Playoffs 2017 puolivälierät: Tappara – Ilves

  • 158 131
  • 1 070

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Vedin sen mukaan, koska nämä sinun höpöhöpöjuttusi kumpuavat parin vuoden takaa, kun Kärpillä oli muihin nähden ylivertainen materiaali.

Jotenkin ironista että hetkeä aiemmin kirjoitit tällaista:

Onpa sinulla pahasti kasetti jumittanut, toivottavasti joskus pääset eteenpäin.

Voimia, toivottavasti joskus pääset eteenpäin Metsolan sulamisista ja varman mestaruuden sössimisestä, Peltolan tyhjästä katseesta. :)
 

juhap88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ilveksellä ei pitäisi olla mitään asiaa jatkoon, perusteluna se, että tapparalla on joka osa-alueella parempi joukkue.
 
Jotenkin ironista että hetkeä aiemmin kirjoitit tällaista:

Voimia, toivottavasti joskus pääset eteenpäin Metsolan sulamisista ja varman mestaruuden sössimisestä, Peltolan tyhjästä katseesta. :)
Oululaissymppaajilla/oululaisilla on ilmeisesti erikoinen huumorintaju. Toki joskus totuudet naurattavat.

Kiitos, en tarvitse. Olen hyvissä voimissa. Kuten sanottu, jääkiekkopeli on vain jääkiekkopeli, eikä vaikuta elämääni mitenkään.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Jos täällä joku kuvittelee, että Ilves kaaataa Tapparan vain koska ovat niin hemmetin kovia niin aika ylimielistä ajattelua. Vai eikös Tapparalaisten pitänyt olla vain ylimielisiä? On sillä pikkusen merkitystä oletko 10 vai 1 runkosarjassa. Eiköhän siinä ole valtava tasoero. Valoja päälle nyt.

Kyllähän Tapparan pitäisi pahasti alisuorittaa ja Ilveksen taas ylisuorittaa jotta Ilves menisi tästä jatkoon.
Mistä kumpuaa tämä tarve hokea tätä asiaa ? Kenelle on tarve uskotella asioiden olevan juuri näin ?
Haluatteko, ettei Ilveksen kannattaja saa edes kirjoittaa Ilveksen voittavan tämän sarjan, vai yritättekö uskotella itsellenne, ettei niin nyt vaan voi tapahtua ?
Jos olette niin totaalisen varmoja asiasta, niin mitä se häiritsee, etten usko asiaan pätkääkään ?
Ette myönnä olevanne epävarmoja, päinvastoin..asiahan on sinettiä vaille jo varmaa. Silti on tarve hokea yhtä ja samaa.
Missä ongelma ? Tappara tulee ja jyrää ylivoimaisella materiaalillaan Ilveksen yli puolivaloilla.

Tapparalainen kirjoitetaan muuten pienellä alkukirjaimella, eikä se ole seuran halveksintaa, se on kirjoitusoppia.
 

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pientä nippeli tietoa on aina mukava tuoda esille, pyrin tekemään oman osani parantaakseni kanssalukioiden yleissivistystä.

Muistelen kerran yhden Tappara-kaverin selittäneen noita mestaruus-mainintoja pitkällä listalla seuroja joiden mestaruudet on konsolidoitu Tappara-brandin alle. Siinä tais olla ainakin Hilpara, MoU, Tappara-itse, SNSU, TBK ja sitten yksi kaukaisempikin, taisi olla Ketterä?. Jokatapauksessa tuo Tapparalle mestaruudet tuonut seuralista toi mieleen nykypäivän IT-firman yritysostot, osa ostoistahan oli Tapparankin osalta tietysti huteja, mutta osa toi kuitenkin mestaruuksia. Ketterä ei tainnut lopulta Tapparalle viiriä tuoda, mutta hyvä haku sekin oli.

Meillä tosin Ilveksessä ei ole ollut varaa moiseen rönsyilyyn vaan omilla ollaan menty eteenpäin.
 

Fullhazard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Voishan tätä sarjaa yrittää analysoida vähän asiallisesti...

Tapparan runkosarja meni jopa vähän liian hyvin. Syksyllä nähtiin todella loistavaa peliä eikä mestaruuskrapulasta ollut tietoakaan. Aikalailla voidaan sanoa, että kaikkien joiden piti ottaa uusia harppauksia eteenpäin niitä ottivatkin. Kevättä kohti peli alkoi enemmän tai vähemmän heikkenemään eikä alkukauden dominanssia nähty kuin paikkapaikoin. Voitaneen sanoa, että aika monta voittoa Tappara otti tänäkin vuonna pelitapahtumien vastaisesti.

Tapparan heikkoudet ovat pitkin kautta olleet maalinedustan puolustamisessa sekä maalivahtipelissä. Alivoima on ollut myös varsin heikkoa.

Tappara on lepuuttanut monia pelaajia kevätpuolella ja joukkueessa onkin pelannut monissa peleissä paljon a-junnuja. Näistäkin seikoista huolimatta Tappara on viimeisen 10 ja 20 ottelun kuntapuntarissa top-3 molemmissa.

Karri Kivi on tehnyt todella loistavaa työtä Ilveksessä ja on nostanut nuoren joukkueen runkosarjan loppupuolella kymmenen joukkoon. Ilves on ollut kevättalven yksi parhaista joukkueista.

Ilveksen mahdollisuudet tässä sarjassa ovat siinä, että Lehtonen on selvästi Domia tai Lassilaa parempi ja Ilves voittaa erikoistilanteet.

Oma toive tämän sarjan suhteen on, että Tappara pystyy luomaan enemmän a-luokan maalintekopaikkoja ja sitä kautta hallitsemaan pelejä. On sarjan lopputulos mikä tahansa niin tuo määrittelee sen kuinka pettynyt olen Tapparan esitykseen. Yksittäisten pelien lopputulokset ei kerro yhtään mitään.

Jokatapauksessa tässä nähtäneen varsin tiukkoja pelejä, mutta sarja kääntynee Tapparalla 4-1 tai 4-2. Muutkin lukemat mahdollisia, mutta nämä omasta mielestä ne todennaköisimmät. Ainakin se voitaneen todeta, että selvästi todennäköisempää on Ilveksen vähintään 1 voitto kuin se ettei Ilves ottaisi yhtään voittoa koko sarjassa.
 
Viimeksi muokattu:

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Tulee hieno sarja näin ulkopuolisena katsottuna. Huvittaa tappara fanien ylimielisyys, teinpä sen takia toisen joukkueen liigapörssiin joka on täynnä ilvestä.
 

Steven Middle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins
Mielestäni tässä muutamalla Ilves fanilla on noussut nyt vähän neste päähän "isojen" poikien peleihin mukaan pääsystä. Ilves ei ole suosikki. Lähtökohta on se, että pikkuveli on pikkuveli, ja Ilves häviää. Onko teoreettisesti mahdollista, että Ilves voittaa?no toki.
En haluaisi ottaa osaa tällaiseen provoon, mutta eikös yleensä pikkuveli oo se nuorempi ja pienempi..
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
En tiedä sitten onko se ylivoimaisuutta, jos toteaa Tapparan olevan eri osa-alueilla parempi? Lähinnä valmennus ja maalivahtipeli ovat lähimpänä toisiaan. Lehtosen suitsutus yhden ottelun perusteella nyt on lähtenyt vähän käsistä. Ensimmäisessä Porin pelissä lahjoitti helpoilla ripareilla Ässille kaksi maalia. Jos kiekko pomppii vastaavasti Tapparaa vastaan, niin pieninkin mahdollisuus on poissa.

Lähinnä suurin etu Ipalle tulee tuomarityöskentelystä. Eiköhän eräs hyväksytty maali ole kaikkien tiedossa myös tuomarikopissa ja tämä tietää liigamaiseen tapaan pakonomaista tarvetta hyvitellä tapahtunutta tässä sarjassa. Ilves joutuu roikkumaan rajusti mailalla ja käsillä pysyäkseen perässä - todennäköisesti tämä tullaan hyväksymään.

Toivon Ilveksen voittavan ensimmäisen tai toisen pelin. Se luo vaan lisää positiivista henkeä ikuisesti kyntäneeseen naapuriin. Suora 4-0 kävely Tapparalle voisi olla Hervannassa kuitenkin kova paikka.
 

bwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Noin offtopicina, tässäkin ketjussa tulee esiin käsittämätön Tampereen kaupungin rajojen muodostama puhdas alue, jossa ilvesläisyys on aitoa. Tiedän, että tämä on läppä, mutta jos saisin toistuvasti kuulla ja ymmärtää lempääläisenä tai tyrvääläisenä henkeen ja vereen-ilveksenä (en siis ole mitään noista) asuvani takaperoisesta alueella, jossa asuu vain niin tyhmiä, heinänkortta imeskeleviä ihmisiä ja jääkiekon seuraajia, että kannattavat Tapparaa, tarkistaisin ehkä henkeni ja vereni.

Tappara on mun seurani, koska varhaisempi sukuni ja siten syväjuureni ovat niin Pirkanmaalla kuin Tampereellakin. En ole päivääkään Tampereella asunut, mutta vierailu ehkäpä Suomen hienoimmassa kaupungissa on aina ilo. Ja tunnen iloa, kun tulen rakkaan seurani maille. Olen asunut käytännössä koko elämäni Espoossa ja Helsingissä, joten mistään kirkkaiden valojen ihmettelystä ei ole kyse.

Tulee hieno sarja ja sydämestäni toivon, että Ilves laittaa Tapparan lujille. Jos voittavat Tapparan neljä kertaa, niin takuulla sen ansaitsevat. Paras seitsemästä-sarja ei valehtele. Jalupaan ostaa pienen ilvesviirin ja liputtaa loppukevään teille.

Iloitaan tästä tulevasta hyvät sisaret ja veljet. Kaikki peliin ja ei tuumaakaan ilmaiseksi, mutta lopulta toivon, että kaksi tämän maan hienointa kiekkotarinaa kannattajineen osaavat osoittaa toisilleen arvostusta ja tehdä tästä hienon luvun tamperelaiseen kiekkohistoriaan.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Tulen vain onnittelemaan Tamperelaisia paikallisväännön saamisesta. Itsellä on vielä niin tuoreessa muistissa vuoden 2011 Jokerit-sarja, ja etenkin sen Game 7, jonka tubesta pyörittäminen saa edelleenkin värähtelyä aikaiseksi. Pelkästään tämän ketjun lukeminen saa aikaan harmitusta että meidän ei ole enää mahdollista vastaavaa kokea.

Ilman muuta kaikki sympatiani ovat Ilveksen puolella, ja jatkoon pääseminen olisi aivan huikeaa, Tapparaa vaan ei oikein enää jaksa kaiken tuuban jälkeen.
Olisi hienoa lähteä jopa katsomaan yksi matsi, mutta kun omat pelit pyörii, niin ei vaan ehdi.

Joten hienoa kiekkokevättä Mansen pojille ja tytöille, nauttikaa!
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Tää pari on selvääkin selvemmin menossa Ilvekselle.

Nälkäinen ja kuuma kissalauma vastaan treenatut ja jumitetut puujaat jotka eivät ole pelanneet viikkoihin.

Ilves, Ilman paineita raikasta peliä höystettynä molarilla joka täysin liekeissä vs runkkarimestarit Tappara kaikkine paineineen.

80% vs 20% Kissoille.
 

Porttivahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maalivahdit
Juuri tämä on uutta teille, opetelkaa tottumaan asiaan. Te ette kunnioita mitään Ilveksen saavutuksia, ette tällä kaudella, ettekä historiasta, mutta meidän pitäisi tuntea jotain nöyrää kunnioitusta teitä kohtaan. Valitan, en kumartele TBK:n, enkä Tapparan suuntaan. Olen ylpeä Ilveksen kannattaja.

Näytätkö sen tapparafanin joka kutsuu Ilvestä pilkallisella nimellä täällä? Tai ylipäätään missään?

Jos vähän vilkuilet kriittisesti sinne omaan päätyyn, huomaat että jatkuvasti tulee ties mitä pilkkanimiä ja vastaavaa. Hirveä kitinä siitä kuinka ollaan maalta (minkä mä myönnänkin, Tampereelta päätynyt Helsinkiin), kuinka ei käydä hallilla (osuu taas omaan nilkkaan, jääkiekon seuraaminen Tampereella, töissäkäynti ja perhe eivät mahdu kaikki elämään) ja kuinka muutenkin ollaan kaikin puolin huonompia kuin ilvesfanit. Tämä ei siis mitenkään arviona sinun käytöksestäsi, ainoastaan yleisinä havaintoina siitä millaista tekstiä täältä saa lukea.

Mä en näe samanlaista tulevan meidän leiristä, voi toki johtua värilaseista.

Muistelen kerran yhden Tappara-kaverin selittäneen noita mestaruus-mainintoja pitkällä listalla seuroja joiden mestaruudet on konsolidoitu Tappara-brandin alle. Siinä tais olla ainakin Hilpara, MoU, Tappara-itse, SNSU, TBK ja sitten yksi kaukaisempikin, taisi olla Ketterä?. Jokatapauksessa tuo Tapparalle mestaruudet tuonut seuralista toi mieleen nykypäivän IT-firman yritysostot, osa ostoistahan oli Tapparankin osalta tietysti huteja, mutta osa toi kuitenkin mestaruuksia. Ketterä ei tainnut lopulta Tapparalle viiriä tuoda, mutta hyvä haku sekin oli.

Meillä tosin Ilveksessä ei ole ollut varaa moiseen rönsyilyyn vaan omilla ollaan menty eteenpäin.

Tää on kai väsynyt provo? Ei tällaista historiattomuutta voi oikeasti olla sivistysvaltiossa jossa kaikilla on pääsy Wikipediaan ja periaatteessa jokaisen pitäisi osata lukea.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparalla on 16 mestaruutta, joista 3 ensimmäistä nimellä TBK. Ei kai tää nyt hyvänen aika ole kovin vaikea asia, jos ei siitä sellaista tahdo tehdä... eli toisin sanoen ole Ilves-fani.
 

Kukko

Jäsen
Muistelen kerran yhden Tappara-kaverin selittäneen noita mestaruus-mainintoja pitkällä listalla seuroja joiden mestaruudet on konsolidoitu Tappara-brandin alle. Siinä tais olla ainakin Hilpara, MoU, Tappara-itse, SNSU, TBK ja sitten yksi kaukaisempikin, taisi olla Ketterä?. Jokatapauksessa tuo Tapparalle mestaruudet tuonut seuralista toi mieleen nykypäivän IT-firman yritysostot, osa ostoistahan oli Tapparankin osalta tietysti huteja, mutta osa toi kuitenkin mestaruuksia. Ketterä ei tainnut lopulta Tapparalle viiriä tuoda, mutta hyvä haku sekin oli.

Meillä tosin Ilveksessä ei ole ollut varaa moiseen rönsyilyyn vaan omilla ollaan menty eteenpäin.

Tutustu sm-liigan virallisiin tilasto julkaisuihin. Oikea vastaus kysymykseen mikä on Suomen kaikkien aikojen menestynein jääkiekkoseura? = Tampereen Tappara 16 mestaruutta (+12 Hopeaa, kun Ilves 16 mestaruutta ja 9 Hopeaa). Oikea vastaus kysymykseen Kuinka monta mestaruutta Tappara on saavuttanut nimellä Tappara? = 13 mestaruutta. Kaikki muu on selittelyä. Mikäli asian haluaa kiistää, niin kannattaa muuttaa ensin liigan virallinen kanta asiaan. Tappara | Liiga
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aina tää menee tähän mestaruuksien määrän laskemiseen... Vaan kumman joukkueen cheerleadereilla on suurempi rinnanympärys? Jospa kiisteltäisiin vaihteeksi siitä.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Noin offtopicina, tässäkin ketjussa tulee esiin käsittämätön Tampereen kaupungin rajojen muodostama puhdas alue, jossa ilvesläisyys on aitoa. Tiedän, että tämä on läppä, mutta jos saisin toistuvasti kuulla ja ymmärtää lempääläisenä tai tyrvääläisenä henkeen ja vereen-ilveksenä (en siis ole mitään noista) asuvani takaperoisesta alueella, jossa asuu vain niin tyhmiä, heinänkortta imeskeleviä ihmisiä ja jääkiekon seuraajia, että kannattavat Tapparaa, tarkistaisin ehkä henkeni ja vereni.

Tappara on mun seurani, koska varhaisempi sukuni ja siten syväjuureni ovat niin Pirkanmaalla kuin Tampereellakin. En ole päivääkään Tampereella asunut, mutta vierailu ehkäpä Suomen hienoimmassa kaupungissa on aina ilo. Ja tunnen iloa, kun tulen rakkaan seurani maille. Olen asunut käytännössä koko elämäni Espoossa ja Helsingissä, joten mistään kirkkaiden valojen ihmettelystä ei ole kyse.

Tulee hieno sarja ja sydämestäni toivon, että Ilves laittaa Tapparan lujille. Jos voittavat Tapparan neljä kertaa, niin takuulla sen ansaitsevat. Paras seitsemästä-sarja ei valehtele. Jalupaan ostaa pienen ilvesviirin ja liputtaa loppukevään teille.

Iloitaan tästä tulevasta hyvät sisaret ja veljet. Kaikki peliin ja ei tuumaakaan ilmaiseksi, mutta lopulta toivon, että kaksi tämän maan hienointa kiekkotarinaa kannattajineen osaavat osoittaa toisilleen arvostusta ja tehdä tästä hienon luvun tamperelaiseen kiekkohistoriaan.

Tappara vai Ilves? Seuravalinta ja alueellinen identiteetti Tampereen jääkiekkoseurojen kannattajien näkökulmasta

Laitetaan tuo linkki, joka siis vie Tampereen Yliopiston sivuille, tännekin. Sieltä löytyy tutkimus PDF-muodossa jossa verrataan sitä miten kannattajat asioita kokevat ja miten ne oikeasti ovat.
 

Hirvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Enhän mää mistään mitään tiedä mutta olen kuvitellut että Ilves on melko iso seura jäsenmäärältään. Anteeksi jos olen väärässä.
Aivan, minä ajattelin ketjun mukaisesti seurojen jääkiekkopuolta ja siinäkin lähinnä edustusjoukkueita ja niiden suuruutta. Ilveksellä on tosiaan enemmän toimintaa kaikissa muissa lajeissa, olet täysin oikeassa.
 

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aina tää menee tähän mestaruuksien määrän laskemiseen... Vaan kumman joukkueen cheerleadereilla on suurempi rinnanympärys? Jospa kiisteltäisiin vaihteeksi siitä.

Tuohon historiarönsyilyyn viitaten ehdottaisin että olisi hyvä fixata säännöt ensin. Pitää oikeasti olla oman seuran cheerleader (teidän mahdolliset konsolidoinnin tuomat tanssijat out) ja mittauksen kohteena voisi olla ns HCRLS- tulos (Hakametsän Cheerleader Rinnan ja kapean Lantion mittausSuhde) jolloin suurimman HCRLS-arvon saavuttanut on voittanut. Sisään- ja Uloshengitykset sallitaan mittaustilanteessa. Tämänkin Ilves vie mutta MoU mukaan niin voitto on taas väännetty teille ...
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Aina tää menee tähän mestaruuksien määrän laskemiseen... Vaan kumman joukkueen cheerleadereilla on suurempi rinnanympärys? Jospa kiisteltäisiin vaihteeksi siitä.

Tapparan by far. Vai lainaako Ilves edelleen Tapparan tanssijoita? Tai siis käyttää saman ryhmän palveluja?
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Tapparalla on laajalti kannatusta mm. Satakunnassa..niin oudolta kun se kuulostaakin. Osittain tämä selittyy seuran menestyksellä, osittain muuttoliikkeellä.
Olin aikoinaan Turussa töissä..työpaikalla oli Tapparan, Ilveksen, Hifkin, Kärppien, Ässien, HPK:n, Kalpan ja Lukon kannattajia. Siis ainakin..ehkä hiljaisista faneista löytyi vielä muitakin.
Kyllähän menestys vetää puoleensa ja tällä saralla Tappara on pessyt Ilveksen mennen tullen koko Liigahistorian. Voisi ilkeästi puhua gloryhunttauksesta, mutta ihan ymmärrettävä ilmiö tämä on. Uskon ja toivon tulevaisuudessa Ilveksenkin pelaavan kiinnostavaa ja huomiota herättävää lätkää.
Varmasti Tapparalla on kannattajia Mouhijärvellä, miksi ei olisi jos niitä kerran Turussakin on. Ihmisten liikkuvuus tulevaisuudessa vain kasvaa entisestään..kenellä on juuret missäkin ja mistä kannustus kumpuaa.
Tuolla Turussa oli töissä mm. yksi Ässien kannattaja, joka asui Raumalla ja kävi siis Turussa töissä :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös