Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
On myös mielenkiintoista nähdä, pystyykö Brückler nousemaan voittavaksi maalivahdiksi. Ensin vei Puurula, ties minkä takia, nyt Tarkki vetää hasekkia ja nousee esiin.

Ja kenttäpelissä, Kärpille muutama hyökkäys, terävää, selvää, kuten tiikeri tappaa, ja pari maalia.

Blues, ahma, tulee haaskalle, tilaisuus, tapellaan, jos ei, tapellaan lisää ja tapellaan sittenkin vielä vähän vaikka edes huvin vuoksi ja sitten vielä lisää perkele. Ja katsotaan riittääkö.

Toivottavasti tämä sarja on raatelijoiden. Ja tässä lauseessa en pitänyt kärppää sellaisena eläimenä.
 
Oli hyvä kirjoitus Sihvoselta. Melkein alan luulemaan olevani hänen toinen persoonansa.

Blues on tekemässä tästä hienon sarjan. Kärpät osaltaan, että näyttelevät anti-sankarin osaa. Jääkiekon voitto todellakin, mikäli Kärpät ottaa kuokkaan tuollaisella pelityylillä.

Mutta tappio oli vain hyvä asia sinänsä. Voitolla Jalonen olisi jatkanut tuota tyyliä loppuun saakka. Haastattelussa vaikutti siltä, että hän ei enää olekaan tyytyväinen valitsemaansa taktiikkaan ja sen ansiosta saatamme nähdä kaksi jääkiekkoa pelaavaa joukkuetta.

Sarja ei ole missään nimessä ohi. Kaikki on edelleen auki.
 
Maalivahdit usein sanovat, että tyhjään paikkaan pitää osua, jotta maali tulee. - Pasi Nurminen -

MoomBaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Joo-o tulipa se jo ennustelemani voitto vaikkei aivan tavalla jolla sitä odotin, jännä taas nähdä kuinka sarja jatkuu tänään Espoossa. Kärppien peli oli jo varsin haparoivaa ja tilaa jopa paremmille vetopaikoille pääsemiselle aukeni hieman mutta silti edelleen paremmalla tuurilla Kärpät olisi juhlinut voittoa jo ennen jatkoaikaa. Onkin selvää että Bluesin on parannettava vetojensa laatua ne kun varsinkin hyviltä sektoreilta tuppaavat jäämään kärppäpelaajiin ja jos tämä trendi jatkuu niin aiemmissa peleissä nähdyt hutikudit, ponnettomat vedot ja ohilaukaukset pitäisi saada minimiin jolloin toivottavasti kiekko saataisiin riittävän usein verkon perukoille asti.
 
Viimeksi muokattu:

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
Jotenkin ihmeellisesti tulee näistä peleistä mieleen IFK sarja. Bluesin pelatessa toinen joukkue ei voi muuta kuin ihmetellä. Suurin ero IFK:lla ja Kärpillä on maalivahtipelissä ja siinä ettei pakit ole ihan niin onnettomia kiekon kanssa kuin punaiset olivat.

Jotenkin nyt on sellainen kutina päällä ensimmäistä kertaa että ei perkele. Blues tulee ja ihan oikeasti vie tämän homman. Nyt on Kärppien paikka tehdä jotain. Bluesin tekemiset on kaikkien tiedossa. Itse en vaan usko siihen, että jos nyt Kärpät on 2,5 peliä pelannut tuolla tavalla niin muut vaihteet löytyisivät peliin vain nappia painamalla.

Mielestäni tuollaisella esityksellä miten Kärpät ovat nyt pelanneet tässä sarjassa on erittäin epätodennäköistä voittaa 2 peliä seuraavasta 4:stä. Toisaalta kaikki on mahdollista. Pallo on pyöreä ja lampaan takana on paimen.

Huomenna tulee olemaan sellaiset karnevaalit Länskärillä ettei moista ole koskaan vielä nähty. Ei edes viime viikon torstaina. Jurripeli itselleni. Kaikkeni yritän antaa. Elämme hienoja aikoja.
 
"Katson salaa ihaillen kokkarinuoria. Vittu ne on väärässä, mutta vittu ne on suoria."

Make

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Palkittiinhan se työnteko lopultakin. Blues on tämän kevään playoffseissa pelannut sydämeeni. Kahden finaalin jälkeen ajattelin, että näin ei voi jatkua. Blues on mielestäni ollut parempi kaikissa kolmessa finaalissa, ja kahdessa viimeisessä jopa ylivoimainen. Kärppien kaikki kaikessa on ollut Tarkki. En tiedä miten Matikainen sen tekee mutta kovan uskon hän on pelaajiin saanut luotua. Vuoden valmentaja ehdottomasti. Usko Bluesiin on tarttunut jopa meikäläiseen.
Tästä keväästä pitää nauttia. Toivon ja uskon, että mestaruutta ei viedä tuurilla vaan parempi jengi voittaa ja se on Blues.
 

#76

Jäsen
Alkaako Kärpillä olemaan "jokerit-syndrooma" eli valmentaja sekä moni kärkipelaaja on jo lähtökuopissa eikä yksi Suomen mestaruus lisää olisi kummoinen saavutus uralla, joten syke ei riitä? Jalonen lienee jo esittelevän ensi kauden taktiikkaansa, millä iso paha kissimirri saadaan uuteen kukoistukseen.

Kauden aikana ei ole tullut SM-liigaa nähtyä, kun hallille en maksa ja telkkarista ei ole nähnyt kuin Nelosen tarjonnan, mutta toivottavasti useimmat pelit ovat olleet parempia kuin nämä finaalit. Toinen joukkue pelaa ottelun alussa 10-15 minuuttia, jos ollaan kotona ja muuten pysytään tiukasti oman maalin ympärillä.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Mitään suurta ei ole koskaan voitettu joukkuepeleissä ilman selkeetä tähtivitjaa, joka pystyy näitä pelejä ratkomaan.
Niin, kuten jo vähän viittasitkin, mutta tässä sarjassa ei ole ollut yhtään selkeetä tähtivitjaa. Nimellisesti Kärpiltä löytyy sellainen, mutta Kärppien ykkösketju on ollut tämän sarjan heikoin ketju.

Vain muutaman kontrollitu hyökkäys per ottelu sekä kamala määrä kiekonmenetyksiä omassa päässä.
 
Roll Tide Roll!

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
Korjataan aluksi eräs harhainen käsitys: Kärpät voitti käsittääkseni 8 playoff ottelua putkeen, eikä 6 kuten täällä monesti on sanottu.... mutta sitten asiaan.

Sihvosen kolumni osuu oikeaan. Meidän pelirohkeus häviää täysin 2-0 tilanteessa. Se on ollut ongelmana pitkin kautta, mutta nyt se näyttäis kostautuvan tappioina, koska Blues todellakin jaksaa, jaksaa ja jaksaa. Ja pikkuhiljaa kerrannaisesti aloitteellisempi Blues voittaa alue alueelta. Kun se kiekko luovutetaan helpolla ja ensimmäinen potku jätetään karvauspelissä ottamattaa, ja kun Blues vastaavasti tekee niin, joutuu Kärpät taas laskemaan puolustuslinjaa, josta taas joudutaan laskemaan jätettäessä ensimmäinen askel ottamatta Bluesin niin tehdessä....

Nyt näyttää kaikenlisäksi siltä, ettei me pystytä vastaamaan Bluesin fyysisyyteen yhtään.

Pahinta on kuitenkin huomata se, että Blues ei ottanut turhia jäähyjä ilmeisesti yhtään ja Kärpät teki niin. Ne oppi just sen mitä niiden ei ois tarvinnu oppia. Ei perkele me voida antaa Bluesille ilmasia ylivoimia, kun ne muutenki jo tulee kuin paraatiovista alueelle.

Jalonen kyseli omiensa pelirohkeuden perään radiossa ja on siinä täysin oikeassa. Viuhkolan pelirohkeus esimerkiksi on kaukana viimevuoden liimaa kaks ja anna vapauttava syöttö laitureille asenteesta. Nyt riittää yks kaveri pitämään pikunkin aisoissa. Missä on taistelutahto? Missä??? Kyllä sitä kiimaa sai taas viimiset 2 erää ettiä tosissaan Raksilassa. Varsinkin kun koko pyhäkoulukansa istuu peppu penkissä jopa omien tehdessä maalin. Hävettää kattoa nykyistä ähkypöhöyleisöä, joka ei suurinpiirtein edes tajua rannelaukauksen ja taklauksen eroa. Ja miten helvetissä fanikulmassa oli niin paljon tilaa finaaleissa??? Jos joku oululainen ei ole vielä tajunnut, niin tämä on dynastian viimeinen vuosi. Koko pajatso rojahtaa kasaan. Tästä ei pelit Kärpillä enää kovene. Jos nyt ei ne äänihuulet saa tuuletusta, niin milloin sitten. Jumalauta että on säälittävää kaikin puolin.... ja siitä huolimatta ollaan finaaleissa. Ansaitaanko me yleisönä sellaista luksusta? Ja säälittävyydestä puheenollen.... mitä helvettiä se masinoitu aalto katsomossa oli? Kylmät väreet tuli, kun kuuluttaja yritti masinoida sitä. Jos tuollainen ei tule spontaanisti, niin miksi sitä yritetään masinoida. Tappaa kaiken aloitteellisuuden. Yhtä järjetöntä touhua kuin kannustuskehoitukset muutamia vuosia sitten jossain TPS sarjassa.

Lauantaina luulin Raksilan kirkon olleen hiljainen, koska kannustusta ei tarvittu. Nyt huomaan, että se johtuukin siitä. ettei uskalleta kannustaa. Kaikenmaailman rikkaiden kersat ja tuppusuiden armeijat ovat kansoittaneet entisen Hornankattilan. Ja kaikki lätkäjätkät ilmeisesti katsoo pelit olutpullon ääressä neloselta... tosi lätkäjätkiä (tähän peukku alas tägi)

Nyt vituttaa! Toivottavasti herään ja huomaan lauantaina, että hiljaa kyyhöttävät nuttuskehvelit ovat jääneet kotiin, ja meillä on hallissa taas sama meno kuin joskus muinoin kun Ari Swäng pisti jatkoajalla kiekon etukulmasta sisään.

Kaiken vitutuksen lomasta, sapen maku jo suussa, fanikulmalle iso käsi monista lauluistaan, vaikkakaan niitä ei kuule kuin viereisiin katsomoihin, on ne upeita. Ääntä vaan lisää ja yhtykää muutkin niihin kun ne opitte. Sillä,.... "Yks Oulun Kärpät, On vain yks Oulun Kärpät...."
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Eipä mulla muuta sanottavaa, kuin että näin Blues Bandwagonin virallisena jäsenenä on kyllä ollut hemmetin hienot finaalit. Olisi toki hienoa jos Kärpätkin pelaisi muuta kuin kilpikonnapuolustusta, mutta harvoin sitä tällaisia kicksejä on saanut jonkun muun kuin Lukon peleistä. Kerrassaan hienoa peliä, jatkakaa!
 
Piraattiryhmäläiset ovat erilaisia - Siinä missä Ultrat ovat onnellisia jakaessaan sämpylän keskenään, on Piraateilla varaa ostaa kaikille omat.

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Näin alkuun heti onnittelut Bluesille (kun olin hommannut itselleni pelikieltoa Blues-Jokerit sarjan aikana niin en päässyt onnittelemaan sarjan katketessa) finaaleihin pääsemisestä ja ensimmäisestä mitalista, jonka väri toisin kuin luulin ei sittenkään ole vielä varmasti hopeinen. Menkäähän espoolaiset aina päätyyn saakka ja tuokaa poika pois kylmästä ja synkästä pohjoisesta takaisin tänne etelän lämpöön ja valoisuuteen.

Blues on selkeästi joukkueista se työteliäämpi ja se olisi pelillisesti ansainnut jo kaksi voittoa, yhden se on silti vain saanut mutta jos Kärpät jatkaa minimalistista tekemistään niin tämä sarja on vielä täysin käännettävissä Bluesilla. Täytyy ihailla Bluesin taistelutahtoa ja fyysistä kuntoa, äijät painaa joka vaihdossa kieli vyön alla täysillä ja se teki sitä jo Jokereita vastaan seitsemään peliin venyneessä sarjassa. Huikeassa iskuun on Matikainen joukkueensa virittänyt. Espoolaisille tuon joukkueen seuraaminen on varmasti hienoa niin monien pettymysten jälkeen.

Kärpät on ollut totutun tylsä, äärimmäisen varmaa puolustuskiekkoa pelaava ryhmä jossa kaikki taitopotenttiaali on kahlittu oman maalin suojelemiseen, kun tuolla ryhmällä voisi pelata niin paljon parempaakin ja ennen kaikkea iloisempaa hyökkäyspeliä. Tuo Kärppien peli on kuin kopio Jortikan Tepsin kiekosta, ääripassiivista sumppua ja teräviä vastaiskuja, tylsää mutta tehokasta varsinkin noilla käsillä. Ja näin piikkinä IFK:n suuntaan että ei tuo siltä teidän paljon hehkuttamalta ryminäpronssi-kiekolta ainakaan näytä.

Ei sitten muuta kuin kaatakaa espoolaiset tänään se pohjoisen miljoonapilkki ja tasoittakaa sarja 2-2, eilinen oli lupauksia antava peli. Tänään kun vielä pistätte vahvalla luistelulla heti alusta asti kunnolla jauhot Kärppien ja Jalosen suuhun niin tämä on vielä teidän sarja. Onnea siihen.
 
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -

Pasi77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK.
Sympaattinen tukiais-Suomen joukkue pääsi onnettaren avustuksella 2-0 johtoon otteluvoitoissa, vaan ei auta, Blues tulee ja vie sarjan 4-2 voitoilla. Hyvä niin, se on myös jääkiekon voitto.
 
Jere Karalahti, tuo jokaisen suomalaisen trukintyöntäjän suuri sankari.

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Itseäni on yllättänyt Kärppien vaisuus. Purkukiekkoa purkukiekon perään. Alkaa muistuttamaan takavuosien Tapparaa.

Janne Pesonen on kova jätkä Kalpaa ja Saipaa vastaan, pisteitä tulee liukuhihnalla, mutta kun vastaan tulee kovaluinen, sisukas ja periksiantamaton Blues on jannu pulassa. Tarkki sen sijaan on odotetulla tasollaan.

Bluesin taistelevaa ilmettä on ilo katsella, varsinkin Rajamäkeä. Tuollainen kultakimpale on sitten HIFK;sta aikoinaan päästetty pois, voi vittu!

Jos ei Kärpät ryhdistäydy, vie Blues mestaruuden!
 
En ole ennustaja, olen toimitusjohtaja!

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Kauden aikana ei ole tullut SM-liigaa nähtyä, kun hallille en maksa ja telkkarista ei ole nähnyt kuin Nelosen tarjonnan, mutta toivottavasti useimmat pelit ovat olleet parempia kuin nämä finaalit. Toinen joukkue pelaa ottelun alussa 10-15 minuuttia, jos ollaan kotona ja muuten pysytään tiukasti oman maalin ympärillä.
On kyllä pelit olleet erilaisia. Sinänsä ei ole huolta teillä, kun Jalonen tulee. Mutta kyllähän tuo "taktinen nerous" on omaa luokkaansa. "Mitä jos pojat annetaan kiekko vastustajalle 60 min ajaksi, ja katsotaan miten käy?".
 
Maalivahdit usein sanovat, että tyhjään paikkaan pitää osua, jotta maali tulee. - Pasi Nurminen -

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Oli muuten Paakkolanvaaralta asiallinen puheenvuoro aamun Kalevassa. Mies tunnusti Kärppien virheet täysin, mutta valmennuksen sijaan otti syyn pelaajien niskoille. "40 minuutin puolustamisella ei voi voittaa" oli Paakkiksenkin viesti. Tätähän sitä fanitkin ovat hokeneet... On se hyvä kuulla, että itse pelaajatkin ovat ajan tasalla!;)

No, toivottavasti Nokka herää tilanteeseen yhtä hyvin kuin pelaajat(tai ainakin Paakkis) ja tänään illalla nähdään ihan erilainen, aktiivinen kärppäjoukkue. Potentiaali kiekolliseen dominointiin on kuitenkin ihan erilainen kuin Bluesilla. Miksi siis alistua tuohon kilpikonnataktiikkaan ihan vapaaehtoisesti. Ja siis kaikki kunnia Bluesille, olette pelanneet loistavasti!

Janne Pesonen on kova jätkä Kalpaa ja Saipaa vastaan, pisteitä tulee liukuhihnalla, mutta kun vastaan tulee kovaluinen, sisukas ja periksiantamaton Blues on jannu pulassa. Tarkki sen sijaan on odotetulla tasollaan.
Ja SM-liigaa on seurattu kuinka kauan...?
 
The world is done,
Aurora gone

TosiKärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bc Nokia, Arsenal
Paljon huonoa, onneksi jotain hyvääkin. Jalonenkin on tajunnut, että pitää hyökätäkin. Jeee! No, onhan hän hyökkäyspelistä varmaan jotain puhunut jo ennen aiempiakin matseja, mutta nyt sitä korostetaan varmasti erityisesti, koska voittoa ei tullut sumppupuolustuksella. Jalat liikkeelle ja pelirohkeutta lisää, niin eiköhän hyökkäyspeli lähde toimimaan. Kärppien nelosella jalat liikkuvat ja yllätys yllätys he ehtivät karvaamaan Bluesin puolustusalueelle ja kiinni miehiin kunnolla. Jos oma liike olisi parempaa, Blueskin joutuisi olemaan koko ajan varovaisempi. Vaikka Kärpät pelasi trappiä, ei eilen päästy kunnon kiekonriistoihin keskialueella ja vastaiskuihin lukuunottamatta Anderssonin maalia.

Ei oo muuten vaikeaa nimetä kahta Kärppien parasta pelaajaa tässä sarjassa tähän mennessä: 1)T.Tarkki ja 2)J.Andersson. Kärppien passiivinen pelityyli on toki auttanut Bluesin jaksamista, mutta jos tänään Kärpät saisi jalat liikkeelle olisi ihme ellei Blues-pelaajilla alkaisi lyijyt painamaan jaloissa. Kuten Paakkolanvaara YLEn haastattelussa totesi ei Kärppien liikkeen puute johdu varmastikaan fyysisestä väsymisestä, vaan henkisen puolen asioista.

Luotan vielä siihen, että Jalonen saa heräteltyä porukan pelaamaan kunnolla.
 
Jussi Jokinen - liian huono Suomen olympiajoukkueeseen Vancouveriin - 60 peliä 23+26=49, +4, laukaisu% 19,5

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Olkukuukkeli

Vuodesta 1973! Ei tainnut Pesosen poika ollut edes syntynyt vielä silloin!?
 
En ole ennustaja, olen toimitusjohtaja!

janóz

Jäsen
Kuten selväksi on tullut niin Kärpät ei tuolla pelillä voi pelejä voittaa. Tarkki on pitänyt joukkuetta pystyssä jo pitemmän ajan. Bluesin esitys on kyllä huikeaa, varsinkin jatkoajalla jolloin pelattiin ihan yhtä maalia. Edelleenkin odotan Kärppien ryhdistäytymistä. Joko se nyt tulisi, kun kerran ollaan turpaan saatu.

Mielenkiintoista on se, että nyt on pelattu n. 136 minuuttia finaaleja ja Blues ei ole ollut sekuntiakaan johdossa! Toivottavasti eilinen tappio tai tänään pieni takaa-ajo asema saisi sitten Kärpistä sen taistelun irti. Pesonen jo yritti viime pelissä, mutta Hyvönen on ollut edelleen suuri pettymys. Jos joillekin pitää ruusuja antaa Tarkin lisäksi, niin ne olisi Aaltonen, Aarnio ja Anderson (kriteerinä ei ollut aakkosjärjestys vaan peliesitykset, oikeasti..).
 

Prophet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Lainaus:
Kyynikko kirjoitti:
Janne Pesonen on kova jätkä Kalpaa ja Saipaa vastaan, pisteitä tulee liukuhihnalla, mutta kun vastaan tulee kovaluinen, sisukas ja periksiantamaton Blues on jannu pulassa.Ihan vaan Kyynikolle että pelkästään Kalpaa ja Saipaa vastaan pisteitä tekemällä ei pistepörssiä voita!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ihan vaan Kyynikolle että pelkästään Kalpaa ja Saipaa vastaan pisteitä tekemällä ei pistepörssiä voita!
Ei niin, pitää onnistua myös Ässiä vastaan.

Sihvonen on yhtä aikaa oikeassa ja väärässä. Tämän hetken Kärppien pelinkuva on juuri sellainen, kuin hän kirjoitti. Mutta tällaista ei ole Kärppien koko playofftaivalkaan ollut. Kaksi paskaa matsia putkeen. Eipä paljon näkynyt Nokka-kritiikkiä silloin, kun Kärpät pudotti Tapparan 4-0 ja meni 1-0 -johtoon tässä sarjassa. Shedden-kiekko on katastrofikiekkoa. Samoin Nokan eilinen. Mutta katastrofikiekolla ei viedä Tapparalta ottelusarjaa 4-0 ja aloiteta Bluesia vastaan pelottavan ylivoimaisesti. Shedden-tyyppisellä katastrofikiekolla Kärpät olisi ollut vaikeuksissa Tapparan kanssa.

Suomen kansan lätkämuisti on lyhyt. Nokka on se, johon kaikkia verrataan, ja joskus hänkin kaatuu. Urallaan hän on jo kuitenkin mielestäni ohittanut Jortikan, 90-luvun mestaruudet eivät enää paljon paina. Analyysit Nokan iskukyvystä voidaan tehdä pari kevättä tästä eteenpäin. Jos dyykkaa HIFK:ssa, niin sitten Kärpät oli hänelle ainoa oikea joukkue ja mies putoaa valmentajapörssissä alaspäin lujaa. Todella kovat luut, kuten Ara, pystyvät menestymään monenlaisissa joukkueissa. Täytyy muistaa toki myös se, että maajoukkuevalmentajamme J.Jalonenkaan ei ole menestynyt kuin HPK:ssa. Olisin vilpittömästi halunnut nähdä hänen iskukykynsä myös muualla kuin Hämeenlinnassa. Kärppä-mestaruuksia Nokalta ei voi ottaa pois, hän todellakin riepoi jäätä Jortikalla ja Sheddenillä finaaleissa. Sekään klausuuli ei käy, että kun joukkue on riittävän hyvä, "kuka tahansa" menestyy sen kanssa. Jälleen on jengillä kaniinin muisti, jos näin uskotaan. Jokerien vm. 05/06 olisi pitänyt olla tuolloin mestari. Kuin myös monen muunkin Jokeri-nipun.

Mestaruuteen asti päästäkseen joukkueessa pitää olla kaiken balanssissa. Niin pelaajien iskukyvyn kuin valmennuksenkin. Kumpikaan osio ei riitä yksin, ei tässä enää 80-luvun liigaa pelata sentään. Jokainen koutsi ja joukkue on ansainnut mestaruutensa. Nyt Kärpissä on kahdessa edellisessä matsissa alisuorittanut sekä Nokka että miehistö. Veikkaan edelleen suurimmaksi syyksi motivaation puutetta ja kylläisyyttä. Siellä on nytkin kai 19 viime kevään mestaria ja kaksi kultaa jo vienyt Nokka - totaalinen palkkasoturijengi, joka hajoaa keväällä. Samaa tautia siis kuin Sheddenin Jokereissa tässäkin suhteessa.

Kahden edellisen pelin perusteella Blues ansaitsee mestaruuden ja myös ottaa sen. Mutta jos -iso jos- Kärpät pelaa taas oikeasti hyvin ja lentäen, onkohan kenelläkään munaa myöntää, että kyllähän se taas vitun hienolta näytti? En usko. Ei täällä ainakaan. Tarkemmin ajatellen uskon kyllä, että yhdellä miehellä on tällaisessa skenaariossa sydäntä ja selkärankaa antaa krediittiä. Hän on playoffien tyylikkäin ja karismaattisin mies tähän mennessä: Petri Matikainen, Blues.
 
Scholl: Jokereiden floppaaminen ei samalla tavalla tunnu heillä, koska duunarit ovat tottuneet vastoinkäymisiin.

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Vuodesta 1973! Ei tainnut Pesosen poika ollut edes syntynyt vielä silloin!?
No sitten luulisi olevan tiedossa, että Pesonen on ollut (näitä finaaleja lukuunottamatta siis) ratkaisumiehiä monissa kovissa peleissä. Esimerkiksi viime kevään finaaleissa. Tämä ottelusarja on ollut Pessiltä huono, samoin loisto on oikeastaan ollut kateissa koko playoff-kevään ajan. Repii ja raastaa, taklaa... puolustuspäässä. Kärppien tämänhetkinen kilpparitaktiikka ei ole Pesosta varten. Toivottavasti kuitenkin syttyy sarjan lopuissa peleissä "runkosarjamaiseen" vireeseen.
 
The world is done,
Aurora gone

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suomen kansan lätkämuisti on lyhyt. Nokka on se, johon kaikkia verrataan, ja joskus hänkin kaatuu. Urallaan hän on jo kuitenkin mielestäni ohittanut Jortikan, 90-luvun mestaruudet eivät enää paljon paina.
Lyhyt on todellakin muisti, jos Jalosen kaksi mestaruutta 2000-luvulla syrjäyttävät Jortikan kuusi mestaruutta, joista kaksi viimeisintä ovat niin ikään 2000-luvulta. Jalonen vm. 2008 on kovempi valmentaja kuin Jortikka vm. 2008, siitä ei kahta sanaa. Jortsun kaksi viimeistä TPS-kautta olivat säälittävä esitys, mutta ne eivät poista hänen vanhoja saavutuksiaan, joihin kenellä tahansa liigavalmentajalla on vielä helvetisti matkaa.

Muilta osin voisin allekirjoittaa koko tekstisi. Väitteet siitä, että kuka tahansa olisi vienyt Kärpät mestaruuteen yhtä näyttävästi kuin Jalonen 2005 ja 2007 ovat sitä itseään. Eipä sikäli, samoja väitteitähän on tottunut kuulemaan myös Jalosen oppi-isän eli Jortikan kohdalla. Jostain syystä Jortikan edeltäjät ja seuraajat vain eivät saaneet samantasoista jälkeä aikaan kovillakaan kokoonpanoilla. Mielenkiintoista onkin nähdä, miten Jalosen seuraajat saavat Kärpissä homman toimimaan.

Itse aiheesta, vielä pari päivää sitten oli enemmän tai vähemmän EVVK-fiilis koko finaalisarjan suhteen, mutta nyt alkaa jo vähitellen syttyä, klassikon aineksia selvästi. Siihenkin nähden on harmillista, että sarjaohjelman laatijat ovat väkisin tunkeneet finaalisarjan näin pienelle aikavälille, peräkkäisinä päivinä olevat loppuottelut ovat silkkaa pelleilyä. Voitaisiinkohan ensi vuonna pelata jo kolme peliä peräkkäin?

Ei sinänsä mitään Kärppiä ja Jalosta vastaan, mutta toivottavasti Espoon hieno joukkue marssii hienon valmentajansa johdolla mestaruuteen. Vielä muutama vuosi sitten olisi ollut hankalaa kuvitella itsensä Bluesin bandwagoniin, mutta onhan finaalisarjoissa tullut sympattua Jokereitakin...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Suomen kansan lätkämuisti on lyhyt.
No aika harva jaksaa käsitellä aihetta ajatellen sitä, että Jalonen on ensi kaudella HIFK:ssa :)

Itse teen arvioni Jalosen työstä nyt käsillä olevassa ottelusarjassa ja mitä tahansa voidaan kirjoittaa, mutta kyllähän Kärpät on esittänyt kaikissa kolmessa ottelussa pelitavallisesti huomattavasti kehnompaa kiekkoa kuin mitä Shedden ja Jokerit esitti Bluesia vastaan. Ja en nyt tarkoita yksi Santalan kenttää, joka pesee noin 100-0 Kärppien ykkösen.

Valmentajana Kari Jalosen arvo mitataan tässä ottelusarjassa. Jos hän onnistuu sen häviämään 2-0 johdosta huolimatta selkeästi omiin virheisiinsä (pelitapa), Jalosen glooria on mennyttä ja hän putoaa tavallisen rivivalmentajan tason alle tuloksissa riippumatta siitä, missä hän ensi kaudella valmentaa. Sillä onhan tuo Kärppien Shedden-kiekko aivan uskomatonta nähtävää tuolla kalustolla.

Tosin en jaksa uskoa Kärppien pelilliseen putoamiseen. Eiköhän Jalonen palaa aiempaan pelitapaansa ja voita tänään Espoossa varsinaisella peliajalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy