Playoffs 2018 välierät: Kärpät (1.) – HIFK (5.)

  • 169 505
  • 1 162

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin, se ns. playoff-vaihde on ollut päällä koko kauden. Muut joukkueet eivät ole erityisesti Kärppiin keskittyneet ja siten tuo uudempi pelitapa toi tulosta. Nyt laadukkaampi joukkue (silti heikompi materiaali kuin Kärpillä!), joka vastaa pelitavallisesti Kärpille, niin jo alkaa tyrehtymään lento.

Jotain Kärppien pitäisi keksiä, mutta mitä?

Itseäni kiehtoo paljonkin, mitä Manner nyt tekee? Löytyykö sieltä vaihtoehtoja taktisella puolella? Pystyykö reagoimaan HIFK:n pelitapaan? Runkosarja oli yhtä juhlaa, nyt on eri tilanne ja eri vaatimukset. Tästä voi tulla hieno sarja. Mutta se vaatii Mannerilta ja Kärpiltä paljon enemmän, kuin tänään nähtiin. Torstainahan tuo sitten nähdään.
 
Viimeksi muokattu:
mitä Manner nyt tekee? Löytyykö sieltä vaihteohtoja taktisella puolella?
Niin. Oikeastaan vaihtoehtona olisi lisätä viivettä ja hyökätä enemmän tiiviillä viisikolla. Mutta Selin on jo tuon träpin osannut organisoida, joten ei sieltä mitään helppoa reittiä ole. Oikeastaan se vain jättäisi nuo Ruohomaan lahjan tapaiset tilanteet pois.
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
En ymmärrä tätä, että kaikki höpöttää kuinka Kärpät oli sysipaska ja IFK menee helposti tästä jatkoon ja oli täysin ylivoimainen tässä ensimmäisessä pelissä.


Samaa mieltä. Lasu kun olisi paikastaan tehnyt lukemiksi 1-1 niin homma olisi ollut täysin erilainen, eikä suinkaan 2-0 IFK:lle seuraavasta hyökkäyksestä.

Ensimmäinen erä oli IFK:lta todella hyvä, tosin Kärppien lievä hampaattomuus pääsi yllättämään. Toisessa erässä kun Kärpät lähtivät ottamaan ylempää kiinni IFK:n pakkeihin, niin siirtyivät välittömästi kuskin paikalle.

Tuolla pelillä Kärpät ei Helsingissä voita peliäkään, mutta eiköhän tästä vielä sarja saada.

Lankinen on kyllä aivan huimassa iskussa. Harvemmin on ollut IFK:n pelejä katsellessa tämmöinen jatkuva olotila siitä, että maalivahti kyllä hoitaa kun kuti lähtee. Kaikki (lähes) tarttuu!

Tarinan nimi on kyllä toki nyt se, että Kärppien tulee parantaa enemmän kuin IFK:n. IFK:lta tämä tulee kyllä onnistumaan, käyrä on jatkuvasti nouseva, mutta mitä tekee Kärpät?
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ei tää peli mun mielestä ratkennut mihinkään pelitavallisiin juttuihin, vaan siihen että Kärppien kärkiäijät olivat luokattoman huonoja. Laitetaan tämä tännekkin: Kärpät tänään asteikolla ---, --, -, +, ++, +++:
Laitetaanpa IFK:lta samanlainen setti. Eipä tänään alisuoriutujia oikein löytynyt.

++ Lankinen, huippu(perus)peli Kekeltä. Kiekot eivät pomppineet ollenkaan ja hanska viuhui totuttuun tapaan.
+ Engren, avasi hyvin luukkua.

++ Petrell, taisteli taas kapteenin elkein, näytti esimerkkiä ja mursi lopullisesti Kärppien "kirin", ennen kuin se ehti edes alkaa.
+++ Tyrväinen, upeaa kamppailupelaamista, aloitusvoittoja, raastamista ja pari syöttöpongoa. Tänä keväänä IFK on pelannut Tyrväisen kanssa neljä matsia, joista jokainen on voitettu.
+ Haataja, oma itsensä. Elementissään kevään peleissä.

++ Heiskanen, joukkueen pelillinen liideri. On se vaan niin helpon näköistä se tekeminen.
+ O'Connor, peruspeli. Ei kummempia suorituksia tänään, mutta sopii tuohon IFK:n tapaan tulla kiekolla paineen alta pois.

+ Tallberg, pudotuspeleihin kuin tehty. Härkämäinen työntekijä. Duunarihyökkääjien eliittiä.
+ Carlsson, aika näkymätön tänään. Puursi kuitenkin hyvin, eikä lopulta ole eniveis mikään maalitykki, joten pongoja joka matsista ei pidäkään odottaa.
+ Rask, sähäkkää, sähäkkää, sähäkkää. Työmoraali on todella kova, ja sen kun yhdistää pehmeisiin käsiin, saa Liigaan loistopaketin.

+ Eronen, peruspeliä tänään.
+ Teppo, pelaa hyvää kevättä suht pimennossa.

+++ Engberg, jumantsuide! Siinä ei pojalla päätä pakottanut. Oli mukana rakentamassa avausmaalia ja vahvan nousun jälkimainingeista syntyi myös tilanne, joka johti Sopasen 0-2-osumaan. Repi, raastoi ja paineisti Kärppien puolustajia, kaivaen useamman kerran myös kiekon IFK:lle. Loistopeli!
+/- Malinen, melko näkymätöntä duunia. Osallisena Sopashvilin maalissa. IFK:n kapea keskikaista tarvitsee Jakelta kiekollisena enemmän erityisesti ylivoimalla. Tuo kakkosyv:n tekeminen on ollut aika hirveää jo pidemmän aikaa.
+ Sopanen, maali! Gorillat pois selästä. Siinä oli kyllä kaikki aika painaa kiekko nuottaan, hyvä että painoikin. Luisteli myös ainakin kertaalleen kärppäpelaajan ohi – herättivätkö välierät myös Vilin?

+ Kankaanperä, hallinnoi maalinedustaa kuten ennen vanhaan, eikä sinne Kärppien pienillä väkkäröillä ollut oikein asiaa. Ainakin yksi surkea purku alivoimalla.
++ Kaski, loistava pelinluku 0-2-maalissa, malttoi odottaa ja antaa syötön maalin kulmalle. Muuten perustekemistä. Tulee ensi kaudella ikävä.

++ Åsten, repi, raastoi ja räkätti. Elementissään. Kyllä tuo kaveri ärsyttäisi jäällä minuakin, mutta näin katsojan silmissä pelaajana ihana.
- Ahtola, kauden tyhmä (heikko ja kallis) hankinta. Ilmeisesti Mieholla jotain pipiä, kun olikin kokoonpanossa mukana. Ei tuo oikein mitään lisää. Kimposiko Kärppien ainoa Ahtolasta, vai mitä siinä tapahtui? En oikein itse enää tuossa vaiheessa antaumuksella seurannut.
++ Jääskä, taskuraketti ja isojen maalien mies! Pomppasi hieman onnekkaasti kiekko lapaan, mutta tekijämiehen tunnistaakin siitä, että paikoista tehdään.

+ Varakas, omaan silmään hyvä peli Richie Richiltä. Sopii seiskapakiksi.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Kärppien kokenut osasto petti aika pahasti tässä ottelussa. Olympiakapteeni Kukkonen oli välillä hukassa nuorten Jääskän ja Nordgrenin pyörityksessä. Ruohomaalta junnuvirhe omassa päässä, johon peli lopullisesti ratkesi ja Lasu jäätyi täysin omissa huippupaikoissa.

Nordgren lähti pelaamaan B-junnujen pudotuspelejä, mutta tarkoitit varmaan Engbergiä, joka pelasi mahtavan matsin.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Kärppien kokenut osasto petti aika pahasti tässä ottelussa. Olympiakapteeni Kukkonen oli välillä hukassa nuorten Jääskän ja Nordgrenin pyörityksessä.
Tarkoittanet varmaankin Teemu Engbergiä (#14)? Nordgren ei ole vielä pudotuspelejä päässyt pelaamaan, ja tuskinpa pääseekään, sillä luistelu on vielä sen verran puutteellista. Engberg sen sijaan pelasi aivan huikean ottelun, ja ansaitsee kyllä paikkansa kokoonpanoon seuraavassakin pelissä. Engberg toki pelityyliltään sopii paremmin kovavauhtista Kärppälaumaa vastaan kuin rouhivaa fyysistä JYPiä vastaan.
 

444

Jäsen
Oli kyllä tyly HIFK. Maalinedustoilla tämä peli ratkaistiin. Lankinen oli loistava ja puolustus hoiti irtokiekot ja miehet pois. Omista paikoista kovalla prosentilla ja maltilla maalit.

Kärppien kokenut osasto petti aika pahasti tässä ottelussa. Olympiakapteeni Kukkonen oli välillä hukassa nuorten Jääskän ja Nordgrenin pyörityksessä. Ruohomaalta junnuvirhe omassa päässä, johon peli lopullisesti ratkesi ja Lasu jäätyi täysin omissa huippupaikoissa.

Nyt kyllä nähtiin ero playoff- ja runkosarjapelaajien välillä. Bertrandilla oli mm muutama hyvästä sektorista lähtenyt laukaus, jotka runkosarjassa löysi maaliin, mutta tänään paukkuivat lähes aina vain pleksit.

Molempien joukkueiden on parannettava ylivoimaansa. Ei riitä ainakaan finaaleissa, jos yv pyörii ajoittain ja vetoja tulee vain muutamia. Kärppien av on todella hyvällä tasolla. Av-peliä HIFK.n täytyy vielä tiivistää. Ilman Lankisen torjuntoja Kärpät olisi voinut osua ekalla yv.lla.
Boldaus oma. Engbergiä tarkoittanet. Tuosta kappaleesta kuitenkin täysin samaa mieltä: etenkin Kukkonen oli näiden nuorten kollien kanssa aika liemessä ajoittain. Sääli sinänsä, että kumpikaan ei ole mikään samettikäsi ja joutunevat aikanaan lähtemään isomman roolin perässä pienempiin seuroihin. Etenkin Engbergin työmoraali on ihailtavaa katsella, kun jaksaa vaihdosta toiseen haastaa nuoruuden innolla ja tietyllä häikäilemättömyydellä.

Lukemat mairittelevat kuitenkin IFK:ta, sillä kolmannen erän alussa tilanne olisi voinut kääntyä toisinkin. Kärpillä oli kyllä tonttia, mutta pääosin IFK puolusti pelin sektorin ulkopuolelle, ja sieltä on tunnetusti vaikeampi tehdä maaleja. Puolustus ei ole nimekäs, mutta viisikkopuolustus on erittäin työteliäs ja osaa asiansa. On myös hienoa nähdä, kun muutkin kuin Heiskanen uskaltaa tarvittaessa nostaa jalalla pois alueelta.

Edit: armottoman hidas korjaus pelaajan nimeen...
 

isokasikaks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, Kärpät
Tänään hävittiin sitten paremmalle. Tulos on taululla, mutta ei kärpät aivan jaloissa ollut. Pitkiä hyviä hyökkäyksiä varsinkin toisessa erässä, mutta hifki puolusti maalinedustan loistavasti, eikä huippupaikoille päästy. Noh onneksi sarja on paras seitsämästä ja mitään ei ole vielä ratkaistu.

Esille pitää nostaa Kivihalmeen suoritus, jossa vei pari hifkin miestä aivan toiselle kentälle. Mikäli ei 4-1 pataan olisi tullut jotain voisi kuittaillakkin, mutta nyt ei siihen pahemmin varaa ole. Aivan uskomatonta suorittamista ja Kivihalme oli läpi ottelun parhaita kärppäpelaajia varsinkin hyökkäyssuuntaan.

Toinen on Åstenin suoritus. Aika moni kaveri olisi lähtenyt väistämään Sailion tullessa vaudilla päin näköä. Se taas olisi johtanut mahdolliseen polvitaklaukseen tai muuhun vaaratilanteeseen. Lähti ottamaan taklausta vastaan niin kuin mies, eikä taklauksesta siitä johtuen tullut likaista vaan puhdas pommi. Jotenkin se pisti silmään tänään ja tämän johdosta Åstenin arvostus minun silmissäni nousi.
 

Lintta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hifk oli tänään tyly vieras ja ansaitsi voiton.

Kärpillä jäi piippuun. Toka erässä oli parempaa, mutta pienet virheet kertaantui. Tämä toki myös IFK:n hyvyyttä. Pelisysteemi toimi ja Lankinen hoiti harvat paikat pois.

Positiivisen kulman jos tästä hakee, niin ei tämä mikään tekemätön paikka ole. IFK pelasi varmasti ja fiksusti, mutta ei esittänyt mitään ihmeitä. Kärppien on kyettävä parantamaan. Oman alueen koomailu pois ja suoraviivaisuutta hyökkäyspäässä. Kiekkoa maalille, kuten kaveri teki ja tulosta tuli.

Veini ei maaleille mitään voinut, mutta jonnin verran pomppi. Saattaisin lähtä jopa Rynnäksellä seuraavaan.
 

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onnittelut Isolle kirkolle ekasta voitosta!!! Kevät kun koittaa, niin Nybondaksen nerous joukkuueen rakentamisessa alkaa näkyä! Ensin kaatui Euroopan ykkönen ja nyt hyvä alku runkosarjan ykkösen kanssa. Tätä menoa Atukin saa valmenraa toisenkin kauden.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Onnittelut Isolle kirkolle ekasta voitosta!!! Kevät kun koittaa, niin Nybondaksen nerous joukkuueen rakentamisessa alkaa näkyä! Ensin kaatui Euroopan ykkönen ja nyt hyvä alku runkosarjan ykkösen kanssa. Tätä menoa Atukin saa valmenraa toisenkin kauden.
Jep.
Ja mulla on asiaakin;
ottelun ratkaisi mielestäni seuraava asia: Vehviläinen pystyi torjumaan 85% ja hilut.
Keke lähes 97%.
Niitä ei tarvi selitellä enempiä.
Selkein yksittäinen ero on edellä mainittu.
Torstaina luulen Rynnäksen olevan maalissa, ja näemme pystyykö hän haastamaan Lankista yhtään paremmin.
Jos ei, niin vähissä on Kärppien mahdollisuus, ellei Lankinen satuta itseään.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Toinen on Åstenin suoritus. Aika moni kaveri olisi lähtenyt väistämään Sailion tullessa vaudilla päin näköä. Se taas olisi johtanut mahdolliseen polvitaklaukseen tai muuhun vaaratilanteeseen. Lähti ottamaan taklausta vastaan niin kuin mies, eikä taklauksesta siitä johtuen tullut likaista vaan puhdas pommi. Jotenkin se pisti silmään tänään ja tämän johdosta Åstenin arvostus minun silmissäni nousi.
Arvostan näkemystäsi.
Åsten on rohkea pelaaja. Ja tärkeä erityisesti näissä kevään matseissa.
 

alcoholic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiitos korjauksesta. Engbergia tarkoitin. Todella hienoa nähdä noin ennakkoluulotonta peliä. Tuollaista tasonnostoa toivoin oman joukkueen pelaajilta Kärppiä vastaan. Kukaan ei valitettavasti vastannut huutoon.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
ottelun ratkaisi mielestäni seuraava asia: Vehviläinen pystyi torjumaan 85% ja hilut.
Keke lähes 97%.
Niitä ei tarvi selitellä enempiä.
Selkein yksittäinen ero on edellä mainittu.
Itse mielelläni selittäisin näitä joukkueiden maalineduspelaamisen erolla, joka oli HIFK:lla paljon parempaa. Suurimmat syylliset HIFK:n maaleissa oli kuitenkin muut kuin Vehviläinen.
 

Bromse

Jäsen
Jos Keke jatkaa tolla tasolla, ja miks ei jatkais, en nää mitään esteitä finaalipaikalle.

Ei sarja tänään ratkennut mihinkään suuntaan, mutta aika kovaa on tuo IFK:n tekeminen. Ei sen tarvitse näyttää kaksiselta tai dominoivalta, riittää että on vain parempi kuin vastustaja.

Nordiksella IFK ei tule esittämään ihan samanlaista ”rumaa” vieraslätkää kuin tänään, joten eiköhän seuraavassa matsissa riitä äxöniä entistä enemmän molemmissa päissä kenttää. Toki mihinkään maalintekoskabaan IFK tuskin lähtee.
 

Kekkos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jep.
Ja mulla on asiaakin;
ottelun ratkaisi mielestäni seuraava asia: Vehviläinen pystyi torjumaan 85% ja hilut.
Keke lähes 97%.
Niitä ei tarvi selitellä enempiä.
Selkein yksittäinen ero on edellä mainittu.
Torstaina luulen Rynnäksen olevan maalissa, ja näemme pystyykö hän haastamaan Lankista yhtään paremmin.
Jos ei, niin vähissä on Kärppien mahdollisuus, ellei Lankinen satuta itseään.
Homma meni ehkä näin jos katto matsia teksti tvn välityksellä. Olihan Lankinen hyvä, mutta kyllä IFKn viisikkopuolustus edessä teki homman helpoksi kun taas Vehviläinen jäi kaikissa kolmessa tilanteessa täysin yksin ja vaille mahdollisuuksia torjua.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse mielelläni selittäisin näitä joukkueiden maalineduspelaamisen erolla, joka oli HIFK:lla paljon parempaa. Suurimmat syylliset HIFK:n maaleissa oli kuitenkin muut kuin Vehviläinen.
Juurikin näin. Varmasti Lankisellakin olisi tukalemmat oltavat, jos oman maalin edessä päästäisiin tekemään ihan mitä huvittaa. Aivan naurettavan huonoa puolustamista jokaisessa HIFK:n maalissa. Ja päinvastoin, HIFK:n oman alueen puolutuspeli oli rautaa. Siinäpä tekemistä riittää, millä se murretaan.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Itse mielelläni selittäisin näitä joukkueiden maalineduspelaamisen erolla, joka oli HIFK:lla paljon parempaa. Suurimmat syylliset HIFK:n maaleissa oli kuitenkin muut kuin Vehviläinen.
Kyllä. Se oli paljon parempaa. Mutta vedän aina mutkat suoraks, ku oon tilasto-Tane.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En usko, että yhdellä taktiikalla voi vetää koko sarjaa. Kotona varmasti karvataan hanakammin, mutta jos ei ehditä, niin trap. Tuskin lähdetään yltiöpäisesti, puolustuksen kautta Atu on pelannut koko kauden.

Ei varmasti HIFK vedäkään yhdellä tavalla. Tänäänkin HIFK karvasi ajoittain ylhäältä mutta suurimmaksi osaksi kuitenki vetäytyi träppiin ja katseli kun Kärpät puski muuriin. Pelitilanteella on suuri vaikutus näihin valintoihin.

Sinänsä olisi hauska nähdä, miten HIFK-kannattajien mieliala muuttuisi, jos HIFK tyytyisi kotonakin pääasiassa träppäämään ja antamaan Kärppien pitää kiekkoa iskien sitten maalit vastaiskuista. Tuollainen pelityylihän on antikiekkoa ja tappaa pelin viihdyttävyyden kuten aiempien vuosien ketjuista on saanut lukea. Tai sitten voittaminen onkin yksinkertaisesti niin hienoa, että pelitapa on melko merkityksetön playoff-peleissä. Tiivis keskialue ja puolustaminen ylipäänsä vaatii sitoutuneen joukkueen ja siinä Selin näyttää onnistuneen. Tiivis ja sitoutunut oma joukkue on hienoa katseltavaa. Vastapuolen "pelkästään puolustava" joukkue vituttaa. Näinhän se menee.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei se Hifkin runkosarjan lopun 1-4 vierasvoitto Raksilasta näkyy tuuria ollut. Aikalailla identtinen esitys tänään, kurinalaista puolustamista ja vastaiskuista kiekot maaliin. Oli kyllä karmaisevia merkkausvirheitä Kärpiltä omissa.
Hifk oli tänään yllättävänkin vaisu fyysisellä puolella. Ja tämä siis negatiivisena havaintona näin oululaisittain. Yleensä kun vastustaja tulee Ouluun ns. taklaamaan Kärpät hallin seinistä läpi, kopsahtaa se omaan nilkkaan. Jokohan Atu ja Pikkarainen on tajunnut ettei Kärppiä fyysisyydellä voiteta, vaan tämäniltaisen kaltaisella viisaalla jääkiekolla.

Nyt vaaditaan Kärpiltä samanlainen kypsä vierasesitys torstaille, ei tämä sen kummempaa ole.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Olihan siinä Kärpillä toisessa erässä todella vahvaa hallintaa. Siitä pari maalia, niin tilanne voisi olla toinen. Mutta liian näpertelyksi meni. Enemmän suoraviivaisuutta tarvitaan maalintekoon. Ylivoima myös luokatonta, liian ennalta arvattavaa. Suoraviivaisuutta tarvitaan siihenkin.

HIFK kyttäsi Kärppien virheitä ja tulihan niitä. Maalinteko peli ja siitä kiinnitys numero yksi. Mutta eipä tässä, uutta matoa koukkuun, torstaina on taas pelipäivä! Pelin kuva on varmaan silloin toinen, eikä nähdä mitään kilpikonna HIFK:ta. Se sopii varmasti paremmin Kärpille.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ei varmasti HIFK vedäkään yhdellä tavalla. Tänäänkin HIFK karvasi ajoittain ylhäältä mutta suurimmaksi osaksi kuitenki vetäytyi träppiin ja katseli kun Kärpät puski muuriin. Pelitilanteella on suuri vaikutus näihin valintoihin.

Sinänsä olisi hauska nähdä, miten HIFK-kannattajien mieliala muuttuisi, jos HIFK tyytyisi kotonakin pääasiassa träppäämään ja antamaan Kärppien pitää kiekkoa iskien sitten maalit vastaiskuista. Tuollainen pelityylihän on antikiekkoa ja tappaa pelin viihdyttävyyden kuten aiempien vuosien ketjuista on saanut lukea. Tai sitten voittaminen onkin yksinkertaisesti niin hienoa, että pelitapa on melko merkityksetön playoff-peleissä. Tiivis keskialue ja puolustaminen ylipäänsä vaatii sitoutuneen joukkueen ja siinä Selin näyttää onnistuneen. Tiivis ja sitoutunut oma joukkue on hienoa katseltavaa. Vastapuolen "pelkästään puolustava" joukkue vituttaa. Näinhän se menee.

Haavoja jäänyt? Tokihan tuo Tapparan antikiekko koostui muustakin kuin trapista, kuten jatkuvasta alaspäin pelaamisesta ja hyökkäysten hakemisesta viiveellä. Se on tylsää peliä seurata, mutta jos vastustaja ehtii karvauksen alta pois, ei itseään ole varaa väsyksiin juosta. Onneksi IFK ei ole peliään pelkästään tuohon perustanut, ja Tapparakin nopeuttanut peliään.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Homma meni ehkä näin jos katto matsia teksti tvn välityksellä. Olihan Lankinen hyvä, mutta kyllä IFKn viisikkopuolustus edessä teki homman helpoksi kun taas Vehviläinen jäi kaikissa kolmessa tilanteessa täysin yksin ja vaille mahdollisuuksia torjua.
Katoin livenä. Koitin vaan lyhyesti kertoa oman katsantokantani siihen, mikä oli selkein yksittäinen tekijä IFK:n voittoon. Se oli Lankinen.
Voin toki kertoa Kärppien olleen pelokas, arka, pehmeä ja onneton viimeistelyssä.
Jos se sinua auttaa tappion hetkellä.
Se ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että Keke voittaa tämän sarjan IFK:lle, mikäli jatkaa tähän asti nähdyllä tasolla.
Koska Kärpistä ei löydy yhtään riittävän kovaa pelaajaa, joka pystyisi maalinedustapelissä IFK:ta horjuttamaan.
Siitä oli Kankaanperän, mielestäni tarpeeton, mutta statementtia vahvistava oikea suora Mäenalasen leukaperiin selkeä osoitus.
Sinne ei ole kiva mennä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei mennyt ihan suunnitelman mukaan Kärppien pelaaminen tänään. HIFK:n suunnitelma taas toteutui huikean hyvin. Ensimmäinen erä oli varovaista pudotuspelikiekkoa. Kärppien nuori joukkue jäi ehkä vähän telineisiin, eikä perussyötötkään meinanneet onnistua. Toki HIFK puolusti Kärpien alun pois loistavasti pitäen ensimmäisen kympin aikana kiekoa hallinnassaan yllättävän paljon. Erän kiinnepiste oli sitten Kärppien lapsellinen merkkausvirhe, jonka HIFK hyödynsi.

Toinen erä oli Kärpiltä hyvä. Kärpät pääsi hallitsemaan pelin virtausta niinkuin kotona kuuluukin. Syötöt napsivat paremmin lapaan ja Kärpät pääsi muutaman kerran hyviin suoriin hyökkäyksiin. Myös hyökkäysalueella Kärpät sai aikaan muutaman hyvän ja pitkän pyörityksen. Kärppien kannalta harmillisesti maalit jäivät uupumaan. Tuo toisen erän pelaaminen on kuitenkin lähellä sitä, mitä pitääkin.

Aivan kolmannen erän alku oli Kärpiltä hyvä. Vaikutti siltä, että joukkue on tullut hyvin latautuneena ja kampeaa pelin väkisin tasoihin. Yhden loistavan maalipaikkakin saivat luotua. No, ei maistunut. Siitä vastahyökkäys, jälleen lapsellinen merkkausvirhe ja HIFK maalaa. Heti perään uusi virhe ja peli pakettiin.

HIFK pelasi hyvän pelin. Trap toimi, oman alueen puolistuspelaaminen toimi, hyökkäysalueen karvauspelaaminen oli useimmiten hyvin ajoitettua ja kiekolla puolustaminenkin maistui väliin, varsinkin ensimmäisessä erässä. Hyökkäyksellisesti HIFK:n ei tänään tarvinnut esittää oikeastaan mitään. Kärpät lahjoitti maalit ja HIFK:n tehtävänä oli keskittyä pitämään omapää puhtaana. Ylivoimassa HIFK:lla riittää tosiaan parantamista. Yksittäisistä pelaajista nostan esille Sopasen. Ei varmasti ollut kentän paras, mutta mielestäni pelasi hyvän pelin.

Kärpät pelasi tänään kuin kokematon nuorisolauma. Omat mahdollisuutensa Kärpillä oli, mutta tylyys uupui. Mukavan fyysisesti Kärpät tuli ottelun alkuun. Siinäpä ne posit Kärppien puolelta. Yksittäisistä pelaajista nostan esiin Sailion. Oliskohan ollut Kärppien paras hyökkääjä.

Sarja on nyt avattu. Ensinmäinen kiinnitys on jaettu ja joukkueet ovat tutustuneet toisiinsa. HIFK ryösti kotiedun, mutta torstaina tulee Kärppien vastaisku! Ai niin, onneksi olkoon HIFK:n kannattajille avausvoitosta, tuntunee hyvältä! Mukava on seurata tätä sarjaa.
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jep.
Ja mulla on asiaakin;
ottelun ratkaisi mielestäni seuraava asia: Vehviläinen pystyi torjumaan 85% ja hilut.
Keke lähes 97%.
Niitä ei tarvi selitellä enempiä.
Selkein yksittäinen ero on edellä mainittu.
Torstaina luulen Rynnäksen olevan maalissa, ja näemme pystyykö hän haastamaan Lankista yhtään paremmin.
Jos ei, niin vähissä on Kärppien mahdollisuus, ellei Lankinen satuta itseään.


Kyllä on sokea, jos väittää että Veinin piikkiin olisi mennyt yksikään maali tänään. Lankinen oli tänään hyvä, mutta IFK rokotti hyvin Kärppien puolustajien merkkausvirheistä.

Torstaina jatkuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös