Playoffs 2018 välierät: Kärpät (1.) – HIFK (5.)

  • 168 623
  • 1 162

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Paras yhdestä, Kärppien kotiedulla. Mikäli Hifk tuon paikan selvittää, eipä jää nokan koputtamista. Hieno sarja saa arvoisensa päätöksen!
 
Lauantaina huipentuu. Jännäksi menee mutta menköön. Hyviä matseja ja kova vastus. Tuomaritoiminta oli tänään sarjan parasta. Ihmeellinen tuo viimeinen vaihto kun maalilla oli yksi vihollinen enemmän pitkään ja maali oli odotettavissa. Rohkeus puuttui jatkoajalla mitä oli eilen.No, lauantaina luotto on edelleen kova, tulta munille.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
IFK melkeinpä ansaitsee sen jatkopaikan tuolla sitkeydellä ja puolustuksella. Kärpät ei ansaitse yhtään mitään tuolla hallinnalla, kun puolustus vuotaa pahemmin kuin Johan Backlund kuudennessa pelissä keväällä 2012.
 

Lintta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kai stadista lähtee pari bussia Ouluun? Finaaleissa on vaara tulla tylsimmät sitten vuoden -08, kun Kärpät vei puhtaasti koko poffin. Siinä ei kiimaa paljon ollut..
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sakari Palsolan sanoin, "ei pysty sanoon"; on nimittäin melko hieno pudotuspelisarja menossa.

Jokohan Oulussa lähtöportit avautuisivat, ja saataisiin ainakin yksi lähtöpari? Karvinen voisi olla potentiaalisin lähtijä Kärpiltä, IFK:ssa vain ei taida olla oikein varteenotettavaa vastustajaa? Finley nyt olisi, mutta miekkonen ei mahdu kokoonpanoon.

Kärpillä on ollut muuten hallin täyttöaste pudotuspeleissä alle 80%, eikä Raksilan peltinen jäälato ole ollut kertaakaan täynnä. Ehkä lauantaina?
 

Jalat1990

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Upea sarja. Tällaisen sarjan jälkeen korostuu se, että Pronssiottelu on mielestäni ''haistavittu'' päin näköä toiselle näistä joukkueista. Vain oma mielipide, mutta veikkaan, että tähän yhtyy suuri osa pelaajista, kuin myös joukkueiden kannattajista. Mutta en mene sen enempää asioiden edelle, molemmat ansaitsisi paikan finaalissa ja uskon, että näistä toinen pyttyä myös nostaa. Tsemppiä molemmille!
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Hieno sarja kyllä kertakaikkiaan menossa. Itse raahaudun kyllä myös varmasti paikalle Raksilaan täältä Itä-Suomen pääkaupungista. Paras voittakoon ja toivottavasti lauantain voittaja vie koko paskan finaaleissa!
 

holvius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Red Wings
Hieno sarja. Edessä fyysesti ja henkisesti raastava 7 peli. Teemana voitolla yöhön eli tilauksessa 120 minsaa ja viimeisetkin mehut irti niin voittajasta kuin häviäjästä.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kärpät on muuten ollut tosi hyvä mutta aika paljon on merkkausvirheitä tullut.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Onhan tämä fantastinen sarja kahden hienon joukkueen välillä. Game 7 on hieno juttu.

Tänään molemmilla oli omat vahvat vaiheensa, IFK oli maalin verran parempi.

Toivottavasti Sailio ja Lennu ei ole pahasti klesana. Propsit kotiyleisölle, ei muuta kuin Raksilaan vastaava mökä lauantaille.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Mä oon aina tienny, että Ertsi-Tertsiin voi luottaa, taustasta huolimatta ;)
No vakavasti puhuen, oli Kärppien ukoilla pahasti merkki hukassa useita sekunteja ennen ku Teme "The Viiksi" rankaisi.
Keke oli tänään vähä hermostuneempi kuin eilen, mutta oli kumminki mielestäni voiton kannalta ratkaisevin pelaaja, taas kerran
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät on muuten ollut tosi hyvä mutta aika paljon on merkkausvirheitä tullut.
Liikaa. "PAPP" ei ole ollut kunnossa koko sarjan aikana, kuin osittain. Kuvainnollisesti sitä voisi verrata vuotavaan veneeseen, josta kammetaan ämpäreillä vettä yli laidan.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Seiskapeliin meni. Olisihan sen sarjan voinut jo nytkin paketoida, mutta toisaalta seiskapelit on aika hyvällä prosentilla menneet kotijoukkueelle joten siinä mielessä Kärpillä etu kyllä. Vuoden 2015 finaalien jälkeen 2000-luvun tilasto taisi olla 14/16 peleistä kotijoukkueelle, joten ainakin historiaan peilaten olen luottavainen.

Pari seiskapeliä on pelattu tuon jälkeenkin toki, mutta kokonaiskuvaa se ei muuta.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Huikea sarja!

Kärpät paransi erä erältä, mutta HIFK taisteli ja jaksoi vielä painaa kaapin!

On kyllä uskomaton lauantai-ilta tulossa! En usko, että Tapparan kanssa voi saada tällaista show:ta pystyyn. Nyt voidaan nauttia tästä ilotulituksesta vielä yhden pelin verran! Huh hah hei!
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huhhuh mikä sarja! Hienot joukkueet, hienot valmentajat! Kyllä kelpaa. Melkoista kolikonheittoa on lauantaina voittajan hakeminen, joskin kolikko on Kärppien hyväksi painotettu noin 55-45.

Tuntuipa makealta vaihteeksi voittaa pudotuspelijatkoaika. Vieläpä selkä seinää vasten.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Onhan tää HIENO JA UPEA sarja. Juuri näin sen pitääkin ratketa, game seven edessä! Harmi, että toinen välieräsarja lässähti totaaliseksi pannukakuksi toisen joukkueen ollessa niin huono.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä ovat molemmat joukkueet toistensa kunnioituksen ansainneet, niin raastavaa taistelu on ollut. Tässä suhteessa tunnelma on kuin Ivan Dragon ja Rocky Balboan katsoessa toisiaan silmiin ennen ratkaisevaa 15 erää. Tarkoitan hetkeä, jolloin molemmat tiedostavat tulevan suorituksen tärkeyden ja arvostavat sitä ”yhteistä” taistelua, joka tuon hetken on mahdollistanut. Eiköhän mekin vedetä yhdessä tämä ketju tyylillä loppuun!

Game seven on urheiluromantikon unelma. Lauantai, Raksila, panokset tapissa ja vastakkain Kärpät ja HIFK. En malta odotaa!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Yhdyn muiden lauluun, on kyllä mieletön sarja menossa ei voi muuta sanoa! Ylpeä voi HIFK:sta olla, tuo joukkueen sitkeys on ihan käsittämätöntä. Toki sitä toivoisi HIFK:lta iloista lätkää vuosimallia 2016, mutta tässä joukkueessa jokainen voi kyllä katsoa ylpeänä peiliin ja todeta jättäneensä kaikkensa jäälle. JOUKKUE!

Kärpät taistelee, HIFK taistelee ja sarja saa arvoisensa lopun, toivon tiukkaa matsia lauantaina ja parempi jatkakoon ja toivottavasti menee päätyyn asti! Kahvara on perseestä ja jopa Laine salaa toivoo kahvaran vastustajalle voittoa. ;)
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siltähän tämä vähän vaikuttaa. Drago takoo minkä kerkeää ja Balboa on köysissä... Hope not! :)
Toki voihan sen noinkin sanoa. Voimasuhdetta minun ollut tarkoitus tuolla vertauksella kuvata, vaan yhteisen raastavan matkan kautta saavutettua kunnioitusta, vaikka vastustajia ollaankin.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Luulisi tämän olevan jo Kärpille vähän turhauttavaa. Usein ainakin näyttävät olevan peleissä niskan päällä, mutta HIFK on kuin sitkeä lihapala, joka ei suostu menemään alas.

Lauantaina ollaan sitten paineiden tasolla uusissa ulottuvuuksissa. HIFK:lla Petrellillä, Haatajalla, Ahtolalla ja Kankaanperällä on kokemusta Kevältä 2011 sen kaikista pahimman Game 7 voittamisesta. Lundell briiffaa Engrenin. Kärpiltä varmasti tällaista kokemusta löytyy myös ainakin Kukkoselta.

Kävi miten kävi, olen helvetin ylpeä HIFK:sta.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Minulle oli tänä iltana eka kerta, olla Helsingin IFK:n kotihallissa. Hieno peli, hieno tunnelma, hieno halli, hienot joukkueet, hieno yleisö, hieno kokemus, vaikka turpaan tuli. Hattua nostan HIFK:lle ja sen faneille. Kaikki mahdolliset Kärppävermeet päällä istuin päätykatsomaossa ja ennen peliä ja sen jälkeen kävelin Stadin keskustan poikki, kukaan ei edes vittuillut. Sivistyneitä ovat nämä helsinkiläiset. No puolet on varmaan muualta tulleita. Hyviä porinoita sain käydä erätauoilla HIFK-fanien kanssa (helvetin paljon punaisia fanipaitoja näkyi), paljon parempia kuin täällä jatkoajassa.

Itse pelistä sen verran, että HIFK vei eka erää mennen tullen. Kärpät ei ollut valmiina. Toka ja kolmasa oli Kärppien eriä ja myös jatkoerän alku. Minusta näytti että Ronkainen pelasi eka vaihtoaan jatkoerässä takaiskumaalin aikana, vaikka eipä tuota varmaan hänen piikkinsä voi laittaa. Oli kuitenkin se heikoin lenkki. Hyvää Kärppälasien takaa katsottuna oli patongin ja Leskisen pelin pisristyminen. Tekomaalit meni 2-2, HIFK voitti tuurimaalit. Ratkasiu oli ammattimainen ja tekemällä tehty. Kuuluisin lainauksin "eikait siinä", pitää kokea game seven Raksilassa, hienoa aikaa tämä kevät: muuttolinnut tulee ja luonto herää, päivät pitenee, valoisuus lisääntyy, akka näyttää nätimmältä, ja hei Kärpät pelaa taas playoffseja vaikkei mitään odotettu.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kärpiltä varmasti tällaista kokemusta löytyy myös ainakin Kukkoselta.
On siellä Junttila, Kukkonen, Mäenalanen ja penkillä oleva Rynnäs voittaneet finaalien game seiskan jatkoilla. Näistä kaikki paitsi Rynnäs voittaneet sen kahdesti.

Valmennuksestakin kaikilla muilla paitsi Lauri Mikkolalla kokemusta näistä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
En muista, milloin olis lätkän yhteydessä ollut tällainen fiilis, aivan mahtavaa. Jonnekin Jokeri- sarjaan 2011 se menee. Kärpät yllätettiin nyt kyllä ihan housut kintuissa, vaikka periaatteessa HIFK:n ryminäalku piti olla aika todennäköinen. HIFK vei kaikilla osa- alueilla peliä, ja kärppää oli tosiaan katollaan koko ajan. Kärpät selvisi erästä vain 2-0 tilanteessa, ja melkein arvasi vaikeaksi taas menevän, koska onhan Kärpätkin niin pirun kova ja sitkeä sakki, ettei mitään rajaa. Sitten vielä heti toisen alkuun vähän tuurilla, ja luottokin omaan nousemiseen taas tapissa. Loppu oli meiltä selviytymistaistelua, ja lopulta se palkittiin.

Eronen: Paljon parjattukin, mutta tänään otti kyllä hienosti roolia, ei vain voittomaali. Lisäksi jotain kertoo, että hyvin usein se on Eronen, joka löytää itsensä maalipaikasta, kun peliä ratkotaan. Niin viimeksi Oulussa kuin parikin kertaa Jyp- sarjassa. Eronen siellä silloinkin hääräsi vitospelissä maalin kulmalla, vaikka Carlsson lopulta mustan sisään pisti.

Hieno sarja, hienoja joukkueita. Game seven, game on!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös