Playoffs 2021 finaalit: Lukko (1.) – TPS (3.)

  • 116 800
  • 1 114

12961

Jäsen
Ei varmaan kukaan faktoja kiistä. Todennäköisyydet ovat kuitenkin todennäköisyyksiä. Jotain uutta pitäisi vielä löytyä työkalupakista, jos TPS haluaa kannua nostaa.

Sitä uutta ja oikeastaan yllätyksellistä on Rämö. Tepsi on ensimmäisen IFK-pelin jälkeen vienyt veskarit 100-0.
 

20Booris13

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild
Tää oli kyllä todella erikoinen ratkaisu tuomarilta. Kaksi kertaa osui maila tuonne pään/kaulan alueelle ja hieman pää nytkähti. Ei edes liioitellusti. Lopetti vain pelaamisen. Ei tuosta mitään sukeltamista tai jäähynkalastelua kyllä saa.
Luulin eka, että veti jotkut kunnon kuolevat joutsenet, kun näin että molemmille jäähyt. Pääsi ääninauru, kun tilanne näytettiin.

Toinen perseily tuomareilta oli Saarijärven ja sen jonkun Tepsipelaajan salomonin tuomio maalin edestä. Oli joo Saarijärven poikkari ja Tepsi-pelaajan pieni alakoukku mutta ei nyt jäähyjä noista.

Liigan tuomarit on kyllä huonoja.
Viron taklaus sen sijaan etenee varmasti kurinpitoon enkä ihmettelisi 1-2 ottelun huilia. Vahinko oli mutta aika rivo.
Virolle oikeutetusti 5min jne, mutta Lukon kaveri muuttaa suuntaa hieman ennen kontaktia. En itse usko pidempään rankuun koska ei todellakaan ollut hakemalla haettu. Enkä nyt vähättele tilannetta, mutta tìllanne oli mielestäni ennemminkin vahinko. Onneksi Lukon pelaaja ei loukkaantunut.
 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei huoleta vielä pätkääkään. Lukko ei ollut tänään edes parhaimmillaan mutta voitti silti maaliodotusarvon luokkaa 4-1, joskus vain urheilussa käy niin että huonompi voi yksittäisen pelin voittaa.

Jos TPS marssii mestariksi häviämällä laukaukset 33-64, aloitukset 28-41 ja Rämö pelaa 3-5 life gamea putkeen niin rehellisesti ei harmita pätkääkään.

Näin lyhyessä sarjoilla odotusarvoilla yms. pyyhkiä takapuolta. Muutenkaan väitän ettei lätkän ''edistyneet'' tilastoinnit ole futiksen tasolla. Ilveksen runkosarjan sija kahdeksan ennen kahta vikaa kierrosta oli kahden prosentin luokkaa. Melkoinen lottovoitto kävi. Nyt Lukon pitää voittaa kolme neljästä pelistä mestaruuden voittamiseksi. Jos oletaan voimasuhteet joka peliin 60/40 Lukolle niin mestaruuden vie...
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Sitä uutta ja oikeastaan yllätyksellistä on Rämö. Tepsi on ensimmäisen IFK-pelin jälkeen vienyt veskarit 100-0.
Rämön peliä on kiva seurata. Äijä huhkii koko ajan hymy huulilla maalinsa suulla. Sen pelaamisen tuoman nautinnon näkee naamasta. Ei paljon Karri paineita noteeraa.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja näin Turun Palloseura, tämä Suomen ja Turun ikioma legioona on ottanut ensimmäisen kiinnityksen Kanada-maljaan! Ja perinteisesti ottelusarjan ensimmäinen peli on ollut se mustan hurman heikoin peli. Mutta ottelusarja on vasta alussa ja ensimmäiset löylyt on vasta otettu. Nöyränä mennään sillä mitään ei ole vielä voitettu! Suur-Lukko on edelleen ennakkosuosikki, mutta jättiläistä on horjutettu sen omassa kotiluolassa.

Molemmilta joukkueilta tänään hyvää peliä ja oli ihan viihdyttävä ottelu. Nämä kaksi pillipiiiparia voisi kyllä ihan oikeasti laittaa kesälomalle ja voisi kyllä pysyvästi siirtää pois tuomarihommista. Heidän touhunsa alkaa olla jo aika kulunut vitsi. Eikö Suomesta nyt tosiaan löydy parempia tuomareita? Ibragimovin sai aiheettoman jäähyn ja oli monta muutakin kyseenalaista vihellystä. Tuomaritoiminnasta voisi valittaa enemmänkin, mutta en viitsi. Nautin tästä voitosta.

Tepsi ei kyllä lakkaa yllättämästä. Jo nyt joukkue on ylittänyt reippaasti kaikki odotukset. Ensimmäisessä erässä Lukolta vietiin aseet pois ja toinen erä aloitettiin hyvin. Raipe oli käynyt K-Raudassa hakemassa lisää työvälineitä työkalupakkiin. Tepsin pelissä näkyi elementtejä, joita ei ole tähän mennessä juurikaan nähty. Tepsi ei karvannut jatkuvasti niin korkealta kuin aikaisemmin. Viisikko oli selkeästi matalampana, kuin yleensä. Tosin välillä kyllä karvausta nostettiin, mutta sitten taas laskeuduttiin alemmas. Puolustaminen oli monipuolisempaa, eikä koko ajan hyökätty päälle, kuin yleinen syyttäjä. Sitäkin toki tehtiin, mutta jotenkin jäi vähän sellainen olo, että raumalaiset jäivät vähän ihmettelemään, että mitä sieltä tällä kertaa tulee. Sitten yllättyivät, kun ei kärkikarvaajat tulleetkaan päälle sillä kerralla. Tepsin oman alueen puolustaminen oli hyvää, eikä nyt ollut sellaista panikointia, jota joskus on nähty. Oli myös melko virheetöntä oman alueen pelaamista. Lukko hallitsi peliä, mutta ei Tepsillä suurta hätää ollut.

Ehkä sekin yllätti Lukon, että Tepsi ei nyt lähtenyt sellaiseen hurlumhei päästä päähän -kiekkoon, jota Tepsiltä usein nähdään. Nyt oli tältäkin osin muutettu pelitapaa. Lähdettiin vähän puolustus edellä ja sitten, kun oli vastaiskun paikka, niin silloin iskettiin tuhatta ja sataa. Taidettiin tälläkin vähän hämmentää raumalaisia.

Tepsin hyökkäyspelaaminen oli minusta parasta, mitä hetkeen on nähty. Silloin, kun hyökättiin, niin saatiin hyviä hyökkäyksiä aikaiseksi. Paremmalla viimeistelyllä olisi voitu enemmänkin maaleja tehdä. Lukolla oli hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistely ei ollut niin tehokasta ja Rämö oli maalilla vakuutta. Lehtistä ei Tepsin maaleista oikein voi syyttää, mutta Rämö kyllä voitti tällä kertaa maalivahtien taiston. Jos Rämö voitti maalivahtien taiston, niin kyllä Tepsi voitti myös pakkiparien välisen taiston. Tepsin puolustaminen oli tänään selvästi parempaa, kuin Lukon ja se oli yksi ratkaiseva tekijä Tepsin voitossa. Onhan se niin, että hyvällä maalivahdilla ja puolustamisella mennään jo pitkälle. Maalipaikat pitää käyttää, kun niitä tulee. Tepsi oli tällä kertaa tehokkaampi.

Kokonaisvaltaisesti mainio esitys Tepsiltä, vaikka joitakin kauneusvirheitä tulikin esim. Viron polvitaklaus. Vaikutti vahingolta, eikä tarkoitukselliselta, mutta oli huolimattomasti ja hölmösti pelattu tilanne. Pospisil voisi jättää tuon filmaamisen pois. Suoritus oli sellainen, että Oscar-palkinto pitäisi antaa. Pospisil voisi auttaa joukkuetta jollain muulla tavoin, kuin hankkimalla itselleen jäähyjä ja pelikieltoa seuraavaan peliin. Puolin ja toisin kyllä huomasi, että joillain pelaajilla oli hermot kireällä.

Mutta huomenna on uusi päivä ja uusi peli. Mitään ei ole todellakaan vielä voitettu. Sen kuitenkin sanon, että jos Lukko huomenna häviää, niin sitten se saattaa olla lopun alkua Lukon kannalta. Tepsi on kuitenkin antanut myrskyvaroituksen ja Tepsin nuoriso-osasto jaksaa myös yllättää. 1.ketju ja 2.ketju ovat ottaneet nyt sitä roolia, jota kärkiketjujen kuuluukin ottaa. Ei vielä ainakaan hirveästi tunnu junnuja jännittävän. Matka on vielä pitkä ja Lukko on edelleen ennakkosuosikki.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Täytyy olla supertrolli jos joku tulkitsee ja vielä jatkuvalla syötöllä.
Ei minunkaan mielestäni lukkolaisilla ylimielisyyttä hirveästi ole ollut. Toisten joukkueiden ja joukkueiden kannattajien kunnioitus sen sijaan on loistanut poissaolollaan.

Oli kyllä ensimmäinen ottelu viihdyttävä! Vaikutti, että Tepsin pelaajat on ottanut fyysisyydessä järkyttävän loikan. Lukko jäi fyysisyydessä jalkoihin, mitä pidemmälle peli eteni. Pidin tuota melkoisena ihmeenä. Kunnes muistin, että Tepsin pääkäskijänä toimii Ihmemies.

Mukavaa lämpöä oli ottelussa. En tiedä olinko ainoa, mutta Tepsin kolmannen, ja varsinkin neljännen, maalin jälkeen näytti, että muutama Lukon pelaaja alkoi viljelemään aika kovia koukkuja. Tuomarit katselivat vieressä aikansa ja samalla Pospisilin kasetti petti.
 

20Booris13

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild
Jos tämän päivän peli pelattaisiin uudelleen samalla pelinkuvalla niin Lukko voittaisi noin kuusi kertaa seitsemästä jatkoaika mukaanlukien. Mutta urheilun hienous onkin siinä ettei parempi aina voita. Ja voihan olla että huomenna Lukko onkin huonompi mutta voittaa silti. Tai sitten ei.
Parempi voittaa AINA
Menikö illan peli näin paljon ihon alle? Hyvä sarja alkanutja toivottavasti jatkuu myös sellaisena, mutta tällaiset viestit on kyllä niin "hoho" osastoa että huhhuh
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Parempi voittaa AINA
Menikö illan peli näin paljon ihon alle? Hyvä sarja alkanutja toivottavasti jatkuu myös sellaisena, mutta tällaiset viestit on kyllä niin "hoho" osastoa että huhhuh

:D ei pitäis tän tasoihin viesteihin edes vastata mutta.... oikein ihon alle-korttikin kaivettu 2010-luvulta mukaan niin...

Todennäköisyydet on todennäköisyyksiä miten peli todennäköisemmin päättyy pelitapahtumiin nähden, yksittäisessä pelissä voi kuka vaan voittaa pienilläkin prosenteilla mutta kyllä ne tilastot vaan kertoo enemmän kuin tämä sinun nollatason analyysi.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Ei minunkaan mielestäni lukkolaisilla ylimielisyyttä hirveästi ole ollut. Toisten joukkueiden ja joukkueiden kannattajien kunnioitus sen sijaan on loistanut poissaolollaan.

Se on yleensä kaksisuuntainen tie. Ei raumalaiset ainakaan vähempää ole muita kannattajia kunnioittaneet kuin ovat itse sitä saaneet.
Tony Sopranon sanoin, "Those who want respect, give respect."

Ja ainahan se on yksittäisistä kirjoittajista kiinni. Mitä esim Hifk-TPS ketjua luki niin kunnioitusta sai hakea kissojen ja koirien kanssa. Mutta sarjojen päätyttyä aina kiitellään hyvistä väännöistä ja niin Lukonkin sarjojen kohdalla on tänä keväänä ollut.

Puhtaat trollit näkyy kilometrien päähän mutta onneksi niitä on suht vähän.
 

Jpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lukko jännitti aivan hirveästi... lieko ennakkosuosikin paineet liian kovat. Tepsi hyödynsi tämän hienosti. Huomisen pelin voittaja vie sarjan. Toivon, että se on Raipen TPS. Olisihan tuo jo kaikkien kiekkojumalien lopullinen taidonnäyte.
 

20Booris13

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild
:D ei pitäis tän tasoihin viesteihin edes vastata mutta.... oikein ihon alle-korttikin kaivettu 2010-luvulta mukaan niin...

Todennäköisyydet on todennäköisyyksiä miten peli todennäköisemmin päättyy pelitapahtumiin nähden, yksittäisessä pelissä voi kuka vaan voittaa pienilläkin prosenteilla mutta kyllä ne tilastot vaan kertoo enemmän kuin tämä sinun nollatason analyysi.
Ja tämä sinun viestisi tarkoitus oli? Taidat kuulua Marinin hallitukseen koska tuosta ei ota erkkikään selvää "hymiö"
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos tämän päivän peli pelattaisiin uudelleen samalla pelinkuvalla niin Lukko voittaisi noin kuusi kertaa seitsemästä jatkoaika mukaanlukien. Mutta urheilun hienous onkin siinä ettei parempi aina voita. Ja voihan olla että huomenna Lukko onkin huonompi mutta voittaa silti. Tai sitten ei.
Tarkoitat siis noin 86 prosentin todennäköisyydellä? Onko pikkaisen nyt kermaa kakun päällä kuitenkin? Toki Lukko omasta mielestäni hyötyi tuomioista tänään, mikä näkyi sitten myös maaliodottaman muodostumisessa. Tästä on toki varmasti olemassa muitakin näkemyksiä.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Tarkoitat siis noin 86 prosentin todennäköisyydellä? Onko pikkaisen nyt kermaa kakun päällä kuitenkin? Toki Lukko omasta mielestäni hyötyi tuomioista tänään, mikä näkyi sitten myös maaliodottaman muodostumisessa. Tästä on toki varmasti olemassa muitakin näkemyksiä.

Jos se maaliodottama "vääristyi" sen 5min jäähyn aikana niin siinä ei ollut kyllä mitään "tuomioista hyötymistä".
Siitä miten paljon se sattui vai sattuiko lainkaan voidaan keskustella maailman tappiin mutta 5min jäähystä ei (pitäisi) olla mitään epäselvyyksiä.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tää on kyl sarja jossa itselle kumpikin voittaja on mieluinen. TPS:lle sympatiat juontaa 90-luvun Jokerit sarjoista ja toisaalta olisihan se kiva et Lukko voittais mestaruuden niin pitkän ajan jälkeen.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos se maaliodottama "vääristyi" sen 5min jäähyn aikana niin siinä ei ollut kyllä mitään "tuomioista hyötymistä".
Siitä miten paljon se sattui vai sattuiko lainkaan voidaan keskustella maailman tappiin mutta 5min jäähystä ei (pitäisi) olla mitään epäselvyyksiä.
Viro ei hakenut mitään polvitaklausta siinä, vaan Pospisil yritti ehtiä pois alta ja ehti ainoastaan puoliksi. Ja jäi jäähän makamaan siksi aikaa, kun tuomio oli annettu. 2 min kampitus.

Pajuniemen jäähy oli myös täysin pelin hengen vastainen.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Viro ei hakenut mitään polvitaklausta siinä, vaan Pospisil yritti ehtiä pois alta ja ehti ainoastaan puoliksi. Ja jäi jäähän makamaan siksi aikaa, kun tuomio oli annettu. 2 min kampitus.

Pajuniemen jäähy oli myös täysin pelin hengen vastainen.

Pajuniemestä en sano mitään mutta Viron 5min päivänselvä. Vahinkoreaktio joten en antaisi lisäbänniä mutta jalkojen levitys.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Mää vaan mietin, että kuka saa jostain grafiikoista jotain lohdutusta. ”Juu hävittin peli, mutta grafiikoiden mukaan oltiin parempi! Ei muuta ku etteenpäin vaan”. Ehkä olen liian vanha jäärä lähteä tähän leikkiin mukaan, mutta todennäköisyydet ja grafiikat ei ole meikäläisen juttu. Niillä ei tee vittuakaan. Grafiikat ja todennäköisyydet voi näyttää vaikka 10-0 Lukolle, mutta tosiasiassa TPS voitti 1-4.

En tiedä. Voihan nuo olla myös joku lohdutuskeino surun keskellä. Itselle tulee lähinnä vitutus mikäli joku grafiikka näyttää että TPS olisi pelannut paremmin kuin vastustaja, mutta silti ottanut kuokkaan.
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Turkulaisittain mieltä lämmittää se, kuinka vaikeaa maalinteko Lukolle oli. Tepsi tukki keskustan aivan loistavasti ja ykkösluokan paikat olivat harvassa. Rämö otti mukavasti henkistä yliotetta Saarelasta. Ainoa Lukon onnistuminen vaati Pressiltä ilmiömäistä yksilösuoritusta, jossa joutui ohittamaan kaksi Tepsin parasta av-pelaajaa (Jasu ja Lajunen) ja veto tolpan kautta ohi Rämön. Tuo vielä 5min alivoimalla, jota oli hyvin tapettu siihen asti. Jos joku maali oli aidosti tehty maali, niin Pressin osuma sitä todella oli.

Otti muuten Klok kämmeneensä melkoisen rannevedon siinä Intosen paikassa kolmannessa erässä. Saa nähdä, vaikuttaako millä tavoin hänen tekemiseensä jatkossa. Äkkiä tuossa joku sormivamma voi olla tullut.
 

12961

Jäsen
Todennäköisyydet on todennäköisyyksiä miten peli todennäköisemmin päättyy pelitapahtumiin nähden, yksittäisessä pelissä voi kuka vaan voittaa pienilläkin prosenteilla mutta kyllä ne tilastot vaan kertoo enemmän kuin tämä sinun nollatason analyysi.

Myös niiden tilastojen kautta tehtävässä päättelyssä on merkittävä vinouma, jos ja kun joukkueiden pelitavat eroavat merkittävästi toisistaan. Futiksessa ero lienee pienempi ja noin esimerkiksi käsite maalintekopaikka on huomattavasti yksinkertaisemmin määritettävissä, tapauskohtaista laadullista vaihteluakin on huomattavasti vähemmän.

Ei sillä, ettei Lugun tehtyjen maalien odotusarvo olisi ollut pelitilanteiden perusteella suurempi.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Liigan tuomarit on kyllä huonoja.
Viron taklaus sen sijaan etenee varmasti kurinpitoon enkä ihmettelisi 1-2 ottelun huilia. Vahinko oli mutta aika rivo.
Eikös Liiga juuri näyttänyt näissä mahtinsa? Liedes veti Tapparan Kinnusta avojäällä vauhdilla polveen, Kinnusen ei edes joutsenia tarvinnut tehdä jotta näki tällin tulleen.

5+20min ja pelejä nolla.
 
Lehtistä ei Tepsin maaleista oikein voi syyttää, mutta Rämö kyllä voitti tällä kertaa maalivahtien taiston.

Olen pudotuspeleissä nähnyt muutamia Lukon pelejä ja runkosarjassa enemmän. Lehtisellä on jäätävät tilastot runkosarjasta, mutta tässä on jälleen se, että hyvät tilastot johtuu monesti todella hyvin edessä pelaavasta jengistä ja nostaa itseluottamusta.

Pudareissa Lehtinen on näyttänyt ajoittain jopa huonolta. Ilvestä vastaan ihan hirveitä pomppuja sisään, jotka vaan yksinkertaisesti tarvitsee ottaa. Selitykseksi ei käy se, että vetoja tulee joskus ja jouluna.

Ensimmäisessä pelissä Larssonin 0-1 -maali oli kahden kerroksen maskista, Lehtinen ei voinut mitään.

Haapasen 0-2 -maali: Tilannetta edelsi huippu maalipaikka, ei maalia. Silti Pärssinen jäi toisen tepsiläisen kanssa laitaan pyörimään. Lukon kolme äijää katsoo kaukalon parhailta paikoilta mitä tämä junnu aikoo tehdä. No hän päätti syöttää täysin vapaalle Haapaselle kahden Lukko-pelaajan edestä. Haapaselle, jonka ei olisi pitänyt olla auki, mutta oli, koska Saarela meni maalin taakse puolustamaan ilmaa. Haapanen oli auki, mutta Lehtisen olisi pitänyt ottaa tämä. Etenkin, kun hänestä puhutaan eliittimolarina, kuten tilastotkin osoittaa.

Pajuniemen 1-3 -maali: Maalia edelsi Kestnerin ja Iskhakovin läpiajo, jota molemmat pelästyi niin pahasti, että kaatuivat silmälleen. Kestnerin vedossa Lehtinen teki itsestään todella pienen ja oli senteistä kiinni, ettei kiekko kolissut yläkulmaan. Lehtisen iso ongelma = Tekee itsestään pienen --> On epävarma. Tilanne jäi elämään, kiekko Pajuniemelle tilanteessa, jota edelsi kamppi, josta olisi voinut viheltää jäähyn TPS:lle, mutta ei vihelletty tällä kertaa. Jäätävä veto Laurilta, ilman maskia, keskelle maalia. Lehtinen, c'moon. Nämä torjutaan.

Pajuniemen 1-4 -maali: Maalia edelsi jälleen tilanne, josta olisi voinut estämisestä/kiinnipitämisestä viheltää jäähyn, mutta jäi viheltämättä. Pajuniemi sai kiekon, hieno maltti ja nosto kattoon. OK, ihan tehty maali, mutta jälleen Lehtinen oli perhosessa perse jäässä. Yläkulmat täysin auki.

Sain nyt kaksi maaleista täysin Lehtisen piikkiin ja toi Pajuniemen jälkimmäinen on hiinä ja hiinä. Minusta nekin pitäisi näissä peleissä ottaa.

Karrilla oli toisessa päässä pari kertaa hätä kädessä, mutta monta reboundia antoi? Ei ainuttakaan.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Kyllä TPS avausmaalin tarvitsee. Siitä on niin paljon tilastoja ja Lukolla oli ne tolpat. Olin kyllä tyytyväinen että Tepsi voitti ekan pelin niin ei mene suorilta. Lukolla oli sellasta hallintaa ennen tepsin 3. maalia että on vaikea 3 voittoa ottaa tolla pelillä.

Parasta että finaaleissa on pitkästä aikaa uudet joukkueet, Kärpät tai Tappara tohon niin ei varmaa jaksaisi edes katsoa.
 

Kane88

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Hawks
Nyt on sanottava et on kyllä todella siistiä kattoa näin offensiivistä finaalia kun mennään coast to coast. Tää on oikeaa lätkää ei tollast ”meiän peliä” paskaa mitä nyt ainakin mouhijärvi yleensä harrastaa. Meitsi diggaa!

Hyvältä näyttää tepsi, ei muuta kun jatkakaa samaan malliin niin taitaa olla samanlainen kevät kun 2010. Silloinkin tais olla teillä aika nuori joukkue muistaakseni.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Jos tämän päivän peli pelattaisiin uudelleen samalla pelinkuvalla niin Lukko voittaisi noin kuusi kertaa seitsemästä

Jos mulla ois vaijeri selässä, niin mä oisin hissi. jne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös