Playoffs 2024 finaalit: Tappara (1.) – Pelicans (3.)

  • 150 619
  • 1 686

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Kevään pudotuspelisarjojen helpoin ensimmäinen peli Tapparalta. Peli täysin hanskassa ensimmäisen erän ja Kokostakin oikein huoku, että nyt on junnu maalilla. Kiekot pomppi ja muutenkin oli hermostunutta tekemistä koko pelin.

Huomionarvoista oli myös, että joukkueen hitaimmilla Kontiolalla, Savinaisella ja Kemiläisellä riitti jalka hyvin, eikä viime sarjassa nähtyä askel perässä meininkiä ollut yhtään.

Tästä on hyvä jatkaa ja parantaa peliä.

Juuri näin tämä meni. Ottelun kokonaiskuva tuntui jopa valjulta, kun on vadtustajalta tottunut tosi kovaan karvaukseen ja sitä kautta ongelmiin omassa päässä. Nyt pääsi hyvin omista jopa ilman Tuulolan itseluottamusta ja tosiaan hitaammatkin pysyivät mukana.

Tämä oli kuitenkin vain yksi kiinnitys. Eiköhän maanantaina nähdä toisenlainen Pelicans.
 

Rämemajava

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat
Aika tyypillinen Tapparan peli. Ei oltu parempia saati erityisen hyviäkään koko 60min, mutta ne omat vahvat hetket käännettiin maaleiksi ja vastustajan vahvat hetket siedettiin pois.

En tiedä minkälaista peliä Tapparan pitäisi pelata, että se kelpaa finaalin ulkopuolella olevien joukkueiden faneille. Ehkä seuraava valmentaja pitää hommata Brasiliasta?
Oli tämä kauden parasta peli Tapparalta niistä mitä olen nähnyt. Toki esim. välierät jäi kokonaan näkemättä. Mutta selkeästi parempaa mihin runkosarjassa tottunut.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Ihan odotetusti meni ensimmäinen matsi. Pelicans tuntui olevan edelleen jossain tauolla ja vasta käynnisteli koneitaan. Tappara nähdäkseni oli paljon valmiimpi pelien jatkumiseen. Osaavat voittaa!

Maanantaina jo mielestäni pakko saada sarja tasoihin tai homma lähtee aivan väärille urille.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Ja pelit/sarjat ovat verrannollisia miten keskenään? Toiset pelaa hyökkäysvoittoista peliä ja toiset sellaista kilpikonnaa, että morjens.

Tilastoja voi tulkita miten haluaa ja vetää niistä ihan minkälaisia johtopäätöksiä kukin haluaa. Esim. niin, että Pelicansin puolustus on Anteron sanoin hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrja ja Kokko aivan maaaaaaaginen verrattuna Mouhisten jumalaan Heljankoon. Eroa kuitenkin GAA:ssa 0,3 Kokon hyväksi ja SV% 0,15 Heljangolle.

Tässähän on ihan megalomaaninen ja merkittävä ero. Ollut Tapparan puolustus melko surkea ja Heljanko vaivoin pitänyt mukana peleissä.

Tapparan ja Ilveksen ero hyökkäysrosterissa jos otetaan vertailuun niin Ilveksen ykkökenttä oli Liigan paras. Vertailussa Tapparaan niin mikä tahansa neljästä ketjusta voisi olla ykköskenttä. Lähde nyt rakentamaan pelisuunnitelmaa sellaista nippua vastaan kun joku Tapparan kenttä pääsee vetään ennakolta heikompaa kenttää vastaan.

Kotiedun turvin Tappara pääsee käyttään Rauhalan kenttää pelaan vastustajan parasta nyrkkiä vastaan.

edit: Ei millään tapaa liittynyt finaalisarjaan ottamalla Ilves mukaan. Tämä vain siitä syystä että pääsin vertaan Tapparan ketjuja Pelicansia vastaan eli tämän takia on Pelikaaneille haaste.
 
Viimeksi muokattu:

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joo, aika paljon sanottu pelistä täällä jo näin hallilta kotiuduttua.

Pelicans oli yhdessä asiassa selvästi aiempia vastustajia parampi, eli keskialueen tukkimisessa alivoimalla. Ylivoiman sisäänvienti Tapparalla ollut aiemminkin keväällä vaikeaa ja nyt se tuhottiin aikalailla täysin. Ne harvat kerrat, kun päästiin ylivoimaa pyörittämään, näyttivät kyllä ihan lupaavilta.

Vastaavasti Tappara oli skoutannut Pelsujen peliä hyvin. Selvästi oli keskusteltu siitä, ettei Laschille voi antaa aikaa kiekon kanssa - eikä sitä annettu. Kolmannessa erässä kerran sai hetken leipoa rauhassa ja heti seurauksena maalipaikka.

Kotijoukkue oli myös muutamia aika nättejä syöttöpelejä selvästi tässä tauon aikana harjoitellut, mutta ihan ei osuneet kohdalleen. Ylipäätään oli positiivinen yllätys, että ei oltukaan ihan koomamoodissa viikon tauon jälkeen.

Tapparalle jäi vielä paljonkin parantamisen varaa, erityisesti yv:llä mutta myös muuten. Sitä, että koko peli olisi pelattu omalla parhaalla tasolla, ei nähty taaskaan.

Mitenkään yks-yhteen matchausta ei Tapparalta nähty. Olihan sitä, mutta yllättävän paljon siitä myös poikettiin.

Pelsuille parannettavaa jäi kyllä hurjasti, jos meinaavat oikeasti tässä sarjassa olla mukana taistelussa. Nauhalta katseltuna, Bryggmanin suoritus ekassa maalissa oli sellainen ettei luulisi finaaleissa enää näkevänsä. Eikä onneksi meidän riveistä kyllä tuollaista yleensä näekään.

Yksi kiinnitys saatu. Jännä nähdä, miten pelin kuva muuttuu, jos muuttuu, kun siirrytään Isku Areenalle.
 

Ojane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aika jännästi Tappara olikin tänään se joka tuli pelaamaan heti. Aikaisemmissa sarjoissa ollaan oltu jaloissa ekoissa peleissä, joten siitä plussat jätkille.

Pelicansien tähdet saatiin pelattua tänään yhtä lopun maalia lukuunottamatta pois.

Tuomareilta, sekä pelaajilta hyvä peli, eikä turhautumisia näkynyt kummaltakaan.

Maanantaina kova koetus luvassa Lahdessa. Pelican tulee varmasti peliin täysillä ja uusilla jekuilla. Tapparan pelaajat taasen saattavat lähteä pelaamaan löysästi ekan pelin hyväntunteen takia. Eiköhän tästä vielä ihan kova sarja saada.

Kiitos Lahti ekasta. Maanantaina lähtee peli taas 0-0 tilanteesta!
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hieno peli, jossa tänään oltiin parempia. Yksi peli, seuraava maanantaina.

Kuten sanottua molemmat varmasti parantaa.
 

Bulvaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Perinteisesti Lahdessa pitkä pelitauko on tarkoittanut paluuta lähtöpisteeseen... Toivottavasti ei palata aikaan ennen darts-turnausta.
No eipä toive toteutunut. Onneksi tuli ryhtiliike ensimmäisen erän jälkeen. Ei tämä vielä ole ohi.
 

Wondermike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hieno peli, jossa tänään oltiin parempia. Yksi peli, seuraava maanantaina.

Kuten sanottua molemmat varmasti parantaa.

Tapparalla on paljon parannettavaa erityisesti hyökkäyssuuntaan.
Ylivoima oli tänään surkeaa.
Levchi surffaili vielä KalPa-pelien malliin.

Nuo kun saadaan edes Ok tasolla niin tämä sarja taputellaan viimeistään ensiviikon sunnuntaina
 

HENRIII

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat & HC Giants
Toivottavasti Schnarri ei loukannut pahemmin, vaikka aika pahalta näyttikin. Ei vissiin mitään tietoa vielä?
Ei oo tullut tietoa ja Pelicanshan ei julkaise tai tiedota mitään tästä loukkaantumisesta jos semmonen isompi tullut. Mutta tilanteesta,niin luultavasti solisluu tuossa ottaa kovaa osumaa,niin pahimmassa tapauksessa murtunut ja finaalit ohitte.
 

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olipas tämä eka matsi ennakko-odotuksen vastaisesti Tapparalla hyvin hallussa. Tälle kaudelle ominaiset pidemmät puolustusjaksot tuli tämänkin pelin toiseen ja kolmanteen erään, mutta Pelicans ajettiin enemmänkin pyörimään kehää ja etsimällä etsimään niitä hyviä maalintekopaikkoja, joita ei sitten lopulta kovin montaa tullut. Vaikka Niemelä oudosti jostain sen kymmenkunta A-luokan maalipaikkaa Pelicansille saikin laskettua. Tänään ei nähty juurikaan edes niitä Tapparalle tutuksi tulleita oman pään luokattomia purkukiekkoja, tai heti omiin palautuvia hyökkäysyrityksiä. Johtuen pitkälti siitä, että Pelicans ei tullut koko ajan salamana iholle, ja aikaa ja rauhaa oli enemmän kuin aiempien sarjojen avauspelissä.

Aiemmissa sarjoissa vastustajat (TPS ja KalPa siis) tulleet vahvasti ensimmäisiin peleihin ja Tappara ollut ihan jaloissa. Siitä Tappara sitten hiljalleen parantanut peli peliltä loppua kohden. Nyt on jotenkin hassu fiilis, kun ensimmäisen pelin jälkeen näytti siltä, että ei juurikaan tarvitse edes sitä peliä parantaa. Mutta ihan varmasti pelkkää harhaa ja seuraavasta pelistä tulee jo fyysisempi ja luonteeltaan muutenkin vapautuneempaa peliä, joka voi kääntyä vastaavasti ihan toiseenkin suuntaan. Mutta sarja avattu ja maanantain peli kertoo jo paremmin, että mikä on pelin henki.
 

Kaidekuningas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, #16, #87
Erikoinen matsi. Pelicansin eka erä ja lähtö infernaalisen huono. Tuli syksy mieleen. Sitten toinen erä aivan täysin Pelicansin, mutta paineistus ja hallinta painottui kulmiin ja laitojen lähelle. Supertonteille ei päästy. Tappara pelasi maalinedustan hienosti. Karu meininki, että kahdesta virheestä Tappara taikinoi kaksi maalia.

Pelicans oli tosiaan alussa hämmentävän huono. Ihmettelin varsin kummallista vetäytymistä ja odottelua. Odotin aktiivisempaa paineistusta ja karvausta. Toivottavasti koneet lähtevät käyntiin maanantaina Iskulla. Siitä on lähdettävä, että Tappara ei Lahessa voita kertaakaan. Otetaan itse se ryöstö sitten myöhemmin. Kotona jos hävitään, ni sitten alkaa olla jo vaikeampaa.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicans ei ollut kyllä tauon jälkeen ollenkaan valmis tähän sarjaan. Tiedä sitten mistä johtui. Tappara sai 2-0-johdon ilmaiseksi ja sen jälkeen onkin vaikeaa nousta tuollaista vastustajaa vastaan.

Onnea Tampereelle ensimmäisestä kiinnityksestä. Toivottavasti Pelicans herää sarjaan Lahdessa, muuten tulee lyhyet finaalit.
 

Judge Dredd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aika tyypillinen Tapparan peli. Ei oltu parempia saati erityisen hyviäkään koko 60min, mutta ne omat vahvat hetket käännettiin maaleiksi ja vastustajan vahvat hetket siedettiin pois.

En tiedä minkälaista peliä Tapparan pitäisi pelata, että se kelpaa finaalin ulkopuolella olevien joukkueiden faneille. Ehkä seuraava valmentaja pitää hommata Brasiliasta?
Jokusen pelin tapparalla nähnyt tällä kaudella ja runkosarjassa ei oikein vakuuttanut. Toiseksi viimeisessä runkosarjan pelissä Kärppiä vastaan kuitenkin huomasi, että on kyllä todella vittumainen vastustaja. Tehokkaasti käyttävät omat paikkansa ja loppu pelin puolustivat Kärpät huippu paikoilta pois. Heljanko vielä viimeisenä lukkona ja yhtään helppoa ei mene.

Tänään ei voinut kuin ihailla Tapparan peliä ja toivoisi, että oma joukkue osaisi olla noin tyly. Ei se ehkä viihdyttävintä mahdollista peliä ollut tänään, mutta ketä kiinnostaa. Viirit katossa kyllä kiinnostaa kaikkia. Sarja on vielä nuori ja momentumit tulee ehkä muuttumaan, mutta inhottavan hyvä oli kyllä Tappara ekassa matsissa.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Se oli kyllä iso pettymys kun kaikkialla vakuuteltiin ja luvattiin että Pelicans on tänä vuonna paljon valmiimpi finaaleihin kuin viime kaudella. En tiedä mikä oli mennyt pieleen mutta tuohan oli aivan hirveä tuo lahtelaisten ensimmäinen erä. Sama viikon tauko oli molemmilla joukkueilla ennen tätä matsia niin senkään taakse ei voi mennä.

Noin huikean joukkueen kun päästää kotikentällään ensimmäisessä erässä kahden maalin johtoon niin se on lähes tekemätön paikka. Niin kuin oli tänäänkin.

Sitten kun Tappara on vielä taitava pelaamaan johtoasemassa ja pelasi taktisesti hyvin, niin tuloksena oli jopa vaisu ja tylsä finaalien avaus. Ja tällä todellakaan ei mitään Tapparan voitolla pois enkä kirjoita tätä Pelicansin fanina vaan hyvätasoisen lätkän ystävänä.

Toivoa kuten paremmasta nimenomaan pelillisesti antaa se, että Pelicans onnistui parantamaan peliään tänään ja lopussa myös maalin teki. Ehkä silläkin on positiivinen vaikutus seuraavaan matsiin, vaikka matsi oli siinä vaiheessa jo ratkennut.

Tietynlainen pakkovoiton paikka on nyt kuitenkin Pelicansilla maanantaina Lahessa, muuten voi mennä liian vaikeaksi. Toivon silti todella, että tänään nähtiin tämän vuoden finaalisarjan heikkotasoisin peli - vaikka Tappara sitten voittaisikin 4-0, mihin en kyllä edelleenkään usko.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Hopeaa kirkkaampaa ei tulla täällä Lahdessa koskaan saavuttamaan, joten finaalin tulos on jo aika hyvin tiedossa; jääkiekon Hollanti.
Jos Hurrikaani Loimaa siinä onnistui kuudennella yrittämällä, tai Leverkusen noin 120 vuoden odottelun jälkeen, ehkä meilläkin on vielä toivoa...
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Kyllähän tässä melkoisen paljon pitäisi tapahtua että Tappara ei voittaisi mestaruutta. Tuo rosteri on hyvä Pelicansilla, pelaavat heikompia rostereita vastaan hyvin ( IFK & Kärpät) mutta Tappara oli juuri niin vahva kuin vähän pelkäsin.

Mielelläni väärässä olisin, mutta tuo Pelicans ei tuota Tapparaa voita neljää kertaa.
Tapparan rosterin ylivertaisuus on mykistävän suuri.

Noh, ehkäpä muutaman matsin venytys voisi olla realismia.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Kyllähän tässä melkoisen paljon pitäisi tapahtua että Tappara ei voittaisi mestaruutta. Tuo rosteri on hyvä Pelicansilla, pelaavat heikompia rostereita vastaan hyvin ( IFK & Kärpät) mutta Tappara oli juuri niin vahva kuin vähän pelkäsin.

Mielelläni väärässä olisin, mutta tuo Pelicans ei tuota Tapparaa voita neljää kertaa.
Tapparan rosterin ylivertaisuus on mykistävän suuri.

Noh, ehkäpä muutaman matsin venytys voisi olla realismia.

Tapparalla on parempi maalivahti kuin ensinmainituilla. Tapparan ylivoima taas on aivan perseestä. Grönborg on oppinut sen että päästä päähän kiekolla on sattumaa voittaa. Tappara puolusti tänään hyvin ja vietettiin pitkiä jaksoja kulmissa eikä Pelicans päässyt sellaisille paikoille mistä Heljanko yllätetään.

Vaikka Blood kulttipelaaja onkin niin on Tapparan etu aina kun mies on kentällä

Tappara tulee pärjään tässä sarjassa mikäli onnistuu Laschin pitään kurissa
 

Tappara #27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minäkin olen sitä mieltä, että oli jopa aika vaisu finaali. Tappara oli tänään parempi ja tyly, kuten finaalisarjassa pitääkin. Eka erä yhtä päätä, ja Keskisen ketju vei Lascheja 2-0.

Oletin että Rauhalan ketju olisi pelannut Lascheja vastaan. Mutta Grönborgilla oli boolsseja laittaa hyvin liikkuva Keskisen ketju pelaamaan heitä vastaan. Ja pojat piti sen verran vauhtia, että papat eivät oikein pysyneet perässä..

Tappara ei lopulta esittänyt mitään erityistä, mutta Pelsut oli hämmentävän vaisu. Tunrui etteivät oikein syttyneet vielä tähän sarjaan.

Pettynyt olin molempien joukkuuden fyysiseen peliin. Kovin vähän oli pelissä taklauksia, eikä oikein edes mitään kahnauksia. Oletin että Tappara olisi antanut erityiskohtelua tällä osa-alueella Laschille. Mutta ei.

Olen aivan varma, että molemmat joukkueet parantavat. Pelsujen on pakko ilmoittautua sarjaan jo seuraavassa ottelussa. Tämä sarjan 2. peli on Lahdelle kaikki kaikessa. Ei oikein voi hävitä, koska siitä seuraisi vaatimus voittaa kahdesti Nokia arenalla..

Toivon vilpittömästi, että Pelsut herää sarjaan. Jos ei herää, tämä on ohi neljässä pelissä, ja sarja on tylsää katsottavaa. Työhaalarit on laitettava päälle, mentävä epämukavuusalueelle maalien edustoille. Tänään toisessa (ja ajoittain kolmannessakin) erässä Pelicans ikään kuin hallitsi, muttei todellisuudessa saanut juuri maalintekopaikkoja, koska peli pyöri kulmissa ja Tappara puolusti jämäkästi keskustaa.

No mutta sarja on vasta avattu. 1-0, eteenpäin!
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pettynyt olin molempien joukkuuden fyysiseen peliin. Kovin vähän oli pelissä taklauksia, eikä oikein edes mitään kahnauksia. Oletin että Tappara olisi antanut erityiskohtelua tällä osa-alueella Laschille. Mutta ei.
Tuossa näkyi varmasti sekin, ettei Laschia vastaan paljon pelannut Keskisen ketju ole mikään erityisen fyysinen. Mutta mielestäni asia on niinkin, että kun peli on noin hyvin itsellä taskussa, niin turha lähteä antamaan vastustajalle sytykettä. Matala tunnetaso pelissä satoi ihan suoraan Tapparalle. Veikkaan, että jotain hämmentämistä tullaan näkemään jatkossa Pelicansin puolelta, ainakin jos joutuvat takaa-ajajaksi.


Kelailin vähän tuota lähetystä ja Otto Rauhalaa koskevasta jutusta kyllä hauska poiminta. Että oli Kalpa-sarjan viimeisen pelin viimeisellä vitosella neljä minuuttia kentällä (pitääkö tuo edes oikeasti paikkaansa, aika hurja numero?). Ja sen päätteeksi sitten kirmasi kiekkoon ja naulasi tyhjiin. Tässä kyllä meillä franchise-pelaaja.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Minäkin olen sitä mieltä, että oli jopa aika vaisu finaali. Tappara oli tänään parempi ja tyly, kuten finaalisarjassa pitääkin. Eka erä yhtä päätä, ja Keskisen ketju vei Lascheja 2-0.

Oletin että Rauhalan ketju olisi pelannut Lascheja vastaan. Mutta Grönborgilla oli boolsseja laittaa hyvin liikkuva Keskisen ketju pelaamaan heitä vastaan. Ja pojat piti sen verran vauhtia, että papat eivät oikein pysyneet perässä..

Tappara ei lopulta esittänyt mitään erityistä, mutta Pelsut oli hämmentävän vaisu. Tunrui etteivät oikein syttyneet vielä tähän sarjaan.

Pettynyt olin molempien joukkuuden fyysiseen peliin. Kovin vähän oli pelissä taklauksia, eikä oikein edes mitään kahnauksia. Oletin että Tappara olisi antanut erityiskohtelua tällä osa-alueella Laschille. Mutta ei.

Olen aivan varma, että molemmat joukkueet parantavat. Pelsujen on pakko ilmoittautua sarjaan jo seuraavassa ottelussa. Tämä sarjan 2. peli on Lahdelle kaikki kaikessa. Ei oikein voi hävitä, koska siitä seuraisi vaatimus voittaa kahdesti Nokia arenalla..

Toivon vilpittömästi, että Pelsut herää sarjaan. Jos ei herää, tämä on ohi neljässä pelissä, ja sarja on tylsää katsottavaa. Työhaalarit on laitettava päälle, mentävä epämukavuusalueelle maalien edustoille. Tänään toisessa (ja ajoittain kolmannessakin) erässä Pelicans ikään kuin hallitsi, muttei todellisuudessa saanut juuri maalintekopaikkoja, koska peli pyöri kulmissa ja Tappara puolusti jämäkästi keskustaa.

No mutta sarja on vasta avattu. 1-0, eteenpäin!

Miksi laittaa vanhoja pappoja vastaan jarrukenttä kun paras ase hitaita ukkoja vastaan on nopeat ja taitavat kaverit?

Mielestäni Tappara pelasi tänään paremmin kuin yhdessäkään kotiottelussa playoffeissa etenkin sen suhteen ettei vastustaja saanut kunnon maalipaikkoja.

Ainoa harmitus on ettei Matson ja Witkowski ole syystä tai toisesta rosterissa. Kummastakin olis apua jos kähinät alkaa.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Toivottavasti Niemelä vain yritti vetää huomion itseensä, kun meni ihmettelemään hylättyä maalia.

Tilanne oli kevään selvin hylsy.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös