Potkut päävalmentaja Mikko Mannerille

  • 138 617
  • 881

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Runkosarjan voittotaistelu on mielestäni jo menetetty. En näe skenaariota, missä Lukko konttaisi niinkin pahasti, että Kärpät saisi kurottua edes nykyisen 18p kaulan kiinni. Se tarkoittaisi kuutta suoraa voittoa.
Ei Kärpät tule Lukkoa millään opilla saamaan kiinni loppukauden aikana. Joo pelejä on paljon ja "jos voittaa rästipelit ja keskinäiset ja jos ja jos ja jos", mutta ihan puhtaasti jos matemaattisesti tarkastelee niin se vaatisi melkoisia taikatemppuja:

Lukon pistekeskiarvo on nyt 2,22 ja yleisesti sellainen vähintään kaksi pistettä per peli eli 120 pistettä on ollut runkosarjan voittajalle aika hyvä arvio. Kärpillä on nyt 40 peliä jäljellä ja pisteitä kasassa 33, eli loppukauden aikana pitäisi saada 87 pistettä per niin tulisi tuo 120 pinnaa täyteen. Tuo tarkoittaisi siis lähes 2,18 pistettä ottelua kohti. Kuulostaako miten realistiselta tämän hetken taso huomioiden?

Lukolla tuohon 120 pisteen määrään riittää loppukauden osalta 1,86 pistettä per peli. Kova tahti on sekin, mutta jos nyt vaikka viimeistä kymmentä peliä katsoo niin Lukon tahti on kuitenkin ollut se 2,1 pistettä per peli eli edelleenkin siellä kulkee kovaa, vaikka sinne sekaan joku työtapaturma Jukureita vastaan mahtuukin.

Ja tässä nyt siis ainoastaan vertailu Lukkoa kohtaan, onhan siellä esim. Ilves joka on pelannut 2,09 pisteen keskiarvolla ottelua kohti ja sitten myös Pelicans (1,83) ja HIFK (1,81) jotka ovat pistekeskiarvossa edellä. Nuo kaksi nyt olisivat matemaattisesti ihan hyvinkin saavutettavissa ja sehän riittäisi runkosarjan kolmospaikkaan, mutta kyllä runkosarjan voittotaistelu vaatisi paitsi ihan jäätävää tasonnostoa niin samalla myös Lukolta tason heikkenemistä.
 

Uraanitumppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets, Bärilund
Isoin asia mikä itseäni tässä koko valmennusryhmässä hiertää on, ettei ole uskallusta tehdä minkäänsortin ratkaisuja. Mustoset ja muut pörriäiset pyörii tuolla edelleen ja tulos on piipussa. Manner-Mikkola varmaan odotti, että voivat jatkaa alivoiman valmennusta yhtä laadukkaasti kuin Sihvonen, joka siirrettiin parantamaan Mikkolan laatutuotannon ylivoimaa. Nyt kyseinen laatutuotanto säheltää alivoima vastuussa (en tiedä palasiko soosi sillekkin osastolle, kun ihan hyvää ollut nykynen av?) ja ensi kaudella pääkoutsina.
Tottakai syyttävä sormi osoittaa päävalmentajaa, joka viime kädessä vastuussa päätöksistä. Päätökset ovat menneet päin vittua, nyt niitä on vasta alettu korjata. Reagointia piti odottaa joulutaukoon asti. Vielä ei ole reagoitu paskasti pelanneiden pelaajien vastuuseen, jos valmennus ei tajua muutaman pelaajan vapaamatkustusta, niin katseeni siirtyy ylempään johtoon seurassa. Nyt vittu pitäs herätä ja tehdä ratkaisuja surkeasti pelanneiden suhteen.
 

Micol

Jäsen
Lukon pistekeskiarvo on nyt 2,22 ja yleisesti sellainen vähintään kaksi pistettä per peli eli 120 pistettä on ollut runkosarjan voittajalle aika hyvä arvio. Kärpillä on nyt 40 peliä jäljellä ja pisteitä kasassa 33, eli loppukauden aikana pitäisi saada 87 pistettä per niin tulisi tuo 120 pinnaa täyteen. Tuo tarkoittaisi siis lähes 2,18 pistettä ottelua kohti. Kuulostaako miten realistiselta tämän hetken taso huomioiden?
(Boldaus oma). Riippuu keltä kysytään. Realistihan toteaa, ettei runkosarjan voittotaisteluun ole enää Kärpillä todellista mahdollisuutta, mutta optimistiuskovainen näkee tilanteen niin, että voi aivan hyvin vielä saavuttaa, kun Kärpät vain parantaa pelaamistaan ja alkaa napsimaan aivan kohta pisteitä selvästi yli 2 pisteen keskiarvolla. Jos pelikin näyttää lähes sarjakärjen tasoiselta, niin eihän tässä ole Kärpillä mitään hätää...
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Isoin asia mikä itseäni tässä koko valmennusryhmässä hiertää on, ettei ole uskallusta tehdä minkäänsortin ratkaisuja.
Tämähän on ollut Mannerin heikkous aina. Pahiten tämä on näkynyt siinä että ikinä Manner ei vaihda maalivahtia tai ota edes aikalisää vaikka tilanne olisi mikä. Vaikka veskari imuroisi viisi maalia viidellä vedolla ekan minuutin aikana niin Manner ei veskaria vaihda. Poikkeus sääntöön viides finaali 2018, mutta tuo on oikeasti varmaan ainoa kerta.

Vai vaihtoiko Ässiä vastaan Veiniläisen kesken pelin ja tämä olikin sitten loppukevään maalissa (pl. tuo aiemmin mainittu), mutta noin muutoin.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
...varsinkin tällä materiaalilla.
Tämä ei ole sinulle @NahkaHagrid vaan nappaan vain kiinni tästä palstatotuudesta.

Mielestäni Kärppien materiaali ei ole millään muotoa mitenkään parempi kuin korkeintaan keskinkertainen plus. Ja tämä siis ihan kauden alusta lähtien. Ykkösketju oli hyvä suurimman osan kautta kun Pulju pelasi siinä, mutta muuttui tehottomaksi sinä päivänä, kun Pulju allekirjoitti sopimuksen Edmontonin kanssa. Eikä Aaltonen todellakaan ole ollut mikään upgrade Puljuun nähden. Samanlaista pelin ulkopuolella surfailua kuin Puljullakin. Silti meidän ykkösketju on ihan kilpailukykyinen trio vs mikä tahansa joukkue. Silloin kuin sattuu huvittamaan.

Tämäkin ajatus on sanottu täällä sata kertaa: Ykkösketjun takana on tyhjää. Oli jo viime kaudella ja sama trendi jatkuu tälläkin kaudella. Jokinen, Kristof, Koblizek, Mustonen... nämä kaverit ovat auttamatta joko liian hitaita tai kädettömiä mestaruutta tavoittelevan joukkueen tulosyksikköön, vaikka juuri heidän pitäisi olla joukkueen pelillisiä johtajia ja suunnan sekä esimerkin näyttäjiä kaukalossa. Ei ole nähty merkkejä heräämisestä viime kaudella ja vielä vähemmän tällä kaudella.

Ei Koblizekin hyökkäyspään ympäriluistelut vakuuta yhtään, kun seurauksena on usein kiekonmenetys. Jokisen hidasta luistelua tekee pahaa katsoa ja kun herra vielä turhautuu siitä, että on pujottelukeppinä nuoremmille, niin eihän siitä hyvä seuraa. Mustosesta on kaikki sanottu. En jaksa kerrata. Kristofilla suonenvedot on tosi harvinaisia. Nähdäänkö sitä parempaa Kristofia ensi kaudella, kun pitää taas pelata tosissaan, että riittää näytöt uuteen sopimukseen?

Jos meillä olisi kakkostulosyksikkö kunnossa, niin olisi mahtava tilanne kolmosen kannalta, että hieman nuorempia kavereita voisi peluuttaa ilman paineita tuloksenteosta. Hermonen, Koskenkorva, Rädyt, Tieksola, Metsävainio... kyllä te tiedätte. Pientä rotaatiota voisi harrastaa ja jätkät olisivat varmasti tyytyväisiä ja pieni kilpailu peliajasta kehittäisi kaikkia. Nythän tilanne on ihan katastrofaalinen, kun kolmosessa pelaavat Sailio ja Karvinen ja joku sentteri, jonka vastuuvalmentaja Manner arpoo mielensä mukaan. Sailion ja Karvisen peliminuuttien pitäisi olla 12-13 minuutin paikkeilla/ottelu. Riippuen alivoimien määrästä. Nämä kaverit on kuitenkin niitä, joiden tehtävänä pitäisi olla riistäminen ja raastaminen ja ihon alle meneminen. Ei ylivoima tai viime hetken tasoitusmaalin haku.

Junnut neloseen, että konkarit saa peliaikaa. Sehän se vastuuvalmentaja Mannerin taktiikka on. Meidän toiseksi paras sentteri tällä hetkellä on Jesse Koskenkorva. Palkkiona tiputus neloseen ja peliaikaa eilen n. 8 minuuttia. Samaan aikaan tulosyksikössä Mustonen häviää yli puolet aloituksista ja kellottaa hirveitä peliminuutteja. Ei mene meikäläisen järkeen.

Arvostan Mikko Manneria valmentajana todella korkealle. Miehen taktinen osaaminen ja pelin kehittäminen ovat huippuluokkaa ihan maailmanlaajuisesti. Samalla miehen jääräpäisyys ja "sokea piste" tiettyjen pelaajien suhteen on jotain maailmanlaajuisen järkyttävää. Ymmärrän "kärppämäisen" tavan uskoa ja luottaa pelaajiin tiettyyn pisteeseen asti, mutta missä se raja on? Täytyykö koko joukkueen/seuran kausi mennä pilalle siksi, että vastuuvalmentajalla on loputon usko jonkun pelaajan tasonnostoon ja siinä samalla hyvin pelanneita pelaajia palkitaan katsomokomennuksella tai nelosketjun jämäminuuteilla?

Nyt jos koskaan olisi Mikon aika hieman nöyrtyä ja tehdä sitä, mitä hän osaa parhaiten, eli laittaa oma peli taktisesti kuosiin ja palata kiekon peruslähteille. Taisin eilenkin johonkin kirjoittaa, ettei tällä porukalla taito ja vauhti riitä Mamba-kiekkoon.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Riippuu keltä kysytään. Realistihan toteaa, ettei runkosarjan voittotaisteluun ole enää Kärpillä todellista mahdollisuutta, mutta optimistiuskovainen näkee tilanteen niin, että voi aivan hyvin vielä saavuttaa, kun Kärpät vain parantaa pelaamistaan ja alkaa napsimaan aivan kohta pisteitä selvästi yli 2 pisteen keskiarvolla.
Juu mutta tilannehan on siis se että pelkkä Kärppien pelillinen parannus ei auta vaan samalla myös sarjakärjen pitää pelata nykyistä huonommin. Menee tosiaan ihan uskovaishörhöjen hommaksi jos puhtaaseen uskoon perustaa nämä olettamukset.
 

Micol

Jäsen
Kyllähän se on vain miehen luonteen jääräpäisyyttä olla muuttamatta mitään ja reagoimatta mihinkään tapahtumiin. Hän tunnistaa kyllä itsekin sen puolen itsessään, muttei suostu muuttumaan, eikä kehittämään tätä puolta itsessään. Hän tulee hakkaamaan esim. tällä Mustos-peluutuksella päätä seinään kauden loppuun asti, kun hänet on kerran hommattu isoon rooliin tulosyksiköihin, niin silloin hänen kuuluu pelata isossa roolissa tulosyksiköissä. Sitä ei voi muuttaa kesken kauden! Voin lyödä kolminumeroisesta summasta vetoa, että Musea ei penkitetä saati potkita pihalle tällä kaudella, vaikkei tekisi enää pistettäkään, koska Manner ei halua olla kellekään ilkeä ihminen (pl. junnut).
 
H

Hidas_ja_kankea

Olen myöskin erittäin skeptinen tulevan kauden valmennustiimistä. Aikaisemmin mainittu "kuninkaallinen perimäjärjestys" on toiminut jonkinaikaa tähän asti, mutta jotain rajaa.

Yhtenä käännekohtana Kärpille voidaan pitää ulkopuolelta tulleen Marjamäen valintaa. Oikeastaan Kärpät ui tuossa vaiheessa varsin syvissä vesissä. Seuraavaksi tuli sitten kruununprinssi Suikkanen, jonka syrjäyttämistä Mannerilla pidän onnekkaana sattumana.

Aika ajoin organisaatio kuin organisaatio tarvitsee ulkopuolisen herätyksen. Länsirannikolta löytyy entinen mahtiseura, johon palkattiin kaikki kivat kaverit männävuosilta ja jälki on ollut kylmäävää. Sisäänpäin kääntyminen ja kritiikittömyys syö organisaatiota, niin urheilussa kuin myös liike-elämässä. Business-puolen esimerkistä käy Nokia, jolla oli niin suuri kassa, ettei mitään hätää vaikka hevoset söisivät seteleitä. Oikeastaan minulla on tullut Kärppien hyvästä taloustilanteesta puhuttaessa voimakas flashback Nokiaan.

Mielessä on käynyt, tarvitseeko Kärpät tällä hetkellä herätystä ja en tällä tosiaan tarkoita Mannerin kenkimistä tänä keväänä.
 

Micol

Jäsen
Tämä ei ole sinulle @NahkaHagrid vaan nappaan vain kiinni tästä palstatotuudesta.

Mielestäni Kärppien materiaali ei ole millään muotoa mitenkään parempi kuin korkeintaan keskinkertainen plus. Ja tämä siis ihan kauden alusta lähtien. Ykkösketju oli hyvä suurimman osan kautta kun Pulju pelasi siinä, mutta muuttui tehottomaksi sinä päivänä, kun Pulju allekirjoitti sopimuksen Edmontonin kanssa. Eikä Aaltonen todellakaan ole ollut mikään upgrade Puljuun nähden. Samanlaista pelin ulkopuolella surfailua kuin Puljullakin. Silti meidän ykkösketju on ihan kilpailukykyinen trio vs mikä tahansa joukkue. Silloin kuin sattuu huvittamaan.

Tämäkin ajatus on sanottu täällä sata kertaa: Ykkösketjun takana on tyhjää. Oli jo viime kaudella ja sama trendi jatkuu tälläkin kaudella. Jokinen, Kristof, Koblizek, Mustonen... nämä kaverit ovat auttamatta joko liian hitaita tai kädettömiä mestaruutta tavoittelevan joukkueen tulosyksikköön, vaikka juuri heidän pitäisi olla joukkueen pelillisiä johtajia ja suunnan sekä esimerkin näyttäjiä kaukalossa. Ei ole nähty merkkejä heräämisestä viime kaudella ja vielä vähemmän tällä kaudella.

Ei Koblizekin hyökkäyspään ympäriluistelut vakuuta yhtään, kun seurauksena on usein kiekonmenetys. Jokisen hidasta luistelua tekee pahaa katsoa ja kun herra vielä turhautuu siitä, että on pujottelukeppinä nuoremmille, niin eihän siitä hyvä seuraa. Mustosesta on kaikki sanottu. En jaksa kerrata. Kristofilla suonenvedot on tosi harvinaisia. Nähdäänkö sitä parempaa Kristofia ensi kaudella, kun pitää taas pelata tosissaan, että riittää näytöt uuteen sopimukseen?

Jos meillä olisi kakkostulosyksikkö kunnossa, niin olisi mahtava tilanne kolmosen kannalta, että hieman nuorempia kavereita voisi peluuttaa ilman paineita tuloksenteosta. Hermonen, Koskenkorva, Rädyt, Tieksola, Metsävainio... kyllä te tiedätte. Pientä rotaatiota voisi harrastaa ja jätkät olisivat varmasti tyytyväisiä ja pieni kilpailu peliajasta kehittäisi kaikkia. Nythän tilanne on ihan katastrofaalinen, kun kolmosessa pelaavat Sailio ja Karvinen ja joku sentteri, jonka vastuuvalmentaja Manner arpoo mielensä mukaan. Sailion ja Karvisen peliminuuttien pitäisi olla 12-13 minuutin paikkeilla/ottelu. Riippuen alivoimien määrästä. Nämä kaverit on kuitenkin niitä, joiden tehtävänä pitäisi olla riistäminen ja raastaminen ja ihon alle meneminen. Ei ylivoima tai viime hetken tasoitusmaalin haku.

Junnut neloseen, että konkarit saa peliaikaa. Sehän se vastuuvalmentaja Mannerin taktiikka on. Meidän toiseksi paras sentteri tällä hetkellä on Jesse Koskenkorva. Palkkiona tiputus neloseen ja peliaikaa eilen n. 8 minuuttia. Samaan aikaan tulosyksikössä Mustonen häviää yli puolet aloituksista ja kellottaa hirveitä peliminuutteja. Ei mene meikäläisen järkeen.

Arvostan Mikko Manneria valmentajana todella korkealle. Miehen taktinen osaaminen ja pelin kehittäminen ovat huippuluokkaa ihan maailmanlaajuisesti. Samalla miehen jääräpäisyys ja "sokea piste" tiettyjen pelaajien suhteen on jotain maailmanlaajuisen järkyttävää. Ymmärrän "kärppämäisen" tavan uskoa ja luottaa pelaajiin tiettyyn pisteeseen asti, mutta missä se raja on? Täytyykö koko joukkueen/seuran kausi mennä pilalle siksi, että vastuuvalmentajalla on loputon usko jonkun pelaajan tasonnostoon ja siinä samalla hyvin pelanneita pelaajia palkitaan katsomokomennuksella tai nelosketjun jämäminuuteilla?

Nyt jos koskaan olisi Mikon aika hieman nöyrtyä ja tehdä sitä, mitä hän osaa parhaiten, eli laittaa oma peli taktisesti kuosiin ja palata kiekon peruslähteille. Taisin eilenkin johonkin kirjoittaa, ettei tällä porukalla taito ja vauhti riitä Mamba-kiekkoon.
Olipahan loistava ja täyttä faktaa sisältänyt kirjoitus! Iso peukkuemoji täältä sinulle. Ei voisi enempää olla samaa mieltä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: 1971

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Yhtenä käännekohtana Kärpille voidaan pitää ulkopuolelta tulleen Marjamäen valintaa. Oikeastaan Kärpät ui tuossa vaiheessa varsin syvissä vesissä. Seuraavaksi tuli sitten kruununprinssi Suikkanen, jonka syrjäyttämistä Mannerilla pidän onnekkaana sattumana.
No tulihan Suikkanenkin organisaation ulkopuolelta. Se että pelasi Kärpissä 80-luvulla ja on Kärppien kasvatti ei kuitenkaan mielestäni juurikaan muuta sitä, koska eihän sillä Suikkasen ajan Kärpillä ollut muuta yhteistä nykykärppiin kuin nimi. Ei Suikkasella ollut tuon taivaallista tietoa siitä millainen organisaatio Kärpät nykyään on.

Vai oliko Kaitsulla joku lyhyt jakso Kärppien junnuvalmennuksessa 2000-luvun alussa? No anyway, kyllä Suikkanen niin paljon oli muualla kiertänyt tuossa ennen Kärppiin saapumistaan että kyllä hänenkin voidaan katsoa tulleeksi organisaation ulkopuolelta. Ihan samalla tavalla miten esim. Kari Jalonenkin tuli aikoinaan ulkopuolelta mukaan vaikka Kärppien kasvatti onkin.
 

NahkaHagrid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Jesse Puljujärvi.
Yhtenä käännekohtana Kärpille voidaan pitää ulkopuolelta tulleen Marjamäen valintaa. Oikeastaan Kärpät ui tuossa vaiheessa varsin syvissä vesissä. Seuraavaksi tuli sitten kruununprinssi Suikkanen, jonka syrjäyttämistä Mannerilla pidän onnekkaana sattumana.

Aika ajoin organisaatio kuin organisaatio tarvitsee ulkopuolisen herätyksen. Länsirannikolta löytyy entinen mahtiseura, johon palkattiin kaikki kivat kaverit männävuosilta ja jälki on ollut kylmäävää. Sisäänpäin kääntyminen ja kritiikittömyys syö organisaatiota, niin urheilussa kuin myös liike-elämässä. Business-puolen esimerkistä käy Nokia, jolla oli niin suuri kassa, ettei mitään hätää vaikka hevoset söisivät seteleitä. Oikeastaan minulla on tullut Kärppien hyvästä taloustilanteesta puhuttaessa voimakas flashback Nokiaan.

Mielessä on käynyt, tarvitseeko Kärpät tällä hetkellä herätystä ja en tällä tosiaan tarkoita Mannerin kenkimistä tänä keväänä.

En missään nimessä haluaisi lytätä tulevaa koutsia, kun hän nyt ei ole päivääkään vielä kunnolla ruorissa ollut, mutta hieman on jännäkakka housuissa että tuleekohan tästä nyt yhtään mitään, kusisin hunajaa jos hakisivat Kojon ensikaudeksi.

Kärppien päävalmentajaruletti on täysin verrattavissa maalivahtirulettiin, (joka on onnistunut tosi hyvin maailman mittakaavalla), valmentajien kohdalla samoja kasvusuhdanteita on äärimmäisen hankala ellei mahdoton toteuttaa. Kärpät antaa maailmalle jo niin paljon hyviä pelaajia, ettei valmennuksesta pitäisi alkaa tinkimään, perse ei kestä sitä rallia.
 
H

Hidas_ja_kankea

No tulihan Suikkanenkin organisaation ulkopuolelta. Se että pelasi Kärpissä 80-luvulla ja on Kärppien kasvatti ei kuitenkaan mielestäni juurikaan muuta sitä, koska eihän sillä Suikkasen ajan Kärpillä ollut muuta yhteistä nykykärppiin kuin nimi. Ei Suikkasella ollut tuon taivaallista tietoa siitä millainen organisaatio Kärpät nykyään on.

Pidän Suikkasella olleen koko edeltävän ajan toinen jalka Oulussa. Hänen nimensä oli pitkään esillä spekulaatioissa. Kaikkinensa tuossa ajassa oli paljon muuta pielessä, jota ei kannata tässä vaiheessa enää suuremmin käsitellä.

En viitsi nyt hakea Suikkasen nimityksen aikaisia palstajorinoita, mutta ainakin palstalla lanseerattiin oman pojan vapahtajamaisena paluuna.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Mielestäni Kärppien materiaali ei ole millään muotoa mitenkään parempi kuin korkeintaan keskinkertainen plus...
Tämä on se asia mitä on itsekin tullut ihmeteltyä tässä. Perjantaisessa Lukko-pelissä Waheeb ja Lehkonen kilpaa kehuivat Kärppien materiaalia ja ihmettelivät, miten noin hyvällä joukkueella voidaan olla noin alhaalla sarjataulukossa. Ja vielä pelin lopussa taisivat naureskella (kun Kärpät eivät onnistuneet yhdestäkään viidestä ylivoimastaan), että "kyllähän Kärppien olisi pitänyt vähintää yksi ylivoimamaali tehdä, kun katsoo rosteria", johon Lehkonen taisi todeta tyyliin "heh, joo. Varsinkin noilla nimimiehillä mitä siellä on..."

Ollaankohan me katsottu nyt ihan samaa peliä ja samaa kokoonpano Waheebin ja Lehkosen kanssa. Siellä ylivoimalla pyöri mm. kaverit Karvinen ja Mustonen (toki olihan siellä ylivoimalla silti sen verran tulivoimaa, että olisi sitä nyt pitänyt pari tai ainakin yhden maalin tehdä). Puolustushan Kärpillä on erittäinkin hyvä tähän Liigaan, jopa liigan kärkeä. Nimenomaan paperilla mitattuna. Mutta ei se perjantai hyökkäys ollut kuin ihan maksimissaan keskitasoa tähän Liigaan. Tässä oli siis Kärppien kokoonpano tuossa Lukko-pelissä:

Pyörälä-Mustonen-Aaltonen
Jokinen-Kristof-Koblizek
Sailio-Metsävainio-Karvinen
Heikkala-Koskenkorva-Tieksola

Tuosta kokoonpanosta meiltä puuttui siis ykkössentteri (Kunyk) plus joitain rotaatiomiehiä eli pelaajia joilla ei sen suurempaa merkitystä kokonaiskuvaan ole (Hermonen, Rädyt, T.Niemelä etc.) karkeasti sanottuna. Ja noiden poissaolojen jälkeen meidän hyökkäys näyttää tuolta. Vaikka se itse pelikään ei ole mestaruustasoa, niin fakta on se, että ei ole tuo hyökkäyskään. Ei se ole sitä vaikka tuohon lisäisi vielä Kunykin. Tuntuu, että tässä on käynyt taas vähän tällainen efekti, että kun jotkut pelaajat pelaavat suurseurassa, niin he nousevat automaattisesti Liigan huippupelaajiksi.

Eli automaattisesti ajatellaan, että kun joku Mustonenkin pelasi nyt tuossa pelissä _Oulun Kärppien_ ykkössentterinä, niin onhan sen nyt oltava pirun kova kaveri, koska Kärppien tasoisessa joukkueessa pelaa ja kun Kärpät on edes viitsinyt katsoa Mustoseen päin, niin sen perusteella on kova pelimies. Okei taisi Waheebkin pari kertaa todeta lähetyksen aikan, että "ei ole ihan Mustosella lähtenyt ja tehot ovat olleet _pieni_ pettymys". Joo ei se ihan ole lähtenyt, mutta melkein kummiskin. Pienistä asiosta se Mustosenkin onnistuminen on vaan kiinni. Vähän kun pinnistää, niin kyllä sitä tulosta ja tehojakin alkaa tulla. Ainiin, mutta eihän kaveri pääse edes maalintekopaikoille.

Puhumattakaan myöskään kolmikosta Jokinen-Kristof-Koblizek. Kun nuo kaverit pelaavat _Oulun Kärppien_ 2.ketjussa, niin hehän ovat oikeasti tähän Liigaan kärkiketjujen pelaajia, joilta on lupa odottaa hokkuspokkus temppuja ja melkein jopa pelillistä dominanssia. Taas kerran, koska pelaavat _Oulun Kärpissä_. Olisvatkohan Waheeb ja Lehkonen puhuneet samalla lailla kavereista tai odotusarvot kavereita kohtaan olleet samanlaiset, jos pelaisivat kenties, vaikkapa SaiPassa tai Ässissä?

Totuus löytyy kuitenkin sieltä kentältä. Meillä oli tuossa Lukko pelissä kolme Liigatason ketjua. Pyörälä-Mustonen-Aaltonen oli 1.-2. ketju tasoa, Jokinen-Kristof-Koblizek maksimissaan 3.ketju tasoa ja sitten Sailio-Koskenkorva-Karvinen on erittäin hyvää 4.ketju tasoa. Ja sitten oli kolmikko Heikkala-Metsävainio-Tieksola, jotka ovat enempi tai vähmepi täytemiehiä. (Pistin nyt tässä sommitelmassa Koskenkorvan Metäsvainion tilalle, koska Kossu on mielestäni Metsävainiota parempi pelaaja).

Yksi esimerkki tästä "suurseura" efektistä on vaikkapa Otto Paajanen. HPK:ssa pelatessaan oli vain Paajasotto, ihan ok kahden suunnan sentteri ja peluri tähän Liigaan. Mutta heti kun siirtyi suureen ja kauniiseen HIFK:iin, niin Paajanenkin oli jo ihan Liigan parhaita senttereitä ja löytyi lähes jokaiselta TOP5-listaukselta mitä tehtiin kauden alussa ja aikana. Enkä siis sano, että Paajasta yliarvostettiin, vaan päinvastoin mielestäni miestä aliarvostettiin ja miehen olisi pitänyt saada tuo arvostus jo HPK:ssa pelatessaan, koska oli oikeasti Liigan kärkisenttereitä jo HPK:ssa pelatessaan. Mutta tässä vaan tällainen esimerkki siitä miten media ja kaikenmaailman 'asiantuntijat' luovat odotuksia ja ennakkokuvia pelaajista, sen mukaan missä pelaavat.

Sori offtopicista

Edit. Typot
 
Viimeksi muokattu:

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olen @peterra kanssa täysin samaa mieltä. Manner on tuonut niin paljon hyvää Kärppiin, ettei yksi heikko jakso saisi aiheuttaa tämmöistä ketjua. En muutenkaan pidä ajatuksesta, että Kärpissä annettaisiin potkuja valmentajille kesken kauden. Se antaa pelaajille tekosyyn löysäillä kun voidaan laittaa kaikki valmentajan piikkiin. Se on tuon joukkueen ratkottava ongelmansa. Yksi valmentajan vaihto ei mitään ratkaise.
 

Micol

Jäsen
Manner on tuonut niin paljon hyvää Kärppiin, ettei yksi heikko jakso saisi aiheuttaa tämmöistä ketjua. En muutenkaan pidä ajatuksesta, että Kärpissä annettaisiin potkuja valmentajille kesken kauden.
Kun on vetänyt joskus erinomaisesti, niin nykyään voikin sitten vetää vihkoon, kun on kerran vanhoja meriittejä olemassa ikään kuin suojana? En nyt ihan ymmärrä tätä joidenkin ihmisten logiikkaa ja mitätöntä vaatimustasoa, jossa vanhat meriitit pelastaa kaiken mahdollisen.

Et pidä ajatuksesta, että päävalmentajalle saisi antaa potkuja? Kärpät voi siis jäädä vaikka säälien ulkopuolelle, niin kaikki ok ja kukaan ei pahoita mieltään, kun ei tarvitse koskaan pelätä potkuja? Unelmaduuni kyllä ilman minkäänlaista vastuuta. Mihin voin allekirjoittaa...

Naurattaa kyllä välillä tämä fanienkin muniinpuhaltelu täällä Kärppien osiossa. Masut tuntuu olevan edelleen kovin täynnä aiemmista mestaruuksista, niin nykyään riittää jo vähän-sinne-päin tekeminenkin vallan mainiosti...
 

Soutukorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mannerilla mennää varmasti kausi loppuun. Ei ole mitään järkeä lyödä kautta läskiksi ja vaihtaa koutsia. Homma ei siitä parane. Antaa nyt vetää pestinsä loppuun. Kausi muutenkin on kaikkinensa ihmeellinen kera koronan. Tiedä vaikka pelit laitetaan taas pakettiin ennen kuin kannu jaetaan.
 

Olbertson

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Leijonat, Kärpät
Olikos se nyt se kotiottelu Hifkiä vastaan 14. marraskuuta, jonka jälkeen Mamba mussutti jotain tyyliin ”Minä epäonnistuin, jos tätä joukkuetta en saa pelaamaan paremmin, niin on väärä mies puikoissa”.

Sen jälkeen umpisurkea ilman valmennusta pelaava Jyp on onnistuttu voittamaan pariin kertaan, ei-niin vakuuttava Ässät jatkoilla ja Jukurit nihkeästi rankuilla. Turpiin on tullut Tapparalta, Lukolta ja Ässiltä. Peli on ollut kauttaaltaan surkeaa tästä lähtien, maalinteko ollut yhtä tervanjuontia ja peli sekaisin kuin syksyinen Senaatintori.

Johtopäätös: Mamba on irtisanonut itsensä. Aikaa on ollut aivan riittämiin näyttää, että saa jengin pelaamaan paremmin. Korona, pelitauko, akvaariot - mikään ei riitä perusteeksi, tilanne on kaikilla sama.

Uutta tuoreempaa verta penkin taakse.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Manner on lyönyt homman jo läskiksi paskakiekollaan ja järjettömällä peluutuksellaan. Missä on tulos? Manner ulos!

Tähän kun lisätään vielä se fakta, minkä herra itse on kertonut: "Jos tulokset eivät parane, silloin on väärä mies puikoissa." Vai miten se meni?

Tämä on ammattilaisurheilua, eli tulosurheilua. Harrastesarjat on erikseen.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Antaisin miehelle työrauhan kauden loppuun. Toki jos tiputaan selvästi ulos sääleistä, niin katsotaan sitten uudestaan. Jonkinlainen herätys on silloin joukkueelle paikallaan, jos sillä voisi jotain pelastaa.. Mikkolan voisi heittää sitten sisään. Plussana tässä vaihtoehdossa se, että jos homma ei lähde toimimaan (seuraavana syksynäkään), niin päästään Mikkolasta nopeammin eroon.

Toistaiseksi siis mentäköön näillä. Jonkunlainen luotto vielä, että homma lähtee jotenkin toimimaan ja sijoitus kuuden sakissakin vielä mahdollinen.
 

Valdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Käykää osa nimimerkeistä välissä happihyppelyllä. Viikonloppu on kääntynyt sunnuntai-iltaan, ja eilen alkanut mesoaminen jatkuu ja jatkuu. Kun viikonlopun pelit piti kerta hävitä, hyvä että hävittiin molemmat nollille. Uusia tuulia puhaltaa varmasti kokoonpanoon tulevan viikon ja lähiviikkojen aikana: jo kolmikko Topi Niemelä, Aku Räty ja Cody Kuny helpottaa kummasti. En nyt pitäisi yllätyksenä viime hetken hankintojakaan. Saako Manner potkut taloudellisen koronakurimuksen keskellä? No ei hän saa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Saako Manner potkut taloudellisen koronakurimuksen keskellä? No ei hän saa.
Toisaalta eikai talouden pitäisi tässä tilanteessa vaikuttaa, ellei nyt sitten jostain otettaisi projektivalmentajaa parin kuukauden ajaksi. Mikkola jatkaa anyway joten jos Mamba saa kenkää niin Mikkolan toimenkuva vaan muuttuu.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ja samalla sekunnilla, kun Mikkolasta tulee päävalmentaja ja hänen toimenkuvansa muuttuu, niin vastuu kasvaa ja palkka nousee.
Tätähän me emme tiedä koska emme tiedä millainen sopimus sinne on rustattu. Se lienee selvää että ensi kaudella Mikkola nauttii isompaa palkkaa mitä tällä hetkellä, mutta siihen en osaa sanoa miten palkkaan vaikuttaisi se jos hän olisi vt. päävalmentaja loppukauden ajan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös