Positiivisuusketju

  • 1 340 975
  • 9 671

Winston Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Boston Bruins
Mutta samalla tietynlainen realismi takoo kallossa, kun tietää, että menestys ei ole kuitenkaan pysyvää, niin ei lähde heiluttelemaan keskareita joka suuntaan ja vittuilemaan kaikille.
mutta ajattele jos sitä menestystä tuleekin vielä parikytä vuotta putkeen, niin kylläpä harmittaa kun on jäänyt keskarit heiluttelematta ;)

Minun mielestä kannattaa keskittyä tähän hetkeen, ja toimia sen mukaan, parhaaksi näkemällään tavalla. Tulevaisuuden pelkääminen on ajanhukkaa.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
mutta ajattele jos sitä menestystä tuleekin vielä parikytä vuotta putkeen, niin kylläpä harmittaa kun on jäänyt keskarit heiluttelematta ;)

Hohhoi. Toivottavasti tämä oli pilke silmäkulmassa heitetty? Ei minua ainakaan harmita vaikka en näyttäisi ikinä enää kenellekään keskaria. En muistaakseni ole sitä heilutellut aiemminkaan.

Minun mielestä kannattaa keskittyä tähän hetkeen, ja toimia sen mukaan, parhaaksi näkemällään tavalla. Tulevaisuuden pelkääminen on ajanhukkaa.

Ei ole mielestäni ajanhukkaa olla realisti, se voi auttaa kun pystyy suunnittelemaan tulevaisuutta realistisesti. On ajanhukkaa olla niin sinisilmäinen optimisti, että ajattelee tämän jatkuvan parikymmentä vuotta. Tämä on nyt jatkunut kolme vuotta ja melkeinpä lupaan syödä hatullisen, mikäli JYP pelaa joka vuosi playoffseissa vuoteen 2020 asti. Lukekaa taas tämä viesti oikein: toivon, että pelaa, mutta en usko että pelaa. Ei siihen ole pystynyt kukaan muukaan, isommillakaan resursseilla.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ei ole mielestäni ajanhukkaa olla realisti, se voi auttaa kun pystyy suunnittelemaan tulevaisuutta realistisesti. On ajanhukkaa olla niin sinisilmäinen optimisti, että ajattelee tämän jatkuvan parikymmentä vuotta. Tämä on nyt jatkunut kolme vuotta ja melkeinpä lupaan syödä hatullisen, mikäli JYP pelaa joka vuosi playoffseissa vuoteen 2020 asti. Lukekaa taas tämä viesti oikein: toivon, että pelaa, mutta en usko että pelaa. Ei siihen ole pystynyt kukaan muukaan, isommillakaan resursseilla.

Mää en nyt oikein taida oivaltaa, mitä tämä positiivisuudessaan kieriskelevä viesti lopultakaan ajatuksellisesti sisältää. On tietysti selvää, että seuraavaan kahteenkymmeneen vuoteen voi sisältyä monenmoista ja varmaan sisältyykin, mutta miten se tangenteeraa siihen, että JYP on saanut menestyslangan päästä kiinni ja tehnyt tulosta tuloksekkaasti jo muutaman vuoden? Onko ajatuksesi siis, että nöyristellään nurkissa luimistellen, kun eihän se menestys luultavasti pysyvästi vuosikymmeniksi JYP koppiin muuta? Miten niin tämä ei ole ajanhukkaa? Kannattajan näkökulmasta ei voi olla turhempaa "realismia", kun pohtia vuosikymmenten menestyssykliä, sen sijaan, että kannattaisi joukkuettaan tässä ja nyt. Mistäs kummasta tiedät, vaikka JYP menestyisikin ne kaksikymmentä vuotta, mutta itse et ole sitä enää rekisteröimässä, realismia se on sekin ja ihan yhtä mahdollista, tai mahdotonta, kuin JYPin kestomenestys tai menestymättömyyskin.

Mitään positiiviseksi luokiteltavaa ajatustakaan en tästä oikein löydä, mutta vika saattaa toki olla tämän pään lukulaitteen ymmärryskoneistossa, joten rautalankaversio positiivisesta sisällöstä olisi tänne paikallaan.

Itselle kausi on ollut täynnä positiivisia elämyksiä ja optimistisena joukkueeseen luottavana hemmona uskon niitä vielä tälle kaudelle riittävän lisääkin. Realistina tiedän ja ymmärrän, että tukkaan voi tulla välierässäkin, kuin myös finaalissa, jos sinne asti jalka riittää, mutta sellaisen ei voi antaa murehduttaa sen enempää, kuin pohtia vielä syntymättömien menestystä leuka jäykkänä ja vatsahapot jylläten positiivisessa negatiivisuudessa.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Pitäisin melko positiivisena asiana sitä, että JYPin A-nuoret voittivat mestaruuden, D-Team oli kolmas Mestiksessä ja Hurrikaanit ovat vähintään pronssiottelussa. Eipä ole juurikaan valittamisen aihetta.

Vielä kun lunastan postista #42 gamewornin, niin kyllä kelpaa kannattaa Hurrikaaneja tulevaisuudessakin. Tunteella...
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Saat anteeksi.

Kiitän.

Ylpeyden ja ylimielisyyden huomaa mm. yleisömäärissä sekä JA:n kommenteissa. Negatiivinen (tai jopa realistinen) sana JYPistä, JYPin pelitavasta tai seurasta aiheuttaa välittömän paskaviestien sarjan kirjoittajalle. Mitään pahaa ei JYPissä ole, ole ollut eikä tule olemaan.

Niin, oikeastaan halusin tuossa kiinnittää huomiota siihen, että ylpeydellä ja ylimielisyydellä on suuri ero. Jos vedetään jollakin nietzscheläisellä paradigmalla - ja miksipä ei vedettäisi, niin erottelussa on taustalla siis ylhäisten ja alhaisten tuntemuksien ero. Ylpeällä halusin viitata tähän ylhäiseen tuntemukseen, jossa tarkoituksena ei ole olla kaunainen muita kohtaan, vaan tietää - tässä tapauksessa, että JYP on hyvä joukkue, sanoivatpa ketkä tahansa mitä tahansa. Kyse on samalla siis jonkinlaisesta hyvästä itsetunnosta, joka toki johtuu kannattamansa joukkueen hyvistä otteista, ja samalla voi olla tyytyväinen niistä.

Mutta olet oikeilla jäljillä juuri siinä, että meidän JYP-fanien kannattaisi tosiaan hivenen pidättäytyä äkkipikaisista viesteistä, vaikka JYPiä kuinka inhottaisiin tai mollattaisiin, syyttä tai syystä. Joskus on hyvä oikaista asioita, mutta kaikenaikainen puolustautuminen selvästikin ärsyttää muita. Syystäkin.

Joten, katsotaan mitä tämä aiheuttaa: JYP ei ole maailman napa. Se ei ole edes maailman paras jääkiekkojoukkue. Suomen se voi olla. JYP pelaa hienoa kiekkoa, mutta ei, se ei pelaa kaikilta osin edes Suomen parasta. Eikä puhtainta. Saa huutaa vastalauseita. - - Mutta jos allekirjoitat edes osan edellisestä kappaleesta, voit saman tien antaa arvostusta myös vastustajille. Jossakin saatetaan siis pelata puhtaammin, kiekollisemmin, tehokkaammin, taitavammin.

Ehdottomasti näin. On täysin selvää, että JYP ei ole perinteisessä mielessä taitojoukkue. Ja tällöin tulee ymmärtää se, että kaikki eivät pidä tällaisesta menestyjästä, jopa pienestä kestomenestyjästä, saanen sanoa. Ja kieltämättä haluaisin vääntää tästä vielä sitä, mikä oli alkuperäinen tarkoitusperäni, eli se, että meidän tulisi olla ylpeitä niistä asioista, joissa JYP on hyvä. JYP ei ole kiekkokontrollijoukkue, se ei pyri pelaamaan suurimaalisia pelejä - sillä on yksinkertaisesti täysin erilainen lähestymistapa jääkiekkoon kuin monella muulla perinteisellä pelikirjalla varustetulla joukkueella.

Dufvan JYP pyrkii pelaamaan kurinalaisesti, se taistelee eikä koskaan luovuta, se pelaa tehokasta, voittavaa jääkiekkoa. Se pyrkii olemaan kone, jota ei voi pysäyttää, ellei kone itse ala yskimään. Ja näistä asioista halusin sanoa teille muille arvoisille JYP-kannattajakollegoille:

Olkaamme ylpeitä siitä, mitä JYP nyt on, sillä siihen meillä on oikeus!

(Ja nyt tuli jonkinlaista amerikkalaista propagandaa loppuun, mutta suonette taas anteeksi..)
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Olen onnellinen - mitä tuo norsu ajattelee nyt minusta?

Minusta koko jyväskyläläisen kiekon menestys on osoitus siitä, että jotain on tehty oikein. Eikö kannattaisi vaan nauttia hetkestä, eikä vuotaa huomisen haavoja tänään? En ainakaan minä viitsisi Thaimaan lomalla puuterihiekkaa varpaiden välissä, kylmä thaiolut kädessäni ja unelmaranta edessäni murehtia että ei tämä kestä kun kaksi viikkoa ja olen takaisin räntäisessä huomisessa. Tai murehtia mahdollista tulevaa tsunamia.

Jotenkin tuollainen omien tunteiden pidätteleminen kerjää suorastaan kysymystä että ovatko ne tunteet tarpeeksi voimakkaita lainkaan? Jos ei pysty heittäytymään parisuhteeseen juuri tapaamansa unelmien naisen kanssa vaan miettii avioliittojen eroprosentteja tuumien että onkohan tässä tuleva ex-vaimoni, niin sitä ehkä kannattaa mennä peilin ääreen ja kysyä että kuinka vahva se tunne tätä naista kohtaan oikeastaan on.

Elämässä ja säässä on nousuja ja laskuja, aurinkoisia ja sateisia päiviä. Auringon porottaessa ihoa sitä kyllä tietää että joskus sataa räntää ja on vitun kylmä. Entä sitten?

Se mitä muut vastaantulevat ajattelevat jos hymyilet onnellisuuttasi on aikakin minulle herttaisen yhdentekevää. Tajuan toki että maailmassa on paljon ihmisiä jotka katsovat omaa elämäänsä, omia valintojaan toisten silmien kautta. Heille mitkään onnen hedelmät eivät ole tarpeeksi makeita jos maailmasta löytyy yksikin sielu jonka mielestä hedelmät on saatu vääryydellä.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Eikö meillä oikeasti ole JYP-palstalla ketjua JYP kaudella 2010-2011? Koska kauteen lasketaan kuuluvaksi myös runkosarja, en kirjoita tätä tuonne playoffs-osastoon, vaikka suurin osa asiasta varmaan sitä on.

Tämä on oma positiivisluonteinen kausipalautteeni JYPistä. Kausi ei virallisesti ole ohi, mutta koska en pidä pronssiotteluita minään mittarina, palautteen voi antaa jo nyt. Ja ne, joilla jäi parannettavaa, voivat iskeä tälle kirjoitukselle jauhot suuhun onnistumalla unohtumattomasti pronssiottelussa :)

Runkosarja 9½ tai 10-
Negatiivista tulee ainoastaan kahdesta asiasta: 1. Emme saaneet nostettua Asplundia lukuunottamatta ketään D-Teamista vakituiseksi liigapelaajaksi. Tämä ei voi olla näkymättä jatkossa D-Teamin kiinnostavuudessa. 2. Case Makkonen & Sopanen. Tiedettiin, mitä hankitaan ja tehtiin heille yli vuoden mittaiset sopimukset. Tiedettiin, etteivät ole täysin RD:n näköisiä pelaajia (paljon pitemmät tukat). Vastuuta ei tarjottu sillä tavalla, että he olisivat voineet koviin odotuksiin täysmittaisesti vastata. Ei ole Pihlman tai Immonenkaan perus-RD -pelureita, jos sellaisena pidetään enemmänkin Hytöstä tai Pihströmiä. Silti RD antoi Immosen ja Pihlmanin pelata vahvuuksillaan. Okei, Makkonen & Sopanen ei olisi meitä nostanut mestariksi, vaikka vastuuta olisi tullut miten paljon vaan, mutta tämäkin case pudottaa vetovoimaamme jatkossa.
Positiivista: 1. Runkosarjan voitto materiaalilla, joka ei mielestäni kuitenkaan vedä vertoja esim. HIFK:n vastaavalle. JYP on tasaisempi, mutta HIFK nimekkäämpi. 2. Runkosarjan upea hallinta, nopea pelityyli, kotivoitot. 3. Eric Perrin. 4. Joni Myllykoski ja Pekka Tuokkola.

Playoffs 7-
En jaksa ymmärtää, jos joku JYPin joukkuetta pitää ylimielisenä. Me voitimme runkosarjan ylivoimaisesti halliten. Oikeasti voisi jopa lähteä takki auki playoffseihin, se olisi ihan normaali reagointi inhimilliselle ihmiselle. Sen sijaan me lähdimme molempiin sarjoihin nöyristellen, peläten ja vastustajaa (liikaa) kunnioittaen. Ilvestä vastaan seliteltiin etukäteen pitkää pelitaukoa vs. Ilveksen säälipleijarit. Bluesia pidettiin viime vuonna pahana vastustajana ja siitä jauhettiin nytkin. Mikä helvetin paha vastustaja jää runkosarjassa 42 pisteen päähän? Jos on luotto omaan, ylivertaiseen osaamiseen, pitää lähteä voittamaan Bluesin tasoista joukkuetta reilusti eikä pelkäämään sitä, että Blues voi tehdä sarjasta hankalan. Jotenkin tuntui, että keinovalikoimasta jätettiin käyttämättä ilkeys ja vittumaisuus vain siksi, että RD ja Matikainen ovat ystäviä. Matikaisen ei tarvinnut edes miettiä, että pitääkö ottaa työkalupakista järeämpiä aseita, koska me emme tappiotilanteessa tehneet aloitetta. On ihan paskapuhetta, että JYPin olisi pitänyt löytää joku playoffs-vaihde. JYP voitti runkosarjan ylivoimaisesti, Bluesin 42 pisteellä. Se on takaa-ajaja, joka lähtee muuttamaan jotain voittaakseen parempansa. Blues teki niin ja JYP oli 4/5 ottelussa takaa-ajaja, eikä pystynyt muuttamaan mitään noustakseen kuskin paikalle. Hivenen ristiriitainen ajatus, mutta pointti: mikäli JYP olisi pelannut vahvaa runkosarjakiekkoaan, Blues ei olisi pysynyt perässä. Nyt Blues päästettiin pelkäämällä viemään, eikä meillä ollut valmiuksia tehdä mitään, mikä oikeasti olisi muuttanut peliämme. Ketjuruletit käytettiin runkosarjassa, playoffseissa ketjut olivat jopa stabiilimmat!

Yksi pieni pointti, joka ei monille aukea, mutta toivottavasti edes RD:lle ja kumppaneille. Huomasitteko mitä Blues teki Hippoksella JYPin luistellessa pelin alussa jäälle? Seisoi yhtenä rintamana, röyhkeänä ja pöyhkeänä siniviivalla, valmiina joukkueena haastamaan JYPin. Normaalisti vierasjoukkueet pörräävät omassa päädyssään rusettiluistelua niin pitkään kuin saa. Tuo ei ratkaissut yhtään peliä, mutta jos yksikin JYP-soturi tuon havaitsi ja sattui miettimään vastustajan käytöstä, temppu onnistui. Itselle tuli ensimmäisen pelin aikana mieleen tuo temppu ja sen laskelmallisuus, se antoi Blues-armeijasta todella vahvan kuvan, kuvan yhtenäisestä rintamasta. Jos joku JYPistä ajatteli samaa, Blues onnistui tässäkin.

Positiivista playoffseista:
- Ilves-sarjan kypsät otteet vaikka peli ei kulkenut
- Jyrki Välivaara & Olli Malmivaara. Kantoivat vastuuta Vatasen puuttuessa, Välivaara jopa puolikuntoisena. Olisi MM-kisakamaa, jos paikat kestäisi.
- Turo Asplund. Ei tarvinne perusteluita?
- Antti Virtanen. JYPin paras Blues-sarjassa. Pelkästään näiden otteiden varjolla tarjoaisin jatkosopimusta. Saa reenata kesän vaikka yksin, eikä tarvitse pelata syyskaudella. Kevään lapsi. Tiedän, ettei tällainen sopimus sovi RD:n pirtaan, mutta entäs jos Antti "lopettaa", pitää itsensä kunnossa ja tehdään sopimus sitten joulun alla.

Negatiivista:
- loukkaantumistilanne vs. reservien valmius paikata. Rouva Fortuna pyllisti meille tänä keväänä, emmekä olleet siihen valmiita. Tosin; Bluesia lukuunottamatta mikään muu joukkue ei pelaisi edes välierissä jos puuttuisi ykköspakki, toisiksi paras pakki pelaa polvi ja olkapää paskana ja ykkössentteri sormi tohjona. Emme voi olettaa, että D:stä jatkossakaan nousee näiden tonttien korvaajia. Jaatinen pelasi sitä paitsi ihan ok, mutta pari Jaatinen & Koskinen ei ole samalla sivulla parin Vatanen & Koskinen kanssa. Mielenkiintoista nähdä, saammeko Kallesta hyötyä irti jos Vatanen irtautuu Anaheimiin ensi kaudeksi.
- Hytönen, Pihström, Louhivaara. Kenelläkään ei tietojen mukaan ole vaivoja, mutta kukaan ei noussut kannattelemaan tätä joukkuetta. Perrinin tahdin hiljentyessä olisi olettanut, että kapteeni nousee kannattelemaan joukkuetta viime kevään tapaan. Nyt häntä ei edes peluutettu puhki. Ei noussut ei. Pihlströmillä ei kestänyt kasetti näitä pelejä. Ensimmäisestä puolivälierästä asti höntyillyt ihan vääriin suuntiin, hukannut energiaa ja säntäillyt pelin ulkopuolella jopa sotkien muiden peliä. Ossi, Suomen Mestari 2009 - sinulta olisi tarvittu joku tärkeä maali noista paikoista.
- nelosketju pienin varauksin. Eihän näiden ensisijaisesti mestaruuksia pitäisi ratkoa, mutta hengen he voisivat sytyttää. Näin on käynyt kahtena keväänä, tänä keväänä ei ollut edes pientä kytöä. Lahti ei ehtinyt, Riska oli pihalla muuten vaan ja Sipiläinen vaipui muiden tasolle. Jäsän lasken tähän kastiin myös.
- valmennus. Kaikki keinot käytettiin runkosarjassa, eikä mitään jäänyt jäljelle. RD:n kommentit aamun Keskarissa Matikaisen työtä ihaillen kertovat ihan samasta ja se ihmetyttää.

Seurajohdolle yksi negatiivinen maininta koko kaudesta:
- ensi kauden joukkueen aikainen lukkoon lyönti lähes nykyiseen kokoonpanoon. Joukkue ei nuorene (ei tosin ole liian vanhakaan), mutta oletettiinko seurajohdossa(kin), että JYP marssii tänä keväänä mestaruuteen ja on luonnollista jatkaa nykyisellä porukalla? Kun materiaali ei riittänyt mestaruuteen tänä vuonna, miten se riittäisi ensi vuonna? Mitä palasia voidaan vaihtaa parempiin, kun vaihtuvuus taitaa tulla pelkästään siitä että parhaimmat saattavat lähteä viime tipassa (Vatanen, Hytönen, Pihström, Tuppurainen, Välivaara) tai heikoimpien sopimuksia ei uusita (Viitanen, Kaijomaa)?

Katse negatiivisesti tulevaan:
Joukkue ja valmennus pysyvät samana. Toimiva pelitapa tuo ensi kauden alusta asti voittoja runkosarjassa, eikä tarvetta millekään muutoksille ole, eikä niitä muutenkaan tule, koska joukkueen jäsenet ovat sitoutuneet Jyväskylään ja JYPiin. RD:n ruuvi on vähän löysemmällä, mutta silti kireällä, koska runkosarjan voitosta pelataan loppuun asti. JYP sijoittuu runkosarjan kakkoseksi HIFK:n jälkeen ja tippuu pleijareissa säälipleijareista ponnistaneelle Ilvekselle.

Katse positiivisesti tulevaan:
Samana pysynyt runko haluaa muutosta ja JYP lähtee muuttamaan pelitapaansa ja nostamaan nuoria sisään runkosarjan aikana. Runkomiehiä kierrätetään ja se näkyy heittelynä pelitasossa runkosarjassa. Loppua kohti peli alkaa löytyä ja JYP nousee taisteluun runkosarjavoitosta, mutta jää niukasti kakkoseksi. Finaaleissa JYP lyö HIFK:n 4-2.
 
Tyypilliseen suomalaiseen "mitä ne ajattelee minusta" - ajattelutapaan silloin tällöin syyllistyneenä, oli mielestäni erittäin mieltänostattavaa lukea tämä lainaamani teksti:

Elämme (virtuaali)maailmassa, jossa on tavattoman muodikasta, hauskaa ja aktuellia mollata valmentajia "itkemisestä" median edessä. Mehän osattaisiin nekin tilanteet paremmin täältä nickien takaa, stana! Teenkin nyt toisensuuntaisen kommentoinnin:

Pinnat Risto Dufvalle tavasta, jolla hän otti tappion. Ei räksytystä, ei loukkaantumislistoja. Oma peli ei vaan kulkenut ja lisäksi maalivahtitaisto meni Bluesille. Olin positiivisesti yllättynyt. Uskon jo tältä pohjalta, että RD tulee korjaamaan Jypin pelitapaa kiekollisempaan suuntaan ensi kaudeksi.

Kiva, että joku viitsii kommentoida myös silloin kun RD ei itke Bob Hopea ja Immosen Jarkkoa.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Tulipa tässä vain mieleen, että jos pronssiotteluista jotakin muutakin positiivista kuin pronssimitalit (toivottavasti toisetkin, toki) saadaan, niin ainakin se, ettei Kärppien kaltaista mestaruusähkyä JYP ole vielä kehittänyt. Sinänsä siis erittäin pitkäjänteistä ja kaukonäköistä toimintaa.

Tuliko vähän katkeraan sävyyn...? No tulihan se. Vielä näidenkin päivien jälkeen. No selitettäköön se sillä, että tänään alkaisi finaalit jolloin ajattelin JYPin pelaavan. Tuli fläsbäkkejä, desavuita, bonvojaashia ja niin edelleen.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
En löytänyt tuoreempaa, joten nostetaan vaikka tätä ketjua ylöspäin. Jotain posiin liittyviä ajatuksia siis kehiin. Pahoittelut jos tuoreempikin ketju on olemassa.

-Olen iloinen JYPin ollessa asiansa hyvin hoitava organisaatio.
-Olen iloinen ettei JYP ole TPS, Kalpa, Hifk, HPK, Ilves tai Jokerit.
-Olen iloinen JYPin kasvusta liigan kestomenestyjäksi.
-Olen iloinen joka ilta voiton mahdollistavan huippuveskarin jatkopahvista.
-Olen iloinen ettei JYP ole pelkästään kärkipelaajiensa onnistumisten varassa.
-Olen iloinen Vatasesta, Määtästä sekä Hongasta.
-Olen iloinen Juuso Ikosen hankinnasta.
-Olen iloinen tämän hetken suurimpien itkujen ollessa Abid vs. Allu penismitoissa.
-Olen iloinen jokaisesta jatkoajan JYP-henkisestä kanssakirjoittajasta.
-Olen iloinen etten ymmärrä termiä nimeltä tautologia.
-Olen iloinen ollessani JYPiä hamaan loppuun saakka kannattava tapaus.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Wärn - Lahti - Louhivaara. Jatkoajassa harvemmin avataan suuta kun menee hyvin, mutta ei tätä ketjua voi kehua liikaa tältä syksyltä. Koko kolmikko pelaamassa elämänsä kautta. Toivotaan että liito jatkuu.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Pisteitä tulee vaikkei esitykset häikäise. Kelepaa, eiköhän pelikin parane. Rakastan tota joukkuetta <3
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vaikka ennakkoon meidän parhaat maalintekijät Tuppurainen ja Abid ovat tehneet tällä kaudella yhteensä vasta 4 kaappia, niin silti joukkue on tehdyissä maaleissa jaetulla toisella sijalla (68 maalia, 2,83 maalia per peli). Tuosta kun saadaan nämä meidän maalintekijätkin vielä hereille niin hyvä tästä tulee!

Piste per peli-taulukossakin ollaan kolmantena, vaikka peli on ilmeisesti ollut hirveätä paskaa koko kauden!

E: Niin ja vielä se, että kuudesta viime ottelusta ainoastaan yksi tappio. Lisäksi TPS-ottelusta harvinainen VL-voitto ja neljä suoraa voittoa (Ilves, HPK, HIFK, Ässät). Yhteensä 14 pistettä mahdollisesta 18 pisteestä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Arsenal
Ihan pakko nostaa tämä ketju pintaan nyt.

Paljon olen Marko Virtasta parjannut, epäillyt ja vastustanut, mutta miehellä taitaa sittenkin olla pallit. Isot pallit. En ole nähnyt kumpaakaan EHT-peliä, mutta mitä väliä. Jos me huomenna pelataan Euroopan mestaruudesta, homma on hoidettu niin kuin se pitää. Tässä vaiheessa paskaakaan väliä tyylillä, vain tulos merkkaa. Se antaa myös luottoa siihen, että keväällä pystytään pelaamaan niin. Ihan sama mitä kiekkoa, kunhan maaleja tehdään yksi enemmän kuin vastustaja.

Huominen on nähtävä ja toivottavasti sen pelin jälkeen tämä ketju on pullollaan uusia viestejä...
 

Powerage

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks
Samoilla linjoilla Alvajärven Urhon kanssa. Samaa asiaa pohdittiin myös aamuisessa Jatkoajan jutussa Hurrikaanin poikkeuksellinen syksy.
Peli näyttää ihan perseeltä.
Kärkipelaajat uinuu.
Pakit on epävarmoja.
Kukaan ei vieläkään tiedä, miten me oikein luullaan puolustavamme.
Mutta.
Huomenna pelataan Euroopan mestaruudesta ja kotiliigassa ollaan sijalla 4. Uskotaan pois, jonkun tässä pitää toimiakin.

Paras paikallaolevista riittää, terveisin RD.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Täältä Länsi-Helsingistä Suuri tervehdys Jypin pelaajille. Voittorahojen lahjoittaminen sairaille lapsille oli hieno ele. Kai tässä on iän myötä ruvennut (pää)pehmenemään, mutta enemmän ja enemmän sitä osaa arvostaa oman hiekkalaatikon ulkopuolella tapahtuvia asioita. Onnittelut tietenkin myös turnausvoitosta.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Nostellaan ketjua, mikä on ajankohtaisin.

- Jani Tuppurainen on taas oma tuttu itsensä. Ramzi pyyhkii ties missä, Jani ratkoo taas pelejä. Kuten ennenkin. Kuten kuuluukin.

- Salcido on loistava hankinta. Ihanan suoraviivainen puolustaja, joka toimittaa kiekkoa maalille. Tänään oikeasti pelkästään tämän ansiosta sai maalin. Moni puolustaja olisi lähtenyt "pyörittämään myllyä".

- Maalivahdit on loistavia. Eilen Tarkki piti vaikeilla hetkillä pystyillä ja tänään Sami pelasi nollan. Kuten joku sambaryhmästä huusi Viennaa vastaan ET:llä. "Sami, se on helppoa kun sen osaa".

- Eric Perrin ja johtaminen. Kultapotta ja kapteeni on loistavassa kondiksessa.

- Anssi Löfman ja aktiivisuus. Vielä vähän häsläystä maalintekopaikoissa, mutta muuten kyllä mukavaa nähdä jätkä kaukalossa.
 

Markiisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
- Jani Tuppurainen on taas oma tuttu itsensä. Ramzi pyyhkii ties missä, Jani ratkoo taas pelejä. Kuten ennenkin. Kuten kuuluukin.

- Anssi Löfman ja aktiivisuus. Vielä vähän häsläystä maalintekopaikoissa, mutta muuten kyllä mukavaa nähdä jätkä kaukalossa.

Lainasin nämä kaksi kohtaa, koska ne ovat myös omasta mielestäni ihan hemmetin positiivisia juttuja Jypille, muutenkin samaa mieltä koko viestistä.

Tuppurainen tuntuu vasta saaneen koneen käyntiin ja sehän taas tarkoittaa, että vauhti vaan kasvaa samalla kun päivät pitenee. Löfman on taas ilmetty Mikko Hakkarainen paremmilla käsillä. Jos muistatte vielä Hakkaraisen peliä keväällä 2009, niin ymmärätte, että tämä vertaus oli kehu.

Onpas nyt kulunut viikko ollut hauskaa seurata lätkää, lisää samaa vain. Helvetti, tässähän pistää jopa tämä lisääntyvä kylmyys hymyilyttämään.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Myös pelitapakin tuntuu pikkuhiljaa löytyvän. Ehkä se tuo melkein viikon tauko auttoi hieman että pelaajat pääsivät huilaamaan ja parantelemaan hieman vammojaan. Liike nyt ainakin ihan eri tasolla ja karvataan kiekkoa syvältä. Hieman palattu edelliskausien tyylille. Vastustajat toki ei aivan kärkijoukkueita, mutta hyvässä vireessä Ilves oli ennen perjantain ottelua eikä Blueskaan huonosti ole pelannut eikä pelannut lauantaina.

Myös yksi seikka varmaan on Luoman paluu puolustukseen, vaikka ei millään loistavalla tasolla pelaa niin perusvarmaa pelaamista ja näin ei Halmelle, Tikkíselle ja akatemian miehille ole niin kovaa hätää ja lian isoa vastuuta ollut. Salcido toki myös toinen joka nostanut puolustuksen tasoa ja varsinkin hyökkäyspäähän mutta myös perusvarmaa pelaamista melkein joka osa-alueella.

Tässä on joukkue nyt onnistunut pelaamaan 7 erää hyvää kiekkoa( Kalpa pelin viimeinen erästä lähtien), katsotaan jospa se peli tästä lähtisi kulkemaan, yhä enemmän jos pelattaisiin edelliskausien pelityyliin ja saadaan sairastupaa tyhjenemään niin tässähän on mahdollisuus vaikka mihin.

Myös ehdottomasti pitää kehua Rajaniemeä loistavaa pelaamista ollut, ihan hyvin voisi enemmänkin pelejä antaa, ei Tarkin kaikkia tarvitse pelata, taso riittää erinomaisesti.

EDIT: toki kausi on pitkä ja kivinen vielä, puolustus ei ainakaan kestä yhtään lisää loukkaantumisia ja lisää miehiä kaivataan pois sairastuvalta.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
- Jani Tuppurainen on taas oma tuttu itsensä. Ramzi pyyhkii ties missä, Jani ratkoo taas pelejä. Kuten ennenkin. Kuten kuuluukin.

- Salcido on loistava hankinta. Ihanan suoraviivainen puolustaja, joka toimittaa kiekkoa maalille. Tänään oikeasti pelkästään tämän ansiosta sai maalin. Moni puolustaja olisi lähtenyt "pyörittämään myllyä".

Tällä hetkellä Ramzin nostaminen esiin Tuppuraisen yhteydessä kertoo kirjoittajasta aikalailla oleellisen. Mikälie Immosen Jakkekin se vaan painelee jossain ja Eki liidaa joukkuetta. Tuppuraisen omalle tasolle paluusta luonnollisesti pelkkää positiivista sanottavaa. Tämän hetken Allua odotin jo alkukaudesta.

Salcidosta täysin samaa mieltä. Huikea pelimies eikä alkuunkaan edes parasta perustasoa olla vielä nähty. Sopii mielestäni tähän joukkueeseen täydellisesti. Luoman Mikolle myös tässä yhteydessä maininta.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tällä hetkellä fiilikset JYPistä ovat kaikin puolin positiivisia. Mielestäni tällä hetkellä kasassa on joukkue, joka voi mennä keväällä päätyyn asti ja vaikka samantien päädystä läpi.

Hieman erittelyä positiivisista asioista:

- Toimistolla ollaan hereillä, suorastaan uskomattoman hyvin. Hankintoja on tehty kun on tarvittu ja hankinnat ovat onnistuneet loistavasti.

- Valmennus toimii. Pelitapa on vihdoin saatu ajettua sisään joukkueeseen ja tämä edelleen paranee, kun loukkaantumisista päästään eroon ja uudet miehet pääsevät paremmin rytmiin.

- Hyökkäyspäässä meillä on mielestäni neljä tasapainoisinta ketjua koko liigassa. Kaikki pystyvät maalintekoon ja jätkät parantavat pelistä toiseen. Kaikki pystyvät pelaamaan toistensa kanssa ja koko hyökkäys on järkevästi koottu.

- Puolustuksessa on ollut suuria ongelmia, eikä vähiten loukkaantumisten vuoksi. Hiljalleen miehiä saadaan kuitenkin takaisin kehiin ja meiltä löytyy todella nimivahva puolustus, joka on näyttänyt kyllä pystyvänsä huipputason peliin. Nuorilta pakeilta todella hyviä esityksiä läpi kauden (Hietanen, Auvinen, Salonen yms.), mikä on erittäin positiivista myös tulevaisuutta silmällä pitäen.

- Maalivahtiosastolla meillä on voittava ykkösvahti ja loistava kakkonen. Kertakaikkiaan erinomainen pari. Tykkään eniten tällaisista kaksikoista, jossa on selvä ykkönen, mutta myös kakkosveska pystyy erinomaiseen peliin ja hänet voi heittää jäälle koska tahansa.

Hyvä JYP, jatketaan samalla tiellä! Tästä keväästä tulee toivottavasti (ja todennäköisesti) todella hieno ja pitkä!
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Tällä hetkellä Ramzin nostaminen esiin Tuppuraisen yhteydessä kertoo kirjoittajasta aikalailla oleellisen.

Miksi ja mitä se kertoo?

Tuppuraisen kohdalla kaikki näki, että on ajan kysymys kun alkaa taas kiekko uppoamaan pesään. Etkös sinä nimenomaan jossakin otteluketjussa kertonut kuinka paska Tuppurainen juuri tällä hetkellä on ja sen jälkeen tulos ollut melko kylmää. Vastustajien silmistä katsottuna. Tää on se Allu, joka oli playoffien MVP.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Miksi ja mitä se kertoo?

Tuppuraisen kohdalla kaikki näki, että on ajan kysymys kun alkaa taas kiekko uppoamaan pesään. Etkös sinä nimenomaan jossakin otteluketjussa kertonut kuinka paska Tuppurainen juuri tällä hetkellä on ja sen jälkeen tulos ollut melko kylmää. Vastustajien silmistä katsottuna. Tää on se Allu, joka oli playoffien MVP.
Ramzille ei koskaan tämän kauden aikana annettu kunnon mahdollisuutta. Jo kesästä lähtien Ramzia yritettiin ulostaa joukkueesta ja mies varmasti tiesi tämän itsekin. Tähän päälle kun lisätään se, ettei mies saanut koko kaudella ansaitsemaansa vastuuta ja kopissa kiehui, niin onhan tuo nyt vähintäänkin todella väärin lähteä vertaamaan Ramzin onnistumisia Allun vastaaviin.

Kaikki muut asiat JYPissä ovat tällä hetkellä kunnossa, mutta meikäläistä kaivelee vieläkin ihan tosissaan tämän case-Abidin hoitaminen. Pääsyyllisenä tähän pidän Marko Virtasta, mutta en tiedä tarkemmin toimiston osallisuutta koko jupakkaan. Ilman tätä keissiä en löytäisi tämän kauden JYPistä juuri mitään pahaa sanottavaa.
 

Nypsi

Jäsen
Ramzille ei koskaan tämän kauden aikana annettu kunnon mahdollisuutta. Jo kesästä lähtien Ramzia yritettiin ulostaa joukkueesta ja mies varmasti tiesi tämän itsekin. Tähän päälle kun lisätään se, ettei mies saanut koko kaudella ansaitsemaansa vastuuta ja kopissa kiehui, niin onhan tuo nyt vähintäänkin todella väärin lähteä vertaamaan Ramzin onnistumisia Allun vastaaviin.
Mikä se kunnon mahdollisuus sitten olisi ollut? Abid sai kuitenkin pelata Perrininkin vierellä lähemmäs kymmenessä ottelussa, eikä mitään merkittävää tapahtunut. Ylivoimillakin muistan Abidia nähneeni. Keskimääräinen peliaikakin käytännössä samaa luokkaa kuin Tapparan Olli Palolalla. Olisiko mitenkään mahdollista, että jotain vikaa olisi myös Abidissa, eikä kaikki ole JYP:n, valmentajien tai pelikavereiden syytä?
 

Handyy

Jäsen
Mikä se kunnon mahdollisuus sitten olisi ollut?
Ei ainakaan...

Kokoonpanossa 1. kentässä: 0
Kokoonpanossa 2. kentässä: 6
Kokoonpanossa 3. kentässä: 11
Kokoonpanossa 4. kentässä: 4
Pois kokoonpanosta: 3

Mahdollisista pelatuista peleistä siis aloitus 75% alemmissa ketjuissa, tai viltissä. Kunnon mahdollisuus olisi ollut olla 1-2. kentissä edes 50% peleistä. Samoin kauden aloittaminen muulla kuin 7 ottelun putkella 3-4. kentissä, koska ei kenenkään kannalta ole järkevää peluttaa Abidin kaltaista pelaajaa jo lähtökohtaisesti jarrukentissä.

EDIT: Ja lisättäköön, että näyttöpaikat eivät mene muutenkaan kovin järkevästi Virtasen alaisuudessa. Salmio on antanut mielestäni erittäin hyviä näyttöjä neloskentässä läpi kauden, niin viltti kutsui heti, kun hommattiin Pihlman vuoden 09-10 näytöillä (ja tämän kauden näytötkin Pihlmanilla huonommat). Tämän illan peliin Pihlman nousi ilman mitään näyttöjä Ikosen paikalle, joka juuri pelasi ylemmissä kentissä vihdoin ja viimein muutaman hyvän/erinomaisen ottelun ja nyt siis pudotettiin neloseen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös