Playoffs 2016 finaalit: HIFK – Tappara

  • 265 889
  • 1 898

Bromse

Jäsen
No ei kyllä huoleta. Viimeistely Tampereella näköjään lähes yhtä tuskaista IFK:lle kuin mitä Tapparalle se on Nordiksella, silti IFK oli tänään pelillisesti ihan täysin messissä. Paikkoja tulee, tänään ei vaan uponnut. Turhan löysiä ja epätarkkoja vetoja, kaksi kertaa suoraan Karhusel räpylään. Tästä on ihan hyvä jatkaa, huomenna kolmas kiinnitys kannuun, ja kun kaikki odottaa Tapparan tiistaina ottavan omansa, IFK tekee ryöstön Hakametsään. Joten sama kaava voitoissa kuin Pelicansia ja JYP:iä vastaan.

Eniten vituttaa Järvisen naurettava syöttöyritys mikä johti Laineen maaliin. Ei noita saa tulla. Järviseltä muutenkin todella huono matsi. Onnittelut Tapparalle voitosta, oli parempi joukkue tänään.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Onnittelut Tapparalle, hyvä ja tyylikäs nousu 0-6 -tappion jälkeen. Ei jäänyt pahemmin seliteltävää. Positiivista se, että paikkoja saatiin kuitenkin aikaiseksi ihan mukavasti. Nyt ei HIFK saanut mistään sisään, edellisessä matsissa se oli Tappara. Huomisen matsin voittaja vie koko sarjan, sellainen on fiilis. Vitun ikävä se Peltolan loukkaantuminen. En halua olla pahanilmanlintu, mutta itseltäni on irronnut verkkokalvo silmästä ja se on pitkäaikainen juttu. Tapahtui myös niin, että vieras esine osui silmään. Zemiä Peltolalle!

edit: Mielestäni Zaborskyn korkea maila ei ollut tarkoituksellinen.
 

Bromse

Jäsen
Zaborsky sitten päätti Peltolan kauden. Ja selviää luultavasti ilman pelikieltoa. Kyllä vituttaa vaikka voitettiin.
Oli kyllä pelottava tilanne, ja Zaborskyn olisi pitänyt lentää siitä ulos. Silti jäähy tilanteesta oli vähintään omituinen, koska tuomareista ei kukaan nähnyt tilannetta, peli jatkui varmaan vuorokauden tilanteen jälkeen ja screeniltä joku vilkaisi kenet pitää boksiin istuttaa ja jakoi tuomion. Vaikka jäähy noista kuuluu, niin eikö tuomarin pitäisi nimenomaan nähdä tilanne jos kaverin aikoo heittää boksiin? Törmänenkin tuosta vähän päätään pyöritti. Ei siinä, hyvä että Zabo saatiin boksiin ja hölmöilihän kaveri sitten itsensä myöhemmin pihalle. Harvinaisen paska peli mieheltä.

Peltolalle tsemppiä, toivottavasti selviää ilman suurempia vammoja.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Täällä kovasti tuntuivat IFK-fanit olevan huolissaan Tapolan ja Kankaanperän haastatteluista viime otteluiden jälkeen, joten tässä vaiheessa pitää varmaan huomauttaa tuosta Zaborskystä? Ei varmaan tee tuollainen kiukuttelija hyvää joukkuehengelle. Törmänenkin jaksoi oikein kunnolla valittaa Zaborskyn korkeasta mailasta, joten näistä tapahtumista pystyy varmaan tyypilliseen jatkoaikalaiseen tapaan päättelemään, että joukkueessa ei ole kaikki kohdillaan?

Jos nyt vakavasti puhutaan, niin ei tuo Tapparan peli oikein vieläkään vakuuta. Tappara on ollut erikoistilannepelaamisessa koko sarjan edellä, mutta muuten on hankalaa. HIFK:n vierasvoitto on ollut pelitapahtumien valossa huomattavasti lähempänä, mutta Tappara on se, jonka olisi se ryöstö kyettävä tekemään. Huomenna on seuraava mahdollisuus ja pitää toivoa, että Tappara sen käyttää.

Peltolalle tsemppiä ja Mäntylälle pelikieltoa, kiitos.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tappara oli tänään parempi erityisesti maalipaikoissa ja ansaitsi voittonsa, huomenna jatketaan. Kiitos, tack. Karhunen on ollut böndellä viime aikoina kuin muuri.
 
Silti jäähy tilanteesta oli vähintään omituinen, koska tuomareista ei kukaan nähnyt tilannetta, peli jatkui varmaan vuorokauden tilanteen jälkeen ja screeniltä joku vilkaisi kenet pitää boksiin istuttaa ja jakoi tuomion
Päätuomarit eivät nähneet ilmeisestikään tilannetta, joten odottivat, että Tappara sai kiekon ja vihelsivät poikki. Linjurihan saattoi hyvinkin nähdä tilanteen ja kertoi sitten katkolla. Tapparalla kova menetys.

Huominen on tietynlainen suunnannäyttäjä taas. IFK:lla lopussa täysin kuppi nurin, ylivoimalla ei vieläkään maaliakaan ja Tapparan ykkönen otti voiton IFK:n vastaavasta. Huominen tulee vielä nopeasti, mikä näkyy varmastikin IFK:n liikkeessä, joka on ollut sen etu tuoreena noissa kotipeleissään. Puolestaan IFK:lle suuri etu on se, että Peltola on pois ja tilalle nousee hädintuskin liigatasoa oleva Heikkilä.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Silti jäähy tilanteesta oli vähintään omituinen, koska tuomareista ei kukaan nähnyt tilannetta, peli jatkui varmaan vuorokauden tilanteen jälkeen ja screeniltä joku vilkaisi kenet pitää boksiin istuttaa ja jakoi tuomion. Vaikka jäähy noista kuuluu, niin eikö tuomarin pitäisi nimenomaan nähdä tilanne jos kaverin aikoo heittää boksiin?
Erikoista mielestäni on se, että kukaan neljästä tuomarista ei nähnyt sitä, että kiekollinen pelaaja sai mailasta aika ikävästi naamaan. Paino tässä sanalla kiekollinen.

Ja Tapolan mukaan kapteenin kausi oli siinä. Ja oli kyllä varmaan aika monen mielestä myös ihan ulosajon paikka. Moni varmaan saattaa vetää linjan suoraan Dixonin samaan yhden pelin pelikieltoon Lukko sarjassa. Minä vedän myös. Ei pitäisi tämän IFK:n Z:n huomenna pelata, jos kurinpito on hereillä ja pitää linjansa. Eikä pidä Mäntylänkään pelata.

Tapparalta hyvä nousu tiukasta paikasta, kamppailupelissä oli tänään ehkä isoin muutos.
 

Bromse

Jäsen
Ei pitäisi tämän IFK:n Z:n huomenna pelata, jos kurinpito on hereillä ja pitää linjansa. Eikä pidä Mäntylänkään pelata.
Tämä on kyllä totta. Molemmat huomenna sivuun, tai ei kumpikaan. Mäntylän otteet finaalissa on ollut sen verran surkeita että en tiedä miten miehen poissaolo vaikuttaisi Tapparan peliin, jos mitenkään. Ei tosin Zaborsky ole myöskään ollut sillä tasolla mitä vaaditaan, mutta potentiaali siihen voittomaaliin on aina miehellä olemassa..
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tapparan valmentaja antoi myös propseja Liivikille Mäntylän taklaustilanteesta. Siis siitä, ettei jäänyt turhia makailemaan.

Propsit Tapolalle tuosta. Sanos nyt vielä sille V-M Savinaiselle että lopettais pellehyppelyn. Muuton ihan hienoa taisteluhokia Tapparalta.

Meni just niinkun kaikki, minä mukaanlukien, ennustivat tiistain jälkeen. Finaaleja vuosikaudet sahannut Tappara ei yhteen tai kahteen romahdukseen kaadu, oli se odotettu maalin peli Tampereella, Karhunen oli loistava, Tappara hitusen terävämpi ja sarja tasan 2-2. Edellisten Nordiksen pelien ilotulitusta ei tulla enää näkemään. IFK tullee yhtä ryminällä kuin aiemmin, mutta olennaista on se, kumpi saa ensimmäisen onnistumisen. Kotijoukkue ei ole ollut tässä pelisarjassa kertaakaan tappiolla. Jos Tappara saa ekan ja iskee samanlaisen boksin Karhusen eteen kuten Hakametsässä, sarja voi ottaa ihan uuden käänteen. Siis sarja, joka on nyt paras kolmesta.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Joo, nyt meidän vuoro harmitella hukattuja paikkoja. 2-0 tappoi sitten pelin, eikä lopusta sen enempää. Zaborskyn korkea oli harmillinen, ja ikävää, jos Peltolan kausi on todella paketissa. Tilanne oli kuitenkin täysi vahinko, joten mitään suurempia patoutumia tuon ei pitäisi aiheuttaa. Jäähyäkin tuli lopulta vain minuutti vähemmän, mitä olisi ehkä pitänyt. Ihan samoin voi sitten arvuutella, olisiko Mäntylän hyppytaklauksesta päähän voinut antaa enemmän.

Huomenna on sitten iso ottelu. HIFK:lla ei vuorostaan nyt ole oikein varaa hävitä. Kirjoitin aiemmin, että HIFK ei kolmea peräkkäin häviä, mutta tarkoitin nimenomaan siitä mahdollisesta 3-1 tilanteesta. Kuudenteen otteluun Tampereelle olisi ihan eri asia lähteä 3-2 johdossa kuin päinvastoin.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Finaalisarjan paras peli tähän asti Tapparalta, ehdottomasti. Piti avaimet käsissään mielissäni hyvin ja otti ansaitun voiton. HIFK tosiaan tuskasteli maalinteossa ja molemminpuolin oli paikkoja lisämaaleihin, mutta ei mennyt tänään kyllä helpolla sisään. Patrik Lainehan tämän pelin isäntä sitten oli (ja tietysti Karhunen) järkätessä kaikki 3 maalia. IFK taas puolestaan alkoi turhautua ja kuumana kävivät kuin hellankoukku. Zabokin halusi purnata itsensä suihkuun selvästi. Tässähän on käännekohdalle aineksia, huomenna ryöstö Stadista ja tiistaina Kanada-malja Hakametsässä tarjottimella. Se on varma, että huomenna nähdään aivan eri Tappara kuin aiemmin Helsingissä, sen voin sanoa. Tuomareilta ei ollut ihan nappipeli, mutta Levoselta ainakin on huonompaakin nähty.

Omistanpa vielä osion Tuukka Mäntylälle. Terminaattori jaksaa painaa, mutta oli tänään(kin) kentän surkein. Kymppi oli jäävuoren huippu.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Omistanpa vielä osion Tuukka Mäntylälle. Terminaattori jaksaa painaa, mutta oli tänään(kin) kentän surkein. Kymppi oli jäävuoren huippu.
Jotenkin tuntuu, että tuo Mäntylän kymppi vain helpotti Tapparan iltapuhdetta, kun ei ollut Mäntylää puolustuksessa sekoilemassa.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Perinteistä hinkin kovuutta. Lyödään mailankärjellä silmään. 3 peliä menikin jo ihan siististi. Maalit 11-5, mutta sarja 2-2. Alkaa käämit palaa hinkiläisiltä. Tästä on hyvä jatkaa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tässähän on käännekohdalle aineksia, huomenna ryöstö Stadista ja tiistaina Kanada-malja Hakametsässä tarjottimella. Se on varma, että huomenna nähdään aivan eri Tappara kuin aiemmin Helsingissä, sen voin sanoa. Tuomareilta ei ollut ihan nappipeli, mutta Levoselta ainakin on huonompaakin nähty.

No en usko tuon pelin sen kummemmin HIFK:ta masentavan kuin edellisen 6-0 Tapparaa. Loppu meni sitten vähän lämpöilyyn, kun ottelu karkasi käsistä. Ei kummempaa, huomenna aloitetaan taas alusta.

Tuomarit oli ihan hyviä, mutta lopuksi vähän karkasi lapasesta, mutta pelihän oli silloin ratkennut. Zabo purnasi ihan oikeutetusti tuosta Savinaisen pellehypystä, ja tuo tunteella eläminen ihan normaalia Zaboa. Husson käytöskymppikin oli vähän keksimällä keksitty. Ei Tapparakaan mitään kymppejä saanut Helsingissä, vaikka juoksuttivat ajanpeluuna miehiä edestakaisin ennen aloitusta, vaikka vaihtaminen oli pitkän jälkeen kielletty.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tapparalle ansaittu voitto. Avausmaali tulee jatkossakin näyttämään suunnan sarjan peleille.

Lähinnä naurattaa MTV:n, Iltasanomien ja Iltalehden kommentit illan pelistä. Oletko Vesa Rantanen paljonkin maksanut mediaveljillesi palstatilasta ja siitä mitä lehtiin kirjoitetaan?

Tappara vie voiton jälkeen HIFK:ta mediassa 100-0.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Omistanpa vielä osion Tuukka Mäntylälle. Terminaattori jaksaa painaa, mutta oli tänään(kin) kentän surkein. Kymppi oli jäävuoren huippu.

Juu teki kyllä aika isoja virheitä, mutta ei minusta pelannut hyökkäysalueella ainakaan huonosti. Ja älkää unohtako sitä asiaa, että Mäntylän keskialueen töötti näytti vaikuttavan Zabon pelihuumoriin aika isosti.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Jotenkin tuntuu, että tuo Mäntylän kymppi vain helpotti Tapparan iltapuhdetta, kun ei ollut Mäntylää puolustuksessa sekoilemassa.

Juu, ei ainakaan kärsinyt puolustuspeli siitä.

Juu teki kyllä aika isoja virheitä, mutta ei minusta pelannut hyökkäysalueella ainakaan huonosti. Ja älkää unohtako sitä asiaa, että Mäntylän keskialueen töötti näytti vaikuttavan Zabon pelihuumoriin aika isosti.

No onhan Mäntylä hyvä pelaaja ja itselläni oli suuri arvostus häntä kohtaan pelaajana ennen tätä finaalisarjaa, ja on tietysti vieläkin. Mutta noin surkeaa puolustuspelaamista noin kokeneelta kaverilta en ole hetkeen nähnyt.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Huominen peli, vaikka ei mitään ratkaise, on muuten iso peli. Iso se on etenkin HIFKille, koska hävitessään Tappara pääsee hakemaan katkoa ensin kotiin. Jos HIFK voittaa niin edessä on Tapparalle tasoituspaikka kotona. Vaikea sanoa mitään lähtökohtia huomiselle. Kirkkaissa valoissa pelaaminen on ollut Tapparalle vaikeaa, mutta miten sitten vaikuttaa tuohon HIFKin aktiiviseen pelitapaan lyhyt palautuminen.
Yksi asia on varma, huomenna on eri peli kuin tänään ja se alkaa tilanteesta 0-0. Melkoinen viisaus, vaikka itse sanonkin.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hieno voitto Tapparalta, mutta kyllähän tunnelmaa laskee aika pahasti tuo Peltolan loukkaantuminen, ja pelko siitä kuinka pahasti tuossa nyt loppuviimeksi kävi. Saakeli, jos miehestä tuli yksisilmäinen...
Sen rinnalla on melkein yhdentekevää, kumpi tässä lopulta mestaruutta juhlii. No, toivottavasti Tappara kuitenkin, kävi Peltolan silmälle miten kävi. Jokohan Tappara pystyisi huomenna pitämään HIFK:n nollilla ensimmäisen erän ajan, ja miksei vaikka itse aloittamaan maalintekoa?
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kankaanperällä vaikuttanut olevan kovasti homoseksuaalisia taipumuksia Raskin suuntaan koko sarjan ajan. Surutta saa tarjota puutavaraa eikä tuomarit uskalla tehdä mitään. Muutenkin jälleen kerran Tappara hyötyi tuomareista hyvinkin paljon. Zaborskyn 2+2 toki oikeutettu mutta ei niitä videotaululta pitäisi katsoa. Mäntylälle selvä ulosajon paikka. Zaborskyn jäähy Savinaiseen osumisesta käsittämätön. Aulien väkivaltaisuusjäähyn kaltaisia tilanteita on n. 50 joka matsissa. Ei ratkennut onneksi peli näihin mutta ikävän maun se jättää, niin paljon Tappara saa joka pelissä eteen tuomareilta.

Karhuselta ja Laineelta vahvaa työtä, muutoin Tappara ei edelleenkään pelota. Kunhan IFK käyttää paikat jatkossa, nyt on Hakaskutsissa 6 erää tuhlailtu mestoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös