Playoffs 2019 välierät: Kärpät (1.) – HIFK (6.)

  • 193 756
  • 1 458

Judge Dredd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän Hakanpää olisi ansainnut 2 min kampituksesta tuossa maalia edeltävässä tilanteessa. Kyllähän Hakanpäätä myös esteltiin ennen tuota tilannetta. Mutta kuten sanottu, rikkeitä menee läpi puolin ja toisin. Ymmärtäähän tuon, että se aiheuttaa parranpärinää, kun siitä tasoitus oli seurauksena loppuhetkillä. Kuitenkin olisihan esim. Jokiseen kohdistunut korkea maila voinut olla yhtä hyvin merkittävä tapahtuma, jos Kärpät olisi naulannut siitä ylivoima maalin ja hetkeä myöhemmin vihellettyä Heshkan korkeaa mailaa ei olisi koskaan tapahtunutkaan. Tästä syystä on hieman turhaa jäädä yksittäisiin tilanteisiin fanienkaan kiinni. Tai poimia ratkaisevina tuomarivirheinä vain ne tilanteet, jotka ovat omaa joukkuetta vastaan kääntyneet.

Peli oli viihdyttävää ja eiköhän tästä tule pitkä sarja.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
On muuten nostettava Anton Lundell esille: mahdottoman kovatasoista jääkiekkoa kovalla itseluottamuksella, eilen jopa HIFK:n paras pelaaja.

Ympäri mennään, yhteen tullaan. 20 vuotta sitten isä Jan oli kaatamassa Kärppiä pudotuspeleissä, nyt samaa yrittää poika.

Sillä erolla, että isä pelasi Kärpissä tuota tehdessään...
 
Viimeksi muokattu:

1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
PM07, Oulun Kärpät
Eilinen oli mielestäni jotenkin vaisu peli lopun kliimaksia lukuunottamatta. Tosin sellaisiahan nämä sarjojen ensimmäiset pelit tuntuvat olevan kun haetaan asetelmia ja yleisökin vähän odottelee, että mihin suuntaan sarja lähtee kehittymään.

IFK oli odotetun kova, eikä heidänkään voitto olisi ollut vääryys. Varsinkin ensimmäisessä erässä tuntui, ettei Kärpät päässyt tekemään yhtään mitään. Osasyy toki varmaan Kärppiem pitkässä pelitauossa, mutta Hifkin hyvyyttä myös. IFK tukkii keskialueen taas hyvin, joten siihen Kärppien pitäisi keksiä lääkkeet. Hienoa, että Kärppien nuoret saivat onnistumisia; Anttilalta vahva suoritus tärkeän maalin ja "kiekon syömisen" muodossa.

Hakanpää-Varakas -tilanteesta olisi pitänyt mielestäni viheltää jäähy ja ymmärrän todella hyvin IFK-fanien harmituksen. En ymmärrä, miksi otteluiden lopuissa pitäisi olla jotenkin erilaiset säännöt kuin otteluiden aluissa ja keskivaiheissa. Keksitään säännöt, joita kaikkien pitää noudattaa, paitsi jos oikein kovasti haluaa voittoa ottelun loppuhetkillä. Täytyy kuitenkin arvostaa Hakanpään taisteluilmettä muuten tuossa kaksinkamppailussa. Ja hyvä ettei Varakkaalle sattunut pahemmin. Ja kuten täällä on jo varmaan todettukin, pitkän ajan kuluessa nämä menevät aina tasan ja olihan siinä Jokisenkin tilanteessa ja hieman sen jälkeen syntyneessä 0-2 -maalissa jo hieman samoja elementtejä ilmassa.

Rispektit IFK-leiriin ja faneille täällä Jatkoajassa, ettei ole ryhdytty suurempaan itkukonserttiin (kuten on totuttu menneinä vuosina monissa muissa sarjoissa paljon pienemmistäkin rikkeistä), vaikka aihetta olisi nyt ollut. Itse tuskin olisin pystynyt samaan.

Pitkä ja varmasti hieno sarja on nyt avattu. Viikonlopun pelit ovat varmasti jo enemmän playoff-kiekkoa, ja erityisesti perjantaina IFK tulee varmasti kovaa päälle ja siihen Kärppien pitää olla valmiina.
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
On se ihme homma miten Kärpät ei tunnu saavan peliään käyntiin näissä playoff -matseissa. Liekkö vastustajat opiskelleet Kärppien peliä kauden mittaan sen verran paljon että osaavat hyvin tappaa sen ? Tai jännitys on niin pirun kova että lamaannuttaa Kärppäpelaajat ? Jokatapauksessa, harmaita hiuksia aiheuttaa tuollainen peliin lähtö.
IFK näytti eilen pirun vahvalta. Ensimmäisen puoliskon olivat selkeästi niskan päällä ja näytti siltä että ottelu ratkeaa ennenkuin on kunnolla edes alkanutkaan, mutta puntit tasottuivat loppua kohden. Missään vaiheessa Kärpät ei oikein päässyt kuskin paikalle, joten pienimuotoinen ihme on että voitto kairattiin. Sitkeähän tuo Kärppälauma on, sitä ei varmaan kukaan voi kieltää.
Toivottavasti Kärpät pääsee huomenna peliin kunnolla mukaan (heti alusta). Muuten käy kylmät.

Btw, tietääkö kukaan näkyykö tänään Tapparan ja HPKn pelin jostain ilmaiskanavalta? Näin 'vapaapäivänä' näkisi mieluusti kun HPK nappaa Tapparalta kotiedun :)
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Edellisessä sarjassa olisi taatusti jo monta sivua asiasta väännetty.

Jäikö jokin harmittamaan, kun pitää vielä nostaa esille?

Näin se aina menee, että kärsinyt osapuoli nostaa epäkohtia esille ja hyötynyt sitten yrittää jotenkin kiemurrella tosiasioiden alta pois. Paras selityshän kaikkiin viheltämättä jättämisiin on: "nää on playoffit, saa pelata kovempaa".

Se on siinä, end of discussion.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näin se aina menee, että kärsinyt osapuoli nostaa epäkohtia esille ja hyötynyt sitten yrittää jotenkin kiemurrella tosiasioiden alta pois. Paras selityshän kaikkiin viheltämättä jättämisiin on: "nää on playoffit, saa pelata kovempaa".

Ei kiitos enää Ilveskannattajien valituksia tuomareista tälle kaudelle. Ensi kaudella sitten uudestaan, mutta säästäkää meidät nyt kun ei enää pelata vastakkain.
Ainakin olisi hyvä, että puheet pysyisi tässä sarjassa.

Kärppien ongelmana on se, että eivät pääse johtoasemaan näissä peleissä ja siitä syystä vastustaja ei joudu avaamaan ollenkaan omaa peliään. Silloin kun Kärpät pääsee johtoon niin peli avautuu ihan eri tavalla.
 

HockeyBoy66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
On se ihme homma miten Kärpät ei tunnu saavan peliään käyntiin näissä playoff -matseissa. Liekkö vastustajat opiskelleet Kärppien peliä kauden mittaan sen verran paljon että osaavat hyvin tappaa sen ? Tai jännitys on niin pirun kova että lamaannuttaa Kärppäpelaajat ? Jokatapauksessa, harmaita hiuksia aiheuttaa tuollainen peliin lähtö...

Aivan samaa mietin. Ymmärrän, että tässä oli viikon tauko peleistä, mutta siitä huolimatta eka erä varsinkin oli melko surkeaa peliä Kärpiltä. Toisena pistin silmään muutamien pelaajien alisuorittaminen. Ohtamaa oli todella paljon vaikeuksissa kiekon kanssa ja tuntui, että myöhässä monesta tilanteesta. Kupari & Heponiemi ei oikein saanut missään kohtaa keskinäistä kemiaa toimimaan ja vasta sitten Heponiemi paransi kun ketjuja oli hiukan pyöritelty. Teki kyllä sen arvokkaan 2-2 maalin, kun ratkaisijaa tarvittiin. Samoten Jokisen ykkösvitja on pystynyt paljonkin parempaan tällä kaudella.

Toivotaan, että perjantaina Nordiksella Kärpät on valmiina pelaamaan heti alusta asti.

Hifki tuli paremmin ekaan peliin ja taipui sitten lopussa niukasti. En lähde vielä finaalipaikkaa julistamaan Kärppien osalta, sen verran tässä on vielä voittoja kaivettava, että mikään ei ole varmaa. Erot oli kuitenkin aika pieniä pelillisesti.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Kärpillä on kyllä kova luotto omaan tekemiseen, ei mitään puristamista 2-0 erätappion jälkeen. IFK iski valmiimpana alkuun ja sai parit maalit. Sitten alkoi odotus joka päättyi kuten niin monesti aiemminkin. Kärpille helpottava voitto, IFK:lle toki iso pettymys. Mikäli Kärpät kairaa voiton huomenna, tulee tämä otteluruuhka kääntymään Kärppien eduksi ja 4-0 ei ole enään kaukana. Mutta huomenna jatkuu ja pelataan nyt reilusti vastustajaa kunnioittaen.

Hurja tilanne kotona kun vaimo on täysin IFK ja lapset seuraa tätä lähinnä hämmentyneenä ja koittavat olla valitsematta puolia :)
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Näin se aina menee, että kärsinyt osapuoli nostaa epäkohtia esille ja hyötynyt sitten yrittää jotenkin kiemurrella tosiasioiden alta pois. Paras selityshän kaikkiin viheltämättä jättämisiin on: "nää on playoffit, saa pelata kovempaa".

Parastahan olisi, jos selitysten sijaan todettaisiin, että niin kauan kun ihmiset niin kovavauhtista peliä kuin jääkiekko tuomitsevat syntyy tilanteita, joita olisi kyseinen ihminen voinut päättää toisin. Joskus näistä aiheutuu hetkellinen hyöty toiselle joukkueelle. Tämä ilmiö ei koskaan tule katoamaan, vaikka inhmillistä niistä jankkaaminen kuitenkin on.

Huomaan jokaisessa pelissä useamman tilanteen, josta Kärpille olisi voitu viheltää jäähy. Ohimeneviä tilanteita näen jokaisessa jääkiekko-ottelussa, pelasi siinä Kärpät tai ei. Harvassa kuitenkaan ovat ne kerrat, kun tuomari on selkeästi vaikuttanut ottelun, puhumattakaan ottelusarjan tulokseen.
 

Jurkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Mahatifot, Poronhoito, Näätäeläimet
Porukka tykkää. Liekö ainut, jolla on enemmän tykkäyksiä kuin viestejä. Tähän ei pysty edes veljemme @Roger Moore .
En ole täällä keräämässä tykkäyksiä. Olen ollut jäsen vajaan viikon. Olen lukenut kymmenittäin viestejä lestoista, maalaistolloista, poroista, Junnon kirjekuorista ja vaikka mistä. Omasta mielestäni en ole kirjoittanut mitään henkilökohtaisuuksiin menevää, loukkaavaa, enkä kovinkaan provosoivaa. Pahoitin mieleni siitä, kun täällä ihmiset valittavat tuomaritoiminnasta ja yhteen viestiin lipsahti ihan läpällä ilmaus: "Bättre folk". Ja kas, minut leimataan oikein populistiksi ja kansankiihottajaksi samantien. Pyysin vieläpä anteeksi tuota nimittelyäni, mutta ei auta. Åijjåijåi, kun onkin herkkänahkaista väkeä täällä. :)

edit: korjattu kirjoitusvirhe
 

HockeyBoy66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät

Ilman tilastojenkin katsomista olisin voinut veikata, että näin se saattaa mennä. Tuomaritkin ovat vain ihmisiä ja ihmiseen vaikuttaa aina ulkoinen paine. Joka pelissä tulee tilanteita, joissa kotiyleisö vislaa ja huutaa tuomareiden ratkaisulle tai sille, että ratkaisua ei tehdä. Siellä pitäisi olla robotit tuomitsemassa, jos haluttaisiin täysin ulkopuolisesta paineesta vapaa tuomio joka otteluun ja tilanteeseen. Se on sitten eri asia, miten keskiverto omilla aivoilla ja tunteilla varustettu ihmistuomari saadaan puhaltamaaan rikkeitä niin, että ne menevät absoluuttisesti tasan ja aina oikeudenmukaisesti? Onko se edes mahdollista, kun otetaan huomioon jääkiekon pelinopeus ja se, että kahden tuomarin täytyy koko ajan tarkkailla 10 kenttäpelaajan tekemisiä samaan aikaan. Entäpä se vaihtoehto, että toinen joukkue vain tekee enemmän rikkeitä jossain pelissä kuin toinen? Silloinkin voi tulla lokaa niskaan, vaikka kuinka olisi viheltänyt oikeat rikkeet pois ja jättänyt sääntöjen mukaan pelatut tilanteet viheltämättä.

Tämä kaikki siis vain pohdintaa yleisesti eikä mitään viittauksia eiliseen peliin tai johonkin Hakanpään tilanteeseen yms.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tarkoitat kai jättiä, et jättiläisiä(Osala toki seuraavassa pelissä lukeutuu ilman muuta näihin)? Hakanpään fysiikka on ihan eri tasolla loppu Liigan kanssa mutta jos Ohtamaata vedät mukaan niin metsään meni eilisen osalta.
Tarkoitin toki niitä kahta, joiden laitataklauksista on riittänyt parranpärinää eli Hakanpäätä ja Osalaa. Ohtamaahan lentelee itsekin kuin rukkanen ja oli eilen vielä erityisen huono.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Parastahan olisi, jos selitysten sijaan todettaisiin, että niin kauan kun ihmiset niin kovavauhtista peliä kuin jääkiekko tuomitsevat syntyy tilanteita, joita olisi kyseinen ihminen voinut päättää toisin. Joskus näistä aiheutuu hetkellinen hyöty toiselle joukkueelle. Tämä ilmiö ei koskaan tule katoamaan, vaikka inhmillistä niistä jankkaaminen kuitenkin on.

Näin se on. Ja kuuluu ollakin. Kyllä nämä kyseenalaiset tilanteet ovat tietyllä tapaa urheilun suola. Sen vuoksi en kannatakkaan mitään videoiden kelailua kesken ottelujen. Paine on tuomareillakin kova, kun pitäisi kuumassa kattilassa pystyä tekemään objektiivisia päätöksiä.

Kenen muun työn tulosta arvioidaan seuraavana päivänä lehdissä ja keskustelupalstoilla? Kaikki kunnia raitapaidoille.

Silti - kyllä keskustella saa ja arvioida tilanteita, mutta kuten sanoit nopeassa pelissä tulee virheitä ja niiden kanssa pitää vain elää.

Sori osittainen offtopic.
 

Jurkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Mahatifot, Poronhoito, Näätäeläimet

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tuomareiden syyttely kuuluu ilmeisesti Bättre Folkin perusluonteeseen, mutta tosiasia on se, että Hifk hävisi, koska ei jaksanut pelata kuin yhden erän.

Esimerkillistä tuomareiden syyttelyä voi havainnoida otteluseurantaketjusta kun Jussi Jokiseen kohdistettua korkeaa mailaa ei vihelletty pois (vaikka kyseinen tilanne ei johtanut edes maaliin).

T: Bättre Folk
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Pahoitin mieleni siitä, kun täällä ihmiset valittavat tuomaritoiminnasta ja yhteen viestiin lipsahti ihan läpällä ilmaus: "Bättre folk". Ja kas, minut leimataan oikein populistiksi ja kansankiihottajaksi samantien. Pyysin vieläpä anteeksi tuota nimittelyäni, mutta ei auta. Åijjåijåi, kun onkin herkkänahkaista väkeä täällä. :)

edit: korjattu kirjoitusvirhe

Ymmärsit kyllä sen kuittini väärin. Ei se "Bättre folk" ollut missään nimessä viestini triggeri, vaan viittaus että
tuomareista valittaminen kuuluu HIFK-fanien perusluonteeseen, joka on ihan täyttä huttua.

Pystyn nauramaan Bättre Folk-jutuille vähintään yhtä paljon kuin oululainenkin.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Keskustelu tiivistettynä:

Osa oululaisista kitisee Jokiseen kohdistunutta korkeaa mailaa ja sen läpimenoa, vaikka meteoriitin verran suurempi asia oli se, että Kärpät oli heikko, aneeminen, jännittynyt ja aivan pihalla ensimmäisen erän.

Osa helsinkiläisistä kitisee Varakas-Hakanpää -tilannetta, vaikka universumia suurempi asia on se, että HIFK oli heikko, aneeminen jännittynyt ja aivan pihalla varsinaisen peliajan viimeiset viisi minuuttia.

Molemmat tuomarivirheitä, mutta mielestäni isossa kuvassa peli kulki ansaittua polkua.

---

Fakta on se, että huomisessa pelissä tulee taas liuta tilanteita, joista kitistään molemmin puolin. Perin vittumaista luettavaa, mutta onneksi täällä on myös monta loistavaa, ketjua kannattelevaa kirjoittajaa joten ei tarvitse marttyyrimaisesti julistaa jättävänsä ketjun. :)
 
Esimerkillistä tuomareiden syyttelyä voi havainnoida otteluseurantaketjusta kun Jussi Jokiseen kohdistettua korkeaa mailaa ei vihelletty pois (vaikka kyseinen tilanne ei johtanut edes maaliin).

T: Bättre Folk

Tuohan olikin ottelun selvin jäähyn arvoinen tapaus mikä jäi viheltämättä. Mikäli maila osuu vastustajaa päähän, vihelletään aina rangaistus ilman tulkintaa vaikka teko olisi tahaton. Toisin on kaatuminen laidan lähellä, sen syy on usein tulkinnanvarainen juttu, niin eilenkin.

t:Lestaporo
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nykyisin Kärpistä ei kannattaisi puhua enää pelkästään poroina, koska joukkueessa on nyt Kivihalmeen ja Heshkan myötä mukana myös pari karibua. Keski-Euroopan ja länsinaapurin ihmepeurat vielä päälle, niin tästä joukkueestahan saisi helposti eläinteemaisen supersankarisarja- tai -elokuvan!

Seeprat vielä isojen kissapetojen sikailua ihmettelemään niin alkaa olla tarinakin pitkällä.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tuohan olikin ottelun selvin jäähyn arvoinen tapaus mikä jäi viheltämättä. Mikäli maila osuu vastustajaa päähän, vihelletään aina rangaistus ilman tulkintaa vaikka teko olisi tahaton. Toisin on kaatuminen laidan lähellä, sen syy on usein tulkinnanvarainen juttu, niin eilenkin.

t:Lestaporo

Selvä rikehän se olikin, mutta tässä puhuttiin tuomareista vollottamisesta eikä siitä kuinka selkeä rike oli kyseessä. Ja minunkaan mielestäni Hakanpää-Varakas ei ollut mikään päivänselvä jäähy tai tuomarivirhe. Siksi en ole tilanteesta täällä vauhkonnutkaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös