Playoffs 2024 välierät: Tappara (1.) – KalPa (7.)

  • 100 831
  • 1 165

Kumpi vie

  • Tappara

  • KalPa


Tulokset ovat nähtävissä vain äänestämisen jälkeen.

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Joo ei menny dumarien piikkiin tuo homma.

Pysyvät arvet jää tästä illasta, mutta tiistaina vedetään taas.

Onneks huomenna ei oo töitä.
 

Nilkkarallia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vastuullisen toimijan suoranainen velvollisuus on haluta sitä. Se on kirjattu myös lakiin (osakeyhtiölaki 1:5).
Toisaalta OYL myös toteaa useassa kohdassa kutakuinkin; "mikäli ei toisin määrätä".

Toivoisin, että Liiga Oy määrittää kilpaurheilun rahanteon edelle. Sitten taas kun katsoo otteluohjelmaa niin en ole enää niin varma :D
 

Sheplak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Harmittavasti vaan jääkiekossa ainoa paremmuuden mittari millä on mitään väliä löytyy tulostaululta. Kaikki muut puheet paremmuudesta on teoreettisiä. Ainoa fatka seisoo tulostaululla. Aina.
Totta. Tulostaululla seisoo faktat hyväksytyistä maaleista ja se määrittää ottelun voittajan. Sitä en ihan saanut kiinni miten se liittyy minun viestiini?
Kyllähän siinä selkärankaa saa vääntää jo korkeushyppääjän tavoin mutkalle, että voittaja ei ole voittaja. Onko tilanne epätoivon kanssa mennyt jo oikeasti näin huolestuttavaksi?
Kiitos viestistä. Ikäväkseni täytyy sanoa, etten ymmärtänyt sen pointtia vähän alusta.
 

Ojane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara pelasi tänään kuten Kalpa pelasi Ilvestä vastaan. Peli on ohi vasta kun ylipainoinen henkilöoletettu laulaa.

Tiistaina jatkuu pelit. Kalpan selkäranka ei kuitenkaan katkea vasta kun 4 häviön loppuvihellys soi, eli paljon on pelattavaa vielä edessä molemmilla joukkueilla..
 

Kukko

Jäsen
Kyllähän tämän päivän ottelu ratkesi tuomareiden ja tilannehuoneen järkyttävään fiasko maalin hylkäämiseen 3. erässä, jossa KalPalta (Mäenpää) hylättiin päivän selvä 5-2 maali!
Mitäs sitten jos peli olisi ollut 5-2. Tappara teki loppuun kolme maalia, eli peli olisi mennyt jatkoille 5-5 tilanteessa. Onko mielestäsi jatkoaika varma voitto toiselle osapuolelle, vai olisi vieraallakin ollut mahdollisuutensa tilanteessa?
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Kyllähän tämän päivän ottelu ratkesi tuomareiden ja tilannehuoneen järkyttävään fiasko maalin hylkäämiseen 3. erässä, jossa KalPalta (Mäenpää) hylättiin päivän selvä 5-2 maali!

Höpön löpön mitään ratkennut tuohon hylkyyn. Jos se olisi hyväksytty, niin Tappara olisi tehnyt sitten viisi maalia nyt nähdyn neljän sijasta.

Grönborg sai pumpattua tuohon pumppuun vihdoista viimein sen kevään hengen, että vaihto kerrallaan etiäpäin viis veisaten mitä taululla seisoo.
 

Hokiameeba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Kyllähän se kieltämättä inflaatiota on kärsinyt. Voittamisen nälkä on tukahdutettu todennäköisesti aika pitkäksi aikaa, maha on täynnä. Tapparan mestaruudet vuosimallia 2003 ja 2016 on itselle ne rakkaimmat, jotka tulen muistamaan lopun ikää. Jos näiden kahden mestaruuden jälkeistä tunnetta ja iloa verrataan vaikkapa viimevuoden mestaruuteen, 90-10 asetelma on aika lähellä. Kyllä voittaminen tietysti keskimääräisesti mukavampaa on, ei siitä mihinkään päästä.
Äläs nyt :D Kyllä se jatkuva voittaminen 90-luvulla oli jotain käsittämättömän mageeta kunnes stoppi tuli vuonna 2002 ja sen jälkeen homma ollutkin muutamaa poikkeusta lukuunottamatta pelkkää vitutusta. Oli se mahtavaa olla ysärin menestyneimmän seuran kannattaja. Kovimmat bileet oli omalla kohdalla 2001 ja 2010 oli taas jotain, mitä kukaan ei olisi koskaan uskonut todeksi etukäteen. Nykyään pyörin kyllästymisestä ja muutamasta muustakin seikasta johtuen toisen joukkueen matkassa, mutta se on ihan oma tarinansa. Nauttikaa!! Ei noihin mestaruuksiin koskaan kyllästy ;)
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Kyllähän tämän päivän ottelu ratkesi tuomareiden ja tilannehuoneen järkyttävään fiasko maalin hylkäämiseen 3. erässä, jossa KalPalta (Mäenpää) hylättiin päivän selvä 5-2 maali!

Ilman muuta. Tuon jälkeen KalPalla ei ollut muuta tehtävissä kun päästää kolme maalia omaan verkkoon.

Toisessa ulottuvuudessa olisi hauska nähdä, kun Tappara olisi johonkin otteluun iskenyt voittomaaliksi tuollaisen maalin, joka KalPalla hylättiin. Laittaisin rahani likoon, että Liigaa syytettäisiin puolueellisuudesta, koska Nokia Arenalle halutaan finaalit.
 

jaajaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
FC Espoo
Tampereen jengien fanithan täällä ovat sanoneet, että nämä menevät pitkässä juoksussa tasan, mutta aika ikävät vuodet ovat edessä sittenkun niitä aletaan vetämään toiseen suuntaan.
Jos tuolle linjalle lähetään, niin montas kautta Levonen vihelsi pleijareissa Tapparaa vastaan? Aika hiton monta.
Niin kyllä tässä saisi yli 10 kautta viheltää "kotituomarit" Tapparan puolesta, että olisi edes suurin piirtein tasan. Eli nyt on menossa pitkässä juoksussa se aika, kun edes vähän tasoittuu Tapparan suuntana.
Tosiaan tänään oli huono ilta tuomareilta, toisin kuin eilen. Kalpan 2-1 yv-maali seurasi Rauhalan poikittaisesta mailasta. Tuollaisia poikkareita tulee tosi monta kertaa matsien laitakahinoissa ja maalinedessä. Nyt vain Kalpan mies hienosti haistoi tilanteen ja meni polvilleen törkkäisystä, mistä edes allekirjoittanut ei olisi kaatunut. Muun muassa ihan vastaava poikkari jäi Kalpalle viheltämättä myöhemmin matsissa.
Tanuksen telominen pelin ulkopuolella ei ollut edes kakkosen arvoinen, mutta Savinaiselle 2 min ja vielä piti videoille mennä katsomaan, että keksittäisiinkö joku syy antaa enemmän. Piru kun nuo tuomarit aina vetää Tapparalle!

Ja minun mielestä se 5-2 maali olisi pitänyt hyväksyä, mutta edelleen Kalpalla matsi oli täysin hallussa ja turvallinen johto...kunnes Levtchi teki maalin kuin aikoinaan Kärppien Aaltonen finaalisarjassa Tapparaa vastaan - pakin puntin kautta ja peli sekä koko finaalisarja kääntyi.
Kalpa oli kyllä täysin suvereeni tuohon käsittämättömään sulamiseen asti. Luistin kulki raikkaasti ja kiekotteli Tapparan sekaisin. Kapasen ja Räsäsen ratkaisuja voi vain ihailla ja Salmelan tekemistä on viihdyttävää katsoa. Kelpaisi minun Tapparaan koska vaan.
Tänään Kalpa antoi löysää, mitä Tappara näköjään tarvitseekin. Tämä sarja ei todellakaan ole vielä ohi.
 
Viimeksi muokattu:

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tiesihän sen nyt jo ennen sarjan alkua että Tappara painelee tästä helposti jatkoon. Nyt se on kahden pelin jälkeen heille jo 2-0.

Onnea Tampereelle finaalipaikan johdosta!
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Liverpool
Eikai tuo hylätty maali mikään grande katastrofi ollut? Omasta mielestä (tähän väliin todettakoon, että omistan keskivahvat keltamustat värilasit) aika 50/50-tilanne. Tuulola kieltämättä avitti Simontaipaleen Heljangon alueelle, mutta olihan tuo Tuulolan tönäisy tai mikä olikaan aika kevyt.
Sen verran kova kuitenkin ettei kukaan jääkiekkoilija maailmassa pysty tuossa pysäyttämään itseään menemättä maalivahdin alueelle. Simontaival ei tee tuossa mitään väärää. Poistuu yhdellä nopealla potkulla suoraan pois maalivahdin alueelta. Ei todellakaan mitään syytä hylätä maalia. Ennemmin voisi videolta katsoa olisiko tuosta kuulunut tuomita rankkari. Läpiajossa oleva kaveri jota taklataan suoraan selkään. No rankkaria ei tietenkään kuulu tuomita koska siitä pitää tuomita maali.

Sen sijaan ajassa 2.54 peliä jäljellä samassa vaihdossa missä Tappara tekee voittomaalin Tapparan pakki lyö Mäenpään luistimeen viikatteella ja Mäenpää kaatuu. Vaikutus pelin kulkuun aivan valtava. Ei tarvitse jossitella, päivän selvä rike josta hyöty on mittaamaton vierasjoukkueelle.

Ja lisäksi en ymmärrä mitä tuomarit näkivät kun kävivät katsomassa tuon Savinaisen TAPPO yrityksen ja saivat siitä 2min poikkarista. Sehän on suoraan hirvittävällä voimalla isketty täysin tahallinen ja toisen pelaajan kunnioitusta vailla oleva kaulan seutuun kohdistuva isku jota vastustaja ei mitenkään voi odottaa. Onneksi ei osu kunnolla. Sanoisin että vähintään viiden pelin arvoinen pelikielto olisi oikein.
Kyllä taas tehdään Tapparasta mestaria todella halpamaisilla päätöksillä. Hitto että hävettää tämä jääkiekon epäurheilijamaisuus.
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tapparan hyökkääjä Simontaipaleen paikalla on yleensä saanut jäähyn hylätyn maalin lisäksi. Muutenkin Rantalalta jälleen heikko esitys, ihan randomilla vetelee.
Siitä, että Tuulola työntää Kasperin Heljangon syliin?
Kysymys kuopioon: onko koska Kuopiossa hävitty pudotuspelisarjaa, jossa syyllinen ei olisi tuomareissa?

Joteenkin vähän tollanen Hifk syndrooma siellä, sillon kun voitetaan ollaan aivan uskomattomia, hävitessä tuomareiden vika.

Ei kuulunut peliin, mutta vahva kommentti ottaen huomioon Tavernierin kiekottoman ajaminen levyksi. Tai siis, sehän oli ok kuitenkin?
Kiitos kehuista. Yhtäkään sarjaa ei olla hävitty tuomareihin. Joitakin yksittäisiä pelejä löytyy missä tuomarityöskentelyllä on ollut merkittävä vaikutus lopputuloksen kannalta, eikä viimeisintä tarvitse hakea kovinkaan kaukaa.

Kysymys Tampereelle: Milloin teistä on tullut noin huonoja voittajia? Onko se niin, että liika on liikaa?

Ainiin, Tavernierin tilanteesta. Tanukselle kiviä taskuun. Ei vaan, ei se Tavernier vahingossa siihen Tanukseen osunut, mutta ei tuo teko nyt mikään vahingoittamisyritys ollut. Tuomareiden linjattomuuden mukainen suorite, josta olisi kuulunut antaa 2 minuuttia kiekottoman pelaajan estämisestä.

Tuohonko te nyt ihan oikeasti haluatte takertua?
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Eihän Kalpan muuten edes kuuluisi olla välierissä. Paitsiomaaliinhan se Ilves-sarja ratkesi. Liiga halusi väkisin välierät Kuopioon...

Ei ei ei... Vaan Liiga halusi Tapparaa vastaan välierässä runkosarjassa alimpana olevan joukkueen jotta Tapparan tie mestaruuteen olisi mahdollisimman helppo. Myöskin tuomarit pelaavat Pelicansia parhaillaan finaaleihin jotta Pohjoisen puhuri ei puhaltaisi Tapparan yli. Ei meinaan pystyttäisi rehellisin keinoin haastamaan EHT-Kivistöä Tai NHL:n pudotuspeleissä loistanutta Bunnamania
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Siitä, että Tuulola työntää Kasperin Heljangon syliin?

Kiitos kehuista. Yhtäkään sarjaa ei olla hävitty tuomareihin. Joitakin yksittäisiä pelejä löytyy missä tuomarityöskentelyllä on ollut merkittävä vaikutus lopputuloksen kannalta, eikä viimeisintä tarvitse hakea kovinkaan kaukaa.

Kysymys Tampereelle: Milloin teistä on tullut noin huonoja voittajia? Onko se niin, että liika on liikaa?

Ainiin, Tavernierin tilanteesta. Tanukselle kiviä taskuun. Ei vaan, ei se Tavernier vahingossa siihen Tanukseen osunut, mutta ei tuo teko nyt mikään vahingoittamisyritys ollut. Tuomareiden linjattomuuden mukainen suorite, josta olisi kuulunut antaa 2 minuuttia kiekottoman pelaajan estämisestä.

Tuohonko te nyt ihan oikeasti haluatte takertua?

Niin ei vahingossa osunut mutta ei ollut vahingoittamisyritys? Jännä logiikka
 

ToobHanns

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Bruins
Tähän nyt ihan semmonen, että oletko todella sitä mieltä, ettei tuossa nousussa ollut hengellä mitään tekemistä? Ihan pelkkää materiaa? Itsellä toki värilasit mutta pitäisin ihan kohtalaisena hengen osoituksena tuota erää. Tais olla se teidän edellinen vastustaja se pelkkä materia.
Uskoisin, jos Tapparan rosteri pelaisi samanlaisessa hurmoksessa mitä KalPa tämän kevään on pelannut, niin Tappara voisi halutessaan haastaa vaikka Punakoneen.

Tähän tietysti tarvittaisiin jonkunlainen laite, jolla päästään ajassa suuntaan tai toiseen, mutta ei siitä sen enempää.
 

hyperion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuohonko te nyt ihan oikeasti haluatte takertua?
Ei Tampereella takerruta mihinkään. Meillä on kaikki all good, Rauhala liimasi tänään pelin jälkeen pleksiin kiekon 6/12, joukkue huusi "hu hu hu!" ja mitään muuta ei tältä päivältä tarvittu.

Kunhan nyt kanssafoorumistit hieman nostavat vasta-argumentteja sille kun Kuopiossa takerrutaan tuomaristyöhön.
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Niin ei vahingossa osunut mutta ei ollut vahingoittamisyritys? Jännä logiikka
Kuinka tuttu jääkiekko lajina sinulle on? Se, että hakee kontaktin vastustajaan = Yrittää vahingoittaa vastustajaa? Jep.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Kuinka tuttu jääkiekko lajina sinulle on? Se, että hakee kontaktin vastustajaan = Yrittää vahingoittaa vastustajaa? Jep.

Jos haet kontaktin kaveriin joka ei odota sitä ollenkaan ja katsoo ihan muualle koska kiekko on 30m päässä niin siinä voi aika helposti sattua aika pahasti. Sen takia esim loukkaantumisia tulee usein jos omat pelaajat törmäävät vahingossa yhteen koska kontaktia ei osaa odottaa. Mut jos tätä et ymmärrä niin sille ei voi mitään.
 

hyperion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos haet kontaktin kaveriin joka ei odota sitä ollenkaan ja katsoo ihan muualle koska kiekko on 30m päässä niin siinä voi aika helposti sattua aika pahasti. Sen takia esim loukkaantumisia tulee usein jos omat pelaajat törmäävät vahingossa yhteen koska kontaktia ei osaa odottaa. Mut jos tätä et ymmärrä niin sille ei voi mitään.
Ja siis nimenomaan hemmetin onni, että Tanukselle ei mitään käynyt. Jos olisi käynyt, tuo voisi olla tasoa Liigakauden isoin oikeusmurha (siis ottelun lopputuloksesta riippumatta). Nyt voidaan liikkua eteenpäin.

Kyllähän tuossa nyt ajeltiin kiekoton pystyyn. Ei siitä ole kahta sanaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös