Pizza Frutti di Nightmare

  • 17 672
  • 115

BigJay

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kaikki näiden kebabpaikkojen pizzat. Ne ovat kaameita. Jo lähtien pohjasta tomaattikastikkeeseen ja täytteisiin. Mikään ei toimi. Ihan sama mitä täytteitä on, koska ne kaikki maistuu samalle ja hautautuvat juuston maun alle. Ei näitä pitäisi edes kutsua pizzaksi, mutta pizzahan on hyvin kansanläheinen ruoka, joten taipuuhan se noihinkin.

Sitaatti kiteyttää asian ytimen erittäin hyvin.
Toisinaan nälän yllättäessä tulee kuitenkin sorruttua näihin itäisen Välimeren tai Turkin vuoristoalueiden veijareiden tekeleisiin, silloin tietään pizzalleni ei kuitenkaan löydä seuraavat komponentit:

-Kinkku: hirveää, vetistä shaibua, joka dominoi makumaailmaa limaisella olemuksellaan.
-Tonnikala: ei vain pysty syömään syystä tai toisesta.
-Banaani ja persikka: kyllä, luit oikein. Ainakin ennen eräässä valkealaisessa kebulassa oli täytevaihtoehtona nämä etelän hetelmät, jäi kokeilematta.
-Salami: tyypillisesti näissä mamu-paikoissa pelkkää suolaa ja rasvaa, janottaa vielä viikko salamipizzan syömisen jälkeen.
-Aurinkokuivattu tomaatti: tällä aineella saa kyllä pilattua ruoan kuin ruoan, hyi helv...
-Maissi: melko erikoinen haku tämäkin täytevalikoimaan.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
-Aurinkokuivattu tomaatti: tällä aineella saa kyllä pilattua ruoan kuin ruoan, hyi helv...
En halua tuomita ketään inhokkien suhteen, subjektiivinen asia, saa olla tykkäämättä. Silti minua hämmästyttää niin monen inho nimenomaan aurinkokuivattua tomaattia kohtaan. En sitä ehdoin tahdoin pizzaani tilaa, eikä se taida mikään vakiotäyte olla muutenkaan listapizzoissa. Varsinkin salaateissa se toimii kyllä loistavasti, pastoista puhumattakaan.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt haetaan pizza, jossa jotain meni pieleen...
Nyt pitää nostaa esiin törkeän vanha ketju, kun alkoi vaan ärsyttämään. Pääsenpähän jonnekin purkamaan. Eli pizzoja, joissa joku on mennyt pieleen - tässä tapauksessa puhun väärin nimetyistä pizzoista, joita löytyy monien pizzerioiden ruokalistoilta. Nämä on Oulun seudulta poimittuja:

LAPPONIA. Oulun seudulla tähän tulee täytteinä salamimakkaraa, katkarapuja ja tonnikalaa. Lapponia on italiaa ja tarkoittaa Lappia. No, kai sitä syödään Lapissa katkarapujakin, mutta jotenkin olisi poroa odottanut.

QUATTRO STAGIONI. Eli suomeksi neljä vuodenaikaa. Perinteen mukaisesti jokaiselle vuodenajalle oma täyte. Tämä myydän milloin minkäkinlaisilla komboilla - kuudella täytteellä aika usein.

MEDITERRANEAN, eli Välimeren pizza = pekonia, pizzasuikaleita, valkosipulia ja tulista mexicanakastiketta. Kyllähän mä nauroin, kun tämän ensimmäisen kerran näin. Kaippa sitä Välimerellä voi vetää pekonia mexicankastikkeella, eipä siinä mitään.

POLLO E GORGONZOLA: tomaattia, juustoa, kanaa, aurajuustoa, mangomajoneesia ja rucolaa. Tämä menee vähän näpertelyksi, mutta AURA® on Valion rekisteröimä tuotemerkki juustolle, joka on valmistettu eri tavalla ja eri homeitiöistä kuin italiainen gorgonzola. No, ainakin tuo kana meni oikein.

Moni varmaan sanoaa, että sama kai se on, millä nimellä niitä myydään, mutta jos VEGETARIANA olisi kinkku, pekoni, FRUTTI DI MARE pepperoni, herkkusieni ja vegaanitäytteillä olisi DILLINGER, niin voisi se joitakin muitakin asiakkaita alkaa ärsyttämään nämä nimet.
 

Mäyräkoira

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK En gång-alltid-aina
LAPPONIA. Oulun seudulla tähän tulee täytteinä salamimakkaraa, katkarapuja ja tonnikalaa. Lapponia on italiaa ja tarkoittaa Lappia. No, kai sitä syödään Lapissa katkarapujakin, mutta jotenkin olisi poroa odottanut.
Siinä on täysin samat täytteet täällä Päijät-Hämeessäkin, en kovin usein syö pizzaa mutta jos teen
sen, niin tuo on vakioannokseni lähipizza-kebabbilastamme, ja se on ihan kohtalaisen hyvääkin.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ihan ketjuun sopivana kommenttina, että Porissa toimii yksityinen pitseria Dante, jossa voi tilata etanapitsan! Etanat ovat siis se "liha" siinä pitsassa, muuten siihen tulee vain paria eri juustoa ja mausteita, kuten valkosipulia. Lienee sanomattakin selvää, että tuo on ihmisten enemmistölle se painajaispitsa, mutta minä kyllä tykkään :D

En muuten tiedä koko Suomessa olevan toista pitseriaa, jossa täytevaihtoehtona olisivat etanat.. kertokaa ihmeessä jos on
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Äitini ex-mies taiteili joskus vuonna 1994 kaksi suurta pellillistä pizzaa, joiden pohja oli suunnilleen pari senttiä paksu muistuttaen ennemmänkin leipää kuin pizzanpohjaa. Täytteenä oli sitten lähes viisi senttiä korkea keko niin kantarelleja, tatteja, herkkusieniä, suppilovahveroita, haaparouskuja ja muita rouskuja sekä suunnilleen puolen kilon verran sinileimaemmentalia kaikki iloisesti sekaisin. Tomaattimurskan sekaan hän oli lisännyt vielä kolme desiä jaloviinaa sekä reippaan annoksen chiliä ja tämä ateria tuli sitten toimimaan sekä lounaana, päivällisenä että illallisena.

Täytyy myöntää, että inhoni sieniä kohtaan vain lisääntyi tuon kokemuksen myötä.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Quattro stagioni tuli tilattua Roomassa. Pitsassa oli (neljä osiota joissa oli) kaksi keittokinkkusiivua, säilöttyjä maa-artsokkia (luulisin), katkarapuja ja herkkusieniä. Jokainen siis omassa neljänneksessä pitsaa. Jotenkin tuntui hölmöltä syödä nuo osiot erikseen kun yhdistämällä pitsasta olisi tullut ehkä parempi... Minun makuun. Lisäksi minusta pitsan reunat olivat palaneet.
Jotenkin tämä kokemus tulee mieleen kun miettii epäonnistuneita pitsaostoksia.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Quattro stagioni tuli tilattua Roomassa. Pitsassa oli (neljä osiota joissa oli) kaksi keittokinkkusiivua, säilöttyjä maa-artsokkia (luulisin), katkarapuja ja herkkusieniä. Jokainen siis omassa neljänneksessä pitsaa. Jotenkin tuntui hölmöltä syödä nuo osiot erikseen kun yhdistämällä pitsasta olisi tullut ehkä parempi... Minun makuun. Lisäksi minusta pitsan reunat olivat palaneet.
Jotenkin tämä kokemus tulee mieleen kun miettii epäonnistuneita pitsaostoksia.
No eikös tuo ole juuri se klassinen Quattro?
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
No eikös tuo ole juuri se klassinen Quattro?
Varmaan oli...
mutta pitsa oli pettymys. Täytteitä ei paljoa ja ne oli jaettu omiin pieniin neljänneksiin, itse pitsa oli mauton ja reunatkin oli palaneet. Mutta tulihan syötyä... Myönnän olleeni ehkä juntti kun en tuosta nauttinut.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Varmaan oli...
mutta pitsa oli pettymys. Täytteitä ei paljoa ja ne oli jaettu omiin pieniin neljänneksiin, itse pitsa oli mauton ja reunatkin oli palaneet. Mutta tulihan syötyä... Myönnän olleeni ehkä juntti kun en tuosta nauttinut.
Mä kuulun siihen koulukuntaan, jolle täytteiden kokonaismassa ei ole itseisarvo. Hyvä pizza koostuu mun mielestä laadukkaista raaka-aineista ja hyvästä pohjasta & kastikkeesta. Jos kokonaisuus on tasapainoinen, vähilläkin täytteillä pärjää. Eikä pizza muutu hyväksi, vaikka siinä olisi kilo kinkkua. Onhan maailman suosituin pizza todennäköisesti Margherita, jossa ei suomalaisen mittapuun mukaan ole täytteitä ensinkään. Toki jopa Italiassa voi saada keskinkertaisen suorituksen, vaikka kuinka olisi autenttista.
 

Mäyräkoira

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK En gång-alltid-aina
Äitini ex-mies taiteili joskus vuonna 1994 kaksi suurta pellillistä pizzaa, joiden pohja oli suunnilleen pari senttiä paksu muistuttaen ennemmänkin leipää kuin pizzanpohjaa.
Huh, tuttu kuvio. Faijani valmisti joskus samanlaisia keitoksia aikoinaan, ja joka helvetin syksy
tuntui siltä ettei meillä ollutkaan mitään muuta safkaa kun sieniä, ja menikin vuosikausia ennen
kun taas suostuin syömään niitä, nykyään kyllä taas pystyn.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jonkin verran eri puolilla maailmaa lättyjä nauttineena kyllähän ne parhaat pizzat mielestäni kuitenkin leivotaan Suomessa. Maailman paras vesijohtovesi, hyvät täytteet ja riittävästi juustoa. Oli kyseessä sitten maahanmuuttajayrittäjän paikka, tai esimerkiksi S-ryhmän Pizza&Buffa, tyytyväisenä olen poistunut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös