Playoffs 2018 finaalit: Kärpät (1.) – Tappara (3.)

  • 237 291
  • 1 600

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Hieman eri mieltä tästä. 3-0 tilanteessa voi olla jopa henkisesti vähän helpompi pelata. Siinä on aika turha enää ressata mistään, senkun pelaa vaan.

Sekin, mutta toi Manner ja Kärppien joukkuehenki = Maanantaina jokainen Kärppä tulee nauttimaan jäälle Hakametsässä ja se ei kyllä tiedä Tapparalle ja Mouhijärveläisille mitään hyvää...
 

Aleksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Teppo Numminen
Tappara pelannee maanantaina ihan kusi sukassa ja tappavan paineen alla. Vaikka hopea on oikeesti kova saavutus Liigassa ja kaikki kunnia Tapparan dynastialle, niin lisähopea Rautakorven tilille aiheuttaa enimmäkseen vaan kuittalua ja kettuilua. Ja Rautakorpi tietänee tämän varsin hyvin itsekin.

Tämäpä juuri. Kyllä Rautakorpi on varmasti hyvin tietoinen finaalien voittoprosentistaan ja sikäli ymmärrän tämän takakireyden haastatteluissa tappion jälkeen. Paineet on kovat, kun tuolla kokoonpanolla kaikki muu kuin mestaruus on pettymys.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
No ei näköjään ihan mikään nobody kun jokunen seuraajakin tuntuu olevan twitterissä. Saas nähdä, kyllähän tässä vaiheessa tehdään varmaan kaikki temput ja paketit sinne että pelaamaan pystyy nämä loput pelit.
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
No niin. Kaupungilta ja pelistä kotiuduttu. Ah maistuipa voittokalja paremmalta kuin tällä kaudella kertaakaan!

Ennen loppuotteluita Ilta-Sanomat ja oikeastaan koko muu media YLE:ta ja Kalevaa huomioimatta julistivat Tapparan mestariksi. Jatko-aikakin povasi lopputulokseksi otteluvoittoja 2-4. Kävikö niin, että Tappara ajatteli samoin? Vai mikä meni suuressa kuvassa pieleen?

Ennen sarjan alkua puhuttiin Tapparan lepoedusta ja Kärppien pelituntumasta. Ensimmäisessä ottelussa Kärpät oli selvästi parempi kuin Tappara ja ansaitsi voittonsa. Pelituntuma vei voiton levosta. Tapparasta ei ollut matsissa haastetta. Silti juuri tässä ottelussa olisi ollut iskun paikka, ja Tapparan olisi kuulunut iskeä luu kurkkuun "väsyneille" Kärpille.

Torstain toinen matsi alkoi samoissa ennakkotunnelmissa. Tampereella isäntäjoukkueen piti panna hyrskynmyrskyn ja parantaa peliään huomattavasti, jopa "nousta omalle tasolleen". Tappara pelasikin paljon paremmin kuin tiistaina Oulussa. Mutta samoin paransi Kärpät. Peli oli Kärpille helpompi - uskomatonta mutta totta - kuin tiistain avausottelu kotona. Vakuuttava 2-4-voitto.

Ennen tätä kolmatta lauantain ottelua Tappara uhosi taas. Peli olikin todella paljon parempaa kuin torstaina. Siltikään Tappara ei ollut parempi kuin Kärpät. Tappara saadessaan myllyn jauhamaan Kärppien alueelle ei silti saanut vaarallisia tilanteita juurikaan aikaiseksi Kärppien maalille. Tapparan ainoa osuma tuli Kärppien virheestä. Sen sijaan molemmat Kärppien maalit tulivat oman tekemisen kautta. Vaikka Tappara puolusti erinomaisesti, niin isäntien kolmannen erän tasoitusosuma oli seurausta taidokkaasta rallista ja loppuviimein taidokkaasta ohjauksesta. Ja voittomaali jatkoajalla muistutti itsensä vanhan maestron ratkaisuosumaa kevään 2014 viimeisestä pelistä.

Tappara on pahassa sillassa, sitä ei kukaan kiistä. Lepoetu Kärppiä vastaan on nyt käytetty, eikä Tappara hyötynyt siitä mitään. Sen sijaan Kärpät käytti oman pelituntumaetunsa täydellisesti.

Ennen kauden alkua oli puhetta Kärppien heikosta joukkueesta. Osittain tämä ajatus on varmasti hiipinyt tamperelaisten tajuntaan. Tappara oli jo ennen kauden alkua mestaruusäijää täynnä. Vaikuttaa nyt kuitenkin siltä, että Tapparan leirissä ei oltu sisäistetty monen Kärppien pelaajan kasvutarinaa. Hyvä ei nimittäin tarvitse olla kauden alussa, että voit voittaa mestaruuden; riittävän hyvä tarvitsee olla vasta kauden päätteeksi. Materiaalietumatka on kutistunut, Kärpät on haalinut itsensä samalle viivalle Tapparan kanssa.

Mediapelissä Kärpät - enkä nyt katsele edes värilaseilla - on sarjan alusta alkaen vienyt Tapparaa aivan 100-0. Imago-ottelussa Kärpät jyräsi jo ennen ensimmäisen pelin alkua: mestarimiesten Tappara vastaan vähän yllättävästi loppupeleihin edennyt Kärpät. Keskivertokatsojan ajatusmaailma ei enää jaksa muistaa keväitä 2014 ja -15, eikä ainakaan Ilta-Sanomien toimitus. Samaan aikaan Tapparan Tukka-Jukka möläyttelee omia hoopouksiaan melkein joka käänteessä. Jo klassikkoesimerkki on tämän päivän "pomppumaali". Manner sen sijaan on uuden ajan airut, aidosti sympaattinen ja älykäs, ja osaa pelautua median edessä niin, että positiivinen vire vain vahvistuu. Tämäkin pelaa Kärppien pussiin koko ajan.

Tämän päivän peli oli jo tasainen. Nyt voitti Kärpät. Maanantaina voiton voi viedä kumpi vaan. Molemmat pelaavat nyt tasaväkisesti. Ehkä ottelu ratkeaa niihin Rautakorven hehkuttamiin pomppuihin. Molempien yksilöillä on vielä vara parantaa. Lady Fortuna voi pyllistää jo maanantaina Tapparalle, mutta voi olla niin, että kahden tasaväkisesti pelaavan tiimin kanssa Fortuna vuorottelee ja mestaruus ratkeaa myöhemmin.
 

Jok#90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Nashville Predators
Kaksi hienoa joukkuetta vastakkain, mutta ainoastaan yksi hieno päävalmentaja. Onko Rautakorpi sokea, itseään täynnä vai oikeasti vaan nuin typerä mitä antaa haastatteluissa itsestään kuvan?
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Nyt näkisin että sarja on aikalailla 50-50. Tapparalla kuitenkin edelleen materiaalietu, lepoetu ja kaikki muutkin edut. Seuraavaksi on back-to-back pelit mahdollisesti, eli Tappara kaivaa väkisin voiton Hakametsässä ja siitä sisuuntuneena Raksilasta voitto heti perään ja sarja on yhtäkkiä enää 3-2 Kärpille. Ja sitten onkin tasoituksen paikka Hakametsässä.

Game seven on tulossa luultavasti, se onkin sitten kolikonheittoa.
Eli sinun mielestä kolmeen seuraavaan peliin otteluvoiton todennäkyisyys on Tapparalle 80-20 ja viimeiseen peliin sitten 50-50. Aika harva kertoimenlaskija päätyy tuollaiseen tulokseen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Pohjoispohjalainen mentaliteetti on metka: luoja, me johdetaan sarjaa 3-0, miten tästä enää voi nousta???!
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Vaara , sinähän olet kuin Jukka Rautakorpi. Vastustajan maalit tulevat omien virheistä, mutta oman joukkueen maalit on tekemällä tehtyjä.

Lisäksi se lepoedun merkitys korostuu sarjan edetessä, ei sen alussa. Alussahan (G1) edun piti nimenomaan ollakin Kärpillä pelituntuman vuoksi. Yleinen mielipide jatkoajassa tosin oli, että ei yksi seitsemän ottelun sarja saa näkyä väsymyksenä ammattilaisurheilijoilla.
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
:D Huomasit lukea rivien välistä! Hyvä.

No niin, otan ketunhännän pois kainalosta. Tasaista huomisen matsia odotellessa.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pohjoispohjalainen mentaliteetti on metka: luoja, me johdetaan sarjaa 3-0, miten tästä enää voi nousta???!
Kyllä. Me podetaan jonkinsortin "jakomielitautia". Joko uhotaan tai ei. Ihan tilanteen mukaan. Me ollaan realisteja ja kainuulaiset elävät etelän herran pelossa ja pohjoispohjalaiset "Herran" pelossa. Tappara on ylivoimainen mestarisuosikki numero uno. Kärpät on tehnyt jättiyllätyksen ja game seven on Oulussa. Tappara on parantanut koko ajan ja Kärpät tekee pomppumaaleja. Kärpät on väsynyt ja Tapparan kone alkaa jauhamaan. Tästä ei hyvä heilu.
 
Viimeksi muokattu:

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Metsola sulaa.. Hrachoviina sulaa.. Tukka-Jukka sulaa..

Nojoo. Eilen oli Tapparalla ensimmäistä kertaa mahdollisuudet voittoon, mutta lopulta ei niitä maalipaikkoja taaskaan hirveän montaa ollut. Ainoa maalikin tuli Kärppien selkeästä vaihtovirheestä. Toki. Ei Kärpätkään maalipaikoilla juhlineet.

Maanantaina Tapparan on pakko avata peliään. Puolustusvoitolla ei neljää voittoa tule se on ihan saletti. Tämä avaa toki samalla Kärpille enemmän tilanteita. Uskonkin, että maanantaina nähdään maaleja enemmän molempiin päihin. Mikäli Kärpät eivät sorru eilisee tapaisiin jäähytalkoisiin niin uskon heidän vievän myos maanantain mittelön.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tappara-fanina en kyllä luottaisi tasan tarkkaan yhtään Rautakorven kykyyn tuoda joukkue kuilun partaalta. Kyllähän sitä viitettä on aika lailla, että Rautakorvella ei kestä tällasissa paikoissa pinna.
Ei kait Rautakorpi ole koskaan joukkuettaan saanutkaan kuilun partaalta ylös, itseasiassa päinvastoin. 2014(?) finaalisarjassahan me oltiin jo 1-3 tappiolla kun sitten noustiin sieltä ja voitettiin 3 kertaa peräkkäin ja vietiin kannu Jukan nenän alta.

edit: lauserakenteen viilausta
 
Viimeksi muokattu:

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mikäli Kärpät eivät sorru eilisee tapaisiin jäähytalkoisiin niin uskon heidän vievän myos maanantain mittelön.
Joo, Kärpät istuivat eilen jäähyllä ihan jatkuvasti.

No kyllä 02-03 oli Tappara Bluesia ja Kerhoa vastaan aika tiukoilla ja kuilun partaalla. Finaalit sitten 3-0.
Hysssss, älä pilaa toisten iloa faktoilla. Sitä paitsi siitä mestaruudesta ja nousuista on niin kauan ettei lasketa, ne kaksi edeltänyttä hopeaa muistetaan. Tapola sen sijaan nousi kuilun partaalta Kärppiä vastaan vain hävitäkseen G7:n
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Näyttää vahvasti siltä, että oululaisten mestaruus ei olekaan Kärppien kulta, vaan Rautakorven hopea.
Toivottavasti joukkueella on nyt sama fiilis kuin itsellä. Nyt ei enää jännitä, ainut tie euforiaan olisi vaan niin saatanan messevä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös