Playoffs 2018 välierät: Kärpät (1.) – HIFK (5.)

  • 169 145
  • 1 162

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tämän allekirjoitan, tyylikäs. Sekä voiton, että tappionkin hetkellä.
Ite häpeän sitä Stögön piipitystä vieläkin.
En mä häpeä. Se tuli heti pelin jälkeen, ja tunteella mentiin. Lisäksi tuomarivirhe oli todellinen. Arvostan toki Mannerin tapaa ja tyyliä, mutta ei kaikkien tarvitse olla samasta puusta.

Törmäsessä vituttaa lähinnä kitinä surkeasta materiaalista surkean viime kauden jälkeen. Heiskanen on reilusti parempi kuin viime vuonna, muuten Atu vetää kirkkaasti paremmin samantasoisella nipulla.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
En mä häpeä. Se tuli heti pelin jälkeen, ja tunteella mentiin. Lisäksi tuomarivirhe oli todellinen. Arvostan toki Mannerin tapaa ja tyyliä, mutta ei kaikkien tarvitse olla samasta puusta.

Törmäsessä vituttaa lähinnä kitinä surkeasta materiaalista surkean viime kauden jälkeen. Heiskanen on reilusti parempi kuin viime vuonna, muuten Atu vetää kirkkaasti paremmin samantasoisella nipulla.

Nuo satunnaiset tunteenpurkaukset ovat nekin hienoja kuultavia omalla tavallaan, varsinkin jälkikäteen muisteltuna. Tunteen palo näkyy, kun antaa kaiken tulla ulos suodattamatta. Samaan on sortuneet molemmat Jaloset, Heikkilä, Kivi jne. mutta ei se heidän arvostustaan vähennä yhtään.

Toista maata on nämä jatkuvasti kitisevät elämäntaparuikuttajat, joita en nyt kehtaa nimetä, kun selvästi tänään mennään palstalla provosoimatta ketään.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaksinkamppailuja voittavat vain tietyt yksilöt, mutta he tekevät sitä usein.
Sitkeydestä samaa mieltä. Mutta ei siinäkään mitään koheesiota näy.
Avaan hiukan, Tallberg, Mieho, Jääskä, Engberg, eilen myös Rask oli huikee, kuten Tyrviskin, nuo ensin mainitut kaikki omia poikia, ja kaikki he tekevät kaikkensa tällä hetkellä, jotta oma Jengi voittaa.
Thorell, Sopanen, Carlsson, Varakas, Finley, yksi näistä on oma poika, mutta yhteistä näille on se, ettei yksikään heistä ole sillä tasolla henkisesti, eikä fyysisesti, mitä tämä sarja edellyttää. Ovat paikalla, osa heistä, mutta helpolla mennään.

Kyllä kyllä, maalasin hyvin ohuella pensselillä kokonaisuutta, mutta olen noista yksilöistä ihan samoilla linjoilla osin poislukien Varakas. Kiekollisesti ei ole riittävällä tasolla, mutta kyllähän se jumalauta yrittää, ja vaikkei ehkä henkisesti ole sarjan vaatimalla tasolla, niin fyysisesti mielestäni on. Minäkään en pidä Viton pelistä monilta osin, mutta taklaukset ja kaksinkamppailut sentään vähän lieventää arviota. Nuo ensinmainitut neljä 3-4.kentän ukkoa ovat kieltämättä olleet yllättävän kypsiä näissä kovissa paikoissa, vaikka kiekollinen huolellisuus välillä mm. Engbergiltä uupuu, mutta oppia ikä kaikki. Asenne on rautaa, ja toisaalta peliaika ollut mm. Tallbergilla selvästi kärkiukkoja pienempi, joten fyysisesti varmasti jaksavat vähän paremmin. Mutta asenteesta se kaikki ehdottomasti lähtee. Rask oli myös keskiviikkona vähän väsyvän oloinen, mutta niin vain tuli ja laittoi vielä uuden vaihteen silmään. Hienoja ukkoja nämä.

Nyt tarvitaan tältä "paskahousu"-osastolta enemmän tukea näille muille, että Lauantailta eteenpäin mennään.

Näin on! Thorell ollut pahasti varjojen mailla tässä sarjassa, ja myös Carlssonin kiekollinen peli sitäkin myötä hiipui. Hän sentään tekee edelleen kiekottomana luotettavaa duunia, kun taas Thorell välttää jokaista kontaktia kuin osteoporoosista kärsivä mummo. Vittu.. Junttilakin (60kg varusteet märkänä) on fyysisempi kuin Turre. Lauantaina meidän ruotsalaisten pitää ottaa vuorostaan joukkuetta tehojen puolesta selkään. Haatajat Malisen ja kumppanit ovat jo esimerkkiä näyttäneet.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huomenna on iso päivä, kohtalon päivä. Voipi olla, ettei tuon taistelun jälkeen enää riitä puhtia sen kummempaan pohdiskeluun. Teenkin sen nyt ennakolta. Kuusi ottelua on jo takana, joten materiaalia on riittävästi. Mielenkiintoista on se, miten pelillisesti aika mukavastikin vastustajaansa edellä ollut Kärpät, ei ole kyennyt sarjaa katkaisemaan, vaan kaikki on jäänyt yhden pelin varaan. Sattumalta nämä joukkueet eivät ole näin tiukkaan tilanteeseen ajautuneet. Näen tähän kolme syytä:

1. Vaikka Kärpät on hallinnut ja ollut aktiivisempi joukkue sekä luonut maalipaikkoja vastustajaansa enemmän, on Kärpät jäänyt jalkoihin yhdellä osa-alueella. Tämä osa-alue on se kuuluisa PAPP. Kärppien puolustusalueen puolustuspelaaminen on ollut varsinkin vieraspeleissä sekä ensimmäisessä kotipelissä lähes surkeaa. -> HIFK on päässyt tekemään muutaman turhan helpon maalin. HIFK on taas onnistunut erinomaisesti kovassa ristitulessa pelaamaan oman alueensa lähes virheettömästi. -> Kärpät on joutunut tekemään valtavan työmäärän maalin aikaansaamiseksi.

2. Kärppien kokemattomuus. Mielestäni tämä on näkynyt varsinkin otteluiden alussa. Kärpät on aloittanut ottelut tahmeasti, vaikuttaen jännittyneeltä. Hyökkäyksestä Kärpiltä uupuu kokonaan Haatajan tyylinen kokenut ratkaisija. Se pelin tappaja, sitä ei ole. Myös valmennuksen kokemattomuus on paistanut joistakin aivan älyvapaista peluutuksellisista ratkaisuista. Mannerin oppirahoja ovat ne.

3. Kärpät on jäähyillyt liikaa, aivan liikaa. Mielestäni HIFK on heti sarjan alusta lähtien haistellut paremmin tuomarilinjan ja on osannut pelata sopivasti aivan siinä rajala, kun Kärpät on mäiskynnyt turhaan yli. Ottelusarjan edetessä tämä on kuitenkin tasoittunut.

Nyt olemme tilanteessa, jossa mitä vain voi tapahtua. Kärpät voi runnoa kovastikin HIFK:n yli tai jähmettyä täysin. Mielenkiintoinen kysymys on Veini Vehviläinen. Tuon nuoren miehen psyykettä on kyseenalaistettu oikealta ja vasemmalta. Mies on kuitenkin pelannut kovassa paineessa eleettömästi ja rauhallisesti huikaisevan hyvin. Minun silmiini ei ole näkynyt mitään sellaista, mikä kielisi epävarmuudesta tai heikosta paineensietokyvystä, päinvastoin. On kuitenkin hyvä muistaa, että Kärpät pelaa nyt ensimmäistä kertaa selkä seinää vasten. Nyt mitataan Veiniä kunnolla. Jos hän tämän kestää, epäilijät vaietkoon ikuisesti.

Loppuun vielä vinkki Kärppien ja HIFK:n kannattajille huomista varten.Minä menen tämän kaavan mukaan:

1. Rauhallinen aamu perheen kanssa. (sinkut itsekseen.) Maukas aamiainen, hyvää musiikkia ja lehden lukemista, jotta ajatukset pysyvät poissa pelistä. (Toki alitajunta jyllää koko ajan ja syke on normaalia korkeammalla, aivan kuin olisit kolmasluokkalainen ja lähdössä luokkaretkelle)

2. Urheilua. Minä aion käydä aamupäivällä kuntosalilla. Loistava tapa rentoutua ja saada ajatukset pois pelistä. Mielihyvähormoonit jylläävät suorituksen jälkeen.

3. Ruokailu kotona mahdollisuuksien mukaan perheen kanssa. On hyvä saada energiavarastot täyteen iltaa varten.

4. Ulos oluelle. Mielellään laadukasta olutta sellaisten ihmisten kanssa, jotka jakavat saman tunteen ja katsovat myös ottelun. Ennakkospekulaatiot ennen ehkäpä kauden viimeistä ottelua ovat merkitykselliset. Vältä kuitenkin humaltumista. Ottelun seuraaminen selvinpäin on paljon antoisampaa.

5. Siirtyminen suorituspaikalle. On se sitten jäähalli, koti tai ravintola.

6. Jälkipuinti vertaisryhmässä.
 

RedIsMyColor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit
Kyllä on ollut hieno sarja! Tunteiden vyöry on varmasti molemmissa leireissä mennyt ilonhetkistä epätoivoon ja kaikki siltä väliltä.
Kärpät ollut näiden kuuden pelin aikana ns. kuskin paikalla pelillisesti. HIFK puolustanut oman alueen parhaan maalintekosektorin hyvin pois ja blokannut hyvin Kärppien laukaukset pääsääntöisesti. Kärpillä monia pitkiä hyökkäyksiä ottelusarjan aikana ja siinä kuuluisassa nesteessä ja vielä sen värisessä HIFK on ollut lukuisia kertoja ottelusarjan aikana. Maalipaikat Kärpät on vienyt, mutta jos väitän, että HIFK:lla on tässä sarjassa ollut niitä huippuluokan maalintekopaikkoja jopa enemmän, niin olenko kuinka väärässä? Näin ainakin omaan silmään, mutta myönnän, että värilasit saattaa tähän näkökulmaan vaikuttaa...

Helvetin kova sarjahan tämä on ja mitään ei tule ilmaiseksi. Kaksi loistavaa maalivahtia. Veini on ensimmäisen pienen haparoinnin jälkeen ollut loistava. Samoin Lankinen, kaksi viimeisintä taas uskomattoman kovia pelejä, pari peliä välissä puuttui jumalmoodi mutta silloinkin taso oli erinomainen.

Koville Ifk laittaa. Etenkin kiekkojen blokkaaminen on ensiluokkaista ja vaikka Kärpät pitää kiekkoa enemmän niin ei niitä maalipaikkoja liikaa ole ollut.

Positiivista tänään oli Kärppien kannalta se että Ifk näytti lopussa paljon väsyneemmältä ja vähän samaa on ollut muissakin peleissä, tänään kuitenkin selvimmin. Alkaako väsy painaa ja Kärpät luistelee jatkoon. Vai vieläkö jatketaan lauantaille. Tiukkaa on jokatapauksessa.

Kyseinen nimimerkki ei ole ainoa (tää on pelkkä esimerkki), mutta kun osaa kumminkin kirjoittaa näin fiksusti vastustajan näkökulmasta, niin ihmettelen, että miksi 90% viesteistä pitää olla pikkuprovoa ja muuta paskaa täynnä? Ymmärrän, että välillä "pitää" heittää pikku piikki vastustajan suuntaan, mutta jos se on lähes kokoajan sitä provoa en ymmärrä, että miksi. Kunnioitetaan vastustajaa kuten omia.

Mutta tähän loppuun vielä hieman positiivista plussien muodossa molemmista joukkueista:

Kärpät:

++ Hakanpää on todella hyvä puolustaja jolla on myös kiekollisia taitoja, mm-kisoihin mukaan ehdottomasti.
+ Kristian Vesalaisella hieno tulevaisuus edessä. Tuleva NHL pelaaja 2-3 kenttiin.
+ Heshka, takuu varmaa suorittamista illasta toiseen.
+ Veini ei ole sulannut vaan päinvastoin, ottanut kiinni mitä on ollut saatavilla ja välillä myös niitä maagisia.
+/- Koko joukkue hyökkää todella hienosti, mistä myös johtuu se, että välillä HIFK iskee vastaan murhaavan tehokkaasti.

++++(ei riitä plussat) Mikko Manner. Olen lätkää seurannut tiiviisti n.30v, eli pikkupojasta lähtien. Näin fiksua valmentajaa vastustajan penkin takana ei ole koskaan ollut. Ei valita pelin ollessa käynnissä eikä pelin jälkeen kun tulos on taululla, oli voitto tai tappio. Kunnioittaa vastustajaa hienosti. Ja taitaa kaiken hyvän päälle olla pirun hyvä valmentaja ja rohkea, kun on lähtenyt hyökkäämällä voittamaan kaikki trapit jne. Tulevaisuuden maajoukkueen päävalmentaja?

HIFK:

+++ Kevin Lankinen. Jokainen HIFK:n pelejä seurannut tietää, että tää kaveri ollut enemmän kuin kullan arvoinen. Ilman Lankista oltais jo lomilla.
++ Miro Heiskanen. Älyttömästi pelaa illasta toiseen, ehkä jopa liikaakin. Mutta kiekollisena aivan omaa luokkaansa. Toki virheitä tullut, mutta ei niitä tule jos ei yritä. Jos kehitys jatkuu samanlaisena, ehkä jopa puolustajien supertähti NHL:ssä?!
+ Malinen / Haataja. Nostaneet tasoa hienosti runkosarjaan verrattuna.
++++ Koko joukkueen sitkeys, taipuu mutta ei ole vielä katkennut.

Tuomareista sen verran, että ovat viheltäneet hyvin (ei kiitettävästi). Puolin ja toisin vois varmasti vinkua ja valittaa, mutta kyllä on mielestäni mennyt tasapuolisesti. On kokemusta kun vedetään ihan koko liigan ja tuomareitten puolesta vastustajalle törkeästi.

Huomiselle toivon tiukkaa ja ns. maalin peliä, ehkä jopa jatkoaika olis se hienoin päätös tälle ottelusarjalle.

Huomenna parempi voittaa ja se ansaitsee jatkopaikan! Kiitos omille ja kärppä faneille hienosta sarjasta, nautitaan porukalla vielä yksi peli!
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Kyllä on ollut hieno sarja! Tunteiden vyöry on varmasti molemmissa leireissä mennyt ilonhetkistä epätoivoon ja kaikki siltä väliltä.
Kärpät ollut näiden kuuden pelin aikana ns. kuskin paikalla pelillisesti. HIFK puolustanut oman alueen parhaan maalintekosektorin hyvin pois ja blokannut hyvin Kärppien laukaukset pääsääntöisesti. Kärpillä monia pitkiä hyökkäyksiä ottelusarjan aikana ja siinä kuuluisassa nesteessä ja vielä sen värisessä HIFK on ollut lukuisia kertoja ottelusarjan aikana. Maalipaikat Kärpät on vienyt, mutta jos väitän, että HIFK:lla on tässä sarjassa ollut niitä huippuluokan maalintekopaikkoja jopa enemmän, niin olenko kuinka väärässä? Näin ainakin omaan silmään, mutta myönnän, että värilasit saattaa tähän näkökulmaan vaikuttaa...



Kyseinen nimimerkki ei ole ainoa (tää on pelkkä esimerkki), mutta kun osaa kumminkin kirjoittaa näin fiksusti vastustajan näkökulmasta, niin ihmettelen, että miksi 90% viesteistä pitää olla pikkuprovoa ja muuta paskaa täynnä? Ymmärrän, että välillä "pitää" heittää pikku piikki vastustajan suuntaan, mutta jos se on lähes kokoajan sitä provoa en ymmärrä, että miksi. Kunnioitetaan vastustajaa kuten omia.

Mutta tähän loppuun vielä hieman positiivista plussien muodossa molemmista joukkueista:

Kärpät:

++ Hakanpää on todella hyvä puolustaja jolla on myös kiekollisia taitoja, mm-kisoihin mukaan ehdottomasti.
+ Kristian Vesalaisella hieno tulevaisuus edessä. Tuleva NHL pelaaja 2-3 kenttiin.
+ Heshka, takuu varmaa suorittamista illasta toiseen.
+ Veini ei ole sulannut vaan päinvastoin, ottanut kiinni mitä on ollut saatavilla ja välillä myös niitä maagisia.
+/- Koko joukkue hyökkää todella hienosti, mistä myös johtuu se, että välillä HIFK iskee vastaan murhaavan tehokkaasti.

++++(ei riitä plussat) Mikko Manner. Olen lätkää seurannut tiiviisti n.30v, eli pikkupojasta lähtien. Näin fiksua valmentajaa vastustajan penkin takana ei ole koskaan ollut. Ei valita pelin ollessa käynnissä eikä pelin jälkeen kun tulos on taululla, oli voitto tai tappio. Kunnioittaa vastustajaa hienosti. Ja taitaa kaiken hyvän päälle olla pirun hyvä valmentaja ja rohkea, kun on lähtenyt hyökkäämällä voittamaan kaikki trapit jne. Tulevaisuuden maajoukkueen päävalmentaja?

HIFK:

+++ Kevin Lankinen. Jokainen HIFK:n pelejä seurannut tietää, että tää kaveri ollut enemmän kuin kullan arvoinen. Ilman Lankista oltais jo lomilla.
++ Miro Heiskanen. Älyttömästi pelaa illasta toiseen, ehkä jopa liikaakin. Mutta kiekollisena aivan omaa luokkaansa. Toki virheitä tullut, mutta ei niitä tule jos ei yritä. Jos kehitys jatkuu samanlaisena, ehkä jopa puolustajien supertähti NHL:ssä?!
+ Malinen / Haataja. Nostaneet tasoa hienosti runkosarjaan verrattuna.
++++ Koko joukkueen sitkeys, taipuu mutta ei ole vielä katkennut.

Tuomareista sen verran, että ovat viheltäneet hyvin (ei kiitettävästi). Puolin ja toisin vois varmasti vinkua ja valittaa, mutta kyllä on mielestäni mennyt tasapuolisesti. On kokemusta kun vedetään ihan koko liigan ja tuomareitten puolesta vastustajalle törkeästi.

Huomiselle toivon tiukkaa ja ns. maalin peliä, ehkä jopa jatkoaika olis se hienoin päätös tälle ottelusarjalle.

Huomenna parempi voittaa ja se ansaitsee jatkopaikan! Kiitos omille ja kärppä faneille hienosta sarjasta, nautitaan porukalla vielä yksi peli!
Hieno viesti! Sanon vain kuitenkin oman mielipiteeni, että ei HIFK:lla kyllä enempää ole niitä huippulaadukkaitakaan paikkoja ollut. Tämä kategoria menee omissa papereissa aika tasan toisin kuin "normaalit maalipaikat" tai laukaukset ylipäätään. Lankinen on ottanut tässä sarjassa kyllä aika monta ryöstöä ja Veinikin on pelannut kyllä hyvin. Voittavia maalivahteja molemmat!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
^^ Asiallista keskustelua viimein. Muutaman nimimerkin ignoroinnin se toki vaati. Kannatan kaikkien mahdollisten julkisilla varoilla kustannettavien mielenterveystukien kohdistamista Väli-Suomeen mielellään pakkopaitojen muodossa.

Aika monta pleijarisarjaa on tullut nähtyä ja tämä menee sinne kärkipäähän. Omalla tavallaan todella erikoislaatuinen. Viimeisin peli oli täysin Kärppien peliajalla 15.00 – 55.00. Kauheaa painetta vaihdosta toiseen. Tilastoissa lukemat: laukaukset 69-38. Aloitukset 40-28. Voitti hermokontrollin. Loisti jälleen kerran maalivahtipelissä. Jotain vain henkisesti naksahti ja HIFK vei kolmannen erän lopun ja pelillisesti jatkoajan, vaikka kiekko maaliviivalla pyörikin. Sarjan luonteeseen kuuluvana täydellisesti köysiin hakatun heikon sarjan pelannut puolustaja on sitten yksin maalin edessä. Selinkin oli äimän käkenä, että mitähän mahtoi tapahtua? Sarja on ollut täynnä samanlaisia käänteitä pelien ja erien sisällä. HIFK on ollut yhtä peliä lukuun ottamatta koko ajan ottavana osapuolena koko sarjan ajan. En jaksa laskea, mutta veikkaisin tilastojen koko sarjassa osoittavan suunnilleen Kärppien samaa pelillistä ylivoimaa, kun kuusi peliä laskee yhteen.

Kärppien pellaajista täytyy tietysti nostaa esille Veini ja Hakanpää eli pelillinen selkäranka. Muut ovat pelanneet välillä hyvin ja välillä vähemmän hyvin, esimerkkinä vaikkapa Vesalainen. Ehkä huonompi Koivisto olisi tasainen suorittaja, joka tekee pelistä toiseen nöyrästi taistellen vain sen, minkä hän osaa ilman virheitä. HIFK:n pelaajista selkäranka on tietysti Lankinen-Heiskanen. Muut ovat pelanneet välillä hyvin ja välillä vähemmän hyvin, pl. suuri onnistuja Mieho. Aivan pokkana HIFK:n ykkössentteriksi. Panu Mieho. Saatana.

Mannerille nostan virtuaalisen tuopin esiintymisestä ja myös muusta. Kaveri sekoittaa ratkaisupeleissä kentät täysin uuteen uskoon. Löytää nopeasti tavan, jolla HIFK:n keskialue viipaloidaan huumoriosastolle. Keltanokkavalmentajalta todella kovia näyttöjä. Selin taas luottaa samaan. Pidän Aten nopeista reagoinneista pelien sisällä, ja pelitapa pysyy. Puolustus, puolustus, puolustus, Lankinen, virheiden kyttääminen, nopeat vastaiskut ja hirvittävä paine silloin kun sen paikka on. Kun tietää HIFK:n rosterin kiekollisen taidon, niin satavarmasti ei muulla pelitavalla oltaisi finaalien kynnyksellä.

On täysin selvää, että Käppärä on huomenna aivan kaamea ennakkosuosikki. HIFK:n mahdollisuudet lepäävät ehkä sarjassa vielä syvällä uinuneiden kovaapeliäkulmissa-Thorellin ja Katto-Kassisen varassa. Jåspa ruotsalaiset taikoisivat jäniksen hatusta?

Näin luonnonystävänä on tietysti epämiellyttävää ennakoida hatusta taiotun jäniksen ja poron välistä kamppailua. Eihän siinä jähmeästi kääntyvälle ja syvän loputtoman idiootille sorkkaeläimelle jää kuin kummastelun paikka. Jäkälähän on syöty poron turpeasta kuonosta jo ennen kuin se edes huomaa.

Hieno sarja. Onnea molemmille.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hienoa keskustelua viime viesteissä. Tästä tykkään. Ja mikäs sen hienompaa, kuin game 7 sarjan kruunuksi. Maalivahtipeli. Huomenna merkitys on valtava. Kumpi kestää paineen? Kumpi tekee sen ratkaisevan game saverin? Puolustuspeli. Kärppien pitää pystyä virheettömämpään tekemiseen. Pystyykö Kärpät murtamaan HIFK:n sota-alueen puolustusta? Hyökkäyspää. Kärpät pyörittänee. Löytyykö suoraviivaisuutta pörräämisen sijaan? Kiekkoa maalille ja äijiä hakkaamasn irtopalat sisään. Saako Kärpät IFK:n hyökkäykset kuriin? Ei avopaikkoja pyöritysten lopuksi. Kunto. Väsyykö IFK? Onko siinä avain voittoon. Kärppien pitää olla tuoreella jalalla liikkeellä.

Tuleehan tästä näytelmä. Kaikki tästä nauttii. Pelaajat ja katsojat. Kaksi suurta. Pohjoinen vastaan etelä. Tsadi vastaan lande. Game 7, lauantai. Let’s rock and roll! Kuten sanottu, kunnioitetaan vastustajaa. Annetaan kaikki omien puolesta. Nyt se on kaikki tai ei mitään. No peace and love. This is war. Until the game is over.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
En mä häpeä. Se tuli heti pelin jälkeen, ja tunteella mentiin. Lisäksi tuomarivirhe oli todellinen. Arvostan toki Mannerin tapaa ja tyyliä, mutta ei kaikkien tarvitse olla samasta puusta.

Törmäsessä vituttaa lähinnä kitinä surkeasta materiaalista surkean viime kauden jälkeen. Heiskanen on reilusti parempi kuin viime vuonna, muuten Atu vetää kirkkaasti paremmin samantasoisella nipulla.
Tuli vissiin väärinymmärrys.
Siis mä nimenomaan tarkoitan sitä Stögön piipitystä joka ei lopu ollenkaan.
Se jauhoi sitä väärää vaihtoa vielä vuoden päästä tapahtuneesta.
Lisäksi se yleinen kitinä minkänitsekin mainitsit.
Ja uikutus siinä telkkarihommassa, kun naiskilpailijat oli epäreiluja.
Ihan helvetin ahdistavaa kuunneltavaa. Ammattigoutsi, eikä pääse yli ollenkaan.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Hienoa keskustelua viime viesteissä. Tästä tykkään. Ja mikäs sen hienompaa, kuin game 7 sarjan kruunuksi. Maalivahtipeli. Huomenna merkitys on valtava. Kumpi kestää paineen? Kumpi tekee sen ratkaisevan game saverin?
Minä veikkaan että maalivahdeista ja pään kestävyydestä ei tule huominen peli jäämään kiinni kummallakaan. Jos sulamisia olisi tullut, niin ne olisi jo nähty. Lankinen torjunut järkyttävän määrän kiekkoja ja pitänyt paljon IFK:ta pystyssä, mutta ei Veini noin niinku kokonaisuutena ole torjuntatyöskentelyssä juurikaan perässä. Maalit jotka Veinin taakse on menneet on olleet sellaisia että ei niitä olisi käytännössä kukaan torjunut muuten kuin sattumalla vahingossa eteen, ja lukuisia huipputorjuntoja on nähty pelistä toiseen. Ensimmäistäkään helppoa tai edes ns. "otettavissa olevaa" maalia ei ole mennyt.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minä veikkaan että maalivahdeista ja pään kestävyydestä ei tule huominen peli jäämään kiinni kummallakaan. Jos sulamisia olisi tullut, niin ne olisi jo nähty. Lankinen torjunut järkyttävän määrän kiekkoja ja pitänyt paljon IFK:ta pystyssä, mutta ei Veini noin niinku kokonaisuutena ole torjuntatyöskentelyssä juurikaan perässä. Maalit jotka Veinin taakse on menneet on olleet sellaisia että ei niitä olisi käytännössä kukaan torjunut muuten kuin sattumalla vahingossa eteen, ja lukuisia huipputorjuntoja on nähty pelistä toiseen. Ensimmäistäkään helppoa tai edes ns. "otettavissa olevaa" maalia ei ole mennyt.

Hyviä pointteja. Itse nostin tämän esille peilaten siihen, että nyt on molemmille pakkovoiton peli. Lankisella siis jo näyttö hermojen pitävyydestä. Tämä siis enemmän Veinille se mittari. Otti eilen hienoja koppeja. Ottaako huomenna? Ja kyllähän se on molemmille veskoille ihan eri juttu seistä huomenna tolppien välissä. Ei kokemusta vastaavasta tilanteesta. En epäile, etteikö molemmat olisi huomennakin miehiä paikallaan. Mutta onhan tuo kova paikka. Eilä tarvi, kuin yhden ratkaisevan haparoinnin.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)

Samaa mieltä kanssasi.

On ollut helvetin hienoa seurata kahden nuoren huippumaalin pelaamista. Vehviläinen toki pomputteli ensimmäisissä peleissä melko paljon, mutta jätkä on saanut paketin erinomaisesti kasaan. Diggaan todella siitä itsevarmuudesta, joka noista veskareista huokuu. Ne snadit rällän pyöräytykset ja ivalliset kopit ovat timanttia.

Tämä on veskareiden sarja.
 
Vahvuus keskustelu kun on kysymyksessä, niin heitän vieheen vesille. Mitä mieltä, kumpi on parempi puolustaja Otso Rantakari vai Miro Heiskanen juuri tällä hetkellä? Oma mielipiteeni on, että molemmat ovat suurinpiirtein ns "samassa korissa". Pääkaupunki mediassa Heiskasen hehkutus on toki valtaisaa, mutta meneekö asia jo vähän yli tämän hetkisen todellisuuden? Kaikki varmasti ovat yhtä mieltä, että Heiskasen tulevaisuus on parempi, mutta miten nykyhetki Heiskasen taso verrattaessa Rantakariin?

Esi alustuksina fakta, että Rantakari on kätisyytensä takia arvokkaampi puolustaja joukkueelle, koska on Rightin puolustaja. Rightin hyvin liikkuvaa puolustaja on aina lähtökohtaisesti huomattavasti arvokkaampi joukkueelle, mitä saman tasoinen kaveri Leftin kätisyydellä (Heiskanen). Tämä siitä syystä, että Leftin puolen puolustajia on huomattavasti helpommin saatavilla.

Statsit playoffseista
Rantakari 10 ottelua peliajalla 15:49 2+6=8 +1
Heiskanen 12 ottelua peliajalla 26:30 3+6=9 +7
Heiskasella siis kaksi ottelua enemmän pelattuna, ja peliaikaa yli puolet enemmän pudotuspeleissä, kuin Rantakarilla.

Runkosarja tilastot
Rantakari 49 ottelua peliajalla 16:30 8+17=25 +1
Heiskanen 30 ottelua peliajalla 25:06 11+12=23 +17

Runkosarjassa Heiskasen +\- huomattavasti parempi, mutta mielestäni siinä pitää ottaa huomioon Tapparan alkukausi. Rantakari pelasi alkukauden selkeästi huonosti motivoituneena muiden puolustajien takana. Rantakari +\- tilasto oli runkosarjassa jo pahimmillaan toistakymmentä miinuksen puolella. Rautakorpi nosti Rantakarin ykkös Rightin puolustajaksi kesken kauden, ja se teki muutoksen tilanteeseen. Tämän jälkeen myös +\- tilasto on kohentunut merkittävästi.

Eiköhän se Heiskanen ole parempi ja tärkeämpi joukkueelleen kun pelaa 10min/peli enemmän. Playoffien +/- ei varmaan kannata ottaa huomioon että Ifk pelannut kaksi paljon kovempaa sarjaa. Ehdottomasti tärkeämpää on runkosarjan alku. Jos noisa valitsisin jomman kumman joukkueeseeni niin se olisi ehdottomasti Heiskanen.
 

Kukko

Jäsen
Eiköhän se Heiskanen ole parempi ja tärkeämpi joukkueelleen kun pelaa 10min/peli enemmän. Playoffien +/- ei varmaan kannata ottaa huomioon että Ifk pelannut kaksi paljon kovempaa sarjaa. Ehdottomasti tärkeämpää on runkosarjan alku. Jos noisa valitsisin jomman kumman joukkueeseeni niin se olisi ehdottomasti Heiskanen.

Väärä ketju, siirsin. Noin muuten Tapparalla on tasaisempi pakisto, joten tuskin Heiskanen pelaisi yli 20 min Tapparassa. Varsinkaan Leftin paikalta.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hieno fiilis kyllä huomenna painella raksilaan katsomaan peliä. Ennenkaikkea toivon että tulee viihdyttävä, tunteikas ja fyysinen vääntö sekä kaikinpuoli reilu ja rehellinen kamppailu jonka parempi sitten voittaa. Vaikka pelin panokset ovat valtavat, toivottavasti ei lähdetä siihen shakinpeluuseen ja kyttäilyyn mitä pelaaminen raksilassa vähän liikaa on ollut tässä ottelusarjassa. Kärpät jos kairaa itsensä finaaliin, fiilis on pelin jälkeen takuuvarmasti huikea. Tappion hetkellä tyhjyys varmasti valtaa mielen hetkeksi.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos noisa valitsisin jomman kumman joukkueeseeni niin se olisi ehdottomasti Heiskanen.
Eiköhän noin tekisi jokainen, joka Liigaa on pikkaisen enemmän seurannut. Heiskanen on puolet HIFK:n pakistosta. Hän on tähän sarjaan loistava yleispuolustaja ja täysin ylivertainen kiekollinen puolustaja. Se, että joku tapparalainen katsoo pakkien pisteisarakkeita ja tekee niistä surkuhupaisia päätelmiään, on sitten oma lukunsa.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Se, että joku tapparalainen katsoo pakkien pisteisarakkeita ja tekee niistä surkuhupaisia päätelmiään, on sitten oma lukunsa.
Jep ja siihen yli 10min/peli eroon peliajoissa ”saattaa” olla myös jokin muu syy kuin pakiston tasaisuus jonka voi nähdä kun ottaa taikalasit pois päästä. Toinen ei ole mikään varsinainen puolustuspelin virtuoosi kun taas toinen hallitsee senkin. Kukin laseillaan ja ymmärryksellään.
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja Mirohan pelaa niin paljon kuin Dallas käskee. Jos ohjeistus on, että Heiskanen on kentällä ”ratkaisuhetkillä”, niin näissä tiukoissa sarjoissa se on käytännössä koko ajan. Tuskin kukaan haluaa NHL-seuran muroihin kusta. Toki eräillä olisi varaa siihen, koska ovat vain niin ylivertaisia.

Parhaat pelaa. Paljon. Siellä NHL:ssä aika paljon enemmänkin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Parhaat pelaa. Paljon. Siellä NHL:ssä aika paljon enemmänkin.
Näinpä. Joku Duncan Keith pelasi 2015 pudotuspeleissä järjestään sen puoli tuntia pelissä, jos peli kesti sen 60 minuuttia. Toki sitten jatkoeriin venyneissä peleissä taisi enimmillään tulla lähes 50 minuuttia peliaikaa. Saman joukkueen runkopuolustajista Brent Seabrook pelasi myös sellaista 26-27 minuuttia, eli käytännössä tilanne oli se että jompikumpi näistä oli pelaamassa jatkuvasti, koska miehet pelasi eri pakkipareissa muuten paitsi erikoistilanteissa.

Ratkaisevan Stanley Cup finaalin Hawks pelasi tuona keväänä käytännössä neljällä pakilla, kun Niklas Hjalmarsson ja Johnny Oduya nauttivat n. 25 minuutin peliaikaa ja "kolmosparin" Kimmo Timonen ja Trevor van Riemdyk viihtyivät jäällä sellaiset neljä minuuttia mieheen. Eivät tosin tainneet kertaakaan olla samaan aikaan jäällä. Hawks ei peluuttanut noissa finaaleissa kolmosparin miehiä yhdessäkään pelissä edes 10 minuutin verran, yleensä peliaika oli jossain 5-8 minuutin tuntumassa. Pelejä kommentoinut Jukka Jalonen sanoi että noin pienellä jääajalla olisi melkein sama pelata koko peli läpi neljällä pakilla, koska noilla vähän pelaavilla jätkillä ei ole mitään rytmiä pelissä.

Toki äärimmilleen vedetty esimerkki ja välillä sitä mietti että oliko tuossa Hawksin peluutuksessa mitään järkeä (tai no oli koska voittivat kannun), mutta pointtina nyt siis se että tähtipelaajat kyllä saavat vastuuta ja pelaavat paljon jos vaan niikseen tulee.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Väärä ketju, siirsin. Noin muuten Tapparalla on tasaisempi pakisto, joten tuskin Heiskanen pelaisi yli 20 min Tapparassa. Varsinkaan Leftin paikalta.
En nyt näin Game 7-päivänä jaksa lintujen kanssa tämän enempää, mutta Hessun ja Amisviiks-Otson vertaaminen toisiinsa on vähän sama kuin vertaisi Niinimäen Jesseä ja Granlundin Mikkeä.
Toisellakin on se talentti, ja toinen on se talentti.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Pedot tänään irti ja Maamme-laulun vetää Anatude.

No ei siinä. HIFK:n vuoro voittaa Oulusa. Tällä kertaa jatkoajalla. Edellinen matsi siellä oli liian varovaista ja passiivista. Nyt urku auki, tunnetta ja voimaa peliin.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Lähes sanasta sanaan samaa mieltä. Ainoa ero, että minä en kaipaa ollenkaan noita "jälkipelejä" ja naaman hieromisia. Mikään, toistan, mikään ei vituta niin paljon kun se, että jokaisen katkon ja maalivahdin sulkemisen jälkeen 2-5min katsoa sitä naamanhieromista ja tökkimistä ja niskalenkkejä takaapäin ja muuta vastaavaa paskaa.
Jätkät vaihtoon ja kiekko jäähän ja pelataan taas sitä kiekkoa.

Kun nämä poistetaan aina antamalla molemmille jäähyt, saadaan vastustajalta aina vähän tökkimällä haluttu pelaaja pois. Tainnut jo käydä tässä sarjassa.

Kun änärin maalineduskahakoita katsoo, niin on helppo huomata kuinka paljon tunnetasoa pikku töniminen nostattaa. Nämä "kahakat" ovat yleensä seurausta siitä että tilanteet pelataan loppuun asti, maalinedustan irtokiekoista taistellaan tosissaan ja seurauksena puolustetaan oman veskan koskemattomuutta.

Toki Helsingin peli oli ainakin paikanpäällä nähtynä sarjan parasta kiekkoa. Huolimatta siitä että pillit meni taskuun lopussa. Sitä aina toivoisi, että jatkoonmenijä ratkaistaisiin pelaamalla. Tänään toivon eniten sitä, että tuomarilinja on molemmille reilu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös