Pittsburgh Penguins 2021–2022

  • 161 990
  • 694

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pens kiinnitti jo aiemmin O´Connorin vuoden jatkosopimuksella, jossa cap hit putoaa 0,750 M$ tasolle. Friedman teki eilen parin vuoden jatkosopimuksen, cap hit 0,775 M$. Ilmeisesti Pens on hankkinut ehdollista seiskakierroksen varausvuoroa vastaan Winnipegistä puolustajan Nathan Beaulieun. Syvyyshankintanahan tuo on pakko nähdä eikä minään muuna. Parhaimmillaan perusjämäkkä puolustava puolustaja kolmospariin. Voisiko tämä liike ennakoida esim. Petterssonin liikahtamista vielä tänään?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Beaulieu on parhaillaan loukkaantuneena ja on LTIR-listalla. Paluuajankohdasta ei mitään tietoa. Joten ei tuolla pitäisi olla yhtään mitään vaikutusta Petterssonin tilanteeseen. Syvyyshankinta joka tervehtyessään olisi organisaation neljänneksi paras leftin pakki (jos uskoa ei ole siihen että P-O Joseph olisi sitä vielä ennen Beaulieuta). Jos ei tervehdy, niin eipä tuo mitään maksanutkaan (oletan että ehdot perustuvat Beaulieun pelaamien ottelujen määrään ja vähintään yksi vaadittaneen jotta vuoro siirtyisi Winnipegiin).

O'Connorin, Friedmanin ja aiemman Ruhwedelin jatkosopimuksen lisäksi Penguins on viimeisen kuukauden aikana signannut kolme varaamatonta prospectia (kaksi Kanadan junnusarjoista ja yhden yliopistosta): Taylor Gauthier (maalivahti), Jordan Frasca (hyökkääjä) ja Corey Andonovski (hyökkääjä). Eipä noista kukaan varmaan tule NHL:ssä koskaan pelaamaan, mutta ei sitä tiedä jos joku vaikka yllättäisi.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Conditions: Winnipeg receives the 2022 7th round pick if the Penguins win 3 playoff series and Beaulieu plays in at least 50% of the games.

Tuossa Beaulieu-kaupan ehdot. Joko siis saatiin ilmaiseksi loppukaudeksi syvyyspakki/LTIR-täyte, tai sitten seiskakierrosta vastaan mestaruusjahdissa tosissaan auttava pelaaja. Eipä ole siten mitään riskiä Penguinsin kannalta tässä hankinnassa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tuossa olisi Penguinsin siirtotakarajan hankinta. Eli siis Richard Rakell tulee Anaheimista vahvistamaan kärkiketjujen laituriosastoa. Samalla sieltä lähtee kaksi syvyyshyökkääjää eli ZAR ja Simon, mutta kumpikin on helposti korvattavissa omasta takaa (Zohorna, Björkqvist, Puustinen jne.). Toivottavasti Rakell sopeutuu välittömästi sitten Malkinin vierelle (tai Crosbyn vierelle jos Rust jää Malkinin ketjuun) ja tekee tulosta siinä.

Vielä kun tuo mysteeriprospecti selviäisi. Veikkaan että se on Joseph, toivon ettei se ole Poulin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Molemmille hankinnoille peukku kunhan tosiaan tuo prospecti ei olisi Poulin. Eihän Poulinin kehitys ole ollut ihan sitä mitä ollaan odotettu, mutta kuitenkin yhä nuori kaveri kyseessä josta voisi kasvaa ihan hyväkin NHL-pelaaja. Voihan tuo prospecti hyvin olla vaikka myös Puustinen tai Hållander. No jäädään odottelemaan treidin vahvistusta, mutta kyllä tuo Rakell kelpaisi ainakin itselleni hyvin. Beaulieu nyt tulikin täysin ilmaiseksi tai jos finaaleihin mennään, niin kyllä siitä kelpaa jo seiskakierroksen maksaa...
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Calle Clang oli se prospekti. Ihan ok siis, onhan meillä Blomqvist vielä.
Olihan tämä treidi suorastaan erinomainen. Aston-Reese ja Simon tosiaan täysin korvattavia pelaajia omasta takaa. Kakkoskierroksella toki saisi ihan kohtalaisen arvan itselleen ja Clang on ihan ok lupaus, mutta eihän tuossa treidissä menetetty yhtään mitään oikein arvokasta. Oma ykköskierroskin löytyy vielä kaapista mahtavaa!

Ainoastaan jäi harmittamaan tuo ettei saatu Deslauriesia tai Sanfordia tai vastaavaa pelaajaa hommattua. Kaikkien ollessa terveenä (jos sellainen ihme joskus pääsisi tapahtumaan) tuo nelosketju tuntuu hieman omituiselta sekametelisopalta.

Guentzel - Crosby - Rust
Zucker/Heinen - Malkin - Rakell
Heinen/Zucker - Carter - Kapanen
McGinn - Blueger - Rodrigues
Boyle
 

KukkosLasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
Meinasi jo syödä miestä, kun mahdollisesti viimeinen mahdolllisuus annettiin pois jotta saadaan muutama mahdollinen ok pelaaja tulevaisuuden ankeuteen mutta sieltähän tuli Rakell Pittsburghiin melkeinpä ilmaiseksi! Puolustusta ja veskaosastoa olisi pitänyt myös parantaa, sillä en näe syytä säästellä assetteja tässä tilanteessa, mutta olen jo pitkään toivonut Rakellia tai hänen kaltaistaan viimeistelytaitoista snaipperia Pingviineihin. Tehot ovat pudonneet vuosien varrella huonossa Ducksissa, mutta tämä kausi on ollut ilmeisesti steppi ylöspäin, etenkin kahden suunnan pelaamisessa. Toivottavasti uusi ympäristö tuo lisää nostetta!
Ihan tekemällä tehtyjä maaleja maalin edestä ja suorilla vedoilla:

 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Kyllä tohon treidiin voi aika tyytyväinen olla, joo. Laatupelaaja tulee sisään ja maalintekotaitoa ei koskaan liikaa ole. ZAR ja Simon on molemmat ihan kelpo pelaajia ja jos osaisivat ampua edes vähän, olisivat oikeasti hyviä. Niin paljon kuin noista pelaajina pidänkin, niin onhan se myönnettävä että ei niiden poistuminen neulaa juuri liikuta. Täysin korvattavissa, varsinkin kun eivät enää edes aina kokoonpanoon mahtuneet.
 

miesuimari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Voisiko Rakell olla Burken ja Hextallin mielessä Rustin korvaaja tulevaisuuteen? Jos peli lähtee kulkemaan niin yrittävätköhän signata hänelle jatkon, koska Rust on mitä luultavammin lähdössä vapaille markkinoille? Rustin tuleva palkka tulee kyllä olemaan suurempi kuin mitä Rakell tulee saamaan.

Joka tapauksessa Rakell Penguinsiin, maistuu! Vaikka Rakell on right niin hän pelaan LW. Toivottavasti jatkaa Pittsburghissä myös sillä puolella, koska muistissa pitäisi olla mitä Iginlan kanssa kävi kun seuravaihdon yhteydessä myös pelipaikka vaihtui. Ei Iginla missään nimessä huonosti pelannut, mutta mielestäni enemmän olisi ollut koneesta saatavilla.

Itse lähtisin kaikkien ollessa terveenä tällä kokoonpanolla koittamaan:

Guentzel - Crosby - Rust
Rakell - Malkin - Kapanen
Zucker - Carter - Rodrigues/Heinen
McGinn - Blueger - Heinen/Rodrigues/Boyle

Kapaselle vaan rohkeasti peliaikaa ja toivottavasti itsari kuntoon. Potentiaalia on, mutta se on ollut kyllä pimennossa turhankin tiukasti.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jos Rakell on LW, niin ilman muuta hänelle pitää tuo pelipaikka myös suoda. Itse olen kyllä tyytyväinen Hextallin toimintaan. On panostettu, mutta kuitenkin pidetty myös maltti ja omista kärkiprospecteista kiinni. Hextall on toiminut Pensin suhteen hyvin maltillisesti mikä on ihan hyvä asia, jos pelkona oli, että alkaisi räjäyttämään pakkaa enemmänkin vain saadakseen joukkueestaan "oman näköisensä".

Mielestäni kouluarvosanoin vahva 9 arvoinen suoritus tämän kauden joukkueen rakentaminen kauden aikana ja trade deadlinella. Ainoastaan jäin kaipaamaan jotain solidia nelosketjun pelaajaa. Pakiston vahvistaminen on todella vaikeaa eikä tuolla liikkunut kovinkaan montaa hyvän tason puolustajaa. Lindholmin kauppa-arvokin oli 1st round pick + 2 x 2 nd round pick + NHL:n portteja kolkutteleva pakkiprospecti. Ei mielestäni olisi ollut mitenkään Pensin kannalta järkevä liike kun oli selvää, että tuo hinta maksettiin pelaajasta jolla nähdään pidemmäksikin aikaa käyttöä ja meillä alkaa puhdas rebuild joku kausi kun taas Bostonissa saatetaan selvitä taas retoolilla. Ehkä Manson jäi vähän harmittamaan ettei saatu, mutta toisaalta Ducks leiristä on vahvasti huhuttu ettei tuo ole ollut lähellekään sitä mitä oli vielä jokunen kausi sitten.

Mukava tilanne kun on GM joka ymmärtää pelimerkkien arvon. Ei nuo draft pickit ole Pensille itse draftaamisen kautta mitenkään arvokkaita tässä kohtaan ellei satu osumaan jackpottiin, mutta noilla pickeillä on vaihtoarvoa ja niitä pitää osata vaalia sen mukaisesti. JR:llä oli tapana maksaa kaikesta ylihintaa ja sitä kautta loppui treidipalaset nopeasti.

E: Ja mikä erityisesti lämmittää mieltä on, että Fleury sanoi ei kiitos putinlandialle. Saavat putinistit pärjätä ilman kukkasta joka toki Pens-taustansa vuoksi olisi ollut heille erittäin haluttu. Hieno mies yhä vain!
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ducks pidätti Rakellin sopimuksesta 35% jonka myötä Penguins sai hyvin cappitilanteensa sopeutumaan hänen hankinnalle:

Siellä on joukkueen capologi ollut taas isossa roolissa kun kauppaa on hiottu kuntoon. ZAR:n ja Simonin lähettäminen toiseen suuntaan oli pakollista tuon palkanpidätyksen lisäksi jotta Rakell mahtui Penguinsin cappiin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ducks pidätti Rakellin sopimuksesta 35% jonka myötä Penguins sai hyvin cappitilanteensa sopeutumaan hänen hankinnalle:
Tekee tästä hankinnasta entistä paremman vain. Näin lähtökohtaisesti tämä on kyllä Hextallilta erinomainen haku mielestäni todella fiksuun hintaan.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tekee tästä hankinnasta entistä paremman vain. Näin lähtökohtaisesti tämä on kyllä Hextallilta erinomainen haku mielestäni todella fiksuun hintaan.

Saattaa olla oikeasti koko dediksen paras kauppa. Oikeastihan tuossa annettiin käypää tavaraa ainoastaan tuo 2nd rounderi, muu on win-now moodissa olevalle jengille ihan yhdentekevää, kun paluupostissa tulee kakkoskentän laituri. Saattaahan tuosta Clangista toki kasvaa uusi Henrik Lundqvist, mutta mikään ei siihen toistaiseksi viittaa. ZARreja ja simoneita saa kesällä minimilapulla UFA-laarista lisää, jos niille nähdään tarvetta.

Olisi kelvannut mullekin Leafsiin tällä hinnalla Tavaresin ja Nylanderin rinnalle.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Clang on tosiaan lupaava maalivahtiprospecti mutta Penguinsin kannalta hyvinkin vähäinen/olematon menetys tässä vaiheessa (vähän kuten Gustavsson oli aikanaan hänet Brassard-kaupassa pois annettaessa). Penguinsilla on maalivahtiosaston suhteen pullat edelleen hyvin uunissa:

27v Tristan Jarry (maalivahti parhaassa peli-iässä ja viime kauden heikkojen playoffien jäljiltä ollut erinomainen tällä kaudella; toki iso testi sitten eteen keväämmällä)
23 Filip Lindberg (ilmaiseksi vapailta markkinoilta naarattu Lindberg pelasi huikean yliopistouran ja on lupaava maalivahti; tosin valitettavasti ammattilaisura lähtenyt loukkaantumisten myötä liikkeelle ja vähän vaikuttaisi siten seuraavan Emil Larmin jalanjälkiä jolla Pohjois-Amerikan valloitus WBS:ssä niin ikään meni loukkaantumisten vuoksi pieleen; toivottavasti pystyy toipumaan hyvin loukkaantumisista)
20v Joel Blomqvist (varattiin samassa draftissa Clangin kanssa, kierrosta aiemmin, ja on nähdäkseni aavistuksen lupaavampi)

Ei tuossa siten ole ollut välitöntä tai tulevaa pakottavaa tarvetta Clangin pitämiselle organisaatiossa. Saattaa toki hyvin kehittyä tulevaisuudessa paremmaksi NHL-maalivahdiksi kuin Blomqvist (tai Lindberg), mutta ensimmäiset NHL-pelinsä näkee todennäköisesti Crosbyn, Malkinin ja Letangin ollessa jo eläkkeellä, joten ei ollut tässä vaiheessa mitenkään tärkeä prospecti organisaatiolle.

Hyvä että P-O Joseph pysyi vielä organisaatiossa. Vähän vaikuttaisi ettei tule potentiaaliaan lunastamaan Penguinsin organisaatiossa, mutta mikäli kesällä saavat Petterssonin kaupatuksi niin kyllähän siinä ovi voisi vielä avautua tuolle mahdollisuudelle. Käsittääkseni pelaa vahvaa kautta AHL:ssä ja kehittyy siellä kokoajan. Ensi kaudella ei ole enää waiver-vapaa joten organisaatiolla tosiaan päätösten aika edessä kesällä hänen tulevaisuuden suhteen sitten.
 

lomapäivä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins & Ilves
Tästä on muuten huomattavissa, että rightin pelaajana YV:llä näyttää viihtyvän siellä Kesselin paikalla. Osaiskohan vielä vetää suoraan syötöstä...

Voisiko Rakell olla Burken ja Hextallin mielessä Rustin korvaaja tulevaisuuteen?
Tämä tuli itsellä myös heti mieleen, ja varmasti onkin vaihtoehtona. Jotenkin veikkaan Rustin hinnoittelevan itsensä ulos joukkueesta kesällä.

Seuraavaksi keskitytään pleijareihin ja mietitään, miten Rangers saadaan kaadettua. Mukavasti vahvistuivat tässä viime päivinä. :)PS. Kesällä Fleury kotiin, kiitos.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Hei! Jos tässä keskustelu palstalla on semmoisia kuka, on ZARia haukkunut huonoksi mikä ei pidä paikkaansa. Saa. Maksaa. Kalliisti.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Columbus kaatui niin kuin sen pitikin kaatua eli ilman suurempia ongelmia. Malkinilla on ollut viime aikoina paljon huonoa tuuriakin pisteettömyyden kanssa. Arizonaa vastaan näkyi maalin tuoma helpotus ja nyt taas maali tilille, mutta syöttö vietiin pois. Aika käsittämätöntä mielestäni, koska vaikka siinä Rustilla kiekko pomppi syötön haltuunoton jälkeen, niin mielestäni Rustin voi laskea koko aika kiekolliseksi tuossa tilanteessa kun ohittaa Columbuksen pelaajan. Rakell ajettiin rauhassa sisään ja hyvältähän tuo näyttää. Rakell tuo kiekollista vaarallisuutta lisää Pensin middle-six osastolle. Ensimmäisessä erässä Rakell oli todella hyvä, toisessa erässä vähän katosi kuvasta. Kolmatta en nähnyt, niin en tiedä miten siellä esiintyi, mutta joka tapauksessa positiivinen debyytti mielestäni. Kapanen on myös mukavasti parantanut omaa tekemistään viime pelit.

Ylivoimalle miinusta, se on viime pelit ollut huonoa ja oli sitä jälleen kerran. Malkinin maali tuli ylivoimalla, mutta enemmän tuo oli sellainen aloituskuvio kuin erityisesti ylivoimapelin kautta tullut osuma.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Rankkarien kautta tilastotappio - ensimmäinen sellainen kun Crosby, Malkin ja Letang onnistuneet maalinteossa samassa ottelussa.

Ei tuosta voittoa ansaittukaan. Otteissa näkyi se että edellisenä päivänä oli pelattu ja nyt matkustettu toiselle pelipaikkakunnalle tähän otteluun sitten. Väsynyttä menoa ja ainoastaan ylivoiman ansiosta piste matkaan.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät
Ihan hyvin Pens on tällä kaudella vetänyt. Omasta mielestäni jopa yläkanttiin ku kattoo pakistoa. Aika kapeaa on loppupeleissä. Hyökkäys on edelleen hyvää tasoa kunhan Sid ja Geno on pelikunnossa. Jarry on ollu mies paikallaan monessakin matsissa. Niissä peleissä ihan paraatipelastuksia joita oon kattonu. Vaikka se kirpaseekin niin Sid, Malkin ja Letang ei enää montaa kautta huipputasolla pelaa. Mitä palstaveljet on mieltä, kannattaisiko alkaa jo tankkaamaan pikkuhiljaa vai vieläkö pikku vahvistuksilla tai all in mennään eteenpäin niin kauan kuin joukkue on tällä tavalla kilpailukykyinen, että ollaan divarissa korkealla ja playoff-joukkue? Tottakai toivon että Crosby, Malkin ja Letang pelaavat uransa loppuun Pensissä, ja heitä en kauppaisi missään nimessä. Muuten voisi olla jo mietinnän paikka että kannattaako joukkueeseen panostaa hirveästi esim. siirtoikkunoiden aikana vaikkapa rentalien muodossa. Todella ristiriitaista on tämä omasta mielestä. Eihän siitä kauaa oo ku kapteeni oli 19v.
 
Viimeksi muokattu:

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Se oli sitten kauden heikoin peli. Juuri näissä luulisi motivaation olevan huipussaan, kun pelataan kenties tulevaa playoff vastustajaa vastaan. Rangers ratkaisi pelin vajaaseen viiteen minuuttiin, sen jälkeen pens pallo hukassa ja perse pystyssä. Kipeetä tekee.. Ei näkynyt identiteettiä yhtään, laukauksetkin hävittiin selvästi. Rangers ei ollut todellakaan erityisen hyvä, Pens oli vaan liian huono.
Pakko ihmetellä.
DeSmith loukkaantui, onkohan Domingue jo tervehtynyt? Jarry ei ollut parhaimmillaan, mutta tarjoaa niin usein sauman voittoon, ettei tätä kannata syyttää yhtään. Malkin oli non covid ill, ja kyllä tuon tärkeyden taas heikolla neliminuuttisella ylivoimalla näki, ei ole laukoja uhkaa.
^Noin muutenhan kausi on mennyt odotettua paremmin, Sullivan pelitapa ja henkilöjohtaminen on ihan a luokkaa liigassa, pelottaa vaan valmiiks, että kohta kun tarvitaan strategista ja taktista osaamista vastustajien valmennuksen lyömiseen seitsemän ottelun sarjassa, niin jää luu käteen. Niin kauan kuin runkosarjamenestys on tasoa hyvä, niin eihän tuossa tankkausta voi ajatella. Tosin tulevaisuuden maksaminen rental ostoksilla ei ole järkevää mielestäni enää. Rakell diili oli hyvinkin kohtuullinen. Juuri puolustus on suuri kysymysmerkki kevättä kohti. Toivotaan parasta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hyi helvetti mitä kuraa. Aivan järkyttävä esitys, mutta jos jotain positiivista, niin ei tarvinnut kovin myöhään valvoa. Viisi minuuttia tuota peliä riitti kertomaan sen mikä on päivän asenne. Ei ollut Pens ollenkaan valmis kärkikamppailuun. Vituttavinta on tuo, että nyt kun joukkueeseen on tuotu Rakell, niin siitä huolimatta ykkösylivoimassa on tuhnu Rodrigues. Tässä on Sullivanin uusi lemppari joka saa vastuuta aivan liikaa suhteessa suorituksiin. Mitä sitä nyt kahdesti urallaan yli 30 maalia tehnyttä Rakellia tuossa ykkösylivoimassa kokeilemaan kun onhan sulla Rodrigues joka veti alkukauteen suonenvedon! Harmi vaan, että tuon saman pelaajan ovat todenneet käyttökelvottomaksi Buffalo, Toronto ja myös Pittsburgh kertaalleen ja se taso on tosiaan nyt tuota luokkaa taas. Ollut koko tämän vuoden.

E: Rodrigues viimeiset 33 ottelua tehoin 2+7 ja ei ole peliajasta tämä tehoilu jäänyt kiinni. Jatkuvasti peliaika on ollut siellä 15-20 min luokassa ylivoima-ajalla höystettynä. Ei tuollaisen pelaajan pitäisi pyöriä ylivoimissa, ei vain pitäisi. Täysin tuhnu tapaus ja niin kuin loppuvuodesta sanoin, että eiköhän kyseessä ole enemmänkin suonenveto. Sitä se oli.
 
Viimeksi muokattu:

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät
Aivan käsittämätöntä paskaa taas tuo peli! Miten vitussa voidaan tulla tuolla asenteella matsiin???? Kuten yllä Walkin totesi, niin miksi Rakellia ei käytetty paremmin. Miksi hankkia pelaajia joiden erityisominaisuus on maalinteko jos heitä käytetään tällä tavalla. Jotenki viimekausina näitä pelejä on tullu ihan liikaa, kun ei joukkuetta tunnu kiinnostavan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Detroitia vastaan kunnon maali-iloittelua! 11 maalia Red Wingsin verkkoon ja koko joukkueen laajuisesti tehoilua. Lukuisia highlight-maaleja ja Genolle hattutemppu. Loppuun vielä Rakellille arvokas ensimmäinen maali Penguinsin riveissä upealla vedolla. Viihdyttävä ottelu näin Penguins-kannattajille ja tästä on hyvä lähteä tiistaina hakemaan kuittia Rangersia vastaan sitten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös