Playoffs 2024 puolivälierät: Tappara (1.) – TPS (9.)

  • 85 004
  • 934

Kumpi painelee välieriin?

  • Tappara

    Ääniä: 217 53,3%
  • TPS

    Ääniä: 190 46,7%

  • Äänestäjiä
    407

Brooklyn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varsinais-Suomalainen juniorikiekko
Odotettavissa ennakkoluuloton ja veren haistava vierasjoukkue. Tappara on silti niin veemäinen vastus kuin olla ja voi tällaisessa paikassa, sillä rosterin ja piilossa olevan osaamisen osalta sillä on niin paljon potentiaalia parantaa että pahimmillaan se voi melko paskat oltavat TPS:llä aiheuttaa.

Todella merkityksellinen ottelu sarjan lopputuleman kannalta.
 

Johtajalaakso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura, Posipetterit, Oliver Lauridsen
TPS ottaa ryöstön tänään 1-2 lopputuloksella. Lauantaina sitten tappara lomille täyden kotiyleisön edessä.
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Maalin tekeminen on ollut hankalaa. Levtchi ja Halloran 19 maalia, Liedes 18, Puhakka ja Camper 17 maalia runkosarjassa. Poffeissa kavereilla ollu vähän rauhallisempi tahti.
Täsmälleen sama tahti. Runkosarjassa 90 maalia 60 otteluun, näissä peleissä kuusi maalia neljään otteluun.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparalle kyllä loistava juttu jos Savinainen taas kokoonpanossa. Siellähän se toki toissapäivänäkin vielä näihin aikoihin oli…

Iso peli kyseessä. Vaikka luottoa on jne. niin eipä se 2-3 juuri hurraahuutoja herättäis. Uskomme, että nyt lähtee vihdoin homma rullaamaan.
 

Mr. Tasuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palloseura, Avalanche
Molemmat joukkueet tässä 2-2 tilanteessa haluaa sen kolmannen kiinnityksen tietysti ottaa, että eiköhän sarjan kiihkein matsi ole tulossa. Ihan mahdoton veikata mitään lopputulosta, mutta toivotaan TPS:n voittoa. TPS:llä sama kokoonpano kuin Turussa.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Molemmat joukkueet tiedostavat tämän illan merkityksen joten jos veikata pitää niin tänään tullaan ainakin alkuun näkemään ehkäpä varovaisinta pelailua puolin ja toisin tässä otteluparissa tähän mennessä jossa virheitä pyritään välttämään kaikin keinoin.
Tappara on edelleenkin suuri ennakkosuosikki menemään tästä otteluparista jatkoon selkeästi paremman ja voittamaan tottuneen materiaalinsa vuoksi mutta loistavasti TPS on kyllä tähän mennessä lyönyt kiilaa hallitsevan mestarin ja pelaaja budjetiltaan huomattavasti Tepsiä kalliimman Tapparan rattaisiin.

Harmillista on miten Tapparan kokenut Grönborg on edellisten kollegojensa tavoin aloittanut hyvissä ajoin tuomareiden psyykkauksen ja valitettavasti se alkaa näkymään peli peliltä enemmän. Toivoa sopii ettei tuomarit menisi tuohon miinaan enempää vaan otteluparin voittaja ratkottaisiin rehellisesti pelaamalla.

TPS:n mahdollisuudet lepäävät siinä mikäli he pystyvät pitämään jäähymäärän minimissä 1-3 jäähyä kolmenkin tosin ollessa Tapparan kaltaista joukkuetta vastaan paljon sillä yv on heidän suuri vahvuutensa, jaksavat pitää kovaa tempoa yllä ja pysyen Tapparaa verrattuna enemmän kiekossa, saavat liikettä ja maskia Heljangon eteen ja omissa pelattaisiin tarkemmin oman maalin edusta ja saataisiin otettua Tapparan poikittaissyötöt pois.

Uskon että tämän illan voittaja menee mitä todennäköisemmin tästä otteluparista jatkoon jo lauantain pelin päätyttyä.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Ryöstö olisi aivan valtava juttu ja usko alkaisi olla kova, että lauantaina tuo jatkopaikka huudettaisiin Tepsille. Toki jos ei tänään onnistu, niin luotto on kova, että ratkuisi siirtyy game-7 asti. Tepsin avaimet kuten aiemmissakin on jalalla haastaa ja tulla täysillä päälle, ryövätä kiekot mielellään jo Tapparan aluella. Ei ole ainakaan vielä itseäni vakuuttanut nuo Tapparan avaukset ja lähdöt omista paineen alla, tuossa on selvästi heikko kohta johon pitää iskeä.

Aiemmat Tampereen pelit isossa kuvassa edellä, mutta tuloksessa hyvin kaukana. Jos menee taas 3 maalia ekaan kymppiin, niin vaikeaa tulee. Heljankoa pitää lähteä tosissaan haastamaan, edelleen liian moni veto lähtee ilman maskia ja mielikuvitusta. Ei turhaa hautomista, mutta hiukan malttia kuitenkin tarvitaan. Ilmaisia maaleja ei ole tarjolla. Lindbergille toivotaan toista aivan 110% huippuiltaa putkeen, oli varmaan kauden paras peli tuo edellinen.

Kova jännitys, mutta vielä ei onneksi mikään ratkea. Lauantaina on erittäin kiimainen peli luvassa tuloksesta huolimatta, mutta olisihan tuo ryöstön jälkeen vielä potenssiin 10.

Alkais jo!
 

Johtajalaakso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura, Posipetterit, Oliver Lauridsen
Olis tuo Costello nyt voinu tuon kitaran jättää kotiin.
 

Kaukalonreuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kylmää on kyyti Tepsillä. Kaikki menee.

Ihan yhtä päätä. Nyt taitaa olla se kuuluisa bensa loppu Tepsillä? Ei siinä, on kyllä joukkueiden materiaalissa ja budjetissakin aika iso ero. Hämmentävän paska on Tappara siihen nähden ollut.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Nyt oli paskin erä Tepsiltä tähän sarjaan. Tappara toki myös hyvä, mutta ei ihan näin vitun hukassa ole vielä oltu. Syötöistä lähtien kaikki tekeminen ihan täyttä paskaa. 2-0 on siinä mielessä kyllä armahdus, että paljon pahemmaltakin olisi voinut näyttää.

Fröbergin ulosajo on kyllä paha, tekee paljon hyviä asioita kentällä ja muutenkaan noita senttereitä nyt ylimääräisiä ei olisi. No ei mahda mitään, nyt vaan kova tappo ja jahtaamaan.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
TPS paransi ja sai takaa-ajoakin päälle, mutta nämä vitun älyttömät jäähyt kyllä kusi mahdollisuudet. Palmulta typerä temppu, sitten vielä tämä lopun show. En tiennyt että pelin ollessa jo poikki voi vieläkin saada pelin viivyttämisestä jäähyn, mutta ilmeisesti näin sitten on ja luonnollisesti ihan helvetin typerä temppu.

Pari maalia tuossa on, eli kaikki auki, mutta 2min 5v3 ja tosiaan ihan hyvin voisi olla 2-1 jopa 2-2 jos näitä älyttömyyksiä ei olisi harrastettu. Nyt maksaa joukkue hintaa yksittäisistä perseilyistä, kaverin YV tappavaa ja siellä kilpaa pojat juoksee jäähylle. Ei näin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: 1827

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Ei tänään jäänyt kahta sanaa, jäähymäärä auttamatta liian iso, ei missään kohdassa saatu kunnon takaa-ajoa. Lauantaina jatkuu, kova luotto on puskea sarja game-7. 5v5 ensimmäisen erän jälkeen oli kuitenkin pääasiassa hyvää tekemistä.
 

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
Jokaisessa Tampereen pelissä on annettu ekassa erässä peli Tapparalle. Fröberg hölmöili itsensä pihalle ja omat ylivoimat olivat perinteistä Kalton käsialaa. Siinäpä se pähkinänkuoressa. Näennäisesti takaa-ajoa, mutta siltikin liian pitkältä takamatkalta.

Ehkä tässä tunnekuohuissa vielä mennään, mutta vahvasti toivon, ettei Tappara näillä esityksillä vedä päätyyn asti. Grönborgin poppoolta sellaista nimivahvan kokoonpanon väärinkäyttöä, että vastustajaakin hirvittää.
 

Brooklyn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varsinais-Suomalainen juniorikiekko
Kyllähän tänään niitä ongelmia kerjättiin omalla typeryydellä, toki oli huonoa tuuriakin huolimattomuuden seassa noissa tilanteissa joissa lähdettiin boksiin. Kipein tilanne oli kun kesken TPS:n hyvän momentumin Palmu ottaa korkeasta mailasta 2+2. Hienoa oli, että suurista boksimääristä huolimatta pystyttiin vielä kerran tempaisemaan kovaan haastoon tasoituksesta, mutta ei vain uponnut. Tappara oli silti kokonaisuudessaan ja kaikki tapahtumat huomioiden tänään vahvempi, erityisen luja erikoistilanteissa. Ansaittu kolmas kiinnitys heille.

Tänään yllättäen tuomarilinja muuttui. Ja jostain syystä se muuttui toisessa erässä selkeästi. Ihan hyvänä pidän että noita vittasmäkimäisiä estämisiä vihdoin koetetaan nähdä, mutta toisaalta helvetin huono kun niitä sattuu niin paljon puolin ja toisin ja yksittäisiä sieltä täältä otetaan pois. Vähän tuntui että ei pelaajat oikein tienneet mitä saa ja mitä ei saa tehdä. Mutta selkeä ero aikaisempaan ja ihan ok tämä mielestäni. Yritän nyt suhteellisen rauhallisin mielin todeta että puolin ja toisin niitä tilanteita otettiin pois ja puolin ja toisin jätettiin viheltämättä. Ei mielestäni ratkaisevaa suuntaan tai toiseen.

TPS:n äijistä kyllä näkee miten kovasti tahtovat voittaa, ja tietysti välillä läikkyy yli rauhallisimmillakin kavereilla kuten Marjalalla siinä kiekon ulosvippaustilanteessa. Todella hölmöä toimintaa, mutta pidän kyllä siitä että tunnetta on.

Lauantaina sellainen mökä päälle Gatoradella että oksat pois. Tämän sarjan eka täysi tupa taitaa olla tosiasia silloin. Tänäänkin hallissa olleena pidän kyllä meidän tunnelmaa melkoisesti parempana kuin mitä se Nokialla oli. Se saattaa siivittää tämän sarjan game seveniin ja se on kyllä melkoista touhua se.

EDIT: Sen verran otetaan takaisin, että pidän Juoleviin kohdistunutta taklausta ihan pelin hengen mukaisena. Nyt sattui tuijottelemaan varpaisiin vähän liikaa ja ylös tuo ei kohdistu Fröbergin toimesta. Joku jostain käsien ojentamisesta mainitsi, mutta mielestäni ne nimenomaisesti eivät ojennu mitenkään tavallisesta poikkeavasti. Juolevin touhu on koko sarjan ollut tätä, ja mielestäni tässä hänen vastuunsa kyllä tulisi korostua. Kakkosen olisi voinut hyväksyä ja ehkä tämä vihellettävissä oli mutta ainakin omasta mielestäni kova tuomio.

Myös Savinaisen kostoa Lehtoseen pidän ikävänä. Tuollaisille ei ole sijaa mielestäni. Kostonsa hän omasta mielestäni hienon maalin muodossa kuitenkin sai. Jännä että tuota ei noteerattu millään sanktioilla pelissä. Tiedän, että Lehtosella Tappara-leirin mielestä tämä oli ansaittua, mutta tähän sarjaan yksittäisenä tilanteena vääryys että tuosta ei mitään nähty aiheelliseksi viheltää.

Muu linja tosiaan vaikeasti tulkittavissa mutta mielestäni siirtymä inttisäännöistä jääkiekon sääntöjä kohti on positiivinen asia.
 
Viimeksi muokattu:

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olisi se kiva rallatella 4-0 otteluvoitoin jatkoon aina, mutta antaahan nämä pelit fiilistä ja tunnetta. TPS ei anna mitään helpolla. Eikä pidäkään. Komeeta. TPS on hyvä jengi ja pelaa hyvin.

Tapolan Tappara ois laittanut tän sarjan halki poikki ja pinoon jo aiemmin, mutta tän kauden Tappara on jotenkin outo. Tuntuu että Tapparan materiaalietu näkyy ainoastaan maalipaikoissa. Ja Grönborg on tuonut Ruotsista mukanaan hannuhanhimaisia piirteitä, mikä ulottuu ihan tuomarityöskentelyyn saakka.

TPS taas on parantanut runkosarjasta huomattavasti. Tänään otettiin tai saatiin liikaa jäähyjä, mutta silti päästiin aika lähelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös