Playoffs 2015 finaalit: Kärpät – Tappara

  • 118 875
  • 615
Joo Aho oli mun silmiin myös todella hyvä taas. Jatkuuko soppari, vai voidaanko kaapata? ;)

IFK:lla joku kuudenkymmenen ukon rosteri ensi kaudella?

Mutta on tämä meidän Tappara vaan kova. Hetki sitten oli 3-1 ja nyt on tasan. Hieno jengi, kävi miten kävi.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huuh, tuleepas huomenna kiimainen matsi! Satku tuli laitettua Tapparan mestaruudelle Kärppien johtaessa sarjaa 3-1, ihan makealla kertoimella vieläpä. Eli sellainen pieni win-win tilanne henkilökohtaisesti huominen. Toki mieluummin sen mestaruuden ottaisin :)
Sikäli erikoinen sarja on ollut, että useamman pelin on voittanut toinen "epäansaitusti", eli ollut suuren osan ajasta purjeessa, mutta käyttänyt omat paikkansa hyvin. Kuten tänäänkin, Kärpät 1. ja 3. erän täysin ohjaksissa, mutta silti Tappara voitti. Tämä nyt kertonee varmasti molempien joukkueiden venymiskyvystä, eli voitetaan vähän heikommallakin pelillä. Harmi, että jo huomenna tämä herkku loppuu, mutta tauon taistottua ei auta kuin katsoa tulostaululle ja onnitella parempaa.
Tapparalla on hieno joukkue, ja mestaruuden voittaminen monen vuoden projektin jälkeen hajoavalla joukkueelle olisi kirsikka kakun päälle. Harmi, ettei Nemo Nieminen enää pelaa teillä :)
 

JakeTheGreat

Jäsen
Suosikkijoukkue
YNWA
Väsyneet Kädet ja Virvelit voi nyt jäädä koloihin. Huomenna Raksila räjähtää, sitä ei pelasta enää edes Metsola. On tää huikeaa, kaksi kertaa saadaan kotiyleisön edessä ratkaisu. Tämä peli on jo nollattu, niin kuin pitääkin. Mutta todella kova on Tappara, tietenkin.
 

Kukko

Jäsen
Kärpät oli suurimman osan ajasta oelin päällä, joten aika pienin toivoin lähdetään viimeiseen otteluun. Sinällään playoff ennustukseni piti, eli Metso tuo pojan oikeaan kotiinsa mikäli sen joku Tapparasta tuo. Metsolan syystä pelataan vielä.
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Joo ei sillä, omaan silmään Aho pelasi parhaan pelinsä Kärppäpaidassa tähän mennessä. 17v jannulta melkoinen suoritus ja kyllähän kaverista vielä kuullaan. Nyt on kuitenkin 2015 ja tulosurheiluahan tämä on. Ahon paikka niitata (Metsolan olkapäästä yli) lämmitti kyllä, miettii millainen tarina olisi syntynyt 17-vuotiaasta ratkaisijasta.

Voihan se tietysti olla että päivän poppariosastoa ei yksinkertaisesti enää voi motivoida kaiken rumban jälkeen niin paljon. että esim. Davisista saataisiin maksimisuoritus esiin. Kaveri on turhautunut rooliinsa ja ellei se ole edes Ahon paikalla, mies laskee helposti että whattahell, ensi kautta kohti.

Pakistoonhan tämä ratkaisu ei kaatunut. Lasse on jotain syystä hitaan oloinen, mutta Nutivaara pelaa "elämänsä kevättä". Laatikainen ja Masuhr, eihän tuo kaukana taaskaan ollut että pari siniviiva-neppiä oliis löytänyt oman lavan ja miehiä juhlittaisiin mestareina.

Vaikea siis sanoa "mitä Latena tekisin". Huomenna Raksila läpsyttelee totuttuun tahtiin ja joukkue suorittaa todnäk hyvällä tasolla kokoonpanosta huolimatta. Pomppu sinne pomppu tänne. Tuoksuu kuitenkin, että Junttila-Donskoi ratkoo. Tai Jormakka, Palola, Aalto... no joku sen kuitenkin tekee. Toivottavasti ei Metsola tai Tarkki/Karhunen.
 

Hirvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ensinnäkin hattua päästä molemmille porukoille, kaksi Liigan parasta organisaatiota jälleen finaalien game7:ssa. Lisäksi kiitos Ilvekselle, kuntoutitte meille huikean ratkaisijan ja mahtavan taistelijan! Kävi miten kävi, olen helvetin ylpeä tämän kauden Tapparasta. Runkosarjassa todella vaikeita jaksoja ja 10 pelin tappioputki, hieno nousu runkosarjan kakkospaikalle, huikea nousu Lukkoa vastaan ohi 3-1-tilanteesta voittoon ja finaaleissa 3-1-tappioasemasta 3-3:een. Juuri nyt on helvetin hienoa olla Tappara-fani, toivottavasti myös huomenna. Tappara on tänä vuonna voittanut 3/4 Raksilassa pelatusta pelistään, en näe miksei sama voisi toistua myös huomenna.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tappara on tänä vuonna voittanut 3/4 Raksilassa pelatusta pelistään, en näe miksei sama voisi toistua myös huomenna.

Koska pitkässä juoksussa tasan :D? Nähtäväksi jää onko juoksu nyt niin pitkä että pystytään Tappara kaatamaan. Hyvän hurmoksen olette kyllä saaneet aikaiseksi ja tykkään tästä joukkueesta (hieman) enemmän kuin edelliskauden Tapparasta. Toivotaan että matsi on tasainen loppuun saakka ja ratkaisijaksi ei nouse Metsola/Tarkki/Karhunen vaan joku muu. Kiekkokansa kiittää joka tapauksessa, jäipä pytty Ouluun tai matkaisi Tampereelle.
 

Yläkalevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Häntäpään joukkueet ja altavastaajat
Kaikista annetuista lausunnoista päätellen henkinen yliote tuntuu siirtyneen Tapparalle. Siinä missä tamperelaiset ottavat homman selvästi rennosti, mutta tarvittavalla vakavuudella, alkaa Oulussa kädet puristamaan mailaa ja selitellään tätä väsynyttä "nautitaan näistä peleistä"-hokemaan kahden menetetyn ottelupallon jälkeen. Joku sen sanoikin jo tämän kuudennen pelin alla että nämä pelit ratkeavat siihen mitä on korvien välissä.

Täytyy kyllä ihmetellä miten Kärpät on päässyt näin pitkälle oikeastaan yhden ratkaisuvoimaisen kentän varassa. Tapparan sitkeyttä taas on pakko ihastella. Ehkäpä kahden peräkkäisen finaalitappion sato korjataan huomenna.
 

Odessa_park

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, OTP
Täytyy kyllä ihmetellä miten Kärpät on päässyt näin pitkälle oikeastaan yhden ratkaisuvoimaisen kentän varassa. Tapparan sitkeyttä taas on pakko ihastella. Ehkäpä kahden peräkkäisen finaalitappion sato korjataan huomenna.
Johtuu varmaan siitä, että tuo yhden kentän varassa jauhaminen on pelkkä myytti.

Tuo kyllästymiseen asti jauhettu "JJJ" jättää toki parhaimmillaan muut kentät varjoonsa, mutta pelkästään play-offien pistepörssiä vilkaisemalla näkee, että ovat siellä muutkin tulosta tehneet kuin J:t. Joku paljon parjattu Ivan Humlkin taisi ratkaista jonkun pelin parilla maalillaan.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Tän sarjan voittajaa ei voi osata ennustaa. Nyt on pelattu 6 peliä putkeen jossa voittajan olis voinu heittää nopalla. Game Sevenissä on moni asia mitkä on eduksi Tapparalle ja eduksi Kärpille. Niin tasoihin menee nekin.

Tappara + Kärpät -
+ Metsola
- Metsola
+ 1-3 tilanteesta pari kertaa noustu ja nyt viime kaudesta toisinpäin
+ Nyt löytyy paskamaalien tekijöitä Tapparaltakin
+- Tuurimaalit, joita on nähty
- Karhunen/Tarkki vire
- JJJ ketju joka oli tänään jäällä kun 2-1 maali tuli
- Näennäinen kotietu tuomareiden suhteen (joka on molemmin puolin ollu sama)
-+ 2-0 tai 0-2 tilanne niin kummasti kääntyy tasoihin
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oli ne nyt niin huonoja? Paremmalla viimeistelyllä koko porukalla olisi taas se pari pistettä ja tätä keskustelua ei käytäisi. Toki Tapparan Dixonin kenttä pelasi taas hyvin heitä vastaan, mutta olihan siellä taas useampikin tuttu pyöritys joista Metsolaa huonompaa maalivahtia vastaan olisi ainakin yksi uponnut.

Onhan se noinkin, mutta sanotaan että normaaliin tasoonsa nähden pleijareiden huonoin peli JJJ:ltä. Kemppaisen erittäin poikkeuksellinen virhe oli minusta selkeä oire väsymyksestä. Donskoin kypäräseikkailut toinen. Sitten oli noita missä vaan ajatus seisoi ja kiekko vietiin tuttuun ja turvalliseen kulmaan kun ei muutakaan keksitty. Tappopaikat oli muilla ketjuilla. JJJ:lläkin oli paikkoja, mutta kudit jäi aina piippuun. Muut kuitenkin sentään saivat kiekon usein Metsolalle saakka.

Mutta hyvin nukuttu yö ja huomenna suoritus ihan takuulla paranee myös JJJ:llä.

Maalikameraanhan tämä nyt meni, mutta se on urheilua se. Kaikista tuskallisin tilanne tämä on meille jotka oikeasti välittävät. Kaikille muillehan, ns "ulkopuolisille" game seven ja todennäköinen jatkoaika on semmoista herkkua ja draamaa, että ei mitään rajaa. Jopa Oulusta löytyy ihmisiä jotka toivoivat seiskapeliä sen jännityksen takia ja toisekseen siksi että homma menisi hienosti vasta kotona poikki.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Onhan tää jumalauta mahtavaa aikaa.

Reilu pari tuntia sitten vitutus oli luokkaa infernaalinen (niinkuin pitääkin), mutta tuossa kun sai hyvän tovin kotiin ajaessa sulatella tätä tappiota, niin ei tässä voi todeta kuin että kyllä pelaa kaksi mahtavaa joukkuetta jälleen mahtavia finaaleja. Aiemmin kauden aikana sanoin, että tuskin enää samanlaisia finaalisarjoja näkee kuin viime keväänä, mutta tässähän ne taas kaks samaa joukkuetta on pistämässä jopa paremmaksi. Edelleen, viime vuonna pelattiin seitsemän finaalia maalin erolla, ja tänä vuonna jo kuusi. Pelkästään sekin kertoo paljon näistä jengeistä. Ei mitään väliä vaikka toinen pääsee maalin, parin tai joskus kolmenkin maalin karkumatkalle, niin nää ei vaan anna periksi. Se voittamisen halu ja periksiantamattomuus on aivan mieletön molemmilla jengeillä. Kentällä taistellaan ihan viimeiseen asti ja pelataan sitä paitsi ihan hemmetin hyvätasoista mutta rehtiä pleijarikiekkoa, jota vielä kaksi helkkarin ammattimaista koutsia molemmilla puolilla johtaa. Näkee että joukkueet kunnioittaa toinen toistaan.

Kannattajana tässä tietysti elää ja kuolee Kärppien mukana, mutta mun täytyy myöntää että joku pieni osa sisällä on sitä mieltä että Tappara tämän mestaruuden ansaitsee. Mä nostan hatun aivan saatanan korkealle tolle joukkueelle. Olisi jotenkin paljon helpompi nauttia täysillä mahdollisesta mestaruudesta, jos vastustaja olisi täynnä karisihvosia ja ilkkapikkaraisia, mutta tämän kauden Tapparasta on vaikea löytää vastenmielistä pelaajaa. Esim. tämän illan ratkaissut Marjamäki on aivan huikea tyyppi tämäntyyliseen sarjaan pelaa roolissaan varmaan elämänsä kiekkoa, vaikka syksyllä taisi olla vielä kovin epäselvää pystyykö pelaamaan enää lainkaan. Ja joku Josh Green on niin saatanan viimesen päälle karismaattinen ammattimies kentällä ja haastattelujen perusteella sen ulkopuolellakin, että alkaa kieltämättä vähän vituttamaan kun miettii millasia nyhjääjiä suurin osa meidän ns. vahvistuksista on olleet.

Entäs tuo oma jengi sitten. Vaikka tänään takkiin tulikin, niin kyllä tuli ylpeä olo tuosta joukkueesta. Siinä kun kolmannen erän lopulla nuoret kokemattomat jätkät Aho, Manninen ja Nutivaara olivat just ne pelaajat, jotka kaikkein hanakimmin näyttivät haluavansa ratkaista suorituksillaan voiton ja Suomen mestaruuden meille, niin kyllä siinä aika luottavainen olo tuli tuleviakin kausia kohtaan, vaikkei meillä enää ensi vuonna Donskoita ja Kemppaista olekaan. Ja muutenkin, vaikka tavallaan mieli tekisi sanoa, että omaa perseilyään ovat päästäneet Tapparan mukaan tähän finaalisarjaan, niin kyllä tänään kun katseli joukkueen tekemistä jäällä, niin ei Siellä ollut löysäilyä jostain asenneongelmasta puhumattakaan näkyvissä. Kaksi joukkuetta pelasi molemmat huikean peli ja toinen hävisi. Huomenna toivottavasti ainakin SaiPa-kolmikko jatkaa siellä missä ansaitsevat olla, eli jossain ihan muualla kuin kentällä seitsemännessä finaalissa. Kyllä tämän illan joukkue oli se Kärpät jota tykkään katsella.

Olisi ollut mahtava ollut olla paikan päällä todistamassa oman joukkueen mestaruutta, mutta se jäi nyt tältä vuodelta väliin. Onnittelut teille jotka huomenna pääsette spektaakkelia Raksilaan katsomaan. Parempi voittakoon!
 

nikozwan

Jäsen
Olen kyllä uskomattoman pettynyt Kyrppiin, vaikka olenkin anti-fani. Siis jengi, jossa on Pyörälää, Vallinia, Maxwellia ja kumppaneita, ei saa tapettua sarjaa. Jätkiä ei kiinnosta, yhden ketjun sakki. Hienoa Liigan kannalta, että mennään Game Seveniin, mutta... silti olen todella pettynyt Oulun poikiin.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Olen kyllä uskomattoman pettynyt Kyrppiin, vaikka olenkin anti-fani. Siis jengi, jossa on Pyörälää, Vallinia, Maxwellia ja kumppaneita, ei saa tapettua sarjaa. Jätkiä ei kiinnosta, yhden ketjun sakki. Hienoa Liigan kannalta, että mennään Game Seveniin, mutta... silti olen todella pettynyt Oulun poikiin.

Kaukalossa on yleensä kaksi joukkuetta, tahdosta en usko tässä vaiheessa kautta se olevan kiinni. Tappara on ollut tarpeeksi tehokas kahdessa edellisessä ottelussa, mutta Oulussa tänään joukkue laitetaan kunnolla testiin. Kärpät tulee hallitsemaan kenttätapahtumia, mikä nostattaa pintaan kaksi kysymystä. Jaksaako Metsola? Iskeekö Tappara kovalla prosentilla kiekkoja sisään?

Huikea sarja ollut tähän mennessä ja toivon, että huomenna ratkaisu ei tule millään junttila-pompulla tai tuomarien toimesta. Yksi selkeä linja, minkä kanssa mennään koko saatanan peli. Tähän mennessä Suomessa ja Ruotsissa tuomarityöskentely on ollut suuri vitsi.
 
Pelin hallintaprosentissa hämää Tapparan pyrkimys rytmittää peliä erittäin:
1. Passiivinen, puolustusvoittoinen
2. Aktiivinen, korkeampi karvaus, pitkät hyökkäykset (vaihtomatka)
3. Passiivinen, puolustusvoittoinen

Eilen Kärpät sai varmasti vähän suunniteltua enemmän paikkoja 1. erässä, mutta Metsola otti tarvittavat game-saverit ja pitääkin ottaa jos haluaa mestaruuden voittaa. Tapparan haaste on ollut tuo pelin tappamainen puolustamalla joka ei tahdo Kärppiä vastaan olla riittävän laadukasta. Kokeneemman puolustavat eivät liiku tarpeeksi hyvin pysyäkseen mies vs mies puolustuksessa.
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kyllä on poijjaat mahtavaa kiekkoa saatu seurata. Joku tais iltasanomissa mollata näitä finaaleja, mutta omasta mielestä näissä on ollut kaikkea mitä pitääkin olla. Ensialkuun tuntui että Tappara on liian vahva (pari ekaa peliä). Sitten Kärpät pääsi niskan päälle voitoissa. Nyt Tappara on noussut hienosti tasoihin ja saadaan loistava päätös tälle keväälle. Näinhän sen pitääkin mennä !
Joskus joku viisas on sanonut että 'voitolla yöhön'. Minä pistän pistän paremmaksi ja sanon, 'yöhön, kävi miten kävi'. Eli jos illalla tulee meikäläisittäin voitto niin hienoa. Jos Tappara vie mestaruuden, niin taputan tuolle hienolle porkkanapöksyiselle jengille. Mahtavan nousun ootte tehneet. Minkäänlaista pahaa sanottavaa ei jää näistä finaaleista oli ratkaisu sitten millainen tahansa.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Tälleen lomailevan jengin kannattajana on pakko sanoa, että onhan ollu huikeeta settiä Tapparan puolelta! Toista kertaa 1-3 tilanteesta taisteluun mukaan. Ja pelaajista Masi Marjamäelle helvetin iso peukku, pahan loukkaantumisen jälkeen takaisin. Ja sitte vielä isoon rooliin, filasta sankariksi! Hienoo.
Ja toivon tosiaan Tapparan voittavan Mestaruuden:-D
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Täältäkin hatun nosto Tapparalle vaikka vieläkin välierä tappio kaivertaa.
On kyllä henkisesti kova joukkue ja ansaitsee minusta tänä vuonna mestaruuden.
Metsola ollut ilmiömäinen ja toivon että hermo pitää hänellä tänään, tasaisessa sarjassa voittaa se kummalla on parempi/kuumempi maalivahti.

Kärpillä kotietu ja reservissä tuoreita jalkoja saas nähdä....
 
Suosikkijoukkue
Sydämellä pelaavat
Ei tullut tännekkään lippuja. Miten voiko noita tulla vielä myyntiin jossain vaiheessa, kuten ennenkin? Puhelimella pääsin sisöön 30sek myynnin alkamisen jälkeen, mutta eiköhän tää lumian paska sitten alkanut tahmaamaan.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Tarpeeksi kauan kun hakkasi päivitysnappia, niin lopulta sivu aukesi ja taisin saada sillä hetkellä hallin viimeisen istumapaikan. Ikinä ennen en ole Raksilassa käynyt. Kai tuolla ilmainen pysäköinti on?
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei tullut tännekkään lippuja. Miten voiko noita tulla vielä myyntiin jossain vaiheessa, kuten ennenkin? Puhelimella pääsin sisöön 30sek myynnin alkamisen jälkeen, mutta eiköhän tää lumian paska sitten alkanut tahmaamaan.

Eiköhän sieltä tuu vielä ne vapautuneet varatut. Tai sit suosiolla trokarien sivuille. Mä yritin Ässät-Tappara finaaliin lippua ostaa kummipojalle, 240€.. Jäi ostamatta. Toivottavasti teillä parempi tuuri.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös