Posilaari

  • 799 457
  • 4 043

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Joukkueella on pelisysteemi. Siinä sivussa on tullut myös voittoja laariin. Hymy on palannut meikäläisen kasvoille muutaman jurotuskauden jälkeen.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Mulla on jotenkin hyvä fiilis tosta joukkueesta.Tollaset yhden maalin taisteluvoitot on varmasti joukkueelle henkisesti todella tärkeitä, ei pääse kusi nousemaan nuorille päähän kun on pienestä kiinni, mutta taisteluvoitto maistuu peru 4-1 voittoa paremmalle? Kehjittää pelaajiakin, kun ei voi yhtään himmailla :) Kilvelle myös nuo rankkativoitot varmasti iso juttu - ilmeiseti yleinen käsitys on se, että Kilven itseluottamus hajoaa helposti? No, ehkä noi auttaa asiaa!

Jos tollasia pelejä alkaa kotona tulla, kun KalPa - JYP, niin voisi kuvitella että yleisökin löytäisi takas Monttuun.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
KalPan verkkoon on isketty vähiten maaleja koko Liigassa, ainoastaan 11 kappaletta näissä kuudessa pelissä. Ei ollenkaan huonosti etenkin kun puolustus ei täynnä mitään karpaaseja kuitenkaan ole ja kun Jokela on poissa ja oletettavasti olisi vähän hyödyllisempi kuin Puistola. Ehkä. Vastaavasti seitsemän joukkuetta "vain" on tehnyt vähemmän maaleja kuin KalPa (17), joten kyllä näiden pelien tiukkuuden näistäkin lukemista hyvin näkee. Hieno juttu, että tämä menee näin päin. Viime kauden alussa muistaakseni moni tiukka peli kääntyi nimenomaan tappioksi.

Lisäksi: KalPa on ainoa kärkikuusikon joukkue, joka on pelannut vain kuusi peliä. Olemme edellä kuudentena olevaa Tapparaa, joka on tarvinnut kymmenen pisteen keräämiseen kahdeksan peliä. Kärpillä on saman verran pisteitä kuin meillä, mutta tuo joukkue on pelannut yhden pelin enemmän...
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Niin kuin Pekka Virta tähtireportteri HooPeen haastattelussa totesi: Ollaan hiljaa niin saadaan kalaa.
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Nyt yleisömäärä alkaa jo näyttää siltä, kuin pitääkin. Lähes 3900 katsojaa Pelicans-pelissä. Joukkuehan pelaa kuin unelma.

Jatkakaa!
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Sehän meni aika hyvin. Pelicans oli kyllä todella heikko ja mitä ilmeisimmin loukkaantumisten runtelema, eikä KalPan tarvinnut juuri taistella voiton eteen, mutta yhtä kaikki tuota oli hienoa katsoa. Erityisesti mieltä lämmitti se, että maalihanat aukesivat viimein kunnolla, ainakin hetkeksi. Maalinteon kanssa on vähän vaikeuksia ollut, mutta tänään se ei ollut ongelma. Tuo Ruohomaan 0+4 nyt on niin hieno juttu, ettei sitä erikseen tarvitse käsitellä, ellei sitten sanoakseen että kysehän saattoi myös olla jostain suonenvedostakin : )

Ennen kauden alkua monen muun joukkueen fani totesi KalPasta, että Voutilainen on varma kortti hyökkäyspäädyssä, mutta entäs nämä muut. Nyt kuitenkin on käymässä niin, että "nämä muut" ovat jättämässä Voden taakseen. Kubalik riisti tänään kultapotan itselleen nousemalla 12 pisteeseen, tosin Birnerkin nappasi yhden pojon mutta enää se ei tuohon kauniiseen, kimmeltävään Veikkaus-tuotteeseen riitä.

Keränen taitaa tällä tahdilla tehdä henkilökohtaisen piste-ennätyksensä tällä kaudella, ellei tahti aivan merkittävästi hyydy ennen pitkää. Kritisoin Kerästä jossain vaiheessa siitä, että vähän vaisua oli, mutta nyt on löytynyt todella hyvä ote ja tänäänkin meinasi tehdä maalin, mutta teki sen kuitenkin korkealla mailalla. Mies sopii aivan loistavasti KalPan pelityyliin- ja ilmeeseen ja välillä pyöriikin kuin mikäkin väkkärä pysyen silti toki kaiken aikaa pystyssä. Kasperi Kapanen tälläsi kauden ensimmäisen, mutta ei varmasti viimeisen maalinsa. Kolme peliä ja neljä pistettä - mutta tätä tahtiahan sopikin odottaa, eikö? Niin hyviä kuin tsekit ovatkin, niin kultakypärä voi uuteen vuoteen mennessä hyvinkin olla Kassun päässä. Sitten on vielä tietysti Lyytinen, tänään jäi vielä hattutemppu tekemättä...

Kuopiolaisyleisö alkaa myös näköjään viimein löytää takaisin hallille. Tänään peliä tarkasteli Niiralassa 3857 silmäparia, mitä nyt lipputuloja ei varmaankaan tuon luvun edestä saatu, kun koululaisille taidettiin jakaa ilmaislippuja syyslomaviikon kunniaksi. Heidät varmaankin tuohon lukuun mukaan lasketaan? Minusta luku on aivan hyvä, kun otetaan huomioon että alussa oli vaikeaa saada edes 3000 ihmistä hallille, vastassa oli melko HMV-joukkue ja se yleisötavoitehan kuitenkin on edelleen 3500 katsojaa. Ilman muuta tällaisia lukemia ja mielellään korkeampiakin pitäisi myös joka kotipelissä tulla, kun katsoo missä päin sarjataulukkoa KalPa hiihtelee.

On vaikea nähdä, että luku kauheasti notkahtaisi tiistaina, kun HIFK luistelee Kuopiossa. Eiköhän jatketa kotivoittoputkea silloinkin.

Vielä kun nelosketju saisi jotain aikaiseksi pisteiden saralla! Mutanen taklaa, taistelee ja riistää ja selostajan mukaan omissa ei ole soinut kertaakaan, kun Junnila on ollut jäällä... mutta yhtään maalia tämä ketju ei ole tällä kaudella 13 pelissä tehnyt. Harjama on melko vaisun oloinen.

Hienoa, hienoa kaikin puolin. Ikävästi nuo jatkuvat kommellukset ja virheet omassa päädyssä vähän aistivat siitä, että KalPa on tänä(kin) vuonna "runkosarjajoukkue", mutta yhtä kaikki tästä pitää juuri nyt osata nauttia peli kerrallaan. Viime kauden jälkeen Kuopio ja KalPa ovat sen ansainneet.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ruohomaan osalta olin hyvin skeptinen ennen kautta. Joukkueessa oli monta potentiaalista sentteriä ja Ruohomaalla uskoin olevan suurin floppiriski. Pariin vuoteen en toki ollut peliäkään häneltä nähnyt, mutta Mestiksessä dominoiva taituri toi ihan liikaa mieleen Teemu Virtalan.

Heti ensimmäinen peli KalPa-nutussa antoi osviittaa siitä, että Ruohomaa on "edeltäjäänsä" paljon parempi pelaaja Liiga-tasolla. Viime viikon perjantaina Ruohomaa todisti tämän tekemällä jotain mitä Putte ei koskaan tehnyt: Liigamaalin.

Tänään Ruohomaa ohitti Puten myös Liiga-pisteissä.

Näiden faktojen nojalla kiellän (erityisesti itseäni) enää kertaakaan ajatuksissakaan vertaamasta Ruohomaata Putteen.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Vaikka alla on pari huonompaa ottelua, niin Pekka Virran vahvuus vuosina 2007-2010 oli nimenomaan nopea ylösnousu pelien välissä (ei tosin pelin sisällä). Täysin huonon kotipelin jälkeen saattoi tulla yllättäen hienosti taisteltu vierasvoitto. Toivottavasti tämä tapahtuu nytkin. Lisäksi on huomioitava nämä asiat:

1. KalPan pelaaminen on ollut nousujohteista lähes koko kauden ajan. Seitsemän ensimmäisen "pelissä ei tapahdu mitään"-pelin jälkeen alkoi tapahtua vaikka mitä. Varsinkin HIFK:ta (4.10.) ja Kärppiä (11.10.) vastaan nähtiin jo todellista televisiokiekkoa. Ja pisteitähän on raavittu pelin viihdyttävyydestä huolimatta koko ajan.

2. KalPa häviää tällä hetkellä pelejä taktisella puolella, vaikka se on yksi nopeimmista joukkeista sarjassa. Keskialueen karvauksen ohittaminen ei pitäisi liikkuvalle joukkueelle olla mahdoton tehtävä. Väittäisin, että jo pienet avauspelaamisen rytminmuutokset toisivat KalPan vahvuudet takaisin esiin. Kasperi Kapanen tekee maalit.

Mooses löi sauvalla kallioon, mutta KalPan ei kannata lyödä enää päätä seinään. Sen sijaan PV:n on aika kirjoittaa pelikirjaraamattun se Uusi Testamentti.
 
Viimeksi muokattu:

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Pekka Virta on Nelonen Pro-haastattelussa "Tyytyväinen KalPan kokonaisvaltaiseen pelaamiseen" kun taululla on 0-3 ja saldona viidestä viime pelistä 4 häviötä, 2 pistettä ja 4 tehtyä maalia.

Ihan vittuilematta: Ihailtavaa positiivisen kautta ajattelemista.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Kyllähän tuo nyt lähinnä tätä peliä tarkoitti. Ilme oli hyvää ja yritystä oli, mutta ne maalit jäin tänäänkin puuttumaan. Tänään kuitenkin päästiin ykkössektorin maalipaikoillekkin.
ositiivista jos miettii, niin ei tuo peli ole sekaisin kuten parilla edelliskaudella. Työllä ja onnistumisilla niitä maaleja ja voittojakin alkaa taas tulemaan. Mutta kuten Kölli sanoi enää KalPaa ei pidetä helppona vastuksena ja anneta yllättää.
Tiistaina vastassa heittopussi Sport. Jos niille hävitään ja jäädään alle kahden maalin. Niin sanani nielaisen ja mörökölli minut syökööt.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
niin ei tuo peli ole sekaisin kuten parilla edelliskaudella.
Joo. Varsinkin loppuvuodesta 2012 se oli niinkin sekaisin, että KalPa kellisti vähän ennen joulutaukoa JYPin 2-1 ja siirtyi sarjakärkeen. Itselleni kyllä tuollainen "sekoilu" maistuu ihan mainiosti.

1 2 3 SEKOILLAAN!
 
Viimeksi muokattu:

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Joo. Varsinkin loppuvuodesta 2012 se oli niinkin sekaisin, että KalPa kellisti vähän ennen joulutaukoa JYPin 2-1 ja siirtyi sarjakärkeen. Itselleni kyllä tuollainen "sekoilu" maistuu ihan mainiosti.

1 2 3 SEKOILLAAN!

Ja tämä oli Laukkasen avuilla? Not.
Hyvä yrkkä kuitenkin. Joo korjataan 2013-2014 ja tuo loppukausi. Olihan se ihan hirveetä räpellystä Laukkasen luotsaamana.
Nyt on sentään joku tolkku pelaamisessa. Maalinteko toki tökkii mut mielummin mä tätä KalPaa seuraan ja katon ku pelikirjatonta ja löysää mitä viime kaudella nähtiin. Meneepä loppukausi nyt syteen tai saveen. Positiivinen yllätys tämä alkukausi on kuitenkin ollut.
Ps. En edes tiedä miksi sinulle trollille vastaan
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Junnila teki eilen maalin! Josko se vuosia jumissa ollut ketsuppipullon korkki aukeaisi? Noh, ei nyt lähdetä keulimaan...
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Junnila teki eilen maalin! Josko se vuosia jumissa ollut ketsuppipullon korkki aukeaisi? Noh, ei nyt lähdetä keulimaan...
Ehottomasti aihetta keulintaan! Junnilan piiska puhui ja Hostikka oli voimaton. Tästä aukesi viimeistään koko joukkueen maalihanat!! Niinkuin Jyrinkin. Odotettavissa Jyriltä +10maalia vielä tälle kaudelle
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ilomäeltä ja Ruohomaalta väkevä paluu kokoonpanoon. Maalit tärkeille miehille: Voutilainen, Keränen, Birner ja Kapanen. Kahdessa viime matsissa 11 maalia. Sarjajohto. Onhan tuossa nyt jotain positiivisia aihioita.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kehuja pitää jakaa kun on paikka. Kattokaapas huviksenne, kuka johtaa (jaetusti) liigan plus-minustilastoa. Kyseinen herra ei ehkä pisteiden valossa ole päässyt ihan sille tasolle mitä optimistisimmin toivottiin, mutta on kuitenkin ihan kiitettävästi ja odotetusti pisteitäkin mättänyt. Poissa on nuoruudessa nähdyt kyttäilyt ja pisteistä eläminen, sen sijaan esitys on illasta toiseen varsin luotettava ja laadukas molempiin suuntiin.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Tämän illan tappiosta huolimatta: sarjakärki. Jotenkin tuon 2-0-johdon menettämisen tuoksinnassa jäi tajuamatta, että tuolla pisteelläkin säilyi piikkipaikka. Voin myöntää, että kun palauttaa mieleen, miten viime kausi meni ja millä sijalla se osaltamme päättyi, niin onhan tämä melko huikeaa. Kärjessä ovat väkivahvat JYP, Lukko ja Kärpät... ja sitten on KalPa. Ei meidän pitänyt täällä olla.

Kausiin 2008-2012 katsoen paikka kärkikuusikossa ei tietysti ole homma eikä mikään ja voi olla, että kohta tämä asema on muisto vain, mutta silti: sijoitus huhtikuussa 14, sijoitus marraskuussa 1. Kilpeläisen hankinta, selkeän pelitavan palautus, vähän terävöitynyt hyökkäyskalusto, syitä voi arvuutella, ehkä se on kaikkien kokonaisuus. Yhtä kaikki lopputulos maistuu.

Uskon, että yleisökin löytää ennemmin kuin myöhemmin takaisin hallille. Eräänlaisen luottamuksen palauttaminen vaatii tietenkin aikansa perseilyjen jälkeen.

Viime kauden lopullinen pistemäärä 60 pelin jälkeen: 51 p. Tämän kauden pistemäärä 24 pelin jälkeen: 43 p.

K. Kapanen höpisi kesällä jotain "hihojen käärimisestä" ja "töiden tekemisestä" ja silloin se kuulosti täydeltä paskalta - ja toki retoriikkaahan se vain on - mutta on siellä kyllä tehty varsin monta asiaa oikein viimeisen kuuden kuukauden aikana. Lähinnä harmittaa, että Petri Matikaisen KalPa jäi näkemättä, se kuulosti niin mielenkiintoiselta idealta : )
 
Viimeksi muokattu:

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Muutetaan vaan pelitapaa niin jatkossa vältetään kaikki loukkaantumiset, oman joukkueen fyysiset ja muiden liigajoukkueiden henkiset.
Pelikirja ylähyllylle, sairastupa tyhjäksi ja kotimonttu ääriään myöten täyteen. On tämä helppoa kun asiaa katselee ilman värilaseja Savon ulkopuolelta. Pitäisiköhän kokeilla joskus itsekkin.
Voiko piikkipaikalta päästä näin helposti ihon alle?
Nelosen todistuksella Pekka Virran taklauskiellolle huutonaurua! On siellä mutella kuunneltu oikeaa asemaa taas, tekstitv:kin välittää hieman huonosti joustokaukalon rytkeen.
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Toivotaan, että jengi pupeltaa nuo johtoasemat tässä vaiheessa kautta, eikä sitten keväällä. Mutta eipä tuo silti hyvältä näytä, kun toistamiseen viikon sisällä kustaan kahden maalin johto. Eli ei ole opittu mitään sittenkään?
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Tänään ohitettiin virallisesti viime kauden 60 pelin pistesaldo, 51 pistettä. Jonkinlaista parannusta voisi siis sanoa tapahtuneen.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Tänään ohitettiin virallisesti viime kauden 60 pelin pistesaldo, 51 pistettä. Jonkinlaista parannusta voisi siis sanoa tapahtuneen.

Samoin Birnerillä on nyt yhtä paljon pojoja kun Lehkosella, viime kauden sisäisen pistepörssin voittajalla.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Täytyy kyllä hehkuttaa tuota Michal Birneriä. Välillä tuntui, että kaveri oli vähän väsymässä, mutta on kuitenkin aivan loistava joukkuepelaaja, joka on arvokas omalle joukkueelleen käytännössä jokaisessa tilanteessa (pl. rankkarissa molarina). Kädet eivät välttämättä ole aivan Liigan "kuumimmat", mutta Birner tekee jatkuvasti fiksuja ratkaisuja ja tuo myös jonkin verran fyysisyyttä KalPaan. Kerrassaan verraton pelimies, josta meidän on syytä nauttia niin kauan kuin voimme.
 

Giba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kainalniemen Hiki
Kaksi vierasmatsia tällä viikolla, 6 pistettä ja 0 päästettyä maalia. Perhonen sai Turussa helpolla viikon ensimmäisen nollapelin mutta Lahdessa oli tukku hyviä torjuntoja. Voittoprosentti meni jo ohi Kilpeläisen ja nollapeleissäkin ohi. Usko oli koetuksella nuoreen mieheen mutta vastuuta kun tulee ja kokemus kertyy, niin aika hyvin alkaa tulostakin tulla. Puolustus pelaa, vaikka miehiä on telakalla koko ajan enemmän tai vähemmän. Lainamiehet onnistuneet kaikki loistavasti sekä nuori mies Mikkolakin vakuuttaa. Vaikka jengi täällä on voittojen aikaan suht hiljaa, niin posilaaria kannattaa pitää yllä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös