Playoffs 2017 puolivälierät: Tappara – Ilves

  • 158 798
  • 1 070

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jännä kyllä kun ei ole mitään käryä Tapparan tulevasta kokoonpanosta. Runkosarjassa eniten yhdessä olivat seuraavat kolmikot:

Haapala - Lajunen - Karjalainen (24 matsia yhdessä)
Savinainen - JMJ - Peltola (19 matsia yhdessä)
Röymark - Jasu - Nurmi (18 matsia yhdessä)

Sittemmin Kuuselan tulon jälkeen Krisu on pelannut lukittuna Lajusen kanssa ja Karjalainen on loukkaantuneena. Jatkuvasti ketjun vasen laita on vaihtunut (Haapala, Savinainen, Repo, Röymark) ja Haapala ei mielestäni sovi siihen, vaan ansaitsee oman ketjunsa.

Savinainen - JMJ - Peltola
Luoto - Lajunen - Kuusela
Haapala - Rauhala - Repo
Röymark - Jasu - Nurmi

Tuossa olisi JMJn ja Jasun kolmikot pitkällä rutiinilla runkosarjasta ja Lajusen/Rauhalan vitjat tuoreempia, mutta hyvällä roolituksella.

Tapola juuri mainitsi radiossa että loukkaantuneista ainoastaan Karjalainen ei ole käytettävissä.

Pakiston yleisimmät parit oli Parlettin tulin jälkeen:

Elorinne - Kemiläinen
Bonsaksen - Parlett
Saravo - Rantakari

Seiskana varmaan Salonen, jonka itse jättäisin vilttiin ja tilalle neljäs leftin pakki turvaamaan alivoimaosaaminen. Sitten pientä extra-kuormitusta noille Salosta paremmille righteille.

Molareista käy kumpi vaan.
 
Moni luettelemasi pelaaja ei ollut liigan eliittiä kauden alla.
Mutta kauden aikana taso kävi ilmi aika selkeästi ja jatkui sen jälkeenkin. Eli mistään vahingosta ei ollut kyse. Eihän Henrik Haapalaakaan varmaan moni pitänyt liigan eliittiin kuuluvana pelaajan kauden alla, kun kyseltiin Kuuselan ja Laineen korvaajia. Tai tosiaan Laine viime kaudella.
 

Edustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
No jaa... kyllähän jälkikäteen katsottuna Ässien rosteri oli todella laadukas. Toki tuolloin sitä ei osattu niin laadukkaana välttämättä vielä pitää. Moni pelaaja teki tuolloin läpimurtonsa ja kenties Kivikin oli tähän vahvasti vaikuttamassa.

Se on juuri noin. Hyvin sanottu.
 

Edustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
Mutta kauden aikana taso kävi ilmi aika selkeästi ja jatkui sen jälkeenkin. Eli mistään vahingosta ei ollut kyse. Eihän Henrik Haapalaakaan varmaan moni pitänyt liigan eliittiin kuuluvana pelaajan kauden alla, kun kyseltiin Kuuselan ja Laineen korvaajia. Tai tosiaan Laine viime kaudella.

Vielä keskitalvella Ässiä ei pidetty juuri minään. Nousu alkoi joulutauon aikaan.

Nyt mäkeen ja illalla jännittelemään radion ääreen, kun täällä pohjoisessa ollaan.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Tapola juuri mainitsi radiossa että loukkaantuneista ainoastaan Karjalainen ei ole käytettävissä.

Missä radiossa ja missä ohjelmassa? Kuuntelisin klipin mielelläni jostain jälkeenpäin.

E: Taaempana kehuttiin Lajusta hiukan ja haluan hiukan vielä kompata sitäkin. Mies pelaa ihan törkeän kovaa ja on ihan perkelleellinen vastustaja. Antaa poikkaria tosiaan kun joku Kankaanperä tai Kukkonen, mutta ilmeisesti vain juuri sen verran ettei ikinä saa jäähyä. Aivan loistava ukko omassa joukkueessa, mutta todella inhottava vastustajana. Tulee satavarmasti kiristämään monia hermoja Ilveksen kannattajissa. Savinaiseen menee jengillä hermo ja pelaakin kovaa, mutta mielestäni Lajunen on vielä kovempi. Ei vain ole muuten niin ärsyttävä, koska ei saa yhtälailla rapaa niskaan vastustajilta kun Savinainen. Todella tyytyväinen, että nämä pelaa meillä, eikä muualla.

E2: Ei pysy selvästi ajatukset enää kasassa, kun tätä asiaa vaan riittää. Mutta se vielä, että...
Laskee niitä viirejä kuinka vain, niin miettikää paljonko tämän illan joukkueilla niitä on yhteensä siellä katossa! Onhan tämä aikamoista...
 
Viimeksi muokattu:

Optimisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tappara-Ilves Playoffs 2017 ''Taistelu Tampereen herruudesta'' - YouTube
Huomenna (tänään) päästetään äijjät viimein irti. Kaksi legendaarista seuraa kohtaa ja koko Tampere puhuu kiekosta. Videon myötä fiilis tappiin!

Upea tunnelmannostatusvideo! Noista Vuotin kolmesta blokista tuli mieleen tämä kaveri: https://www.youtube.com/watch?v=oY2nVQNlUB8 (linkki edelleen suosittuun videopalveluun YouTubeen). Näitä Scott Sterlingejä kaivattaisiin muutama tähän sarjaan.

Kun nyt yleinen konsensus näyttää olevan, että Ilves vie sarjasta yhden, korkeintaan kaksi peliä, niin josko otettaisiin ne kaksi voittoa heti tähän alkuun. Jatketaan sitten siitä, ja katsotaan sitten, miten käy. Käykö mitenkään?

Kyllä kelpaa ja kassa kiittää. Ihana kevät!
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Mielestäni sarjalle ehdotonta herkkupalaa olisi Ilveksen avausvoitto. Ensinnäkin puheet 4-0-lukemista voisi unohtaa heti alkuunsa ja toisekseen Tapolan Jussi joutuisi oikeasti reagoimaan vastustajaan eikä voisi vain luottaa materiaalin kääntävän homman vaikka viimeisellä sekunnilla.

Edes 2-0-johto sarjassa ei tekisi Ilveksestä suosikkia (Tappara on sellainen ilman erittäin isoa yllätystä), mutta tulisihan sarjaan värinää, jonka perinteinen kiekkokaupunki ansaitsisi.

Tsemppiä matsiin, pakko sanoa, että tämä sarja teki sääliparista Ässät-Ilves tilanteen win-win.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
No jaa... kyllähän jälkikäteen katsottuna Ässien rosteri oli todella laadukas. Toki tuolloin sitä ei osattu niin laadukkaana välttämättä vielä pitää. Moni pelaaja teki tuolloin läpimurtonsa ja kenties Kivikin oli tähän vahvasti vaikuttamassa.

Kuitenkin joukkueessa pelasi sellaisia nimiä kuin Antti Raanta (nykyään NHL:ssä), Joel Armia (NHL), Eero Elo, Shaun Heshka, Jyri Marttinen, Tommi Taimi, Veli-Matti Savinainen, Mika Niemi, Tuomas Pihlman... Pihlmania lukuunottamatta kaikki joko ovat tai olisivat tämän hetken Liigassa tähtiä.

Karri Kivi on kyllä hieno ja fiksu mies sekä loistava valmentaja. Tapolan pahimman kriisin aikaan todella toivoin miestä Tapparaan. Loppujen lopuksi nykytilanne kelpaa ihan hyvin myös, mielelläni näkisin miehen joskus tulevaisuudessa Tapparassa, mikäli Tapola ei ole saatavissa Rautakorven ajan jälkeen. Vaikka tuskin tulee toteutumaan.



Keskityt kovin paljon Ilvekseen, etkä ota huomioon Tapparaa ollenkaan - tai sitä, että Ilves ei ole kohdannut viime aikoina Tapparan kaltaisia haasteita kuin pari kertaa. Ilves on hyvässä vireessä, mutta niin on Tapparakin. Toki näillä tilastoilla voi hyvin perustella tasaista sarjaa ja jopa Ilveksen mahdollisen yllätyksen.

Veikkaan, että ainakin lähes jokainen yksittäinen peli on tasainen, mutta kuitenkin sarja kääntyy lopulta viidessä tai viimeistään kuudessa pelissä Tapparalle. Ilves-faneilta kuullaan sarjan jälkeen niin kovin tuttua mantraa, että hyvin haastoivat - hallitsivatkin usein - ja tiukka sarja oli, mutta kuitenkin sarja kääntyi rutiinilla ja kenties hieman tuurillakin Tapparalle. Tuleeko kenellekään deja vu Lukko-sarjojen jälkipuinneista?

Mutta yllä oleva on vain veikkaus. No pelataan nyt ensin kuitenkin. Kyllä Ilvekselläkin saumansa on.
Keskityn Ilvekseen, koska en tunne Tapparaa niin hyvin.
Kyllähän mestaruuden voittanut joukkue aina on lopussa hyvinkin laadukas, sillä mestaruutta ei muutoin voita millään. Eipä juuri ketään mainittavaa pelaajaa ollut Tepsinkään viimeisimmässä mestaruusjoukkueessa vielä sen kauden alkaessa.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara:
+ jäätävä hyökkäyskalusto
+ ylivoima
+ kokemus

- maalivahtipeli (tähän liian moni tarttuu, mutta mielestäni kolmesta osa-alueesta epävarmin)
- pakko voittaa paine
- riittääkö into? Täälläkin monesti puhuttu pikkuveli vastassa, onko takki auki?

Ilves:
+ hurmos
+fanit
+ alivoima

- puolustus, kestääkö nuorten pakkien nuppi?
- rosterin ohuus
- väsymys
Otetaan vaikka noihin kiinni, kun siinä on pari mielenkiintoista pointtia:
  • Ilveksen hurmos vs Tapparan rutiini. Kuinka pitkälle hurmos kantaa, kun vastassa on "konemainen" Tappara, jolla pelejä ratkomassa Liigan kärkitason yksilötaitoa? Saako Tappara edellisiltä vuosilta tutun rutiinimaisen koneen käyntiin heti sarjan alkuun? Tapolan pelikirjan tiukka toteutus noin kovalla yksilötaidolla voi käydä melkoiseksi haasteeksi hurmokselle... Kokemusta Tappara-miehistöllä on näistä peleistä tosiaan hitusen enemmän. Ilveksellä on junnuissa voittaneita pelaajia. Tapparalla on sitten mestaruuksia eri seurajoukkueista ja eri sarjoista aina tuonne MM-kultaan asti.
  • Tapparan YV vs. Ilveksen AV. Tapparan YV on ollut kaunista, suorastaan eroottista halki kauden. Uusia variaatioita löytyi vielä runkosarjan viimeisilläkin kierroksilla. 2.-yv:llä on vielä varaa parantaa. Onko Tapparan YV vai Ilveksen AV suurempi vahvuus? Varmaa lienee vain se, että ei Ilveksen kannata jäähyilyä kokeilla.
  • Ilveksen heikkoudeksi mainittu pakisto vs Tapparan vahvuudeksi mainittu hyökkäys. Tappara hyökkää aika monipuolisesti. Tilanteita käännetään toiseen suuntaan järjettömällä nopeudella, jos paikka on. Kestävätkö nuoret miehet Ilveksen pakistossa, vieläkö Aallolla riittää? Kovin montaa hasardia Ilves-pakisto ei voi antaa, kun siellä häärii Kuuselaa, Savinaista, Nurmea ja kumppaneita tilanteita kärkkymässä. Haapalalle ja Järviselle voi ehkä pari hassia antaa, Haapala ja varsinkin Järvinen hakevat kuitenkin syöttöä takatolpalle, vaikka maali olisi tyhjänä edessä... *hymiö*
Eiköhän tästä hieno kevät saada aikaan. Lopultakin pelipäivä.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tappara selvä suosikki. Jos Ilves saa kaksi voittoa, voidaan puhua lähes sensaatiosta.
Noo, Unibetin kertoimien mukaan todennäköisyys sille, että Ilves voittaa vähintään 2 ottelua, on noin 59%. Eli en nyt sensaatiosta puhuisi kuitenkaan. Sensaatio se on vasta sitten, jos Ipa tästä jatkoon menee. Mutta todennäköisempää sekin on, kuin 4-0 otteluin laulukuoroon lähtö..
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Tapola juuri mainitsi radiossa että loukkaantuneista ainoastaan Karjalainen ei ole käytettävissä.

Liigan sivuilta bongattua...loukkaantumismerkinnät ovat poistuneet Peltolan ja Honkasen kohdilta. Sivun mukaan Karjalainen, Heikkilä, Luoto ja Letchi jatkavat edelleen vempan puolella.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Liigan sivuilta bongattua...loukkaantumismerkinnät ovat poistuneet Peltolan ja Honkasen kohdilta. Sivun mukaan Karjalainen, Heikkilä, Luoto ja Letchi jatkavat edelleen vempan puolella.
Joudutaanko siella peluuttamaan Honkasta tanaan? Menee jo tosi syvalle rosteriin. Onneksi syvyytta on mutta kuka tahansa viela sivussa olevista olisi selkea upgrade
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Jännä kyllä kun ei ole mitään käryä Tapparan tulevasta kokoonpanosta.

Tappara tänään:

81 Jukka Peltola – 24 Jani Lajunen – 71 Kristian Kuusela
19 Veli-Matti Savinainen – 44 Jan-Mikael Järvinen – 17 Teemu Nurmi
25 Henrik Haapala – 42 Otto Rauhala – 92 Sebastian Repo
27 Martin Røymark – 61 Juhani Jasu – 15 Manu Honkanen

23 Aleksi Elorinne – 13 Valtteri Kemiläinen
47 Alexander Bonsaksen – 55 Blake Parlett
9 Aleksi Salonen – 52 Otso Rantakari
6 Pekka Saravo

35 Teemu Lassila
(49 Dominik Hrachovina)
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Joudutaanko siella peluuttamaan Honkasta tanaan? Menee jo tosi syvalle rosteriin. Onneksi syvyytta on mutta kuka tahansa viela sivussa olevista olisi selkea upgrade
Honkanen ihan menee nelosen laidassa. Pakkien kanssakin on perseily lopetettu.

Menkää joku avaamaan otteluketju, kokoonpanotkin kerta julkaistu.
 

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä on ilman muuta kevään mielenkiintoisin puolivälieräsarja. Kyllähän sympatiat Ilveksen puolella ovat toki ja onhan siellä pientä aihiota vaikkapa samanlaiseen kevääseen kuin Porissa 2006.

On ollut puheita mediassa (ainakin sosiaalisessa), että tämä olisi jonkinlainen henki vs. materia-ottelusarja. Mielestäni tuo arvio on kokolailla metsässä. Kyllä Tapparalta materian lisäksi löytyy hyvin paljon henkeäkin. Jos tässä kohtaisivat Ilves ja IFK, niin silloin voitaisiin puhua henki vs. materia-sarjasta.

Kahdesta ensimmäisestä ottelusta Ilveksen on voitettava jompikumpi pysyäkseen sarjassa mukana. Uskon Ilveksen ottavankin voiton omasta ensimmäisestä kotipelistään, mutta sen jälkeen Tappara menee menojaan.

4-1 Tapparalle.
 

alcoholic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Oma arvioni tästä playoff-parista:

Asetelma: Tappara lähtee näihin pleijareihin hyvin levänneenä ja ovat saaneet valmistautua näihin peleihin jo melkein 2 kuukautta. Runkosarjan loppupeleissä joukkueella oli varaa lepuuttaa kärkipelaajia ja joukkue suoritti siitäkin huolimatta hyvällä tasolla.

Ilves on pelannut omia playoffeja jo runkosarjan viimeisten 10-15 pelin ajan. Joukkue oli runkosarjan lopun yksi vahvimpia suorittajia, minkä ansiosta Ilves saavutti 10 sijan. Ilves on parantanut kauden lopussa jokaista pelin osa-aluetta ja iso vaikuttava tekijä on ollut myös kotipeleissä saadut pisteet, koska Ilves oli pitkään heikoin kotijoukkue. Ilves lähtee tähän sarjaan selkeänä altavastaajana ja myös huomattavasti pienemmällä levolla, mikä tulee varmasti näkymään jossain vaiheessa.

Valmennus: Molemmilla joukkueilla on kokeneet ja mestaruuden voittaneet koutsit. Tappara on kuitenkin niin paljon edellä materiaaliltaan, että Kiven on taiottava kani hatusta, jotta Ilves menisi jatkoon tästä parista.

Maalivahdit: Antti Lehtonen oli runkosarjan lopussa ja sääleissä Ässiä vastaan loistava. Puolivälierissä Lehtosen pitäisi vielä parantaa otteitaan, jos Ilves aikoo mennä jatkoon.

Drachovinan ei ole koko kautena tarvinnut venyä mihinkään huipputorjuntoihin, koska Tappara varmisti runkosarjan voiton hyvissä ajoin ja usein Tapparan hyökkäys kuittasi maalivahtien heikot otteet. Tämä on ainut osa-alue, mikä Ilveksellä on parempi kuin Tapparalla. Jos peleistä tulee todella tiukkoja ja Tappara on pulassa, riittääkö veskarien taso pitämään joukkuetta pystyssä.

Puolustus: Tapparan puolustus on erityisesti hyökkäyssuuntaan ja kiekollisesti ylivoimaisesti parempi kuin Ilveksen vastaava. Käytännössä lähes jokainen Tapparan puolustaja kykenee tekemään pisteitä sekä pelaamaan ylivoimaa. Tapparan puolustuksen heikkous on ajoittaiset nukahdukset omassa päässä.

Ilveksen puolustuspelin on parannuttava huomattavasti säälipleijareista. Tappara tulee rankaisemaan samanlaisista paikoista huomattavasti Ässiä useammin ja tässä sarjassa ei riitä enää pelkkä tuuri ja Lehtosen huippupeli.

Hyökkäys: Tapparan hyökkäys on selkeästi liigan paras ja jokainen kenttä kykenee maalintekoon sekä ratkaisemaan pelejä. Oma mielipide on, että Tapparan 4 kenttä on parempi kuin Ilveksen 1.

Todennäköisesti Ilveksen maalipaikat vähenevät runkosarjan lopusta ja Ässäpeleihin verrattuna, joten Ilveksen on oltava entistä tehokkaampi paikoissaan. Ylivoima on yksi Ipan mahdollisuus, jossa se tarvitsee mm Teemu Aallon viivapommeja. Rautiaisen, Laakson ja D'Amigon lisäksi aiemmista kentistä tarvitaan apua maalintekoon.

Erikoistilanteet: Tapparan yv on niin kova, että se pystyy pelkästään sen turvin ratkaisemaan otteluja.

Tapparan alivoiman on oltava parempaa kuin runkosarjassa, koska viimeistään välierissä se voi olla syynä tappioon.

Mikäli Ilves pystyy pelaamaan lähes jäähyttömästi, niin sen mahdollisuudet voittoon yksittäisissä peleissä kasvaa. Toisaalta oman ylivoiman on parannuttava, jos se mielii voittaa sarjan.

Arvio: Kaikki ennusmerkit puoltavat Tapparan voittoa tästä sarjasta. Tappara on maalivahteja lukuunottamatta jokaisella osa-alueella Ilvestä parempi ja se saa lähteä playoffeihin hyvin valmistautuneena ja levänneenä. Tapparan ainut pieni heikkous on alivoima, mutta joukkue tuskin kaatuu siihen, koska pleijareissa jaetaan niin vähän jäähyjä ja sen hyökkäys pystyy kuittaamaan muutamat puolustusvirheet.

Ilves tarvitsee lähes ihmeen voittaakseen tämän sarjan. Mahdollisuudet on lähinnä aivan huikeassa maalivahtipelissä, mahdollisesti Tapparan lievässä ylimielisyydessä ja aivan äärimmäisen tehokkaassa hyökkäys-/ylivoimapelissä.
Ilves taistelee melko varmasti 2-3 pelissä jopa voitosta, mutta Tappara voittaa materiaalinsa avulla kuitenkin melko helposti tämän sarjan. 1 peli saattaa mennä jopa jatkoerään. Uskon Tapparan vievän sarjan 4-0 voitoin, tosin niukoilla 1-2 maalin voitoilla.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toivoin, että Ilves tulee vastaan, jotta saadaan heti alusta saakka kunnolla väkeä halliin ja hyvä playoff-hurmos päälle. Kevät on kiekkofanin juhla-aikaa ja on hienoa, että saatiin paikallisderby ensimmäistä kertaa 16 vuoteen. Se luo Tampereella ihan omanlaisensa tunnelman, jota monissa muissa kaupungeissa ei päästä ikinä kokemaan. On myös ollut mukava lukea viime sivut asiallista analyysiä lapsellisen provoilun sijaan (jota toki varmasti tänään tullaan taas näkemään voittaneen joukkueen faneilta). Pieni kuittailu toki kuuluu aina asiaan.

Tappara on luonnollisesti selkeä ennakkosuosikki (ja kaikki paineet ovat siten kirvesrinnoilla), mutta myös Ilveksellä on omat mahdollisuutensa. Tappara todennäköisesti tulee pyrkimään pitämään kiekkoa, mutta myös kääntää tarvittaessa peliä nopeasti, kun taas Ilves puolustaa keskustaa tiukasti sekä pyrkii niin ikään iskemään vastaan. Tappara ei myöskään yleensä lauo heikommista sektoreista, vaan hakee hieromisen uhallakin sitä viimeistä hyvää vetopaikkaa. Tämä joskus kostautuu, kun vastustaja pääsee riistoon ja vetoa ei lopulta lähde lainkaan. Varsinkin jos vastustaja onnistuu pitämään Tapparan poissa sektoreista niin kirvesrintojen peli voi näyttää aika neppailulta. Jumalmoodissa pelaavan Lehtosen harteilla lepää paljon, sillä maalivahtipeli on alivoiman (ja kannattajien hurmoksen) ohella osa-alue, jossa Ilveksellä on mahdollisuus ottaa se pieni edge puolelleen. Kuten edellä ansiokkaasti tuotiin esiin, niin tässä pelissä ei tule yhdelläkään pelaajalla olemaan syttymisvaikeuksia, vaan se on pelaamattomuus joka voi näkyä tahmeutena Tapparan otteissa (heikkoina syöttöinä jne.). Ilveksellä onkin heti alkuun hyvä iskun paikka, jos Tappara ei vielä aivan ole pelaamisen ytimessä kiinni.

Muutama nimimerkki nosti esiin sen, että Tapparan rosteri on laaja. Tavallaan tämä pitää paikkansa, sillä maalintekovoimaa riittää ainakin kolmeen ketjuun melko tasaisesti. Kuitenkin kaikkien hyökkääjien ollessa kunnossa ensimmäisiä varamiehiä ovat Honkanen, Levtchi ja Luoto, joten ei Tapparallakaan mitään kokeneita liigajyriä istu penkin päässä puremassa tuppea. Todennäköisesti Karjalaista ei tässä sarjassa edes vielä nähdä, joten vähintään yksi tuosta kolmikosta pelaa. Toki Ilveksen materiaali on vielä kertaluokkaa ohkaisempi, kun puhtaita senttereitäkin on vain kaksi, joten loukkaantumisiin ei ole kyllä yhtään varaa.

Jos pitäisi nostaa muutama "seuraa heitä" -nimi esiin, niin Ilveksestä oma huomio kiinnittyy nuoren Olli Vainion huikeisiin peliesityksiin ykköspakkiparissa ja tietysti maalivahti Lehtonen sekä itselle tuntemattomampi Juho Liuksiala ovat seurannassa. Tapparasta puolestaan kannattaa seurata kiekollisesti huimasti parantaneen Otto Rauhalan edesottamuksia ja nostetaan vielä esiin Sebastian Repo, joka paitsi tekee kovia pistemääriä niin toimii myös melkoisessa agitaattorin roolissa aina välillä. Lienee sanomattakin selvää, että Revon kupolin täytyy näissä peleissä jo kestää ja en ihmettelisi, jos Ilves-leiristä Repoa pyrittäisiin hieman kuumentamaankin. Kolmantena ei niin tunnettuna nimenä voisi vielä nostaa Blake Parlettin, joka on oikeastaan kaikilla osa-alueilla aika varmaotteinen ja varmasti osallistuu maalinedushanskauksiin hänkin.
 
Pieni tilastoknoppi: SM-liigassa on pelattu kahdeksan joukkueen puolivälieriä ennen tätä kevättä 24 kertaa. Runkosarjan voittaja on tänä aikana lähtenyt puolivälierissä lauluun neljä kertaa (1998, 2001, 2012 ja 2013).
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Mulla ei yleensä ole kovin vahvoja viboja suuntaan tai toiseen näissä Tampereen paikallisissa, mutta nyt olisi kyllä maukasta jos Ilves veisi tämän homman. Ei tuo Tapparan miehistö nyt niin kovalta näytä. Sentterilkalusto on korkeintaan keskinkertainen ja pakistokin näyttää heikommalta kuin viime vuonna. Ja Laine puuttuu...
 

Optimisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Pieni tilastoknoppi: SM-liigassa on pelattu kahdeksan joukkueen puolivälieriä ennen tätä kevättä 24 kertaa. Runkosarjan voittaja on tänä aikana lähtenyt puolivälierissä lauluun neljä kertaa (1998, 2001, 2012 ja 2013).

Eli enenevässä määrin tälle vuosituhannelle ja viime vuosiin tultaessa. Kertoohan se tasoerojen tasoittumisesta omaa kieltään.

Tuo "Ilveksen pelatessa Tapparaa vastaan pudotuspeleissä on aina tullut mitali" on hieman jo kulunut, mutta entäs tämä: Yhtä suurilukuisen voiton kuin Ässiä vastaan torstaina (6-1) Ilves on ottanut pudotuspeleissä edellisen kerran 18.3.1998 SaiPaa vastaan (10-2). Tuona keväänä mitalin väri oli hopeinen.

Miten niin olemme takertuneet menneeseen? Kohtahan sitä tuoretta historiaa aletaan tehdä tässä sarjassa. Siinä sitä on 2030-luvun tilastofriikeille uutta nyplättävää.

Joko mennään?
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Koska tässä ei illan peliä odottaessa ole parempaakaan tekemistä (olisi sitä, mutta tämä kiinnosti enemmän) päätin tutkailla kauden aiempia kohtaamisia maalien ja rangaistusten suhteen. Pudotuspelit ovat totta kai eri asia kuin runkosarja, ja muutenkin osa noista peleistä on tietysti pelattu erilaisilla kokoonpanoilla kuin tänään loukkaantumisten ja siirtojen vuoksi, mutta eipä tässä muutakaan aineistoa ole. Toivottavasti en tehnyt virheitä, kun keräsin datan hyödyntäen kaikkea tietokantaosaamistani, eli manuaalisesti peli peliltä.

Ensin maalit. Tappara aina ensin, ja pelitilanteet eroteltu normaaliin 5-5 peliin, tyhjiin ja ilman maalivahtia tehtyihin, ylivoimamaaleihin ja jatkoaikojen 3-3 peliin.

5-5: 10-9
tm: 1-1
im: 1-1
yv1: 4-4
3-3: 3-0
yht: 19-15

On mielenkiintoista, miten tasaista on ollut, paitsi jatkoajat puhtaasti Tapparalle. Erityisesti ylivoimamaalien olisin kuvitellut kallistuvan Tapparalle, ja vielä kummemmalta tuo tuntuu seuraavan valossa.

Rangaistukset. Tappara taas ensin, ja listattuna 2 min rangaistusten määrä (siis ei minuutit), tasavajaalle johtaneet samanaikaiset kakkoset, rangaistuslaukauksiin johtaneet rikkeet ja 5 min rangaistukset.

2: 14-22
tv: 1-1
rl: 0-1
5: 0-1

En tässä miettinyt sen kummemmin osittain päällekkäin menneitä tai pelin loppumiseen katkenneita jäähyjä. Joka tapauksessa yllättäen näyttää siltä, että Ilves oli joukkueista erikoistilanteissa tehokkaampi, mutta toisaalta rikkoi niin paljon enemmän, että se tasoitti tilanteen maalien suhteen.
 

tsekkipiiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, tunnusta väriä
Ihan mielenkiinnosta, keillä kaikilla on paremmat sentterit kuin Tapparalla? Niitä pitäisi siis ilmeisesti ainakin viisi joukkuetta löytyä. Ja pakisto heikentynyt? Kysytään taas, että keillä on parempi?
Meinasin tähän samaan tarttua. Kyllä Tapparalla on liigan top 3 sentterit heittämällä. En sano että parhaat, mutta ei kyllä kaukanakaan siitä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös