KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
En ole Tukio. Enkä ymmärrä, että mitä. Eikä nyt suuresti kiinnostakaan, että mistä saivartelusta on kyse. Tilanne on 2-1. Joo, toivottavasti se saivartelu ei liity tuohon.
Jätkä kulkee ympäri sarjaan liittyvien ketjujen puuttumassa normaalin urheilujargonin mukaisiin ilmaisuihin, ja nyt kun mies ei osaa omaa määrittelyään, siihen puuttuminen on saivartelua.
 
Tell me something, boy. Aren't you tired trying to fill that void?
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jesse Mankinen sanoi eilen haastattelussa, että saapuvat huomenna (tänään) Lappeenrantaan ja Finavian sivuillakin näkyy olevan tieto siitä, että Oulusta tullut lento on laskeutunut n. 45 minuuttia sitten Lappeenrantaan. Eli tänään matkustivat, alkuperäisen suunnitelman mukaan.
Joo todellakin näin. Näyttivät koko joukkueen voimin hotellille siirtyvän eilen illalla. Saipalla tulee tuota hotellielämää enemmän, mutta ymmärtäähän tuon ettei haluta Kärpille etua matkustuksessa antaa vaan tullaan samalla koneella. Se vaan tietää sitä että huomisen pelinkin jälkeen kun Kärpät lentää yöksi kotiin nukkumaan, niin jos sarja jatkuu perjantaille asti vielä niin Saipa yöpyy 3 yötä Oulussa, sillä Kärpät lentäisi vasta torstaina mahdolliseen kuudenteen peliin Lappeenrantaan. Kaikki tämä, mikäli Saipa haluaa jatkossakin Junnon vuokraaman koneen kyydissä matkustaa.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Luistelukerhon muodostelmaluistelujoukkue
Kaikki tämä, mikäli Saipa haluaa jatkossakin Junnon vuokraaman koneen kyydissä matkustaa.
Eikö Liiga tullut matkustuskustannuksissa vastaan? En tiedä, että paljonko katto-organisaatio kustantaa kummallekin, mutta mutulla voisin veikkailla, että SaiPa pääsee muiden maksamana Kärppien varaamille lennoille. Tämä on mielestäni urheilullisin vaihtoehto, kun köyhempää autetaan tasapäistämisen nimissä.

Huomenna jatkuu. Kärpillä on pieni ongelma pelaajistossa, kun siitä kuudetta puolustajaa ei vaan näy eikä kuulu. Mikko Lehtonen on jargonin mukaan pelikunnossa, mutta ilmeisesti jotain lumitöitä on vieläkin kesken, kun ei Mikko "vittukupelottaa" Niemelää parempaa vaihtoehtoa ollut eilenkään askiin laittaa. Siinä on muuten SaiPalle valmis resepti kiekon hallintaan hyökkäysalueellaan ja tärkeisiin riistoihin: painetta parille Vallin-kukavaan. Kiekko ei vahingossakaan eksy hallitusti omille Arskan tai pakkiparinsa kautta, ellei Emingerillä ole hyvä päivä, eli sattuu olemaan kokoonpanossa. Hyökkääjät kuitenkin hakevat totutusti, joten etäisyys kasvaa. Lihaa, luita ja vauhtia kohden ja eiköhän sieltä jotain hyvää SaiPan laariin laskettele.

Loppujen lopuksi Kärpillä ei ole mitään hätää, kun ainoa huolen aihe on 6. puolustaja kokoonpanossa. Edes Viuhkolan lyijystä valetut luikkarit eivät häiritse kokonaisuutta. Maanantaina on vielä mahdollisuus kokeilla erilaisia koostumuksia ja lepuuttaa tai tuottaa pelirytmiin pelaajia. Niemelä, Komulainen, Viuhkola ja Karhunen sivuun ja Eminger (eli Lehtonen, mutta eihän se varmasti ole pelaavassa kokoonpanossa), Suoranta, Alikoski ja Rynnäs askiin. Huominen peli on vara hävitä, kuten vaikka seuraavakin, jos kerran putkessa pitää alkaa häviämään. Tärkeintä on se, että ottelun alla varmasti paras kokoonpano on loukkaantumiset poislukien valmiina.

Toivotaan Kisapuiston Capolle hyvää Finnrexiniä, jos kerran se kannustus yhdestä miehestä on kiinni.
 
..i.,

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Eikö Liiga tullut matkustuskustannuksissa vastaan? En tiedä, että paljonko katto-organisaatio kustantaa kummallekin, mutta mutulla voisin veikkailla, että SaiPa pääsee muiden maksamana Kärppien varaamille lennoille. Tämä on mielestäni urheilullisin vaihtoehto, kun köyhempää autetaan tasapäistämisen nimissä.
Liiga maksaa chartterin ja normaalin reittilennon erotuksen.
 
"Canada is not Finland" TSN:n studiosta toisella erätauolla finaalin ollessa 3-0. Peli päättyi 3-5.
Jätkä kulkee ympäri sarjaan liittyvien ketjujen puuttumassa normaalin urheilujargonin mukaisiin ilmaisuihin, ja nyt kun mies ei osaa omaa määrittelyään, siihen puuttuminen on saivartelua.
Nyt se poika rupesi höpöttölemään. Ja minä pojittelemaan.

Se on kaamea älyllinen ja looginen virhe sanoa, että 2-1 voitoin johdossa oleva joukkue olisi köysissä. Jargoneissa on sentään sisäinen logiikka oltava kunnossa. Tuossa ei ole. Kyllä siihen pitikin puuttua. Nuo numerot olivat esimerkkejä. Sinä nyt sekoitit asiat.

Mikähän siinä on, että SaiPa-fanien kanssa on pitkin kautta ollut hankalaa kommunikoida. Siltä on SaiPan leiristä nimitelty kylähullluksi ja milloin miksikin.

Olen keksinyt vastauksen. Se on SaiPan menestyskulttuurin jokseenkin täydellinen puute. Ja kun Oulun Kärpät on aivan toista ääripäätä, niin kaksi ääripäätä kohtaavat. Tämä ei ole tahallinen provokaatio vaan oikeasti olen tätä mieltä. Menestystä saaneiden seurojen fanien kanssa sitä puhuu enemmän samaa kieltä ja he ovat ikään kuin kasvaneet aikuisemmiksi tässä jääkiekkoasiassa. Mutta jospa SaiPasta tulee tulevien vuosien pronssikerho, niin sitten tämä kommunikaatio ehkä helpottaa. Oulussa pronssi ei ole menestystä mutta Lappeenrannan pienillä resursseilla pronssi olisi menestystä. Oulussa pronssikausi on ollut floppikausi.

Niin, että katellaanpa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree!
Haa!

Huomasin hauskan yksityiskohdan. Pentti "Pena" Matikainen valmensi SaiPaa 1981-1983 ja heti perään Kärppiä 1983-1987. Pena on siis jättänyt kädenjälkensä kumpaankin seuraan!

Kärpissä Pena saavutti muuten triplan. Pronssi triplan! Kärpät on ollut siis 1980-luvulla melkoinen pronssi-kerho (4 pronssia). Nyt sitten vain faksia laulamaan ja Pena neuvonantajaksi SaiPalle niin ympyrä sulkeutuu. Se on varma pronssi! Ps. Kärppä-toimistolla ei ole enää faksia.
 
Viimeksi muokattu:

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En avohoitoon vielä ilmoittaudu, mutta kyllähän SM-liigan historian kovin yllätys on ollut se, että JYP on onnistunut voittamaan meastaruuden, ja toisenkin.
Totta. Varsinkin kun laskee kuinka ovat pärjänneet runkosarjan aikana samalla aikajaksolla. Todella yllättävää.

SaiPa voittaa tänään ja sen jälkeen sarja on uusi. SaiPa häviää tänään ja voidaan alkaa keskittyä finaaleihin. Iso peli siis edessä.

Jupa
 

Johan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jos SaiPa häviää tänään, niin toivottavasti ainakin Kärpät aloittaa keskittymisen finaaleihin saman tien.
En usko näin käyvän. Itse puolestaan aloitan varmasti. Olin kahden eka pelin jälkeen hyvin varma siitä, että sarja menee 4-0.

Eka kertaa on tälle keväälle perinteinen pleijarijännitys päällä. Kiitos SaiPalle siitä,mmutta olisin voinut jättää väliinkin.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta päinvastoin on todella hienoa että pieni jännitys kutkuttaa persiissä ennen matsia. Tiukalla pelillä voittoon on aina parempi ku se 5-0 joka ottelussa ja läpsytellen finaaliin.

Toivottavasti SaiPan liike jatkuu samanlaisena ja Kärpätkin saa hiukan terävämmin tuota kiekkoa maalille. Hyvä peli tulossa illalla.
 
"Kärpät on kyllä rehellisesti sanoen suorastaan vittumaisen hyvä. Kannun vois jo jakaa." -bozik 4.4.2014
Muut tekee mitä pystyy, Kärpät mitä haluaa. Liigan kultapossukerhossa jo vuodesta 2000
"Jumalauta, tämä teidän pumppu on vitsi, saatana !" - Antti Pennanen 12.9.2019

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree!
Tiukalla pelillä voittoon on aina parempi ku se 5-0 joka ottelussa ja läpsytellen finaaliin.
Niin, kyllähän tällaiset tiukat pelit valmistavat joukkuetta paremmin mahdollisiin finaaleihin kuin läpsyttely. Jokunen tappiokin on ihan paikallaan, jotta fokus pysyy kohdallaan. Jos ei nyt liian tiukaksi mene...
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuosta matkustamisesta muuten, onkohan Liigassa koskaan pelattu / harkittu pelattavan NHL-tyyliin playoffseja?
Ei ole kyllä pelattu ainakaan viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Siitä ei hajuakaan onko harkittu, varmaankin on jossain vaiheessa.

Eniten itseä miellyttäisi HAAHHAH rytmi, jolloin runkosarjassa paremmin sijoittunut saisi aloittaa kotona ja saisi myös (mahdollisesti) pari katkon paikkaa putkeen kotona. Kuitenkin matkustusta voitaisiin hieman keventää kun ei joka peliin paikkakunta vaihtuisi.
 
Oulu - Keski-Suomen pääkaupunki

Teme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Saipa on parantanut peli peliltä ja oli tänään mielestäni jopa selkeästi parempi joukkue. Kärppien rutiini ja yksilötaito käänsivät kuitenkin pelin oululaisille onnekkaastikin. Tämä sarja on kaukana valmiista ja Kärppien on pakko löytää ihan uusi vaihde peliinsä, jos finaalipaikka meinataan naulata keskiviikkona.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Perkele, kun oltaisiin oltu sarjan alusta asti hereillä, niin olisi paljon paremmat asetelmat. No, turha jossitella. Kärpät on helvetin kova joukkue, ja osoitti kyllä lappeenrantalaisten kannalta karmivalla tavalla tänään. SaiPa olisi voinut paikoistaan iskeä sen 3-1 maalin viimeisessä erässä, mutta ei maistunut. Pienellä onnella (ansaitulla toki) Kärpät pääsi sitten tasoihin ja ohi.

Ei saa luovuttaa, mutta kolme peräkkäistä voittoa Kärpistä voi olla kyllä turhan kova pala SaiPalle. Saa nähdä.

Tämän illan matsista ja sen ratkaisumaalista sen verran, että eihän se ollut Markkasen hallussa. Mutta tv-kuvien perusteella Maxwellin kontakti osuu pelkästään Markkasen räpylään, joten miten se sääntöjen mukaan menee? Eikös maalivahti kuitenkin ole koskematon ja olen kyllä nähnyt vastaavanlaisista kontakteista - vaikkei tämä kovin kova ollutkaan - paljon vihellettävän jäähyjä.

No, pulinat kuitenkin pois. Tulosta täytyy kunnioittaa.
 
Tää on meidän joukkue.
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onnittelut poroille. Taistelu hävittiin, sota jatkuu!
 
Nimimerkki HeGe41 Lintnerin jatkosopimuksesta SaiPaan:
Mielummin karsintoihin Saipassa ku mestaruuteen Jokereissa. Näin miehet dallaa!

dorka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tämän illan matsista ja sen ratkaisumaalista sen verran, että eihän se ollut Markkasen hallussa. Mutta tv-kuvien perusteella Maxwellin kontakti osuu pelkästään Markkasen räpylään, joten miten se sääntöjen mukaan menee? Eikös maalivahti kuitenkin ole koskematon ja olen kyllä nähnyt vastaavanlaisista kontakteista - vaikkei tämä kovin kova ollutkaan - paljon vihellettävän jäähyjä.
Mun casebook kertoo tällästä:

Maalin hylkääminen 471 a) 6. Maalia ei hyväksytä, jos pelajaa millään tavoi - vahingossa tai muutoin - koskettaa maalivahtia silloin, kun maalivahti on maalialueella ja maali syntyy.

Jokainen voi sitten ihan itse kelailla sitä filmiä ja tehdä omat johtopäätöksensä.

Lähellä se oli, mutta ei taida vielä riittää SaiPalla. Ens vuonna sitten uudestaan!
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämän illan matsista ja sen ratkaisumaalista sen verran, että eihän se ollut Markkasen hallussa. Mutta tv-kuvien perusteella Maxwellin kontakti osuu pelkästään Markkasen räpylään, joten miten se sääntöjen mukaan menee? Eikös maalivahti kuitenkin ole koskematon ja olen kyllä nähnyt vastaavanlaisista kontakteista - vaikkei tämä kovin kova ollutkaan - paljon vihellettävän jäähyjä.
Toistan hieman itseäni tuolta otteluketjusta, mutta jos tuota maalivahdin koskemattomuus-sääntöä tulkittaisiin jokaisessa tilanteessa pilkun tarkasti, myös SaiPan toinen maali olisi pitänyt hylätä joten siinä suhteessa tilanteet meni tasan.

Molemmat täysin oikeita tuomioita näin maalaisjärjellä sääntöjä tulkiten.
 
Oulu - Keski-Suomen pääkaupunki

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mun casebook kertoo tällästä:

Jokainen voi sitten ihan itse kelailla sitä filmiä ja tehdä omat johtopäätöksensä.

Lähellä se oli, mutta ei taida vielä riittää SaiPalla. Ens vuonna sitten uudestaan!
Jos jokainen maalivahdin hipaisu maalinteon yhteydessa johtaisi maalin hylkaamiseen, naita tulisi todella paljon useammin. Kyllahan esim. patjoista on tyonnetty mies ja kiekko maaliin eika se ole mitenkaan kiellettya. Esille nostamasi saantokohdan tulkintaa tehdaan todella paljon siis.

Kiekon pitaa olla aidosti hallussa ja sellaiseksi ei todellakaan lasketa rapylan paalla pyorivaa kiekkoa.

Ristiriitaiset tunteet varmaan Lappeenrannassa. Sarja tasan -tilanne oli muutaman sentin paassa, mutta nyt ollaan taas selvalla takamatkalla.

Markkaselta erikoisen kaksijakoinen peli. Ilman noita kahta vikaa maalia olisi suunnilleeen historian hienoin ja selkein MVP. Otti kuitenkin useamman gamesaver-tason kopin kuin mita paasti.

Nyt se viimeinen prosentti ulos asennetta ja tahtoa Oulussa ja ihmetekoja kohti, SaiPa!

Jupa
 

TosiKärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bc Nokia, Arsenal
Matsien viihdyttävyystaso nousee peli peliltä, samoin SaiPan pelin taso. SaiPa antoi tänään huippuhyvän vastuksen. Erityisesti 3. erän ensimmäiset 15 min olivat täydellistä johtoasemassa pelaamista. Jotkut ovat puhuneet SaiPan pelillisestä sulamisesta lopussa, mutta en allekirjoita sitä. Kärpät sai vähän puolihuolimattomasti pari paikkaa ja käytti ne. Olihan Kärpillä toisessa erässä useita loistopaikkoja, mutta silloin Markkanen oli aivan maaginen. Yllättäen Kärppien takaa-ajo meinasi jäädä hyvin aneemiseksi, mutta onneksi vain meinasi...

Sanoisin, että Kärppien yksittäinen tärkein pelaaja takaa-ajon onnistumisen takana oli Tomi Karhunen. SaiPalla oli paikkansa iskeä 3-1, mutta Karhunen kesti ja antoi näin mahdollisuuden Kärpille vielä onnistua. SaiPan jalka liikkui loistavasti. Pidän kyllä pienenä ihmeenä, ettei pitkä JYP-sarja näy liikkeessä tällä hetkellä ollenkaan.

Ennen sarjan alkua olisin pitänyt Kärppien 3-1 johtoa otteluvoitoissa jo täysin ratkaisevana, mutta SaiPan peli on parantunut koko ajan, joten pienet mahdollisuudet heillä edelleen on. Toki vielä kahden voiton hakeminen Raksilasta on äärimmäisen haastavaa. Kärppien kannalta on oleellista, että seuraavaan otteluun lähdettäessä ei pätkääkään mietitä, mikä on sarjan tilanne, vaan lähdetään pelaamaan kuin kyseessä olisi Game seven. Täysi höyry päälle! SaiPan esitys oli sen verran väkevä tänään, että riski Kärppien lähtemiselle vähänkään takki auki seuraavaan peliin on hyvin pieni.
 
Jussi Jokinen - liian huono Suomen olympiajoukkueeseen Vancouveriin - 60 peliä 23+26=49, +4, laukaisu% 19,5

elmorautio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal vs Toronto, KHL-Jokerit
Kyllähän Kärpät tämän sarjan vie, mikäli keskiviikkona tekevät paikoista maalit. Saipan saumana Markkasen toinen haamupeli vieraissa, mihin luonnollisesti löytyy kaikki eväät, mutta hanka uskoa, etteikö Kärpätkään tästä parantaisi. Jatkoaikatappio lauantaina oli Kärpille tuiki tärkeä mestaruustaiston kannalta. Tänä iltana Kärpät osoitti jo sitä kuuluisaa luonnetta.
 
"Tuli tässä mieleen, että Esa Pirneksen kaksivuotinen sopimus AIK:hon taitaa olla kauden päätteeksi katkolla. Mahtaisiko olla mitään käyttöä Kärppä-joukkueessa?" - allekirjoittanut 05.11.2013 klo 13.54

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Tämän illan matsista ja sen ratkaisumaalista sen verran, että eihän se ollut Markkasen hallussa. Mutta tv-kuvien perusteella Maxwellin kontakti osuu pelkästään Markkasen räpylään, joten miten se sääntöjen mukaan menee? Eikös maalivahti kuitenkin ole koskematon ja olen kyllä nähnyt vastaavanlaisista kontakteista - vaikkei tämä kovin kova ollutkaan - paljon vihellettävän jäähyjä.
Kyllähän siinä Saipan 2-0 maalia edeltävässä tilanteessakin Saipa pelaajaa tekee kontaktin Karhuseen, mutta maali hyväksyttiin silti. Joten tämän puolesta tilanteet menivät tasan.

Mutta itse aiheeseen. Viihdyttävä peli oli, ehkä paras koko näiden joukkueiden kohtaamisista näissä välierissä. Paljon maalintekopaikkoja, molempien molarien gamesavereita ja suunsoittoa vastapuolen pelaajille. Kärpiltä huonoa pelaamista ekassa erässä, mutta varsinkin Aaltosen tekemä kavennusmaali toisessa erässä sai Kärppä pelaajat pelaamaan. Lopulta hieno nousu 2-0 tappioasemasta 2-3 voittoon. Tästä on hienoa jatkaa seuraavaan kamppailuun.
 
Hercule Poirot: "Käytä pieniä harmaita solujasi." "Koko maailma on näyttämö ja kaikki miehet ja naiset vain näyttelijöitä." Ote Shakespearen parodiasta "Kuten haluatte."
Jokaisella ihmisellä on itsessään se pimeämpi puoli. Se, kuinka hyvin osaamme hallita tätä pimeää puolta itsessämme, määrittää meidät hyviksi ihmisiksi.
"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people." --> Goodbye Trump!

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt muuten löyty selitys sillekin, miksi poliisisetä virnuili kovasti tänä aamuna näkiessään SaiPa huivini ja ajokorttini "Etelä-Karjalan poliisilaitos" kun ajelin työmatkalla kohti Oulua jossain Oulaisten ja Vihannin välissä ja jouduin pysäytetyksi. Hän tiesi sen. Hän tiesi, että Juha Junno osaa metkuilla tuomarit ja liigan puolelleen. Poliisit tietää kaikesta kaiken, varsinkin Pohjois-Pohjanmaalla, johan tapaus Myllylä kertoo kaiken.

Se ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että tämän kauden Kärpät on 2010-luvun kovin joukkue. Ihan omassa luokassaan.

Toivottavasti SaiPa kaivaa vielä moposta viimeisetkin tehot irti, katsotaan mihin riittää. Kahden ekan pelin nukkumisesta huolimatta voi olla kyllä helkkarin ylpeä tuosta jengistä ja samalla tunnustaa, että vastustaja on kyllä aivan käsittämätöntä luokkaa.
 
Tää on meidän joukkue.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy