Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Playoffs 2019 välierät: Kärpät (1.) – HIFK (6.)

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana HokiJone, 30.03.2019 klo 21.08.

 1. JaniK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Kiitos! Ja pahoittelut, kun tulee kommentoitua ennen kuin on kaikki viestit tullu luetuksi :/

  Ei olisi ollut vääryys, jos tuosta kampitusjäähy olisi vihelletty.
   
 2. Wiltord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Huomasin Santalan korkean mailan. Sitä estämistä en ole huomannut, mutta ehkä sellainen oli siellä. Tuo oli vain jotenkin aika räikeä ja varsinkin jäi mieleen, kun kaveri lensi katolleen, eikä pystynyt tilannetta enää mitenkään voittamaan ja siitä seurasi maali. Toki virheitä menee puolin ja toisin läpi, se on selvä. Kuten myös Jokisen selvä kamppi jatkoajalla. Onneksi Varakas ei loukkaantunut Hakanpään tilanteessa. Noissa on joskus käynyt todella huonostikin.

  Varmasti voi hävitä IFK ilman mitään tuomarivirheitä ja on hävinnytkin runkosarjassa Kärpille vaikka kuinka monta kertaa. Mistä sen tietää, vaikka tuostakin jäähyn tuomittua Kärpät olisi silti tasoittanut alivoiman jälkeen.

  Mutta harmittaa tuo, mutta sitä sinä et ilmeisesti pysty ymmärtämään. Uskoisin, että sinuakin harmittaisi, jos sama olisi käynyt toisinpäin. Samoin harmittaa monesti tiukassa ottelussa hukatut hyvät maalipaikat tai läheltä-piti-tilanteet. Onko niin, ettei kuitenkaan mikään tuomio tai tilanne saisi harmittaa ollenkaan? Onko se itkemistä, jos niin tekee?

  Itkemistä tämä ei mielestäni ole, eikä mitään raivareita. Ne ei kuulu urheiluun. Oikean elämän suuret tilanteet saattavat tuoda myös itkua tai jopa vihaa, mutta niissä on kysymys vähän isommista asioista. Tämä on kuitenkin vain leikkiä, enkä usko että kukaan oikeasti itkee mistään tilanteista. En usko, että kukaan fani itkee tai vetää itkupotkuraivareita, mutta samalla tavoin moni harmistuu kun tulee tappio tai vastustajan maali kuin samalla toisen puolen kannattajat ovat siitä iloisia. Harmittaa voi varmasti ja hetkellisesti tuohtuakin, mielestäni se on aivan sallittua.
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2019 klo 11.24
  Eric Rooslind, Yargon, se7en ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 3. Eric Rooslind Jäsen

  Otin värilasit päästä. Tuosta olisi voinut viheltää jäähyn jos koko pelin olisi ollut erittäin tarkka linja. Nyt pelataan playoffeja ja linja on sallivampi ja tuon saattoi jättää myös viheltämättä kuten nyt linjan mukaisesti tehtiin. Se mikä tästä nosti kohun oli seurannut lopputulos eli maali, muuten tästä ei puhuttaisi mitään. Jälkiseuraamuksista puhuminen on jo naurettavaa. Hakanpää on fyysinen härkä, menee kiekkoon kiima silmissään jolloin pienemmät lakoavat edestä.
   
  Frostbite tykkää tästä.
 4. Jurkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Mahatifot, Poronhoito, Näätäeläimet
  Lainaus:
  Juuri näin. Hakanpää on pikkuisen liian vahva ja fyysinen pelaaja Suomen Liigaan. Tuskin aiheuttaa tällaista nurinaa ensi vuonna rapakon takana.

  edit: 2018-04-05 hinki-Kärpät : Petrell lähtee saalistamaan
   
  Liikenteenlaskija tykkää tästä.
 5. Sir Markku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kirjekuoret, Markku-liitto
  Lainaus:
  Porukka tykkää. Liekö ainut, jolla on enemmän tykkäyksiä kuin viestejä. Tähän ei pysty edes veljemme @Roger Moore .
   
 6. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Panthers
  Lainaus:
  Tuosta olisi pitänyt viheltää jäähy sata kertaa sadasta, ihan sama mikä pelin aiempi linja on ollut. Toki helppo täältä todeta faktat ilman värilaseja, kun kumpikaan joukkue ei herätä minkäänlaisia tunteita.
   
 7. SOF1969 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, "Respect all, fear none", 106-105
  Lainaus:
  Populismiako?
   
 8. Divarijyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara, Kotarit
  Ei tuo tilanne liity millään tavalla playoff kovuuteen tai sallivaan linjaan.

  Päivänselvä kampitus. Siitä pitää aina viheltää kakkonen. Maila jalkoihin ja kaveri laitaan naama edellä.
   
  doppelgänger tykkää tästä.
 9. ElmerMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Lainaus:
  Tässä puhutaan siis Tomi Kalliosta? Aikamoista.
   
 10. Judge Dredd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Kyllähän Hakanpää olisi ansainnut 2 min kampituksesta tuossa maalia edeltävässä tilanteessa. Kyllähän Hakanpäätä myös esteltiin ennen tuota tilannetta. Mutta kuten sanottu, rikkeitä menee läpi puolin ja toisin. Ymmärtäähän tuon, että se aiheuttaa parranpärinää, kun siitä tasoitus oli seurauksena loppuhetkillä. Kuitenkin olisihan esim. Jokiseen kohdistunut korkea maila voinut olla yhtä hyvin merkittävä tapahtuma, jos Kärpät olisi naulannut siitä ylivoima maalin ja hetkeä myöhemmin vihellettyä Heshkan korkeaa mailaa ei olisi koskaan tapahtunutkaan. Tästä syystä on hieman turhaa jäädä yksittäisiin tilanteisiin fanienkaan kiinni. Tai poimia ratkaisevina tuomarivirheinä vain ne tilanteet, jotka ovat omaa joukkuetta vastaan kääntyneet.

  Peli oli viihdyttävää ja eiköhän tästä tule pitkä sarja.
   
  otenba tykkää tästä.
 11. Beukeboom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät / Mamba!
  On muuten nostettava Anton Lundell esille: mahdottoman kovatasoista jääkiekkoa kovalla itseluottamuksella, eilen jopa HIFK:n paras pelaaja.

  Ympäri mennään, yhteen tullaan. 20 vuotta sitten isä Jan oli kaatamassa Kärppiä pudotuspeleissä, nyt samaa yrittää poika.

  Sillä erolla, että isä pelasi Kärpissä tuota tehdessään...
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2019 klo 10.21
  erkkeri, HJL, avail ja 10 muuta tykkäävät tästä.
 12. 1946 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  PM07, Oulun Kärpät
  Eilinen oli mielestäni jotenkin vaisu peli lopun kliimaksia lukuunottamatta. Tosin sellaisiahan nämä sarjojen ensimmäiset pelit tuntuvat olevan kun haetaan asetelmia ja yleisökin vähän odottelee, että mihin suuntaan sarja lähtee kehittymään.

  IFK oli odotetun kova, eikä heidänkään voitto olisi ollut vääryys. Varsinkin ensimmäisessä erässä tuntui, ettei Kärpät päässyt tekemään yhtään mitään. Osasyy toki varmaan Kärppiem pitkässä pelitauossa, mutta Hifkin hyvyyttä myös. IFK tukkii keskialueen taas hyvin, joten siihen Kärppien pitäisi keksiä lääkkeet. Hienoa, että Kärppien nuoret saivat onnistumisia; Anttilalta vahva suoritus tärkeän maalin ja "kiekon syömisen" muodossa.

  Hakanpää-Varakas -tilanteesta olisi pitänyt mielestäni viheltää jäähy ja ymmärrän todella hyvin IFK-fanien harmituksen. En ymmärrä, miksi otteluiden lopuissa pitäisi olla jotenkin erilaiset säännöt kuin otteluiden aluissa ja keskivaiheissa. Keksitään säännöt, joita kaikkien pitää noudattaa, paitsi jos oikein kovasti haluaa voittoa ottelun loppuhetkillä. Täytyy kuitenkin arvostaa Hakanpään taisteluilmettä muuten tuossa kaksinkamppailussa. Ja hyvä ettei Varakkaalle sattunut pahemmin. Ja kuten täällä on jo varmaan todettukin, pitkän ajan kuluessa nämä menevät aina tasan ja olihan siinä Jokisenkin tilanteessa ja hieman sen jälkeen syntyneessä 0-2 -maalissa jo hieman samoja elementtejä ilmassa.

  Rispektit IFK-leiriin ja faneille täällä Jatkoajassa, ettei ole ryhdytty suurempaan itkukonserttiin (kuten on totuttu menneinä vuosina monissa muissa sarjoissa paljon pienemmistäkin rikkeistä), vaikka aihetta olisi nyt ollut. Itse tuskin olisin pystynyt samaan.

  Pitkä ja varmasti hieno sarja on nyt avattu. Viikonlopun pelit ovat varmasti jo enemmän playoff-kiekkoa, ja erityisesti perjantaina IFK tulee varmasti kovaa päälle ja siihen Kärppien pitää olla valmiina.
   
  Jymäkkä tykkää tästä.
 13. manemies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  On se ihme homma miten Kärpät ei tunnu saavan peliään käyntiin näissä playoff -matseissa. Liekkö vastustajat opiskelleet Kärppien peliä kauden mittaan sen verran paljon että osaavat hyvin tappaa sen ? Tai jännitys on niin pirun kova että lamaannuttaa Kärppäpelaajat ? Jokatapauksessa, harmaita hiuksia aiheuttaa tuollainen peliin lähtö.
  IFK näytti eilen pirun vahvalta. Ensimmäisen puoliskon olivat selkeästi niskan päällä ja näytti siltä että ottelu ratkeaa ennenkuin on kunnolla edes alkanutkaan, mutta puntit tasottuivat loppua kohden. Missään vaiheessa Kärpät ei oikein päässyt kuskin paikalle, joten pienimuotoinen ihme on että voitto kairattiin. Sitkeähän tuo Kärppälauma on, sitä ei varmaan kukaan voi kieltää.
  Toivottavasti Kärpät pääsee huomenna peliin kunnolla mukaan (heti alusta). Muuten käy kylmät.

  Btw, tietääkö kukaan näkyykö tänään Tapparan ja HPKn pelin jostain ilmaiskanavalta? Näin 'vapaapäivänä' näkisi mieluusti kun HPK nappaa Tapparalta kotiedun :)
   
 14. Yargon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Kommentaattori Pekka Saravo
  Lainaus:
  Ei herranjumala Kalliota puuskuttamaan ja tuhisemaan erien ajaksi mikkiin. Bergenheim tai Saravo omat suosikkini. Muutenkin ulosanniltaan tosi ankean kuuloinen ja harmaa jätkä.
   
 15. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
  Lainaus:
  Jäikö jokin harmittamaan, kun pitää vielä nostaa esille?

  Näin se aina menee, että kärsinyt osapuoli nostaa epäkohtia esille ja hyötynyt sitten yrittää jotenkin kiemurrella tosiasioiden alta pois. Paras selityshän kaikkiin viheltämättä jättämisiin on: "nää on playoffit, saa pelata kovempaa".

  Se on siinä, end of discussion.
   
 16. Hockey#11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ei kiitos enää Ilveskannattajien valituksia tuomareista tälle kaudelle. Ensi kaudella sitten uudestaan, mutta säästäkää meidät nyt kun ei enää pelata vastakkain.
  Ainakin olisi hyvä, että puheet pysyisi tässä sarjassa.

  Kärppien ongelmana on se, että eivät pääse johtoasemaan näissä peleissä ja siitä syystä vastustaja ei joudu avaamaan ollenkaan omaa peliään. Silloin kun Kärpät pääsee johtoon niin peli avautuu ihan eri tavalla.
   
 17. HockeyBoy66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Aivan samaa mietin. Ymmärrän, että tässä oli viikon tauko peleistä, mutta siitä huolimatta eka erä varsinkin oli melko surkeaa peliä Kärpiltä. Toisena pistin silmään muutamien pelaajien alisuorittaminen. Ohtamaa oli todella paljon vaikeuksissa kiekon kanssa ja tuntui, että myöhässä monesta tilanteesta. Kupari & Heponiemi ei oikein saanut missään kohtaa keskinäistä kemiaa toimimaan ja vasta sitten Heponiemi paransi kun ketjuja oli hiukan pyöritelty. Teki kyllä sen arvokkaan 2-2 maalin, kun ratkaisijaa tarvittiin. Samoten Jokisen ykkösvitja on pystynyt paljonkin parempaan tällä kaudella.

  Toivotaan, että perjantaina Nordiksella Kärpät on valmiina pelaamaan heti alusta asti.

  Hifki tuli paremmin ekaan peliin ja taipui sitten lopussa niukasti. En lähde vielä finaalipaikkaa julistamaan Kärppien osalta, sen verran tässä on vielä voittoja kaivettava, että mikään ei ole varmaa. Erot oli kuitenkin aika pieniä pelillisesti.
   
 18. Ujcik#11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Pittsburgh
  Kärpillä on kyllä kova luotto omaan tekemiseen, ei mitään puristamista 2-0 erätappion jälkeen. IFK iski valmiimpana alkuun ja sai parit maalit. Sitten alkoi odotus joka päättyi kuten niin monesti aiemminkin. Kärpille helpottava voitto, IFK:lle toki iso pettymys. Mikäli Kärpät kairaa voiton huomenna, tulee tämä otteluruuhka kääntymään Kärppien eduksi ja 4-0 ei ole enään kaukana. Mutta huomenna jatkuu ja pelataan nyt reilusti vastustajaa kunnioittaen.

  Hurja tilanne kotona kun vaimo on täysin IFK ja lapset seuraa tätä lähinnä hämmentyneenä ja koittavat olla valitsematta puolia :)
   
  erkkeri, Telaketju, Goljat ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 19. Beukeboom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät / Mamba!
  Lainaus:
  Parastahan olisi, jos selitysten sijaan todettaisiin, että niin kauan kun ihmiset niin kovavauhtista peliä kuin jääkiekko tuomitsevat syntyy tilanteita, joita olisi kyseinen ihminen voinut päättää toisin. Joskus näistä aiheutuu hetkellinen hyöty toiselle joukkueelle. Tämä ilmiö ei koskaan tule katoamaan, vaikka inhmillistä niistä jankkaaminen kuitenkin on.

  Huomaan jokaisessa pelissä useamman tilanteen, josta Kärpille olisi voitu viheltää jäähy. Ohimeneviä tilanteita näen jokaisessa jääkiekko-ottelussa, pelasi siinä Kärpät tai ei. Harvassa kuitenkaan ovat ne kerrat, kun tuomari on selkeästi vaikuttanut ottelun, puhumattakaan ottelusarjan tulokseen.
   
 20. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
 21. Jurkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Mahatifot, Poronhoito, Näätäeläimet
  Lainaus:
  En ole täällä keräämässä tykkäyksiä. Olen ollut jäsen vajaan viikon. Olen lukenut kymmenittäin viestejä lestoista, maalaistolloista, poroista, Junnon kirjekuorista ja vaikka mistä. Omasta mielestäni en ole kirjoittanut mitään henkilökohtaisuuksiin menevää, loukkaavaa, enkä kovinkaan provosoivaa. Pahoitin mieleni siitä, kun täällä ihmiset valittavat tuomaritoiminnasta ja yhteen viestiin lipsahti ihan läpällä ilmaus: "Bättre folk". Ja kas, minut leimataan oikein populistiksi ja kansankiihottajaksi samantien. Pyysin vieläpä anteeksi tuota nimittelyäni, mutta ei auta. Åijjåijåi, kun onkin herkkänahkaista väkeä täällä. :)

  edit: korjattu kirjoitusvirhe
   
  oukka, HokiJone, Surmanajaja ja yksi muu tykkäävät tästä.
 22. HockeyBoy66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Ilman tilastojenkin katsomista olisin voinut veikata, että näin se saattaa mennä. Tuomaritkin ovat vain ihmisiä ja ihmiseen vaikuttaa aina ulkoinen paine. Joka pelissä tulee tilanteita, joissa kotiyleisö vislaa ja huutaa tuomareiden ratkaisulle tai sille, että ratkaisua ei tehdä. Siellä pitäisi olla robotit tuomitsemassa, jos haluttaisiin täysin ulkopuolisesta paineesta vapaa tuomio joka otteluun ja tilanteeseen. Se on sitten eri asia, miten keskiverto omilla aivoilla ja tunteilla varustettu ihmistuomari saadaan puhaltamaaan rikkeitä niin, että ne menevät absoluuttisesti tasan ja aina oikeudenmukaisesti? Onko se edes mahdollista, kun otetaan huomioon jääkiekon pelinopeus ja se, että kahden tuomarin täytyy koko ajan tarkkailla 10 kenttäpelaajan tekemisiä samaan aikaan. Entäpä se vaihtoehto, että toinen joukkue vain tekee enemmän rikkeitä jossain pelissä kuin toinen? Silloinkin voi tulla lokaa niskaan, vaikka kuinka olisi viheltänyt oikeat rikkeet pois ja jättänyt sääntöjen mukaan pelatut tilanteet viheltämättä.

  Tämä kaikki siis vain pohdintaa yleisesti eikä mitään viittauksia eiliseen peliin tai johonkin Hakanpään tilanteeseen yms.
   
 23. Lieversin kädet Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tarkoitin toki niitä kahta, joiden laitataklauksista on riittänyt parranpärinää eli Hakanpäätä ja Osalaa. Ohtamaahan lentelee itsekin kuin rukkanen ja oli eilen vielä erityisen huono.
   
  Neely tykkää tästä.
 24. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
  Lainaus:
  Näin se on. Ja kuuluu ollakin. Kyllä nämä kyseenalaiset tilanteet ovat tietyllä tapaa urheilun suola. Sen vuoksi en kannatakkaan mitään videoiden kelailua kesken ottelujen. Paine on tuomareillakin kova, kun pitäisi kuumassa kattilassa pystyä tekemään objektiivisia päätöksiä.

  Kenen muun työn tulosta arvioidaan seuraavana päivänä lehdissä ja keskustelupalstoilla? Kaikki kunnia raitapaidoille.

  Silti - kyllä keskustella saa ja arvioida tilanteita, mutta kuten sanoit nopeassa pelissä tulee virheitä ja niiden kanssa pitää vain elää.

  Sori osittainen offtopic.
   
  Beukeboom ja Jurkka tykkäävät tästä.
 25. Jurkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Mahatifot, Poronhoito, Näätäeläimet
  Lainaus:
  Totta. Esimerkiksi Kärpät sai runkosarjassa 2 min. rangaistuksia kotipeleissä 102 kpl. Vieraspeleissä niitä tuli 124 kpl, eli n. 25 % enemmän.
  Hifkillä ero on vieläkin selvempi: Kotona 113 kpl, vieraissa 154 kpl.
   
  Beukeboom tykkää tästä.