Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Playoffs 2019 finaalit: Kärpät (1.) – HPK (5.)

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana BlackWolf, 15.04.2019 klo 21.50.

 1. Tolppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
  Lainaus:
  Olen aivan mykistynyt kärppäkannattajien suhtautumisesta; juuri sellaista mistä puhuivat ennen viimeistä peliä. Joskus ihmettelin, ovatko kärppäkannattajat ollenkaan niitä samoja supermukavia oululaisia, joiden kanssa olen usein tekemisissä työelämässä. Näyttävät olevan. Ja suuri kunnioitus myös koko joukkueelle, joka suhteessa. Tällä kertaa jäi äärimmäisen pienestä kiinni, mutta siellä ei selitellä. Kokemus ja kiekkokulttuuri näkyvät.

  Carolina voitti ainoan mestaruutensa 2006, jolloin HPK voitti ensimmäisensä. Toivotaan, että Carolina seuraa Kerhoa ja Ahosta tulee tänä keväänä Stanley Cup -mestari. Toisi pientä lohtua Pohjoiseen - ja pyttyjuhlat myös,
   
  tooMi, Eric Rooslind, Vaihtomies ja 17 muuta tykkäävät tästä.
 2. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Filip Riskalle mahtava peukku mestaruushuumassa annetusta haastattelusta! Oli kyllä miellyttävää kuunnella, mahtava kunnioitus oli Kärppien ja HPK:n pelaajilla ja valmennuksilla toisiaan kohtaan. Ja ei siinä, että muut HPK-pelaajat huonoja haastatteluja olisivat antaneet, mutta Riskan sanat lämmittivät erityisesti mieltä.
   
  HockeyBoy66, MarkoPalo, banaaninviljelijä ja yksi muu tykkäävät tästä.
 3. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Sama.

  Pannaan nyt vielä yksi hyväntahtoinen piikki tähän, että kyllä mekin sitten kahdeksan mestaruuden jälkeen maltetaan olla ratkaisuhetkillä näin hyviä häviäjiä. Katotaan elänkö niin pitkään.

  Ensimmäinen mestaruus 2006 tulee aina olemaan se ensimmäinen mestaruus ja hieno kevät sekin silloin oli. Silloinkin oli värikästä menoa, upeasti taisteltu haudan partaalta voittoon välieräsarjassa ja finaalissa äärimmäisen hurmoshenkinen vastustaja. Siellä oli Nielikäiset ja Nickesonit, Leinon valkeat luistimet, Jokelan törkytaklaus Komaroviin ja Ässien huikea nousu toisessa finaalipelissä yms.

  Mutta, kyllähän tämä koko kevät 2019 oli nyt Kerhon menoa seuratessa näytelmä vailla vertaa, mistä ei käänteitä ja jännitystä puuttunut. Oikeasti pantiin altavastaajana kolme suurseuraa yks toisensa jälkeen kumoon. Tepsilläkin oli hetkensä, mutta varsinkin Tapparaa ja Kärppiä vastaan oltiin jo hetkittäin ihan köysissä odottamassa viimeistä iskua. Tää oli just sellanen kevät, mistä sitä pikkupoikana aina haaveili.

  2006 meni kirjoihin. Tästä vois tehdä elokuvan.
   
  Hotsikahella, Läskisalo, Gagne ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 4. NakkiFakiiri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Onnittelut Kerhon suuntaan myös täältä, erinomaista taistelua läpi finaalisarjan ja vaikka joukkue olikin näennäisesti pari vikaa peliä hieman alakynnessä, puolustus piti huippuluokan maalipaikat melkolailla vähissä ja Larmi oli suorastaan ilmiömäisen kova ja äärimmäisen varma. Kärpillä oli omat saumansa mutta jos et niitä osaa hyödyntää niin et myöskään ansaitse mestaruutta. HPK teki sen mitä piti ja otti pytyn täysin ansaitusti. Hämeenlinnassa näytti olevan helkkarin hyvä meininki ja tänään sikäläiset pizza/kebab-mestat tekevät varmasti vuoden huippumyyntejä. Erittäin hieno päätös kaudelle kaikkinensa tämä finaalisarja!
   
  Läskisalo ja banaaninviljelijä tykkäävät tästä.
 5. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Ja Loordi voitti jonkun laulukilpailun. Onnea Darudelle! Mun kevät saisi lisää kultareunusta Canesin voitolla. Ei ole suosikkijoukkueeni, mutta yksi kolmesta, jota seuraan kaikkein tiiviimmin. Ja samalla se, jolle eniten pyttyä toivon. Hieno kasvutarina sielläkin menossa.

  Tässä välierien ja finaalien aikana on harmitellut, että oman joukkueen siirtouutiset ovat olleet ymmärrettävistä syistä aika jäissä. Jokohan niitä uutisia alkaisi kohta tihkua huhujen sijaan? Molari näyttäisi jo Larmin tilalle tulevan. Lähtijöiden pitkää listaa odotellessa.
   
  banaaninviljelijä tykkää tästä.
 6. Gagne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vatsallaan makaavat naamansapitelijät
  Lainaus:
  Ben Perreault ykköseksi. Uma ja Ykä ykösvitjaan (ei kun joo...). No, Oikka ainakin. Ja Moppe! Omilla pojilla näkyy tulosta tulevan.

  Tilliliha porosta tossa porisee, ja tämä on sitten ilman vittuilun häivääkään koska totta. Pottua kylkeen. Buddy Holly soi kyökissä ja sauna lämpeää. Oh boy! Hienoa jengiä on jääkiekkokansa keväisin. Kiitos Oulu(kin) siitä.
   
 7. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Yön yli nukuttu ja aurinko nousi tänäänkin. Kieltämättä eilen piti firman bileissä pieni hiljainen hetki pitää yksinään mutta nopeasti meni lopulta ohi. Hyvä työkaveri on kova Kerhofani ja sinänsä hyvä fiilis tuli kyllä toisen puolesta, kyllähän sen onnen hänelle ja muillekin faneille suo.

  Suuret onnittelut vielä Kerholle!
   
  Vaihtomies, Läskisalo, Erätauko ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 8. Orange Hockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Kiitos Liigan kovimmalle mahdolliselle finaalivastustajalle tiukasta finaalisarjasta ja onnittelut hopeasta Kärppäkannattajille!
   
 9. Kellukkeet Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hpk
  Oululaisethan oli koko finaalisarjan äärimmöisen hienoja ihmisiä. Olin ensimmäisessä pelissä paikan päällä ja silloin tuli paljon hyväntuulista keskustelua.

  Jo ennen peliä kaupungilla tuli paljon kannustusta. Tappion jälkeen keskustassa sain lohduttelua, että ensimmäinen pelihän se oli vasta. Käsittämättömän hienoa kansaa Oulussa.

  Tulinpa vielä toisenkin kerran eilen. Ei tälläkään kertaa tullut mistään negatiivista sanan puolikastakaan. Ei edes mulkaisua. Lihapiirakalla 1-1 tilanteessa juttelivat mukavia ottelusta. Ottelun jälkeen lähes jokainen kohdattu kärppäpaita kätteli, tai vähintäänkin suullisesti onnitteli mestaruudesta.

  Kyllä Oulussa osataan pelata kannusta. Joskus se ei tule ja silloinkin kunnioitetaan tulosta ja ennenkaikkea vastustajaa. Ainoastaan muutama ohi kulkenut varhaisteini huuteli, mutta se kuuluu nuoruuteen.

  Kiitos Kärpät,
  Kiitos Oulu!

  Kiitos HPK.
   
  Vaihtomies, Hoitsu, HokiJone ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 10. mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Hämeenlinnan Pallokerhosta kasvoi playoff-peleissä voitonnälkäinen lauma vailla vertaansa - lauantainahan se sitten nähtiin Oulun Raksilassa!
  Tuuppaan tähän omatekemäni youtube-videon Kerhon playoff-stoorista. Hlökoht olin paikan päällä todistamassa vain Tappara-HPK-kohtaamista Hakametsässä la 13.4.2019, siksi videolla paloja siitä tiimellyksestä - mikä olkoon tribuutti HPK-faneille, huikeeta älämölöä! KIITOS KERHO! #oranssikevät
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2019 klo 18.33
 11. L4E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauma Luk
  Lainaus:
  Sen verran kommentoin, että ei nuo valmennukset voi antaa kuin kunnioitusta toisiaan kohtaan.. Lähtevät molemmat maajoukkueen mukaan ja sit pitää olla taas kaveri.
   
 12. Hahmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Voi häpeä sinua.
   
 13. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Täältäkin erityismaininta Kärppäkannattajille. Upeaa toimintaa. Tämäkin palsta on täynnä mahtavia nimimerkkejä ja teidän jengi nyt muutenkin ansaitsee suuren arvostuksen. Näitä tämä meidän hieno, kotimainen pääsarja tarvitsee, aivan yhtälailla kun "pikkuseurojen" mestaruuksia.

  Muuten tässä on takki aika tyhjä eilisestä ja ääntä ei lähde vieläkään. Tällä menolla huomisesta duunipäivästä asiakaspalvelutyössä saattaa tulla erittäin mielenkiintoinen.
   
  Erätauko, Epätietoinen, Huml71 ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 14. Vuokralainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho!
  Oli upeaa olla eilen Oulussa.
  Yhtään ikävää sanaa ei reissussa kuulunut.

  Mahtava määrä onnitteluja ja hienoja ihmisiä teillä siellä Oulussa. Näki että teillä on voittoja takana.
   
  HokiJone, BLG#13, mayra ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 15. BLG#13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
  Yön yli nukuttuani, krapulasta pikkuhiljaa selvittyäni, sekä harmituksesta yli päästyäni on aika omalta osaltani onnitella tuoreen Suomen mestarijoukkueen kannattajia.
  Sarja oli hieno ja sai arvoisensa lopun seiskapeleineen ja jatkoaikoineen.
  Parempi voitti ja siitä vilpittömät onnittelut HPK:lle! Olette mestaruutenne ehdottomasti ansainneet.
   
  Sean Connery, Läskisalo, MarkoPalo ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 16. Bobi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
  Jääkiekko on joukkuepeli eikä lauma yksilöitä. Tässä HPK selkeästi Kärppiä parempi ja onnittelut mestaruudesta! Kärpille täysin ansaitut hopeamitalit, teitte sen ihan itse.
   
  Läskisalo ja MarkoPalo tykkäävät tästä.
 17. Kennedy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Noutajat
  Lähes kaikki palstalaiset ja tapaamani Kärppä-kannattajat/tutut ovat upeita ihmisiä, joilla ajatus sekä keskustelu jääkiekosta oli vahvasti keskiössä tämän sarjan aikana.

  Henkilökohtaisella tasolla kuitenkin tuli kohdattua seitsemännessä finaalissa jotain, jota en ennen ole joutunut väriä tunnustaessa kohtaamaan. Etäkärppien pelipaitaa päällä pitänyt henkilö sylkäisi ensin kaljajonossa selkääni ja toistamiseen kohdatessamme "tupakka-paikalle". Lisäksi antaessamme varavirtaa omasta bussistamme Etäkärppien bussille ottelun päätyttyä, päätti muutama turhautunut "isin mersulla" tötöillyt logoin edustettu henkilö purkaa turhautuneisuuttaan kansainvälisin merkein autostaan, kun eivät päässet ottelun jälkeen purkamaan tuntojaan fyysisesti (kiitos Kärppien järjestyksenvalvonta + läsnä ollut Poliisi). Tämä lieveilmiö, jos joku on jotain sellaista mitä en ymmärrä. Tää on kuitenkin vaan hokia ja samat ihmiset kaulailevat yhdessä Skoda-Cupin voitto-otteluiden jälkeen.

  Tunnetta saa olla ja turhautumista on, mutta se energian kanavointi on se juttu. Kärppien jengin ulosanti kauden päätyttyä on jotain, mistä kannattaa ottaa mallia. Urheilu oli keskiössä. Ohtamaa, Jokinen, Veini, Silli, kumppanit kaikki upeita IHMISIÄ.

  Posia teille kaikille huipputyypeille Oulussa ja myös teille Etäkärpille, joiden kanssa tuossa Bussi-operaation käynnissä ollessa vaihdettiin asiallisesti onnittelut/kuulumiset.

  Kiitos Kärpille, Tapparalle, TPS:lle ja heidän kannattajilleen tästä keväästä!
   
  Nännimäinen ja clayman tykkäävät tästä.
 18. HockeyBoy66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Pöly on laskeutunut ja kannu matkasi Hämeenlinnaan. Isot onnittelut HPK:lle ja kaikille faneille! Seiskapelin jatkoajalla häviäminen on aina katkeraa kalkkia, mutta jonkun täytyy voittaa ja toisen hävitä. Heponiemen jäähy nyt oli ja meni. Näitä tulee joskus ja siitä vatvominen on turhaa. Nopeita tilanteita, joissa virheitä sattuu joskus.

  Omasta mielestä HPK:n tarina tällä kaudella oli ainutlaatuisin vuosikausiin. Moni ei varmasti laittanut rahojaan likoon kerhon puolesta ennen kauden alkua. Mutta aina ei tarvitse olla se ennakkosuosikki tai edes kärkipäässä voidakseen voittaa. Hieno kausi kokonaisuutena, vaikka Kärpille jäikin hopea käteen.
   
  Janezky84, OPEX, Nännimäinen ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 19. Nännimäinen Jäsen

  Lainaus:
  Tästä nousee hattu korkealle sinulle ja monelle muulle kärppäkannattajalle.

  Tulee mieleen parikin perinneseuraa, joiden fanit käyttäisivät melko jyrkkiä puheenvuoroja jos olisivat itse olleet virheen kohteena, tai/ja myös jos siitä olisi hyötynyt Kärpät tai Tappara.
   
  HokiJone, HockeyBoy66, Petr T. ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 20. Yargon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Kommentaattori Pekka Saravo
  Lainaus:
  No jaa. Kyllähän Kärpilläkin näkyi, että isolla sydämmellä siellä pelattiin vieruskaverille, joukkueelle ja logolle. Ei vain riittänyt tällä kertaa. Monia syitä voidaan halutessaan kaivaa mutta taistelusta, yhteen hiileen puhaltamisesta ja kaikkensa antamisesta ei jäänyt Kärpillä kiinni. Joukkue venyi parhaaseen suoritukseen johon se tänä keväänä olisi pystynyt ja silti HPK oli niukimmalla mahdollisella erolla parempi. Heponiemen jäähy oli ok. Sattuuhan noita jääkiekossa ja ovat tavallaan lajin suola. Joskus ehkä tehdään tärkeitä maaleja kädellä ja mitä näitä nyt on tässä ollut vuosien varrella. Yksi hauska yksityiskohta, kun muistellaan tätä hienoa kiekkokautta joskus jälkeenpäin.

  Vielä pitäisi jaksaa muka MM-kisat? Just nyt on kyllä takki niin tyhjä, että taidan gloryhuntata vasta mahdollisissa pudotuspeleissä. Nyt on varmaan hyvä aika tehdä kaikkea muuta mikä ei liity mitenkään jääkiekkoon ja urheiluun. Lähtisi vaikka koirien kanssa pitkälle lenkille nättiin kevät-iltaan.
   
  lartama24 tykkää tästä.
 21. Hockey#11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Hetki piti sulatella tätä tappiota, mutta kyllähän Kerho voiton ansaitsi. Tuomareista voi aina jauhaa, mutta niin kuin olen aiemminkin täällä yrittänyt tuoda esille, että ne ei vihellä ketään joukkuetta vastaan eikä kenenkään puolesta. Kaukokari teki virheen ja tavallaan olen tyytyväinen, että meni noin päin. Muuten olisi ollut liikaa kuunnella kuinka Kärppiä suositaan.

  Ymmärrän myös kaikkien Kärppäkannattajien kiukun tuomiosta. Kyllähän se siinä hetkessä vitutti, mutta toivon, ettei jatkossakaan mennä videotarkistuksiin näissä. Draamaa ja keskustelua tämä laji kuitenkin tarvitsee ja nämä ylimääräiset tarkistukset vain vie lajista tunnetta. Lajiin kuuluu väärät tuomiot ja myös se, että tuomareiden selän takana tehdään ilkeyksiä.

  Pelaajien välisestä kunnioituksesta on puhuttu pitkin kautta ja tämä sarja osoitti, että sitä kunnioitusta oikeasti löytyy. Esimerkkinä pelaajat Sailio, Karvinen ja Karjalainen. Ei kukaan mistään herrasmiespelaajan tittelistä kilpaile, mutta ei mitään ylilyöntejä koko sarjassa. Ei edes lähellä. Suuri syy tähän on varmasti kyseisten joukkueiden hienot valmentajat.

  Onnea Kerhon kannattajille. Nämä on aina hienoja hetkiä myös paikkakunnalle kun hetken ajan koko kaupunki on yhtenäinen.
   
  banaaninviljelijä, Läskisalo, lartama24 ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 22. 1946 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  PM07, Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Kerhofanit antoivat kyllä itsestään asiallisen kuvan Raksilassa, tappiotilanteessakin, joten harmi kuulla tästä.
   
 23. Dorian Gray Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Johdossa oleva joukkue
  Jaanpa öisen koettelemukseni vielä tänne, kun ilmeisesti Kärppä-fanin alitajunta ei ollut vielä valmis hyväksymään päättyneen kauden lopputulosta. Näin harvinaisen vivahteikkaan kiekkounen.

  Eli, unessani pelattiin kevään kuudetta finaalia. Tulos toisen erän loppupuolella oli HPK - Kärpät 14 - 39. Näkemässäni katkelmassa Kärpät teki kolme maalia, yhden 2 vs 1 -hyökkäyksellä ja toisen maalinedustan hässäkästä. Eli molarit eivät päästäneet helppoja ainakaan siinä kohdassa, vaikka niinkin voisi lukemista kuvitella.

  Ja mikä tärkeintä, unessa esiintyi myös Jatkoaika-palsta, jolla ottelun tapahtumia pidettiin yleisesti yllättävinä. Myös teksti-tv puhui klassikko-ottelusta.
   
  VTS, HokiJone, Epätietoinen ja 2 muuta tykkäävät tästä.