin kuvitella ehdotuksen tekijän kuuluvan sarjaan "verottaja ei anna mahdollisuutta pärjätä" ja muita kliseitä.Sama henkilö ilmeisesti pitäisi Halosta kommunistipunikkina.Ehkkä vähän karrikoin mutta ymmärrät varmaan mitä tarkoitan puhuessani patamustista porvariyrittäjistä.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Kun täälläkin on kovasti paheksuttu optioita ja erityisesti Fortum-optioita, niin lienee kannatta kuitenkin muistaa, että optiot ovat jotain mitä omistajat omista omistuksistaan antavat. Esimerkiksi Nokian tapauksessa, jossa suurin osa omistuksesta on ulkomailla, nämä omistajat antoivat suomalaisille työntekijöille(kyllä, ne optioita saavatkin ovat työtekijöitä, vaikka jonkin tahon retoriikassa ovatkin saatanan herroja). Suurin voittaja optioissa on verottaja. Optiot ovat siis enemmän 'tulonsiirto' pörssiyhtiön omistajalta valtiolle ja kunnille. Optiot ovat Suomessa palkkatuloja ja siten siis reilusti progressiivisesti verotettuja. Toisaalta voihan sen ajatella niin, että hommana on varainhankinta kunnalle ja valtiolle ja itse saa tästä varainhankinnasta 40 % provikan.

Fortumin optiotkin taisivat muuten olla Lipposen hallituksen sorvaamia Kauppa- ja teollisuusministerin ollessa SAK:n riveistä?

Mjr onnistuu kyllä toisinaan vajoamaan joidenkin tämän ketjun Sale-fanien tasolle, vaikka yrittääkin piilottaa kaiken kauniiden korulauseiden joukkoon.

Pitänee tarkistaa mitä sana 'kansalaisjärjestö' tarkoittaa, mutta näin tarkistamatta on kovin vaikeaa mieltää SAK:ta kuuluvaksi kansalaisjärjestöjen joukkoon. Toisaalta onhan ollut havaittavissa halua muuttaa punaista siniseksi ja siten piilottaa se mitä oikeasti on.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Leiska kirjoitti:
Ihan vain muuten kommentoin tähän ketjuun nyt. Tänä päivänä olen saanut eräältä henkilöltä kaksi erilaista "viestiä", jossa kehotetaan äänestämään Sauli Niinistöä. Ensin tuli rintamerkki ja sitten tekstiviesti.

Ei vittu rittänyt vielä tuokaan kampanjointi, ei helevetti! Aamulla ulkona kohdatessa samaisen henkilön hän kysyi, että "onko numero tiedossa?". Totesin tähän, että kävin jo aamulla äänestämässä ensimmäisenä tällä kylällä. Melkein teki jo mieli laukoa suoraan, että en äänestänyt hänen ehdokastaan. Perkele, ahdistamiselta tuo alkaa jo pikkuhiljaa vaikuttaa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
msg kirjoitti:
Mjr onnistuu kyllä toisinaan vajoamaan joidenkin tämän ketjun Sale-fanien tasolle, vaikka yrittääkin piilottaa kaiken kauniiden korulauseiden joukkoon.

Saa kai sitä nyt poikia kiusata? Olen kyllä todella kiitollinen tälle ketjulle - se pelasti oman mielenkiintoni vaaleihin (paitsi taktisestihan kaikki vaalit ovat kiinnostavia). On ollut huomattavasti kiinnostavampaa puhua kuvitellusta tilanteesta kuin siitä aktuaalisesta joka poliittisesti on aika väritön. Tämä aatteen palo täällä on ollut tavallaan sekä koomista että aika koskettavaa: Saulin voitto taitaisi palauttaa monille uskon puoluepolitiikkaan.

Noista optioista äkillisesti todettuna: monet aika oikeallakin olevat taloustieteilijät eivät ole pitäneet niitä järkevinä kannusteina nimenomaan omistajien näkökulmasta. Optiot ovat monesti toimivan johdon vallattomuutta. Tämä Fortumin tapaus taisi olla siinä mielessä poikkeustapaus, että huono kannustinjärjestelmä yhdistyi siinä monopoli-tyyppisen energiayhtiön menestykseen tilanteessa, jossa sen toimittamien energiamuotojen hinta kallistui valtavasti. Siinä konstellaatiossa on vaikea pitää operatiivisen johdon taitavuutta aivan miljoonien arvoisena. Siinä tilanteessa ylimmällä johdolla oli mahdollisuus tyylikkääseen ja populismin latistavaan eleeseen. Jota ei sitten käytetty. Mutta noin yleensä kannustimien käyttö on tietysti järkevää.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
AnaMasa kirjoitti:
=D
Sauli: - Meidän pitää keskustella ensi maanantaista
SAK/Lipponen/JypFabu: - Maanantaihinkuinen homo!

Kiitos, homo en tiennytkään olevani, no kaikkea sitä oppii. Sauli höpötelköön siitä maanantaista vaikka maailman tappiin who cares.

Veinille iso käsi, juuri tästä on kysymys, meillä on vapaus ajatella ja äänestää halumme mukaan ihan ketä tahansa ja ihan miten vaan, pidetään siitä kiinni.

Ihmisten homotteleminen tai muunkaanlainen uhkaaminen mielipiteittensä vuoksi on kai se yksi niistä asioista joka näistä porvarileirin asenteista ikäväkseni huokuu ja samalla kertoo siitä mielenmaisemasta jota en tälle maalle haluaisi suoda. Ja kyllä työ on tärkeää niinkuin Sauli sanoo, mutta sitä se ei sano, että että se palkka on vielä tärkeempää sille joka sen varassa ainoastaan elelee, sopisikohan se sitten, että palkoistaan joustamaan joutuva palkollinen maksaisi sitten tälle samalle omistavalle luokalle joustettua vuokranhintaa? entäpä jos sitten ruuan hinta ja muut hyödykkeet joustaisivat myös, tämähän olisi oikeudenmukaista ja turvallinen arki varmaan olisi se motivoivin tekijä, että suorittaja jaksaa suorittaa sen "yhteisen" kakun kasvattamiseksi, eikö vaan.

Palkkakustannukset eivät lienee ole se pääsyy niiden työpaikkojen häipymiseen tästä maasta halpa-ja lapsityövoiman maihin, minä syyttäisin sitä ahneudeksi ja aatteellisesti isänmaanvastaiseksi toimeksi, vaikka tietenkin ne, jotka ovat vaihtaneet isanmaakseen rahan sen toisin ajattelevat. Näinollen sak ei voi olla syypää, eikä työväki täten estää tälläistä kehitystä. Minusta se pääoma ahneuksissaan syyllistyy maanpetturuuteen, eikä kehitys joustoilla muutu, ennenkuin täällä joustettaisiin banaaitasavallan tasolle.

Kun näitä ei voi siis presidentti eikä kansa päättää jää jäljelle vain se yksi taho, joka ei vielä talkoisiin ole ryhtynyt tämän maan hyväksi, lienee selvä mikä se on.

No niin tai näin tänään on vaalipäivä jokainen äänestäköön näkemyksensä mukaan, homottelematta tai huorittelematta ja kun tulos on selvä, pulinat pois ja yhdessä tätä isänmaata rakentamaan. Hyvää vaalipäivää kaikille.
 

Viljuri

Jäsen
Perinteisesti ei-sosialistisella puolella tuo mielipiteenvapaus on ollut paljon korkeammassa kurssissa kuin sosialistisella puolella.

Uhkailut kuuluvat ihan toista poliittista kulttuuria kannattaville.

Muutoin voisi suosittaa luetun ymmärtämisen parantamiseen tähtääviä kursseja, itse kullekkin.
 
F

Flonaldo

JypFabu kirjoitti:
Kiitos, homo en tiennytkään olevani, no kaikkea sitä oppii.
Voisit varmaan luetun ymmärtämiseen panostaa aika vahvasti jatkossa. Ehkä sitten selviäisi kenen suusta AnaMasan viestissä tuo "homo" lähti ja kenelle se oli suunnattu.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Flonaldo kirjoitti:
Koska me porvarithan tunnetusti emme tee töitä, annamme vain perintöjemme kasvaa sijoituksissa korkoa tai sitten revimme rehellisen tehdastyöläisen selkänahasta elantomme...

Eiköhän porvareiden ehdokas ole työväen äänenkannattaja sen vuoksi, että hänen tukijoistaan suurempi osuus tekee töitä kuin koko vasemmiston ehdokkaan tukijoista. Ja nämä porvariehdokkaan työväkeen lukeutuvat kannattajat varmasti haluaisivat, että heitä ei rangaistaisi työnteostaan.

Älä unohda kettujahtia ja vapaamuurariutta.

Huvittaa tuo Niinistön kampanja, jossa mainostetaan, että vastakkainasettelun aika on ohi, ja toisessa lauseessa seisoo työväen presidentti. Eikös työväki ole luokkayhteiskunnan juttuja...

Tuohon postauksesi loppuosaan en jaksa ottaa kantaa.
 

timosusi

Jäsen
JypFabu kirjoitti:
Kiitos, homo en tiennytkään olevani, no kaikkea sitä oppii. Sauli höpötelköön siitä maanantaista vaikka maailman tappiin who cares.

Toivottavasti seuraava presidentti - kumpi sitten lienee - ei ainakaan johda sitä arvokeskustelua hyvinvointiyhteiskunnan alasajoon. Kun ei peruskoulujärjestelmä tunnu pystyvän nykyisilläkään resursseilla takomaan lukutaitoa kansalaisiin.

Komppaan nimerkkiä 'Olkku', demaripresidenttien putki on saman ikäinen kuin minä itse, kyllä nyt ois aika vaihtaa vedet siinäkin kaivossa. Shampanjaa ei kyllä ole varaa laittaa jäähtymään, mutta kai olutkin menettelee.
 

Karzan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uisge beatha
krobbe kirjoitti:
Äänestä numeroa kolme, niin kohta sinulla ei ole varaa juoda edes sitä olutta.

Äänestä numeroa 9 ja se olutkin marssii suomesta ulos.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Flonaldo kirjoitti:
Voisit varmaan luetun ymmärtämiseen panostaa aika vahvasti jatkossa. Ehkä sitten selviäisi kenen suusta AnaMasan viestissä tuo "homo" lähti ja kenelle se oli suunnattu.

Luetko sen lainauksen uudelleen(se luetun ymmärtäminen), ymmärsin kyllä sen timanttisen maanantai metaforan, sehän oli asiallinen ja vahvasti ymmärretty vastine sarkastiseen nato kommenttiini. Silti kiistattomasti siinä oli kaksi henkilöä ja yksi järjestö määritetty homoksi. Mielenkiintoista on tietysti se, tarkoittaako kirjoittaja, että jos homous koskee tässä tapauksessa järjestöä, onko vaikkapa EK tässä kontekstissa huora? vai tarkoittaneeko kirjoittaja, että tämän järjestön kaikki jäsenet olisivat seksuaalisen vähemmistön edustajia, tämähän panee keskustelun hedelmöityshoidoista ihan uuteen valoon, milläs muuten niitä työntekijoitä sitä arvokasta työtä tekemään järjestyy, tuottamalla kiinasta vai? Niin voisihan se olla uusi innovaatio, ei mennä halpatyövoiman perässä, onhan se hiukan alentavaa kun rahamies ahneuksissaan köyhien perässä juoksee, tuodaan se halpatyövoima tänne!

Silti ei minun tarvitse ketään homotella, enkä usko kenenkään muunkaan siihen tarvitsevan turvautua, mutta jos ei muuhun riitä, niin siitä vaan, ei se maailmaa kaada.
 

Ender00

Jäsen
Tänään sitten ratkeavat presidentin vaalit.
Hieman olen nyt ympäristöäni aistinut ja valitettavasti näyttää aika selvältä, että Halonen tulee valituksi. Veikkaisin lopullisten prosenttien olevan noin 54/46.

Henkilökohtaisesti täytyy sanoa, että minua ei niinkään harmita se, että Halonen voittaa, vaan enemmänkin se millä perusteilla hän voittaa.

Ennen ensimmäistä kierrosta demarileiri oli ylimielinen ja Haloselta ei irronnut mielipiteen mielipidettä, kun ajattelivat kruisailla selvään voittoon heti ensimmäisellä kierroksella. Näin ei sitten kuitenkaan käynyt, kun kansa yllätti positiivisesti ja näytti mitä mieltä se oli demarien ylenkatseesta.

Toisella kierroksella onkin sitten demarit ja SAK laittaneet ison pyörän pyörimään ja tulostahan se on tuottanut. Minusta on todella hämmästyttävää, että loan heittoon ryhtyivät todellakin Halosen kannattajat, sillä etukäteen olisi voinut kuvitella haastajan ennemminkin sortuvan siihen. Niinistön puolen loan heitto jäi kuitenkin muutamiin nettipohjaisiin juttuihin, joiden pohja putosi samantien, kun taas Halosen takana lokaa heittivät niin SAK kuin monet demari kansanedustajat ja vielä puhemies Lipponen. Minusta oli demareilta erityisen törkeää vetää Lipponen mukaan, hän olisi varmasti mieluummin ollut kyseisestä asiasta hiljaa, mutta joutui sitten menettämään puoluetoverinsa puolesta kasvonsa. Ja siinä missä Niinistö sanoutui selvästi irti, jopa noista pienemmistä loanheitto jutuista ei Halonen ole tehnyt samaa. Päinvastoin hän on jeesustellut, että minkäs hän kannattajiensa jutuille voi. Voisinpa veikata, että tuollaista anti-Niinistö kampanjaa tuskin olisi käyntiin potkaistu ilman Halosen suostumusta.

Tietenkään tuossa vastuusta vetäytymisessä ei ollut Halosella mitään uutta. Vetäytyihän hän vastuusta kaikkien mahdollisten mielipiteidenkin suhteen. Mistään asiasta ei hänellä tuntunut olevan mitään mielipidettä, vaan milloin mentiin eduskunnan, milloin pääministerin, puolustusministerin ja milloin kenenkin seläntaakse. Ensimmäisen kierroksen jälkeen iloitsin toisesta kierroksesta, että nyt saataisiin Haloseltakin kuulla mielipiteitä. Iloitsin turhaan, sillä eihän niitä kuultu tässä toisella kierroksellakaan.

Ehdokkaiden kampanjoissa on myös ollut suuri ero. Siinä missä Niinistön kampanjassa on tuotu esiin oman ehdokkaan ajatuksia ja ominaisuuksia, on Halosen kampanjassa keskitytty pelottelemaan kansaa Niinistöllä. Tietenkään mitään muuta vaihtoehtoa ei ollut, sillä vaikea on markkinoida omaa ehdokasta jolla ei ole mitään omia mielipiteitä. Kuten osuvasti on todettu niin molempien kampanjat käsittelivät Niinistöä.

Hieman tekisi mieleni kysyä Haloselta, että eikö häntä hävetä? Hän ei selvästikään pidä George W Bushista (kukapa pitäisi) ja Bushan voitti omat vaalinsa amerikassa luomalla pelon ilmapiirin. Millä tavalla lopultakin tuo erosi Halosen omasta kampanjasta? Halonen kampanjoi luomalla pelkoa. Luomalla pelkoa siitä, mitä tapahtuu jos kansa äänestäisikin Niinistöä. Suomi menisi sen jälkeen ilmeisesti suinpäin Natoon, työehtosopimukset ilmeisesti lakkautettaisiin samantien ja jokainen joutuisi tekemään töitä ilman palkkaa. Etkö sinä, Tarja Halonen, syyllistynyt myös pelonilmapiirin luontiin?

Tämän kampanjoinnin kun yhdistää siihen, että suurin osa ihmisistä aina muutoinkin pelkää enemmän muutosta kuin paikallaan pysymistä niin Halosen uudelleen valinnan estyminen olisi erittäin suuri ihme. Tästä syystä kynnys äänestää Niinistöä on suuri. Olen huomannut, että aktiivisesti kampanjointia seuraavat ovat enemmän kallistuneet Niinistölle, kun taas passiiviset antavat äänensä Haloselle, juuri edellä mainitsemastani syystä. Luonnollisesti myös toivon, että Halonen (kuten ei Niinistökään) ei saisi ääniä sukupuolensa perusteella. Itse kun haluaisin uskoa tasa-arvoon.

Ennen vaalikampanjaa en ollut Halosen suurimpia faneja, johtuen pitkälti hänen SAK-SDP taustastaan, sillä näen tuolla koalitiolla olevan kohtuuttoman paljon valtaa näinkin demokraattisessa maassa. Enkä ole aina kokenut erityisesti SAK:n toimia kovin reiluiksi. Tämän vaalikampanjan aikana ei kuvani näistä ole todellakaan ainakaan parantunut ja Halosen haluttomuus sanoutua irti loanheitosta on pilannut Halosenkin kuvaa silmissäni. Tietysti myös hänen täydellinen varmanpäälle pelaamisensa, jolloin hän ei ole suostunut sanomaan mielipidettään mistään pelätessään äänten menetystä, on ollut ikävää katsottavaa.

Ensimmäisellä kierroksella äänestin Heidi Hautalaa kun koin hänet selvästi parhaaksi ehdokkaaksi. Toisella kierroksella joudun äänestämään pienempää pahaa ja se on nyt Niinistö. Muunmuassa yllämainituista syistä.

Kansa tullee kuitenkin tänään valitsemaan Halosen uudella kaudella ja epäilemättä kansa saa sellaisen presidentin kun ansaitsee. Toivottavasti kansa myös jossain vaiheessa miettii sitä, että miksi tuli Halosta äänestettyä. Oliko siihen joku rationaalinen syy, että Halonen oli jossain Niinistöä parempi. Vai lieneekö syy jokin irrationaalisempi, kuten sukupuoli tai muutoksen pelko. Vai peräti niin karmea syy kuin pelko, pelko jota SAK ja SDP parhaansa mukaan lietsoivat. Niinistö yritti tuoda sanomaa "vastakkain asettelun aika on ohi". SAK ja SDP taas perustivat koko toisen kierroksen pelonlietsontansa teemaan "vastakkain asettelun aika on nyt". Valitettavasti näyttää siltä, että se mikä toimi amerikassa, toimii nyt myös Suomessa.

Onneksi olkoon vasemmisto, lienette hyvin ylpeitä nyt itsestänne.
 

krobbe

Jäsen
Viljuri kirjoitti:
Perinteisesti ei-sosialistisella puolella tuo mielipiteenvapaus on ollut paljon korkeammassa kurssissa kuin sosialistisella puolella.

Kyllä, juuri näin, oikeistojunttien diktatuureissa sitä mielipiteen ilmaisua jopa autetaan esiin vasemmistolaisista "mukavin" pikku tehokeinoin.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
JypFabu kirjoitti:
Silti ei minun tarvitse ketään homotella, enkä usko kenenkään muunkaan siihen tarvitsevan turvautua, mutta jos ei muuhun riitä, niin siitä vaan, ei se maailmaa kaada.

Seksualiset vähemmistöt voivat olla näissä vaaleissa hyvinkin tärkeässä roolissa, äänet lasketaan tänään kieli keskellä suuta, niin tiukka vaali on tulossa, siksi lähetänkin sydämmelliset terveiset kaikille vähemistöjen edustajille Saulin puolesta, Sauli ei tosin ole tietääkseni ollut Setan kanssa sen enempää tekemisissä, mutta on varmasti fiksuna miehenä valmis kuuntelemaan heidän murheitaan, niin otaksun. Itse Saulin tiukkana kannattajana lähetän yhteistyö terveiset kaikille vähemmistöjen edustajille, olette mukavaa porukkaa ja hyviä ravintola asiakkaita myös :)

On upeaa että meillä on vähemistöillä myös oikeus äänestää !!

veini

Ps. Olen aina ollut heidän puolellaan. :)
 

Humpauttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onneks nää vaalit on tänään ohi, niin päästään siitä Halosen irvistelevästä pärstästä taas kuudeksi vuodeksi eroon, kun Tarja vetäytyy pimentoon harjoittamaan sitä pressan hommaa, minkä niin hyvin osaa. Uuudenvuodenpuhe ja hymistelymatkoja jonnekin takahikiälle pari kertaa vuodessa. Tätä Suomen kansa kai sitten haluaa.
 

Viljuri

Jäsen
Krobbe kirjoitti:
Kyllä, juuri näin, oikeistojunttien diktatuureissa sitä mielipiteen ilmaisua jopa autetaan esiin vasemmistolaisista "mukavin" pikku tehokeinoin.

Diktatuurit, olivatpa vasemalta tai oikealta, ovat diktatuureja. Yllättävää kyllä, samat ihmiset demografisessa tarkastellussa saattavat kannattaa kumpiakin, pääasiahan on, että pelotellaan sisäisillä ja ulkoisilla uhilla ja pyritään vetoamaan ihmisten alhaisimpiin tunteisiin.

Tästä löytyy historiallista evidenssiä ihan tarpeeksi, joten ei siitä sen enempää.

Viittasin kyllä enemmän Suomeen, jossa esimerkiksi Mirjam Vire-Tuomisen lakiehdotusta rauhanlaiksi pidettiin melko äskettäin ihan asiallisena ehdotuksena yhteisen ja kollektiivisen turvallisuuden takaamiseksi. Suuri osa tuonkin lakiehdotuksen kannattajista löytyy tänäkin päivänä Halosen presidenttiehdokkuuden kannattajien joukosta.

Yhdistymisvapaudesta ja muista klassisista vapausoikeuksista puhumattakaan. Kyllähän vasemmiston retoriikassa edelleen kollektiiviset asiat menevät yksilönvapauksien edelle, käytäntö on toki monimuotoisempi. Sehän asiassa onkin oudoksuttavaa, kun lähes suoraan annetaan yhteisistä asioista epätosi kuva yhteiskunnallisen valta-aseman ja hegemonian semontoimiseksi (ja valtaapitävien osalta vieläpä vastoin parempaa tietoa).
 

krobbe

Jäsen
Viljuri kirjoitti:
Diktatuurit, olivatpa vasemalta tai oikealta, ovat diktatuureja... .

Juuri näin, asiat eivät ole ikinä niin mustavalkoisia kuin monet väittävät. Kaikella on puolensa ja turhia yleistyksiä kannattaisi itse kunkin vältää.

Jännäksi menee, viimeisimmän gallupin mukaan tilanne 50 - 50. Suoritin gallupin perheessämme; vaimo ja minä olemme Tarjan kannalla ja pojat Saulin, onneksi he eivät saa vielä äänestää.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Humpauttaja kirjoitti:
Onneks nää vaalit on tänään ohi, niin päästään siitä Halosen irvistelevästä pärstästä taas kuudeksi vuodeksi eroon, kun Tarja vetäytyy pimentoon harjoittamaan sitä pressan hommaa, minkä niin hyvin osaa. Uuudenvuodenpuhe ja hymistelymatkoja jonnekin takahikiälle pari kertaa vuodessa. Tätä Suomen kansa kai sitten haluaa.

Ihan mielenkiinnosta kysäisen, että mitä oletat Sauli Niinistön tekevän, jos hänet valitaan presidentiksi.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Näkkäri kirjoitti:
Ihan mielenkiinnosta kysäisen, että mitä oletat Sauli Niinistön tekevän, jos hänet valitaan presidentiksi.

Näkkärillä on hyvä pointti tuossa kyllä. Eipä kai ne rutiinit siitä kovin paljon muutu, vaikka rutiinien suorittaja vaihtuisikin. Jotenkin silti on vain fiilis, että Halosen aika saa riittää, luulenpa, että velvollisuuteni käyn suorittamassa tässä päivemmällä.

Voin olla väärässä, aika helpostikin, mutta mielestäni Halosesta on heijastunut sellainen voitonvarmuus ensimmäisellä kierroksella, että kahden kierroksen vaalit pääsivät yllättämään aivan puuntakaa.

Sanavalinnat ovat aina makukysymyksiä, mutta verisen historian (jonka minä ymmärsin vuosien 1917-1918 tapahtumiksi) mukaanveto peliin kyllä taisi varmistaa sen, että käyn äänestämässä toisellakin kierroksella. Muuten olisin ehkä tyytynyt vain yhteen kertaan, kun ehdokkaani oli pienemmästä puolueesta. Eli tyytynyt passiiviseen taustalta seuraamiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös