Playoffs 2021 finaalit: Lukko (1.) – TPS (3.)

  • 116 800
  • 1 114

Pioni

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja TPS Juniors
Ei niin hirveästi nappaa mitkään analyysit, todennäköisyydet, tilastot, maali odottamat etc. Fiilis pohjalta mennään. Mulle riittää mutu ettei TPS häviä tällä kaudella enää yhtään kotimatsia, siihen faktaan on tyydyttävä..
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kareev maalilla. Kova veto valmennukselta. Viro myös kehissä eli ei jatkotoimia siltä osin.

TPS sai helpottavan voiton eilen. Kareev pääsee nyt hienoon paikkaan ja parhaimmillaan myös hän pystyy voittamaan pelin turkulaisille.

On mielenkiintoinen finaalipari.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Maaliodottamat ovat ihan mukava lisä, mitä voidaan ottelun jälkeen katsoa, mutta jokainen yhdenkin pelin kiekkoa katsonut varmaan ymmärtää, että yhdestä pisteestä laskettu maalintodennäköisyys, vaikka siihen on paljon ympätty dataa ei kerro kaikkea. Kiekossa tapahtuu paljon siinä tilanteen ympärillä, mikä jää mallinnuksessa huomaamatta ja tuo pitää aina muistaa. Maaliodottamia saattaa myös "vääristää" tuo Lehtisen torjuntaprosentti mikä oli runkosarjassa 94,03% ja nyt enää 89,21% pudotuspeleissä, kun maalivahtien yksilölliset tilastot taisivat olla tuossa mallinnuksessa mukana.

Lisäksi finaaleja pelatessa mukaan tulee sekin, että miten joukkueiden pelitavat sopivat yhteen. Eilenkin suurin ero laukausten määrässä tuli b-pisteiden kaarien ja siniviivan välisten vetojen erosta. B-pisteen ulkokaaren ja maaliviivan väliseltä alueelta TPS laukoin maalia kohti 22 vetoa ja Lukko 30, kun laukaukset menivät koko pelistä Lukolle 64-33.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Maaliolettamat ovat hyvää tilastoa mutta näissä peleissä ne sakkaa. Paras viidestä sarjassa suurempi merkitys on todella pienillä yksittäsillä seikoilla. Yksi taklaus, yksi hörppy, yksi tuhlattu läpiajo, yksi hölmö rangaistus. Vaakakuppi heiluu herkästi ja jatkuvasti tanssitaan nuoralla.

TPS on parantanut peliään jatkuvasti, eikä ole mitään takeita sille että Lukko voittaa pelin vain paranamalla omaa peliään. Ei myöskään ole mitään takeita siitä että TPS voittaa pelaamalla edes eilisellä tasolla. Nää on playoffit jossa voittaja selviää pelin jälkeen.

Merkitystä näissä peleissä nostaa kuitenkin taktinen osaaminen, josta oiva muisto itselläni on 4-0 kuoroon Tapparaa vastaan jossa meistä tehtiin täysin aseettomia vaikka hallittiin tilastoja. Olen jo aiemmin todennut että TPS on pelannut kolmea eri kiekkoa näissä poffeissa ja siksi taktiset nyanssit nousevat mielestäni suureen rooliin. Pekka Virta muuttaa tälle päivää jotain, miten tähän vastaa Raimo?

Suurempi merkitys näissä peleissä on silti yksittäisillä seikoilla ja jopa tuurilla, kuin runkosarjassa.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kareev maalilla. Kova veto valmennukselta. Viro myös kehissä eli ei jatkotoimia siltä osin.
Eipä tuo ihme ole. Rämö ei vaikuta olevan riittävässä kunnossa perättäisiin peleihin jatkuvalla syötöllä. Tiedä sitten, onko Kareejev hänkään täydessä iskussa, vai onko jotain kremppaa. Itse tulkitsen kuitenkin niin, että Kareejevin stunttauksella pelataan lepopäiviä Rämölle, joka voi tarvittaessa palata askiin maanantaina ja ehkä myös tiistaina.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Eipä tuo ihme ole. Rämö ei vaikuta olevan riittävässä kunnossa perättäisiin peleihin jatkuvalla syötöllä. Tiedä sitten, onko Kareejev hänkään täydessä iskussa, vai onko jotain kremppaa. Itse tulkitsen kuitenkin niin, että Kareejevin stunttauksella pelataan lepopäiviä Rämölle, joka voi tarvittaessa palata askiin maanantaina ja ehkä myös tiistaina.
Noooo vaikka selkeästi asiat tiedätkin paremmin kuin tepsin valmennus niin ihan kivasti tuo 2010 käytetty 2 molarin tandemi finaaleissa toimi :)
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Eipä tuo ihme ole. Rämö ei vaikuta olevan riittävässä kunnossa perättäisiin peleihin jatkuvalla syötöllä. Tiedä sitten, onko Kareejev hänkään täydessä iskussa, vai onko jotain kremppaa. Itse tulkitsen kuitenkin niin, että Kareejevin stunttauksella pelataan lepopäiviä Rämölle, joka voi tarvittaessa palata askiin maanantaina ja ehkä myös tiistaina.
Mitä paskaa tää nyt on?? Kipinkapin Liigan sivustoille ja kurkkaa miten meni. Jos et jaksa mennä niin Rämö hoiti ihan ok tuon Hifkin, miksi se kunto nyt loppuisi?
Meillä on nyt vaan kaksi hyvää veskaria joista toinen vaan saa aloittaa, nyt Rämö istuu penkillä ja nauttii, ei sen kummempaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@

Hexa

Jäsen
Selvästi Rämölle halutaan antaa hieman lepuutusta nyt. TPS on pelannut koko kauden nousujohteisesti, eli vähän niin kuin mestarijoukkueet yleensä tekevät. Lukko on silti tasaisen vahva aina, eikä sen esitys juuri notkahtele, poislukien maalivahtipeli. Sarja ei siis vielä ole ratkennut mihinkään, mutta TPS:llä on nyt kotietu.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Eiköhän Raipe keitä semmoset kärmeskeitokset, että finaalit menee 3-0 Tepsille? Voi elämä sitä Raipen dissausta esimerkiksi niissä nuorten mm-kisoissa. Nyt pistää hymyilyttämään. Kyllähän Raipe on kehittynyt valmentajanakin valtavasti. Hyvässä opissa on saanut olla urallaan, ja taitaa olla tarttunut haaviin paljonkin. Legenda! Mestaruus Raipelle!
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Karhubasket KEspoo sekä Crocodiles
Tietenkään jääkiekosta mitään ymmärrä, mutta Rämö oli sen verran vakuuttava eilen, etten nyt ymmärrä miksi ei annettu jatkaa.
Pakko olla että jaksarantti ei vaan riitä...muuten tuntuu lähinnä tällä siirrolla että tepsi kerjää hankaluuksia itselleen.
Rämö oli aivan jäätävä eilen. Kyllä harmittaa kun Lahti kiekko kasvatti ei kelvannut Pelsuihin. No toivottavasti näyttää loppuun saakka pitkää nenää ja kuittaa kultamitalin
 

12961

Jäsen
Tämä on äärimmäisen objektiivinen tapa tarkastella pelin kulkua. Suomessa tunnetuin lienee Twitterin Liigaplot, jonka pohjalla oleva tilastomalli on pro gradu -tutkielman tasoinen työ. Jokainen voi käydä sen lukemassa menemällä Liigaplotin twitteriin ja seuraamalla linkkiä. Tuo malli näyttää omaan silmään oikein hyvältä ja ihan kaikkea siitä en edes ymmärrä. Tuota xG malli voisi kritisoida sen sijaan, että toteaa "tilastot on perseestä! tunteet merkitsee!"


Lukolle tuo eilinen peli oli yksi parhaista xG:llä mitattuna. Jos Lukko jatkaa samalla tavalla, on Lukko edelleen suosikki tähän sarjaan vaikka sarja onkin paras viidestä -tynkä. Tämä on vain fakta, joka perustuu havainnointeihin, mittareihin ja niistä johdettuun (tilasto)matematiikkaan. Hyvin yksinkertaista. Lisäksi huomionarvoista on se, että Lukon pelaajien viimeistelytaito on keskimäärin parempi kuin TPS:llä, joten mikäli TPS jatkaa samalla tavalla, on Lukko todennäköisempi mestari.

Ja jos nyt vähääkään on jääkiekkoa seurannut tietämättä mitään xG-malleista, niin tietää, että jos toistetaan ottelu jossa torjunnat ovat 15-35 useampaan kertaan, on todennäköistä, että enemmän torjuntoja saanut joukkue häviää useammin kuin vähemmän torjuntoja saanut. Samalla voidaan myös todeta, että urheilussa vaikuttaa muutkin asiat kuin xG. Mutta jos halutaan saada objektiivisesta jostain ottelusta tietoa, siihen xG on oikein hyvä mittari.




Eipä oikeastaan. Pelicansia vastaan hyvin tasaisia otteluita (pl. se ensimmäinen).

HIFK-TPS - sarja yksittäin:
3.5.2021 TPS - HIFK 1.64 - 2.39 Tulos: 3-2 ja
2.5.2021 TPS - HIFK 1.77 - 2.37 Tulos: 3-0
30.4.2021 HIFK - TPS 1.33 - 2.47 Tulos: 2-3 ja
29.4.2021 HIFK - TPS 2.38 - 2.05 Tulos: 4-1

Tuossa yksi suht. tasainen (29.4.), kun huomioidaan kotietu, yksi mennyt yli 1.00 erolla TPS:lle ja pari muuta 0.6 ja 0.75 eroilla HIFKille.

Koko sarja näyttäisi tältä:
HIFK - TPS 8.47 - 7.93

Ei ole suurta eroa. TPS haastoi odotettua paremmin HIFK:n.



Ei (jos ymmärsin mitä tarkoitit). Kertoimilla ei ole mitään tekemistä xG:n kanssa. Kun arvioidaan maalintekotodennäköisyyttä vaikka tietyltä maalintekosektorilta (koordinaateista koostuva "palanen"), niin voidaan katsoa vaikka miten 10 viime vuoden liigaotteluissa on tuosta sektorilta viimeistelty. Voidaan katsoa esimerkiksi vasemman b-pisteen "yläkaarien" (maalivahdista katsottuna) lohkon toteutuneet maalit sieltä lähteneistä laukauksista. Eilisestä pelistä voitaisiin tarkistella vaikkapa Pajuniemen 1-3 maalia, jossa laukaus lähti b-pisteiden yläkaarien välistä(keskikohdasta) ja tutkia, kuinka monta kertaa siitä on viimeistelty maali.



Ei tarvita kahden joukkueen välistä dataa, koska objektiivisena mittarina toimii vuosikymmenen kaikki runkosarja- ja playoff-ottelut.



Virheitä saattuu taatusti myös matemaatikoilla, tilastotieteilijöilla ja "taskulaskinpelleille". Kritiikkiä kuuluu aina antaa. Se, että TPS voitti eilen, ei kuitenkaan osoita, että joku oli väärässä, kun sanoi Lukon olevan iso suosikki. Kun mitataan xG:llä, Lukko todellakin oli iso suosikki, joka epäonnistui viimeistelyssä siinä missä TPS onnistui tuossa täydellisesti.




Lukko lähtee siis tänäänkin 66-34 suosikkina otteluun ja koko sarjaan Lukko on edelleen sellainen 55-45 suosikki. Eilen taisi vielä olla 70-30 ja 78-22.


EDIT:

Lisään vielä huomautuksen, että en ole vedonlyöjäammattilainen, tilastomatemaatikko tai muulla tavalla numeroalalla. Olen vain maallikko, joka on ollut kiinnostunut tilastoista jo pitkään. Osa selityksistä on vähän kömpelöitä, kun en hallitse alan sanastoa enkä toisaalta halua tuoda sellaista jääkiekkokeskusteluun. Voi kritisoida tai korjata.

Täytyy tosiaan lukea tuo gradu jossain kohtaa, ilman muuta tämä on mielenkiintoinen mauste, eikä eilisen pelin osalta välttämättä väärän suuntainen. En missään nimessä ole näitä analyysejä vastaan vaan oppinut kantapään kautta äärimmäisen kriittiseksi.

Pitäisi kirjoittaa vain kun ehtii keskittymään, eikä samalla kun yrittää syöttää muksuja. Ilmaisu oli aika huonoa.

Kertoimilla tarkoitin maalinteon todennäköisyyksiä sijainneittain ja niistä tuotettua ”heatmappia”. Sekä @Kulkija että @Lehmussaari tarttuivat asiaan vähän eri kulmasta.

Sen lisäksi että @Kulkija mainitsemassa laukauksen laadussa on valtava vaihtelu, varmasti on myös niin, että pelaaja X tekee eri todennäköisyydellä samasta kohdasta maalin vaikka JYPiä, Tapparaa tai Lukkoa vastaan, ihan pelitavallisista asioista johtuen. Tästä ei synny systemaattista virhettä jos tarkastellaan vaikka juuri runkosarjaa, jossa vastustajia on samalla tavalla useita kuin yleistettävässä isossa datassa. Sen sijaan kun tarkastellaan vaikka vain TPS:n ja Lukon välisiä pelejä, voi ennusteeseen hiipiä isokin systemaattinen virhe.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Eiköhän Raipe keitä semmoset kärmeskeitokset, että finaalit menee 3-0 Tepsille? Voi elämä sitä Raipen dissausta esimerkiksi niissä nuorten mm-kisoissa. Nyt pistää hymyilyttämään. Kyllähän Raipe on kehittynyt valmentajanakin valtavasti. Hyvässä opissa on saanut olla urallaan, ja taitaa olla tarttunut haaviin paljonkin. Legenda! Mestaruus Raipelle!
Moni muistelee vieläkin Raipen potkuja Ilveksestä.. tuli silloin valmentamaan täysin ilman mitään pohjaa. Suostui vain koska on Raipe ja Raipe tekee, kun Tamit kertoilee tarinoita tekemisestä.
Maalivahdin vaihtamista en ymmärrä.. toivottavasti ei ole kallis ratkaisu.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Maaliodottamat ovat ihan mukava lisä, mitä voidaan ottelun jälkeen katsoa, mutta jokainen yhdenkin pelin kiekkoa katsonut varmaan ymmärtää, että yhdestä pisteestä laskettu maalintodennäköisyys, vaikka siihen on paljon ympätty dataa ei kerro kaikkea. Kiekossa tapahtuu paljon siinä tilanteen ympärillä, mikä jää mallinnuksessa huomaamatta ja tuo pitää aina muistaa. Maaliodottamia saattaa myös "vääristää" tuo Lehtisen torjuntaprosentti mikä oli runkosarjassa 94,03% ja nyt enää 89,21% pudotuspeleissä, kun maalivahtien yksilölliset tilastot taisivat olla tuossa mallinnuksessa mukana.

Maaliodottamissa ole yksittäisinä maalivahtien tilastoja mainitsemallasi tavalla mukana. Eli päinvastoin, Lehtisen runkosarjaa huonompi pelaaminen vääristää toteutumaa.

Isoa osaa näistä ei voida arvioida liigan tilastojen perusteella, koska siellä ei eritellä laukauksen tyyppiä. Ei myöskään pelaajaan kohdistuvaa painetta tai vaihdon pituutta. Kuitenkin näkisin, että pitkillä otannoilla, vaikka nyt tuo 10 vuotta, näiden merkitys saadaan tasattua.

Tuota Liigaplotin mallia voi jokainen lukea alla olevasta linkistä, joka vie klikkaajan Jyväskylän yliopiston verkkosivuilla sijaitsevaan pro gradu-tutkielmaan:
http://urn.fi/URN:NBN:fi:jyu-201902251638

Tuo on erittäin suositeltavaa luettavaa.

Ihan kaikkein yksinkertaisimmassa rautalangassa jokainen näiden tilastointien epäilijä voisi miettiä tätä:

Kolikonheitossa todennäköisyydet ovat 50/50.

Kun heität kolikkoa kymmenen kertaa, ja saat tulokseksi seitsemän kruunaa ja kolme klaavaa, niin tarkoittaako se, että tuo todennäköisyyslaskenta on ollut pielessä ja höpötilasto?
 

Malcolm

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Rämö täytti tehtävänsä eilen kiitettävästi ja omalla tekemisellään varmisti Palloseuralle sen vähimmäistavoitteen Raumalta, eli yhden voiton ja sitä kautta kotiedun. Tänään on helppo- ja järkevä päätös antaa Karrin huilata, sillä Kareev pystyy aivan solidisti antamaan joukkueelle mahdollisuuden tavoitella toista voittoa. Karri kerää voimia ja jos Kareev epäonnistuu, on Palloseuralla heittää levännyt Rämö askiin maanantaina kotona, sarjan ollessa tilanteessa 1-1. Siitä kuitenkin lähdetään, että annetaan Moisaselle pähkäiltävää, kumman kanssa tuolloin yritetään katkaista sarjaa Turussa. Tänään kuitenkin kova matsi tulossa ja varmasti aivan helvetin kiukkuinen Lukko-jengi. Katsotaan mikä on Legioonan vastine.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Moni muistelee vieläkin Raipen potkuja Ilveksestä.. tuli silloin valmentamaan täysin ilman mitään pohjaa. Suostui vain koska on Raipe ja Raipe tekee, kun Tamit kertoilee tarinoita tekemisestä.
Maalivahdin vaihtamista en ymmärrä.. toivottavasti ei ole kallis ratkaisu.
Raipe palaa vielä kotiin, ja hänestä tulee jälleen juhlittu sankari. Kannu Raipen käsivarsilla, kultatuolissa, uudella areenalla....

En ymmärrä itsekään tätä molarin vaihtoa, mutta kuka tietää, että mitä siellä on takana? Ehkä Karejev on tänään terveempi maalivahti?
 

Hexa

Jäsen
Moni muistelee vieläkin Raipen potkuja Ilveksestä.. tuli silloin valmentamaan täysin ilman mitään pohjaa. Suostui vain koska on Raipe ja Raipe tekee, kun Tamit kertoilee tarinoita tekemisestä.
Maalivahdin vaihtamista en ymmärrä.. toivottavasti ei ole kallis ratkaisu.
Halutaan ilmeisesti antaa hieman lepoa Rämölle, että on maanantaina taas täydessä iskussa, eikä peluuttaa puhki tässä vaiheessa. Karejev on myös riittävän hyvä maalivahti, vaikka ei aivan samanlaisessa flow-tilassa olekaan tällä hetkellä. Raipe on nostanut jo nyt osakkeensa valmentajamarkkinoilla todella korkealle. Toiset puhuu, toiset tekee.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Maaliodottamissa ole yksittäisinä maalivahtien tilastoja mainitsemallasi tavalla mukana. Eli päinvastoin, Lehtisen runkosarjaa huonompi pelaaminen vääristää toteutumaa.

Eikö tuossa maalivahdin satunnaisefektissä nyt ole mukana tuo maalivahdin taso jollain muuttujalla, kun tuolla mallissa maalivahdit pitää yksilöidä, eikä mennä millään kiinteällä keskiarvolla?

" Maalivahtien satunnaisefektin avulla voidaan maalivahteja analysoida vastaavaan tapaan: hyville maalivahdeille estimoituu negatiivinen efekti maalitodennäköisyyteen. "

Näin ollen siis maalin todennäköisyys pienenisi, kun laukausta vastaanottamassa on runkosarjan Lehtinen verrattuna pudotuspelien Lehtiseen.

Väännä rautalangasta, kun niin pitkä aika siitä, kun viimeksi joutunut näiden kanssa kikkailemaan.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Rämön huilit on ihan ymmärrettävä veto tähän väliin. Eilen tuli vetoja ja torjuntojakin päälle 30. Alle 24 tuntia palautumisaikaa ja tänään vähintään sama urakka edessä. Tepsi sai tarvitsemansa ryöstön eilen ja nyt on paukut viritetty maanantaille ja tiistaille. Näin mä sen näkisin. Tämä peli ei ole Tepsille yhtä tärkeä kuin Lukolle nimenomaan tuon kotikenttäedun vuoksi.
Toki varmasti Tepsi ottaisi ilolla vastaan toisenkin voiton Raumalta ja Karejevin kanssa sekin on täysin mahdollista.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Mieletön ketju ollut tämä Vainionpää-Jasu-Haapanen pleijareissa kyllä. Ei tosin yllätä, kun tiedetään kaksikon Vainionpää-Jasu pelityyli ja osaaminen, ja siihen päälle Haapasen ennakkoluuloton ja tehokas pelaaminen. Vainarista voi tulla liigatasolla kova kaveri alaketjuihin, ja nimenomaan pleijareihin.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Mieletön ketju ollut tämä Vainionpää-Jasu-Haapanen pleijareissa kyllä. Ei tosin yllätä, kun tiedetään kaksikon Vainionpää-Jasu pelityyli ja osaaminen, ja siihen päälle Haapasen ennakkoluuloton ja tehokas pelaaminen. Vainarista voi tulla liigatasolla kova kaveri alaketjuihin, ja nimenomaan pleijareihin.
Varsinkin kun Vainionpää oli eilen eri ketjussa ja muutamassa pelissä poppareilla. Voi tulla kova nelosen jyrä, jutellaan siirrosta Ilvekseen mestaruuden jälkeen..eli Turuksi, palataan astialle.
 

Khoenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat
Rämön huilit on ihan ymmärrettävä veto tähän väliin. Eilen tuli vetoja ja torjuntojakin päälle 30. Alle 24 tuntia palautumisaikaa ja tänään vähintään sama urakka edessä. Tepsi sai tarvitsemansa ryöstön eilen ja nyt on paukut viritetty maanantaille ja tiistaille. Näin mä sen näkisin. Tämä peli ei ole Tepsille yhtä tärkeä kuin Lukolle nimenomaan tuon kotikenttäedun vuoksi.
Toki varmasti Tepsi ottaisi ilolla vastaan toisenkin voiton Raumalta ja Karejevin kanssa sekin on täysin mahdollista.
Sieltä se viisaus taisi tulla.
Raaka fakta on että Rämön kunto ja Jaksaminen on mysteeri, varmaan miehelle itselleen myös.
Jos ja kun on halua koeponnistaa Kareev tauon jälkeen... Se hetki on nyt.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Varsinkin kun Vainionpää oli eilen eri ketjussa ja muutamassa pelissä poppareilla. Voi tulla kova nelosen jyrä, jutellaan siirrosta Ilvekseen mestaruuden jälkeen..eli Turuksi, palataan astialle.
Varmaan jotain loukkaantumista alla, jos "poppareilla" ollut. Peliaika viimeisissä peleissä kuitenkin 14-17 minuutin luokkaa. Kyllä Raipe tietää, onhan hän palauttamassa kannunkin Turkuun. Vainari tekee ratkaisevan maalin viimeisen finaalin jatkoerässä. Ilvekseen ei liene enää urallaan palaamassa, joten olkaa iloisia.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Eikö tuossa maalivahdin satunnaisefektissä nyt ole mukana tuo maalivahdin taso jollain muuttujalla, kun tuolla mallissa maalivahdit pitää yksilöidä, eikä mennä millään kiinteällä keskiarvolla?

" Maalivahtien satunnaisefektin avulla voidaan maalivahteja analysoida vastaavaan tapaan: hyville maalivahdeille estimoituu negatiivinen efekti maalitodennäköisyyteen. "

Näin ollen siis maalin todennäköisyys pienenisi, kun laukausta vastaanottamassa on runkosarjan Lehtinen verrattuna pudotuspelien Lehtiseen.

Väännä rautalangasta, kun niin pitkä aika siitä, kun viimeksi joutunut näiden kanssa kikkailemaan.

Kyllä, olet ihan oikeassa - mutta tuo on erillinen tilasto, jolla lasketaan maalivahdin omaa suoriutumista. Kaksi maalivahtia voi päästää vaikkapa 2,5 maalin keskiarvolla kiekkoja runkosarjassa ollen perinteisessä tilastossa "tasan yhtä hyviä", mutta kun toisen joukkueen päästetty maaliodottama on keskiarvona 3 ja toisen 2, niin toinen on "pitänyt pystyssä" ja toinen taas aiheuttanut odotettua enemmän pistemenetyksiä. Todellisuudessa tietty vähän pienempiä eroja, mutta tulevat toki isommassa otannassa vaikuttamaan sijoituksiinkin.

Juuse Saros oli alkukaudesta pitkästi miinuksilla, kauden aikana kipusi koko NHL:n kahdeksanneksi esim. Evolving hockeyn tilastoissa. Lassi Lehtinen oli tämänkin perusteella erittäin hyvä runkosarjassa.

EDIT: ja se rautalanka on, että tässä ottelun maaliodottamatilastossa lasketaan vain toteutuneiden laukausten/paikkojen vaarallisuutta. Maalivahdit vaikuttavat vain siten, mikä on koko liigan keskiarvo pitkällä aikavälillä eri laukauksien torjumiseen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös