Playoffs 2019 finaalit: Kärpät (1.) – HPK (5.)

  • 265 790
  • 2 304

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tappara kaatui Tampereella, vaikka 1-3 tilanteessa passivoiduttiin yli 40 minuutiksi. Sen voiton jälkeen päätin luottaa varauksettomasti siihen, että jos Pennanen antaa joukkueen passivoitua, niin se on tasan tarkkaan harkittua taktiikkaa.
Ja tänään tuosta passivoitumisesta ei todellakaan ollut mitään haittaa. Kärppien ainoat paikat kun siunaantuu Radek Koblizekille niin se on ihan sama vaikka heittäisit koko kolmannen erään pitkää kiekkoa, ei Kärpät tule silloin maalia tekemään.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Kärppien kannattajakatsomo ainakin osoitti hienoa tyylikkyyttä buuattuaan viime keväänä hopeamitalia hakeneelle Rantakarille. Näiltä kavereilta ekana kysyisin tyylivinkkejä.

Kannattajat erikseen, toisilla valmentajatkin heiluttelevat keskisormea häviäjien suuntaan.

Tänään ei paljoa jää selittelylle sijaa. Kerho vei peliä alusta loppuun ja numerot mairittelee Kärppiä. Lauantaina ollaan kovassa paikassa, mutta sitä se Nordiskin oli ja viimeisessä välierässä Kärpät pelasi kevään parhaan pelinsä. Uskon tämän toistuvan lauantaina.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei ollut tänään kotijoukkueella palaa. Peli lähti ensimmäisistä vaihdoista heti vyörymään väärään suuntaan, eikä sieltä suosta ollut asiaa ylös, sen verran virheettömästi HPK pelasi.
Ennakoin ennen tätä peliä, että nyt voidaan nähdä pari vierasvoittoa putkeen. Ensimmäinen toteutui, lauantaina pitäisi aika roima nousu tehdä Kärpillä, että toinenkin osa kävisi toteen. Eipä tässä vielä toivoa kannata näin oululaisittain kuitenkaan menettää, momentumit tulee vaihtumaan tässäkin sarjassa vielä useaan kertaan.

Onnea Kerholle toisesta kiinnityksestä!
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Pystyy kai, mutta käyrä on ollut pikemmin laskeva. Kerho on parantanut koko kevään peli peliltä.
Tarkennetaan sen verran, että Kerho on parantanut kunkin sarjan sisällä loppua kohti. Kaikki avauspelit muistaakseni hävitty. Nelospeli on ollut joka kerta tuttua Kerhoa eikä meno ole sen jälkeen hyytynyt. Veikkasin tuolla omassa osiossa, että seuraavaan peliin tulee ärsytetty Kärpät ja tarkkana pitää olla. Kotivoitto tietää kyllä mestaruutta. Se tulee toki muutenkin, mutta turha antaa köyttä enää tässä vaiheessa.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Näkisin että Kärppien pitää alkaa loihtimaan nyt jotain kaneja hatusta, jotta homma isossa kuvassa muuttuisi merkittävästi. HPK:n pakka on aivan käsittämättömän tiivis, ja tätä korostaa vielä joukkueen nimettömyys etenkin puolustuksen osalta. Jonkin raivo- tai kiimanappulan pohjaan painaminen tarkoittaa usein sitä, että paketti hajoaa entistä pahemmin.

Larmi, niin kova kassari kuin jo perustasollaan onkaan, veti tänään kyllä god mode^1000. Tähän päälle yllä mainittu timankinen puolustus ihan kaikissa muodoissaan joka puolella kenttää, niin aika luottavaisina voi odotella lauantaita.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Tää on tätä Marko Virtasen ja Holtarin 5D-shakkia. Päästetään pelaajat muualle jossa ne voittaa mestaruuden.
...ja Kertsi "kompensoi" Risto Korpelalla? Melkoista 11D-miinaharavaa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Ei nyt mikään huono peli Kärpiltä, vaikka kylläkin melko hermostunutta välillä ja kiekot pomppivat lavoissa liikaa. HPK tukki keskustan sen verran vittumaisesti, ettei siihen kannattaisi hakata päätä vaan pelata hyvillä vauhdeilla päädyn kautta. HPK:lla on nyt pallo kotonaan, mutta Kärpät pelasi myös ihan hyvin viimeksi Hämeenlinnassa..

Kylläpä tuli hieno sarja ja lauantaina jatkuu!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Vesa

Aamuetana

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllä minulla on vahva kutina, että tämän(kin) pelin jälkeen HPK:n pelaajat ja kannattajat toteavat, että "maalin peli", "pelillisesti ei mitään hätää", "seuraavassa sitten, nyt oltiin jo lähellä", mutta silti sarja on 2-0. Maalin tappiosta (en laske niitä tyhjiin tehtyjä edes) on hitonmoinen matka maalin voittoon, kysykää lisätietoja vaikka Helsingistä tai Tampereelta (kummalta tahansa joukkueista).

Vahva luotto, kohti iltaa ja voitolla yöhön. Kuten niin monesti ennenkin
Tähän ottaisin mielelläni kommentit.

Itse kirjoittelin ensimmäisen Oulun pelin jälkeen, että jos sarja jatkuu näin, niin Kerholla ei ole mitään hätää tässä sarjassa.

Siltä se vähän nyt näyttää, että se ensimmäinen peli antoi suunnan tähän sarjaan ja Kerholla ei todellakaan ole hätää!
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ei nyt mikään huono peli Kärpiltä, vaikka kylläkin melko hermostunutta välillä ja kiekot pomppivat lavoissa liikaa.
Nyt huolestuttaa. Jos tämä ei edes ollut huono peli Kärpiltä niin mitähän sitten jos tänä keväänä pelataan vielä oikeasti huonosti?

Ihan oikeasti, tämä oli luokattomin peli Kärpiltä sitten Kai Suikkasen aikakauden. No ehkä se 8-1 vierailu Raumalla oli vielä huonompi, mutta ei tässä nyt kauas jäädä. Jumalauta kotikaukalo ja kotietu finaaleissa, mutta ei lähelläkään pelin voittoa. Kärpät ei saanut montakaan maalipaikkaa koko pelissä ja ne vähätkin paikat tuli Radek Koblizekille.

Huonommaksi tuosta on vaikea pistää.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllä tuo peli entisestään vahvisti sitä, että HPK on pelillisesti Kärppiä edellä. Kärppien hyökkäykset eivät lähde, kun HPK karvaa syvältä ja iskee pakkeihin kiiinni. Silloin, kun Kärpät olisi päässyt rauhassa avaamaan hyökkäyksiään niin ne lähtivät niin hitaasti, että HPK pääsi näihin helposti väliin ja saivat riistettyä kiekon pois ja siitä suoraan maalipaikkaan tai päätyralliin. Lisäksi HPK puolustaa viisikkona todella tiiviisti eikä sitä ole helppoa murtaa. Kolmas erä oli Kärpiltä parempaa ja näinhän usein käykin, kun joukkue hakee kavennusta. Oli siellä muutama huippupaikka tehdä maali mutta Larmi hoisi viimeisenä lukkona.

Sarjahan on kaikkea muuta kuin selvä ja seuraava peli on taas kova taisto.
 

Hexa

Jäsen
Tää on tätä Marko Virtasen ja Holtarin 5D-shakkia. Päästetään pelaajat muualle jossa ne voittaa mestaruuden.
Eihän Tavi osunut JYPissä edes tyhjäänkään maaliin. Kannisesta puolestaan juuri Virtanen kasvatti Liigapelaajan ja oli tietyllä tapaa jopa hänen luottopelaajiaan, mutta joutui Merikiven aikana sivuraiteille ja koirankoppiin ja josta luovuttiin lopulta. Nenonen puolestaan on mennyt pelaajana eteenpäin muualla ja on nyt huomattavasti kokonaisvaltaisempi pelaaja kuin JYPin aikoina.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Olihan Metsävainiokin yksin läpi.
Nojoo, tosin se tuli jo ekassa erässä kun tilanne oli "vain" 1-0 HPK:lle. Kolmannessa erässä kun verenmaku suussa yritettiin kaventaa niin paikat tuli sille vitun Koblizekille.

Ei mahda mitään, Koblizek on kyllä päässyt meikäläisen ihon alle todella pahasti. Jopa ilman käsiä pelaava Kimmo Koskenkorva tekisi kovemmalla prosentilla maaleja noista Koblin paikoista.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Kerho teki tänään ehkä noin joka kolmannesta paikastaan häkin. Ihan kivasti siis. Oikeasti hyvin viimeistelevä joukkue olisi ollut ensimmäisen erän jälkeen 0-4 johdossa. Ennen kuin Kärpät siirtyi kolmannessa erässä vetämään käytännössä yhdellä kentällä heillä oli 1 paikka, se Jokisen Larmin logoa pöllyttänyt. Ei ollut palan palaa pikkupedolla tänään.

No, matkaahan on vielä jäljellä mutta saas nähdä tarvitseeko siihen kolmanteen kotimatsiin Rinkelinmäelle enää mennäkään. Niin paljon edellä Kerho on tällä hetkellä. Ja meikäläinen on syntyjään pessimisti.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Huonommaksi tuosta on vaikea pistää.

Pitää muistaa, että siinä on myös paljon HPK:n hyvyyttä. HPK pelasi perusvittumaista vieraskiekkoa, jolla pelasi Kärppien aseet pois. HPK:n ei tarvinnut esittää ihmeitä siinä kun Kärpät hakkasi päätä mäntyyn. Tämmöisessä tilanteessa Kärppien pitäisi yksinkertaistaa peliä ja pelata enemmän päädyn kautta hyvillä vauhdeilla. Turha alkaa neppailla siinä keskialueella, mikä on täysin tukossa. Mannerin piikkiin menee kyllä tämä.

Peli on aina suhteessa vastustajaan, joten eihän tuo nyt tietenkään nappiin mennyt, muttei myöskään ollut mielestäni mikään sysipaska peli. Toisessa erässä oli puoli erää hyvännäköistä pyöritystä ja monta maalipaikkaa, muttei saatu onnistumista siitä. Alueelle pitäisi päästä useammin, niin saataisiin kunnolla painetta.
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Pitää muistaa, että siinä on myös paljon HPK:n hyvyyttä.
Onhan se näinkin ja kirjoitinkin tuonne aiemmin että kyllä HPK tässä tekee Kärpistä myös erittäin huonon. Hattu pois siihen suuntaan.

Sarja on kesken mutta pelkona tässä vaan se että aika loppuu kesken.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Jaa niin juu: Tämänhän olisi pitänyt olla 0-4, Turunen kun oikeasti työnnettiin Vehviläisen päälle. Se muuten vähän lipsahti Veiniltä se toinen...
 

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aika makoisa käynti Oulussa tällä kertaa. Oli kyllä jäätävä esitys oransseilta. Riskan maali oli kyllä jättimäisen kylmä suihku Kärpille. Pahimman momentuminen aikana tuollainen lievä hörppy katkoo selkänikamia...
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kannattajat erikseen, toisilla valmentajatkin heiluttelevat keskisormea häviäjien suuntaan.
Mistäköhän mahtoi tuo keskisormen heiluttelu johtua? Tai no, eihän se kuulu agendaan.

HPK filmaa, Rantakari vittuilee kuolleesta omaisesta jne. Kummasti media on talutusnuorassa ollut. Ja sokeasti sitä uskotaan, Rantakarillekin buuattiin taiston tauottua ja totuuden tultua ilmi.

Toivottavasti Kerho osaa käsitellä tämän tilanteen, kun ryöstö tulikin budjetoitua aiemmin. Kärpät ei nahkaansa halvalla myy ja haistavat mahdollisuutensa jos niille sellaisia antaa. Kintut maassa, kliininen rännivyörytysvoitto kotona ja saatanan tylyä ryöstöä hakemaan. Nopeasti on hyvä pistää poikki, sarjan pitkittymisen pelkään satavan oululaisten laariin. Tosin väärässä olen tälläkin kaudella ollut jo ihan riittävän usein.
 

pussukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kyllä tuo peli entisestään vahvisti sitä, että HPK on pelillisesti Kärppiä edellä. Kärppien hyökkäykset eivät lähde, kun HPK karvaa syvältä ja iskee pakkeihin kiiinni. Silloin, kun Kärpät olisi päässyt rauhassa avaamaan hyökkäyksiään niin ne lähtivät niin hitaasti, että HPK pääsi näihin helposti väliin ja saivat riistettyä kiekon pois ja siitä suoraan maalipaikkaan tai päätyralliin. Lisäksi HPK puolustaa viisikkona todella tiiviisti eikä sitä ole helppoa murtaa. Kolmas erä oli Kärpiltä parempaa ja näinhän usein käykin, kun joukkue hakee kavennusta.
En näkisi, että Kärpät olisi ollut kusessa HPK:n karvauksen kanssa niinkään, kevyempää Kerho karvaa mitä IFK harrasti. Enemmänkin HPK:n todella tiivis keskialueen ja oman alueen puolustaminen oli osa-alueita mihin Kärpät hakkasi tänään päätään. Hyökkäysalueella päästään lähinnä Leskisen kiekonkuljettelujen avulla ja sinisen tuntumassa on kaksi-kolme oranssipaitaa tiivisti pelaamassa keskustan. Kärppien syötötkin olivat keskimäärin niin karmeita että ehkä loppupeleissä oli ihan hyvä, ettei syöttämällä hyökkäyssinistä kovin yritettykään. Eikä siinä olisi edes onnistuttu, kun tukitoimien liike pysähtyy siniselle ja todella monesti paitsiovihellyksiäkin tämän vuoksi kuultiin. Toisen erän alussa oli Kärppien etsikkoaika kun päätykiekoilla päästiin monesti kiekkoon ensimmäisenä ja sitä kautta pitkiin pyörityksiin. Selkäranka kuitenkin katkesi 0-2 maaliin ja aivan onnettomiin ylivoimaräpellyksiin.

Jottei tämä menisi aivan omien haukkumiseksi niin kyllähän HPK teki omalla pelaamisellaan varsinkin Kärppien kirin aika aseettomaksi. Manner ja selostus toistaa, että Kärppien on saatava laukauksia ja miestä maalille mutta vaikea on tilanne kun kärkikarvaajat saavat jo laukaukset peitettyä ja maalilla miehet ovat tarkasti pidettynä. Vierailla onnistui tänään Pennasen peräänkuuluttama aktiivisuus ja tukitoimet. Viisikko pysyi tiiviinä joka puolella kenttää.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Aika makoisa käynti Oulussa tällä kertaa. Oli kyllä jäätävä esitys oransseilta. Riskan maali oli kyllä jättimäisen kylmä suihku Kärpille. Pahimman momentuminen aikana tuollainen lievä hörppy katkoo selkänikamia...
Ei se varsinaisesti ollut hörppy kun Hakanpää sen ohjasi komeasti omiin. Eka meni kyllä Veinin piikkiin, ei siinä.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Todella yllättävää muuten, että Kärpiltä ei tunnu löytyvän samanlaista pelotetta kuin aikaisemmilta vastustajilta (Kakko & Kuusela). Leskinen polkee ympyrää mutta ei mitään asiaa ytimeen, seuraavaksi näkyvin onkin sitten Jari Sailio. Kunnia sillille, mutta ei tämä nyt runkosarjan suvereenisti klaarannutta suursuosikkia kovin imartele. Pyörälän loukki oli Kärpille näemmä aikamoinen katastrofi.
 

Creed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jotenki haisee läpihuutojutulta tää sarja, vaikk Kerho yrittää ni ei vaan riitä mopolla moottoritielle. Muutenkin vähemmän itselläki fiilistä kuin jos vastassa ois joku HIFK tai Tappara, ei vaan Kerho herätä samanlaisia inhon tunteita. KIva pikkupaikka kuitenkin kävin pari päivää duunissa kevällä, mukavia ihmisiä ja fiftari baarissa hyvät hampurilaisateriat :)

Pitää nyt jotenkin yrittää pätee ja ilmoittaudun tyhmimän viestin kirjoittajaksi tähän sarjaa? Täysin on takki kääntynyt, näyttää olevan Kärpät se jolla ei vaan riitä mopolla moottoritielle. Kuitenkin jos tästä sarjasta voitto korjataan, ni todellakin maistuu ja olen oppinut vihaamaan myös HPK:ta :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös